Gość: badrel IP: 31.179.100.* 04.03.13, 08:16 Niezła rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sportif Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:20 tatko się wqrwił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:21 jaki ojciec , taki syn Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Oj tam, oj tam 04.03.13, 08:27 Przecież tatuś nie podpalił akt w sądzie, a tylko nimi rzucał. To gdzie tu podobieństwo? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrr Re: Oj tam, oj tam IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:32 No cóż , niezrównoważenie emocjonalne jest dziedziczne. Z drugiej strony facet nie został złapany za reke, być moze ktoś podpalił bo wiedział, że JT będzie podejrzany. Monitoring na ulicy powinien byc dawno, można załozyc także w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Oj tam, oj tam IP: 195.216.250.* 04.03.13, 08:56 Ale pani sędzina zachowała się jak pipa, a nie kobieta z jajami - trzeba było 15 dni aresztu kary porządkowej krewkiemu tatusiowi wrypać to by następnym razem nie podskakiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Oj tam, oj tam IP: 89.174.250.* 04.03.13, 09:41 taa.. a jakbyś jeszcze podał podstawę prawną, to może sąd by skorzystał. Inna sprawa że grzywnę mogła walnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliwawa Re: Oj tam, oj tam IP: *.acn.waw.pl 04.03.13, 09:45 Masz wątpliwości co do podstawy prawnej? A obraza sądu, to nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Oj tam, oj tam IP: 89.174.250.* 04.03.13, 10:02 z tego co wiem pełnomocnika nie można aresztować za niewłaściwe zachowanie na rozprawie, tylko grzywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfsdfsd Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:08 słusznie, ale grzywna jest do 10.000 więc też mo0ze zaboleć, grzywnę powinna wlepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:20 Pełnomocnika nie można aresztować - wyjątek z art. 51&2 ustawy o ustroju sądów powszechnych. Zastanawiam się czy taki krewki adwokat nie pozwie Gazety za ujawnianie danych osobowych. Według mnie naruszenie jest oczywiste. Oskarżony syn też mógłby się zastanowić - Jacek T. syn mec. Michała Tomczaka - typowa dziennikarska kpina z "ukrywania" tożsamości oskarżonego. Wkurza mnie też wydawanie wyroków przez dziennikarzy zanim nawet proces się zaczął. Nie żebym bronił rozpieszczonego gó...arza, któremu ewidentnie brakuje piątej klepki. Ale jednak od orzekania o winie jest sąd a nie jakiś pismak z Gazety, który o prawie nie ma zielonego pojęcia. Przecież jest szansa, że raz na dziesięć wypadków dziennikarz się myli i oskarżony jest niewinny. A zniszczonej opinii nie da się przecież naprawić. Z tym nie da się chyba nic zrobić - pismaki piszą o procesach od zawsze i będą pisać choć o prawie nic nie wiedzą bo trzeba robić aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:33 gazeta nie ujawnila nazwiska oskarzonego,tylko podala nazwisko adwokata,a to nie jest zabronione.To ze oskarzony i adwokat maja te same nazwisko to sprawa drugorzedna. Wydaje mi sie,ze bardziej dziwne jest to,iz ojciec rezprezentuje syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:41 @jacek226315 Tak dobrze, że w podstawówce nauczyli Cię czytać. Szkoda, że nie ze zrozumieniem.... Ta polska edukacja. Michał Tomczak OJCIEC Jacka T. Dalej uważasz, że tylko ujawnili nazwisko obrońcy? Czy ujawnienie relacji rodzinnej służy czemuś innemu jak tylko zrobieniu afery medialnej? A czemu dziwi Cię że ojciec broni syna? To bardzo ludzkie bym powiedział... A zabronione nie jest chyba, że twierdzisz, że ich interesy pozostają w sprzeczności:P. Brak dystansu do sprawy ojciec pewnie będzie nadrabiał zaangażowaniem. A od chłodnego poglądu na sprawę ma wspólniczkę. Uważam że robi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Oj tam, oj tam 04.03.13, 12:00 Nawet ujawnienie takiej relacji nie musi oznaczać ujawnienia nazwiska syna. Zgodnie z polskim prawem syn wcale nie musi nosić nazwiska takiego jak ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:10 @rydzyk_fizyk I z całą pewnością znasz mnóstwo rodzin w których syn nie nosi nazwiska ojca. Nie mówię tu o wypadkach szczególnych - ojciec nieznany czy ustalony w drodze sądowej. Myślę, że w ewentualnym procesie o ochronę dóbr osobistych Twoja linia obrony nie znalazłaby uznania w oczach sądu. No chyba, że z roszczeniem faktycznie wystąpiłby ten adwokat Tomczak przed warszawskim sądem. Bo tam sobie nagrabił, oj nagrabił....:) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Oj tam, oj tam 04.03.13, 12:36 > @rydzyk_fizyk > > I z całą pewnością znasz mnóstwo rodzin w których syn nie nosi nazwiska ojca. N > ie mówię tu o wypadkach szczególnych - ojciec nieznany czy ustalony w drodze są > dowej. Tak z pierwszych stron gazet: Adam Michnik, Zygmunt Solorz-Żak i Marcin P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Bąk Re: Oj tam, oj tam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.13, 14:12 i jeszcze Józef Bąk, syn DT, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Oj tam, oj tam 04.03.13, 12:45 Gość portalu: playingboy napisał(a): > @rydzyk_fizyk > > I z całą pewnością znasz mnóstwo rodzin w których syn nie nosi nazwiska ojca. N > ie mówię tu o wypadkach szczególnych - ojciec nieznany czy ustalony w drodze są > dowej. Ja znam takich wiele.... I wcale nie z nieznanym ojcem. > Myślę, że w ewentualnym procesie o ochronę dóbr osobistych Twoja linia obrony n > ie znalazłaby uznania w oczach sądu. No chyba, że z roszczeniem faktycznie wyst > ąpiłby ten adwokat Tomczak przed warszawskim sądem. Bo tam sobie nagrabił, oj n > agrabił....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munio Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 15:47 nie pitolcie o ochronie "dóbr osobistych"!Synalek jest zwykłym piromanem i niszczycielem cudzej własności/nie pierwszy raz/a wy przejmujecie się ochroną jego danych!Tak sie nim przejmujecie jak jego tatuś JEŁOP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Oj tam, oj tam IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 12:32 > Ta polska edukacja. Michał Tomczak OJCIEC Jacka T. Dalej uważasz, > że tylko ujawnili nazwisko obrońcy? Przeczytaj dokładnie jescze raz. "mec. Michał Tomczak, prywatnie ojciec oskarżonego" - nie ma urzędowego stwierdzenia ojcostwa, więc nie można się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:56 @ [...] Przeczytaj dokładnie jescze raz. "mec. Michał Tomczak, prywatnie ojciec > oskarżonego" - nie ma urzędowego stwierdzenia ojcostwa, więc nie można się przy > czepić. Nie zrozumieliśmy się. Gdyby było sądowe ustalenie ojcostwa to bym się zastanawiał czy ujawniono nazwisko syna bo w razie sądowego ustalenie ojcostwa dziecko zwykle zachowuje nazwisko matki:). Według mnie jeżeli ktoś mi pisze w gazecie Jacek T. syn Marcina Tomczaka to ja poznaję nazwisko syna. I nie jestem detektywem Rutkowskim. Czy mam rację pozostawiam Twojej ocenie. Całej sprawy według mnie by nie było gdyby autor artykułu obiektywnie zreferował stan sprawy, a nie starał się zrobić afery. Ale wtedy nikt by tego nie czytał..... Świat mediów różni się od świata prawników tym, że nie zna zasady domniemania niewinności. Ale właśnie z powodu tej rozbieżności adwokat opisywany w artykule i jego syn mają według mnie podstawę do dochodzenia roszczeń w postępowaniu o ochronę dóbr osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:22 a Ty playingboy nie masz powazniejszych problemow- osiwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:33 @jacek226315 napisał(a): > a Ty playingboy nie masz powazniejszych problemow- osiwiej Cenię merytoryczną dyskusję. Przyganiał kocioł garkowi - jak masz coś ciekawszego do roboty to nie siedź na forum:P P.S. Łysy jestem. Jak jesteś zainteresowany moją osobą mogę Ci wysłać fotkę. Może pójdziemy razem na kawę lub do parku na spacer. Pogoda jest prześliczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:52 playingboy sory I have to disapoint yo.I am gay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:59 @jacek226315 napisał(a): > playingboy sory I have to disapoint yo.I am gay Wow coming outy są ostatnio w modzie. Good for You son. Tylko czemu piszesz po angielsku? Nie ma się co kryć. Narodowcy też znają języki obce. Będziesz bohaterem Redwatch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 14:13 because English is my first language Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Islandii Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 15:54 wsadź sobie ten swój komentarz po angielsku buraku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Oj tam, oj tam IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 13:30 > Całej sprawy według mnie by nie było gdyby autor artykułu obiektywnie zreferował > stan sprawy Całej sprawy by nie było, gdyby tatuś lepiej wychowywał syna. > adwokat opisywany w artykule i jego syn mają według mnie podstawę do dochodzenia > roszczeń w postępowaniu o ochronę dóbr osobistych Jak staremu Tomczakowi było wstyd za syna, to mógł zapłacić komuś innemu by reprezentował syna w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bell Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 15:51 Kolejny raz pitolisz jedno i to samo!Ja osobiscie jestem za podawaniem nazwisk przestępców-zrobił to nie pierwszy raz!Jak widać przestępcy są bardziej chronieni niż poszkodowani!!Należy z tym skończyć!Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 15:42 Tak!Do orzekania jest sąd!A jak tatusiek gó...arza jest sędzią i jego obrońcą,to na co liczysz?Kolejny raz zapłaci za synalka kaucję jak to wcześniej miało miejsce?200 tyś.zł!Kogo na to stać?To moja odpowiedź na twoje wątpliwości i obronę UCIŚNIONYCH!Ha,ha,ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:28 nie wiem jak w polskich sadach,ale w Stanach jak adwokat za duzo pyskuje to go sedzia wsadza do ciupy na pare godzin by sie uspokoil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Oj tam, oj tam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.13, 09:45 Jak już to 14 dni maksymalnie. Tak w ogóle to szkoda, że taki zapis w ogóle istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POdatnik Re: Oj tam, oj tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 09:59 Z liścia na otrzeźwienie powinien papuga dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Oj tam, oj tam IP: *.gemini.net.pl 04.03.13, 10:34 Sędzina, to żona sędzi, więc pisz pani sędzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luu Re: Oj tam, oj tam IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 11:57 @a Sędzina w znaczeniu "żona sędzi" jest formą dawną. Obecnie SJP PWN podaje dwa znaczenia słowa sędzina. sjp.pwn.pl/szukaj/s%C4%99dzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingoby Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:01 @Luu To spróbuj na rozprawie do pani sędzi zwrócić się sędzina. Ręczę, że dowiesz się, że w sądach są nie tylko drzwi ale i okna....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luu Re: Oj tam, oj tam IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 12:10 @playingoby Nie chodzi o język formalny, którego użyjesz na rozprawie, a o język potoczny. W różnych sytuacjach stosuje się różne formy. Uwierz, to naprawdę nie jest skomplikowane :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:17 @ Luu Jak idę z kumplami na piwo to faktycznie nie idę na piwo tylko na bro. Ale wtedy nie mówię do nich, że chłopy wbijamy na bro, co zgodnie ze SJP PWN znaczy piwo.... Powołując się na słownik mówisz o języku formalnym. Chyba że to słownik gwary podwórkowej. To naprawdę nie jest takie skomplikowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luu Re: Oj tam, oj tam IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 12:21 @playingboy Przeczytałeś link, który podałam? Najwyraźniej nie. "sędzina 1. pot. forma ż od sędzia w zn. 1." "pot", czyli potocznie. To, co napisałeś o piwie, to slang. Więcej czytaj, mniej pij (i pisz) :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 16:00 ale sie tutaj popisuja sami poloniści!Robi się mdło!A tak a propos to jest temat z nauki języka polskiego,czy o podpalaczu i jego obrońcy-tatuńciowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Oj tam, oj tam IP: 195.216.250.* 04.03.13, 12:19 Chyba, że trafisz na sędziowski odpowienik marszałki Nowickiej albo ministerki Muchy - wtedy uzna, że obraziłeś ją okreslając ją jako faceta i Ci wlepi karę porządkową za obrazę Sądu poprzez obrazę prowadzącej sprawę Sędziny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playingboy Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:41 @ Admiral Fakt ciężkie czasy z tymi ministrantkami:) Całe szczęście do sądu niezależnie od płci składu sędziowskiego zwracamy się zwykle w formie grzecznościowej 'Wysoki Sądzie". To trochę ratuje sytuację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arszloch Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 15:41 Pani sędzina to żona sędziego, a tu sędzia (choć kobieta to dalej sędzia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemota dlaczego od razu dziedziczne IP: *.sgh.waw.pl 04.03.13, 09:54 W mojej bardzo amatorskiej opinii syn uprawia auto-destrukcyjny bunt przeciwko władzy tyrana ojca. To jest proste. W tej relacji syn nie ma siły, aby bezpośrednio przeciwstawić się ojcu. Ma natomiast kontrolę nad swoją osobą. Jedyny rodzaj władzy jaką może mieć, to zrobić sobie samemu krzywdę, żeby w ten sposób zaszkodzić ojcu - jego autorytetowi. Mniej więcej w ten sam sposób bezsilne dzieci zdobywają namiastkę kontroli nad swoim otoczeniem (rodzicami) poprzez odmowę jedzenia, niewykonywanie poleceń, defekację, itp. Tylko że społeczeństwo nie może tolerować komunikowania ze swoim otoczeniem za pomocą podpaleń. p.s. wszystko co napisałem powyżej może być nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciamajda Re: dlaczego od razu dziedziczne IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 10:56 > p.s. wszystko co napisałem powyżej może być nieprawdziwe. ale bardzo ładnie się układa;) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: dlaczego od razu dziedziczne 04.03.13, 12:03 Od początku sprawy tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: dlaczego od razu dziedziczne IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 20:15 Daruj sobie te brednie..Synek jest chory psychicznie i najwyraźniej tatuś też. Synuś do pokoju bez klamek a tatuś out z palestry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiku Re: Oj tam, oj tam IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.13, 15:35 piszesz bzdury!Juz raz synalek został oskarżony za ten sam czyn,a tatuś wpłacił kaucję 200 tyś.zł.Tak jest nistety w naszym kraju!!"Co wolno wojewodzie,to nie tobie...itd." Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Oj tam, oj tam 04.03.13, 10:14 asperamanka napisał: > Przecież tatuś nie podpalił akt w sądzie, a tylko nimi rzucał. To gdzie tu podo > bieństwo? ;-) Masz rację. A synalek też nie rzucał samochodami, tylko je podpalał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksantypa Re: Oj tam, oj tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:48 Synek psychol, papcio furiat - za takie zachowanie na sali sądowej każdy inny obywatel zostałby przez sędziego surowo ukarany! To była napaść na sędziego, czyli na wymiar sprawiedliwości. Tyle, że pewnie "mecenasik" ma takie układy, znajomości, o możliwościach finansowych nie wspominając, że pewnie wszystko się szybciutko pod dywan zamiecie. Skoro wcześniej w spawie synalka orzekał sędzia, który go wypuścił i teraz "mecenas" wrzeszczał, że ten sam powinien orzekać, to można wyciągnąć prosty wniosek, że sędzia ów to znajomek "mecenasa", tudzież podwładny jego znajomego który miał polecenie orzekać na korzyść młodego bandyty, synalka mecenasa. Prawnicy są jak mafia, zwłaszcza w tak skorumpowanym kraju jak Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do he Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:59 wiadomo, (L) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrudz Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 09:17 kazdy by sie wkurzyl, tyle zaplacil sedziemu a ten zamiast wyrokowac posluguje sie jakas inna sedzina ktora wcale nie zmierza wypuscic synka. to nieuczciwy sedzia, zachowal sie jak zlodziej, jak juz wzial lapowe to powienen do konca sprawe zalatwic Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc 04.03.13, 12:08 Na to wygląda. Tamten sędzia był już "ułożony". A tu nagle zjawia się jakaś świeżynka" i sprawa się rypie. Dobrze by było tamtemu sędziemu się przyjrzeć, albo go profilaktycznie odsunąć od sprawy. P.S. A ojcu nie można zabronić by występował w roli adwokata? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_63 Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:21 Dlatego należy ograniczyć dostęp do zawodów prawniczych np tylko do rodzin już pracujących w wymiarze. Jak mówił pos. Kalisz - celem zapewnienia wysokiej akości usług prawniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pollena ograniczyć? IP: *.n.ue.katowice.pl 04.03.13, 09:11 "należy ograniczyć dostęp do zawodów prawniczych np tylko do rodzin już > pracujących w wymiarze. Jak mówił pos. Kalisz - celem zapewnienia wysokiej akoś> ci usług prawniczych." A najlepiej przypisać chłopa do ziemi a tokarza do tokarki. I niech się syn nie waży wyjść z domu dalej, niż na długość łańcucha. Nie ma to jak XXI wiek! A tak poważnie: obawiam się, że dyskutanci nie zrozumieją Twojego przywołania słów Kalisza. IRONIA - bardzo trudne słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: ograniczyć? 04.03.13, 10:57 Gość portalu: Pollena napisał(a): > A tak poważnie: obawiam się, że dyskutanci nie zrozumieją Twojego przywołania s > łów Kalisza. IRONIA - bardzo trudne słowo. Ba! A co dopiero SARKAZM :) Bo tu chyba nawet więcej niż prosta ironia się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dec Ochrona do zwolnienia. Adwokat pozbawiony praw IP: *.tvkstella.pl 04.03.13, 08:22 do wykonywania zawodu. To trzeba byłoby zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 lekarz własnej rodziny leczyć nie powinien 04.03.13, 08:50 Tak samo jak lekarz nie powinien leczyć swojej rodziny ani nikogo na kim mu szczególnie zależy, tak samo (jak widać w obecnej sytuacji) nie powinien tego robić adwokat. W takich sytuacjach nad profesjonalizmem zaczynają górować niepotrzebne emocje i można przegrać sprawę. Przecież ten adwokat ma kolegów którzy równie dobrze mogą się sprawą zająć a Warszawa to nie puszcza gdzie innego adwokata ze świecą szukać. -- Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: lekarz własnej rodziny leczyć nie powinien 04.03.13, 09:29 O właśnie. Lekarzowi nie wolno operować własnego dziecka (chyba że w sytuacji nagłej, kiedy nie ma innej możliwości), to jakim cudem adwokat może formalnie być obrońcą swojego syna? W każdym razie łudziłam się, że może ojciec jest porządnym adwokatem i nie wiedział - przynajmniej przed pierwszymi podpaleniami - o piromańskim hobby synusia... Ależ skądże, najwyraźniej dla niego łamanie prawa to pikuś, on będzie robił anioła z każdego, kto mu zapłaci, a szacunku do prawa ma mniej więcej tyle, co samokontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: lekarz własnej rodziny leczyć nie powinien 04.03.13, 12:12 Nie doczytałeś!!? Przecież oprócz taty synek ma jeszcze dwoje adwokatów;)) Wyyypasiona obrona;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.portalu Michała Tomczaka, ojca oskarżonego Jakuba T. :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:22 Genialny jest ten przepis. A co do meritum - synek adwokata. I to jeszcze jakiego. Wszystko jest jakby jasne w tej sprawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Michała Tomczaka, ojca oskarżonego Jakuba T. IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:37 No no tylko nie Jakuba, to jest antysemicki wpis ): Odpowiedz Link Zgłoś
igraszkabis Re: Michała Tomczaka, ojca oskarżonego Jakuba T. 04.03.13, 09:47 Jakuba, Jakuba, tylko że nie za podpalenie, a za gwałt i morderstwo w Exeter. (Inny Tomaczak, ale też Tomczak, a tatuś też Michał - zbieg okoliczności?) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Michała Tomczaka, ojca oskarżonego Jakuba T. 04.03.13, 10:59 igraszkabis napisała: > Jakuba, Jakuba, tylko że nie za podpalenie, a za gwałt i morderstwo w Exeter. ( > Inny Tomaczak, ale też Tomczak, a tatuś też Michał - zbieg okoliczności?) ;-) To popularne nazwisko, sam znam przynajmniej siedmiu Tomczaków (chociaż żadnego Michała czy Jakuba). Odpowiedz Link Zgłoś
walburga Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:23 Dziwny kraj , dziwne obyczaje - czemu nie aresztowano go za napaść na sędziego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:28 w normalnym kraju ochrona przekazuje policji, jest zatrzymanie za obraze sadu i pozniej aresztowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mirarob Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:23 palestra... wstyd! Co na to Naczelna Rada Adwokacka? Jak znam życie, to nic, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... IP: 212.191.78.* 04.03.13, 08:24 Po co bawić się w Jacek T. skoro i tak zaraz podajecie nazwisko? Bądźcie poważni, albo przestrzegacie prawa, albo nie. Takie obchodzenie go jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:34 Przecież przestrzegają. A prawo jest takie a nie inne,jak i to że za całe nazwisko zamiast literki - nawet jak wiadomo o jakie chodzi - byłby konkretny zarzut, paragraf i kara :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:35 a tatuś ukochanego synka zapewne skrzętnie by to wykorzystał :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc 04.03.13, 08:37 Jakub Tomczak jest oskarżonym, więc media nie mogą podać jego nazwiska. Mecenas Tomczak nie jest o nic (jeszcze) oskarżony więc można podać jego nazwisko. Wszystko lege artis. PS. Kiedyś był teks to Adamie(?) H. - synu polskiego kosmonauty - nie pamiętam imienia, ale kosmonautów mieliśmy na setki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.13, 08:52 Najbardziej klasyczny przykład to Przemysław W. syn prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luu Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 12:05 @tom.te Oskarżonym jest Jacek, a nie Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
arkusza Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc 04.03.13, 09:09 przestrzegają litery prawa - ale nie jego ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Uwagi są dwie 04.03.13, 08:25 Po pierwsze, jednak nieodżałowanej pamięci Wiech lepiej opisywał "kryminałki", ale może opisywani przez niego klienci wymiaru sprawiedliwości mieli więcej kindersztuby od tego "mecenasa T.". :-) A po drugie, to rzeczywiście dziwne, że w kwestii utrzymania tymczasowego aresztowania orzeka sędzia inny, niż wyznaczony do prowadzenia sprawy głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Sugerujesz, że sedzia był przekupiony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:29 Ja nie znam procedur, ale tak to odbieram i stąd szał ojczulka. Zapłacił i został wykiwany..... Odpowiedz Link Zgłoś
moja_sprawa3 Re: Uwagi są dwie 04.03.13, 08:30 Pewnie synalek mecenasa T podpalił jakiemuś sędziemu samochód. 200 tysięcy kaucji, wiadomo kogo reprezentuje tatuś. Pewnie i tak sprawa przycichnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:28 "Sędzia dwukrotnie wciskała przycisk wzywający ochronę, ale ochrona się nie pojawiała". Furiat nawet nie został zatrzymany. Kwintesencja trybu funkcjonowania tego bantustanu. Nawiasem mówiąc, ojciec (Tomczak) i syn (T.) to żywe dowody dziedziczności chorób psychicznych - jeden bawi się w Nerona, drugi rzuca segregatorami... Tyle, że między Bugiem a Odrą choroba psychiczna nie jest przeciwwskazaniem do wykonywania zawodu adwokata (ani jakiegokolwiek innego). W najlepszym razie świr dostanie naganę, po czym dalej będzie mógł spokojnie, nie niepokojony przez nikogo, rzucać aktami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslaw47.. Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.xdsl.centertel.pl 04.03.13, 09:05 ..zaraz, zaraz!! gdyby chciał być kierowcą miałby obowiązek zbadać się u lekarza. No ale to dotyczy kierowców. Natomiast w tym przypadku jak również posłowie, senatorowie nie muszą przechodzić badań ani lekarskich ani u psychologa. Dlatego przebierają się w sukienki, ćpają, zataczają się w sejmie np. jeżdżą po Sieradzu bez prawka.... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc 04.03.13, 12:20 Jak również premierzy i prezydenci, nie mówiąc o aspirujących do tych godności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: 199.67.203.* 04.03.13, 16:46 > "Sędzia dwukrotnie wciskała przycisk wzywający ochronę, ale ochrona się nie poj > awiała". Za to Ty jak będziesz chciała udać się do sadu po zaświadczenie o niekaralności, wypis z hipoteki czy inny deuperelny świstek, to będziesz musiała przed panem stójkowym zdjąć buty, pasek, biżuterię, zdeponować telefon komórkowy, rozkręcić wieczne pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 563 Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:29 Jacek T., a jego ojciec to Michał Tomczak - bardzo sprawne ujawnienie nazwiska oskarżonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx W kajdankach IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 08:33 Ten "papuga" powinna być wyprowadzona z sądu w kajdankach za obrazę sądu a potem ponieść konsekwencje karne za swój czyn oraz powinien dostać prawo wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzuc IP: *.elblag.vectranet.pl 04.03.13, 08:35 Nie widzę tu śladu manipulacji. Państwo Tomczakowie decydując się na rodzinny udział w sprawie w charakterze oskarżonego i obrońcy sami podjęli taką decyzję. skrót T. jest spełnieniem wymogów prawa. Adwokat z tego nie korzysta. To wina sytuacji, a nie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
ragol ochrona pilnowała drzwi 04.03.13, 08:30 Może mi ktoś łaskawie wyjaśnić, w jakim celu ochrona do końca zdarzenia pilnowała drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: ochrona pilnowała drzwi IP: *.centertel.pl 04.03.13, 08:59 Żeby nikt ich nie ukradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: ochrona pilnowała drzwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 10:01 Albo podpalił! Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: ochrona pilnowała drzwi 04.03.13, 11:00 Albo nie wyrwał i nimi nie rzucił :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz77b Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:31 Powiadomiono Radę Adwokacką ?? Która dla kolegi da upomnienie. A gdzie zawiadomienie Prokuratury- czynna napaść na funkcjonariusza publicznego. A adwokat się zdenerwował , bo pewnie zobaczył innego sędziego jak ten z którym " prowadzono rozmowy" , że żeby dla synka było pozytywne rozstrzygnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odjemek Mniejszy Ciekawa sprawa IP: *.be.jnj.com 04.03.13, 08:33 Bardzo ciekawa historia. Pomijając wątek zasadniczy jestem pod wrażeniem profesjonalizmu ochrony: nie dość, że stawili się matychmiast to jeszcze pilnowali drzwi, jakby ktoś miał je ukraść. Dzięki gazeto za poruszający artykuł! Odpowiedz Link Zgłoś
cornelius-ltd Tomczakowie-ojciec i syn.Spolka z o.o. 04.03.13, 08:35 Tatus swir i synek zdrowo pieprznieci.Debil ma uchylony areszt i dalej pali samochody?Przeciez to sie kupy nie trzyma.W jakim celu?A ojciec powinien zostac zawieszony w czynnosciach adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Niech żyje refleks 04.03.13, 08:38 Z tekstu wynika, że te wydarzenia miały miejsce 22 listopada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Współczuję Jackowi T 04.03.13, 08:38 Ponieważ prawdopodobnie trafi do asylum przy Sobieskiego, a u nas osoby chore nerwowo leczy się tak sobie. Albo bardziej zwariuje, albo zrobią z niego zombie (psychotropy). Odpowiedz Link Zgłoś
pismaki_klamia Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? 04.03.13, 08:40 Z wilczymi biletami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasdazz Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? IP: *.in 04.03.13, 09:34 Ochrona to pewnie dwóch facetów po 60 z orzeczeniem o niepełnosprawności, wiec jakoś mnie nie dziwi że tak długo zeszło im dotarcie na sale rozpraw. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? 04.03.13, 09:53 Sala czterystaileś jest na 4 piętrze + antresola, zanim dziadki podbiegły z parteru, to jednak chwilę trwało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXe Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? IP: 195.124.137.* 04.03.13, 11:02 Poziom ochrony w naszym kraju jest zenujacy. I to najgorzej jest w miejscach gdzie ta ochrona najbardziej by sie przydala, czyli w instytucjach rzadowych jak sad szpital itd., gdzie w ramach podziekowania daje sie taka robote emerytom. Jesli naprawde mialby zostac przeprowadzony jakich zamach, to raczej nie byloby z tym zadnego problemu. A potem 1000 komisji miliardy PLN na ich dzialanie i wyjasnianie jak moglo do tego dojsc i co mozna zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? 04.03.13, 11:13 Sąd i szpital to instytucje rządowe? Ręce i gacie opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123! Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 13:21 "Czeski błąd". Nie rządowe a rzędowe. I w sądzie (że o szpitalu nie wspomnę) ludzie stoją rzędami i czekają. Rzędowa instytucja jak nic. Chyba tylko Tesco przed świętami jest bardziej rzędowe. 30 kas, 30 rzędów... Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? 04.03.13, 13:47 30 kas, 5 rzędów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Rozumiem, że ochrona wyjebana na zbity ryj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 08:50 a pan Gowin zamiast zajac sie swoim resortem woli buszowac po zwiazkach partnerskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Nic mu nie zrobią, bo korporacje bronią swoich za IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 08:41 wszelką cenę. To, że mamy do czynienia z ewidentnym naruszeniem zasad etyki nikogo nie obchodzi, bo korporacja to ochrona wspólnych interesów. Dlaczego wypuszczono za kaucją notorycznego podpalacza? Czy sędzia o tym decydujący zawiezie dzieci poszkodowanych dzisiaj do szkoły. Poza tym zarówno ojciec i syn są emocjonalnie niezrównoważeni. Odpowiedz Link Zgłoś
natural23 Kawaleria zawsze na końcu ... 04.03.13, 08:43 Ochrona jak w westernie przybyła na końcu. Ciekawe co by było jakby pan mecenas był bardziej zdecydowany. A tak na marginesie to RA powinna też zalecić panu mecenasowi wizytę u specjalisty z dziedziny psychiatrii a może odwyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... IP: *.pljtelecom.pl 04.03.13, 08:43 Na stronie www.tomczak.pl/ludzie/osoba1.html jest napisane: "Ma wszechstronne doświadczenie w dziedzinie prowadzenia sporów sądowych." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cycero Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:45 Jakie drzewo - taki klin, jaki ojciec - taki syn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gj61 Oskarżonym jest Jacek Tomczak IP: *.bb.sky.com 05.03.13, 08:02 TOMCZAK!!! Ojcem zaś adwokat, członek zarządu klubu Legia Warszawa Michał Tomczak. Dość anonimowości przestępców. Obywatele powinni wiedzieć koło kogo mieszkają, w tym wypadku podpalacza i tatausia schizofrenika. Dość ukrywania bandytów za zamazanymi zdjęciami. Wszyscy powinniśmy wiedzieć jak ten gnooojek wygląda. Tak jest w cywilizowanych krajach!! Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Ojciec podpalacza wpadł w szał w sądzie. Rzucał... 04.03.13, 08:45 Tatuś załatwił z inną sędziną uwolnienie synka, a sąd podmienił sędzinę na rozprawę? Wpadł w szal, że poprzez oszustwo synka nie wybronił. Może sąd zacznie działać, tak jak powinien? Odpowiedz Link Zgłoś