d.z. 13.05.02, 10:11 Które z nich Waszym zdaniem są najlepsze. Mam na myśli czas podstawienia samochodu, ceny, rabaty dla stałych klientów, obsługę itp. Jednym słowem, które są warte polecenia, a które lepiej na postoju omijać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Warszawskie 13.05.02, 10:14 Cenowo ostatnio znośne jest Bayer Taxi, ale samochody - bywają różne no i nadal mają "szczekaczkę". Zdecydowanie Merc Taxi, same merole i bardzo punktualni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Warszawskie IP: *.braun.de 13.05.02, 12:06 d.z. napisał(a): > Które z nich Waszym zdaniem są najlepsze. Mam na myśli czas podstawienia > samochodu, ceny, rabaty dla stałych klientów, obsługę itp. Jednym słowem, które > są warte polecenia, a które lepiej na postoju omijać... Korzystam regularnie z Korpo Taxi. Jestem bardzo zadowolony: w ciągu 2 lat nigdy się nie spóźnili, (mimo, że mieszkam w podwarszawskiej miejscowości na uliczce, której nie ma jeszcze na wielu planach), kierowcy sympatyczni (czasem tylko zbyt rozmowni a np. o szóstej rano ciężko mi przychodzi prowadzenie konwersacji). Oczywiście zniżka 10% dla stałych klientów (to chyba standard a nie próbowałem nigdy negocjować więcej). Odwieczny problem w-wskich taksówkarzy to jednak niechęć do kart kredytowych (tzn. przyjmują ale z cierpieniem wypisanym na twarzy) - ale chyba z kartami w taksówkach to bywa gorzej nawet w bardziej "rozwiniętych" krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
zakompleksiony Re: Warszawskie 13.05.02, 12:52 To przecież zwyczajna kryptoreklama!!! Nie wolno podnosić takich tematów nie jesteśmy w socjalizmie. Jak chcesz wiedzieć która jest najlepsza, zapytaj swoich znajomych. Ich wiarygodność możesz potwierdzić, a tu na InterNecie każdy mówi tak, jak mu szef powie. Mówię - to nie socjalizm, więc adoracja własnej firmy nie jest mile widziana. Póknijcie się, komuniści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Warszawskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 12:57 od kilku lat korzystam z "DAMEL" taxi,punktualni nigdy nie zdarzylo sie nic co mogloby mnie do nich zniechecic. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Warszawskie ??? ;))) 13.05.02, 13:26 zakompleksiony napisał(a): > To przecież zwyczajna kryptoreklama!!! > Nie wolno podnosić takich tematów nie jesteśmy w socjalizmie. Jak chcesz > wiedzieć która jest najlepsza, zapytaj swoich znajomych. Ich wiarygodność > możesz potwierdzić, a tu na InterNecie każdy mówi tak, jak mu szef powie. > Mówię - to nie socjalizm, więc adoracja własnej firmy nie jest mile widziana. > Póknijcie się, komuniści!!! No to zostałem kompletnie zdemaskowany! A już się tak cieszyłem, bo każda z wymienionych tutaj korporacji miała zapłacić mi "niebotyczne" pieniądze... ;))) za reklamę (cóż internet to nie prasa i RTV na całym świecie jest on dostępny). Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że zdobyte w ten sposób pieniądze chciałem przeznaczyć na tzw. "zaszczytny" cel. Chciałem dofinansować organizacje zajmujące się wspomaganiem leczenia róznego rodzaju fobii... Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
darekw Re: Warszawskie 13.05.02, 13:00 lokalnie wspieram gocławskie taksówki (ORLIK TAXI 6710101) jednak w dluzsza trase wybieram sie Bayerem jednak te 1,30 za kilomer to spora roznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Warszawskie IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 13.05.02, 21:50 Ja rozjeżdżam się Euro - służbowo - wybrałam ich w czasie, kiedy oni mieli jeszcze bezpłatny numer 0800, a ja nie miałam komórki służbowej :-((. Nie zawiedli mnie jeszcze. Najszybciej auto będzie (średnio) z MPT, ale oni są najdrożsi (ściślej, jest kilka korporacji po 2 zł). Z postoju to lepiej nie brać żadnej, zwłaszcza na początku, bo łatwo nabrać się na podróbkę (udają taksówkę z korporacji, podobne logo w podobnych kolorach, zbliżona nazwa i "numer telefonu"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Warszawskie IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 13.05.02, 23:29 MPT = chamstwo i totalna olewka klienta. Never again. Miałem z mendami przejścia przy okazji ostatnirj wielkanocy i powiedziałem że był to ostatni raz. Ostatnio jeżdżę Sawą. I powiem że chwalę sobie. Przedtem często zdażało mi się jeździć "Bezpieczną taksówką" ale odpadli z konkurencji bo za bardzo się krzywią na płacenie kartą. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: MPT przyjeżdza najszybciej? A to ciekawe.... IP: *.polcard.com.pl 14.05.02, 09:16 Gość portalu: agulha napisał(a): > Ja rozjeżdżam się Euro - służbowo - wybrałam ich w czasie, kiedy oni mieli > jeszcze bezpłatny numer 0800, a ja nie miałam komórki służbowej :-((. Nie > zawiedli mnie jeszcze. > Najszybciej auto będzie (średnio) z MPT, ale oni są najdrożsi (ściślej, jest > kilka korporacji po 2 zł). > Z postoju to lepiej nie brać żadnej, zwłaszcza na początku, bo łatwo nabrać się > > na podróbkę (udają taksówkę z korporacji, podobne logo w podobnych kolorach, > zbliżona nazwa i "numer telefonu"). Pozwole sobie wkleic to, co kiedys napisalem juz w watku "Postoj taksowek". Mysle, ze bedzie odpowiadalo takze tematyce tego watku: "...Jezdze taksowkami bardzo czesto. Moja zona mowi nawet ze za czesto. No coz, moje wygodnictwo spowodowalo, ze od 3 lat jezdze taksowkami do pracy, czasami takze z pracy. Czesto takze wieczorami gdy musimy gdzies dojechac, a wiemy ze bedziemy pili alkohol, jedziemy taksowka. A napisalem powyzsze po to, by uzasadnic, ze moje zabieranie glosu krytycznego wobec MPT nie jest nieuprawnione. Z MPT jezdzilem przez okres okolo 1 roku. W zasadzie z jednego powaznego powodu: akceptowali jako jedyni we wszystkich swoich taksowkach karty platnicze. Jesli natomiast chodzi o poziom uslug: spozniaja sie notorycznie, dyspozytorki nie informuja zamawiajacego o prawdopodobnym opoznieniu w podstawieniu samochodu, niektorzy z kierowcow nie znaja dobrze topografii miasta. Zaleta niewatpliwa jest jakosc samochodow, ktore sa nowe i w dobrym stanie technicznym. Polonez nie podjedzie, min. Nubira. Przed kilkunastoma miesiacami moj romans z MPT jednak skonczyl sie, gdyz (to nie jedyny odosobniony przypadek, ale apogeum tego co dzialo sie przez dlugi okres korzystania z uslug tej korporacji): zamowilem taxi o godz. 7.30 na godz. 8.00 (mieszkam w scislym Centrum, 1 minuta drogi samochodem od Dw. Centralnego). Wychodze o godz. 8.05 samochodu nie ma. Dobiega godz. 8.15 samochodu dalej nie ma. Dzwonie do dyspozytorki i uzyskuje informacje, ze zaraz wysle, bo nikogo nie miala w poblizu (na Dw. Centralnym stal w tym czasie caly ogonek ich samochodow, specjalnie wybralem droge do pracy przez Al. Jerozolimskie by to sprawdzic). Jednoczesnie nawet nie przeprasza za opoznienie. Jest godz. 8.25, taksowki dalej nie ma. Dzwonie po raz drugi, po czym uzyskuje informacje, ze bedzie za minute. Jest godz. 8.32 samochod przyjezdza. Wsiadam i prosze o kurs na ulice ....... przez Al. Jerozolimskie. Pan kierowca tonem wcale nie proszacym pyta sie gdzie ma jechac, bo on nie wie gdzie to jest. A pracuje nie gdzies w Dabrowce Szlacheckiej, ani w Pludach, tylko w samym sercu Pragi Poludnie. Tego juz bylo za wiele. Niestety, ale po chamsku odpowiedzialem mu, zeby sobie kupil plan miasta za czesc pieniedzy uzyskanych z kursu, ktory ze mna wykona. Sytuacja nr 2, ktora miala miejsce jakies 2 dni pozniej: wszystko analogicznie, z tym ze w miedzyczasie kiedy oczekiwalem na przyjazd samochodu MPT, zamowilem taksowkie innej korporacji, z ktora jezdze do dzisiaj (Super Taxi - wada: czasami przyjezdza niestety Polonez, ale karty platnicze tez juz akceptuja we wszystkich samochodach). Ale przed taksowka korporacji ktora po 20 minutach oczekiwania zamowilem przyjezdza o 1 minute wczesniej samochod MPT, z nadwyraz uprzejmym kierowca. W zasadzie to moglem do niego nie podchodzic i mu nie mowic, ze nie skorzystam z jego uslug bo sie spoznil 20-kilka minut (choc oni sie zawsze tlumacza, ze zlecenie dostali przed chwilka). Ale podszedlem i powiedzialem. Oto co uslyszalem: "łaski mi czlowieku nie robisz. Nie ty to inny. Mam cie w dupie". Po czym z impetem ruszyl z parkingu zostawiajac za soba oblok kurzu, ktory dlugo osiadal na moim ubraniu. Takie oto przygody mialem gdy korzystalem z uslug MPT. Jakie sa tego przyczyny juz teraz wiem. Bardzo slaba organizacja (zlecenie nie przez terminal radiowy tylko ustnie przez dyspozytorke na 5 minut wczesniej przez terminem podstawienia samochodu do klienta, co przy ciaglych korkach w W-wie wiadomo jakie bedzie rodzilo skutki), nastawienie obsluge klienta instytucjonalnego i stale zlecenia, a przede wszystkim zbyt wysokie mniemanie o swojej doskonalosci i prymacie na rynku taksowek w W-wie. Wymienilem oczywiscie stosowna korespondencje z Dzialem Reklamacji MPT i musze przyznac, ze otrzymalem przeprosiny. Nie zmienilo to jednak faktu, ze z MPT uslug korzystac nie zamierzam..." Najlepszy test korporacje przechodza, gdy jest deszcz, lub snieg. Zamowcie wtedy taksowke Waszej ulubionej korporacji: Wawa, Euro czy Bayer i...... nie doczekacie sie. Sam testowalem. Egzamin zdalo jedynie Super i Sawa. Wybralem Super, bo juz kiedys z nimi jezdzilem. Testowalem tez Korpo. Niestety czasami sie spozniaja i nie wszystkie samochody maja powielacze do kart platniczych. Wszystko jest oczywiscie pochodna tego, ile razy taksowkami w miesiacu sie jezdzi. Jesli ja jezdze powiedzmy 60 razy w miesiacu (minimum), to mam okazje zbadac wszystkie zalety i mankamenty danej korporacji. Super oczywiscie tez potrafi zawiesc, ale proporcjonalnie czyni to najrzadziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan_laga Re: Warszawskie 13.05.02, 23:49 d.z. napisał(a): > Które z nich Waszym zdaniem są najlepsze. Mam na myśli czas podstawienia > samochodu, ceny, rabaty dla stałych klientów, obsługę itp. Jednym słowem, które > > są warte polecenia, a które lepiej na postoju omijać... robisz tu za etatowego zadawacza pytań ? a nie byłoby warto przy tym popracować jako wygłaszacz opinii ? amen pan laga /ja najlepiej lubię partnera. w-wa juz parę razy zrobiła mi bydełko/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Warszawskie IP: 62.29.137.* 14.05.02, 09:47 Polecam Plus Taxi; punktualni, sympatyczni, wszyscy wyposazeni w czytniki kart kredytowych. 1,60 za km. Nadmienie, ze korzystalem juz regularnie (2 x dziennie) z uslug MPT, Sawa, Merc, Euro. Plus wypada w tej konkurencji najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Warszawskie 14.05.02, 11:37 Nie wiem, która jest najlepsza, ale przestrzegam przed Sawą, kilka już razy nie przyjechała i nic mi z ich przeprosin, jeżeli spóźniłam sie na pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity TYLKO LUX TAXI IP: *.warszawa.opoka.net.pl 28.05.02, 18:04 Moim zdaniem najlepszą korporacja jest Lux Taxi. Bardzo mili panowie. Świetnie znają miasto. Właściwie nigdy się nie spóźniają. Uprzejme dyspozytorki. Oczywiście zniżka dla stałych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
margol Re: Warszawskie 30.05.02, 16:48 nigdy nie bierzcie wawa taxi. Kiedys zdarzylo mi sie na nich czekac 15 min. na 25 stopniowym mrozie. A bylam po kapieli. Gdy zadzwonilam, babka mi powiedziala, ze nawet nie zawiadomila kierowcy! I ze moze przyjedzie za 20 minut, ale bez gwarancji. Ja polecam 96 22, jak sie do tego doliczy firmowa znizke, to calkiem tanio wychodzi. Anka Odpowiedz Link Zgłoś