06.12.04, 17:01
Nudno, nic sie nie dzieje na naszym pieknym osiedlu. Nic sie nowego nie
otwiera (czekam na sklepy) nic nowego sie nie pojawia na dole. Zadnego
skandalu. NIC SIE NIE DZIEJE:(
Obserwuj wątek
    • ppppp1 Re: Nudno cos 06.12.04, 19:31
      Nie widziałeś przy wjeździe do garazu pięknego diabelskiego koloru sufitu-
      cudo.Wiercenia od świtu do nocy to nic.
      • blacky35 Re: Nudno cos 08.12.04, 17:02
        Moze i jet diabelski ale mnie sie podoba moze nawet lepiej zeby byl betonowy
        ale naleze do ludi lubiacych minimalizm i technicny wyglad dla mnei spox. No
        coz wiercenia to mnie chyba wykoncza ale trudno je nazwac nowymi jednak mam
        nadzije ze skoncza sie pewnego dnia. ALE DALEJ SIE NIC NIE DZIEJE. Przydal by
        sie jakies sklepiki piekarenkaz cudownym pieczywem, itd ale jak nie widzac tak
        nie widac. Jakis skandal towarzyski,tylko z drugiej strony jaki jak nikt nikogo
        nie zna:(
        • ppppp1 Re: Nudno cos 08.12.04, 20:50
          Nudno bo ciągle tylko my (to znaczy 3-4 osoby)gadamy na forum.Stały team.
          • freigeist Re: Nudno cos 09.12.04, 22:54
            Pewnie, że nudno. Ale założę się, że połowa ludzi nie wie, że takie forum
            istnieje. Może by tak wywiesić info na tablicach naszych nowych-aluminiowych. A
            może mamy na osiedlu kogos z TVN. Mogliby ożywić forum. Oni są specjalistami od
            sensacyjnych wiadomości w stylu: MORDERSTWO PO SKANDYNAWSKU!!! (Szwed zabił
            Duńczyka finką..) Myślę, że nawet z naszego osiedla można by zrobić "pod
            napięciem" czy coś takiego. Byle tego Belfegora Drzyzgi nie przysyłali..
            • lohengrin77 Re: Nudno cos 09.12.04, 23:39
              A może tak konkurs szybowania na lotni - z dachu na murawę toru?

Skoro aktrakcją były skoki z bloków przy Grochowskiej, to czemu by nie...

-
              'Play it again, Sam. As Time Goes By...'
              • blacky35 Re: Nudno cos 13.12.04, 17:08
                siwietny pomysl:)
                kto pierwszy?
            • blacky35 Re: Nudno cos 13.12.04, 17:08
              :)
    • amidala Re: Nudno cos 13.12.04, 14:23
      Zadnego
      > skandalu. NIC SIE NIE DZIEJE:(
      Chcesz, prosisz, masz!
      Kronika towarzyska: dnia 04.12 niejaka towarzyszka Amidala wstąpiła w związek
      małżeński z długoletnim konkubinem swoim. Po ślubie i weselu, razem z
      towarzyszącymi im świadkami, obarczeni stosem kwiatów i prezentów, wracali w
      stanie wskazującym na upojenie do bloku A. Rozchichotane towarzystwo gubiło
      kwiatki i paczuszki, aż ulitowali się panowie ochroniarze i pomogli wpakować
      wszystko do windy, a nawet do samego mieszkania!

Wystarczy na skandal towarzyski? :))

Przy okazji serdecznie pozdrawiam naszą ochronę, która do dzisiaj na nasz widok
      wybucha szczerym rechotem.

• blacky35 Re: Nudno cos 13.12.04, 17:07
        Gratulacja!!!!!!!!!!!11
        Ale nie przejmujcie sie ocgroniarze sa do tego przyzwyczajeni. Mnie
        wielokrotnie pomagali w sobotni ranek wejsc do bloku gdzyz poslugiwanie sie tak
        wysublimowana technika jak karta zblizeniowa bylo bylo nie do ogarniecia
        umyslem.:)
        • amidala Re: Nudno cos 14.12.04, 10:05
          jak sądzisz, pierwszy ślub na osiedlu?
          • zzrobert Gratuluję 14.12.04, 10:21
            Oficjalnie pewnie tak.
            A co tam po cichaczu mieszkańcy robili tego i tak nie wie pewnie nikt.
            • worek1972 Re: Gratuluję 04.01.05, 09:49
              Witam

Ja ze swoja zona 5 VI 2004.

Pozdrawiam
              • amidala Re: Gratuluję 06.01.05, 12:01
                > Ja ze swoja zona 5 VI 2004.
                >
                > Pozdrawiam

Ok, wygrałeś. Twoja data ślubu jak na razie pierwsza na osiedlu.
                Ma szanse zostać świętem osiedlowym ;)
      • freigeist Re: Nudno cos 14.12.04, 23:34
        No gratulacje serdeczne. Ludzie żeńcie się... dlaczego macie mieć lepiej ode
        mnie :-). W imieniu społecznoeści osiedla żegnamy nieformalny związek i witamy
        na osiedlu "nową, podstawową komórkę społeczną". A teraz już bez żartów...
        Naprawdę wszystkiego najlepszego i bądźcie szczęśliwi. Ja jestem... A jeśli
        chodzi o imprezy, to dajcie tylko znać na forum (należy podać: numer lokalu,
        obowiązujące stroje, objętość a)0,5l b)0,7l c)1,0l "wejściowego" i nie ma
        problemu zjawimy się. A może tak rocznice pierwszego oficjalnego ślubu na
        osiedlu ustanowić oficjalnym świętem mieszkańców Wyścigowej?
        • amidala Re: Nudno cos 15.12.04, 09:59
          He, he! Jestem za!
          Chociaż na razie zbieramy pomysły na imprezę Sylwestrową. Po szarpnięciu się na
          wesele, postanawiamy ją spędzić "na osiedlu". A może by tak coś grupowo?
          • freigeist Re: Nudno cos 15.12.04, 13:50
            "Powiedz tylko słowo, a...."
            • amidala Re: Nudno cos 16.12.04, 08:22
              W wolnym tłumaczeniu to by było: "Zorganizuj coś, a my chętnie...."?
              :))

A poważnie, to chyba założę nowy wątek.
      • jerry_k Re: Nudno cos 17.12.04, 13:38
        Świetny pomysł z tym rozreklamowaniem forum poprzez ulotki. Jak niby inaczej
        mieliśmy wiedzieć że coś takiego istnieje. Mamy może w naszych szeregach jakiś
        informatyków - może tak jakąś sieć osiedlową by stworzyć?? Znajomi w Sopocie
        mają na osiedlu własny serwer gdzie np. trzymają bibliotekę filmów (niektórzy
        sa w stanie zdobyć nawet nowości tuż po premierze).
        Do Amidali: nie byliście pierwsi, myśmy nasz związek zalegalizowali 3.09.04 -
        ale nie było tak hucznie ;-)
        Pozdrawiam wszystkich współmieszkańców-forumowiczów
        • lohengrin77 Re: Nudno cos 17.12.04, 13:44
          Serwer z filmami to niezbyt legalna praktyka :)
          • ppppp1 Re: Nudno cos 17.12.04, 15:23
            Nareszcie pojawiają sie mieszkańcy.Pozdrawiam wszystkich.
        • zzrobert Własna sieć dałaby nowe możliwości 17.12.04, 15:35
          osobny server na forum, maile i kontakt ze wspólnotą.
          Szybsze łącze dla wszystkich mieszkanców - instalacja jest już prawie gotowa
          a "gniazdka" mamy wszyscy nad drzwiami wejściowymi w mieszkaniach.

Witam i gratuluję lekko spóźniony.
          • jerry_k Re: Własna sieć dałaby nowe możliwości 17.12.04, 17:59
            Chyba dałoby się jakieś pieniążki ze wspólnych funduszy administracyjnych
            wygospodarować na zakup serwera osiedlowego? Podejrzewam, że to inwestycja nie
            bardziej kosztowna niż zakup huśtawek dla dzieci (choć nic nie mam przeciwko
            huśtawkom).
            • zzrobert Re: Własna sieć dałaby nowe możliwości 17.12.04, 19:28
              Huśtawki finansuje Catalina.
              Był projekt serwera i całości ale na razie oddalił się. Licż ena to że jeszcze
              powróci ten pomysł i uda się go zrealizować. Zwłaszcza że większość "brudnych"
              prac jest już przygotowana przez Catalinę.
        • marfield Re: Nudno cos 17.12.04, 16:27
          Mnie też ten pomysł bardzo przypadł do gustu. Nie miałem wcześniej bladego
          pojęcia, że coś takiego jak forum osiedla istnieje. A to już chyba z rok!
          Gratuluję pomysłu.

To na początek tyle.
          Pozdrawiam wszystkich !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka