Dodaj do ulubionych

Petycja do ZTM w sprawie E-4

03.10.05, 14:14
Witajcie! Chcę poprosić wszystkich, którzy jeżdżą linią E-4 i chcieliby
powrotu tej linii na starą trasę, która obowiązywała przed otwarciem ul.
Słowackiego o rozpropagowanie tej idei wśród pasażerów E-4:

Pasażerowie domagający się przywrócenia linii E-4 w kierunku Nowodworów na
trasę: Pl. Wilsona – Krasińskiego – Wisłostrada…

<tu podpisy pasażerów - trzeba niestety wysilic się i w trakcie gdy autobus
powoli jedzie Słowackiego, a potem trasą AK w korku zbierać podpisy od
pasażerów jadących tym samym autobusem>

Po skierowaniu linii E-4 na ulicę Słowackiego - dodatkowe skrzyżowania z
sygnalizacją świetlną oraz permanentny korek na trasie AK w godzinach szczytu
wydłużają nasz dojazd do domów o ok. 15 minut w stosunku do dawnej trasy. Ze
wspólnego przystanku przy UD Żoliborz nie korzystamy w stopniu takim jak
założono wcześniej w przewidywaniach. W związku z tym, My wyżej podpisani
domagamy się jak najszybszego przywrócenia kursowania linii E-4 w kierunku
Nowodworów na trasę obowiązującą przed otwarciem ul. Słowackiego, tj.: Pl.
Wilsona – Krasińskiego – Wisłostrada – most Grota… z drobną korektą:
pominięciem przystanku w ul. Krasińskiego.

Zainteresowanych prosze o kontakt:
tarantula01@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: MZ Re: Nic to nie da - zareczam ci. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 03.10.05, 15:53
      Decyzja przyszla z gory, a w warszawie kaczynskiej obywatele maja g* do
      gadania - wladza wie lepiej.
      Widac to wyraznie po Budzynskiej-Tylickiej NZ dla 509 i 518
      • Gość: Andrzej Re: Nic to nie da - zareczam ci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 18:51
        Tak, na pewno Kaczyński wymyślił by E4 tak jechało...przestańcie ludzie.

Protestujcie ile wlezie, najlepiej też o 508 i 511.
        • Gość: Rychu Re: Nic to nie da - zareczam ci. IP: *.spray.net.pl 03.10.05, 21:23
          Podejscie obecnych wladz jest takie, ze urzedy maja racje. Ma podjezdzac 508,
          511 i E-4 pod ratusz Zoliborza? Podjezdza. Kazdy protestujacy dostanie ta sama
          lakoniczna odpowiedz, ze trwaja pomiary i od nich sa zalezne zmiany. Tak ma byc.
          • tarantula01 Re: Nic to nie da - zareczam ci. 04.10.05, 10:50
            Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Podejscie obecnych wladz jest takie, ze urzedy maja racje. Ma podjezdzac 508,
            > 511 i E-4 pod ratusz Zoliborza? Podjezdza. Kazdy protestujacy dostanie ta
            > sama lakoniczna odpowiedz, ze trwaja pomiary i od nich sa zalezne zmiany. Tak
            > ma byc.

Uważam, ze miesiąc w tym wypadku to było dostatecznie długo, aby przekonać się
            (przeprowadzić pomiar), że do E-4 przy UD Żoliborz wsiada ok. 5% ogółu
            pasażerów tej linii.
            Wspólny przystanek E-4 i 511 jest (przy kinie Wisła). Trzeba dodać tam 508, a w
            zamian wywalić obecny przystanek przed pl. Wilsona. Chyba mi nikt nie powie, że
            z tego przystanku korzysta mnóstwo ludzi z 508, którzy nie mogliby pójść sobie
            pod kino Wisła?
            • swinka_morska Re: Nic to nie da - zareczam ci. 04.10.05, 12:04
              a ja ci powiem ze mi na przyklad taki uklad pasi - albo zrobic wspolny
              przystanek dla wszystkich autobusow pod kinem wisla, i zlikwidowac ten przy
              parku, a jezeli nie, to niech e4 staje tez pod urzedem - a dlaczego? bo tak mi
              wygodniej i nie musze ganiac na okolo p;lacu, zeby z e4 przesiasc sie w 116,
              wiec na moj podpis nie licz... a jak ci za ciasno na ulicy to wez taksowke i
              jedz wislostrada
            • kilovolt Re: Nic to nie da - zareczam ci. 04.10.05, 17:25
              Chyba sobie żartujesz? Urzędasom z UD chcesz zabrać przystanek i zmusić ich do
              chodzenia naokoło placu? Niestety, gwarantuję ci, że szanse na to są zerowe,
              było już wiele petycji i zmian odnoście tej linii, ale ta akurat nie ma szans
              powodzenia. Tak już zostanie, sprzed Urzędu Dzielnicy przystanek dla E-4 nie ma
              szans wypaść. Trzeba do tego przywyknąć.
            • osservatorepolacco ztm - tumany! 08.12.05, 17:43
              Zgadzam się, ze E4 powinno jeżzić po staremu - po cholere je tam ztm wepchnęło
              nie wiem. i jeszcze szkoda mi wspólnego przystanku spod kina Wisła. miąłme tam
              3 busy na Chmiczowke z jednego miejsca - a tak wybieram, bądż biegam
    • Gość: podroznik Jak taka mądra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.05, 22:34
      to przyspiesz most polnocny, a nie tu ludzi mamisz E4.
      • tarantula01 Sprawa trasy autobusu linii E-4 19.10.05, 23:43
        Po otwarciu ul. Słowackiego linia E-4 została skierowana w stronę Nowodworów na
        trasę: Pl. Wilsona - Słowackiego - Trasa AK - most Grota - Modlińska... z
        dotychczasowej: Pl. Wilsona - Krasińskiego - Wisłostrada - most Grota -
        Modlińska...

Taka trasa spowodowała, ze mieszkańcom północno-wschodnich rejonów Warszawy
        wydłużyli Państwo drogę powrotną od 1-4 do nawet 15 minut. Rozrzut czasowy
        wynika z:
        a) rozsynchronizowanej sygnalizacji świetlnej w ul. Słowackiego (autobus
        może stać i 3 razy).
        b) zatoru na Trasie AK.
        Korek uliczny na Trasie AK jest o wiele większy niż zator tworzący się przy
        wjeździe na most Grota z Wisłostrady.

Dotychczasowe indywidualne pisma pasażerów linii E-4 nie przyniosły rezultatu,
        toteż zdecydowałem się zmobilizować współpasażerów linii E-4 do bardziej
        masowego wystąpienia. W efekcie od początku października przez 2 tygodnie pod
        żądaniem powrotu linii E-4 na trasę z przed otwarcia ul. Słowackiego podpisało
        się ok. 600 osób. Głosy te złożę w stosownych urzędach w najbliższych dniach -
        teraz sygnalizuję problem.
        Pasażerowie po prostu widzą, że teraz mają gorzej niż wcześniej.

Przy zmianach tras autobusów po otwarciu ul. Słowackiego kierowali się Państwo
        zapewne myślą o utrzymaniu wspólnego przystanku dla linii autobusowych w
        kierunku Białołęki. Wybór padł na przystanek przy UD Żoliborz. To z punktu
        widzenia interesu mieszkańców Białołęki zły wybór.
        Właściwy to przystanek pod kinem Wisła (Pl. Wilsona02). Najlepiej byłoby dla
        linii 508 zastąpić przystanek Pl. Wilsona08 przystankiem Pl. Wilsona02.
        Uprzedzając Państwa ripostę, że ten przystanek jest "za ciasny" dla E-4, 508 i
        511 jednocześnie, sugeruję czasowe trasy linii E-4 w ciągu dnia:
        1. Skierowanie linii E-4 w godzinach popołudniowych (godz. 15:30 - 19:00)
        w dni powszednie, a więc wtedy, gdy na trasie AK jest największy zator i straty
        mieszkańców z tytułu przejazdu są największe (nawet 15 minut), bezpośrednio z
        Pl. Wilsona w stronę ul. Krasińskiego i dalej Wisłostrady (z pominięciem
        dawnego przystanku w ul. Krasińskiego - co też poparli pasażerowie). 508 bez
        zmian.
        2. W pozostałych godzinach kursowanie linii E-4, ze względu na mniejsze
        straty czasu (1-4 minuty) spowodowane głównie "tylko" przestojami na czerwonym
        świetle, dotychczasową trasą. 508 bez zmian.

Dla pasażerów E-4 nie spowoduje to zamętu, bowiem 98% jadących w stronę
        Nowodworów wsiada na przystanku Pl. Wilsona02.

W imieniu mieszkańców - pasażerów linii E-4 liczę na pozytywne ustosunkowanie
        się i przychylenie do prośby.

------------------------------------------------
        Wysłane elektronicznie na razie.
        To jest dosyć łagodna wersja proponowanych zmian, bo podpisy pasażerów
        upoważniają mnie do bardziej zdecydowanego postawienia sprawy.
        • Gość: b Re: Sprawa trasy autobusu linii E-4 IP: 195.85.249.* 20.10.05, 10:31
          Bravo Tarantula, w tej kwesti można na Ciebie liczyć. Jestem mile zaskoczony,
          że w dobie totalnego tumiwisizmu, jest ktoś komu się chce!!!
          Pzdr
          b

PS
          Szkoda tylko ze w sprawie spalarni nie dokonca sie zgadzamy
          PS 2
          A może jakaś akcja w celu szybkiej budowy MP, a może petycja zeby metro przez
          MP jechało na Nowodwory.....ech tak tylo mi się wyrwało, to chyba wina
          dzisiejszego słonca:-)))
        • swinka_morska Re: Sprawa trasy autobusu linii E-4 20.10.05, 11:53
          > Taka trasa spowodowała, ze mieszkańcom północno-wschodnich rejonów Warszawy
          > wydłużyli Państwo drogę powrotną od 1-4 do nawet 15 minut.

a kiedy to jechalas 1-4 minuty? zawsze jechalo sie 15 minut, niezaleznie ktora
          wersja trasy...

pozatym uklad ktory proponujesz wprowadzi tylko zbedne zamieszanie i ogolna
          dezorientacje co gdzie i kiedy sie zatrzymuje....
          • tarantula01 Re: Sprawa trasy autobusu linii E-4 20.10.05, 12:29
            swinka_morska napisała:
            > pozatym uklad ktory proponujesz wprowadzi tylko zbedne zamieszanie i ogolna
            > dezorientacje co gdzie i kiedy sie zatrzymuje....

Dla pasażerów E-4 nie będzie zamętu, bo praktycznie wszyscy korzystający z E-4
            wsiadają przy kinie Wisła. Dla tych co jadą 508... też nie, bo mało kto wsiada
            do 508 na pl. Wilsona w okresie, gdy E-4 jeździ często.
            • swinka_morska Re: Sprawa trasy autobusu linii E-4 21.10.05, 09:38
              a wiesz dlaczego kazdy woli e4?? bo kazdy liczy ze uda mu sie posadzic dupe nie
              patrzac, ze walczy o miejsce jak o mieso w prl, ze tratuje wszystkich po
              drodze.... jak dla mnie to w godzinach szczytu na e4 to powinni puszczac
              autobusy z wymontowanymi siedzeniami - wecej by weszlo i moze to by nauczylo
              coponiektorych chamow kulturalnie wsiadac...

pozatym ZMIANOM DLA E4 MOWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!!!!!!!!!! dlaczego? tylko
              dlatego, ze nie widze zadnego powodu, dla ktorego mialabym rezygnowac z wlasnej
              wygody na rzecz wygody innych
    • zetkalg Re: Do Tarantuli 21.10.05, 10:54
      Trochę zamieszania jest w twoim piśmie. Inicjatywa jak najbardziej ok,
      Może warto powalczyć o skrócenie 508 do Pl. Wilsona i zwiększenie częstotliwości
      kursowania? Po tych wakacjach przybyło tyle ludzie, że jedzie się "na śledzia w
      puszce"
      1) rozwiązanie pierwsze: 508 można by wtedy pokierować tak jak E-4 w stronę pl.
      Wilsona
      wszystkie 3 linie (508 511 E-4)mają przelotowy przystanek przy Kinie Wisła i
      objeżdżają plac jak przed otwarciem Słowackiego i dalej ul. Krasińskiego
      2) E-4 jedzie w stronę Pl. Wilsona jak 508 tj. trasą AK i Słowackiego. jeśli 508
      byłoby skrócone do Wilsona i 511 miałoby przystanki na bukowie to wszystkie
      linie odjeżdżały by obecnie z przystanku pl. Wilsona na ul. Słowackiego w
      stronę Centrum bez powtórzenia przystanku za placem.
      Gdyby udalo się skrócić 508 do Wilsona wtedy można by skoordynować rozkłady obu
      linii E-4 i 508 i wprowadzić częstotliwość naprzemienną 4-5 minutową
      częstotliwośćo. Wtedy też mozna by wywalić E-4 z Ekspresowej, gdyż 508 miałoby
      dostatecznie dużą częstotliwość. wtedy też można by E-4 ograniczyć tylko do
      linii szczytowej. a wtedy wyglądałoby to tak:
      częstotliwość odpowiednio szczyt poranny, międzyszczyt, szczyt popołudniowy, święto
      E-4 4/-/5/-
      508 4/10/8/10
      511 6/20/8/20
      i wtedy byłoby ok.
      • Gość: Andrzej Re: Do Tarantuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 11:08
        ZTM powinien bez oglądania się na pasażerów wprowadzić układ z zaproponowanego
        II etapu zmian:
        508 - do Wilsona, 5/10/10
        E-4 - do Wilsona, 5/-/- (bez Ekspresowej)
        obie linie ułożone ze sobą,
        511 - jak teraz
        z tym że to wszystko nie przez Słowackiego, a tak jak wcześniej.
        • misiekka Re: Do Tarantuli 31.10.05, 10:30
          1) Nie grzebac w 511.
          2) Skrocic 508 do Wilsona i dac mu czesty rozklad.
          3) E-4 albo kasacja forever, albo tylko obsluga samych szczytow
      • sloggi Re: Do Tarantuli 30.10.05, 17:14
        Tylko czy wtedy nie lepiej połączyć E4 i 508?
    • Gość: mw158979 Re: Petycja do ZTM w sprawie E-4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:41
      Witam,

Zdaje mi sie, ze to wszystko jest na krotka mete.
      Z uwagi na bezwlad "tego wszystkiego" watpie, zeby
      udalo sie to zalatwic szybko. Tymczasem w przyszlym
      roku planuje sie otwarcie kolejnej stacji metra,
      co znow pociagnie za soba rewolucje komunikacyjna
      i nie spodziewam sie, zeby E-4 zostalo na Placu Wilsona.
      Ma byc jakas petla przy nowej stacji i tam zostana
      skierowane dojazdowki z Brodna, Tarchomina (a moze
      jakies podmiejskie tez?). Zatem dzialanie jest na
      krotka mete - o wiele bardziej przydal by sie pas
      dla busow na trasie, i teraz i potem. Do Wislostrady
      miejsce jest (a dalej trudniej go zrobic i nie jest
      taki potrzebny).

hej
    • mp84 Zlikwidujmy ZTM! 30.10.05, 11:51
      ZTM miał koordynować i usprawniać działanie komunikacji miejskiej. Niestety
      efekty są słabe. Jednea utobusy są zatłoczone podczas gdy inne jeżdża prawie
      puste, notorycznie się spóźniają czy też korzystają z gorszych tras. Obywatele
      mogą sobie pisać a oni i tak robią swoje. A to wszystko kosztuje nas ponad
      20mln zl rocznie. Można by za to kupić chociażby kamery które by strzegły
      bezpieczeństwa i informowały o zatłoczeniu (lub jego braku) albo np 20
      autobusów, z resztą lista zakupów jest długa.
      • Gość: MZ Re: Zlikwidujmy ZTM! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 31.10.05, 10:28
        I co dalej? Bedzie jeszcze wiekszy burdel.
    • tarantula01 Odpowiedź z Pionu Przewozów: 03.11.05, 23:16
      Tak jak wcześniej pisaliśmy zmiana trasy była wynikiem projektu
      przedstawionego , skonsultowanego i zaakceptowanego już na wiosnę 2005.
      Opóźnienie wprowadzenia zmian wyniknęło z późniejszego oddania do użytku ul.
      Słowackiego. Po wprowadzeniu zmian od części pasażerów otrzymaliśmy sygnały i
      propozycje powrotu do poprzedniej wersji. Nadmieniamy że tak się dzieje z każdą
      zmianą trasy jakiejkolwiek linii. Oczywiście zgodnie z naszymi zadaniami
      sprawdziliśmy szczegółowo zgłoszony problem. W wyniku pomiarów stwierdziliśmy
      średnie opóźnienia autobusów E-4 i 511 ok. 5 min. w stosunku do rozkładu jazdy.
      Oczywiście zdarzają się przypadki i większych i mniejszych opóźnień.
      Przywrócenie poprzedniej wersji spowoduje większe wędrówki piesze po Pl.
      Wilsona i wydłuży drogę dojścia a jednocześnie może przynieść mały efekt w
      stosunku do obecnej wersji. Stąd wystąpiliśmy do UD. Białołęka z zapytaniem o
      opinię na ten temat. Jednocześnie chcąc pozostawić
      • tarantula01 Moja odpowiedź 03.11.05, 23:18
        Dzień dobry

Państwa pomiary opóźnień są w zasadzie miarodajne. Wynika z nich jasno, że czas
        przejazdu zwiększył się średnio o ok. 25% w stosunku do dawnej trasy. E-4 ma
        krótką pod względem czasu przejazdu trasę, ale mimo wszystko 25% różnicy jest
        znaczącą wartością. Czyż nie mamy racji?

Ponadto proszę zauważyć, że sygnał wysłany przeze mnie w imieniu pasażerów E-4
        jest prawdopodobnie największy w swojej sile. Poświęcając swój czas, a raczej
        spokój podczas jazdy, dotarłem w czasie podróży linią E-4 do bardzo wielu
        pasażerów, którzy inaczej nie zdecydowaliby się na wyrażenie swojej opinii -
        nie wiedzieliby Państwo o tych opiniach. Poprzez podpis na piśmie, które w
        załączeniu przesłałem wstępnie mailem, a nastepnie z końcem października
        zostawiłem w siedzibie Pionu Przewozów, mieli szansę wyrażenia swojego
        niezadowolenia, z której skorzystali. Adresatem pisma został UD Białołęka, a
        konkretnie Wydział Infrastruktury, i tam też złożłem 2 listopada 2005 r.
        wszystkie 600 głosów. Pierwotnie pismo adresowałem do Rady Dzielnicy, ale przy
        składaniu pisma poradzono mi, że taką sprawę najlepiej skierować od razu do
        Wydziału Infrastruktury.

Nie sądzę ponadto, aby wydłużyła się droga dojścia do autobusów oraz
        powiększyły się wędrówki pasażerów. W tej chwili i tak prawie wszyscy
        korzystający z linii E-4 wędrują po placu wychodząc ze stacji metra.
        Pasażerowie E-4 na stacji kierują się do południowego wyjścia - szkoda, że nie
        ma przejścia podziemnego pod ul. Mickiewicza. Czy mylę się?

I wracając do punktu wyjścia - ten mały efekt, to jest powrót do dawnego czasu
        przejazdu, czyli skrócenie podróży średnio zaledwie o 5 minut i aż o 25% (choć
        w odwrotną stronę jest to "tylko" 20%). Czy nie sądzą Państwo, że należy
        skracać czas przejazdu i długość trasy (spalane paliwo w autobusach) dla linii
        autobusowych, zwłaszcza gdy chce tego tak duża ilość bezpośrednio
        zainteresowanych pasażerów?

Mam nadzieję, że z UD Białołęka również otrzymają Państwo sygnał popierający
        przywrócenie linii E-4 na dawną trasę. Teoretycznie UD Białołęka powinien
        pomyśleć o tych 600 pasażerach, którzy się podpisali oraz o pozostałych, do
        których nie zdołałem dotrzeć.
        • tarantula01 Re: Moja odpowiedź - przekazano 16.11.05, 23:22
          W dniu 16.11.2005r.Pana wiadomość została ponownie przekazana do Pionu
          Przewozów.
      • misiekka Re: Odpowiedz - 'wypchaj sie' 04.11.05, 08:28
        Milo, grzecznie, ale nic z tego.
        "Przywrócenie poprzedniej wersji spowoduje większe wędrówki piesze po Pl.
        Wilsona i wydłuży drogę dojścia a jednocześnie może przynieść mały efekt w
        stosunku do obecnej wersji" - mowi samo za siebie. A UD Bialoleka ma to w nosie.
        • tarantula01 Odpowiedz - 'wypchaj sie', Wiem 04.11.05, 12:21
          Tak, dlatego podpisy złożyłem do UD i będę ten UD molestował dalej. Co ciekawe
          nikt w UD Białołęka nie przypominał sobie, aby ZTM cokolwiek konsultował z nimi
          w kwestii organizacji ruchu autobusów po otwarciu stacji i ul. Słowackiego. Ale
          w moim UD przynajmniej wiedziano, kto może być odpowiedni jako adresat
          (Infrastruktura, choć i tak nie jestem pewien).

Do wiadomości pismo dostał też UD Żoliborz i tu wielkie oczy do mnie zrobiono,
          gdy mówiłem im o konsultacjach ZTMu. Nikt z nikim, itd. podobno nie ustalał. W
          tym UD także wogóle nie wiedziano po co im to pismo. No to im powiedziałem, że
          po to, aby wiedzieli.
          • Gość: MZ Re: Heheheh ROTFL - biedacy... NIC NIE WIEDZA! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 08.11.05, 16:02
            Prawda byla. Oczywiscie najlepiej zrobic wielkie oczy i zwalic na innych.
          • tarantula01 Re: Odpowiedz - 'wypchaj sie', Wiem 25.11.05, 17:36
            tarantula01 napisał:

> Tak, dlatego podpisy złożyłem do UD i będę ten UD molestował dalej.
            > Co ciekawe nikt w UD Białołęka nie przypominał sobie, aby ZTM cokolwiek
            > konsultował z nimi w kwestii organizacji ruchu autobusów po otwarciu stacji i
            > ul. Słowackiego. Ale w moim UD przynajmniej wiedziano, kto może być
            > odpowiedni jako adresat (Infrastruktura, choć i tak nie jestem pewien).

Dziś byłem i w wydziale Infrasturktury powiedziano mi, że sprawa jest już
            wpisana do porządku obrad Zarządu Dzielnicy i przy najbliższej okazji będzie
            referowana, a następnie UD ustosunkuje się do złożonego pisma z podpisami.

Trzymam za słowo i mam nadzieję, że poparcie będzie.
    • swinka_morska Re: Petycja do ZTM w sprawie E-4 12.11.05, 13:30
      z niecierpliwoscia czekam, kiedy w UD i na autobusach pojawi sie zdjecie tego
      pajeczaka z tekstem" tego klienta nie obslugujemy" - zreszta na forum tez tak
      powinni zrobic...
      • Gość: b Czy jest jakaś świńska grypa? IP: 195.85.249.* 14.11.05, 09:43
        ...taaa wiesz jak na razie to ty jesteś niemiła a przede wszystkim egoistyczna.
        Wszystko na tym świecie zdaje sie MUSI być tak jak ty chcesz, bez względu ile
        osob jest w opozycji.

Dosyć mam juz twoich egoistycznych tekstow "nie bede dla swojej
        wygody...blablablabla"

A no i wydaje mi sie ze masz niestosowny nick. Chyba sama musiałas przed sobą
        ukryc swoj wredny charakterek i dlatego dodałaś to "morska" , no i zupełnie
        niepotrzebnie zdrobniłaś pierwszy człon - ŚWINIA jest jak najbardziej na
        miejscu.
        • Gość: MZ Re: Tak jest! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 14.11.05, 10:51
          Nie mam argumentow to atakuje osobe. Jakie to polskie. A potem zdziwienie, ze
          nic 'se ne da'.
          • Gość: b Re: Tak nie jest! IP: 195.85.249.* 14.11.05, 11:28
            Misiu , pełno cię na forum , wiec powinienieś doskonale wiedziec o czym
            piszę...czyżbyś tylko umiał klepać po klawiszach bez jakiegokolwiek sensu, i to
            nie swojej sprawie.....a moze masz rozdwojenie jaźni....hm
            • qnegunda Re: Tak nie jest! 14.11.05, 13:42
              Prawda boli? Odpowiedz MZ jest z sensem i dotyczy czepania sie nicka, bo jak
              sie koncza argumenty na glowny temat, to zaczyna sie czepianie do byle czego.
              Skonczyly ci sie tematy? To sie ZAMKNIJ.
              • Gość: swinka_morska Re: Tak nie jest! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.05, 17:19
                dajcie spokoj trolowi - dzieciak wczesniej skonczyl lekcje i nie wie co z
                wolnym czasem zrobic....
                • Gość: b Re: Tak nie jest! IP: 195.85.249.* 28.11.05, 16:41
                  Taaaa.....każdy sądzi według siebie, prosiaczku.....

Gość portalu: swinka_morska napisał(a):

> dajcie spokoj trolowi - dzieciak wczesniej skonczyl lekcje i nie wie co z
                  > wolnym czasem zrobic....
    • Gość: "Ściśnięty" w 171 Petycja do BKM w sprawie linii E-4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:06
      Petycje w sprawach m.in. linii E-4 należy kierować
      (najlepiej 'telefonicznie') do:

Biuro Komunikacji Miejskiej
      (dyrektor: pan Stanisław Szweycer)
      00-033 Warszawa
      Ul. Wojciecha Górskiego 7
      Nr tel.: 8-277-775
      Nr faks: 8-288-255
      www.bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=179
      To BKM (a nie ZTM) zareagowało na wielomiesięczne prośby pasażerów
      (kierowane z początku do ZTM) i wycofało Solarisy Connex'u z
      przeciążonej linii 171 na rzecz przegubowców z MZA:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=30024421
      • jurek_dzbonie Re: Petycja do BKM w sprawie linii E-4 15.11.05, 17:21
        > Biuro Komunikacji Miejskiej
        > (dyrektor: pan Stanisław Szweycer)

A oni to szybko do smietnika.

> To BKM (a nie ZTM) zareagowało na wielomiesięczne prośby pasażerów
        > (kierowane z początku do ZTM) i wycofało Solarisy Connex'u z
        > przeciążonej linii 171 na rzecz przegubowców z MZA:

Buhahahaha!!!! ROTFL Biuro Opieprzania Sie zareagowalo:) Wez mnie nie
        rozsmieszaj. Solarisy z Connexu zostaly inaczej podzielone w zwiazku ze zmiana
        umowy Connex - ZTM.
    • gunio-fl Bardzo milo wspominam te linie.... 25.11.05, 21:44
      Pare lat temu kupilismy z narzeczona mieszkanie w Jablonnej, poniewaz
      posiadalismy jeden samochod, od poniedzialku do piatku podwozila mnie na
      Tarchomin, na przystanek E-4. Rano ok.6:30 na Mokotow tj. Tarchomin-Dw.Gdanski-
      Metro-Raclawicka 25min, podobnie w drodze powrotnej ok.16:00. Jednak czesto
      wracalismy samochodem. Dlatego popieram idee przywrocenia "dawnej"trasy E4.

pozdr. z Florydy
    • Gość: Rychu Krzyczec! od 2.01 korekty tras - moze sie zalapie. IP: *.spray.net.pl 29.11.05, 23:11
    • Gość: WSCIEKLY BEZNADZIEJNA LINIA !!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 03.12.05, 22:31
      i to ma byc ekspres czesto jezdzacy??? to pomylka nie linia:
      19 | 20# 32#
      20 | 09# 43#
      21 | 23#
      22 | 03# 43#
      23 | 23#

oto jak czesto ta zasrana linia jezdzi w sobotni wieczor - oczywiscie rozumiem,
      ze teraz to ztm bedzie placilo za antybiotyki dla pasazerow czekajacych na e-4
      na wilsona
      • Gość: lassu Re: BEZNADZIEJNA LINIA !!!!!!! IP: *.chello.pl 03.12.05, 22:48
        a koordynacja z 508?? moze lepiej stanąć na przystanku z placem wtedy mamy
        autobus co 20 min a nie 40
        • swinka_morska Re: BEZNADZIEJNA LINIA !!!!!!! 04.12.05, 10:35
          ale 508 tez jezdzi co 40 minut - pozatym podobno chcecie przeciez zlikwidowac
          ten drugi przystanek...
          • Gość: lassu Re: BEZNADZIEJNA LINIA !!!!!!! IP: *.chello.pl 04.12.05, 14:49
            ale co 40 min 508 i co 40 e4 to jak sie nie myle autobus pojawia się co 20 mnin
      • misiekka To jest rozklad w WEEKEND. 04.12.05, 20:59
        A wtedy nie jezdza tabuny ludzi.
        • Gość: E-4 Re: przywrócenie starej trasy... IP: *.crowley.pl 05.12.05, 10:27
          ... uważam za niecelowe. Rzeczywiście - zrobi się kłopot przy wysiadaniu z
          metra - iść do przodu na przystanek 508 lub 511, czy może wrócić się na E-4.
          Nie usprawni to komunikacji, a rzeczywiście powiększy wędrówki po przejściu dla
          pieszych na ul. Mickiewicza.
          Jestem za pozostawieniem obecnego rozwiązania.
        • swinka_morska Re: To jest rozklad w WEEKEND. 07.12.05, 08:31
          no ale jednak niektorzy jezdza wiec co - w weekend to na wies wyjezdzacie ze
          was nie obchodzi? czyzby caly tarchomin byl ze wsi? no sory, ale z twojej
          wypowiedzi tak wynika...

albo jest linia ktora przez caly czas (takze w sobote i w niedziele) jezdzi w
          normalnych odstepach czasu, albo jej nie ma wcale, bo to co jest teraz obecnie
          to smiech na sali
          • tarantula01 Re: To jest rozklad w WEEKEND. 07.12.05, 10:57
            swinka_morska napisała:

> albo jest linia ktora przez caly czas (takze w sobote i w niedziele) jezdzi w
            > normalnych odstepach czasu, albo jej nie ma wcale, bo to co jest teraz
            > obecnie to smiech na sali.

W soboty i święta linia E-4 jeździ skorelowana z 508. Zanim E-4 stało się
            całodzienno-tygodniowe, to o wspomnianych porach 508 jeździło co 20 min., a po
            godz. 20 co 22-25-30 min. (im później tym rzadziej).

Ja osobiście, to chętnie widziałbym E-4 też w nocy, żeby 609/613 nie jechać
            krajoznawczo po Pradze (co w sensie wrażeń nie jest takie znowu straszne), ale
            są pewne granice.
            • misiekka Re: To jest rozklad w WEEKEND. 07.12.05, 12:10
              > Ja osobiście, to chętnie widziałbym E-4 też w nocy, żeby 609/613 nie jechać
              > krajoznawczo po Pradze (co w sensie wrażeń nie jest takie znowu straszne),
              > ale są pewne granice.

ROTFL! chyba, ze pokryjesz koszty jazdy muchowozow z wlasnej kieszeni.
    • tarantula01 Odpowiedź z UD Białołęka - Wydz. Infrastruktury 05.12.05, 22:34
      Warszawa, 2005-11-30
      W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
      Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
      rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
      poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
      Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony, wyraził zgodę na nową
      trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida, zawnioskował o
      pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i dodanie nowego
      przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.
      • tarantula01 Odp z UD B - Wydz. Infrastruktury - komentarz 05.12.05, 22:37
        tarantula01 napisał:

> Warszawa, 2005-11-30
        > W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
        > Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
        > rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
        > poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
        > Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony,

Mały krok do zmiany trasy linii E-4 wykonany z powodzeniem.

> wyraził zgodę na nową trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida,

Zapewne z powodu zakorkowanej Myśliborskiej, może i dobrze, ale mam nadzieję,
        że nie będzie przystanku "przy sklepie" - choć pewnie przy UD Białołęka
        przystanek będzie (urzędnicy sobie też coś chcą upiec).

> zawnioskował o pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i
        > dodanie nowego przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

Jak już będzie przy UD, to po co Ekspresowa? Lepiej już ją zamienić na
        Konwaliową albo wogóle wywalić - wtedy do E-4, jednocześnie do 511, będzie
        przesiadka przy UD Białołęka.

> Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.
        • parr Re: Odp z UD B - Wydz. Infrastruktury - komentarz 06.12.05, 10:40
          Jak urzędnicy cos poprawią to zaraz znowu cos spieprzą by znów trzeba było
          zbierać petycje....

Zaraz zacznie sie płacz tych z Mysliborskiej,że E4 juz nie zatrzymuje sie obok
          nich.Ale to dobra zamiana ,bo w tej chwili E4 wiecej traci w korku na
          Mysliborskiej niz Modlinskiej.

Po co przystanek na Konwaliowej?Przeciez E4 to ma byc linia ekspresowa.

A wszystko to polowiczne rozwiazania.Cały Tarchomin korkuje sie coraz bardziej.

Tarrantula jesli o Moscie Polnocnym mozemy zapomniec na najblizsze 4 lata to
          moze akcja odnosnie przedluzenia torow spod Zerania na Tarchomin i Nowodwory?
          Teren pod linie jest.Wystarczy tylko podciagnac tory(Bielany z Bemowem
          połaczono w rok).
          • tarantula01 Re: Odp z UD B - Wydz. Infrastruktury - komentarz 07.12.05, 11:33
            parr napisał:

> Jak urzędnicy cos poprawią to zaraz znowu cos spieprzą by znów trzeba było
            > zbierać petycje....

Właśnie najpóźniej do piątku, chcę dostarczyć do urzędów następne pismo,
            negujące potrzebę dodawania przystanków na Modlińskiej dla E-4. Bo pewnie
            będzie następna petycja w sprawie tych nowych przystanków (po co?).

> Zaraz zacznie sie płacz tych z Mysliborskiej, że E4 juz nie zatrzymuje sie
            > obok nich. Ale to dobra zamiana, bo w tej chwili E4 wiecej traci w korku na
            > Mysliborskiej niz Modlinskiej.

A może bus pas na Myśliborskiej? Tak tylko, że zakorkuje się dojazd ul.
            Światowida. Być może mieszkańcy okolic Porajów przełkneliby zmianę trasy E-4
            (zwłaszcza oni, bo od bloków po wschodniej stronie Myśliborskiej jest dosyć
            blisko do przystanków w ul. Światowida). Aby do końca nie zabierać E-4, to z
            powrotem autobus mógłby wracać jak 518. To propozycja do dyskusji w zależności,
            czy przy UD Białołęka byłby przystanek E-4, czy nie. Dla północnych i
            centralnych części osiedla Tarchomin i Nowodworów, to zmiana byłaby raczej
            dobra (może za wyjątkiem powrotnej trasy).

> Po co przystanek na Konwaliowej? Przeciez E4 to ma byc linia ekspresowa.

Skoro Zarząd Dzielnicy widziałby E-4 na Światowida od samego początku tej
            ulicy, to powinien wnioskować o zastąpienie Ekspresowej przystankiem przy UD
            Białołęka. Może wtedy Konwaliowa byłaby do przełknięcia przez pasażerów. Ludzie
            przesiadający się do E-4 z 723, 801, czyniliby to przy UD Białołęka (mieliby
            zresztą też na jednym przystanku 511).

> A wszystko to polowiczne rozwiazania. Cały Tarchomin korkuje sie coraz
            > bardziej.

Te rozwiązania (np. bus-pas) muszą być, też podejmowane, ale nie może to być
            robione cały czas jako np. rekompensata za niemrawość inwestycji w most
            Północny.

> Tarrantula jesli o Moscie Polnocnym mozemy zapomniec na najblizsze 4 lata to
            > moze akcja odnosnie przedluzenia torow spod Zerania na Tarchomin i Nowodwory?
            > Teren pod linie jest.Wystarczy tylko podciagnac tory(Bielany z Bemowem
            > połaczono w rok).

Temat jest w moim zainteresowaniu, a wspomnianą linię owszem zbudowano w rok,
            ale zanim ją zaczęto to 10 lat planowano i analizowano.

Poniżej tekst do ew. konsultacji, co napisac do urzędów, aby storpedować
            pomysły dodawania przystanków na linii E-4:

> Warszawa, 2005-11-30
            > W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
            > Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
            > rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
            > poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
            > Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony,
            > wyraził zgodę na nową trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida,
            > zawnioskował o pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i
            > dodanie nowego przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

> Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.

Jako mieszkańcy miasta wnioskujący o zmianę trasy linii E-4, dziękujemy za
            poparcie w tej sprawie ze strony Zarządu Dzielnicy.
            Co do dalszych Państwa wniosków w sprawie autobusu linii E-4, to o ile zmiana
            trasy linii E-4 na terenie dzielnicy jest w zasadzie do zaakceptowania ze
            względu na poranne zakorkowanie ulicy Myśliborskiej, to w przypadku dodawania
            nowych przystanków, nie sądzę, aby wszyscy podpisani wcześniej tego sobie
            życzyli.
            Przewiduję, że po zmianie trasy pojawiłby się przystanek przy UD Białołęka.
            Jesli tak, to ten przystanek skutecznie przejąłby rolę węzła przesiadkowego z
            autobusów pozostałych linii białołęckich (152, także 126) i
            linii "legionowskich" (723 i 801). Do tej pory takim węzłem jest przystanek
            przy Ekspresowej. Zastąpienie przystanku Ekspresowa tym przy UD Białołęka
            byłoby na rękę przesiadającym się do metra pasażerom - ludzie mieliby dwie
            szybkie linie do metra E-4 i 511.
            Być może wówczas dla E-4 można by było wstawić przystanek przy Konwaliowej, aby
            linia 511 mająca więcej przystanków po drodze do metra nie była mniej
            wykorzystana od tego miejsca, ale proszę pamiętać, że E-4 jest linią
            ekspresową, a nie przyśpieszoną. W związku z tym przystanek przy Konwaliowej
            degradowałby tę linię ekspresową.
            • misiekka Re: Odp z UD B - Wydz. Infrastruktury - komentarz 07.12.05, 12:13
              > czy przy UD Białołęka byłby przystanek E-4, czy nie.

OBOWIAZKOWO. UD tego nie popusci.
      • misiekka Re: Odpowiedź z UD Białołęka - Wydz. Infrastruktu 07.12.05, 12:09
        > wyraził zgodę na nową
        > trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida,

Brawo, Brawo! Wsiadajacy z osiedla wzdluz Porajow niech dymaja na piechote! A
        autobusy niech stoja na pasie zajmowanym przez cwaniakow dluzej!

> zawnioskował o
        > pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i dodanie nowego
        > przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

A to juz szczyt madrosci. Jestem pelen uznania dla pana naczelnika. Teraz
        nalezy zawnioskowac o dodanie przystanku Most Grota-Roweckiego i zamiane na
        linie zwykla!
        • Gość: E-4 Re: Odpowiedź z UD Białołęka - Wydz. Infrastruktu IP: *.crowley.pl 07.12.05, 13:14
          Dla mnie kiszka. Jeżdżę z Jabłonny (723 lub 801). O ile przesiadka przy Ratuszu
          Białołęka nie jest problemem (zamiast Ekspresowej), to już rozdzielanie na Pl.
          Wilsona przystanków E-4 i 508/511 to pomyłka. Co po wyjściu z metra wybrać,
          szczególnie w weekend, gdy wszystko jeździ rzadziej? E-4 czy 508? Lecieć 100m
          do tyłu, czy 50 do przodu? Czy może najpierw do tyłu (ooo, E-4 odjechało za
          wcześnie) i potem 150m na przystanek 508? Noo, dzielni Państwo od petycji, w
          tym punkcie nie jest to poprawa komfortu podróżowania komunikacją miejską.
          Szkoda...
          • tarantula01 Re: Odpowiedź z UD Białołęka - Wydz. Infrastruktu 07.12.05, 18:12
            Gość portalu: E-4 napisał(a):

> to już rozdzielanie na Pl.
            > Wilsona przystanków E-4 i 508/511 to pomyłka. Co po wyjściu z metra wybrać,
            > szczególnie w weekend, gdy wszystko jeździ rzadziej? E-4 czy 508? Lecieć 100m
            > do tyłu, czy 50 do przodu? Czy może najpierw do tyłu (ooo, E-4 odjechało za
            > wcześnie) i potem 150m na przystanek 508? Noo, dzielni Państwo od petycji, w
            > tym punkcie nie jest to poprawa komfortu podróżowania komunikacją miejską.
            > Szkoda...

Toteż w piśmie do władz dzielnicy i ZTM jest mowa o czasowej zmianie trasy - w
            popołudniowych godzinach szczytu inaczej, niż wtedy, gdy szczytu już nie ma
            oraz w weekendy (wtedy też korka na trasie AK nie ma). Opisałem to w 4
            wariantach.
            Pełną treść pisma do UD i ZTM PP przedstawię również.
            • tarantula01 Pełne pismo do UD Białołęka, na które odp. powyżej 07.12.05, 20:39
              Warszawa, dnia 28 października 2005 r.

Wydział Infrastruktury Dzielnicy Białołęka
              ul. Modlińska 197
              03 – 122 Warszawa

Sprawa trasy autobusu linii E-4

Po otwarciu ul. Słowackiego linia E-4 została skierowana w stronę Nowodworów na
              trasę: Pl. Wilsona - Słowackiego - Trasa AK - most Grota - Modlińska... z
              dotychczasowej: Pl. Wilsona - Krasińskiego - Wisłostrada - most Grota -
              Modlińska...

Taka trasa spowodowała, ze mieszkańcom północno-wschodnich rejonów Warszawy
              wydłużyli Państwo drogę powrotną od 1-4 do nawet 15 minut. Rozrzut czasowy
              wynika z:
              a) rozsynchronizowanej sygnalizacji świetlnej w ul. Słowackiego (autobus
              może stać i 3 razy).
              b) zatoru na Trasie AK.
              Korek uliczny na Trasie AK jest o wiele większy niż zator tworzący się przy
              wjeździe na most Grota z Wisłostrady.

Dotychczasowe indywidualne pisma pasażerów linii E-4 nie przyniosły rezultatu,
              toteż zdecydowałem się zmobilizować współpasażerów linii E-4 do bardziej
              masowego wystąpienia. W efekcie od początku października przez 2 tygodnie pod
              żądaniem powrotu linii E-4 na trasę z przed otwarcia ul. Słowackiego podpisało
              się ok. 600 osób. Pasażerowie po prostu widzą, że teraz mają gorzej niż
              wcześniej.

Przy zmianach tras autobusów po otwarciu ul. Słowackiego ZTM kierował się
              również i Państwa opinią, jak i opinią z UD Żoliborz. W efekcie na wspólny
              przystanek dla linii autobusowych w kierunku Białołęki wybrano przystanek przy
              UD Żoliborz. To z punktu widzenia interesu mieszkańców Białołęki zły wybór.
              Właściwy to przystanek pod kinem Wisła (Pl. Wilsona18). Najlepiej byłoby dla
              linii 508 zastąpić przystanek Pl. Wilsona08 przystankiem Pl. Wilsona18.
              Uprzedzając Państwa ripostę, że ten przystanek jest "za ciasny" dla E-4, 508 i
              511 jednocześnie, sugeruję czasowe trasy linii E-4 w ciągu dnia:
              1. Skierowanie linii E-4 w godzinach popołudniowych (godz. 15:30 - 19:00)
              w dni powszednie, a więc wtedy, gdy na trasie AK jest największy zator i straty
              mieszkańców z tytułu przejazdu są największe (nawet 15 minut), bezpośrednio z
              Pl. Wilsona w stronę ul. Krasińskiego i dalej Wisłostrady (z pominięciem
              dawnego przystanku w ul. Krasińskiego - co też poparli pasażerowie). 508 bez
              zmian.
              2. W pozostałych godzinach kursowanie linii E-4, ze względu na mniejsze
              straty czasu (1-4 minuty) spowodowane głównie "tylko" przestojami na czerwonym
              świetle, dotychczasową trasą. 508 bez zmian.

lub

1. Skierowanie linii E-4 przez cały okres kursowania na starą trasę, czyli
              Pl. Wilsona – Krasińskiego – Wisłostrada..., natomiast dla linii 508 zmianę
              trasy kursowania linii w międzyszczytach: południowym i wieczornym poprzez
              dodanie przystanku przy kinie Wisła (pl. Wilsona18)

Dla pasażerów E-4 nie spowoduje to zamętu, bowiem 98% jadących w stronę
              Nowodworów wsiada na przystanku Pl. Wilsona18.

W imieniu mieszkańców - pasażerów linii E-4 liczę na pozytywne ustosunkowanie
              się i nacisk na ZTM, aby przychylił się do prośby najbardziej zainteresowanych.

z poważaniem
            • Gość: Tomek Zdjac linie z jazdy w weekendy. IP: *.europe.hp.net 08.12.05, 08:28
        • tarantula01 Re: Odpowiedź z UD Białołęka - Wydz. Infrastruktu 07.12.05, 18:09
          misiekka napisał:

> > zawnioskował o pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej
          > > i dodanie nowego przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.
          >
          > A to juz szczyt madrosci. Jestem pelen uznania dla pana naczelnika.

To nie do końca naczelnik, tylko Zarząd Dzielnicy.
          Choć pewnie było mniej więcej tak:
          ZTM stwierdzając (na wniosek kierowców autobusów), że Myśliborska jest słabo
          przejezdna dla autobusów zapragnął zmienić trasę E-4, aby jechała tylko
          Światowida prosto do Modlińskiej (z przystankiem UD Białołęka, ale zamiast
          Ekspresowej)

Te wszystkie sprawy od ZTMu i "moje" podpisy trafiły do Wydz. Infrastruktury,
          który to wydział przeanalizował wszystko i zaproponował (w osobie pana
          Naczelnika) Zarządowi Dzielnicy. Dalej już wiemy.

> Teraz nalezy zawnioskowac o dodanie przystanku Most Grota-Roweckiego i
          > zamiane na linie zwykla!

A potem wsadzić w nią urzędników i niech jeżdżą codziennie rano.
          • tarantula01 Trasa E-4 20.12.05, 12:23
            Linia będzie jeździć w obie strony tak:
            Światowida - Modlińska - most Grota - Wisłostrada - Krasińskiego.

ZTM zastąpiłby Ekspresową przystankiem przy UD. Jednak UD Białołęka chciałby
            mieć przystanki: d.Wiśniewo, Ekspresowa i Płochocińska/Konwaliowa.

Toteż układ przystanków będzie na razie bez zmian. Być może w nowym roku będzie
            przystanek przy UD zamiast Ekspresowej.
            • swinka_morska Re: Trasa E-4 24.12.05, 17:56
              no moze i fajnie, ale po co przystenek pod UD, skoro tam jest dwa bloki na
              krzyz, i i tak jest 518 i bardzo duzo czarnych??? bledem jest wycofanie tej
              lini z ulicy Mysliborskiej, a zwlaszcza prz obecnej czestosci kursowania 508 -
              no chyba, ze 508 bedzie jezdzilo co max 10 minut przez caly dzien tak jak teraz
              e4, a e4 stanie sie linia okresowa zamiast calodziennej i na samym tarchominie
              bedzie sie natrzy,ywal na co drugim przystanku, bo inaczej to poprostu bedzie
              jedzilo puste...

dla przykladu., wczorajsze popoludnie, kolo godziny 19:30, w kierunku
              nowodworow w e4 jezdzie az 6 osob, z czego 4 wysiadly na przystanku porajow...
    • tarantula01 Odpowiedź z Pionu Przewozów: 08.12.05, 16:58
      W dniu 6.12.2005 otrzymaliśmy stanowisko Wydziału Infrastruktury , które
      obecnie jest szczegółowo rozpatrywane przez kompetentnych pracowników.
      Wkrótce najprawdopodobniej zapadną decyzje.

--
      Urszula DziemieszczykTAK dla warszawskiej obwodnicy
      Dział Marketingu i Komunikacji Społecznej
    • cetka Re: Petycja do ZTM w sprawie E-4 24.12.05, 21:06
      tarantula - wez ty sie gdzie wyprowadz, co?:( nadgorliwosc gorza od faszyzmu.
      • Gość: Bolek Re: Petycja do ZTM w sprawie E-4 IP: *.chello.pl 24.12.05, 22:12
        Tarantula - załatw jeszcze żeby czwórka skręcała na Bankowym.
        • tarantula01 W sprawie 4 24.12.05, 23:17
          Mała akcja przy linii nr 4

--
          Strona internetowa SISKOM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka