Dodaj do ulubionych

>>> Sposoby na skwar dające ochłodę...

IP: *.matrix.pl 06.05.02, 11:51
Zrobiło nam się ciepło...może nie upalnie ale co niektórzy odczuwają już skutki
temperatury, nie tylko na własnej skórze...
Jakie Wy macie sposoby "chłodzenia" się?

Ja po "przegrzaniu" staram sie znaleźć zacieniony kącik i wchłonąć jakiś płyn
najchętniej izotoniczny...
Obserwuj wątek
    • Gość: zet Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... IP: 195.187.84.* 06.05.02, 12:01
      Zimne Tyskie lub Isostar wypite w cienistym, leśnym zakątku.
      • Gość: mnk Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.05.02, 12:13
        Chyba sobie w biurze posadzę w kącie las, postawię leżak i będę się rozkoszować
        zimnym piwkiem ;-)
        • tolba Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... 06.05.02, 12:47
          Blisko rzeki jest trochę chłodniej. No i można obstalować napój z dodatkiem
          szyszek.
          • crucafix Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... 06.05.02, 12:49
            Zupka cmielowa jest niezła, choc poci sie po niej człowiek jak świnia!
        • Gość: NITKA Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... IP: 217.153.15.* 06.05.02, 13:37
          Gość portalu: mnk napisał(a):

> Chyba sobie w biurze posadzę w kącie las, postawię leżak i będę się rozkoszować
          >
          > zimnym piwkiem ;-)

Posadź i u mnie... Proszę!!!

To mogłoby być naprawdę urocze :)
    • eela Re: >>> Sposoby na skwar dające ochłodę... 06.05.02, 13:09
      Ja upały uwielbiam, nie szkodzą mi. Jeśli juz naprawde musze się chłodzić, to
      najchętniej wodą mineralna bez gazu
    • Gość: crack66 Tylko sposób arabski!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 13:27
      Arabowie mający lepsze dowiadczenie w chłodzeniu dopracowali inną zimne
      izotony. Lufka (100 gramowa) gorącej i bardzo słodkiej (2 łyżeczki cukru)
      herbaty z listkiem świeżej mięty. Herbata jednak nie parzona po polsku" tylko
      zagotowywana. Po powrocie z długiego weekendu w Afryce stwierdzam, że nic
      innego nie działa lepiej. Pić należy w zacienionym zakątku oczywiście. Nie
      tylko orzewia, powoduje że nie chce się pi, ale też stawia na nogi.
      • Gość: crack66 ERRATA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 13:36
        Powinno być oczywiście: "Arabowie mający lepsze dowiadczenie w chłodzeniu się
        dopracowali inną, dużo lepszą metodę niż zimne
        izotony."
        Ale coś mi umknęło.
        • tolba Re: ERRATA 06.05.02, 13:43
          Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem: herbatę mam wsypać do czajniczka z zimną wodą
          i dopiero zacząć gotowanie tejże?
          • Gość: crack66 Re: ERRATA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 17:34
            Tak, z tego co się orientuję to wsypujemy na zimną i w czajniczku zagotowujemy,
            ale na malutkim ogniu i słodzimy w trakcie gotowania. Słodzimy w przeliczeniu
            po ok. 1,5 kostki cukru na 100 ml napoju (podaję w kostkach albowiem lżeczki są
            różne i do tego jeszcze płaskie lub kopiaste). Generalnie to musi być bardzo
            słodkie.
            Potem zalewamy w tej malutkiej lufce z trzema listkami mięty ŚWIEŻEJ.
            Info za Panem Abderrahmanem - herbaciarzem z Sahary.
    • Gość: Mar zimna woda mineralna z sokiem ze świerzej cytryny IP: 213.25.197.* 06.05.02, 18:23
      • Gość: crack66 A co to jest? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 18:27
        A co to jest sok ze "świerzej cytryny". Bo ja np. piłem w życiu sok, ale ze
        swieŻej cytryny, a ten to nie wiem jak smakuje...
        • Gość: Mar precz z ortogrfią-przerzytkiem carsko-bolszewickim IP: 213.25.197.* 06.05.02, 18:32
          Gość portalu: crack66 napisał(a):

> A co to jest sok ze "świerzej cytryny". Bo ja np. piłem w życiu sok, ale ze
          > swieŻej cytryny, a ten to nie wiem jak smakuje...

Nie uznaję ortografii i jej nie przestrzegam jak nie muszę.
          • Gość: crack66 Re: precz z ortogrfią-przerzytkiem carsko-bolszewickim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 18:54
            Ale poza tobą w rodzinie wszyscy zdrowi mam nadzieję.

Z poważaniem

Orto von Graf
            • Gość: Mar no i poco ta aluzje? IP: 213.25.197.* 06.05.02, 19:00
              Gość portalu: crack66 napisał(a):

> Ale poza tobą w rodzinie wszyscy zdrowi mam nadzieję.
              >
              > Z poważaniem
              >
              > Orto von Graf

No i po co te aluzje? Ja sie Ciebie ani Twojej rodziny nie czepiam. Mam w d...
              ortografię i nikt nie moze mi tego zabronic. To nie jest karalne. Więc rzyj i
              pozwul żyć innym. Nie podoba ci sie, że pisze świerzy przez RZ - nie czytaj moich
              postów.

Mar - też z herbem (dwa psy w tarczy - jeden sra, a drugi warczy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka