Gość: Ira IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.02.13, 09:37 auć, aż boli taki tekst....to ma być konstruktywna krytyka czy typowe Polaka chlapanie jadem..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 09:51 Z usprawnieniami dla niepelnosprawnych się nie zgadzam z tym co napisane wyżej. Autor nie zauważył iż obok przy wejściu do klatki jest winda dla niepełnosprawnych ( jest bezpośrednie przejscie do resteuracji) i tak jest w każdym budynku.... więc trochę uwagi na przyszłość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: 10.201.202.* 15.02.13, 10:04 myślę, że porównywanie europejskich knajp z kuchnią meksykańską do spelunek w Meksyku jest daleko nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilihead S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.kielce.vectranet.pl 15.02.13, 11:26 Ehehehe, coś mi się zdaje, że ktoś mocno odjechał. Ja po tych filmach na pewno się wybieram www.youtube.com/watch?v=Kv_2x7IUSfk&feature=player_embedded www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5xo-ZxXq9A8 Druga część nie chodzi na mobilnych niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 23:29 Byłem, jadłem no i niestety muszę się zgodzić z Nowakiem. Słabe w tej knajpie jest to, że chodzi w niej jedynie o to żeby wziąć danie z jak największym poziomem ostrości. Nie jestem chillheadem, wziąłem poziom 5. Smakowało nieźle, ale chyba tylko dlatego że poza ostrością nie czułem absolutnie nic innego. Koleżanka zamówiła quesadilę z poziomem 1 i powiedziała że smakowała jak papier. Wydaje mi się że meksykańska kuchnia to nie tylko i wyłącznie smak chilli które wypala dziury w języku. Jak ktoś będzie w Trójmieście proponuję wybrać się do knajpy Pueblo (ja byłem w Gdańsku na starówce). Tam jest (moim zdaniem) naprawdę dobre meksykańskie jedzenie. Chcesz żeby paliło żywym ogniem, nie ma problemu, wystarczy poprosić kelnera. Ale i bez tego jest to naprawdę rewelacyjne jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudoekspert Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 02:05 Najlepsi są "experci", którzy potrafią się zgodzić zupełnie się nie zgadzając! Jadłeś 5, a Nowak 2 więc w czym się zgadzasz? Do tego piszesz, że tobie smakowało (jemu nie). A koleżanka, fachowiec od smaku papieru, nie mogła przybliżyć jaki papier to był? Karton, czy może bibuła? Skoro bierzesz ostre, to ma być ostre, ale jak nie masz wyrobionego smaku i nic nie czujesz, to po co się napinasz? Chciałeś koleżance zaimponować? Mleko też jest dla ludzi- pij. Wszystko dla tej marnej kryptoreklamy na końcu? Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻALMINOWAKA S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 12:27 Recenzja brzmi jak osobista wycieczka a nie rzetelny opis zastanej rzeczywistości. Ciekawe od kogo z konkurencji Nowak dostał w łapę za tego paszkwila , bo że takie żeczy są nagminne to każdy w gastronomi wie doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaygay Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 12:54 no cóż... Nie jest tajemnicą, że w tym światku gastro-wawy wszyscy się znają Czytając takie brednie pana Nowaka, w uszach brzęczy mi jego wypowiedź, którą chlapnął kiedyś po paru chlapniętych głębszych, a dotyczyła zupełnie innej restauracji: "Jakbyście chcieli dobrze zjeść to idźcie do XXX. I nie patrzcie na moją recenzję, pojechałem ich bo tak nie znoszę tego babsztyla -właścicielki..." Cóż, w Spoco Loco widać nie pracują geje... i nie dają psów- przysmaku pana Nowaka. Proponuję więc zaryzykować i spróbować samemu, bo w tekście więcej głupiego krytykanctwa niż krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 15:50 Nowak najlepiej lubi knajpy gdzie podaja krem kakaowo-czekoladowy. A ta Sakata pekinska? To co to, panie krytyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 16:08 @ agaygay & to ja te cytaty "Cóż, w Spoco Loco widać nie pracują geje... i nie dają psów- przysmaku pana Nowaka" i "Nowak najlepiej lubi knajpy gdzie podaja krem kakaowo-czekoladowy"[?] trudno uznać za merytoryczną krytykę recenzji kulinarnej, a za prostacką wycieczkę osobistą. czyżby właściciele knajpy i ich przyjaciele wkroczyli do akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_wawerski Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 16.02.13, 16:21 Biznes restauracyjny to ciężki kawałek chleba. Z zasady nie ufam knajpom osiedlowym, chodzą tam ludzie z przyzwyczajenia, bo blisko. To nijak nie dopinguje do zapewnienia lepszego poziomu kulinarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 17:48 Dopinguje, biorac pod uwage to ze jedne knajpy trwaja, a inne upadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 07:07 hehe *widze ze chyba wlasciciele sami lub ich pracownicy ruszyli do obrony.. tyle postow z adresu *chello.pl.. oj jesli to prawda to mogliswcie sie wysilic bardziej i isc do jakiejs kawiarenki netowej aby adres nie byl wciaz ten sam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.13, 07:29 o ile się nie mylę, chelo to host ogólny któregoś providera- widzę go często w nagłówkach maili wszystkie wpisy S'poco Loco są podpisane nazwą lub mną ;-) zapraszam na FB - tam są wszyscy podpisani z imienia i nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 09:09 > o ile się nie mylę, chelo to host ogólny któregoś providera tak. UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 09:12 Nie, do obrony ruszyli miezkańcy MW. Tak się składa, że króluje tam UPC. Owszem, mogłem się zalogować na nick, na którym mam 35 000 wpisów na forum, ale dla pana Nowaka - nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 09:44 Nie dla Nowaka, ale dla czytelników. A tak zrobiłeś (zrobiliście) z wątku ściek. I teraz skojarzenie z opisywaną knajpą jest jednoznaczne - jedzenie kiepskie, za to klaka poniżej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaB Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.204.88.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 14:23 Jak za Panem Nowakiem nie przepadam, to tu ma dużo racji. Żarcie tam jest beznadziejne, byłem 2 razy i kupa. To knajpa dla ludzi lubiących zajebiście ostro zjeść i tylko dla nich, bo z łagodnymi sosami czuć niski poziom poszczególnych składników. Mimo wszystko życzę im powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S'poco Loco Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 15:52 Panie Nowak- niestety jest Pan hipokrytą... Zamówienie obejmowało więcej dań, rozumiem, że w przypadku pozostałych nie miał się Pan do czego przyczepić więc bez komentarza pozostały skrzydełka, home made margarita, krewetki taco, burrito? Zjechał Pan najmniej atrakcyjne u nas ziemniaki, które zostały w menu wyłącznie z uwagi na grono wiernych fanów jeszcze z Bemowa. Trudno dyskutować z gustami. Pisze Pan o 7 sosach, ale wszystkie potrawy zamówił Pan z sosem nr2- "gratuluję" odwagi. To sos dla dzieci i mam karmiących. Rozumiem, że "wykręca pysk" jak obowiązkowy dodatek odrobimy limonki do guacamol? Ten lokal ma w duszy chilihead, dziwne, że przeżył Pan w meksyku, tam lubią ostro... Tym samym, pominął Pan istotę lokalu, który ma trafiać (i trafia) przede wszystkim do miłośników ostrego jedzenia. Ale najgorsze jest to, że porównuje Pan Tex-Mex do jedzenia meksykańskiego. Otóż z zażenowaniem i nieśmiałością pouczam, że tex-mex powstał w USA, nie w meksyku, co wydawałoby się Krytyk Kulinarny wiedzieć powinien. Ale w tekście popisał się Pan także oceną sałaty pekińskiej (kapusty chyba?), która w Spoco Loco nigdy, choćby w postaci jednej główki, nie zaistniała. Proponuję wycieczkę do warzywniaka i elementarne poznanie poszczególnych warzyw, ze szczególnym uwzględnieniem sałat. Przy okazji- obraził Pan dostawcę bułek, to bodaj jedna z najlepszych (i niestety najdroższych) piekarni w Warszawie. Powiemy im, że swoją tajną recepturą z importowaną francuską mąką, świeżymi jajami i naturalnym sposobem wypieku mogą sobie ściany... pomieszczeń socjalnych wytapetować, bo produkują "ligninę", którą codziennie rano od nich odbieramy. To, co do końca utwierdza w tendencyjności Pana tekstu jest fakt, że na najemcę lokalu jakim jest S'poco Loco zrzuca Pan odpowiedzialność za projekt budynku i istnienie lub nie windy dla niepełnosprawnych! Tutaj absurd sięga zenitu. Na dodatek, winda taka jest tuż za rogiem i prowadzi do całego budynku. Gdyby więc przypadkowo złamał Pan nogę, lub nawet obie- bez problemu dostanie się Pan do S'poco Loco windą. Rozumiem, że jedzenie bliżej (nawet zdrowego) fast food niż foie gras nie jest w stanie zachwycić Pana wybitnego podniebienia. To tak jakby Zbigniew Hołdys miał chwalić "Ona tańczy dla mnie" zespołu Weekend. Tym niemniej z uwagi na szacunek dla tych, którzy Panu płacą wierszówkę licząc na obiektywizm, sugeruję choćby jego pozorowanie. Zanim się ktoś zorientuje, że to nie felietony niosą pieniądze... Wszystkim tym którzy nas zdążyli polubić dziękujemy. A tych, którzy dopiero zamierzają- zapraszamy do empirycznego poznania lokalu i własnej opinii na temat. manager p.s. Sensowne, nieliczne Pana uwagi wykorzystamy. Opakowania już się produkują z eco-papieru, wprowadzimy je niebawem. Guacamole z pestką- oczywistość. Aczkolwiek to tylko opóźnia, a nie zapobiega czernieniu owoca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pg Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 16:50 Pan Nowak na pewno zmieni zdanie n/t bulek. Teraz juz wie, ze w ich genach sa jaja i " Francja ", a to wiele zmienia... na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 20:28 i to młode jaja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilanowski kuchcik Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 22:15 Szanowny właścicielu, bo sądzę, że ten tekst został napisany przez właściciela S'poco loco, otóż jak zrobię w domu guacamolę i pozostawiam ją w lodówce, oczywiście z pestką i bez nadmiernej ilości limonki, to wytrzymuje swój piękny kolor 2 dni. Potem to albo jest dawno zjedzona, albo zmienia kolor. Z tego opisu sadzę, że guacamole w wydaniu S'poco loco jest przechowywane znacznie dłużej, co raczej źle świadczy o jej jakości. A tak w ogóle, to żeby nie było czuć czegoś nieświeżego to w większości restauracji dosypuje się do potrawy mnóstwo ostrych przypraw zabijających jej zły posmak. Lepiej sobie samemu przyprawić potrawę do odpowiedniej ostrości. Ja po waszych odpowiedziach na tekst p. Nowaka, którego nota bene nie bardzo lubię, nie odwiedzę tego lokalu, bo i odpowiedzi, pochodzące z tego samego źródła, i menu zakładu mi nie pasują. Pozdrawiam i omijam z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Saigon Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.13, 08:20 Po co się usprawiedliwiacie przed tym pazernym, niechlujnym grubasem, pozującym na kuchenną wyrocznię dzięki wsparciu kumpli z gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.13, 18:36 ;-) nie usprawiedliwiamy się, raczej chcieliśmy coś sprostować poczuliśmy się zwyczajnie urażeni, pomówieni, oszczekani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka burrito IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.02.13, 18:52 Wspomniane burrito zamówiłam raz w dostawie. W środku była szara breja przypominająca błoto pośniegowe... W sumie nie miało żadnego smaku, było po prostu ostre, a to za mało. Do tego dostałam sałatkę z jakimś dziwnym sosem. Ten dla odmiany miał smak, szkoda tylko, że gotowej mieszanki z torebki. Szkoda, bo lubię taką kuchnię i cieszyłam się, że w pobliżu pojawiło się nowe miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: burrito IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.13, 19:15 Droga Sąsiadko, oczywiście żałujemy, że nie trafiliśmy w gust, ale co do jednego uspokoję- nie używamy żadnych "gotowców"- także sosów. Zwykły vinegert: olej, woda, sok z limonki. W burrito powinna być (w meksyku najczęściej jest) pasta z fasoli pinto. Dajemy całą fasolę, bo pasta nie spotkałaby się z aprobatą Polaków. To dopiero byłaby "breja". Od przyszłego tygodnia zmieniamy nieco recepturę burrito- dodamy ryż meksykański i warzywa, będzie mniej jednorodne, bardziej urozmaicone. Mamy nadzieję, że będzie to przyjęte pozytywnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: burrito IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.02.13, 19:33 Trzymam kciuki, żeby zmiany był na lepsze, może jeszcze kiedyś zaryzykuję ;) Dobrze powinno być od początku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbkjbcjsbc Re: burrito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 14:05 lepiej wracajcie na Bemowo, bo tu nikt nie marudził. A ja na Wilanów nie pojadę, żeby zjeść. Na Wilanowie to tylko jakieś "francuskie pieski". Mi smakowało, a burrito ma właśnie taki smak jak powinno (wg mnie) mieć. Co do ziemniaków, to jedząc je pierwszy raz byłem zaskoczony jakie są pyszne. Tęsknię za tym żarciem i uważam za poważny błąd, że się tam przenieśliście. Czekam na powrót na Bemowo. ps. Kebab który otworzył się w Waszym poprzednim lokalu już chyba się zamnkął. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: burrito 18.02.13, 17:03 Nie da się napisać recenzji bez obrażania innych? Ja jechałam z drugiego końca W-wy, żeby zjeść w Spoco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nois Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: 80.72.46.* 15.02.13, 16:37 Kuchnia meksykańska i tex-mex to dwie różne rzeczy. Autor powinien wiedzieć takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naranha Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 21:33 troche prostacki jezyk jak na recenzje...zastanawiam sie ile p.nowak ma lat, 15? pisze jak gowniarz, wiec nie ma sie co liczyc z jego wypocinami, bo chyba dla gowniarzy pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja no cóż IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 09:27 odkąd pan Nowak przyznał tytuł knajpy roku osobom, które wynajmują u niego w Instytucie Teatralnym lokal pod knajpę, jest dla mnie żadnym autorytetem. Dowód: forum.gazeta.pl/forum/w,752,103132529,103263821,Reka_reke_myje_klasyczne_kumoterstwo_.html Polecam zamiast jego wypocin www.froblog.pl i www.restaurantica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 09:36 nowak, od kogo żeś dostał w łape? a moze chodzi o to ze nie dostałeś? stołuję sie w spoco loco od jakiegoś czasu i polecam! prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Spamować trza umieć IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.13, 16:06 Jeśli tak prowadzisz knajpę jak spamujesz, to faktycznie musi być u was kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.home.aster.pl 16.02.13, 16:22 Dzięki za ostrzeżenie. Póki co recenzje p. Nowaka pokrywają sie z moimi odczuciami na temat knajp, wiec ten przybytku będę ominął szerokim łukiem. A jak nadzieje mnie ochota na cos meksykanskiego wybiorą sie do sprawdzonego i trzymajacego wysoki poziom El Popo na Senatorskiej. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stegnianin Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.02.13, 17:35 swietna reklama knajpy. duzo podzielonych zdan na jej temat. pewnie jak wiekszosc czytajacych artykul i forum sprawdze kto ma racje. niech tylko zadbaja o drogowskazy na ddr i stojaki rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezem Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 21:25 bo bez rowerka to tylko naleśniki w mleczaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezem Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 21:28 I słoiki w niedzielę będą dzwonić w bagażniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Artykuły w gazecie o MW IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 18:54 No cóż. Tan artykuł brzmi, jak celowa antyreklama podyktowanma albo przez konkurencję, albo przez zupełnego ignoranta ( obstawiam to pierwsze). A może, to taka moda, bo cokolwiek się w gazecie.pl nie piszę o miasteczku Wilanów, to zawsze w negatywnym znaczeniu. Mieszkam tutaj od paru lat i nie zgadzam się z większością artykułów( według jednego z nich np. garaż w moim budynku był cały pod wodą, choć jakoś mi to umkneło). Ciekawi mnie tylko, jaki jest tego powód. Zazdrość, populizm, ignorancja, chęć zaistnienia? Nie wiem, choć nie ukrywam, że troche mnie to smieszy ( a na pewno nie oburza). Co do spoco loco, to jedzenie mają naprawdę smaczne..Poza tym restauracja pana Jakubiaka nie jest nowa, wcześniej mieściła się na bemowie, lecz "autor: ego wielkopomnego artykułu nawet nie pofatygował się, by to sprawdzić. No ćóż- gazecie gratuluję pracowników. Oprócz kwejka, to mój ulubiony portal z dowcipami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: Artykuły w gazecie o MW IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.13, 19:58 Nas też ciekawi, jaki jest powód. Małe sprostowanie- to nie do końca jest knajpa TJ, a za czasów Bemowa, TJ nie miał z nią NIC wspólnego. Więc wszystkie zasługi jak do tej pory, to niejaki Tytus. Kto zna, ten wie ;-) Pan Nowak natomiast świetnie się zna z TJ. Nawet do niego był łaskaw zadzwonić siedząc przy stoliku, pogadali sobie serdecznie. Chyba jednak, ktoś nie zrozumiał "wezwania do zapłaty". Bo nie wiem jak inaczej można taki gest interpretować. "Cześć, jestem u Ciebie w Spoco... -2 dni później: nic z tym nie zrobiłeś? - no to proszę" żenujące swoją drogą, chciałbym przeczytać wersję recenzji, która nie poszła do druku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Artykuły w gazecie o MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.13, 20:50 Publiczne seppuku? Gość zjechał ci knajpę a ty chcesz go wplatać w łapówkarstwo? Wpierw robisz z niego ciotę lecąca na kelnerów, a teraz przestępce? Lecz się, a spelunę zamknij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Marczak Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 21:24 Kupiłem tam raz jedzenie i uważam, że autor artykułu jest za łaskawy dla tej knajpy. wielkie rozczarowanie - jedzenie bez smaku a w knajpie śmierdzi. Niech właściciel nie czaruje że jest inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
iks24 Co za jezyk? 16.02.13, 21:37 Skucha, kupa? Prosze mi wybaczyc, ale odniose sie do formy a nie do tresci przekazu. Czy ten artykul mial sie ukazac w jakims neo-fanzinie? Ekwilibrystyka slowna porownywalna w swojej melodyce jedynie z nowomowa establishmentu partyjnego krajow dawnego bloku wschodniego" "przepalenie?? blony sluzowej", "konfrontacja z...jedzeniem". Autor zachecil mnie jednakze do eksperymentow organoleptycznych: w czasie najblizszej Wielkanocy musze koniecznie sprobowac jak smakuje bibula, z ktorej sa robione palmy wielkanocne. Ubolewam jednak nad brakiem precyzji autora, ktory nie wspomnial czy jest to palma swieza czyli z niedzieli palmowej czy raczej taka juz przechodzona, spozywana w lany poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_portalu Re: Co za jezyk? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 07:34 Nie wytrzymałem konfrontacji z infantylizmem autora Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 00:50 Wizyta w S'poco loco była dla całej naszej trójki sporym zawodem. Wystrój faktycznie świetny. Ale tylko i wyłącznie wystrój. Jedzenie nieestetycznie podane, smak.. bardzo przeciętny. Papierowe i plastikowe talerze.. Niektóre porcje mikroskopijne - np taco W bardzo tłustej (????) quesadilli sera jak na lekarstwo. Plus za napoje. I tyle. A ceny wysokie - zostawiliśmy 100zł a wyszliśmy głodni.. To miejsce, do którego nie wrócę. A reakcję właściciela pozostawię bez komentarza. Sam sobie laurkę wystawił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 01:24 jak to tłustej Quesadilli, jak Pan MN napisał, że sucha i bez tłuszczyku, a powinien być! 100zł? na ile osób jeżeli wolno zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 01:39 całe 3 sztuki w tym jedno dziecko ja nie wiem co jadł pan Nowak, ja wiem, że moja quesadilla była koszmarnie tłusta a nadzienia jak na lekarstwo. Szkoda, naprawdę szkoda, bo miejsce ma potencjał. ps. Sphinks ma tysiące wielbicieli ;) i o niczym to nie świadczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 01:40 o tym, że było nas troje napisałam w pierwszym wpisie. Radzę czytać dokładniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 01:42 zdjęcia jedzenia www.papurazzi.pl/jedzenie/4826-taco_chrupiace_spoco_loco_warszawa quesadilla www.papurazzi.pl/jedzenie/4824-quesadilla_z_kurczakiem_spoco_loco_warszawa niestety jakość zdjęć kiepska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.13, 07:26 marghe_72, poruszasz naprawdę subiektywne struny i trudno z tym dyskutować Chrupiące taco jest relatywnie drogie, ale proces jego przygotowania skomplikowany i jest dużo strat (muszelki pękają). Są jednak koneserzy, którzy je zamawiają konsekwentnie. Wiele rzeczy ulepszamy przez cały czas, m.in. quesadilla będzie miała zmieniony skład sera, choć obecnie używamy cheddar - okazał się on być za tłusty dla wielu naszych rodaków. W Quesadilli, którą zamówił pan MN, była mniej tłusta Cambonzola, jak widzisz, opinia jest, że... quesa powinna być tłusta. Nie liczymy na to, że wszystkim będzie u nas smakowało- to niemożliwe. Ale na pewno naszym dążeniem jest nieustanna poprawa wszystkiego, co możemy poprawić (z wentylacją włącznie- dzieje się). Dla dzieci będą wkrótce w zestawie burgery (100% mięsa drobiowego w chrupiącej panierce). Mam nadzieję, że kontrolnie sprawdzicie nas za jakiś czas i wrażenia będą dużo lepsze. Obiecuję, że się postaramy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 13:24 Gość portalu: Martin751 napisał(a): > marghe_72, > poruszasz naprawdę subiektywne struny i trudno z tym dyskutować A jak inaczej mam oceniać jeśli nie subiektywnie? > Chrupiące taco jest relatywnie drogie, ale proces jego przygotowania skomplikow > any i jest dużo strat (muszelki pękają). Są jednak koneserzy, którzy je zamawia > ją konsekwentnie. W taki niby zawoalowany sposób dajecie mi znać, że nie jestem koneserką ? ;) > Wiele rzeczy ulepszamy przez cały czas, m.in. quesadilla będzie miała zmieniony > skład sera, choć obecnie używamy cheddar - okazał się on być za tłusty dla wie > lu naszych rodaków. W Quesadilli, którą zamówił pan MN, była mniej tłusta Cambo > nzola, jak widzisz, opinia jest, że... quesa powinna być tłusta. SER powinien być w miarę tłusty i powinno go być sporo. Natomiast sam placek tłusty byc nie powinien, a u Was jest. > Nie liczymy na to, że wszystkim będzie u nas smakowało- to niemożliwe. > Ale na pewno naszym dążeniem jest nieustanna poprawa wszystkiego, co możemy pop > rawić (z wentylacją włącznie- dzieje się). > Dla dzieci będą wkrótce w zestawie burgery (100% mięsa drobiowego w chrupiącej > panierce). Dlaczego wszędzie dzieci karmione są kurczakiem w panierce? > Mam nadzieję, że kontrolnie sprawdzicie nas za jakiś czas i wrażenia będą dużo > lepsze. Obiecuję, że się postaramy ;-) Może, kto wie. Chociaż na razie ochoty nie mam . A naprawdę żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.13, 19:03 Marghe, widzę, że chcesz mi udowodnić, że nie ma dobrych odpowiedzi... Oczywiście, że subiektywnie. Napisałem tylko, że nie wdam się w polemikę, czy to tanio, drogo, czy w sam raz. Dla każdego inaczej. koneserzy -w znaczeniu amatorzy, chętni, zdeklarowani klienci. Jadłem te taco na długo przed tym, zanim miałem jakikolwiek udział w S'poco Loco. Też mnie irytowało wtedy, że są za drogie ;-) Ale co zrobić, jak mi smakowały... Ratunku... Pan Nowak napisał, że quesa powinna być tłusta, a u nas nie jest. Marghe pisze, że u nas jest tłusta, a nie powinna. Jak żyć? Wyjaśnię tylko: 100% tłuszczu pochodzi z sera-wytapia się przy grillowaniu. Tortille (w tym quesy) są pieczone na ceramicznym grillu, suchym, bez grama tłuszczu. Sera jest 130g. Ponad pół standardowej kostki! W meksyku do quesy dają znacznie mniej sera, ale u nas by nie przeszło ;-) Come on... kurczak w panierce- u nas nie ma panierki z Knorra ani ciasta z mąki. Tylko kruszone płatki kukurydziane. Zdrowe i pysznie chrupią. Tak lubimy. Marghe, nie zechciałabyś pomóc nam w ułożeniu menu? Bo nasze autorytety poległy... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 18.02.13, 00:39 Gość portalu: Martin751 napisał(a): > Marghe, > widzę, że chcesz mi udowodnić, że nie ma dobrych odpowiedzi... > Niczego nie zamierzam udowadniać. Po prostu oceniam SUBIEKTYWNIE. I porównuję z innymi lokalami serwującymi dania tex -mex. I te wypadają lepiej niż Spoco. > Oczywiście, że subiektywnie. Napisałem tylko, że nie wdam się w polemikę, czy t > o tanio, drogo, czy w sam raz. Dla każdego inaczej. Tu nie chodzi o polemikę. 100 zł to dużo i tyle. Zwłaszcza jak się wychodzi głodnym. > koneserzy -w znaczeniu amatorzy, chętni, zdeklarowani klienci. Jadłem te taco n > a długo przed tym, zanim miałem jakikolwiek udział w S'poco Loco. Też mnie iryt > owało wtedy, że są za drogie ;-) Ale co zrobić, jak mi smakowały... A co zrobić, jak nam nie? > > Ratunku... Pan Nowak napisał, że quesa powinna być tłusta, a u nas nie jest. Ma > rghe pisze, że u nas jest tłusta, a nie powinna. Jak żyć? Wyjaśnię tylko: 100% > tłuszczu pochodzi z sera-wytapia się przy grillowaniu. Tortille (w tym quesy) s > ą pieczone na ceramicznym grillu, suchym, bez grama tłuszczu. A ja bym sobie dała uciąć głowę, że są smażone na tłuszczu. Zresztą na zdjęciu to widać.. Sama nie raz nie dziesięć ;) robiłam quesadille w domu i wiem jak wyglądają i smakują po zdjęciu z patelni, na której nie ma grama tłuszczu. I wiem jak wygląda rozpuszczający się cheddar. Nie wypływa z niego tłuszcz. Zresztą nie tylko te domowe nie są tak tłuste jak Wasze. Sera jest 130g. P > onad pół standardowej kostki! W meksyku do quesy dają znacznie mniej sera, ale > u nas by nie przeszło ;-) Jak pisałam wcześniej - sera było jak na lekarstwo. Przykro mi, ale nie wierzę w te 130 g. W mojej tyle nie było. (co to jest standardowa kostka sera?) > Come on... kurczak w panierce- u nas nie ma panierki z Knorra ani ciasta z mąki > . Tylko kruszone płatki kukurydziane. Zdrowe i pysznie chrupią. Tak lubimy. Ale dlaczego wychodzimy z założenia, że dzieci to tylko kurczaka w panierce (zdrowej czy niezdrowej) zjedzą? > > Marghe, nie zechciałabyś pomóc nam w ułożeniu menu? Bo nasze autorytety poległy > ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 01:46 "Wizyta w S'poco loco była dla całej naszej --> trójki < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 01:14 ;-) my do dzisiaj zastanawiamy się, gdzie można kupić zużytą ligninę chętnie byśmy porównali do bułek (BTW, w innej recenzji te same bułki pan MN bardzo chwalił- nie wiedział, że to te same widać) jedno jest pocieszające: Skoro kiedyś ludzie jedli zużytą ligninę i do dziś pamiętają jej smak, to znaczy, że kryzysu obecnie nie ma! S'poco Loco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin751 Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 01:22 Dziękujemy za wszystkie opinie, szczególnie za te pozytywne, chociaż wiadomo- napisaliśmy je sami... Podobnie jak sami wyprodukowaliśmy ponad 2300 fanów na FB oraz zmusiliśmy większość z nich do (raczej pozytywnych) wypowiedzi. No i nasze wielodzietne rodziny. Mają rabat, więc piszą tylko dobrze. Pan MN nie miał rabatu. Jest coś znamiennego w naszym narodzie: jak piszą dobrze, to nieprawda, jak piszą źle, to mają za swoje! ;-) Love S'poco Loco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 09:50 Dam ci radę - stwórz stronę www z księga gości i wpisz tam, że ostatnio był u was George Clooney albo królowa Elżbieta, i tak jej smakowało, że nie chciała wyjść i musieliście ją siłą wyrzucić. Ocenianie jakości knajpy po ilości fanów na FB i pochlebnych ta m wpisach - bezcenne. Jak na razie w zaśmieconym wątku są dwa wpisy realnych gości - Nowaka i Marghe. I co? Daje im lajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.13, 10:29 Naucz się bałwanku pisać "bezcenne" itd. zanim się zaczniesz "wypowiadać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Re: Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 11:11 Bezcenne - bezcenne - bezcenne. Na kartce napisałem 100 razy. Ale czy jedzenie w Spoco loco stało się od tego lepsze? Spam mniej natarczywy? Zosia mądrzejsza? Śmiem wątpić. Albo wontpić. Zosi na pociechę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 09:49 z jednym się nie zgodzę: JEST dostęp z wózkami- jest to winda. Ale tego autor już nie sprawdził dając tak uogólniające zakończenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: S'poco loco - kuchnia meksykańska 17.02.13, 13:27 Komentarze odnoszące się do orientacji seksualnej pana N są absolutnie poniżej krytyki. I świadczą wyłącznie o piszących. Palce bolą od klikania w kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupacz.com Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.30.4.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.13, 00:19 Cóż za poziom polemiki. Właściciel, który zamiast jakością usiłuje przekonać liczbą lajków na FB - i oponenci, którym za drogo, za tłusto albo zbyt psio, nawet jak dla gejów. Naprawdę nie macie innych zmartwień, ludzie? Podła knajpa? To się omija i cześć. Gupi recenzent? To się nie czyta i spoko loco. Życie jest większe. Odpowiedz Link Zgłoś
robmar Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! 18.02.13, 19:10 Szanowny Panie Macieju! Pana recenzje są zwykle dobrze napisane, ciekawe i użyteczne. Czytam je czasem dla przyjemności, nawet gdy nie mam zamiaru odwiedzić recenzowanych miejsc. Tej knajpki nie znam, pewnie nigdy do niej nie trafię. Ale sposób napisania powyższej recenzji jest jednak dość dziwny, bardzo agresywny. Określenia "kupa", czy "zużyta lignina" w recenzji jedzenia są bardzo silnymi sformułowaniami. Przyznam, że trochę mnie ten kierunek ewolucji Pana działu zasmucił... Z poważaniem, Robert Maron Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! 18.02.13, 19:34 Dzięki tej recenzji już wiem, że to miejsce godne polecenie i chętnie odwiedzę tą restaurację. Jak to zawsze w przypadku gazety, gdyby stołowały się tam hipstery a właścicielem był gej rowerzysta, to recenzja byłaby zupełnie odwrotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Meksykańska knajpa S'poco loco - ale skucha! IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 17:51 1) Tekst na niskim poziomie. 2) Spoko loco to naprawde dobre jedzonko. Polecam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś