Dodaj do ulubionych

Zaskarżę kaczkę w trybie wyborczym

13.09.05, 12:19
za podawanie nieprawdziwych informacji w reklamówkach. Usprawnił miasto...
buuuuhahaha... rotfl... lol... joncl...
Obserwuj wątek
    • paul_78 Re: Zaskarżę kaczkę w trybie wyborczym 13.09.05, 12:34
      Oczywiście, że usprawnił. Mamy bardzo fajne Muzeum Powstania. No i wywalił
      szyldy agencjom towarzyskim. Przegonił handlarzy z jednej strony ulicy na drugą.
      Czepiasz się.
    • jhbsk Re: Zaskarżę kaczkę w trybie wyborczym 13.09.05, 12:37
      Pewnie, że się czepiasz. Pan prezydent tak bardzo się stara nie wydać na
      sensowny cel ani złotówki, żeby go potem nie oskarżono o korupcję.
      • relana2 :-) 13.09.05, 12:45
        Czy zabrakło mu na kampanię, że zaciągnął ostatnio gigantyczną pożyczkę?
        Może ktoś wie co to jest afera Kaczyńskich ze "Srebrną"?
        • yoma Re: :-) 13.09.05, 13:50
          Nie wiem, ale wam opowiem historyjkę prawdziwą z ostatniego weekendu.

Ziemniaczki w popiele teraz najlepsze, no nie?

No to przystąpiłam do pieczenia takowych na własnej posesji. Jest tam specjalne
          miejsce na ognisko. Dół z dala od drzew wykopany, ziemią obsypany, sprzęt pepoż
          w postaci konewki, piasku i szpadla mam zawsze pod ręką.

I przyjechała straż miejska (skąd się wzięła? w życiu tam nawet policji nie
          widziałam) i grzecznie mnie pouczyła, że nie wolno palić śmieci.
          Ja na to równie grzecznie, że nie palę śmieci, lecz ognisko pod ziemniaki, z
          suchych gałęzi sosnowych.
          Straż miejska na to, że nie wolno palić suchych gałęzi sosnowych.
          Ja na to, a co z nimi robić. No bo skoro nie wolno, a z drzew lecą, to ulicę
          mam nimi wyłożyć, czy co?
          Straż miejska się zacukała i powiada bardzo nieśmiało - Jest kompostownia...
          po drugiej stronie Wisły... taras widokowy nieczynny, najbliższy taras we
          Wrocławiu...
          No to ja jeszcze dla porządku poproszę podstawę prawną rzeczonego zakazu.
          Straż miejska się wyprostowała i z dumą odrzekła: - Zarządzenie prezydenta
          miasta stołecznego Warszawy!

No rurrrwa żeż jego mać! Jak słowo daję, najmę ciężarówkę, załaduję chrustem
          i wysypię na kaczy dziób pod ratuszem!

I do zrobaczenia w sądzie grodzkim, bo mam zamiar popaść w recydywę :)))
          • vtec_z Re: :-) ziemniaczki w popiele zakazane przez Radę 13.09.05, 14:16
            Znalazłem podstawę prawną działań dzielnych straszaków. Nie popisali sie
            znajomością tematu, oj nie...

Uchwała Nr XXXIII/756/2004 Rady miasta stołecznego Warszawy z dnia 8 lipca 2004
            roku
            w sprawie szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku oraz określenia
            wymagań wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa i
            czystości w miejscach publicznych na terenie m.st. Warszawy

§ 8
            Dopuszcza się - na terenach rozproszonej zabudowy jednorodzinnej i terenach
            rolniczych - spalanie powstałych na terenie nieruchomości odpadów roślinnych
            pochodzących z zabiegów pielęgnacyjnych i upraw pod warunkiem niezadymiania
            miejsc służących do wspólnego użytku i nieruchomości sąsiednich.
            • Gość: pisuarek Re: :-) ziemniaczki w popiele zakazane przez Radę IP: 81.210.38.* 13.09.05, 14:54
              no to absurd jakiś, jak spalac trawę bez dymu?
            • yoma Re: :-) ziemniaczki w popiele zakazane przez Radę 13.09.05, 16:48
              Buźka! Wielce ci dziękuję.

I kaczka też niech ci podziękuje, ocaliłeś mu dziób. ;)
          • yoma I jeszcze jedna historyjka 13.09.05, 17:05
            Przyjeżdżam z tego ogniska, a tu na klatce schodowej wiszą dwa ogłoszenia.
            Jedno, że dnia tego i tego jest rozprawa sądowa tu i tu - znalazł się
            spadkobierca gruntów, na których stoją teraz nasze bloki, i chce je odzyskać.
            Grunty, nie bloki. Będziemy mieć prywatnego właściciela, fajnie!

Drugie ogłoszenie - że 18 miesięcy temu Rada Warszawy wydała uchwałę, na mocy
            której spółdzielnie mogły za małe pieniądze wykupić grunty, na których stoją.
            Do uchwały było potrzebne zarządzenie wykonawcze kaczki, kaczka nie raczyła go
            z siebie wydalić, więc patrz punkt 1 i w związku z tym spóldzielnia robi
            dzisiaj demonstrację pod ratuszem. No, czy nie jaja?
    • Gość: As KACZOROWI GRATULUJEMY INWESTYCJI! IP: *.pl 13.09.05, 14:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka