Dodaj do ulubionych

najlepsza pizzeria wg Was?

IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 29.01.05, 10:07
szukam dobrej pizzerii o rozsądnym wskaźniku jakość jedzenia i obsługi/cena.
Z racji obowiazków nie mam możliwiości biegać po warszawskich uliczkach i
testować napotkanych lokali. Liczę na Wasza pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: aras13 Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 29.01.05, 10:22
      jeszcze ja - prośba o podawanie ulic na których znajdują sie lokale a nie
      samych nazw. Dodam jeszcze że wskaźnik "cena" jest dość istotny,jeśli
      pamiętacie to podawajcie orientacyjną cenę za "dużą pizze ze średnią ilosćią
      dodatków"
      pozdrawiam
      • iwona9623 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 14.09.05, 15:57
        najlepsza jest na ul. barskiej i bardzo tania robia na poczekaniu i przy tobie
        swietne ciasto jest to tez piekarnia mala niestety i zawsze zatłoczona ale
        najlepsza w warszawie goraco polecam!
        • Gość: fossegrim Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.crowley.pl 28.05.06, 12:23
          NA BARSKIEJ i zamykam tę rozmowę !!!!!!!
          • Gość: usmiech_78 Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.chello.pl 10.12.06, 21:29
            najlepsza !! w stolicy !!OBOWIAZKOWO i ceny normalne vezuvio 20 zł
    • Gość: Gomez Polecam Nowolipki IP: *.aster.pl 31.01.05, 23:26
      Polecam Pizzerie na Nowolipkach. Duza okolo 22-23 zeta. Na 2 osoby spoko mozna
      sie najesc. Adres: ul Nowolipki (nie pamietam ile)
    • pawelpp Re: najlepsza pizzeria wg Was? 01.02.05, 02:32
      Najlepszą pizzeria w Warszawie jest Nonsolo Pizza przy Grójeckiej blisko
      Niemcewicza. Pizza z pieca na drewno, właściciel Genueńczyk z żoną Polką i
      synem. Ceny od kilkunastu do 20 kilku złotych. Bardzo duża frekwencja, pełno
      Włochów.
      ---
      Pozdrawiam
      Paweł
      • Gość: Oozie Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.handelsbanken.se 01.02.05, 11:17
        Fakt
        • Gość: ko Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:55
          Tylko Nonsolo! wkrótce otwierają drugą knajpę na Grójeckiej...
        • Gość: XXX Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:07
          Nie wiesz co sie dziej na zapleczu.?
    • Gość: A Fratelli :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 14:23
      bardzo dobra i chyba nadal tania (chociaż wczoraj podnieśli ceny) :-(
    • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 02.02.05, 23:48
      chyba coraz gorzej w w-wie z dobra pizzą
      Swego czasu polecałam Venezię.. dziś rewiduję swoj pogląd. Tragicznie nie
      jest,a le..
      Compagnia del Sole na Zurawiej - wszystko zalezy od pizzaiolo.. raz znosnie,
      raz byle jak
      Arsenał - na Długiej... to coś co ostatnio dostałam z pewnoscią pizzą nie było:(
      W Nonsolo byłam raz i nei mam ochoty wracać ..
      • Gość: Ma Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:07
        W Nonsolo byłam raz i nei mam ochoty wracać ..
    • Gość: marta Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.net-serwis.pl 04.02.05, 15:30
      wg mnie najlepsza pizza jest w Gadze (ul. Zgoda) , bardzo dobrą robią też w Ufo
      (przy piekarni na ul. Kopińskiej), w obydwu zawsze pełno, ale warto poczekać na
      stolik, pozdr.
      • Gość: fggrnmht Positano! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 20:21
        • marghe_72 Re: Positano! 08.02.05, 14:36
          tiaaa. .. i siekana szynka na pizzy
          Niebo w gębie.. tfu
          za przeproszeniem
    • Gość: rsagan Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.man.polbox.pl 08.02.05, 13:33
      1 miejsce: Non Solo (pizza bezapelacyjnie niesamowita, nie polecam makaronow).

potem długo długo nic

2. Venezia
      3. Piccola Italia w Alei Krakowskiej
      • keloo Re: najlepsza pizzeria wg Was? 10.02.05, 23:57
        najlepsza pizzeria to casa mia w pwilonach na rogu jana pawła i nowolipie, a
        jeśli ktoś chce zjeść poza centrum, to vera italia na ul sąchockiej na ochocie.
        prowadzi prawdziwy włoch i jest naprawdę super. przewaga casa mia to
        lokalizacja w centrum, a minus to brak piwka....
    • mike_ Re: najlepsza pizzeria wg Was? 11.02.05, 10:24
      Il Caminetto na Zwycięzców na Saskiej Kępie,
      smakowali mi również kiedyż na Poznańskiej w Casa Mia (tak to się chyba nazywa)
      • Gość: Oozie Nie rozumiem zachwytu nad El Caminetto IP: *.handelsbanken.se 11.02.05, 12:30
        Pizze taka sobie a z pozycji w karcie połowa niedostępna.
        To taka trochę dygresja trochę offtopic.
    • Gość: Kaziu Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: 83.238.128.* 06.06.05, 15:00
      Odświeżam temat. Którą pizzerię polecacie?
      • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 07.06.05, 22:24
        bella napoli na Brodnie
        • Gość: rsagan Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.man.polbox.pl 08.06.05, 19:50
          potwierdzam marge_72 ma racje. Pizza na prawde bardzo dobra i bardzo wloska -
          lepsza niz w non solo - szkoda tylko ze ta pizzeria jest prawie na koncu
          swiata, bo na Brodnie - dojazd z centrum 500 albo 127 (i pewnie innymi
          autobusami)
          • Gość: etta Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.chello.pl 24.06.05, 01:22
            a w którym miejscu znajduje się ta pizzeria na bródnie - bella napoli
            • marghe_72 Re: Bella NApoli - tel. 4980453 24.06.05, 13:51
              adresu niestety nie pamietam
              • Gość: Macio Re: Bella NApoli - tel. 4980453 IP: *.merinet.pl 16.01.07, 00:53
                Kondratowicza 18, tuż przy Urzędzie Gminy Targówek. Pizza wspaniała, właściciel
                prosto z Neapolu - od 13 do 24 złotych. To ciasto...ten sos :P
    • Gość: ewa Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.tpi.pl 10.06.05, 15:31
      Najlepsza pizza wg mnie jest w pizzerii Na Barskiej. Nigdzie nie udało mi sie
      zjeść lepszej pizzy. Uwielbiam też to, że można lać sosu pomidorowego do woli, a
      sos ten stoi w dzbankach, na każdym stoliku... Pycha.
      • Gość: awa Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.chello.pl 11.06.05, 23:52
        najlepszą do tej pory pizze jadłam w restayracji włoskiej Va Bene, i nie taka
        droga bo około 20 zł, na pewno była lepsza niż w Non Solo, bo tam dostałam
        strasznie cienką i w dodatku przypaloną
        • Gość: coś takiego Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.aster.pl 12.06.05, 09:02
          www.dagrasso.pl/index2.htm
          • Gość: dasew Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.michal.opole.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:49
            dagrasso.warszawa.pl
            • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 12.06.05, 14:05
              W menu da Grasso roi sie od błedów..
              wiem,ze menu sie nie jada..ale dla mnie coś takiego dyskredytuje "pizzerię "
              pretendującą do miana włoskiej

im więcej slkłądników na pizzy tym więkdsze mam opory. i obawy,ze ciasto jest
              niesmaczne skoro trzeba go ptzykryć aż taką iloscią róznosci

kilka przykładów?:

capriciosa
              pepe roso
              Proscilitto (?????)
              dormire (pizza , która nazywa sie "SPAĆ"??!
              BENDARE (ZAWIAZYWAC OCZY.. lub zakłdać opatrunek ) - brrrrrr
              MAfiosso
              Sparere (STRZELAC)
              pommodoro
              Timido (przymiotnik - nieśmiały)
              capestro (STRYCZEK!!!)
              Altero (przymiotnik - wyniosły)

i dalej w ten deseń

skłąd niektórych przemilczę..
              • Gość: Mike Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: 83.238.128.* 15.06.05, 15:59
                Zerknij na tą stronkę dagrasso.warszawa.pl to część serwisu
                pizzerie.warszawa.pl tam menu jest w porządku. Zresztą serwisik cały również.
                Jest tam menu ponad 12 lokali.
                • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 15.06.05, 23:04
                  weszam

te same błedy
                  te same koszmarne nazwy

www.pizzerie.warszawa.pl/info_lokal.php?id=9&poz=2&PHPSESSID=803f8bb23af8de62f6b41e1d9cf74107
                  • Gość: w obronie Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.aster.pl 16.06.05, 16:19
                    temat brzmi najlepsza pizzeria a nie najlepsza pisowania :)

n/t
                  • Gość: XX-men Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:10
                    No nie no wloszka jak sie patrzy. A polskie potrawy znasz ?!!!
    • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 12.06.05, 14:10
      kolejne kwiatki
      Dio - Bóg
      Vewllo - rubo
      Collo - pięczeć, znaczek..
    • grzegorz.gajowniczek Re: najlepsza pizzeria wg Was? 12.06.05, 14:44
      "gaga" na zgody
      znakomita pizza, cieniutkie ciasto, mało brzegu, osattnio brałem z dodatkowym
      jajkiem -było odpowiednio ścięte.
      co do lokalu to moze troszke za długo trzeba czekać na zamówienie, i wśród
      klientów jest mnóstwo łysych-napakowanych sku..eli ze smiercią w oczach, ale
      jedzonko wysmienite
      pizza i chłodnik (sezonowo) najlepsze w warszawie, ceny w miare
      • Gość: as do Marge IP: *.chello.pl 24.06.05, 19:43
        Może pójdziesz do "A modo mio" Grójecka 82 bodaj/...?
        • Gość: marghe_72 Re: do Marge IP: *.acn.waw.pl 24.06.05, 20:13
          moze pójdę :))
          a powiesz cos wiecej o niej?
          • pawelpp Re: do Marge 27.06.05, 00:00
            A Modo Mio należy do tych samych właścicieli co Non Solo Pizza. Grójecka 110. W
            poniedziałki nieczynne.
    • Gość: Nutria Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 24.06.05, 23:28
      Pizzeria Tifone, Puławska róg Dąbrowskiego. Mieszkałam już prawie rok w
      odległości ok. 200 m od tego przybytku i konsekwentnie go ignorowałam, bo mieści
      się w byłych ... szaletach i ma nieciekawy wystrój z zewnątrz. A jak już mu
      dałam szansę to się okazało, że pizza jest genialna, cieniutka, ładnie obłożona
      składnikami, zawsze świeżymi (robiona na oczach klienta), duży wybór, niskie
      ceny. A i wewnątrz czyściutko, ale mało miejsca. Polecam Quattro Stagioni, Alla
      Boscaiola i Mafiosa. Jedyna, która mi nie smakowała to Quattro Formaggio (ale to
      raczej kwestia osobistych upodobań serowych :D).
      Poleciłam tę pizzerię już wielu znajomym i wszyscy byli b. zadowoleni, a jedyną
      osobą, która narzekała była moja mama, która kocha Pizza Hut :D
      • Gość: matania Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: 212.160.99.* 05.03.07, 16:33
        W Tifone robią pyszną pizzę na cieniutkim chrupkim prawdziwym podpłomyku, z
        dobrymi dodatkami, nie byłam na miejscu ale parę razy zamawiałam do domu,
        trochę się czeka (ok 40 minut) ale na taką pizzę warto.
    • yavorius TYLKO I WYŁĄCZNIE 28.06.05, 15:10
      Da Grasso (notabene łódzka).

www.dagrasso.pl

Nie zrzynają na margaricie 20 zł, jak inne pizzerie...
      • marghe_72 Re: TYLKO I WYŁĄCZNIE 28.06.05, 22:12
        tiaaa. d aGrasso

juz była mowa wyzej

zerknijcie sobie w karte tej "pizzerii"
        • Gość: normalne jedzenie Re: TYLKO I WYŁĄCZNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:18
          Ja uważam, że żarcie drożdżowych, wzdymających placków posmarowanych
          odparowanymi pomidorami i dodatkami w ilości śladowej, nie jest warte Waszego
          pisania, a także tego co dostaniecie na włoskim (?) podpłomyku. Ale każdy
          wybiera - szanuję Wasze fascynacje, choć trudno mi je tu poprzeć...
          • marghe_72 Re: TYLKO I WYŁĄCZNIE 29.06.05, 11:25
            sugeruję wizytę u lekarza
            jelsi fakktcznie po pizzy Cię wzdyma

ew. mozesz poszukać pizzy z prawdziwego zdarzeania ;-)
            • Gość: normalne jedzenie Re: TYLKO I WYŁĄCZNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:48
              Czy wiesz co to sa DROŻDŻE? Jeśli nie to Ty idź do lekarza-on na pewno się o
              tym uczył.
              • marghe_72 Re: TYLKO I WYŁĄCZNIE 30.06.05, 14:26
                a czy TY wiesz gdzie jeszcze są drożdze? :)
        • yavorius a co mnie obchodzi karta??? 30.06.05, 10:40
          Chcę żeby było smaczne, dużo i tanio. I tam jest.

Natomiast u mnie pod blokiem jest pizzeria-pralnia pieniędzy, od pół roku jeden
          może dwóch klientów dziennie. Aż dziw, że nie zbankrutowali, bo duża (wielkości
          talerza na II danie) pizza margharita kosztuje 18 zł...
          • marghe_72 Re: a co mnie obchodzi karta??? 30.06.05, 14:25
            Ciebie ma prawo nie obchodzić
            mnie obchodzi..o czym pisałam wyzej
            • Gość: qp A Modo Mio IP: 217.8.162.* 01.07.05, 09:04
              W koncu udalo mi sie wybrac do siostrzanego lokalu NonSoloPizza.
              Duzo wiecej miejsca (moze przez to lokal stracil troche na
              przytulnosci), calkiem fajny wystroj, pizza tak samo dobra jak w NSP.

Jedynie polecona przez kelnerke (sezonowa?) pizza w grzybami i
              brokulami nie byla za rewelacyjna...

Generalnie jest ok. Polecam.

Gdyby ktos potrzebowal podaje telefon do knajpy: 8234446
              • Gość: Anty Re: A Modo Mio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:23
                Kazdyzachwyca sietelefonami a kto bierze pod uwage zaPLCZE? Nie wazny syf i to
                co sie z niegoi podaje wazne zebysmakowal tak?
            • Gość: asas A co mnie obchodzi Bródno? IP: 83.238.15.* 03.07.05, 15:24
              Byłem na tym Bródnie (Bella Napoli) . Pizza może i dobra ale miejsce
              (rozjeżdzony krawężnik, wystrój raczej budki z hot-dogami) i sposób obsługi
              tragiczne. NIe ma menu z kluskami a zagadnieta pani z obsługi mówi "mogą być
              takie z boczusiem kluseczki..." - tragedia....
              • Gość: marghe_72 Re: A co mnie obchodzi Bródno? IP: *.acn.waw.pl 03.07.05, 21:24
                lokal faktycznie nieciekawy
                obsługa kiepska

ale ja tam na pizzę jeżdzę ;-)
                • Gość: Adam Holonek Re: A co mnie obchodzi Bródno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:36
                  A w A modo Mio byłaś?
                  • marghe_72 Re: A co mnie obchodzi Bródno? 06.07.05, 13:27
                    a gdzie to?
                    • Gość: qp Re: A co mnie obchodzi Bródno? IP: 217.8.162.* 07.07.05, 09:04
                      ul. Grójecka 110; tel. 8234446.
                      Na wysokosci Hali Banacha. Jadac w strone Janek - po prawej stronie.
                      • marghe_72 Re: A co mnie obchodzi Bródno? 07.07.05, 21:48
                        dziękuję za namiary
                        Moze spóbuję :)
                        • konop Re: A co mnie obchodzi Bródno? 08.07.05, 11:07
                          marghe_72 napisała:

> dziękuję za namiary
                          > Moze spóbuję :)

WARTO!!!
                          • Gość: anty-grom Re: A co mnie obchodzi Bródno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:22
                            no i co?
                  • an26d Re: A co mnie obchodzi Bródno? 25.07.05, 11:10

A mają chociaż piec opalany drzewem?

• Gość: aga Re: A co mnie obchodzi Bródno? IP: *.chello.pl 13.09.05, 14:12
                no i baaaaaardzo dobrze!!!
                wszyscy sio z Bródna bo ostatnio u nas w BellaNapoli takie tłumy ze na pizze
                czekamy dłuzej niz kiedys, stolików często nie ma PRECZ Z BRÓDNA PRZYJEZDNI,
                lubiłam to miejsce jak było takie swojskie, bródnowskie, a teraz dzikie tłumy
                tam walą ;ppp
    • Gość: Just Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.aster.pl 10.07.05, 00:46
      Byłam dzis w "A modo mio" Faktycznie bardzo dobre jedzenie i tanio.Lokal duzy ,
      estetycznie zrobiony, dziewczyny tam pracujace staneły na wysokosci zadania i
      moj 3 latek wyszedł bardzo zadowolony:)
      a polecam ravioli mniam .
    • Gość: głodny-zły Polak Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:35
      Swoją ofertą " szalone wtorki i środy"- wszystkie średnie pizze za 50%
      kosztują w rzeczywistości więcej, gdyż minimalna wartość dostawy to 17 zł.
      najtańsza pizza kosztuje ok.22 zł, najdroższa ok 30 zł, łatwo więc policzyć,
      że trzeba dokupić "coś jeszcze"za ok.3-6 zł, by skorzystać z tej super
      oferty!!!uczciwe??
      • Gość: qp Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: 217.8.162.* 15.07.05, 10:23
        Telepizza to nie pizza, tylko jakis gumowy zakalec walacy chemia...
        • marchefka27 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 20.07.05, 19:10
          jest taka knajpa przy silverscreenie na puławskiej w tym bloku obok kina na
          koncu. pizza bardzo dobra :)
          Ja lubie domową pizze, i choc moj maz sie sprzeciwia ja lubie kiedy na niej
          jest duzo skladnikow :)
          • marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 21.07.05, 17:16
            czyzby San MArzano?
            :(
          • marchefka27 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 24.07.05, 21:00
            nie san marzano, nie w samym budynku silverscreenu, tylko w bloku ktory stoi
            OBOK na parterze jest chyba bank a na koncu jest mała knajpka
            • Gość: marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.acn.waw.pl 24.07.05, 23:29
              aha
              uff:))
              • konop Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! 25.07.05, 10:44
                A co - w San Marzano jest aż tak źle?
                • Gość: marghe_72 Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 14:07
                  Moim zdaniem tak. Jest źle.

ale ja sie lubię czepiać :))
      • Gość: Pracownik Telepizz Re: Telepizza wprowadza w błąd klientów!!! IP: 82.115.66.* 30.09.05, 13:28
        TAK uczciwe - za te same pieniadze mozesz zjesc wiecej! albo kupic cos na co w
        normalny dzien nie moglbys sobie pozwolic, a zaplacisz tyle samo. proste.
        /Szef zmiany TelePizza ( jeden z malopolskich lokali )
    • an26d Re: najlepsza pizzeria wg Was? 25.07.05, 11:07
      Ostanio (dokładnie w niedzielę) udałem się po raz kolejny do Non Solo przy
      Grójeckiej. I muszę zrewidować swoje zdanie o najlepszej (zdaniem wielu) pizzy.
      1. Błędy w karcie. Tym razem wziąłem za sobą dziecko (jest fanem Margherity). W
      karcie jest oczywiście taka pizza. Ale na ostatniej pozycji - jest specjalna
      pozycja dla dzieci. Skład pizzy - sos pomidorowy i ser (w nazwie ma piccolo).
      Można z tego wywnioskować, że to mniejsza Margherita. Zamówiliśmy ją i
      dostaliśmy..... mniejszą Calzone (pieróg) z SZYNKĄ w środku (w karcie ani słowa
      o szynce, ani o tym, że to ma być pizza zawijana).
      2. Na nasze nieszczęście niedawno wróciliśmy z Włoch (jedliśmy pizzę m.in. w
      dwóch najsławniejszych rzymskich pizzeriach oraz w kilkunastu innych). Nigdzie
      pizza nie była podana na cieście, które miało gruby obwód z miękkiego ciasta.
      Wszędzie ciasto było kruche. Niestety to w Non Solo absolutnie nie może być do
      takiego zaliczone....
      3. Zamówiliśmy również makaron. Oczywiście nikt nie podał parmesanu. Okazało
      się, że za parmezan trzeba dopłacić 2,50. Nie do przyjęcia w prawdziwej
      włoskiej restauracji. Ale to jeszcze pół biedy. Żeby tylko był to prawdziwy
      parmesan. Niestety, to co nam przyniesiono nie zasługuje na tą nazwę.

Podsumowując -wiem, że odezwą się głosy oburzonych obrońców Non Solo... Być
      może jest to najlepsza pizzeria w Warszawie. Jednak do prawdziwej włoskiej
      pizzeri jest jej jeszcze bardzo daleko.....

Pozdrawiam smakoszy Pizzy :-)
      • Gość: marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 14:06
        p. Nowak sie zachwycał ;-)
        • an26d Re: najlepsza pizzeria wg Was? 25.07.05, 14:53
          Gość portalu: marghe_72 napisał(a):

> p. Nowak sie zachwycał ;-)

A, to przepraszam ;-). Gdzież mi do autorytetów pokroju Pana Nowaka ;-)
          • Gość: Adam Holonek Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:28
            W Non Solo się pogorszyło bo cały dobry skład kuchenno-kelnerski poszedł do A
            Modo Mio. A Marge_72 cały czas nie zaszczyciła tego lokalu....
            • Gość: marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.acn.waw.pl 27.07.05, 13:29
              bo marghe ma pod nosem Enzo :)

ale jak juz pisałam, sie wybiorę
              kiedyś :))
              • Gość: Adam Holonek Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:50
                Jakie enzo?
                • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 27.07.05, 22:08
                  jaki Enzo.
                  Enzo to pizzaiolo ( i chyba własciciel..ale głowy nie dam) z Bella Napoli
                  • Gość: Adam Holonek Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:44
                    Aha...mi się to kojarzyło raczje z Endo i Mysią...
                • Gość: Solar Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.aster.pl 30.07.05, 19:06
                  Tak reklamowałes A Modo Mio , ze skusiłem sie i poszedłem . I...... jestem
                  zawiedzony, jedzenie takie sobie personel chyba przemeczony miejsce bez
                  atmosfery .
                  • pawelpp Re: najlepsza pizzeria wg Was? 31.07.05, 01:10
                    Czy mógłbyś uzasadnić swoją opinię? Bo uważam ją za bezpodstawną albo za post
                    konkurencji :-)
                    A Modo Mio jest w tej chwili najlepszym w Warszawie lokalem z kuchnią włoską.

Pozdrawiam serdecznie
                    Paweł
                    ---
                    Forum Wino:
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18
          • Gość: On Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:27
            Marghe_72 ile placi Tobie Walter!!!!!!!!!!!?
      • Gość: Bylypracownik Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:25
        A wiec co nastepuje>>
        Pracujac w Non Solo jako pracownik masz duzo pracy naprawde duzo wyrabiasz okolo
        200 pizz dziennie albo i wiecej wiec jesli za plecami masz goracy piec ,szefa
        ktory nic nie robi sobie z tego ze powinienes zejasc na przerwe a chcialbys
        w3iec pomysl o tym i napisz .
    • Gość: Solar Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.aster.pl 31.07.05, 23:32
      Mam uzasadnic......ok:
      1. dostałem bełty colopodobne
      2. makaron rozgotowany
      3. sos to "kucharek" + ser + smietana
      4. kelnerka miała worki pod oczami -przemeczona jakas- nie odpowiedziała na ani
      jedno moje pytanie bez konsultacji z osobami trzecimi..
      5. dzieciaki powiedziały ze pizza jest nie dobra - juz nie miałem ochoty
      weryfikowac...
      Znajomi ktorzy byli tam wczesniej tez nie byli zadowoleni poza tym trafili na
      awanture ...
      ...
      muzyka smetna i przez godzine tylko my w tej wielkiej hali
      Nie polecam
      Pozdrawiam
      • pawelpp Najlepsza pizzeria - A Modo Mio 01.08.05, 01:11
        Gość portalu: Solar napisał(a):
        > Mam uzasadnic......ok:
        > 1. dostałem bełty colopodobne
        Proszę pisać po polsku.
        > 2. makaron rozgotowany
        Nigdy nie widziałem rozgotowanego makaronu w restauracjach Busalacchich, a jem
        tam bardzo często (i mnóstwo Włochów również).
        > 3. sos to "kucharek" + ser + smietana
        Jaki konkretnie sos? Wszystkie znane mi sosy do pasty są bez zarzutu, a
        niewątpliwie mam wyrobiony smak :-)
        > 4. kelnerka miała worki pod oczami -przemeczona jakas- nie odpowiedziała na
        >ani jedno moje pytanie bez konsultacji z osobami trzecimi..
        To dyskryminacja kobiet. Kelnerka to nie modelka ze zdjęcia na okładce
        poprawionego komputerowo.
        Wszystkie osoby pracujące w tej restauracji są bardzo uprzejme i zaangażowane w
        swoją pracę.
        > 5. dzieciaki powiedziały ze pizza jest nie dobra - juz nie miałem ochoty
        > weryfikowac...
        Dzieci nie mają wyrobionego smaku i nie mogą spełniać roli recenzentów
        kulinarnych. Na przykład jako dziecko nie byłem w stanie zjeść owoców morza, a
        teraz je uwielbiam.
        Notabene w A Modo Mio jest genialna sałatka z owoców morza. Cała fura małży
        różnego rodzaju, kalmarów i ośmiornic - za jedyne 22 zł. Znajdźcie gdzieś w
        Warszawie porównywalne danie za cenę poniżej 50 zł.
        > muzyka smetna i przez godzine tylko my w tej wielkiej hali
        Pewnie w upalny piątek, kiedy pusto w Warszawie.
        > Nie polecam
        A ja polecam i jem tam parę razy w tygodniu.
        PS. Jeżeli ktoś miałby wątpliwości, to oświadczam wszem i wobec, że nie jestem
        właścicielem tej restauracji, ani nie posiadam żadnych w niej udziałów, jak
        również w niej nie pracuję. Recenzuję również inne restauracje (a przede
        wszystkim wina). Nie mam również w zwyczaju wypisywać anonimowo kalumnii pod
        czyimś adresem, bez należytego powodu. Pisuję zawsze jako zalogowany i moja
        osoba może być dla niektórych rozpoznawalna :-))))))))

Pozdrawiam serdecznie
        Paweł
        ---
        Forum Wino:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18
        • an26d Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio 01.08.05, 10:40
          pawelpp napisał:

> Gość portalu: Solar napisał(a):

> > 5. dzieciaki powiedziały ze pizza jest nie dobra - juz nie miałem ochoty
          >
          > > weryfikowac...
          > Dzieci nie mają wyrobionego smaku i nie mogą spełniać roli recenzentów
          > kulinarnych. Na przykład jako dziecko nie byłem w stanie zjeść owoców morza,
          a
          > teraz je uwielbiam.

Pozwolę się w trącić....
          I tu się z Tobą nie zgodzę. Moje dziecko zjadło juz sporo pizzy w różnych
          krajach i jednoznacznie za najlepsze uważa te zjedzone we Włoszech (choć też
          nie wszyskie) i do nich porównuje te polskie. Tak więc czasami dzieci mogą mieć
          znacznie więcej do powiedzenia niż niejeden dorosły, który takowych oryginalnie
          włoskich potraw nie jadał.
          • konop Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio 01.08.05, 13:55
            A moje dzieci bardzo chętnie jedzą pizze w A Modo Mio, a za to w Arsenale
            ledwie po kawałku zjadły. I w dodatku cola była bez słomki (w Arsenale)!
          • Gość: solar Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.aster.pl 01.08.05, 15:08
            Drogi pawelpp
            Nie mam zamiaru z Tobą dyskutowac , ale powiem Ci tylko ze np. na poczcie tez
            czasem nie ma kolejki...:)
            chodzi mi o to ze nasze doswiadczenia z a Modo Mio moga byc na takiej samej
            zasadzie rozne
            Co do dziewczyn tam pracujacych bron Panie Boze żadna dyskryminacja( no moze
            stwierdzenie "worki pod oczami było nie na miejscu....przepraszam )tylko
            niekompetencja owej Pani.
            • Gość: Filut Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:23
              Może są miejsca w mieście z lepszą pizzą i kluskami i może we Włoszech wszystko
              jest smaczniejsze, ale stosunek cena/jakość nigdzie nie jest tak korzystny. W A
              Modo Mio jest po prostu stosunkowo tanio i to napędza klientów.
              • Gość: As Zagadka IP: 83.238.0.* 02.08.05, 11:38
                Czy Filut to Adam Holonek?
                • konop Re: Zagadka 04.08.05, 11:22
                  Byłem w zachwalanej tutaj "Bella Napoli" nba Bródnie. Pizza rzeczwiście niezła,
                  ceny umiarkowane, ale klienta olewają równo - czekaliśmy pół godziny bo pan
                  Enzo akurat przeliczał jakieś pieniądze. Ogródek prawie w błocie przy ulicy.
                  Podjeżdzają jakieś podejrzane typy BMW. Nie zdziwie się jak ktoś kiedyś zacznie
                  tam strzelać...
                  Słowem smakowo-folklorystycznie można się wybrać w ciągu dnia, ale na
                  romantyczny wieczór z włoską muzyką to raczej nie liczcie...!
                  • marghe_72 Re: Zagadka 11.08.05, 21:10
                    zdaje sie,ze juz wczesniej pisałam,ze lokal (bella Napoli) jest kiepśiutki. Tam
                    sie chodzi zjeść, nie siedzieć :))))

a z tymi BMW i strzelaniną to bym nie przesadzała.
        • Gość: Pawel byly:( [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Adam Holonek Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:11
            Może wyjaśnisz to w szczegółach? z postów w innych wątkach wiemy już kim jest
            Walter, że nie zapłacił za 3 miesiące roboty i że syf na zapleczu - ale co to
            znczy dla klienta - dodają bobki z nosa do pizzy? kluski robią na urynie?
            • Gość: aga Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.chello.pl 05.09.05, 21:29
              Pizzerie A Modo Mio, jak i Non Solo, są najlepszymi (i stosunkowo najtańszymi)
              restauracjami w Warszawie. Bywam tam co tydzień (a nawet dwa razy w tyg) i
              nigdy jeszcze nie spotkałam się ani z niemiłą obsługą (wręcz przeciwnie-
              tamtejsze panie są bardzo sympatyczne), ani z niesmacznym/rozgotowanym czy
              jakimkolwiek złym jedzeniem. Próbowałam wielu dań: i pizzę i makarony i
              Bruscetta, tiramisu i wszystko było przepyszne. Tak smacznego spagetti (jak
              Fatore czy Contadina) nie jadłam nigdzie we Włoszech (a odwiedziłam ten kraj 8
              razy). Pan właściciel również sympatyczny (te zarzuty o samouwielbieniu może
              wzięły się w związku z jego wyglądem, który nie odstępuje od wizerunku
              większości Włochów - zawsze elegancki, włosy na żel i.t.p, ale to chyba tu w
              niczym nie przeszkadza).
              Początkowo zdziwiłam sie strasznie czytając te wszystkie posty pełne zarzutów,
              ale kiedy przypomniał mi się widok okolicznych świecących pustkami restauracji,
              to chyba coś tu stało się jaśniejsze... Co z tego , że Włoch odbiera klientów
              polskim restauracjom? Wiem, że tak samo trudno jest obcokrajowcom , w tym
              Polakom, otworzyć cokolwiek za granicą.Ale jeśli to on ma tak pyszne menu, to
              ja i tak bedę tam przychodziła.
              • an26d Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio 06.09.05, 16:11
                Miałem się nie wtrącać, bo wątek jest juz nieco nudnawy, ale bardzo nie lubię
                pewnych rzeczy....
                Tak więc droga Ago lub też "kliencie" z wątku pt. Non Solo Pizza - odwiedziłem
                A Modo Mio juz kilka razy odkąd tylko pojawiła się przy Grójeckiej.
                Oto wrażenia:
                Pizza: Wizyta pierwsza - bardzo miłe zaskoczenie na plus w porównaniu z Non
                Solow. Pizza wegetariańska, margherita - bardzo dobre. Choć uważam, że w Polsce
                jest w pizzeriach maniera sypania na pizzę wegetariańską wszystkich składników
                jakie są tylko dostępne (oprócz mięsa oczywiście). W A Modo Mio i Non Solo
                podobnie. A mozna mniej, a lepiej. Tak to robią we Włoszech.....
                Podejście drugie - margherita zdecydowanie gorsza (inny kucharz??) Inny smak
                sosu.... Calzone - może być, chociaż znowu się czepię jakości - proponuję
                stosować szynkę lepszej jakości. Pizza generalnie niedopieczona - może ze
                względu na to, że bardzo dużo osób (chociaż to nie usprawiedliwia kucharza...)
                Podejście trzecie - makarony - to co miało być numerem jeden w A Modo Mio -
                jest niestety najgorszym punktem programu. Nie będę wymieniał wszystkich, które
                próbowaliśmy (a było nas kilka osób). Generalna uwaga - mdłe i mało wyraziste
                sosy. No dobra, jednego sosu doczepię się szczególnie - w sosie z gorgonzolą
                dobrze byłoby wyczuć tę gorgonzolę a nie samą śmietanę.

Tak więc ogólna ocena - dobry. Wciąż jeszcze do bardzo dobrego brakuje sporo,
                zwłaszcza gdy mówimy o makaronach. Poza tym nie rozumiem, dlaczego Penne nie
                można zrobić, tylko są kupowane? Za trudne? Na tym polega włoska kuchnia......
            • Gość: Anty Walter Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:40
              Jestes jego "facetem" zycze wam wszystkiego najlepszego A tak na marginesie
              jestes prosty prosty jak patyk od kaszanki . Zrozum to co ludzie pisza.
        • Gość: Roberto Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 10:30
          Panie Pawle,
          na winach może pan sie i trochę zna, ale na pewno nie wmówi, że makarony w tych
          restauracjach są podawane jak należy. prawdopodobnie restauracje tej rodziny są
          JEDYNYMI włoskimi w jakich pan bywa i po prostu nie ma porównania. Mieszkałem w
          Mediolanie przez 8 lat, teraz od kilku miesiecy w Warszawie i byłem tu w innych
          restauracjach włoskich, gdzie pasta są o wiele lepsze. W restauracjach o
          których pan tak wychwala muszą pana za darmo karmić bo tu atutem jest tylko i
          wyłącznie cena i nic wiecej. Pizza oprócz firmowej Non Solo ( chyba tak sie
          nazywa )obrzydliwa.
          Roberto.
        • Gość: Paweeell Re: Najlepsza pizzeria - A Modo Mio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:33
          Przeplacony za info przez wltera!!!!!!!!!
          • Gość: Italiano inferno Najlepsze są 3 pizzerie Rimini-Ursynów Dolce Far N IP: *.aster.pl 19.01.07, 01:01
            ente-Ursynów- Kabaty oraz Parma-ursynów i nie ma co dyskutować ze mną jadłem
            pizzę wszędzie w Wawie, reszta to namiastka pizzerii, no i kiedyś około 2 lata
            temu Non-solo.
            • Gość: włoszka Re: Najlepsze są 3 pizzerie Rimini-Ursynów Dolce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:14
              ..najlepsza pizza na Żoliborzu to w nowo otwartej pizzerii spagheterii na rogu
              Pogonowskiego i Felińskiego - Zaułek Smaków po prostu bomba ! Pizza z
              prawdziwego pieca opalanego drewnem, podobno budował go prawdziwy Włoch do tego
              sosy ..mniam
    • Gość: kajak75 Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 30.08.05, 23:07
      Carramba na Zoliborzu, Mickiewicza bodajze 18
      • Gość: Kris Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: 83.238.128.* 01.09.05, 09:44
        www.pizzerie.warszawa.pl/info_lokal.php?id=17&poz=1
    • marghe_72 Re: Bella Napoli nieczynna.. 13.09.05, 22:22
      od miesiaca.. i nie wiadomo kiedy i czy otworzy :(
      • Gość: tolo Re: Bella Napoli nieczynna.. IP: *.chello.pl 14.09.05, 18:02
        A to czemu? ktoś tu pisał o jakiś podejrzanych interesach - może to to?
        • marghe_72 Re: Bella Napoli nieczynna.. 16.09.05, 09:26
          Juz czynna
          czy naprawde wszedzie trzeba sie doszukiwac drugiego dna ..
          • Gość: Adam Holonek czy Marghe była w Rusticoni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:17
            • Gość: Adam Holonek Re: czy Marghe była w Rusticoni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:18
              Pytałem już o to w wątku o Rusticoni - może Marghe pójdzie i jako fachowiec
              oceni - a może nawet zagadnie po włosku;-)
          • Gość: babcia danusia Re: Bella Napoli nieczynna.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 20:32
            polecam poza warszawa, ale blisko klimat super, niedrogo (margerita 11 zł),
            cichutko, przytulnie, wszystko nowe, parking
            nowe babice ogrodnicza 63, bardzo blisko jelonek i bemowa atmosfera
            niepowtarzalna
      • Gość: Pawelll Re: Bella Napoli nieczynna.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:44
        A kiedy ty daszznac? Jestes tepa i zal mi Cierbie
        • marghe_72 Re: Marghe nie była w Rusticoni, ale 16.09.05, 21:10
          chętnie pojdzie ..zatem poprosi o namiary (pogubiłam sie w tym watku)
          • Gość: Adam Holonek Re: Marghe nie była w Rusticoni, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:31
            Tu są namiary i nieco info o Rusticoni:
            serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33253,2895506.html
            • Gość: marghe_72 Re: Marghe nie była w Rusticoni, ale IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 13:12
              dziekuję
              zajrzę :)
              • Gość: Adam Holonek Re: Marghe nie była w Rusticoni, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:43
                Będę czekał na opinię - polecam zwłaszcza risotto milanese!
                • Gość: marghe_72 Re: Adamie IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 15:24
                  ale dlaczego az tak Ci zalezy własnie na mojej opinii?

ps. risotto robię w domu. NIe jadam w restauracjach rzeczy, które mogę robić w
                  domu:)
                  • an26d Re: Adamie 19.09.05, 17:07

Też mnie to zaciekawiło......
                    • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:01
                      Bo Marghe się zna - skoro nawet robi risotto milanese w domu to już coś!
                      • marghe_72 Re: Adamie 20.09.05, 13:48
                        hehehhehhe

zrobienie risotto alla milanese nie jest trudne :)
                        grunt to miec dobre składniki i dobry przepis

składniki mozna dostać w PL .. całkiem dobrej jakości
                      • an26d Re: Adamie 20.09.05, 13:58

Ale słodko... Coś bardzo mu zależy......
                        • Gość: Adam Holonek przepis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:18
                          To mogę prosić o przepis i instrukcję gdzie kupić składniki?
                          • Gość: marghe_72 Re: przepis IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 20:52
                            jasne że możesz
                            Główne zasady:
                            ryż dobrej jakości (polecam włoska firme Gallo, ale niekoniecznie)
                            cebula
                            wino białe
                            rosół (warzywny do warzywnych, mięsny do serowych itp, rybny do rybnych)
                            masło (jeśli risotto będzie mięsne, serowe.. itp) lub oliwa (jesli risotto
                            będzie wegetariańskie)
                            parmezan

Co do dodatków to radze puścic wodze fantazji, ale ja należę do szkoły która
                            twierdzi "Co za dużo to niezdrowo".

Do roboty:
                            przygotowac rosół (od biedy może być z kostki), postawić na gazie, bo musi byc
                            gorący
                            cebulę poszatkowac, wrzucić na głęboką dużą patelnię, zeszklić lekko na masle/
                            oliwie, dodac ryż, posmażyć go przez chwike (2 minutki - cebula nie może
                            zbrązowieć!), następnie podlać szklanką białego wina, pozwolić odparować. Teraz
                            zaczyna sie zabawa - nalezy co chwilka podlewać ryż rosołem, po chochelce,
                            odparowywać i od czasu do czasu mieszać. Cała zabawa powinna trwac okolo 20
                            minut.. ryż nie może być rozgotowany!
                            W tak zwanym miedzyczasie można zacząć dodawać inne składniki, ja np. polecam
                            ser typu Rokpol (.. a najlepiej Gorgonzola... dodajemy pod sam koniec,
                            pokruszony w kawałeczki), albo leciutko obsamożone pieczarki... albo obgotowane
                            szparagi
                            Doprawiamy.
                            W ostatniej chwili dodajemy do risotto odrobine masła, mieszamy i posypujemy
                            tartym parmezanem. Mieszamy ponownie i podajemy.

----
                            większosc składników do risotto alla milanese kupisz w Bomi (Klif):

dobry ryż do risotto - u nas mozna kupić Arborio formy Gallo
                            ser parmigiano reggiano
                            szafran
                            dobry mięsny wywar - tu juz musisz zrobic sam
                            1 cebula
                            masło
                            białe wino
                            postępowac jak wyzej :)))

w razie wątpliwośc daj znać
                          • Gość: Adam Holonek Re: przepis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:58
                            Moja watpliwość a właściwie pytanie - ten żółty kolor to skąd? szafran?
                            • Gość: Adam Holonek Re: przepis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:00
                              Zaraz - to ryż na tę cebulę wrzucamy prosto z pudełka? i kiedy i jak ten
                              szafran dodajemy?
                              • Gość: marghe_72 Re: Adamie IP: *.acn.waw.pl 21.09.05, 13:12
                                tak - szafran
                                tak - ryż bezpośrednio z pudełka. Własnie tak powstaje prawdziwe risotto. Nie z
                                gotowanego a z surowego ryzu. Będzie sie gotowało na patelni razez z winem i
                                wywartem (dodawanym stopniowo)

szafran prawie w ostatniej chwili, w zasadzie mozna razem z masłem i parmezanem
                                • Gość: qp Re: Adamie IP: 217.8.162.* 21.09.05, 14:08
                                  A kiedy dodala bys (lub Pani) owoce morza?

Swieze, mieszanka drobnicy dostepna w czwarti w supermarketach.

• Gość: marghe_72 Re: Adamie IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 13:01
                                    hmm kiedy?
                                    po jakichś 15 min..

ale przyznam,ze sama nigdy risotta z owocami morza nie robiłam
                                    wolę makarony :)))
                                    • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:27
                                      A gdzie można kupić dobry szafran - kupiłem jakieś g..w torebce i nawet mi nie
                                      zabarwiło na żółto nie mówiąc o smaku...
                                      • Gość: marghe_72 Re: Adamie IP: *.acn.waw.pl 29.09.05, 17:05
                                        ja przywoże z Włoch..
                                        W Bomi w Klifie szukałeś?
                                        Albo w Piotrze i PAwle?
                                        • jan-w Re: Adamie 01.10.05, 13:48
                                          Szafran prawdziwy, to pyłek ze znamion krokusa (Crocus sativa). Najdroższa
                                          przyprawa świata. Ma kolor czerwony. Czasami można go w Polsce kupić w maleńkich
                                          opakowaniach. Zółty proszek sprzedawany w sklepach, w dużych opakowaniach, to
                                          tak zwany "szafran" indyjski. Ten jest zwykle stosowany w gastronomii.
                                          • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:01
                                            Szafran indyjski czyli kukurna (czy jakoś tak). Szafran prawdziwy nabyłem, ale
                                            maluteńko w paczuszce - a czy on też powinien zabarwić ryż na żółto?
                                            • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:02
                                              Ale odbiegliśmy od tematu...a czy Marghe wykorzystała ten weekend na wizytę w
                                              Rusticoni?
                                              • marghe_72 Re: Adamie 03.10.05, 14:36
                                                jesli tam sie wybiorę to dam znać:))
                                                nie musisz mnie ciagle o to pytac:)

prawdziwy szafran powinien zabarwic potrawę na zólto
                                                • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 17:08
                                                  Wsypałem ten "prawdziwy" i nic...może za mało..?
                                                  • jan-w Re: Adamie 03.10.05, 19:52
                                                    Prawdziwy szafran, po zmieleniu, też zabarwia na żółto. Ale przy tej obłędnej
                                                    cenie, my szaraczkowie ( a przynajmniej ja ), nie mamy szans na zastosowanie go
                                                    w odpowiedniej ilości. W związku z tym, trzymam go w kuchni jako ozdobę, a na
                                                    codzień, stosuję kurkume.
                                                  • marghe_72 Re: Adamie 03.10.05, 20:35
                                                    Nic a nic?

Risotto z szafranem ma być zóltawe, nie zólte
                                                  • Gość: Adam Holonek Re: Adamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:38
                                                    no...coś tam zabarwiło...ale oczekiwalem więcej...
    • marghe_72 Re: najlepsza pizzeria wg Was? 04.10.05, 11:41
      pal licho kolor .. lepiej powiedz jak smakowało :)
    • Gość: Marcin Pizza Club(?) saska kepa IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 07.10.05, 14:45
      Dla mnie najlepsza jest pizza club (czy jakos tak)przy Waszyngtona. Wystroj i
      obsluga takie sobie, ale pizza baardzo OK. Polecam taka wielka, najwieksza- dla
      dwoch osob to wyzwanie aby ja zjesc, ale smak super:)
      • Gość: Nocturn Zdecydowanie nie Pizzeria na Nowolipkach IP: 194.181.191.* 26.04.06, 14:38
        Ocena lokalu jak najbardziej negatywna.

Kulinarne dzieła kucharza trzymały się do tej pory przyzwoitego poziomu,
        cenionego przez wiele osób pracujących ze mna w biurze. Położenie w centrum,
        dowóz posiłków, niewątpliwie należy potraktowac jako zalety lokalu.

Należałoby potraktować chiałem powiedzieć... 20 kwietnia zdarzył mi sie
        przykry wypadek. Zaproszona przeze mnie koleżanka (popełniłem błąd zabierając
        ja do niesprawdzonego lokalu) otrzymała na pizzy nieświeży boczek.
        Pogwałconyzmysł zapachu znalazl swoje potwierdzenie w jej smaku. Nienadające
        się do spożycia danie trafiło do kucharza, który znając prawde o jej
        pochodzeniu, powiedział "Chyba by Darek tego przez całą noc poza lodowką nie
        przetrzymał".

Załamałem się. Kierownika proszę... Brodaty Pan, będący najwyraźniej szefem
        lokalu, przypominający mi PRL-owskiego cwaniaka rodem z filmów Barei,
        oświadczył iż jest to prawdziwy zapach włoskiej pizzy (mucha nie siada, a ja
        przez 25 lat swojego życia k**** widocznie prawdziwej nie konsumowałem), a
        przez fakt spróbowania dania jestem zmuszony do opłaty w pełnej wysokości.
        Cytuję "trzeba było bez próbowania oddać".

Cwaniak szybko zmienił się w wazeliniarza, jak tylko usłyszał, że
        jego "prawdziwa pizza" trafi do Sanepid-u.

Brodaczu. Jako smakosz pizzy już mi się jej odechciało. Od 6 dni czuje tylko
        jej smród... Należa mi się również przeprosiny za straty moralne, jakie w
        Pańskiej pseudo restauracji poniosłem. Ton i tempo Pańskiej rozmowy w lokalu
        pozwala mi stwierdzić iż należy Pan do archaicznego typu przedsiębiorców,
        którzy uważają, iż klientom się nic nie należy i nie trzeba o nich walczyć.

Myli sie Pan...

Prosta kalkulacja: 15 osób z biura, które korzystały z Pańskich usług wraz z
        rodzinami. Daje to powiedzmy 50 osób. Każda zpożywa średnio co najmniej 10
        placków w ciągu roku.

To 500 szt. X PLN 20 = PLN 10,000

Prosta kalkulacja, lecz nie odbiega za bardzo od rzeczywistości.

I gwarantuje. Dopiero zaczynam. Zasieję cząstkę czarnego PR-u w każdy możliwy
        sposób, od Sanepidu po fora internetowe, by Panskie straty powetowały mój
        urażony apetyt oraz nierespektowanie praw konsumenta.

Chce byc obiektywny, nie będę polecał innych restauracji, ta na Nowolipkach
        jednak nie jest tą "prawdziwą".
    • Gość: Althaus Re: najlepsza pizzeria wg Was? IP: *.acn.waw.pl 02.05.06, 14:38
      "Pepe" na Freta 12
    • gintaras2 Przygotujcie się na CILI PICA! 03.05.06, 10:03
      (Czyt. Czili Pizza) Niedługo otwarcie sieci restauracji i pizzerii tej firmy.
      Całkowita bomba!! Mała pizza, wielkości średniej pizzy w Warszawie, średnia to
      duża itd. To litewski kapitał. Firma na Litwie, Łotwie, Estonii, Ukrainie,
      Rumunii, zrobiła prawdziwą furorę!! Nie wierzyłam, aż spróbowałam. Oni znaja
      się na rzeczy. Te pizzerie mają ogromne zainteresowanie. Na Litwie, dużą pizzę
      można kupić za 16zł. Do tego za 4zł. 250ml świeżo wyciskanego soku (a wybór
      owoców jest taki, że głowa mała). Na Litwie w każdej restauracji jest 60
      różnych pizz. Do wypasionego zestawu śniadaniowego, który kosztuje 9-10zł, kawa
      lub herbata za 10gr. Sprzedają też sałatki i inne dania. Firma słynie z tego,
      że jest tanio i smacznie...

Z tego co wiem to pierwszą restaurację otworzą w Warszawie w lipcu. Nie moge
      się juz doczekać.
      • marghe_72 Re: Przygotujcie się na CILI PICA! 29.05.06, 12:27
        gintaras2 napisała:

> (Czyt. Czili Pizza) Niedługo otwarcie sieci restauracji i pizzerii tej firmy.
        > Całkowita bomba!! Mała pizza, wielkości średniej pizzy w Warszawie, średnia
        to
        > duża itd. To litewski kapitał. Firma na Litwie, Łotwie, Estonii, Ukrainie,
        > Rumunii, zrobiła prawdziwą furorę!! Nie wierzyłam, aż spróbowałam. Oni znaja
        > się na rzeczy. Te pizzerie mają ogromne zainteresowanie. Na Litwie, dużą
        pizzę
        > można kupić za 16zł. Do tego za 4zł. 250ml świeżo wyciskanego soku (a wybór
        > owoców jest taki, że głowa mała). Na Litwie w każdej restauracji jest 60
        > różnych pizz. Do wypasionego zestawu śniadaniowego, który kosztuje 9-10zł,
        kawa
        >
        > lub herbata za 10gr. Sprzedają też sałatki i inne dania. Firma słynie z tego,
        > że jest tanio i smacznie...
        >
        > Z tego co wiem to pierwszą restaurację otworzą w Warszawie w lipcu. Nie moge
        > się juz doczekać.

brrrrrrrr.
        60 rodzajów?
        zgroza
        • gintaras2 Re: Przygotujcie się na CILI PICA! 29.05.06, 23:17
          marghe_72 napisała:
          > 60 rodzajów?
          > zgroza
          Nie chciałam cie zgorszyc:-) Jest tak duzo rodzajów bo firma robi wszystko zeby
          byc najlepsza na rynku...a co wazniejsze nie ma z tego powodu strat, przeciwnie
          do kazdej restauracji tej firmy sa kolejki:-) Nie sadze zeby na poczatku
          istnienia firmy w Polsce byl az taki duzy wybor, ale z czasem, kto wie? Litwini
          mają inny smak, niż Polacy, wiec nie trzeba wciskac od razu tego co lubia oni,
          ale poznac gust Polaków. Moze sie okazac, ze i w Polsce bedzie bardzo lubiana.
          Pozdrawiam, Milena.
          • marghe_72 Re: Przygotujcie się na CILI PICA! 11.12.06, 13:51
            gintaras2 napisała:

> marghe_72 napisała:
            > > 60 rodzajów?
            > > zgroza
            > Nie chciałam cie zgorszyc:-) Jest tak duzo rodzajów bo firma robi wszystko
            zeby
            >
            > byc najlepsza na rynku...a co wazniejsze nie ma z tego powodu strat,
            przeciwnie
            >
            > do kazdej restauracji tej firmy sa kolejki:-) Nie sadze zeby na poczatku
            > istnienia firmy w Polsce byl az taki duzy wybor, ale z czasem, kto wie?
            Litwini
            >
            > mają inny smak, niż Polacy, wiec nie trzeba wciskac od razu tego co lubia
            oni,
            > ale poznac gust Polaków. Moze sie okazac, ze i w Polsce bedzie bardzo
            lubiana.
            > Pozdrawiam, Milena.

Widzisz, ja uważam, że dobra pizza obroni się sama. NIe potrzebuje "przykrycia"
            w postaci dziesiatków dodatków
            zatem

60 rodzajów = podejrzana sprawa :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka