Dodaj do ulubionych

Jaki zawód najlepszy?

17.09.05, 07:36
Kasia mówi: Księgowy

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12466
Obserwuj wątek
    • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 17.09.05, 16:59
      Kasia pyta: nikt nie wie???
      • sceptyk Jdesli moglbym udzielic Ci dobrejrady 17.09.05, 18:28
        to bym zasugerowal usuniecie linku do tych japsow. Wprowadza on zamet w glowach
        uzytkownikow, a Ciebie przedstawia w niekorzystnym swietle.
        • kasiadobrarada Re: Jdesli moglbym udzielic Ci dobrejrady 17.09.05, 18:32
          Kasia mówi: ja w swietle zawsze wypadam malo korzystnie.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12466
      • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 17.09.05, 20:05
        Franki mówi: polityk.
        • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 04:36
          Kasia mówi: Krawcowa

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33779
          • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 10:24
            Franki mówi: redaktor(ka) popularnego pisma kobiecego.
          • Gość: kixx Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 10:25
            zarządca nieruchomości
            ma sie duzo czasu na realizowanie wlasnych zainteresowan
            no i niezle pomysly wtedy przychodza do glowy
            • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 10:30
              Na przykład jakie?
              • Gość: kixx Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 10:32
                a skad mam wiedziec
                nie jestem zarzadca nieruchomosci
    • Gość: Ela Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:55
      Sędzia, Prokurator, Komornik, Notariusz, Radca Prawny, Adwokat,
      Prawnik, Lekarz - najlepiej płatne.
      • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 11:03
        A jakiś taki żeby nie trzeba było specjalnego wykształcenia, żeby się nie
        przemęczać szczególnie a żeby płacili 10-15 tys. zł?
        • Gość: Ela Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:21
          Oni nie posiadają żadnego "specjalnego" wykształcenia i nigdy nie
          musieli - i nie chcieli - się szczególnie przemęczać: Lech Wałęsa,
          Aleksander Kwaśniewski, Leszek Miller, Robert Czapla (dyrektor ZTM
          Warszawa)
      • Gość: dr. Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 13:59
        Jestem lekarzem z 25-letnim stazem. Pracuje w trzech prywatnych warszawskich
        klinikach. Codziennie od 8 do 20-tej, w każdą sobotę do 15-tej i co druga
        niedzielę zarabiam 5,5tys. Raczej nie polecam.
        • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 14:04
          ROTFL :o)
          Kochany lekarzu na forum Zdrowie czytałam wasze lamenty, że tak mało zarabiacie
          tj 1600zł, dlatego nie macie "serca" do pacjentów... a tu proszę- 5,5 tys zł
          buahahah!
          • Gość: dr. Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 14:15
            Paniusiu droga. W szpitalu zarabiałem 1350zł. Po doktoracie. Teraz pracuje
            wyłącznie prywatnie. ok. 80h tygodniowo. Mój zięc rok po studiach zarabia w
            kancelarii 5tys. Wiec nie mów że zarabiam dużo.
            • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 14:18
              Kochanieńki więc ta niechęci do państwowego pacjenta to specjalna polityka
              Służby. Zdrowia? ;o))
              PS
              dr a nie DR.
              • Gość: dr. Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 15:35
                Nie wiem o czyjej niechęci pani pisze. Ja mam dużo chęci. Niestety moja sytuacja
                życiowa sprawiła (zostałem sam z dwojgiem dzieci) że musiałem zostawić moją
                państwową praktykę. Ze stratą dla rozwoju naukowego. Tak zarabiam teraz nieźle,
                ale żałuję, że prawie nie widuję moich dzieci. Bardzo pani okrutna oceniając
                kogoś kogo pani nie zna.
                • sceptyk Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 16:02
                  Doktorze, nie przejmuj sie. Sa okresy w zyciu, ze trzeba zapierniczac. No,
                  niestety. My to rozumiemy. A kobity jako te sepy tylko sie na czlowieka rzucaja.
                  • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 17:39
                    sceptyk napisała:

> Doktorze, nie przejmuj sie. Sa okresy w zyciu, ze trzeba zapierniczac. No,
                    > niestety. My to rozumiemy. A kobity jako te sepy tylko sie na czlowieka rzucaja
                    > .

No tak... szczególnie na tych z "tytułem naukowym"- dr.............. ;o)
                    • lewe_oko Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 17:50
                      Strasznie jesteś złośliwa Umfano. Rozumiem, że zostałaś skrzywdzona przez służbę
                      zdrowia, ale patrzenie tylko na jedną stronę medalu to droga donikąd. Az przykro
                      się robi jak się to czyta.
                      ---
                      zawsze na południu
                      • lewe_oko Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 17:52
                        A jaki zawód najlepszy? Może architekt? :-)
                      • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 18:04
                        lewe_oko napisała:

> Strasznie jesteś złośliwa Umfano. Rozumiem, że zostałaś skrzywdzona przez służb
                        > ę
                        > zdrowia, ale patrzenie tylko na jedną stronę medalu to droga donikąd. Az przykr
                        > o
                        > się robi jak się to czyta.
                        > ---
                        > zawsze na południu

To nie musisz mnie czytać ;o)))
                        • lewe_oko Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 18:06
                          Gratuluję riposty.
                          • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 18:07
                            lewe_oko napisała:

> Gratuluję riposty.
                            Już dobrze... niech będzie architekt ;o)))
                        • Gość: pan_pndzelek Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 18:11
                          Umfana ma złe doswiadczenia z służbą zdrowia - szczególnie źle traktowano ja na
                          oddziałach psychiatrii. Ciekawe jaki ty masz zawód? Rencistka z wykształceniem
                          średnim, na ktorą płacimy podatki?
                          • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 18:43
                            Rencistka to nie zawód, to sposób na życie.
                            • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 19:03
                              Gość portalu: franki napisał(a):

> Rencistka to nie zawód, to sposób na życie.

no tak... to jest fakt!
                          • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 19:02
                            Gość portalu: pan_pndzelek napisał(a):

> Umfana ma złe doswiadczenia z służbą zdrowia - szczególnie źle traktowano ja na
                            >
                            > oddziałach psychiatrii. Ciekawe jaki ty masz zawód? Rencistka z wykształceniem
                            > średnim, na ktorą płacimy podatki?

Może być i tak ;o) Szkoda tylko że ten post nie jest autorstwa prawdziwego
                            Pndzelka :o))))
                            Psychiatra to jest to !
    • umfana Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 13:30
      troll :o) sympatyczny niegroźny troll!
      • Gość: franki Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.aster.pl 18.09.05, 15:37
        A już miałem nadzieję że nie zawsze będzie poważnie groźnie i posępnie...
        • wij.paszczak Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 17:53
          Wij mówi:Ginekolog-zbrojarz
          • lewe_oko Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 17:54
            Ginekolog to raczej z serii zawodów-koszmarów. Ja dziekuję.
            • wij.paszczak Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 18:13
              ...dlatego dodałem zbrojarza..taki pomysł racjonalizatorski,połączenie
              budowlanki ze służbą zdrowia.
              • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 19:43
                Kasia mówi: nie kłócić mi się tutaj!

Kasia mówi: Niejaka UMFANA (czy jak jej tam) potwierdza tylko regułę. Polakom
                wmówiono, że zarobki przewyższające srednią krajową powinny być
                satysfakcjonujące i ciężko pracujący ludzie nie mają prawa do narzekań, jako że
                istnieje cała masa ludzi, którzy nawet sredniej nie osiągaja. Może zmieni się to
                myslenie, jesli uswiadomicie sobie, że zwyczajna Cleaning Lady (pani sprzątajaca
                prywatne domki) w USA, pracująca pięć dni w tygodniu, szesć godzin dziennie,
                przynosi co tydzień do domu czeki na łączną kwotę 600-700$. Daje to miesięczne
                zarobki w wysokosci 7500zł - przypominam, ze jest to zarobek sprzątaczki
                pracującej w tzw. niepełnym wymiarze godzin.
                Żenująca jest zatem krytyka lekarza, pracujacego 80h tygodniowo, za to że smie
                on narzeć (zupełnie słusznie przecież) na swoje zarobki.
                Faktem jest, że realia życia róznia się znacznie (Polska-USA=Przepasć), ale
                przypomnieć muszę, iż polskie sprzątaczki nie domagają się 5tys zł miesięcznie.
                Nie dajmy się "omamić" Moi Drodzy. 10tys zł miesięcznie za ciężką pracę to nie
                są wielkie pieniądze. Ceny poszczególnych produktów już w chwili obecnej są
                wyższe niż za oceanem (żywnosć, elektronika, gas, rozrywka), już za chwilę
                również ceny usług i podatków wyrównają się, dlaczego zatem za taka samą pracę
                ludzie na zachodzie i za oceanem moga zarabiac 5 razy wiecej?
                Przypominam, że nie pracuje się jedynie po to, by kupić papu i mieć na opłaty.
                Przy zarobkach miesiecznych nie przekraczających 1500zł, wyjscie do kina z 4
                osobową rodzinką to koszt wysokosci 60zł (10zł za bilet, 5 na popcorn i cole),
                jak sobie po seansie rodzinka zgłodnieje, wydać musi kolejne 60 zł na kolacje w
                jakiejs mniejszej restauracyjce (typu Sphinx, Piramida). Jak łatwo policzyć,
                taki sobotni wieczór z rodzinką kosztować może 120zł (plus dojazd). Gdyby
                założyć - zgodnie z prawdą - że rodzina ma prawo do takiej rozrywki raz w
                tygodniu, okazać się może, iż miesiecznie na taka skromną przyjemnosć z budżetu
                domowego ubędzie 460zł. To 1/3 wypłaty! Nawet jesli oboje małżonków pracuje,
                wciąz jest to DUŻA KWOTA. Czy zatem należy przyjąć za fakt, ze wyjscie do kina
                raz w tygodniu jest Rozpusta?

Kasia mówi: Dla porównania - Owa Cleaning Lady zarabiajac miesięcznie 2500$,
                majac ochotę na kino i restauracje raz w tygodniu (z 4 osobowa rodzina) - wyda
                na ta przyjemnosć 350$ miesięcznie. Przyjmując, że oboje małzonków pracuje...
                sami sobie porównajcie...

Kasia mówi: Nie pozwólcie sie wykorzystywać. Nie krytykujcie tych, dzieki którym
                sprzeciwie, być może i Wam będzie kiedys lepiej!

Kasia mówi: Ale się rozpisałam!

Kasia mówi: Wracajac do pytania, ktore zadałam na wstępie...

Kasia mówi: Kominiarz

P.S.
                Kasia mówi: ubiegając złosliwych - nie pracuje jako Cleaning Lady, ale jesli
                brakowało by mi na życie i przyjemnosci dla mojej rodziny, podjęłabym się tego
                bez zastanowienia. To pewnie dlatego tak wielu wykształconych Polaków pracuje
                jako biała służba... i nie jest to wstydem, bo robią to z desperacji.
                • Gość: stefan Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:52
                  A gdzie w Warszawie jest bar Piramida?
                  • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 19:54
                    Kasia mówi: a kto powiedział, że w Warszawie?

• sceptyk No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:01
                      ale chcialbym uprzejmie przypomniec, ze mamy przyjemnosc goscic Cie na
                      warszawskim forum...

Dam przyklad. Jesli ktos zapyta sie tu gdzie jest ul. Sienkiewcza, to
                      zakladamy, ze chodzi o ulice Sienkiewcza w naszym pieknym miescie, a nie w
                      Kolobrzegu badz Bytomiu. I grzecznie oraz cierpliwie wyjasniamy.
                      • kasiadobrarada Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:09
                        Kasia mówi: Wyjasniam --> jesli pisze o sytuacji POLSKIEJ RODZINY, to nie jest
                        to jedynie rodzina warszawiaków. Jesli pisze o Mariocie, to nie musi być on w
                        Warszawie. Poza tym, Mój Drogi sceptyku, wątek Piramidy zdaje się być najmniej
                        istotny w moim poscie.

Kasia mówi: Ja jestem międzynarodowa

Kasia mówi: Pozdrawiam

• wij.paszczak Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:16
                          Wij mówi:Wij jest pod wrażeniem Kasi i jej znajomości problemów społecznych
                          nękających pewien kraj nad Wisłą..

Wij pyta:Kasiu naprawiłaś już Rowentę?...
                          • kasiadobrarada Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:33
                            Kasia mówi: Rowenta już sprawna. Do poduszki czytuje teraz "Zasady ruchu
                            drogowego w Zimbabwe". Pasjonujące.

• wij.paszczak Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:46
                              Wij mówi:Problemy egzystencjonalne dojrzewających pasikoników są bardziej
                              zajmujące...

Wij mówi:Też pozdrawiam
                              • kasiadobrarada Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 20:56
                                Kasia mówi: Chyba będziesz musiał podesłać mi kopię.

Kasia mówi: Miłej lektury
                                • wij.paszczak Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 21:04
                                  Wij mówi:Moje łącze internetowe posiada zbyt niską przepustowość,aby przekazać
                                  ogrom informacji związanych z tym zagadnieniem...

Wij mówi:Idę się kąpać,niechaj Kasia życzy Wijowi szczęścia...

Wij mówi:Pozdrawiam

Wij:(ładnie macha do Kasi prawą rączką)
                                  • kasiadobrarada Re: No niby nikt explicite nie powiedzial 18.09.05, 21:05
                                    Kasia mówi: Miłej kąpieli.

Kasia mówi: Ale będziesz pachnący,,,

• Gość: stefan Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:26
                      A ty z jakiego jesteś miasta?
                      • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 20:41
                        Kasia mówi: Z dużego (ponad 9mln ludzi - dane z roku 2000)

• Gość: stefan Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:47
                          To może lepiej byś zrobiła pisząc na forum tego dużego miasta. Mogłabyś pomóc
                          większej ilości osób - poza tym prawdopodobnie łatwiej byłoby ci rozwiązać ich
                          problemy gdyby miały jakiś związek z topografią tegoż miasta. Z drugiej strony
                          to godne podziwu, że mieszkając poza granicami Polski tak dobrze znasz problemy
                          jej mieszkańców - a zwłaszcza problemy mieszkańców jej stolicy.
                          • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 20:58
                            Kasia mówi: Drogi Stefanie. Jak już wspomniałam jestem międzynarodowa.
                            Inteligencja człowieka polega na tym, że umie się on wypowiedzieć na wiele
                            tematów i to co mówi nie mija się z prawdą.

Kasia mówi: Smacznego
                            • Gość: stefan Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:04
                              Nie wiem co wspomniałaś, bo nie zagłebiam się w treść twoich wpisów niebędących
                              odpowiedziami na moje pytania. Inteligencja człowieka to także pisanie na temat
                              w miejscach do tego przeznaczonych. Natomiast twoje wpisy, tam gdzie mają
                              opisywać rzeczywistość - na przykład nadwiślaną - w zgodzie z twoją definicją
                              inteligencji (niemijanie się z prawdą) świadczą o tym, że jesteś jej zupełnie
                              pozbawiona. Więc radzę ci - zmień szybciutko tę definicję na mniej zużytą. Może
                              masz tam jakąś ciekawą lokalną - w tak dużym mieście nie powinno ich zabraknąć.
                              • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 21:09
                                Kasia mówi: Męczysz mnie. Jesli zatem tak spodobała ci się moja definicja,
                                proponuje bys sie do niej zastosował. Odpowiadaj na pytanie zadane w pierwszym
                                poscie, jesli nie masz na to ochoty, zgodnie z definicja - poszukaj postów
                                odpowiadających Twoim przeogromnym wymaganiom.

Kasia mówi: Nie bulwersuj się, zawsze możesz pomijać wątek. Funkcję ową szczerze
                                polecam

• Gość: stefan Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:17
                                  Tak jak ty możesz tu spamować, tak ja mogę cię tu męczyć. Nie bulwesuj się,
                                  przeczytaj tytuł forum i wyciągnij wnioski z tej lektury. Ale czytaj uważnie -
                                  to aż jeden wyraz.
                                  • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 18.09.05, 21:18
                                    Kasia mówi: nikt tu nie spamuje, do niczego nie zachęcam, niczego nie sprzedaje.

Kasia mówi: A owszem że możesz, jesli sprawia ci to przyjemnosć, pisz do woli.

• jaa_ga Re: Jaa_ga pyta: 18.09.05, 22:16
                                      Czy masz kota?
                                      • kasiadobrarada Re: Jaa_ga pyta: 18.09.05, 22:20
                                        Kasia mówi: niezwykłam odpowiadać na pytania osobiste.

• jaa_ga Re: Jaa_ga pyta: 18.09.05, 22:25
                                          Pytanie osobiste, mówi Kasia?...
                                          Przecież nie pytam o rozmiar biustonosza. Nie zwykłam.
                                          Odnoszę wrażenie, że oboje z wijem.paszczykiem macie kota.
                                          Filemona.
                                          • kasiadobrarada Re: Jaa_ga pyta: 18.09.05, 22:27
                                            Kasia mówi: wszystko zależy od definicji "sprawy osobiste"

Kasia mówi: Wrażenia możesz mieć dowolne.

• jaa_ga Re: Jaa_ga juz nie pyta - 18.09.05, 23:24
                                              jaa_ga mówi:
                                              styl pisania jest jak odcisk kciuka he he
                                              • Gość: Sisko Re: Jaa_ga juz nie pyta - IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.09.05, 16:49
                                                A ty co? Zajmujesz sie grafologia na podstawie rodzaju czcionki???

hihihih
                                                • Gość: ortodonta Re: Jaa_ga juz nie pyta - IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.09.05, 05:02
                                                  po owocach go poznacie...
                • umfana Kasiu (czy jak ci tam) a kij ci w oko 18.09.05, 20:42
                  Niejaka Kasiu czy jak ci tam potwierdzasz regule @#$@$^*&**$^@#
                  • wij.paszczak Re: Umfana(czy jak ci tam) 18.09.05, 20:44
                    Wij mówi:Proszę mi zostawić Kasię w spokoju...
                    • kasiadobrarada Re: Umfana(czy jak ci tam) 18.09.05, 20:53
                      Kasia mówi: Ach rycerzu! Zawstydzasz mnie swą odwagą!

• wij.paszczak Re: Umfana(czy jak ci tam) 18.09.05, 20:59
                        Wij mówi:Polecam się na przyszłość...

Wij mówi:...Czy wspominałem już,że też pozdrawiam?...
                  • kasiadobrarada Re: Kasiu (czy jak ci tam) a kij ci w oko 18.09.05, 20:52
                    Kasia mówi: Droga Umfano, proponuję abys zażyła melisę, bo jak widać nerwy ci
                    puszczają. Niesmiało też pragnę przypomnieć (czynię to w trosce o dobro ogólne
                    tego forum i języka polskiego), że poza ortografią, równie ważna jest
                    interpunkcja - obawiam się, że w twoim poscie wystąpiła amfibologia - co
                    sprawia, że nie wiem czy cieszyć się mam, czy płakać.

Kasia mówi: Pisz posty, ale nie podniecaj się za bardzo.

• umfana Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idiotko ! 18.09.05, 20:47
                  kasiadobrarada napisała:

> Kasia mówi: Niejaka UMFANA (czy jak jej tam) potwierdza tylko regułę. Polakom
                  > wmówiono, że zarobki przewyższające srednią krajową powinny być
                  > satysfakcjonujące i ciężko pracujący ludzie nie mają prawa do narzekań, jako ...
                  > Żenująca jest zatem krytyka lekarza, pracujacego 80h tygodniowo, za to że smie
                  > on narzeć (zupełnie słusznie przecież) na swoje zarobki.

Ponad to ja nie krytkowałam jego zarobków tylko nabijałam się z przygłupa, który
                  tylko może pomażyć o maturze nie wspominając o tytule dr :o)))
                  • wij.paszczak Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio 18.09.05, 20:53
                    Droga Umfano,Tobie też się zdarzają byki...dlaczego więc śmiejesz się z cudzych
                    literówek?....
                    • umfana Wiju kiju ;o))) dwie literówki u pana dr z kropką 18.09.05, 20:57
                      To jest podwójna literówka :o))))
                      • umfana Wiju kiju ;o) trzy literówki u pana dr z kropką 18.09.05, 20:59
                        aż 3 !
                        • kasiadobrarada Re: Wiju kiju ;o) trzy literówki u pana dr z kr 18.09.05, 21:04
                          Kasia mówi: Droga Umfano. Czy ty oby nie jestes forumowym socjologiem?
                          Prowadzisz jakies badania i statystyki nad iloscia literowek w poscie?

Kasia mówi: jesli jest tak jak przypuszczam, mam dla Ciebie rozrywke:

ile literówek jest wyrazeniu: Pojszłam fczoraj do rezdauraci.

Kasia mówi: Zycze miłej zabawy. Tylko sie nie zmęcz.

• umfana Kasieńka w POSTACH .... postach kochanieńka :o))) 18.09.05, 21:10
                            Nie wchodząc nawet w nie...
                  • kasiadobrarada Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio 18.09.05, 20:55
                    Kasia mówi: Nie bardzo zajmuje mnie stan rzeczywisty. Wszyscy jestesmy tu
                    jedynie wirtualni. Dr miał słuszne argumenty i jedynie one mnie tu interesują.

Kasia mówi: Ja przecież też nie nazywam się Kasia, ale nie to jest tu istotne...

• umfana W takim razie przepraszam Cię Kasiu :o))) 18.09.05, 21:02
                      i Wij Ci w "oko" ;o)
                      • wij.paszczak Re: W takim razie przepraszam Cię Kasiu :o))) 18.09.05, 21:06
                        No..ja też bardzo,bardzo:))
                  • Gość: dr. Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio IP: *.aster.pl 18.09.05, 21:02
                    A ja napisałem :-) Z pewnego przyzywyczajenia, bo zawsze stawiam kropkę po
                    podpisie. Tyle, że tu nie było nazwiska. Zauważyłaś jeszcze jakies poważne błędy
                    w moich postach, by nazywać mnie przygłupem? Maturę zdałem w 1971 roku w liceum
                    im.Lelewela, wtedy jeszcze na pl.Wilsona. Mimo to pozdrawiam.
                    • Gość: stefan Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:11
                      Plac Wilsona był nazwany placem Komuny Paryskiej od roku 1953 do 1990. Ale
                      zrozumiałe że w towarzystwie licznych gości spoza Warszawy takie szczegóły
                      przestają mieć znaczenie.
                      • Gość: dr. Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio IP: *.aster.pl 18.09.05, 21:15
                        Ani ja, ani nikt z mojej rodziny nigdy nie nazywał tego placu - placem Komuny
                        Paryskiej. Nawet nie przyszło mi do głowy, żeby tak napisać. To chyba na tyle.
                      • lewe_oko Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio 18.09.05, 21:17
                        Ale z Ciebie wielki Warszawiak! Kto mówił pl.Komuny Paryskiej??? Pozdrawiam
                        Żoliborz :-)
                    • umfana "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 21:29
                      Nie przypominam sobie ;o)))
                      Pamiętaj że Ty też będzie schorowany emerytem!
                      • Gość: dr Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? IP: *.aster.pl 18.09.05, 21:31
                        Krótka masz pamięć: "Ponad to ja nie krytkowałam jego zarobków tylko nabijałam
                        się z przygłupa, który tylko może pomażyć o maturze nie wspominając o tytule dr
                        :o)))"
                        • lewe_oko Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 21:32
                          lewe_oko mówi: spadam stąd. ciut za dużo tu jadu umfano.
                          • umfana Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 21:41
                            Lewe oko kogoś mi przypominasz z forum...
                            Lepiej wygaś mnie w swoich ustawieniach tak jak ja to robię :o)
                            Nie chcę z Tobą pisać wiecej. Żegnaj!
                            • lewe_oko Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 21:43
                              Nie wiem kogo Ci przypominam. Zrobiłaś mi przykrość poczatkowymi postami - stad
                              tyle we mnie złości. To było niesprawiedliwe i tyle. Podobnie jak czepianie sie
                              o kropki.
                              • umfana Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 22:51
                                Przepraszam Lewe_Oko...
                                Pozdrawiam!
                                • lewe_oko Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 23:40
                                  Ja też pozdrawiam i przepraszam Umfano. I przy okazji pozdrawiam też ursynowsko
                                  Jaagę :-)
                                  • jaa_ga Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 23:46
                                    Hej, hej:))
                        • umfana Re: "dr." gdzie nazwałam Cię- przygłupem ? 18.09.05, 21:38
                          Przepraszam ... hm maŻyć no ładnie ;o))))
                  • lewe_oko Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio 18.09.05, 21:13
                    Umfano. Pracowałam parę lat jako korektorka w dużym ogólnopolskim dzienniku.
                    Śmiem twierdzić, że wykonywałam tę pracę dobrze. A mimo to notorycznie robię
                    literówki i błędy na forum. To o niczym nie świadczy. A czy między Służbą a
                    Zdrowia stawia się kropkę??? Raczej nie. Daj spokój - to smieszne. Profesorowie
                    wydziału polonistyki robią tego typu błędy i gorsze, a co dopiero w Internecie.
                    • umfana ludzie wyluzujcie :o) bo mnie pogryziecie ! 18.09.05, 21:21
                      Uśmiechnijcie się razem z Kasią ;o)
                      PS
                      Ja robię gorsze literówki niż nasz kochany "dr." Nie czepiam się także o błedy
                      e-znajomych, ale jak ktoś pisze beznadziejne bajeczki to sorki... jestem wysoce
                      sceptyczna :o)))

• lewe_oko Re: ludzie wyluzujcie :o) bo mnie pogryziecie ! 18.09.05, 21:23
                        Dość dobrze znam środowisko lekarskie i myslę, że ta historia jest wysoce
                        prawdopodobna.
                      • kasiadobrarada Re: ludzie wyluzujcie :o) bo mnie pogryziecie ! 18.09.05, 21:25
                        Kasia mówi: Droga Umfano, ja usmiechnięta jestem zawsze. Dziękuję jednak za
                        radę. Myslę jednak, że nie istotne jest kto pisze post, istotne czy to co w nim
                        zawarte ma wartosc. Post Dr poruszał istotny problem, dlatego mysle, że można
                        przymknąć surowe oko na rzeczywisty stan jego wykształcenia.

• Gość: dr Re: ludzie wyluzujcie :o) bo mnie pogryziecie ! IP: *.aster.pl 18.09.05, 21:28
                          Zupełnie nie rozumiem skąd ten brak wiary??? Mam opisać swoją droge zawodową, by
                          ktoś mi uwierzył? W co nie wierzysz? W podaną przeze mnie wysokość pensji?
                          Naprawdę chodzi o tę idiotyczną kropkę? Lekarze nie mają prawa wypowiadać sie na
                          forum? Nie pojmuję.
                          • kasiadobrarada Re: ludzie wyluzujcie :o) bo mnie pogryziecie ! 18.09.05, 21:30
                            Kasia mówi: Nie zwracaj na to uwagi. Zgadzam się z Twoimi opiniami.

• kasiadobrarada Re: Żaden lekarz nie pisze dr z kropka Kasiu idio 18.09.05, 21:21
                      Kasia mówi: Doceniam twą roztropnosć.

Kasia mówi: Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Obcy Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:27
      Jaki zawód - miłosny.
    • kasiadobrarada WRACAJĄC DO TEMATU 18.09.05, 21:28
      Kasia mówi: Kamieniarz
    • sceptyk Chcialbym wycofac swe wpisy w tym watku 18.09.05, 23:46
      Co za licho mnie podkusilo! Nie znosze takiego infantylnego nibydowcipnego
      belkotu. W co ja sie wpakowalem! Szlag by trafil.

Admin - wywal watek!!!!
      • jaa_ga Re: Chcialbym wycofac swe wpisy w tym watku 18.09.05, 23:48
        A nie lepiej po angielsku zniknąć, sceptyku?...
        Trzy ...cztery... juz nas nie ma...:)
        • sceptyk Re: Chcialbym wycofac swe wpisy w tym watku 18.09.05, 23:57
          Po angielsku zniknac? To take French leave?

OK. Piec ...szesc ...znikam....
          • kasiadobrarada Re: Chcialbym wycofac swe wpisy w tym watku 19.09.05, 01:57
            Kasia mówi: Miło Było.
    • fuzzy7 Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 00:39
      E tam..., bezrobotny, ale tylko taki, co wygrał w Totka przynajmniej milion
      PLN, hehehehehehehe...

Pzdr,
      Fuzzy
      • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 01:59
        Kasia mówi: Człowiek, ktory wygrywa milion i jest bezrobotny - nie jest zbyt
        rozgarnięty. Chyba dlatego w naszym kraju wiekszosć bogatych to ludzie "niskich
        lotów"

Kasia mówi: Najważniejsze by wiedzieć jak inwestować.

Kasia mówi: Powodzenia
        • gosiakiepskarada Najlepszy zawód 19.09.05, 09:00
          Najlepszy zawód to oczywiście pielęgniarka.
        • fuzzy7 Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 10:12
          kasiadobrarada napisała:

> Kasia mówi: Człowiek, ktory wygrywa milion i jest bezrobotny - nie jest zbyt
          > rozgarnięty. Chyba dlatego w naszym kraju wiekszosć bogatych to
          ludzie "niskich
          > lotów"
          >
          > Kasia mówi: Najważniejsze by wiedzieć jak inwestować.

E tam..., ale się nazwałaś, hehehehehehehehe....

To Twoim zdaniem lepiej jest być czy mieć?

Pzdr,
          Fuzzy

>
          > Kasia mówi: Powodzenia
          • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 18:58
            Kasia mówi: zdecydowanie lepiej jest BYĆ. Nic bowiem nie wynika z posiadania bez
            istnienia.

• fuzzy7 Re: Jaki zawód najlepszy? 20.09.05, 00:16
              kasiadobrarada napisała:

> Kasia mówi: zdecydowanie lepiej jest BYĆ. Nic bowiem nie wynika z posiadania
              be
              > z
              > istnienia.
              >
              > Kasia mówi: Pozdrawiam
              Pytanie cholernie trudne, to tak jak odpowiadać na pytanie: czy liczby i cyfry
              istniały zanim je wynaleziono, albo odkryto, albo ile jest liczb w przedziale
              np. 1,1 - 1,2, hehehehehehe...
              Mnie wydaje się, że jednak być i mieć!

Pzdr,
              Fuzzy
    • Gość: obserwator Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.idea.pl 19.09.05, 09:51
      Najbardziej intratny zawód to złodziej - biznesmen. Bezkarność gwarantowana.
      • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 19:00
        Kasia mówi: wystarczy, że zdobędziesz nieuczciwie pierwszy milion. Nastepne
        przyjda same.

• kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 19.09.05, 18:56
      Kasia mówi: Kosynier
      • fuzzy7 Re: Jaki zawód najlepszy? 20.09.05, 00:07
        O! Kosynier to jest to!!! A może podasz tu więcj zawodów z XIX wieku, podpowiem
        Ci:
        kowal, bakałarz, subiekt, rzeźnik, zarządca majątku, alchemik, złotnik,
        hehehehehe...

Pzdr,
        Fuzzy
        • kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 20.09.05, 02:28
          Kasia mówi: a może troszkę rozciagniemy cezurę czasową...

Kasia mówi: Płatnerz, Maślarz, Garncarz

Kasia mówi: a współczesnie -> Pilarz, Ciągacz, Modystka

Kasia mówi: i cos ponadczasowego: Gorseciarka

• kasiadobrarada Re: Jaki zawód najlepszy? 20.09.05, 02:30
      Kasia mówi: Miecznik
    • monkglobe Re: Jaki zawód najlepszy? 21.09.05, 00:10
      monkglobe mówi: koniuszy
      • Gość: TT Re: Jaki zawód najlepszy? IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.10.05, 00:26
        TT mówi: prezydent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka