Dodaj do ulubionych

Remont Obozowej

IP: *.um.warszawa.pl 25.04.14, 12:38
Dostałam ulotkę o konsultacjach społecznych w sprawie remontu Obozowej, w poniedziałek 29.04. o 18 na Hali Sportowej Koło.
Planowane zmiany w mojej okolicy są naprawdę kiepskie, osoba przygotowywująca dokument chyba mało wie o tym terenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Koła Re: Remont Obozowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 07:32
      Planowane zmiany mają za zadanie ułatwić przejazd trawajów i rowerów, aby skomunikować Bemowo lepiej ze Śródmieściem. Plany dostały pozytywną opinię zielonych i siskomu, ale negatywną od radnych Woli. Głównie dlatego, że dzieje się to kosztem mieszkańców Koła. M.in. zlikwidowanie lewoskrętów na całej długości Obozowej zwiększy ruch objazdowy bocznymi ulicami np. aby dostać się do Hali Koło z od strony Bemowa trzeba będzie wjechać najpierw w osiedle a potem próbować się przebić przez Obozową z Magistrackiej lub zrobić zakręt na wysokości Wawrzyszewskiej. Inne zmiany to np. przyspieszenie tramwajów które ma odbyć się przez zlikwidowanie jednego z przystanków.
      Trochę bez sensu sprowadzono dyskusję do rozmów o ścieżkach rowerowych a nie o bezpiecznej komunikacji nie tylko na Obozowej ale na Kole. Teoretycznie polepszy się bezpieczeństwo na Obozowej, ale na bocznych uliczkach pogorszy się bo "przejazdem" wielu będzie się spieszyć i nie zwracać uwagi na ograniczenia.

Dla zainteresowanych link do planu:
      mpan.pl/pub/projekt-tw-obozowa-20140326.7z
      • aurita Re: Remont Obozowej 09.05.14, 14:39
        czy ja dobrze rozumiem, ze obozowa bedzie jednokierunkowa? przesuna tramwaj? No powrot do domu moze byc hardcorowy..... co to zmieni dla tramwajow tego nie widze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka