Dodaj do ulubionych

GARAŻ PODZIEMNY

27.07.05, 09:29
Drodzy Sąsiedzi (przyszli)! Czy mieszkańcy I etapu korzystają już z garażu
podziemnego? Czy na temat opłat za garaż są już jakieś informacje? Trochę
ucichło na forum... Ciekawi mnie też termin odbioru II etapu. Pozdrawiam
serdecznie.
Artur
Obserwuj wątek
    • romekz Re: GARAŻ PODZIEMNY 27.07.05, 10:56
      Witaj

Garaż podziemny jest nadal zamknięty na głucho. Z tego co wiem trwa jego odbiór.
      Nie ma żadnych oficjalnych wieści, stąd ta cisza na forum. Wydaje mi się
      przekazanie do użytkowania nastąpi razem z drugim etapem.

Pozdrawiam.
      Romek.
    • palka28 Re: GARAŻ PODZIEMNY 27.07.05, 15:39
      Cześć!
      Właśnie rozmawiałam ze spółdzielnią. W tej chwili trwa odbiór od wykonawców
      budynki, usuwane są ewentualne (zauważone) usterki. Odbiór przez mieszkanców w
      połowie września (w stosunku do wcześniejszych zapewnien i dostępnych
      harmonogramów opoznienie około 2 tygodnie)..... ;-((((((

Pozdrawiam serdecznie,
      Paulina

P.S. Gdyby ktoś tak jak ja, dopiero teraz zastanawiał sie nad wysokoscia
      mieszkania to jest to około 260 - 263 cm (osoba ze spółdzielni z którą
      rozmawiałam sama nie była pewna).
    • mihalinaem Re: GARAŻ PODZIEMNY 01.08.05, 15:33
      zaglądaliśmy do garażu wczoraj (przez okienko na klatce schodowej) i na betonie
      była kałuża wody - wygląda na to, że strop nie wytrzymał piątkowej burzy

ciekawe, czy to wpłynie na termin oddania
    • bultek Re: GARAŻ PODZIEMNY 02.08.05, 00:58
      Z ostatnich informacji jakie posiadam wynika, że jutro, a właściwie już
      dzisiaj, ochrona ma zacząć wydawać piloty do garażu podziemnego. Czyli można w
      nim zostawiać samochody.
      Niestety prawdą jest, że w miejscach postojowych nr 4 i 5 jest kałuża.
      Pytanie, cieknie przez strop czy z jakiejś rury? Jeżeli przez strop to rozkopią
      ogródek przy północnej ścianie bloku i uszczelnią. Kilka tygodni temu coś
      takiego było już robione w ogródkach od północno - wschodniej strony budynku B,
      chyba to skuteczna metoda ;-))
      • romekz Re: GARAŻ PODZIEMNY 05.08.05, 10:27
        Witam

Czy wiadomo już coś o wysokości czynszu za garaż ?

Pozdrawiam
        • lyko76 OPŁATY ZA GARAŻ 08.08.05, 11:38
          Ponawiam pytanie. Czy jest już znana wysokość czynszu za miejsce w garażu
          podziemnym? Podobno opłaty naliczane są od 1 sierpnia.
          Artur
    • kielonek2301 Re: GARAŻ PODZIEMNY 02.08.05, 21:08
      wlasnie wjechalem do garazu swoim niebieskim "porshe" ;-), oprócz mnie stoi
      jeszcze kilka samochodów. rsliw jaki masz numer miejsca postojowego? :D
      • mihalinaem Re: GARAŻ PODZIEMNY 05.08.05, 15:28
        pięęęęęęęęękny niebieski
        od razu się wyróżnia :))))
        • kielonek2301 Re: GARAŻ PODZIEMNY 05.08.05, 15:40
          :]
    • bultek Garaż przecieka !!! 02.08.05, 21:24
      • bultek Re: Garaż przecieka !!! 02.08.05, 21:47
        Sorki ze zdenerwowania pacnąłem w ENTER.
        Otóż zrobiłem około 17.30. rundkę po podziemnym garażu.
        I miejsc gdzie woda przedostaje się przez strop jest kilkanaście. Nie można
        tego tłumaczyć piątkową burzą. Na ścianach i suficie, gdzie spływa woda, farba
        łuszczy się, a to świadczy o kilkakrotnym namakaniu i wysychaniu. To wszystko
        dzieje się na łączeniach płyt betonowych stropu, zasłoniętych jakąś listwą.
        I za to mamy płacić??
        Dobrze byłoby już teraz zaczać to naprawiać, bo skończy się lato i będzie
        znaczne gorzej. Nie wyobrażam sobie takiego stanu, stropu garażu, zimą.
        Nie chce krakać, ale mamy kilka problemów. Po wakacjach przydałoby się spotkać,
        wypunktować i przedstawić spółdzielni te fuszerki które teraz wychodzą, tak aby
        mogli przed zimą to poprawić.
        Pytanko do Kielonka - czyli bramę już naprawili? Bo jak ja byłem, to jedna
        strona była pół metra w górze, a druga na ziemi.

• kielonek2301 Re: Garaż przecieka !!! 02.08.05, 22:39
          tak, brama juz dziala
          faktycznie, z tym przeciekaniem cos jest nie tak - ciekawe co na to
          wykonawca... ale czy da sie teraz cos z tym zrobic?
          • kielonek2301 Re: Garaż przecieka !!! 02.08.05, 22:45
            wogole to mysle, ze takie usterki nie powinny miec miejsca - jak ma tak byc po
            kazdej mzawce to ja pieprze cos takiego :/ wkurzylem sie :/ a to winde zalalo,
            a to kaluza biera sie pod klatka, a to domofon sie zepsul echhhh mam nadzieje,
            ze to przejsciowe problemy :/
            • bultek Re: Garaż przecieka !!! 02.08.05, 23:52
              Wydaje mi się że można to poprawić, ale trzeba działać teraz. Pewnie trzeba to
              od góry odkryć i tak uszczelniać... Nie ukrywam, że po tym co widziałem, to
              jest troche roboty. Coraz więcej ludzi będzie sie wprowadzać, za chwilę drugi
              etap odbierze swoje mieszkania i wszelkie tego typu poprawki będą wprowadzały
              niezły bałagan i nerwy.
              Zresztą, też myślę, że tych usterek nie powinno być... A moja cierpliwość
              wystawiana jest na próbę...:((
              • lyko76 Re: Garaż przecieka !!! 04.08.05, 09:45
                Wczoraj pojechałem zobaczyć jak wygląda realizacja II etapu. Przeraziłem się
                kiedy wszedłem do garażu i pierwszej klatki (już odebranej w bloku od
                Garwolińskiej). Domofon zepsuty, winda nie działa, garaż zalany, nad windami w
                garażu mokra podsufitka. Burza wyrządziła niezłe zniszczenia. Jednak czy
                normalne jest żeby garaż przeciekał? Ochrona twierdzi, że garaż podziemny jest
                oddany przez wykonawcę i teraz to już będzie trudno cokolwiek naprawić.
                Administracja też podobno nie jest zbyt przejęta obecnym stanem. Jeszcze
                kwestia garażu naziemnego: czy ktokolwiek orientuje się czy garaż będzie
                zakończony jakimś dachem? Obecnie nie wygląda to efektownie. Podobno budowa
                następnych kondygnacji jest wstrzymana, ale nie można chyba ostatniego poziomu
                zostawić w takim stanie? Ostatnie pytanie dotyczy wejścia na teren osiedla.
                Bardzo fajnie rozwiązane. Wejście za pomocą kart bardzo mi się podoba. Jednak
                czy ochrona ma jakieś połaczenie z lokatorami? Może to mało znaczące, ale jakoś
                mnie zaciekawiło.
                Pozdrawiam Wszystkich
                Artur
                • palka28 Re: Garaż przecieka !!! 04.08.05, 10:26
                  Cześć!
                  Przerażona Waszymi obserwacjami "garażowymi" zadzwoniłam do spóldzielni.
                  Dowiedziałam sie, iż obowiązuje 3 lata rękojmi, i wykonawca będzie musiał
                  poprawić wszelkie swoje usterki/ fuszerki jak najszybciej. Terminu niestety nie
                  uzyskałam.
                  Zapytałam również, jak będzie wyglądało przekazanie nam kluczy. Otóż, do połowy
                  września mamy otrzymać list ze spółdzielni z rozliczeniem inwestycji. Dopiero
                  po zapłaceniu ustalonej dopłaty(zapewniono mnie, iz max 10% , a to, ze na
                  forum podane było 14% - "to pomówienia bo to niemożliwe, wszystko jest
                  wyliczane kilka razy przez księgowość, więc pomyłki sie nie zdarzaja!!!!" , na
                  jakiej podstawie i dlaczego mamy dopłacać, jeżeli już w chwili zakupu
                  płaciliśmy wyższy VAT, odpowiedzi nie uzyskałam...), musimy umówić sie na
                  odbiór mieszkania i po podpisaniu porotokołów, dostaniemy klucze i będziemy
                  mogli wejść z pracami wykończeniowymi.
                  Trochę zmartwiły mnie te dopłaty jeszcze przed otrzymaniem kluczy.... Cóż,
                  zobaczymy ile i na jakiej podstawie będziemy musieli płacić.
                  • mapaw Re: Garaż przecieka !!! 05.08.05, 15:50
                    to rzeczywiście bardzo ciekawe, skoro jako uzasadnienie dopłat do pierwszego
                    etapu podali zmianę vat, to ciekawe co u nas wymyślą. Fajnie że max, 10% ale
                    więcej nie mogą przecież bo chyba taki pułap okreslony jest w umowie. Wielki
                    dzięki za taką łaskę. Zaczyna to wszystko przypominać Alternatywy 4, a miało
                    być tak pięknie:)
                    Gosia
                • bultek Re: Garaż przecieka !!! 04.08.05, 21:23
                  W videofonie jest opcja bezpośredniego połączenia z ochroną z mieszkania.
                  Myślę, że w drugą stronę też jest taka możliwość ;))
                  Co do garażu naziemnego, sam jestem ciekawy jak zostanie zabezpieczona ostatnia
                  kondygnacja ( mama nadzieje, że będzie ostatnią już zawsze) przed zimą...
                  • basia_100 Re: Garaż przecieka !!! 25.08.05, 15:55
                    Hej, na stronie spółdzielni O.M. pojawiła sie informacja, że spółdzielnia
                    otrzymała pozwolenie na użytkowanie garażu podziemnego i wzywa do podpisania
                    protokołów zdawczo-odbiorczych. I że opłaty będą naliczane od 1 września. Nie
                    za wcześnie?! A co z usterkami?! Czy nadal garaż przecieka? I czy nie
                    powinniśmy zaprotestować zbiorowo przeciwko opłacie w kwocie 117 zł -jeśli się
                    potwierdzi?

basia
                    • iwonam2 Re: Garaż przecieka !!! 01.09.05, 16:30
                      Ja wczoraj dostałam informację w Spółdzielni, że opłaty za garaż będą naliczane
                      od 1 października.
    • iwonam2 Re: GARAŻ PODZIEMNY 01.09.05, 16:35
      A moze by ktos chcial wynajac miejsce garazowe ode mnie?? Ja nie bede w
      najblizszym i dalszym jak podejrzewam czasie korzystac.Gdyby ktos reflektowal,
      to prosze sie do mnie zglaszac.
      • arjel1 Re: GARAŻ PODZIEMNY 02.09.05, 22:37
        Czy zna ktoś szczegóły dotyczące opłaty za garaż? Za co tyle pieniędzy? Czy są jakieś dokładne informacje tak jak przy opłacie za mieszkanie, że za to tyle, za tamto tyle itd. Czy dają jakieś szczegółowe informacje, a może to tylko cena wzięta z sufitu?
    • arjel1 WYNAJMĘ 20.09.05, 21:42
      Wynajmę miejsce postojowe w garażu podziemnym.Kontakt: 601 275 964
    • aml65 Re: GARAŻ PODZIEMNY 23.09.05, 13:10
      Fakt forum ucichło a chyba sprawa garażu wszystkich dotyczy i nie jest
      załatwiona zadowalająco
      Czy wszyscy macie problemy z otwieraniem bramy???????
      Nie wierzę że nie, my jesteśmy lekko mówiąc rozczarowani takim traktowaniem!!!!
      Ceny z księżyca i to za co????? Za pilota który nie działa jak powinien i jeden
      komputer
      Z tego co robiłam wywiad na temat opłat za garaże max cena to 95zł w JW
      Construction w Centrum zazwyczaj jest to ok. 50-60 zł
      ciekawam Waszych myśli i przemyśleń
      Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka