Dodaj do ulubionych

Warszawa jest piękna!!!

13.08.02, 11:25
Wiem, że takich wątków było już szalenie dużo. Cieszy mnie to bardzo. A
jeszcze weselsza będę, jeżeli wciąż będą powstawały nowe, bo to będzie
znaczyć, że mieszkają tu jeszcze ludzie, dla których to miasto jest czymś
więcej, niż tylko miejscem pracy.
Ja mogę śmiało stwierdzić - kocham to miasto! Kocham, choć ludzie, którzy tu
przebywają, każdego dnia usilnie starają się to uczucie osłabić.
Najważniejsze to się im nie dać i głośno mówić o tej miłości!!!
Jest nas dużo, a będzie jeszcze więcej!!!

pzdr wszystkich zakochanych w Warszawie!!!
Obserwuj wątek
    • tassman Re: Warszawa jest piękna -a skądże piękna !!! 13.08.02, 11:41
      japoneczka

Idąc twoim tokiem rozumowania: skoro było juz tyle watków o pieknie Warszawy po
      co zakładasz nowy?
      uwazam ze nie jest to odpowiednie miejsce do dyskutowania na ten temat (vide---
      >watek o Powstaniu Warszawskim). paru warszawiaków mogłoby sie poczuć
      dotknietych twoim watkiem, bowie oni uwazaja ze Warszawa jest brzydka.
      Mysle tez ze wielu ludzi moze nie interesowac jakie uczucia osobiste żywisz do
      stolicy Polski. A moze twój głos to rozpaczliwe wołanie?
      Mysle ze wyszedł mi dobry post taki w "japońskim stylu" negowania wszystkiego...

tassman:)
      • japoneczka Re: Warszawa jest piękna -a skądże piękna !!! 13.08.02, 12:42
        tassman napisał:

> japoneczka
        >
        > Idąc twoim tokiem rozumowania: skoro było juz tyle watków o pieknie Warszawy
        po
        >
        > co zakładasz nowy?

Żeby dać wyraz mojemu uwielbieniu, jakie żywię dla tego miasta. Pokazujmy, że
        nie jest nas tak mało. Dość narzekania różnych dyżurnych dyletantów (prawdę
        mówiąc, nie wiem dokładnie, co to słowo oznacza, ale chyba tutaj pasuje :) )!!!

> uwazam ze nie jest to odpowiednie miejsce do dyskutowania na ten temat (vide--
        -
        > >watek o Powstaniu Warszawskim).

Masz prawo mi to powiedzieć. Zastanowiłam się i z przykrością stwierdzam, że
        nie przyznam Ci racji.

paru warszawiaków mogłoby sie poczuć
        > dotknietych twoim watkiem, bowie oni uwazaja ze Warszawa jest brzydka.

Nie możn a poczuć się dotkniętym faktem, że ktoś ma inne zdanie. To nonsens.

> Mysle tez ze wielu ludzi moze nie interesowac jakie uczucia osobiste żywisz
        do
        > stolicy Polski.

Ten wątek został skierowany do tej nielicznej reszty społeczeństwa.

A moze twój głos to rozpaczliwe wołanie?

rozpaczliwe? A gdzież tu rozpacz?

> Mysle ze wyszedł mi dobry post taki w "japońskim stylu" negowania
        wszystkiego..
        > .
        >
        > tassman:)

Nie neguję wszystkiego, choć przyznam rację, że rzadko przyznaję komuś innemu
        rację. Taka moja natura :-) Natomiast co do tego czy Ci się udało...
        Osobiście uważam, że jestem nie do podrobienia. Ale punkt za to, że się starałeś
        • tassman - 1 pkt 13.08.02, 14:12
          japoneczka

Nie dla punktu jakiegos tam sie starałem Cie podrobić. Ale jesli nie
          zrozumiałaś dlaczego chciałem Cię podrobić to punkt ujemny dla Ciebie...

tassman:)
    • eela Re: Warszawa jest piękna!!! 13.08.02, 11:46
      Oczywiście, ze jest piekna, nawet jak ma dziurawe chodniki! :-)
      W jakiej dzielnicy mieszkasz?
      • japoneczka Re: Warszawa jest piękna!!! 13.08.02, 12:45
        eela napisała:

> Oczywiście, ze jest piekna, nawet jak ma dziurawe chodniki! :-)

Nie tylko chodniki ma dzirawe, ale może warto z tego uczynić powód do dumy? W
        końcu Szwajcarzy mają szwajcarski ser, który bynajmniej nie jest pełny (pełen?).

> W jakiej dzielnicy mieszkasz?
        Akurat w mało warszawskiej - Gocław. Brrr. Ale mam zamiar się w końcu stąd
        wynieść. A kiedyś mieszkałam przy "czterech śpiących" i pięknym parku praskim.
        • zajoncello Re: Warszawa jest piękna!!! 13.08.02, 12:52
          to cie zupelnie nie rozumiem. ja mieszkam po drugiej stronie ostrobramskiej i
          moje odczucia sa zupelnie przeciwne- wawa to syf. zeby chociaz to byl syf z
          klimatem, jak palermo, neapol czy catania...
        • jurek7 Re: Warszawa jest piękna!!! 13.08.02, 12:58
          Też mieszkam na Gocławiu i musze przyznać, że z tej perspektywy miasto nie
          wydaje się być piękne. Ale i tak lubię Warszawę.
    • Gość: Mike Re: Warszawa jest piękna!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.9.* 13.08.02, 11:59
      Dla mnie Warszawa jest najpękniejszym miejscem na świecie. I tyle na ten temat!
      • tolba Re: Warszawa jest piękna!!! 13.08.02, 14:31
        Pewnie, że jest piękna, a nawet prze- :)))
        • Gość: Niech Re: Warszawa jest piękna!!! IP: 217.197.165.* 13.08.02, 14:43
          Z gustami jak wiadomo jest tak, ze rozne rzeczy sie roznym ludziom podobaja lub
          nie. I zdarzaja sie przypadki mogace na niektorych robic wrazenie znamion
          choroby umyslowej, a bedace wylacznie objawem wyrafinowanego gustu. Za takie
          uwazam nawet nie uwielbienie Warszawy, ale przejawy najmniejszej sympatii dla
          tego miejsca. Ilez zyskalaby Polska, Europa, swiat caly, gdybysmy tak zakasali
          rekawy i szybciutko unicestwili to miasto, a nastepnie cichutko rozjechali sie
          do pobliskich wsi - nieliczni by odpoczac od zgielku miasta, liczniejsi by
          odwiedzic rodziny.
          Howgh
          PS. Prosze nie traktowac powyzszego personalnie - chodzilo mi o Warszawe.
          • Gość: Moler Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.bci.net.pl 13.08.02, 15:59
            Uwielbiam Warszawę, bo wbrew temu co mówią Ci, którzy to miasto znają z TV lub
            wycieczek szkolnych, jest to miasto z wyjątkowym klimatem...miasto z duszą...
          • Gość: kk ELVIS ŻYJE! IP: *.acn.pl / 62.121.96.* 13.08.02, 17:18
            Jest takie powiedzonko,po przeczytaniu postu <Niech-a> można też powiedzieć
            -HITLER ŻYJE!
            • Gość: muka! Re: ELVIS ŻYJE! IP: *.pl.bauer.com / 172.28.184.* 13.08.02, 18:05
              I Stalin tez. Dwa w jednym.

a tak swoja droga to nie wiem o co "Niechowi" chodzi. To zlosliwosc miala byc
              jakas? Kiepsko mu wyszla. W koncu wszyscy jestesmy ze wsi. Z ta niewielka
              roznica, ze jedni z dworkow, a inni z czworakow. Ale zawsze ze wsi. Taka to juz
              historia tego kraju.
              • Gość: :-)) Re: ELVIS ŻYJE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 18:18
                Gość portalu: muka! napisał(a):

> I Stalin tez. Dwa w jednym.
                >
                > a tak swoja droga to nie wiem o co "Niechowi" chodzi. To zlosliwosc miala byc
                > jakas? Kiepsko mu wyszla. W koncu wszyscy jestesmy ze wsi. Z ta niewielka
                > roznica, ze jedni z dworkow, a inni z czworakow. Ale zawsze ze wsi. Taka to
                juz
                >
                > historia tego kraju.

"Wszyscy wyszliśmy ze wsi. Ale - niestety - nie ze wszystkich wieś wyszła"
    • Gość: kubu Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.08.02, 10:21
      powiem wiecej
      jest OBŁĘDNA!!!!! :-)))
      • Gość: Niech Pssst!!! IP: 217.197.165.* 14.08.02, 11:20
        Doktorze Mengele!!! Umawialismy sie!!! Geba na klodke!!! A wy co?
        • Gość: kk Re: Pssst!!! IP: *.acn.pl / 62.121.96.* 14.08.02, 13:04
          Skąd tyle goryczy u Ciebie w stosunku do miasta w którym pracujesz,czyżby firma
          chyliła się ku upadkowi,a ty będziesz musiał wrócić w swe rodzinne strony,a
          może szef ATCOMU stwierdził,że jesteś nieprzydatny dla firmy i dostałeś
          wymówienie?Nie miej jednak pretensji o to do miasta , a do szefa,siebie,recesji
          (podkreśl właściwe).
          • Gość: Niech Re: Pssst!!! IP: 217.197.165.* 14.08.02, 13:19
            Niestety szef Atcomu nie moze mnie wyrzucic, bo jeszcze mnie nie zatrudnil. Ale
            jak juz mnie zatrudni (i doktora M.) to na pewno pokocham to piekne miasto, do
            ktorego wszedlem tydzien temu prosto z pola zapomniawszy wytrzec gumiaki (a
            moze nie bylo wycieraczki?).
        • Gość: kubu Re: Pssst!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.08.02, 16:01
          jesli to zart to smutrny
          jesli prowokacja to zalosna
          przeciez nie bede sie przejmowal kazdym chorym umyslem

ehhh
    • Gość: luiza Re: Warszawa jest piękna!!! IP: 217.96.10.* 14.08.02, 15:12
      Warszawa jest jak piekna kobieta- strzeże swoich tajemnic, ale warto je odkryć.
      Niedawno ogladałam widok na Pragę od strony Wisły-wyciszył we mnie wszystkie
      smutki, wyciszył obawy. Masz rację, droga Japoneczko!
    • Gość: halifax Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.ken / 192.168.0.* 15.08.02, 00:20
      a wedlug mnie kochac to mozna kobiete lub mezczyzne jak kto woli. a miasto to
      sie moze podobac lub nie. nie rozumiem wiec tej metafizyki i głebi uczuc. jesli
      chodzi o warszawe to nie jest ani brzydka bo sa brzydsze miasta ani taka łądna
      bo są ładniejsze.
      • Gość: 517 Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 23:54
        Kocham to miasto, uwielbiam, tu zyje, tu sie urodzilem, wychowalem, mozliwe ze
        nie bede tu zyc, ale i tak bede kochal Cie moja stolico. Jestes miastem z
        najbardziej zajebistym klimatem, z najbardziej zajebistymi miejscami i
        atmosferą. Kocham Cie za Twoja wielkomiejskosć, szybkość, nawet za stresy...
        Jestes najpiekniejsza na swiecie. Zrozumiecie to miasto, tylko jak bedziecie tu
        mieszkac przez dluuuuuugi czas. Widze, ze niektorzy juz to czuja - gratuluje.
        Kocham to miasto i zadne inne. Nie znosze byc w innych miastach Polski, moze z
        wyjatkiem Szczecina, Gdyni i paru pomniejszych. A juz w ogole smieje sie z
        Krakowa, Poznania, Lodzi itp. KOCHAM CIE WARSZAWO!
        • Gość: ToJa Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 02:47
          Gość portalu: 517 napisał(a):

> Kocham to miasto, uwielbiam, tu zyje, tu sie urodzilem, wychowalem, mozliwe
          ze
          > nie bede tu zyc, ale i tak bede kochal Cie moja stolico. Jestes miastem z
          > najbardziej zajebistym klimatem, z najbardziej zajebistymi miejscami i
          > atmosferą. Kocham Cie za Twoja wielkomiejskosć, szybkość, nawet za stresy...
          > Jestes najpiekniejsza na swiecie. Zrozumiecie to miasto, tylko jak bedziecie
          tu
          >
          > mieszkac przez dluuuuuugi czas. Widze, ze niektorzy juz to czuja - gratuluje.
          > Kocham to miasto i zadne inne. Nie znosze byc w innych miastach Polski, moze
          z
          > wyjatkiem Szczecina, Gdyni i paru pomniejszych. A juz w ogole smieje sie z
          > Krakowa, Poznania, Lodzi itp. KOCHAM CIE WARSZAWO!

Jak możesz se robić takie jaja ze stolycy? I to Warszawiak.
          • Gość: 517 Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 08:58
            Ty lepiej sprawdz czy wiatr nie wieje i czy stoją sukiennice,ok?
            • Gość: Piotr Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 20:04
              często spaceruje Łazienkami, niepowtarzalny klimat, kocham to miejsce
              • Gość: mathom Re: Warszawa jest piękna!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 21:09
                W Wawce jest przede wszystkim ŻYCIE!!!! Cos sie dzieje!!!
                pzdr wszystkich
                • eela Re: Warszawa jest piękna!!! 19.08.02, 21:12
                  Właśnie. Dobrze powiedziane, zawsze coś sie dzieje. Bardzo lubię małe
                  miasteczka, ale nie na długo, bo szybko się robi sennie.
    • pan_laga Re: Warszawa jest piękna!!! 20.08.02, 01:42
      japoneczka napisała:

> Wiem, że takich wątków było już szalenie dużo. Cieszy mnie to bardzo. A
      > jeszcze weselsza będę, jeżeli wciąż będą powstawały nowe, bo to będzie
      > znaczyć, że mieszkają tu jeszcze ludzie, dla których to miasto jest czymś
      > więcej, niż tylko miejscem pracy.
      > Ja mogę śmiało stwierdzić - kocham to miasto! Kocham, choć ludzie, którzy tu
      > przebywają, każdego dnia usilnie starają się to uczucie osłabić.
      > Najważniejsze to się im nie dać i głośno mówić o tej miłości!!!
      > Jest nas dużo, a będzie jeszcze więcej!!!
      >
      >
      > pzdr wszystkich zakochanych w Warszawie!!!

jako faciowi z zewnątrz, patriotyzm lokalny mi oczu nie przesłania. zatem
      powiem - w-wa nie jest piękna, wg mnie. nie jest nawet ładna. ale też ci,
      którzy to jej zarzucają - budowlany bełkot i brak stylu, wyraźnie zapominają o
      tem, co szwabstwo zrobiło temu miastu. a miasta powstają całe wieki przecie.
      szwabstwo wieki w-wy zniszczyło. zostały pojedyncze budowle czy takie uliczki
      jak piękna i z klimatem niezwykłym -Próżna /mimo swej unikalności zostawiona
      samotnie niczem pies bezdomny/.
      zatem w-wie, tylko współczuc brzydkiego oblicza, któremu winien niemiec i bida
      powojenna oraz oszczędnościowe pomysły komuny.
      ale co do niektórych warszawiaków za to............pst.lepiej pst, bo by się
      zaczęła jatka, a toż to parę godzin zaledwie od wyjazdu Gościa , co o
      miłosierdzie prosił wzajemne......................
      amen
      pan laga

• glory Re: Warszawa jest piękna!!! 20.08.02, 04:59
        Budowlany belgot lat komuny , niestety dotyczy wszystkich miast powojennej
        Polski zniszczonych przez niemca. Warszawa wiadomo to nie Parii ale napewno da
        sie lubic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka