IP: *.icom.ca 29.04.01, 20:37
Niech warszawa odda wszystkie cegly ktore dostala od Polski (tzn bardziej
UKRADLA bo nikt nie mial wtedy wyboru czy dawac czy nie) na odbudowe swojej
smiesznej starowki. Te cegly byly skradzione, i bardzo czesto rozbierano cale
domy, zabytki i miasta zeby warszaka mogla sie odbudowac! Oddawajcie co nie
wasze!
Obserwuj wątek
    • Gość: tur Re: ZADAM! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.04.01, 20:53
      Gość portalu: Lechita napisał(a):

&#62 Niech warszawa odda wszystkie cegly ktore dostala od Polski (tzn bardziej
      &#62 UKRADLA bo nikt nie mial wtedy wyboru czy dawac czy nie) na odbudowe swojej
      &#62 smiesznej starowki. Te cegly byly skradzione, i bardzo czesto rozbierano cale
      &#62 domy, zabytki i miasta zeby warszaka mogla sie odbudowac! Oddawajcie co nie
      &#62 wasze!

I co ty będziesz robił z cegłami z dwukrotnej rozbiórki?.
      Chyba ci nowa cegła na głowę spadła, stara bt się rozsypała.
    • Gość: Prawnik Re: ZADAM! IP: *.physik.uni-ulm.de 01.05.01, 16:59
      Dobrze, prosze podac przyklady.
      Cegly musialy byc znaczene chocaizby techika wyrobu,
      firma etc.
      • Gość: greg Re: ZADAM! Chyba jesteś poj...bany IP: 217.96.228.* 01.05.01, 18:50
        Lechito: wiedziałem, że jesteś pojebany, ale żeby aż tak. Zadziwiasz mnie. A co
        będzie, jeśli my zażądamy zwrotu całej pomocy, jaką Warszawa dała dla powodzian
        z 1997 roku?? No, czekam na twoja odpowiedż.
        • Gość: hrabia Re: ZADAM! Chyba jesteś poj...bany IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.05.01, 19:08
          Dear Mr. Lechita
          I suppose you have some problem. Be O.K.
          Nie sztuka być bohaterem w Kanadzie. Jak chcesz przyjedź i zabierz te cegły
          sam.
    • Gość: Ania Re: ZADAM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 16:05
      Lechto, oddaj powietrze, którym nieprawnie oddychasz, zabierz sobie cały swój
      kał, który wydalasz - a wtedy my oddamy Ci cegły...
    • Gość: alek Re: Jestes idiota. IP: *.ipsnet.it 10.05.01, 16:12
      Cegly z rozbiorek i ruin (takze a moze przede wszystkim z Ziem Odzyskanych)
      byly wykorzystywane w calej Polsce. Takze na wsiach i w malych miasteczkach. Na
      pewno tez w Poznaniu. Poza tym zwrotu mogliby domagac sie najwyzej Niemcy. Ale
      to oni zniszczyli Warszawe wiec kolo sie zamyka.
      • Gość: Widok 9 Re: Pozdr. dla Lechity- największego idioty na Forum IP: 195.117.228.* 10.05.01, 16:17
    • Gość: wolf Re: ZADAM! IP: *.ipsnet.it 10.05.01, 16:17
      Najwiecej cegiel nakradli i naszabrowali sie poznaniacy, bo mieli najblizej do
      terenow poniemieckich.
      • Gość: Student Re: ZADAM! IP: 213.241.18.* 10.05.01, 18:02
        Możesz mi podać skąd zdobyłeś tą rewelacyjną wiadomość ?
        • Gość: alek Re: ZADAM! IP: *.ipsnet.it 10.05.01, 18:20
          O co ci chodzi debilu? Ile masz lot?To nie wiesz kto to byli szabrownicy?
          A gruzu i cegly z rozbiorki to po wojnie w Polsce nie brakowalo.
          • Gość: Student Re: ZADAM! IP: 213.241.18.* 11.05.01, 09:57
            Kolego Alku już Ci tłumaczę moje pytanie, skoro go nie zrozumiałeś. Wolf
            napisał:

Najwiecej cegiel nakradli i naszabrowali sie POZNANIACY, bo mieli najblizej do
            terenow poniemieckich.

Moje pytanie brzmi: skąd on wziął tą rewelacyjną informację, że najwięcej
            naszabrowali właśnie poznaniacy ? Jakoś nigdzie dotychczas nie zetknąłem się z
            taką informacją.

PS. Zawsze masz zwyczaj obrażania rozmówcy, którego nie rozumiesz ?
            • Gość: alek Re: ZADAM! IP: *.ipsnet.it 11.05.01, 14:04
              Mieli najblizej a wiec mogli byc najbardziej skuteczni w szabrowaniu. I jestem
              pewny ze to wykorzystali. Cegle tez latwiej przewiezc 100 km niz 500 km. Ja nic
              nie wiem o wykorzystywaniu cegly z Wroclawia w Warszawie. Jezeli wiesz to daj
              na to dowody.
              Wiem natomiast ze moi tesciowie budowali dom z cegly z Zachodu. Bylo to daleko
              od Warszawy. I musieli sie niezle narobic, zeby ja oczyscic.
              Cala ta kampania w sprawie cegiel to dowod debilizmu niektorych Poznaniakow i
              Wroclawian.
              • Gość: Student Re: ZADAM! IP: 213.241.18.* 11.05.01, 15:44
                &#62 Mieli najblizej a wiec mogli byc najbardziej skuteczni w szabrowaniu. I jestem
                &#62 pewny ze to wykorzystali. Cegle tez latwiej przewiezc 100 km niz 500 km.

Mogli nie znaczy byli. Jesteś pewien ? Na jakiej podstawie ? Poznaniacy anno
                domini 1945 to byli ludzie w większości nauczeni jeszcze przez pruskich zaborców
                szacunku do prawa. Myślisz, że tacy ludzie zajmowali się masowo szabrowaniem ?
                Twoja i Wolfa teza jest tylko pomówieniem nie opartym na niczym inny jak tylko na
                pobożnych życzeniach.

&#62 Ja nic nie wiem o wykorzystywaniu cegly z Wroclawia w Warszawie. Jezeli wiesz
                &#62 to daj na to dowody.

Jeśli o czymś nie wiesz to znaczy, że tego nie ma i nie było ? Twój tupet mnie
                powala. Żyje jeszcze sporo ludzi na Dolnym Śląsku, którzy to widzieli na własne
                oczy. Zadaj sobie trochę trudu i poszukaj. Na wrocławskim forum udzielą Ci
                wyczerpujących informacji.

Zresztą nie o cegły mi chodziło tylko o to, że Wolf żeby odwrócić dyskusję od
                Warszawy wyskakuje z idiotyczną tezą o poznańskich szabrownikach. Taki prymitywny
                chwyt jak najgorzej świadczy o jego poziomie.

PS. Tylko nie kontynuuj wątku o cegłach. Pleeeease!
    • Gość: załamka Re: ZADAM! IP: 212.2.96.* 10.05.01, 19:41
      Co za pojebany wątek!!!
      Od początku do końca same bzdury.
      Ludzie, straciłem przez was 2 cenne minuty mojego życia !!!
      Może ktoś powinien moderować to forum
      (nie żeby wycinać treść, ale chociaż zaznaczyć, że niektóre wątki
      są dla sfrustrowanych psycholi).
    • Gość: Jah Re: ZADAM! IP: *.ri.br.prserv.net 11.05.01, 15:23
      Lechita - mama ciebie nie kochala, za to tata to cie kochal ZA BARDZO
    • Gość: wirus Re: ZADAM! IP: 195.116.48.* 11.05.01, 18:35
      Gość portalu: Lechita napisał(a):

&#62 Niech warszawa odda wszystkie cegly ktore dostala od Polski (tzn bardziej
      &#62 UKRADLA bo nikt nie mial wtedy wyboru czy dawac czy nie) na odbudowe swojej
      &#62 smiesznej starowki. Te cegly byly skradzione, i bardzo czesto rozbierano cale
      &#62 domy, zabytki i miasta zeby warszaka mogla sie odbudowac! Oddawajcie co nie
      &#62 wasze!

Skąd ty palancie jeden uwiłeś sobie w tym pustym czerepie tą głupotę na temat
      cegieł? Jaki sens jest w transportowaniu cegieł z tak daleka? A poza tym
      po wojnie bardzo szybko odbudowano i rozbudowano cegielnie i W-wa stała się
      samowystarczlna pod tym względem! A gdybyś nie wiedział to odbudowę Starówki
      rozpoczęto dopiero w kilka lat po wojnie a wtedy cegieł było pod dostatkiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka