Dodaj do ulubionych

Chamstwo na forum ZTM!

IP: *.u.mcnet.pl 27.08.04, 14:01
Interesuję się komunikacją miejską i chciałem podyskutować z ludźmi na forum
ZTM. Niestety, poza kilkoma wyjątkami, panuje tam straszne chamstwo i
bufonada (a może przesadzam: może te ćwoki to wyjątek - tylko że oni bardzo
skutecznie psują całą zabawę, bo przeciez chyba o to tam chodzi). Istnieje
kult kilku jedostek, zasiedziałych (żeby nie powiedzieć zapyziałych) od
dawna, większość im przyklaskuje i potakuje, a każdy nowy uczestnik i nowy
pomysł jest mieszany z błotem. Co Wy na to? A może jest tu ktoś kto chciałby
kulturalnie pogadać o komunikacji miejskiej w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 28.08.04, 12:07
      Gość portalu: Elton napisał(a):

> Interesuję się komunikacją miejską i chciałem podyskutować z ludźmi na forum
      > ZTM. Niestety, poza kilkoma wyjątkami, panuje tam straszne chamstwo i
      > bufonada (a może przesadzam: może te ćwoki to wyjątek - tylko że oni bardzo
      > skutecznie psują całą zabawę, bo przeciez chyba o to tam chodzi). Istnieje
      > kult kilku jedostek, zasiedziałych (żeby nie powiedzieć zapyziałych) od
      > dawna, większość im przyklaskuje i potakuje, a każdy nowy uczestnik i nowy
      > pomysł jest mieszany z błotem. Co Wy na to? A może jest tu ktoś kto chciałby
      > kulturalnie pogadać o komunikacji miejskiej w Warszawie?

Święte słowa!!! Ja jak coś napisałem, co nie spodobało się paru baranom to
      obsypano mnie wyzwiskami. Jest tam pare osób które są spokojne i konkretne, ale
      można je policzyć na palcach jednej ręki. w 99% jest to forum "pseudo
      fachowców", których teorie są dla nich jedyne i słuszne.
      Ja już tam napewno się nie pojawię, a i o złą reklamę dla tego forum też zadbam.

Pozdrawiam
      • Gość: Qrek Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.spray.net.pl 29.08.04, 16:27
        Na forum zawsze bylo bydlo. Wejdz na ztm.news.
        • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 29.08.04, 18:35
          Problem tego forum polega na tym, że jak pojawia się nowy użytkownik, to na
          dzień dobry dostaje serię wyzwisk. Ja spędziłem tam ponad miesiąc i napisałem
          ponad 1000 postów, dlatego wiem co piszę. Jak mnie wyzywano to moderatorzy nic
          nie robili, a jak ja się broniłem to "stare grono" pisało na mnie skargi, że
          robie na forum burdel i dostawałem upomnienia od moderatorów za argesywność
          względem innych, choć to oni mnie pierwsi atakowali.
          • Gość: Sadek Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 16:44
            Ja na tym forum wypowiadam się od 5 miesięcy ale moich postów jest dopiero ok.
            150. Jestem byłym kierowcą (jeszcze MZK) mam prawie 40 lat i jestem tam pewnie
            jednym ze starszych (wiekiem) formułowiczów , i chyba mam trochę więcej
            doświadczenia w sprawach komunikacji , niż duża ilości osób tam się
            wypowiadających. Jeżeli ktoś w miesiąc pisze 1000 postów to nie oszukujmy się
            że w takiej ilości wszystko jest na temat i rzeczywiście coś sensownego wnosi
            do rozmowy. Jeżeli ktoś robi sobie z forum zawody w ilości pisanych postów
            niech nie uważa że zyska to aprobtę ogółu. Przyznaje miałem zatarg słowny z
            jednym z formułowiczów(nie podam z kim bo nie będę robił mu reklamy),ale
            interwencja Moderatorów zaprowadziła porządek. Nikt moich postów nie obrzucił
            błotem , bo pisałem z sensem (a nie na ilość) , a jeżeli ktoś mi udowodnił że
            nie mam racji , to potrafiłem się do tego publicznie przyznać.Prawdą jest że na
            tym forum część użytkowników proponuje zmiany , kierując się tylko dobrem
            własnego tyłka , ale to wystarczy dać sobie spokój z dalszą dyskusją jeżeli
            widzisz że masz doczynienia z osiołkiem. Osóby które rzeczywiście chcą coś
            mądrego powiedzieć w temacie komunikacji , potrafią wyszukać to co jest
            wartościowe. Niestety tam mają wszyscy dostęp i tak jak na drodze część
            kierowców nadaje się do odstrzału tak i tu wariatów trzeba olać i pokazać się
            że jest się ponad tym.
    • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:07
      Jeżeli chcesz z kimś kulturalnie podyskutować, to sam też musisz się
      przedstawić z dobrej strony. A jak wyglądały wasze "wejścia" na forum ZTM-u,
      wie każdy, kto je czytał przez ostatni miesiąc. Akurat może Man72 nie miał
      wejścia złego, poza tym wydaje mi się dość rozsądnym człowiekiem. I myślę, że
      powinien sobie zdawać z tego sprawę, że sam w niektóre konflikty (a nawet
      większość) się niepotrzebnie pakował. Tysiąc postów w miesiąc, to ponad 30
      dziennie. Może lepiej pomyśleć o jakości, a nie o ilości?

Wracając do tematu - Elton (czy Dennis?;-)), to brzmi bardzo zachęcająco:
      podyskutujcie ze mną kulturalnie, bo tam są ćwoki. Znasz jeszcze jakieś ciekawe
      epitety? Ewentualnie podaj definicję kulturalnej dyskusji, bo nie wiem, czy
      dobrze rozumiem twoje postulaty...

I na koniec: czemu w zasadzie ma służyć ten wątek (oraz bliźniaczy na forum
      bemowskim)? Chcesz dyskusji? Pisz konkrety o komunikacji, a nie ogólne żale, że
      cię ktoś po główce nie pogłaskał...
      • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 29.08.04, 21:53
        Gość portalu: Bastian napisał(a):

> Jeżeli chcesz z kimś kulturalnie podyskutować, to sam też musisz się
        > przedstawić z dobrej strony.

Jakoś jestem na tylu forach i wszędzie nikt nie miał ze mną problemu, tylko was
        biedaki z forum ZTM specjanie nękam - chyba sam nie myślisz tego co piszesz.

> A jak wyglądały wasze "wejścia" na forum ZTM-u,
        > wie każdy, kto je czytał przez ostatni miesiąc.

Jeżeli 97% nowych użytkowników jest zasypywana wyzwiskami po 1 poście to o
        czymś to świadczy. Po takim czymś więcej na forum się nie pojawią, i wcale się
        im nie dziwię.

> Akurat może Man72 nie miał
        > wejścia złego, poza tym wydaje mi się dość rozsądnym człowiekiem. I myślę, że
        > powinien sobie zdawać z tego sprawę, że sam w niektóre konflikty (a nawet
        > większość) się niepotrzebnie pakował.

Ja nie lubię pisać że coś jest białe, jak coś jest czarne. Poprostu na forum
        ZTM są osoby (do których całe szczęście się nie zaliczasz, i za to ciebie lubię
        i szanuje) które uważają się za wielkich fachowców, i ich zdanie jest jedyne
        słuszne i prawdziwe,a reszte osób to można zmieszać z błotem. Taka postawa mi
        nie pasuje i stąd brały się te konflikty.

> Tysiąc postów w miesiąc, to ponad 30
        > dziennie. Może lepiej pomyśleć o jakości, a nie o ilości?

Jak na tyle czasu (po ponad 15 godzin dziennie) co przesiadywałem na forum to
        jest skrona liczba. Są osoby które wręcz świadomie nabijają posty i się do tego
        przyznają.

• Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:59
          Jeśli chodzi o przedstawianie się i "wchodzenie", nie piłem do ciebie, a raczej
          do kogo innego - sądzę, że wiesz, o co mi chodzi. I nie udowodnisz mi, że to
          nie on sam zaprezentował się niekulturalnie, własnoręcznie nakręcając spiralę
          agresji, która w niego uderzyła. Wbrew temu, co piszesz, dosyć rzadko zdarzają
          się takie sytuacje, większość forumowiczów wchodzi na forum dosyć bezboleśnie.

Owszem, piszę co myślę i vice versa - ten typ tak ma.

To, że ktoś uważa się za fachowca nie oznacza, że nim nie jest. Ja mam w sobie
          wystarczająco dużo pokory, by uznać czyjąś wiedzę. Bo np. wypowiadają się osoby
          mieszkające w danej dzielnicy, które mają prawo wiedzieć lepiej, niż ja. Choć
          oczywiście będę bronił swych poglądów, gdy chodzi o moją własną dzielnicę.
          Trzeba wiedzieć, kiedy się wie lepiej, a kiedy lepiej wiedzą inni.
          Poza tym wydaje mi się, że potrafię odróżnić pomysły kiepskie od idiotycznych.
          Autorzy tych ostatnich są rzeczywiście tępieni dosyć ostro. Ale sęk w tym, że o
          ile można odnosić się merytorycznie do pomysłów - choć niezbyt dobrych - to
          jednak w miarę jeszcze rozsądnych, o tyle z idiotyzmami trudno dyskutować. Choć
          nie zaprzeczę, że nieraz jest to tępienie prowadzone zbyt napastliwie. Wiem, że
          gdy jeden walczy z wszystkimi, odruchowo staje się po jego stronie. Ale on może
          jednak nie mieć racji!

No i to by na razie było na tyle. A ponieważ ja też jestem zwolennikiem
          nazywania rzeczy po imieniu, spytam: co to były za przedziwne (i trochę durne)
          manewry z KGB?

Bastian
          • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM? 29.08.04, 23:20

> No i to by na razie było na tyle. A ponieważ ja też jestem zwolennikiem
            > nazywania rzeczy po imieniu, spytam: co to były za przedziwne (i trochę
            durne)
            > manewry z KGB?

Przyznaję, że z KGB to był raczej głupi pomysł. Ale przynajmiej pokazał on całą
            prawdę o wielu osobach. Jednak wiem po tych doświadczeniach, że do czasu aż, na
            forum swoje rządy sprawują ludzie pokroju Zaciszanina i Sajgona nikt, kto
            posiada minimum kultury nie bedzie tam zaglądał jako nowy użytkownik.

Moderatorzy (szczególnie 5720) bardzo selektywnie nakładają kary. Jak w jednym
            wątku Zaciszanin, Sajgon i 181 sypali pod moim adresem wyzwiska on nawet nie
            zareagował, a jak ja napisałem w jednym wątku że chciano mnie napaść przy
            Brzeskiej dostałem dwie kary od moderatorów, bo to było niby prowokowanie
            innych ludzi i przejaw agresji.
            Pozatym ktoś pisał na mnie skagi... ale do dnia dzisejszego nie wiem za co i
            dlaczego?

• Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:50
              Co do kar i upomnień, to się mylisz. Nie uważasz chyba zresztą, że modo
              powinien się umówić z tobą i nimi aby przy tobie nakłaść im po gębach? To nie
              tak się załatwia...
              • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM? 30.08.04, 10:27

> Co do kar i upomnień, to się mylisz. Nie uważasz chyba zresztą, że modo
                > powinien się umówić z tobą i nimi aby przy tobie nakłaść im po gębach? To nie
                > tak się załatwia...

Nie chodzi mi o publiczne karanie. Poprostu jest tak, że jak grupa "starych"
                forumowiczów obsypuje wyzwiskami "nowego" użytkownika to nie ma żadnej reakcji
                ze strony moderatorów, a jak "nowy" się broni dostaje zaraz upomnienie, bo
                wysyłane są na niego skargi, których autorami są prawie zawsze osoby które
                pierwsze zaatakowały nieszczęśnika.

Gdzie tu logika???
              • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 11:37
                Obserwując Cię na forum ZTM miałem Cię Bastian za osobę inteligentną. Chyba
                niestety myliłem się...
                • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM? 30.08.04, 11:43

> Obserwując Cię na forum ZTM miałem Cię Bastian za osobę inteligentną. Chyba
                  > niestety myliłem się...

Bastian jest akurat jedną z nielicznych osób na tamtym forum z którą można
                  porozmawiać w sposób cywilizowany, bez używania wyzwisk.
                  • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 11:57
                    To prawda. Ale niestety u niego nie idzie to w parze z inteligenjcą:
                    1) jak ktoś uważa się za eksperta to jednak najczęściej nim NIE jest
                    2) moderatorzy mogą tak samo upominać "starych" forumowiczów jak i nowych
                    (tylko, że ci nowi się nie skarżą; zresztą i tak, jak widać, nic by to nie dało)
                    3) każdemu, kto został osaczony mogą w końcu puścic nerwy; jeśli po setce
                    bluzgów jakie usłyszałem pod swoim adresem, sam bluznąłem jeden raz, nie
                    oznacza to bynajmniej mojego braku kultury i chęci kulturalnego pogadania;
                    podejście Bastiana do tej kwestii jest conajmniej przewrotne, jeśli nie
                    cyniczne.
                    • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM? 30.08.04, 12:04

> To prawda. Ale niestety u niego nie idzie to w parze z inteligenjcą:
                      > 1) jak ktoś uważa się za eksperta to jednak najczęściej nim NIE jest
                      > 2) moderatorzy mogą tak samo upominać "starych" forumowiczów jak i nowych
                      > (tylko, że ci nowi się nie skarżą; zresztą i tak, jak widać, nic by to nie
                      dało
                      > )
                      > 3) każdemu, kto został osaczony mogą w końcu puścic nerwy; jeśli po setce
                      > bluzgów jakie usłyszałem pod swoim adresem, sam bluznąłem jeden raz, nie
                      > oznacza to bynajmniej mojego braku kultury i chęci kulturalnego pogadania;
                      > podejście Bastiana do tej kwestii jest conajmniej przewrotne, jeśli nie
                      > cyniczne.

Bastian ma świadomość, że czytają to osoby z tamtego forum, i dlatego nie
                      dziwię się jego postawie.
                      • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:41
                        Nie rozumiem. Czemu mam się bać? I kogo? Ludzie, to tylko forum internetowe,
                        przecież nikt do mnie do domu nie przyjdzie i mi nie nakładzie po pysku.
                        Przypomnij sobie mój głos w ankiecie na temat tych nieszczęsnych
                        niskopodłogowców podmiejskich (i wymianę postów z 5720) i uświadom sobie
                        wyjątkową niecelność swojej wypowiedzi.

PS Swoją drogą wątek trzyma się nieźle!;-)
                        • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM? 30.08.04, 13:24

> Nie rozumiem. Czemu mam się bać? I kogo? Ludzie, to tylko forum internetowe,
                          > przecież nikt do mnie do domu nie przyjdzie i mi nie nakładzie po pysku.
                          > Przypomnij sobie mój głos w ankiecie na temat tych nieszczęsnych
                          > niskopodłogowców podmiejskich (i wymianę postów z 5720) i uświadom sobie
                          > wyjątkową niecelność swojej wypowiedzi.

Jeden głos o niczym nie świadczy, choć za niego dziękuje. Jednak sam wiesz, że
                          gdybyś napisał coś na Zaciszanina albo Sajgona to być musiał uciekać z forum bo
                          oni obsypywali by ciebie wyzwyskami już do końca twoich dni na forum.

> PS Swoją drogą wątek trzyma się nieźle!;-)

Jestem pewien, że 5720 już zadba, żeby wątek z jakiegoś powodu został
                          skasowany - to tylko kwestia czasu.
                          • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:34
                            To Zaciszanin kiedyś wyleciał z forum, a nie ja ani ty. I sam się nie wyrzucił.
                            I bardzo często się z nim nie zgadzam, choć dyskutujemy na poziomie. Dodam, że
                            niejednego "starego" to spotkało, gdy przekraczał granice przyzwoitości.
                            Rozumiem twoje rozżalenie, ale naprawdę widzisz to jednostronnie.

Nie chcę podziękowań - liczę na to, że odwołasz to, co napisałeś poprzednio.
                            Mam liczne wady, ale na pewno nie należy do nich konformizm!;-)

A niczyich wyzwisk się nie obawiam. Mam silne nerwy i nie dam się sprowokować.
                            Jeżeli da się sprowokować ktoś, kto ze mną dyskutuje, to jego problem. I sobie
                            szkodzi rzucając wyzwiska, a nie mi.

A co do wątku - może się założymy?
                    • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:31
                      Jestem na forum ZTM od roku. Nie wiem od jak dawna mnie obserwowałeś, ale chyba
                      przez czas jakiś, skoro doszedłeś do wniosku, że jestem inteligentny. A teraz
                      po pięciu moich postach publicznie deklarujesz, że jednak nie jestem? Wiesz,
                      chyba nie będę miał na kulturalną dyskusję z tobą. Innych też przestrzegam.

Rozumiem, że chcesz powiedzieć, że ekspertami są tylko tacy, którzy tego nie
                      twierdzą? Czy może tylko tacy, którzy twierdzą, że nimi nie są? Absurd, panie
                      drogi, absurd.

A kto broni nowym się skarżyć? Zaręczam, starzy też są upominani. Ty zdaje się
                      chciałbyś, aby odbywało się to publicznie.

Kto cię zmusza, byś siedział na jakimkolwiek forum aż dopóki ci nerwy nie
                      puszczą? Sorry, dla mnie żadne wytłumaczenie. Osaczanie źle świadczy o
                      osaczających. Bluzganie o bluzgających. Ale nikt im nie każe ze sobą współżyć.
                      • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 13:00
                        Ja nic nie oświadczam, bo nie mam żadnej WIEDZY na ten temat. To są jedynie
                        moje subiektywne odczucia. Po prostu zbyt pochopnie wyciągnąłem wniosek o
                        Twojej inteligencji (widocznie zyt krótko Cię obserwowałem).
                        Co do ekspertów: jest takie przysłowie "próżna beczka głośno brzmi". Daruję
                        sobie dalsze komentarze.
                        Jeśli zaś idzie o Twój cynizm: tu też się chyba nie pomyliłem. Czy Ty sam
                        wierzysz w to co mówisz: "nowy" skarży się (chlipiąc) "staremu" moderatorowi,
                        że jego (moderatora) "starzy" kumple go wyzywają?! Brzmi jak Witkacy albo Szulc.
                        • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:20
                          Nie, to ty brzmisz jak zwolennik spiskowej teorii dziejów. Moderatorowie na
                          forum ZTM miewają słabsze chwile, ale generalnie działają sprawnie i rozważnie.

Zrobiło na mnie wrażenie, że po pół dnia wymiany postów doszedłeś do wniosku,
                          że twoje przez pół roku zdobywane odczucia były błędne i że jednak nie jestem
                          inteligentny. A może to ten wniosek jest pochopny?

Przysłowie ładne, ale bałamutne. Może napiszesz, kogo z forumowiczów uważasz za
                          rzeczywistego eksperta? Jak rozumiem reszta to puste beczki? A jak oceniasz
                          swoją wiedzę?

I na koniec co do cynizmu. Owszem, chyba się pomyliłeś. Co do definicji tego
                          słowa. Polecam zajrzenie do encyklopedii.
                          • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 13:42
                            Każda Twoja wypowiedź Bastian potwierdza moje wrażenie, że przez pół roku (skąd
                            ten okres??) wyrobiłem sobie złą opinię o Tobie. Nie będę się przemawiał ząb za
                            ząb. Już mnie na to nie nabierzesz.
                            • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:58
                              No cóż, w ten sposób dyskusja poszła się wściec. Nie wspomnę nawet o
                              postulatach kulturalności. Wobec tego żegnam ozięble i z góry gratuluję
                              każdemu, kto zechce z tobą kulturalnie podyskutować. Ja wolę z Manem72.

A do ewentualnych obserwatorów: nie wierzcie nikomu, kto twierdzi, że takie to
                              a takie forum jest be. Nie wierzcie również takim, którzy mówią, że jest
                              świetne - ja wam tego mówić nie zamierzam. Jest tylko jedyna rada - samemu
                              zajrzeć, poczytać, poprzyglądać się i samemu zdecydować, czy warto, czy nie. I
                              to by było na tyle.
                              • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM? IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 14:14
                                Na koniec powiem jedno: ktoś z nas Bastian, ma bardzo mylne pojęcie kultury.
                                Możliwe nawet, że niektórzy z nas (dwóch) wogóle go nie mają. Pozostawiam to
                                ocenie innych.
      • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 09:09
        Chyba mnie z kimś pomyliłeś Bastianie:) Nie będę sie odnosił do wszystkich
        Twoich wypowiedzi, choć się z nimi nie zgadzam (natomiast całkowicie podzielam
        odczucia man72!). Odnoszę się do tej, bo są w niej dwie kwestie:
        1) "ćwoki" to jest epitet dużo lżejszego kalibru niż te, które sypały się pod
        moim adresem na forum ZTM; dodam, że na owym forum ja nie wyzywałem nikogo (co
        najwyżej byłem czasem nieco złośliwy)
        2) czemu ma służyć ten wątek: ostrzeżeniu kulturalnych i porządnych ludzi przed
        wchodzeniem na to "szambo", na którym rządzą prymitywy w stylu zaciszanina,
        sajgona i nolimitbikera, a moderatorem jest m.in. 5720. I to by było na tyle.
        • Gość: tramwaj_solo Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:10
          Ej no: bez przeaady! Piszecie tu tak, jak bysmy byli ludzmi bez dusz i
          uczuc....- na forum trzeba umiec byc...- ADo mana72: To wszystko m. in.
          dlatego, ze szedles w zaparte, zebys mogl sam pisac i nabijac w swoim
          temacie 'niskopodlogowce na liniach podmiejskich'...
          • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 11:30
            Gość portalu: tramwaj_solo napisał(a):

> Ej no: bez przeaady! Piszecie tu tak, jak bysmy byli ludzmi bez dusz i
            > uczuc....- na forum trzeba umiec byc...- ADo mana72: To wszystko m. in.
            > dlatego, ze szedles w zaparte, zebys mogl sam pisac i nabijac w swoim
            > temacie 'niskopodlogowce na liniach podmiejskich'...

W tym wątku akurat nie chodzi o mnie, ani inną konkretną osobę - chodzi o
            całokształt zachowań na forum ZTM.
            Jak traktuje się nowych użytkowników itd.
          • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 11:40
            Gość portalu: tramwaj_solo napisał(a):

> Ej no: bez przeaady! Piszecie tu tak, jak bysmy byli ludzmi bez dusz i
            > uczuc....- na forum trzeba umiec byc...

Widzę, że masz kolego bardzo krótką pamięć - A kto wraz z Sajgonem wyzywał
            użytkownika "r13" który założył wątek o ulubionych liniach od debili, frajerów
            i idiotów - przypomnę ci,to byłeś TY.
            Dopiero jak ja napisałem że potraficie tylko krytykować to wasz zapał do
            wyzywania "r13" zmalał.
            • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 11:42
              Nie mówiąc już o tym jak potraktowano użytkownika dennis_lance :wink)
              • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 11:59

> Nie mówiąc już o tym jak potraktowano użytkownika dennis_lance :wink)

Akurat dennis_lance miał złe wejście od samego początku, bo pokazał się zaraz
                od złej strony dzięki swoim tekstom.
                Ale i tak są dziesiąki osób miesięcznie, które zakładają sobie konto, napiszą 2-
                3 posty, po czym szybko uciekają z forum ZTM. Jak ja byłem to przewineło się
                takich osób w ciągu lipca ze 40.
                • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:45
                  Wyciągasz pochopne wnioski. Znakomita większość tego typu forumowiczów nie
                  ucieka, tylko po prostu rejestrują się w celu zadania jednego pytania a potem
                  znikają. Nie wiąże się to z żadnymi atakami na nich. Powtarzam - w ciągu
                  ostatnich dwóch miesięcy może ze trzy osoby były rzeczywiście atakowane. I nie
                  były to osoby, które spędziły na forum dwa dni. Nikt nie jest atakowany bez
                  powodu. Może ten powód być niesłuszny:-), ale jednak jest! A wy tu snujecie
                  wizję, że każdy nowy jest od razu zagryzany!
                  • Gość: Konrad Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 13:08
                    Tak jak Bastian napisal, ludzie chca sie czegos dowiedziec i dlatego sie
                    rejestruja ... albo rejestruja sie by nagle R7 byla ulubiona zajezdnia (choc w
                    poprzedniej ankiecie byla na koncu) ...
                    Poza tym znow zgodze sie z Bastianem iz bez powodow nikt nikogo nie atakuje. a
                    jesli ktos pisze cos typu: linia 517 jezdzi za czesto , nalezy jej zabrac
                    brygady ... to wlasnie teksty takiego typu sa wkurzajace ...
                    • Gość: Konrad Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 13:10
                      i jeszcze jedno :) BYDLA szukajcie gdzie indziej ...
                      • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 13:31
                        Przypomnę wam zatem jeszcze raz historię z Sajgonem i tramwajem_solo: Jak "r13"
                        założył temat o ulubionych liniach autobusowych został prawie na tychmiast
                        obsypany przez nich wyzwiskami w stylu: idiota, frajer, debil... O czymś to
                        świadczy. A jestem pewien, że gdyby taki wątek założył np. Zaciszanin to obaj
                        napewno nie napisali by tego samego jeszcze raz, bo by się bali.
                        • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:46
                          Owszem, zdażają się chwile niezbyt smaczne, ale nie oznacza to, że modowie nie
                          pracują "w tle". Weź pod uwagę, że nie siedzą na forum non stop, więc czasem
                          zdarza się, że reagują z pewnym opóźnieniem. Ale zaręczam ci, że i "starzy"
                          forumowicze są upominani i powstrzymywani. Nieraz ostro.

I doprawdy nie uwierzę w to, że Sajgon czy tramwaj_solo mogli by się bać
                          Zaciszanina. Albo kiepsko strzelasz, albo nie zdążyłeś przeczytać swojego postu
                          przed jego wysłaniem.

Swoją drogą - my obydwaj występujemy pod tymi samymi nickami, co na ZTM-ie.
                          Może kolega Elton by się też ujawnił - wtedy moglibyśmy ocenić, czy spotkała go
                          krzywda. Myślisz, że to uczyni?
                          • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 14:18

> Swoją drogą - my obydwaj występujemy pod tymi samymi nickami, co na ZTM-ie.
                            > Może kolega Elton by się też ujawnił - wtedy moglibyśmy ocenić, czy spotkała
                            go
                            >
                            > krzywda. Myślisz, że to uczyni?

Dobre pytanie.
                            Proszę aby kolega Elton ujwanił swój nick z forum ZTM!?
                          • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 14:23
                            A może man72 wolałby jednak pogadać kulturalnie :)?
                            • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 14:27

> A może man72 wolałby jednak pogadać kulturalnie :)?

Na początku muszę wiedzieć kto jest po drugiej stronie.
                              Czy przypadkiem nie jest to dennis_lance???
                              • Gość: Elton Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.u.mcnet.pl 30.08.04, 14:40
                                A dlaczego robi ci to aż taką różnicę? Ta uwaga była raczej do Bastiana, który
                                zadeklarował, że chce z Tobą podyskutować.
                              • dennis_lance Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 14:42
                                Jestem, jestem! Chcecie pogadać kulturalnie? Bardzo proszę. Tylko nie w stylu
                                panującym na forum ZTM :))
                                • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 30.08.04, 16:06
                                  Zapraszam wszystkich na moje forum. Tam jestem moderatorem, więc rozmowa będzie
                                  nie cenzurowana, a i w razie przypadków chamskich zachowań będe mógł blokować
                                  złośliwych forumowiczów. Jest to forum o komunikacji podmiejskiej, ale i taki
                                  temat też się tam może znaleść. Moje forum mieści się w portalu Gazeta.pl, w
                                  tym samym katalogu co fora mazowieckich miast.

Zapraszam serdecznie!!!
                                • Gość: lukaszm Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.chello.pl 30.08.04, 19:30
                                  Ja tam chamstwa nie widzę. Bez prowokacji nie ma niczego. A że jeden z drugim
                                  szukają zaczepki, na siłę narzucają swoją wolę i usiłują przekonać do swoich
                                  racji to już niczyja wina. Chamstwa na tym forum jako takiego nigdy nie było, a
                                  spokojnie mogę stwierdzić, że wypowiadający się tutaj negatywnie o forum ZTM
                                  sami prezentują szczyt chamstwa. Obgadujecie ludzi, beszcześcicie forum, które
                                  powstawało od lat i wyciągacie z nieba wnioski. Jak ktoś jest krótko i chce
                                  narzucić swoje panowanie, to już jego problem. Ale załatwiać coś za plecami to
                                  czyste tchórzostwo i bezczelność. Na forum owszem są ludzie, którzy wypowiadają
                                  się z sensem, ale są ludzie i o to zazdrośni. Gdyby tej zazdrości nie było, ten
                                  temat nigdy by się tu nie pojawił.
                                  • Gość: legionista Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: 80.55.37.* 30.08.04, 20:10
                                    popadacie w skrajnosc, aczkowlwiek zgodze sie z tym ze czesc osób zachowuje sie
                                    jak małe dzieci bo są i na forum 15-16 gówniarze, a swoją drogą najbardziej
                                    atakowani są osoby z poza wawy, tak jak by na forum był jakiś cenzus, czy co..
    • Gość: Forumowicz To jest komedia! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.04, 16:32
      W wątku o forum ZTM, wypowiada się głównie użytkownik Man72, którego głównym
      zajęciem na forum jest wkurzanie wszystkich, a pomysły świadczą o zerowej
      znajomości KM. Przy takich oskarżających forum nie musi nic udowadniać.
      Zaprawszamy normalnych nowych, do pisania tam - sami zobaczą. A ciekawskich,
      zapraszamy do skorzystania z opcji: "zobacz wszystkie posty" przy użytkowniku
      MAN72. Zrozumiecie czemu niektórych nie traktujemy miło.

Przeciętny forumowicz, niedawno sam "nowy"
      • man72 Koniec!!! 30.08.04, 16:57
        Nie będe dyskutował takim tonem. W tym wątku zaczyna robić się jak na forum
        ZTM, a ja takiej dyskusji mam już dość.

Do Bastiana i innych (cywilizowanych)zainteresowanych: Jeżeli chcecie
        porozmawaić w cywilizowany sposób to zapraszam do siebie na forum. Tam już
        zadbam, aby osoby z obecnego grona forum ZTM, które chcą robić kolejną zadymę
        się nie pojawiły i nie miały prawa głosu.

• Gość: Bastian Re: Koniec!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:23
          Nie mam nic przeciwko dyskusji z tobą, jak zresztą chyba zauważyłeś. Ale tego
          typu zaproszenia, jak przedstawiłeś, niestety mnie odstręczają - może bardziej
          co do formy, niż treści.

I jeszcze jedna porada, której oczywiście możesz nie przyjąć: nie przyłączaj
          się pochopnie do cudzych ataków, nie przekonawszy się uprzednio, kim jest
          atakujący. On w końcu nie odważył się podać swojego nicka (zresztą w ten sposób
          potwierdzając, a przynajmniej uprawdopodabniając moje podejrzenia), a ty
          zostałeś na lodzie... Ja tego typu sytuacji staram się unikać.
          • man72 Re: Koniec!!! 30.08.04, 20:59

> I jeszcze jedna porada, której oczywiście możesz nie przyjąć: nie przyłączaj
            > się pochopnie do cudzych ataków, nie przekonawszy się uprzednio, kim jest
            > atakujący. On w końcu nie odważył się podać swojego nicka (zresztą w ten
            sposób
            >
            > potwierdzając, a przynajmniej uprawdopodabniając moje podejrzenia), a ty
            > zostałeś na lodzie... Ja tego typu sytuacji staram się unikać.

Tylko problem polega na tym, że ktoś to musiał napisać, a ja nie mam już nic do
            stracenia więc się poświęciłem. Mam nadzieję, że moderatorzy na forum ZTM
            wyciągną z tego wnioski.
            Ja tymczasem wracam na swoje stare 4 fora gdzie byłem od zawsze i gdzie panuje
            przyjazdna atmosfera.
            Jednocześnie zapraszam na swoje forum.
    • Gość: Mahony Do Mana72... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.04, 21:35
      Zawsze byłem spokojnym forumowiczem i w "mrocznych awanturach" nie brałem nigdy
      udziału. Ty po zalogowaniu zacząłeś karierę jednak od bezuzasadnionego i
      nieopartego na niczym obrażaniu Piaseczna - mojego miasta. Powód:
      prawdopodobnie zazdrość, że 709 jeździ częściej niż 718. Później jeszcze raz
      zrobiłeś to samo jako KGB. Nie tylko ja, ale także reszta Piasecznian na forum,
      to byli zawsze ludzie pokojowi (TM, MaG). Ale niektórzy z nas nie dają
      bezkarnie obrażać swoich "małych ojczyzn". Jak chcesz oczerniać innych, to bądź
      sam dobrym forumowiczem. I zauważ, że największego pseudo-eksperta na forum
      udajesz Ty - przykładowo ja mówię, o tym na czym się znam: Piaseczno i Ursynów
      to rewiry w których bywam codziennie. Ty za to wyrokujesz na temat Piaseczna
      czy Wesołej - o których niewiele wiesz! Naprawdę, żeby oskarżać, trzeba samemu
      być wporządku. A pomysł, z nickiem KGB był poprostu żenujący. I forumowiczom
      należą się raczej przeprosiny niż oskarżenia. Zachowałeś się jak typowy
      Internetowy troll, a takich się banuje na każdym forum... Przemyśl swoje
      zachowanie zanim zaczniesz wyrokować w sprawie innych.

"Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień"

Pozdrawiam,
      Mahony.
      • Gość: Mahony Re: Do Mana72... [post scriptum] IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.04, 21:43
        za takie numery, jak robienie dwóch nicków i okłamywanie ludzi to na większości
        forach jest BAN i zero dyskusji. To jest internetowe trollowanie i na forum ZTM
        zostałeś i tak łagodnie potraktowany - wbrew temu co mówisz bana nie dostałeś.
        A Twoja krucjata anty forumowa po tym co zrobiłeś jest poprostu ŻENUJĄCA. Weź
        spójrz w lustro.

Pzdr.
    • Gość: Mahony I jeszcze mała prośba... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.04, 21:47
      I jeszcze pytanie, czy ELTON, MAN72 i inni krytykujący mogliby udowodnić w
      jakiś sposób, że nie są tę samą osobą... po sprawie z Manem/KGB wolałbym być
      pewien, że to nie jest kolena dziecinna prowokacja...

Pzdr.
      • man72 Re: I jeszcze mała prośba... 30.08.04, 22:56
        Gość portalu: Mahony napisał(a):

> I jeszcze pytanie, czy ELTON, MAN72 i inni krytykujący mogliby udowodnić w
        > jakiś sposób, że nie są tę samą osobą... po sprawie z Manem/KGB wolałbym być
        > pewien, że to nie jest kolena dziecinna prowokacja...
        >
        > Pzdr.

ELTON to dennis_lance, tylko w wersji nie zalogowanej.
        • Gość: Bastian Re: I jeszcze mała prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 00:33
          Spoko, ja to już dawno ogłosiłem. Mahonemu też. I teraz sam widzisz: na co ci
          było takie towarzystwo?;-)
          • dennis_lance Re: I jeszcze mała prośba... 31.08.04, 10:21
            Zostawcie swoje nic nie warte domysły dla siebie. A ode mnie się łaskawie
            od..cie. Waszymi nieustannymi atakami na moją osobę na tym forum tylko
            potwierdzacie słowa Eltona o tym co się dzieje na forum ZTM. Każdy kto
            przeczyta ten wątek będzie wiedział, że jest w tym dużo prawdy.
            Oczywiście istnieją na tamtym forum ludzie wartościowi i kulturalni, ale Wy się
            do nich akurat nie zaliczacie. Swoimi postami w tym wątku kompromitujecie się
            definitywnie.
            • Gość: Bastian Re: I jeszcze mała prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:22
              To już teraz nawet Man72 cię atakuje? No to rzeczywiście ciekawe, dlaczego masz
              samych wrogów? Doprawdy nie mogę tego odgadnąć.

A domysły swoje poparłem pogmeraniem na forum Woli i Bemowa. Te sztuczki nie z
              nami, Brunner...
              • dennis_lance Re: I jeszcze mała prośba... 31.08.04, 11:24
                Man72 mnie nie atakuje. Snuje jedynie domysły. Na forum woli i bemowa jest
                wątek pod tym samym tytułem, tego samego autorstwa. Tylko Ci się wydaje, że
                jesteś sprytny :)
                • Gość: Bastian Re: I jeszcze mała prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 12:09
                  No właśnie, tego samego autorstwa...:-)
                  I jest jeszcze wątek o 106 na Okęcie... też tego samego autorstwa...:-)

Basta, mistrzu. Tylko sam sobie szkodzisz. Ja kończę.
                  • dennis_lance Re: I jeszcze mała prośba... 31.08.04, 12:34
                    Nie wiesz nic! Możesz się tylko domyślać. I w tej błogiej nieświadomości Cię
                    pozostawiam.
    • Gość: Moderatorzy ZTM-u Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 18:10
      W sprawie forum ZTM

Nie możemy przejść obojętnie wobec pojawiających się słów krytyki pod naszym
      adresem. Internet daje nieograniczone prawa – nie tylko służy zdrowej
      wymianie poglądów, ale co raz częściej staje się środowiskiem osób, które nie
      potrafią i nie chcą prowadzić cywilizowanej dyskusji, nie akceptują
      podstawowych praw współistnienia w społeczności, wprowadzają jedynie bałagan,
      przy czym czują się w zupełności bezkarne.

Forum ZTM jest ogólnodostępne, przeznaczone dla wszystkich osób
      zainteresowanych komunikacją miejską w Warszawie. Służy do wymiany myśli i
      poglądów za pomocą dyskusji, która prowadzona będzie na odpowiednim poziomie.
      Administrowane jest społecznie, użytkownicy uczestniczą we wspólnym układaniu
      zasad współforumowania. Kierownictwo forum nie ogranicza praw nowych
      użytkowników. Jako użytkownicy, stanowimy swoistą „jedność”, która umacniana
      jest za pomocą wspólnych spotkań „na żywo”. Z uwagi na chęć zachowania
      odpowiedniego poziomu dyskusji, nowi użytkownicy muszą mieć jednak na uwadze
      konieczność podporządkowania się panującym zasadom i regułom (co jest też
      warunkiem istnienia w każdej społeczności). „Złowrogie” postawy wobec
      niektórych nowych osób wynikają z braku ich chęci przystosowania się do
      obowiązujących zasad.

Internet niestety daje wielkie możliwości osobom, które nie potrafią w
      cywilizowany sposób prowadzić dyskusji. Trzeba mieć jednak na
      uwadze, że podjęcie odpowiednich kroków w stosunku do takich osób, możliwe
      jest dopiero po ich wstępnej działalności. Co jakiś czas na Nasze forum
      trafiają osoby, które wszczynają niepotrzebne kłótnie. W wyniku ostrych
      reakcji moderatorów, osoby te najczęściej przerzucają się na inne fora w celu
      bezpodstawnego oczerniania naszego forum.

Jesteśmy otwarci na nowych użytkowników – tym bardziej, że kiedyś każdy z nas
      był przecież nowym użytkownikiem. Ważną cechą w społeczeństwie jest jednak
      podporządkowywanie się panującym normom. Dlatego też przestrzegamy przed
      jednostronnymi, oczerniającymi i zupełnie nieobiektywnymi opiniami osób,
      które potrafią jedynie wprowadzać anarchistyczny bałagan, wbrew wszelkim
      obowiązującym zasadom, które nie bez powodu zostały „wykluczone” z naszej
      społeczności.

Zapraszamy do uczciwej dyskusji na poziomie!

Moderatorzy forum ZTM
      forum.ztm.waw.pl
      • Gość: Główny Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 22:20
        Jako główny moderator forum ZTM winieniem dodać parę wyjaśnień (choć koledzy
        podczas mojego urlopu już to uczynili jak powyżej):

1. Wszystkie zasady współforumowania ułożyliśmy wespół z forumowiczami.
        Regulamin powstał po kolejnej aferze- kropla przelała czre goryczy. Aby móc
        psokojnie nawigować musieliśmy mieć do tego narzędzie.
        2. Nie zauważyłem (a jestem na forum od samego początku- także jako pierwszy
        moderator) aby nowi użytkownicy w kulturalnej dyskusji byli mieszani z błotem.
        Jezeli tak było to ich posty były usuwane natychmiast po denuncjacji.
        3. Kierownictwo forum NIGDY nie przeszło obojętnie względem skargi złożonej
        przez użytkowników. Nie wydaje mi sie tez aby jakiekolwiek pytania pozostasły
        bez odpowiedzi.
        4. Przedział wiekowy użytkowików forum to 17-20 lat w większości- cóż, jkao
        osoba patrząca z pewnym dystansem, wiem, że w tym wieku najjważniejsze jest
        tylko moje zdanie i tylko ja- co znakomicie utrudnia dyskusję. Jednak jak widać
        wielu użytkowników, mimo młodego wieku, jest dojrzałych do dyskusji- szkoda
        Manie że tego nei zauważasz- mimo paru przechwałek- jednak miałem Cie na
        początku za użytkownika, który sie "doszlifuje". Wielu ovbecnych userów
        miało trudne poczatki, lecz grzechy ich zostały wybaczone.
        5. Banujemy tylko za ciężkie przewinienia- za podwójną tożsamość- być moze
        powinniśmy- ale jesteśmy zdania, że to i tak wyjdzie.
        6. Pamiętajcie że internet nie jest anonimowy i jesteśmy w stanie ustalić z
        którego numeru tel (przez modem) lub numeru neostrady, lub też domeny pisze
        użytkownik. W przypadku kiedy banowanie nie pomaga (a czasem nei pomaga) w
        przypadku prywatnych numerów nie zawahamy sie powiadomić dostawcy usług
        interetowych- a oni już wiedzą co zrobić dalej. W przypadku pisania z adresu
        służbowego jesteśmy w stanie powiadomić prtacodawcę (łącznie z próbką
        działalności delikwenta) Wiem, ze obie sankcje są dotkliwe, dl;atego też nie
        zastosowaliśmy ich jeszcze (wystarczało banowanie).
        I ostatnia sprawa- nie dopuścimy do chamstwa i tolerowania chamstwa, choć być
        moze niektóre posty ulegają naszej uwadze.
        To tyle

Pozdrawiam

Główny Moderator Forum Zarządu Transportu Miejskiego
        (imie i naawisko ogólnie znane)

• Gość: Sajgon Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:44
      już się z wami rozliczę,wypierdki z pod końskiej dupy.
      możecie mi naskoczyć!!!
      ch...mi zrobicie!
      nie podoba się forum,to wypieprzać!!!
      • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 04.09.04, 16:27
        Gość portalu: Sajgon napisał(a):

> już się z wami rozliczę,wypierdki z pod końskiej dupy.
        > możecie mi naskoczyć!!!
        > ch...mi zrobicie!
        > nie podoba się forum,to wypieprzać!!!

A oto wizytówka forum ZTM. Nic dodać, nic ująć.
        • Gość: dzidek Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.04, 16:34
          z tego co wiem, NIE JEST to Sajgon z Forum ZTM :) A ktos , kto nie LUBI tego
          Forum ... :(
          • man72 Re: Chamstwo na forum ZTM! 04.09.04, 16:52
            Ważne w tamtym poście jest jedno - napisał go któraś o osób będących na forum
            ZTM, bo osoba postronna nie wiedziała by o co chodzi w całym tym wątku.

A tak pozatym chyba wiem kto jest jego autorem, ale nie mogę powiedzieć kto bo
            nie mam na to żadnych dowodów.
            • Gość: mistrzztm Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 17:37
              Drogi kolego man72!

Twoje zarzuty dotyczące forum ZTM są nieuzasadnione. Na forum jest
              przyjacielska atmosfera tylko takie osoby (tak jak ty) zakłócają spokój. Jeżeli
              uważasz że na forum wypowiadają się experci to się mylisz. Każdy jest mocny w
              danej dziedzinie ale nie jest expertem. Gdyby wszyscy byli expertami to nie
              potrzeba byłoby encyklopedii i informacji!. Zauważyłem że stworzyłeś
              grupę "niezadowolonych" użytkowników forum ZTM. Jeżeli się rejestrujecie po to
              żeby się tylko zabawić to wogóle powinniście tego nie robić. Forum ZTM jest dla
              osób które interesuja sie komunikacja miejska w warszawie. Jeżeli twierdzicie
              ze nowi uzytkownicy są "gnębieni" przez starych forumowiczów to się mylicie.
              Jeśli wasze zachowanie jest niekulturalne to niedziwcie sie ze dostajecie
              upomninia od moderatorow ktorzy dostali skargi na wasz temat od użytkowników
              forum. Wasze zachowanie przedstawia Was jakim jesteście naprawdę. Uważacie się
              za pępek świata i Wy macie zawsze rację. Jeżeli macie honor i rozum to odjeście
              z forum ZTM i nieoczerniacie użytkowników forum i samego Forum w innych
              miejscach bo możecie spowodować ze forum ZTM dostanie opinie miejsca bandy
              idiotów gdzie nowi użytkownicy są gnębieni i upominani od moderatorów
              za "poprawne" zachowanie.
              Więc odejćcie z honoronem i rozumem, i wiecej nie wypowiadajcie sie na Forum
              ZTM i o Forum ZTM.
            • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 21:29
              Równie dobrze można powiedzieć, że i ty jesteś na forum ZTM, i Dennis_Lance. I
              co z tego?
              • Gość: R-11 Kleszczowa Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:12
                Zaciszanin ostatnio się też przyczepił do nie i od jakiś TROLI zaczął mnie
                wyzywać. Z niektórych postów zamieszczanych na forum ZTM wnionskuję, że
                zabierają tam głos dwie frakcje polityczne:
                - normalni
                - pijacy i chamy

PS. pozdrawaim tych kilku, których poznałem: Dzidka, Pawła z Legionowa, 5315 i
                jeszcze kilku o których tu nie napisałem, a są w porządku
                • Gość: Burak z Wólki Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: 80.55.37.* 06.09.04, 21:04
                  hehe no zaciszanin jest nr 1 jeśli chodzi o tego typu akcje, ale on jest
                  jeszcze młody szczaw.
                  • Gość: R-11 Kleszczowa Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:45
                    Dzisiejsza młodzież rzeczywiści jest: TRAGICZNA!
                    • gacus2 Re: Chamstwo na forum ZTM! 07.09.04, 15:01
                      Kurcze. Może założyc na forum Książkę skarg i wniosków?
        • Gość: Marcinos Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 16:50
          Po pierwsze: Zawsze traktuje się równo użytkowników. Jeżeli ktoś skutecznie
          łamie Regulamin Forum, dostaje upomnienia. Po trzech upomnieniach wylatuje. Nie
          kiedy może wrócić.

Po drugie: O całym forum ZTM nie może świadczyć jednostka. Dlaczego jak ktoś
          tobie ubliżał, to nie wysyłałeś do Moderatorów PW ??

Po trzecie: Atmosferę, jaka panuje na forum, tworzą jego użytkownicy. Jeżeli
          będą się zachowywać tak, jak na ludzi dobrze wychowanych przystało, wsio jest
          ok. Ale jeśli pojawią się osoby takie jak Ty, man72, no to niestety dochodzi do
          kłótni.

Kończąc swą wypowiedź, pragnę powiedzieć, że puki Ciebie nie było na forum, był
          spokój. Jak się pojawiłeś, wsio walneło.
    • Gość: kris101 Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.chello.pl 08.09.04, 10:10
      Hej! Uważam że cała ta dyskusja niema najmniejszego sensu, jedni oskarżają
      drugich i kółeczko się zamyka. Rozumiem, że każdy ma jakieś wątpliwości co do
      funkcjonowania określonego forum, ale myślę, że każdy spór jest do rozwiązania
      (generalnie od tego jest tzw.dyskusja), a przecież powższe forum jak sama nazwa
      wskazuje jest "dyskusyjne".
      I jeszcze jedno, co do waszych kłótni, generalnie uważam, że najlepszy sposób
      funkcjonwania na takim forum jest taki : "nie znam tematu, bądź mnie on nie
      interesuje - NIE WYPOWIADAM SIĘ"

Dzięki za uwagę
      • gacus2 Re: Chamstwo na forum ZTM! 08.09.04, 11:04
        Gość portalu: kris101 napisał(a):

>> I jeszcze jedno, co do waszych kłótni, generalnie uważam, że najlepszy
        sposób
        > funkcjonwania na takim forum jest taki : "nie znam tematu, bądź mnie on nie
        > interesuje - NIE WYPOWIADAM SIĘ"
        >
        Złota zasada. Powaznie. :-)

Główny Modo.
    • Gość: kris101 Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.chello.pl 08.09.04, 10:19
      I dodm jeszcze jedno, dla mnie osobiście żenujące jest to, jak osoby
      mieszkające np.na Ochocie czy Ursynowie, wypowiadają się na temat potrzeb
      komunikacyjnych np.zielonej Białołęki czy Legionowa, oczywiście wiedząc
      najlepiej jakie te potrzeby w tych rejonach są.

Buźka
      • Gość: Bastian Re: Chamstwo na forum ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:40
        Trochę przesada, w ten sposób wiele byśmy sobie nie podyskutowali. Uważam, że
        można się wypowiadać i o "cudzych" okolicach, ale trzeba przyjąć, że
        jeśli "tamtejsi" widzą rzecz inaczej, to mają rację i wiedzą lepiej. To IMHO
        wystarczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka