Gość: lk IP: *.crowley.pl 22.11.04, 00:05 jacy ludzie takie osiedle:) wiem co mowie;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roody102 Re: Osiedle tonie w ciemnościach 22.11.04, 00:39 Czy nazwa Mikołaja Trąby nie jest Aluzyjna? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabkowska rulez Bylo tam sie nie wynosic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:07 Kurde, co chwile slychac o tej Dabrowce. Dabrowka musi miec bezposredni autobus (najlepiej bez przystankow) do centrum, Daborwka musi miec to i tamto. A kto kazal wyprowadzac sie na to szczere pole?? (jechalem tam ostatnio rowerem z Tarchomina, po kilkunastu minutach przebijania sie przez jakis las i wiejskie chalupy nagle wyroslo w srodku pola kilka blokow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:35 a nie taraz marudzić, ze nie ma autobusu, mostu, lamp, chodnika, ulicy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.itpp.pl 22.11.04, 09:53 Po co? Żeby kisić się w smrodzie i mieć za ścianą takich filozofów jak ci którzy napisali poprzednie posty? Mamy XXI wiek, latarnie na ulicy, przyzwoity dojazd do miasta to nie są chyba wygórowane wymagania. Może zamiast siedzieć w tych swoich mysich norach w centrum Stolycy i kisić się w zawiści i satysfakcji z cudzych niepowodzeń wyjdziecie na zewnątrz i zobaczycie, że być człowiekiem to nie takie trudne. Przepiękny widok z mojego okna, cisza, czyste powietrze, ogromne łąki idealne do spacerów z moim psem, nisko latające samoloty, . Po to warto tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 10:03 no to o co ci chodzi jak masz tak wspaniale,co po co chcesz cos zmieniac? poza tym wydaje mi sie ze jestes naiwny jak dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.itpp.pl 22.11.04, 10:33 do pełni szczęścia brakuje ni kilku latarni, widzę, że trudno ci to zrozumieć. Trochę się dziwię, takie niskie IQ mieszkańca Stolycy? A może najzwyklejsza na świecie zawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 10:42 Stolycy tak mowia tylko ci,ktorzy nie lubia tego tego miasta ,z reguly sa to gumiaki z malych miasteczek,ktorzy mysla,ze wprowadzajac sie do Warszawy od razu wzbudza zazdrosc u swoich ziomkow(to mozliwe jak ktos przedtem mieszkal w czworakach) i u tubylcow(czyt.mieszkancow Stolicy),ktorzy musza(sic!!) mieszkac w smierdzacym miescie(twoje slowa) o ile w pierwszym przypadku mozesz miec racje,nie znam mentalnosci potomkow bylych chlopow panszczyznianych ,to jesli chodzi o drugi moge tylko cie zapewnic ze mi nie imponuje mieszkanie w 50-cio metrowej klitce na terenach ,ktore kiedys ,jako zalewowe byly wylaczone z zabudowy pod cele mieszkalne,a teraz mieszkaja tam ludzie,ktorych jednym objawem kultury jest wystawianie butow i smieci przed drzwi na korytarz(pewnie po to,zeby im mniej smierdzialo w mieszkaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.chello.pl 22.11.04, 12:26 I dla tego właśnie nikt nas nie lubi. Przez takie idiotyczne teksty, jacy to warszawiacy nie są. za bardzo się wywyższają, jaka ta wiocha biedna, głupia i niech w ogóle się odczepi od nas, miastowych. Ciekawe co byś cwaniaku powiedział jakby Ci zabrali tramwaj, metro, autobus i jeszcze byś latarni nie miał. wczuj się w położenie ludzi z nowobudowanego osiedla i wtedy coś napisz. A że to granice warszawy, co z tego? widać, że nigdy nie wyszedłeś z domu dalej niz do pobliskiego hipermarketu, a zieleń to tylko na discovery oglądasz. Super jest mieszkać w betonie i w ogóle. Swoją drogą pierwszy raz słyszę o zwyczaju wystawiania śmieciu za drzwi. Czyżbyś znał to ze swojego domu? Możesz mi pojechać, i tak Ci nie odpiszę, bo swoje zdanie już wypowiedziałem i widzę, że jest odmienne od Twojego, więc się raczej nie dogadamy zwłaszcza, że żaden z przytoczonych przez rodosa argumentów do Ciebie nie dociera. Smutne. Warszawa- największa wieś w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocisz kisiel ty chamie wsiowy!!!!! IP: 62.173.207.* 22.11.04, 15:42 Po cholerę tu mieszkasz kmiocie? i ubliżasz ludziom co tu są od urodzenia, albo mieszkają z dziada pradziada???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudding Re: kisiel ty chamie wsiowy!!!!! IP: 193.170.62.* 22.11.04, 17:24 Co wcale nie znaczy, ze sa lepsi. Warszawiak z dziada pradiada pozdrawia peryferie i caly "element naplywowy":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: kisiel ty chamie wsiowy!!!!! IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 21:52 " Warszawiak z dziada pradiada pozdrawia " a dziadek skad przyjechal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T z dedykacja dla "Warszawiakow" IP: 217.79.145.* 30.11.04, 09:15 kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1205294&KAT=239 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel Re: kisiel ty chamie wsiowy!!!!! IP: *.chello.pl 23.11.04, 08:27 > Po cholerę tu mieszkasz kmiocie? i ubliżasz ludziom co tu są od urodzenia, albo > > mieszkają z dziada pradziada???? Boś taki warszawiak, że ci słoma z butów wystaje i się ciągnie jeszcze przez 10 kilometrów. I wcale nie jestem przyjedny, po prostu nienawidzę swej nacji, właśnie za komentarze jak twój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kisiel ty chamie wsiowy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:39 Kisiel? Czemu ublizasz warszawiakom? I Warszawie de facto tez... To moje miasto od zawsze. Jak Ci sie tu nie podoba czemu nie wyjedziesz tam gdzie spokoj i trawa zielona. Dojazd do pracy tylko 2 godz bedziesz mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 20:49 Gość portalu: kisiel napisał(a): glupcze jeden nie dosc,ze jestes idiota,to jeszcze nie rozumiesz slowa pisanego caly czas pisze,ze wybrales sobie sam miejsce do mieszkania,nikt ciebie nie zmuszal do wybrania akurat tego osiedla nie wiem,co ciebie do tego osiedla,ale byc moze to byla cena(bo na pewno nie renoma inwestora-JW Construction) ja podejmowalem decyzje zakupu mieszkania swiadomie i kupilem je w tym miejscu ,gdzie wasze egipskie ciemnosci mi nie groza,a i komunikacja(z ktorej zreszta nie korzystam) jest dobra jesli chodzi o zielen to pewnie jedyna roznica miedzy toba a mna jest to ze u mnie pod okanami nie pasa sie krowy natomiast zwyczaj wystawiania workow ze smieciami pojawil sie w Warszawie pare lat temu,i wlasnie glownie na nowych osiedlach,typu Tarchomin u mnie tego akurat nie uswiadczysz(moze dlatego ,ze nie mieszkam w pekinie na Tarchominie),ale na tym forum pisano o tym nie raz,nie dwa poza tym nie mam zamiaru ci jechac,jestes nieuleczaalnie slepy,o co mi chodzi moze zrozumieja dzieci twoich dzieci-dla ciebie wystraczajacym awansem jest wyprowadzka z czworakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.chello.pl 23.11.04, 08:32 ja nie mieszkam na aluzyjnej, > kixx glupcze jeden, tylko w zupełnie innej części tzw. warszawy, krów już tam dawno nie ma, są za ulice, latarnie, szkoły, uczelnie, a przede wszystkim zieleń, która daje mi tlen, dzięki czemu mój mózg lepiej przeprowadza proces budowy zdań nie używając epitetów > kixx glupcze jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.acn.waw.pl 23.11.04, 10:56 co najlepiej mozna zauwazyc na powyzszym przykladzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vissena Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.devs.futuro.pl 22.11.04, 18:12 Radzę Ci dokładnie przeanalizować swoje drzewie genalogiczne i obyś sie nie zdziwił gdyby okazało sie ze jestes potomkiem wspomnianych przez Ciebie mieszkańców czworaków. Zresztą sam fakt ze oceniasz ludzina podstawie tego skąd pochodzą świadczy o Tobie i Twoim sposobie myslenia, raczej ograniczonym jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:30 Akurat tak się składa, że mieszkam tuż obok Łazienek, wśród zieleni i ciszy. Wszędzie mam blisko nawet piechotą. Ty, używając określenia "Stolyca", zdradzasz swoje pochodzenie i mimo posiadania wielkomiejskich aspiracji, stać cię najwyżej na mieszkanie na peryferiach (BTW: w miejscu, gdzie wały wiślane są najniższe i najbardziej rozmyte w całej Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Trzeba było kupić sobie mieszkanie w mieście IP: *.crowley.pl 22.11.04, 13:00 łąki, błoto, brak latarni .... tylko te samoloty Wam przypominają, że do Wawy przyjechaliście. Byle tylko do pracy dojechać i z powrotem na wieś, ups 'osiedle' powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.dabrowka.ppi-sa.com.pl 22.11.04, 07:38 Ulica Aluzyjna co to ją p. burmistrz wybudował niby dla w/w osiedla to słuzy głównie miszkańcom domków jednorodzinnych przy niej połóżonych (ok. dziesięciu) i to oni przy okazji budowy osiedla skorzystali. A więc władza mówi zawoalowaną nieprawdę. Owa ulica ma ok. 300-500m i kończy się drogą polną, gdzie przejazd możliwy jest tylko przy korzystnych warunkach atmosferycznych. Ale jeśli wg p. burmistrza wszystko jest OK, to proponuję zmianę władzy na taką, która chce budować miasto a nie skansen w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek DW9 Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 08:27 Ooo..ciekawe jak pani z artykułu wróci 302 na Aluzyjną??? z centrum??? chyba, że zafunduje sobie wycieczkę na pętlę i poczeka jak w następnym kursie 302 podjedzie na Dąbrówkę - bo skrętu bezpośrednio z Modlińskiej jadąc w kierunku Legionowa w Aluzyjną nie ma... No a co do ciemności..gdy zgasł neon super developera..;) to już całkiem noc zapadła głucha... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 09:00 Pewnie, ze nie wroce, ani z centrum, ani z zerania, chyba ze faktycznie pojade na bukow i z powrotem. Nadmienilam Pani z GW, ze 302 bedzie zajezdzac na osiedle tylko w jedna strone, ale jak widac... Pozdr oby do marca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 09:08 A czy ktoś próbował wsiąść rano do tego autobusu? Zwykle nie wszystkim się to udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Autobus 302 IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 09:15 a jak sie uda wsiasc to w sumie tylko po to, aby dojechac do przystanku Dabrowka Szlachecka skad dogodne przesiadki polecam do Ekspresowej i Zerania. Szlag mnie dzisiaj niemalze trafil, gdy wracalam z Dw.Wschodniego i zmarnowalam 10 minut, aby pokrazyc sobie po Tarchominie... Juz bylo mi tak wszystko jedno, ze pojechalam na Bukow, poczekalam az bus zawroci na Modlinska i wjedzie na aluzyjna... Na ktorej tlum ludzi wsiadajacych staranowal mnie przy wyjsciu... Ja wybieram droge na Modlinska, co dwa autobusy to nie jeden zapchany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 09:19 a czy przed wybudowaniem tego osiedla byly tam latarnie? a czy inwestor w umowach podpisywanych z nabywcami zobowiazal sie do postawienia latarni wzdluz calej drogi "do cywilizacji" a czy zobowiazal sie do wybudowania drogi? a czy inwestor przedstawial nabywcom jakas umowe z gmina,w ktorej ta zobowiazywala sie do wykonania tych prac w okreslonym czasie? sadze ,ze na wszystkie te pytania odpowiedzi brzmi "nie" W takim razie pretensje moga miec przede wszystkim do siebie-wyprowadzili sie na wies,a chca miec warunki jak centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Autobus 302 IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 09:29 kixx, jak budowali osiedle na ursynowie norma byly drogi do nowopowstalych blokow i latarnie oswietlajace osiedle. A wowczas ursynow byl taka sama a moze i wieksza wsia, anizeli teraz bialoleka i tarchomin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 09:40 drogi byly fakt ale krajobraz ksiezycowy mialas gratis poza tym jest jedna mala,ale jakze istotna roznica wtedy mieszkania budowalo Państwo,a wiec jeden inwestor byl odpowiedzialny za budynki,drogi, trawniki, komunikacje,itd niewazne,ze ten inwestor (Panstwo )do budowy wyznaczylo paru podinwestorow (Spoldzielni)-cale osiedle bylo projektowane z cala infrastruktura zreszta w praktyce nawet te plany nie byly wykonywane Ursynow na taki wyglad jaki ma teraz musial jednak sporo czasu poczekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Autobus 302 IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 10:39 Jaki widok? zartujesz! kamienne miasto i blok wyzszy od bloku! Jesli ksiezyc bylo widac to tylko odbicie ksiezyca w oknie sasiadki z 10 pietra na przeciwko Ciebie. Faktycznie caly Ursynow budowalo Panstwo, ale tylko dlatego, ze byly takie czasy. Teraz czasy sie zmienily, Panstwo nie stac na budowanie osiedli, ale jesli ktos za Panstwo odwali robote, to Panstwo nie powinno migac sie od kosztow jakimi sa cywilizowanie osiedli takich jak DW. Byloby inaczej, gdyby Pan K. mieszkal na DW. niestety za dalekie progi na K. nogi. Jakos dziwnie, jak Bialoleka byla gmina i miala przyznany budzet - byla kaska na rozwoj gminy pod kazdym wzgledem. Byla jedna z niewielu gmin, ktore na koniec roku sprawozdawczego wykazywala saldo dodatnie. I na wszystko byla kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 10:44 w personalich nie jestem mocny,wiec pozwolisz,ze tu sie nie wypowiem ale jesli chodzi o ksiezycowy krajobraz to mam wrazenie,ze sie nie zrozumielismy nie chodzilo mi o odblaski ksiezyca w oknach(czy oczach)sasiadki,tylko o zagospodarownie terenow wokol blokow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Autobus 302 IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 10:56 Kto tu kogo nie zrozumial? Zagospodarowanie terenu na i wokol osiedla jest ok. Natomiast chodzi o dojazd do osiedla. Posluchaj, nie wiem gdzie mieszkasz, nie obchodzi mnie to, ja sporowadzilam sie na wies i jest mi tu dobrze. Zapewne (choc tego nie wiem) sprowadziles sie na gotwe, a my jesli sobie nie wypyszczymy poprzez gazety i tv - miec nie bedziemy. Wiec dzialamy i poki co Nam sie udaje. Czyli jednak mozna. Zazdroscisz nam wiejskiego klimatu i naszego czynnego udzialu w podstawowym cywilizowaniu osiedla. My tez kiedys napiszemy na forum jakiegos nowego osiedla, ze czego sie spodziewali jak sie na wies wyprowadzili... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 11:02 jedno mnie dziwi to powtarzajce sie ciagle,jak to wszyscy wam zazdroszcza kobieto zejdz na ziemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Autobus 302 IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 11:28 Wraz z mieszkancami DW zeszlismy na ziemie i nie czekamy az ktos cos za nas zrobi. Ciebie to nie dotyczy, wiec zajmij sie swoim zyciem, pozwol nam zajac sie sprawami naszego osiedla. I teraz to juz na prawde EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Autobus 302 IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 11:31 prawda moze bolec oszczedzie ci jej juz w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.K Re: Autobus 302 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:32 > Teraz czasy sie zmienily, Panstwo nie stac na budowanie osiedli, ale jesli ktos > za Panstwo odwali robote, to Panstwo nie powinno migac sie od kosztow jakimi sa > cywilizowanie osiedli takich jak DW. Hę...? Waćpani się demokracja nie podoba? Państwo miało Ci dom postawić? Może jeszecze kupić mebelki i na koszt skarbu państwa przeprowadzkę urządzić? Developer stawiał osiedle na podstawie decyzji wzzt i pozwolenia na budowę. W decyzjach tych, w przeważającej większości istnieje zapis o konieczności zorganizowania NA KOSZT WŁASNY dojazdu do nieruchomości. Należało, przed podp[isaniem umowy, zapoznać się z planami budowy infrastruktury, dojazdów, planami gminy dotyczącymi rozwoju tego terenu, a nie teraz biadolić. Uwieżyło się w zapewnienia "JW Construction", że (cytat): "Osiedle położone w wyjątkowo malowniczej okolicy Kępy Tarchomińskiej. Blisko znajdują się tereny rekreacyjne Parku Leśnego Henryków. Dogodne połączenie z centrum Warszawy komunikacją miejską (ok. 25 minut)." zachwyciło się "niezwykle atrakcyjną ceną" jak na warszawskie warunki, a teraz zdziwinie i rozczarowanie? Kto szybko płaci, płaci dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świata... IP: 5.5R5D* / 194.250.98.* 22.11.04, 09:18 ( bo tanio) to trzeba cierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek O. hehehe IP: *.u / *.u-boot.pl 22.11.04, 09:31 Ten artykul dobrze pokazuje co to znaczy manipulowac prawda - powrot 302 na osiedle wieczorem - taaaa pod warunkiem (jak juz napiali inni) przejechania przez Bukow i powrotu do domu przed 19. Co do tych ciemnosci - ma pan racje panie burmistrzu - codziennie po zmierzchu widac (a moze nie widac ;))) ) jak gmina o nas ciagle pamieta. Niech mi ktos powie dlaczego mi sie od razu nasuwa starszy artykul z Newsweeka o basenie na DW??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: 81.210.65.* 22.11.04, 09:34 Dosyć naiwnie brzmi stwierdzenie o mieszkaniu na końcu świata. Niby gdzie te 4 tysiące osób miałyby zamieszkać? Który punkt miasta jest w stanie bezproblemowo przyjąć taką masę ludzi? Dąbrówka jest w granicach Wawy i jej mieszkańcom należy się komunikacja i oświetlenie ulicy. Nie można na mieszkańców zrzucać nieudolności władz lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.itpp.pl 22.11.04, 10:10 Jezu. Myślałem, że nie usłyszę rozsądnej wypowiedzi na tym forum, zacząłem się już zastanawiać czy ze mną jest coś nie tak. Ale można sobie wyrobić zdanie o tym jacy ludzie mieszkają w stolicy, oto fragmenty: 1. Daborwka musi miec to i tamto. A kto kazal wyprowadzac sie na to szczere pole? 2.a nie taraz marudzić, ze nie ma autobusu, mostu, lamp, chodnika, ulicy itd 3.wyprowadzili sie na wies,a chca miec warunki jak centrum miasta 4.( bo tanio) to trzeba cierpieć. Widocznie kilka latarni i autobus częściej niż co 20 minut (i tylko w szczycie) to zbyt wielki luksus jak na standardy Warszawy, za to idealnie pasują do bezinteresownej zawiści i satysfakcji z cudzych niepowodzeń. Ludzie? Co się z wami dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 10:23 czesc wypowiedzi jest celowo przejaskrawiona,ale wy mieszkancy tamtego osiedla sami jestescie sobie winni po pierwsze(tu powtorze to co napisalem wczesnie)-czy ktos z tych ,ktorzy maja teraz pretensje zadal sobie trudu,zeby sprawdzic jak bedzie sie przedstawial dojazd ,czy infrastruktura osiedla i okolic? jestem pewny,ze nie-pewnie ci co sobie zadali tego trudu zrezygnowali z zakupu mieszkania na takim wygwizdowie po drugie-zapewnienie tych rzeczy nalezy do gminy -zgoda,tylko skad gmina ma brac na to pieniadze?? w tym regionie Warszawy buduje sie dziesiatki nowych blokow,a pieniedzy nie przybywa na kontach gminy od samego faktu budowy,tylko z podatkow ,ktore placa mieszkancy gmin zeby cos wybudowac trzeba miec kase,tego nie przeskoczy nikt-wprowadzicie sie,zaczniecie placic podatki w miejscu zamieszkania -wasza okolica zacznie przypominac miasto,a nie pare blokow w szczerym polu jest jednak zagrozenie ,zwlaszcza dla wielbicieli pol i latajacych nisko samolotow-jak sie polepszy dojazd zaczna powstawac nowe osiedla,pola znikna,na nisko przelatujace samoloty czesc mieszkancow tez nie bedzie patrzec przyjaznym okiem-jednym slowem skonczy sie sielanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.chello.pl 22.11.04, 12:30 Gmina. To już jest dzielnica, nie gmina i powinna brać pieniądze z ratusza, który nie wyda 30% tegorocznego budżetu, czyli 30% przepadnie. Poza tym Białołęka mimo wszystko ma najwięcej kasy, rozwija się też najszybciej. A jeżeli się buduje tak duże osiedle to trzeba doprowadzić do niego wszystko. A czemu ludzie z Okęcia się plują, że oni to rozbudowanego lotniska nie chcą? Przecież ono tam już było i wiadomo, że się nie zmniejszy. A czemu Ursynów nie chce autostrady mimo, że od wileu lat wiadomo, że musi być, bo inaczej miasto zostanie całkowicie sparaliżowane? Tam nawet nie trzeba było sprawdzać planów infrastrukturalnych, by było wiadomo co tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finland1 Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.devs.futuro.pl 22.11.04, 18:18 Siema, Kisiel. Cóż, jak to na forum bywa, pyskówka wre. Nienawiść, złość, zazdrość, to pojęcia które doskonale oddają cały klimat internetowej anonimowości. Genaralizowanie, krzywdzące Bogu ducha winnych ludzi, klasyczne bicie piany oraz brak (zupełny) merytorycznych wypowiedzi które wnosiłyby cokolwiek sensownego do dyskusji(pomijając fakt że 75% wpisów nie jest na temat) "mi dajcie, mi więcej, ja chce, wam nie damy" - przerażające i smutne zarazem. Czy tak bedzie zawsze ? Mam cichą nadzieję że jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandokan Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 22.11.04, 14:28 A tak w ogóle,to o co wam chodzi.???????????Biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: 195.94.197.* 23.11.04, 11:35 Sandokan do kogo ten tekst biedacy, do tych co tam mieszkaja? czy do tych co chcieliby tam mieszkac i zwyczajnie zazdroszczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.acn.waw.pl 23.11.04, 11:47 czy do tych co > chcieliby tam mieszkac i zwyczajnie zazdroszczą? €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ zejdzcie na ziemie jakby mowa byla o luksusowych rezydencjach zrozumialbym jeszcze te powtarzane przez was ciagle gadki o zazdrosci,ale takich budynkow jak tam w Warszawie wybudowano setki(w duzo lepszych lokalizacjach i lepszej jakosci) i mimo najszczerszych checi nie moge znalezc ani jednego powodu do zazdrosci,zreszta po przeczytaniu nawet tego artykulu jakos tez nie nasunal mi sie zaden powod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:04 szkoda mi Ciebie starym komuchem zalatuje pozdrawiam Bractwo Komunalne Magda T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Niestety, jak się chce mieszakć na końcu świa IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:10 jesli masz taki umysl jak i wech to przekaz swojej rodzinie wyrazy najglebszego wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Bo to STANDARD dla domow J.W. Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:51 Mieszkańcy Dąbrówki. Nie przejmujcie się. Jesteście Pionierami, Zdobywcami dzikich terenów miejsckich. To od Waszej determinacji i wytrwałości zależy rozwój cywilizacji na tamtych terenach... Jakie to miasto jest, każdy widzi. Jak będzie Was więcej, jak będziecie głośniej krzyczeć, to dostaniecie to co jest Wam potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 22.11.04, 10:58 I zebys wiedzial, walczymy i wywalczymy tylko to co potrzebne, wiecej nic. Niech zostanie jak najwiecej dzikiego terenu, przyrody i natury, bo przeciez dlatego wynieslismy sie na obrzeza miasta. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkankaAluzji:) Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.168. / *.aluzyjna.waw.pl 22.11.04, 16:42 Wychowałam sie na wsi wiec dla mnie błoto, brak światla, dojscie 10 minut do przystanku nie są tragicznymi problemami. Dobrze, ze ludzie nie sa jednacy. Determinacją i wytrwałością cywilizacje się bogacą! :)) Pozdr.i zycze wytrwałosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Ugrząźć??? IP: *.bakernet.com.pl 22.11.04, 13:23 A coż to za słowo? Czy szanowny autor notatki nie potrafi pisać po polsku? I pewnie jeszcze nazywa się dziennikarzem? Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian Wiocha nie potrzebuje swiatla,powinien wam IP: 212.248.226.* 22.11.04, 13:49 wystarczyc ksiezyc i psy wyjace po oplotkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Ugrząźć??? IP: 217.8.186.* 22.11.04, 13:54 a w czym problem slowo jak slowo pochodzi od grzęzawiska. Nie rozumiem mozna grząźć w blocie i innych materiach 'wciagajacych' :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Ugrząźć??? IP: *.bakernet.com.pl 22.11.04, 14:57 Ja tam, jeśli już muszę, wolę grzęznąć niż grząźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukle Ugrząźć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:05 Gość portalu: luska napisał(a): > A coż to za słowo? Czy szanowny autor notatki nie potrafi pisać po polsku? I > pewnie jeszcze nazywa się dziennikarzem? Ręce opadają. Otóż polskie to słowo! Chyba szanowny komentujacy nie potrafi pisać po polsku? I pewnie jeszcze mówi, że potrafi? :) No, ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Ugrząźć IP: *.bakernet.com.pl 22.11.04, 14:56 Słowem to byłoby, gdyby było napisane ugrzęznąć, a ugrząźć to najwyżej tylko jakaś nowomowa. A nie ma się co chwalić, że się nie zna rodzimego języka i zamiast odpisywać głupoty lepiej przemilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondo hihihi IP: *.autosys.de / *.autosys.de 22.11.04, 15:53 > jakaś nowomowa. A nie ma się co chwalić, że się nie zna rodzimego języka i > zamiast odpisywać głupoty lepiej przemilczeć. na twoim miejscu zastosowalbym sie do wlasnej rady lusko. zarowno grzeznac jaki i grzazc sa poprawnymi formami (chociaz trzeba przyznac, ze grzazc rzadziej spotykana). niepoprawne byloby gdyby napisal grząznąć nastepnym razem zastanow sie zanim cos napiszesz (lub wez do reki slownik), a teraz przyznaj sie do bledu bo na razie tylko grzezniesz glebiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ugrząźć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 21:38 > Słowem to byłoby, gdyby było napisane ugrzęznąć, a ugrząźć to najwyżej tylko > jakaś nowomowa. Najgorzej, to jak się ktoś mądrzy... sjp.pwn.pl/haslo.php?id=63938 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er W Polsce są tysiące takich miejsc... IP: *.toya.net.pl 22.11.04, 14:06 Warszawa musi mieć lepiej? dlaczego? czy w małych miasteczkach ludzie nie płacą podatkó? a może są gorsi? pamiętam jak moi rodzice całe dziesięciolecia płacili na Warszawę przymusową składkę - a była juz dawno odbudowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewq Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 22.11.04, 14:52 Zawsze mówiłam, że Warszawa to wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:09 a kto sie do Wawy przeprowadza? Warszawiacy wracaja? Bynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APAS Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:06 Szanowni Państwo Warszawiacy! W Polsce są całe miasteczka, gdzie nie można niczym dojechać i takie osiedla w niedużych miastach, gdzie się świateł nie pali bo trzeba na szkoły oszczędzać. Wy przynajmniej macie pracę i niezłe zarobki, więc nie marudźcie - naprawdę nie macie źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moon@hopsex.net Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.dizinc.com 22.11.04, 15:19 Osiedle.. a co dopiero mowic o miastach w wschodzie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: 81.210.65.* 22.11.04, 15:54 Oczywiście miasta na wschodzie Polski toną w ciemnościach. W Afryce natomiast panuje głód a w Iraku trwa wojna.... Tyle, że nie o tym jest artykuł. Jest o tym, że na jednym z warszawskich osiedli brak oświetlenia i komunikacji. To osiedle ma wielkość małego miasteczka i nie może wyegzekwować od włodarzy dzielnicy (a wcześniej gminy) tego, co im się zwyczajnie należy (wystarczy przeczytać pierwsze zdania w statucie ZTM). Strasznie łatwo manipulować ludźmi w tym kraju, bo zamiast skupiać się na problemie, rzucają się z nienawiścią na siebie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 22.11.04, 16:20 Gość portalu: Moon@hopsex.net napisał(a): > Osiedle.. a co dopiero mowic o miastach w wschodzie Polski? Taa,jasne toną! Po prostu wieczorem nigdzie sie wyjsc nie da,bo żadnego swiatła nie ma! Mieszkam na podkarpaciu i jakoś nigdy nie brakło tu światła ani połączeń autobusowych/kolejowych do innych osiedli czy miast. Nie wciskajcie ciemnoty,co wy myślicie że tylko w Stolicy latarnie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy slowko o parkingu IP: 80.51.249.* 22.11.04, 16:36 W artykule zabraklo jeszcze dodac fatalna sytuacje jesli chodzi o zaparkowanie samochodu,,,choc jednak troche podobna do ciemnosci,bo rowniez nie widac tylko tyle ze......miejsca do zaparkowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: slowko o parkingu IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:17 Kolejny komuch, ktoremu sie nal nalezy od Panstwa. Chcesz tel do JWC? Miejsc parkingowych ci u Nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:12 no, a w Afryce jest jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:16 ale to jest nic w porownaniu do ciemnosci,jakie panuja w twojej glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:18 wole ciemnosci niz pustke ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:22 teraz rozumiem majac taki wybor..!!!!! ja stalem w innej kolejce wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:28 Panstwo ci nie dalo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:31 pdlo,moje pudlo panstwo mi jeszcze nic nie dalo ale jakby dawalo to co ty musialas kupic to i tak bym nie wzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t@b Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: 217.17.44.* 22.11.04, 16:19 Dziwne podejscie, dziwni ludzie. Najpierw kupuja mieszkanie na wsi, a pozniej nagle cywilizacji i sie chce. Ja jak chcialem latarni, autobusow i tramw. to musielam zaplacic duzo wiecej za metr. Jestem zdany na laske i nielaske developera ktory przeciaga odbior i jak juz sie sprowadze to nie bede mial za oknem wcale tak cicho. Ale to sa wlasnie uroki miasta. A jak sie czlowiek wyprowadza na wies to nie powinien liczyc na latarnie i wygody miejskie. No chyba ze ekstra za to zaplaci. Jakby metr mieszkania byl drozszy to pewnie jw destruction by wybudowalo droge za te kaske. Wymaga sie tego od gminy i beda musieli za to zaplacic wszyscy ale ci co kupili tansze mieszkanka to nie zauwazaja dlaczego one tansze byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: 81.210.65.* 22.11.04, 16:39 Normalne podejście i normalni ludzie. Kupili mieszkania w mieście. Administracyjnie Dąbrówka należy do miasta i kropka. Dróg, przystanków i oświetlenia nigdy nie budują deweloperzy tylko gminy. Zawsze i wszędzie. Warszawa się rozrasta i co w tym dziwnego? Wszystkie duże miasta na świecie pochłaniają tereny dookoła. Dziwne, że trzeba to komuś tłumaczyć. Nie neguję praw Cycowa na Podkarpaciu mia do komunikacji czy oświetlenia. Walczcie o swoje. Jesteśmy w Europie (szkoda, że nie mentalnie). Poprę Was tak samo jak Dąbrówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.biol.uw.edu.pl 22.11.04, 17:14 Ale co jeśli będziesz musiał wybrać miedzy: - budową oświetlenia dla Dąbrówki Wiślanej - dofinansowaniem któregoś z zadłużonych szpitali miejskich - budową przedszkola - dotacją dla organizacji opiekującej się bezdomnymi. Te i pewnie wiele innych celów to cele szczytne, ale pieniędzy na wszystkie niestety nie wystarczy. Mieszkańcy Dąbrówki Wiślanej Z WŁASNEJ WOLI kupili mieszkania w tej okolicy TANIEJ niż nawet w innej części Białołęki, ponieważ brakuje tam właśnie infrastruktury. Zrobili to świadomie lub dali się omamić, nie majacych pokrycia w rzeczywistości, obietnicom dewelopera. Teraz BEZCZELNIE żadają, aby z budżetu całej Warszawy poszła dotacja na wyrównanie im poziomu życia. Właśnie doprowadzono im linię autobusową. Może zaniedbując inne osiedla w Warszawie, wybudować im osobną przedszkole, szkołę, basen, bibliotekę, przychodnię, miejskie parkingi (oczywiście darmowe) i osrodek kultury. A na koniec doprowadzić im tam specjalnie metro. Kupując mieszkanie płaci się nie tylko za same mury i ziemię, ale także za okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Demagogujesz. 22.11.04, 17:54 Gość portalu: pmk napisał(a): > Ale co jeśli będziesz musiał wybrać miedzy: > - budową oświetlenia dla Dąbrówki Wiślanej > - dofinansowaniem któregoś z zadłużonych szpitali miejskich > - budową przedszkola > - dotacją dla organizacji opiekującej się bezdomnymi. Gdybys dopisal sciezki rowerowe, to bym sie nie wtracal, ale miasto NIE JEST biedne. Biedne to sie moze wydawac. Zobaczmy.. tu pare milionow na kamery do autobusow, tu pardziesiat miionow na fotoradary, tu pareset milionow w rezerwie na stadion narodowy. NIE dramatyzyjmy, ze jest tak zle i trzeba wybierac miedzy pacjentem chorym na biegunke i katar sienny. Oni bezczelnie zadaja - bo maja prawo. Miasto bezczelnie moze mowic, ze jest to priorytetem, po czym nic nie robic - to tez naszych moznowladcow sprawa. Jak sobie sam dobrze nie zrobisz, to nie oczekuj, ze ktos ci dobrze zrobi - to motto powinno byc wyryte na gmachu gdzie moznowladcy sobie rajcuja. Wielkie halo.. swiatelek zabraklo. Stancie w kolejke i czekajcie na laske panska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:34 Mlodzi i jurni specjalisci placa podatki do budzetu Warszawy, tym samym dofinansowuja zubozala inteligencje z Ursynowa ;P Ktos wczesniej napisal, ze prawda w oczy kole ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.ebox.pl / 217.79.145.* 24.11.04, 22:22 Posluchaj Panie Apartamentowcu z Centrum Warszawy i zapewne Warszawiak z dziada pradziada - jesli latarnie to wg Ciebie szczyt cywilizacji to pragne ci przypomniec, ze ludzie zaczynaa kupowac bilety na podroze w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:52 Miałem kupić mieszkanie w tych rejonach i na szczęście znajomi mi odradzili. Kupiłem mieszkanko "JAK TA LALKA" na Skoroszach.Osiedle jest OŚWIETLONE,CICHE,SPOKOJNE,no i jest więcej linni autobusowych.!!!! A i jeszcze jedno życzę powodzenia wszystkim klientom J.W. Wasze problemy,dopiero się zaczną.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>A generalnie lubicie to swoje osiedle? 22.11.04, 20:56 A generalnie lubicie to swoje osiedle? Do mieszkańców Aluzyjnej rzecz jasna kieruję moje pytanie. Ja się tam raz zapuściłem i hmmm... okolica może i się kiedyś zurbanizuje ale w okolicznym lasku widziałem prawdziwe slumsy... Poza tym te garaże nadziemne to już pozostaną takie szpetne... Im nawet te kolory nie pomogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Widziały gały, co brały IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 21:42 Jaki developer, jaka cena, taka infrastruktura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: >>>A generalnie lubicie to swoje IP: 195.94.197.* 23.11.04, 11:38 Czysta zazdrosc to domena Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: >>>A generalnie lubicie to swoje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 11:41 > Czysta zazdrosc to domena Polaków Kto komu i czego zazdrości w tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: >>>A generalnie lubicie to swoje IP: 195.94.197.* 24.11.04, 15:39 Moja wypowiedz dotyczyla wątków "trzeba bylo sobie kupic mieszkanie w miescie", ze jest to wiocha i ze jak tam mieszkaja to nic im sie nie nalezy,a DLACZEGO?????. To chyba dobrze ze udalo im sie np zorganizowac autobus i teraz walcza o cos wiecej ( gdzieś slyszalam opinie, ze jest to jedno z najszybciej rozwijających sie osiedli w Warszawie ). Jestem warszawianka i uwazam ze pod slowem "wiocha" kryje sie zazdrosc bo nieiwele jest w Warszawie osiedli, ktore są usytuowane w zacisznych miejscach i otaczają je łąki i duzo zieleni. Z tego co obserwuje u innych to wlasnie warszawiacy uciekaja na obrzeza bo maja dosc juz tego halasu, murow i nie maja gdzie wyjsc na spacer. Ja ich popieram. Zycze im zeby udalo im sie wywalczyc oswietlenie. Jesli kiedys bede kupowala mieszkanie to na pewno nie w centrum Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI_TK Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.aster.pl 23.11.04, 14:09 Ludzie Czy wogóle zastanowiliście się co mówicie i do kogo macie pretensje, przecież sami wybraliście miejsce w którym mieszkacie i jeśli jest to wspaniały (wg was) tarchomin czyli wielki plac budowy to macie tego świadomość i nie czepiajcie się władz miejskich że nie macie latarni czy autobusów peryferia to peryferia i tak macie szczęście że chcą wam Most Pólnocny zbudować. Po drugie swoje żądania co do wystroju osiedla i dróg dojazdowych do niego nalży zwracać do administratora lub firmy która je wybudowała bo to oni są odpowiedzialni za zapewnienie wam odpowiedniego standardu. Władze miasta mogą wam w momencie jak przedstawicie zbiorowy postulat podpisany przez min. 2 osiedla i dokumentacje techniczną pokazującą możliwość realizacji, zwiększyć ilość kursów autobusów czy stworzyć nową linie ale nie będą zajmować się oświetlaniem drogi do osiedla bo niby jakim prawem mają akurat w was inwestowac Pozdrowienia dla zadowolonych z życia i tego że mają gdzie mieszkać Miki_TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskaweczka Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.teatrwielki.pl 24.11.04, 13:00 Urodziłam sie w Warszawie. Do 7 roku życia mieszkałam przy ul. Marszałkowskiej. Poźniej przenośłam sie razem z moimi rodzicami pod Warszawę do domku z ogrodem.Całe życie zawodowe związałam z Warszawą. Mieszkam w tym osiedlu od września ubiegłego roku. Nie uważam ,że jestem w czymkolwiek lepsza od osób przyjezdnych . Uważam że mieszkam w najpiekniejszej dzielnicy Warszawy. Ranek witam spacerem po lesie z psem. Całe lato jeżdziłam na rowerze po łąkach, wale wiślanym. Poprzez psa zawarłam wiele sympatycznych znajomości na tym osiedlu. Z przykrością czytam te wyzwiska pod adresem ludzi w postaci BURAK itp. Każdy z nas swoją postawą kształtuje wizerunek tego osiedla. Bardzo dobrze że ukazał sie ten artykuł . Razem z innymi mieszkańcami czekam na oswietlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.crowley.pl 24.11.04, 22:16 Mieszkałam w wielu miejscach w Warszawie. Na Woli, gdzie każdego ranka zastanawiałam się, czy samochód na parkingu jeszcze stoi i czy ma wycieraczki. Na Bródnie w płytowcu w sąsiedztwie karaluchów, których nikt nie był w stanie wyplenić, w huku ulicy w śródmieściu. Teraz nareszcie znalazłam swoje miejsce na ziemi. Jest spokojnie, cicho, mam strzeżony parking, blisko wały wislane gdzie moge jeżdzic rowerem, miłych i kulturalnych sąsiadów. Nie boję sie spacerować nawet po 22 z psem, co na Woli było niemozliwe. Co prawda samochód jest niezbędny, ale na osiedle mogę również dojśc od Modlinskiej ulicą Sprawną, która jest oswietlona. Nie zamienię tego miejsca na żadne inne. Żal mi ludzi, którzy czerpią satysfakcję z obrażania innych - byc moze dowartosciowuja się w ten sposób i leczą swoje kompleksy. Życzę im powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:29 jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z praskiego brzegu Re: Osiedle tonie w ciemnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:36 nie bardzo rozumiem tych glosow - jak sie wyprowadzili na wies to niech teraz wozami drabiniastymi jezdza i lampy naftowe pale. Prawda jest taka, ze miasto sie rozwija. A kiedys to Saska Kepa i Plac NArutowicza byly odleglymi przedmiesciami. I co ? I jakos Warszawa zbudowala linie tramwajowe na Ochote i postawila latarnie i pobrukowala ulice na Saskiej Kepie. A teraz Warszawa sie rozwija w kierunku Bialoleki i tam powinno byc tak samo. Moze byc przejsciowo, tak ze nie ma latarni, ale argument ze to jest wies jest smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś