Dodaj do ulubionych

BOJKOTUJMY TELEFONIKĘ !

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 10:31
Wzywam wszystkich do bojkotu firmy Telefonika . Firma ta tylko po to kupiła
Fabrykę Kabli w Ożarowie , by ją zlikwidować , zwolnić pracowników i wywieźć
maszyny .

Pracownicy , którzy przez 219 dni blokowali swój zakład , chcąc nie dopuścić
do wywozu maszyn , zostali dzisiaj nad ranem brutalnie usunięci przez
wynajętą przez Telefonikę firmę ochroniarską i policję . Było wielu rannych .

Nie można spokojnie patrzeć na to dzieje się w Ożarowie .

Wzywam wszystkich ludzi , którzy nie pozostają obojętni na ludzką krzywdę ,
do bojkotu firmy Telefonika !
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: BOJKOTUJMY TELEFONIKĘ ! 26.11.02, 10:39
      No cóż, to było przewidywalne.
      Ich rzecznika znam z jak najgorszej strony.
    • pan_pndzelek W kocu ktoś zrobił PORZĄDEK z hałastrą 26.11.02, 10:39
      Gość portalu: V.C. napisał:
      > Nie można spokojnie patrzeć na to dzieje się w Ożarowie .

Zgadzam się, ja też się denerwowałem oglądając jak POSPOLITY BANDYTYZM zwycięża
      przez 219 dni.

Na szczęście to nie był zakład państwowy, więc nie było żadnych zas*anych
      układów zbiorowych tylko przyjechała ochrona.

BRAWO! W końcu ktoś zrobił z motłochem PORZĄDEK!
      • sloggi Re: W kocu ktoś zrobił PORZĄDEK z hałastrą 26.11.02, 10:58
        A ja myślałem, że pan_pndzelek jest lewicujacy.

piiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....nic nie słyszę...........piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
        • pan_pndzelek JA?! Swoją drogą kretynizm v.c. jest... 26.11.02, 11:06
          JA?! Uchowaj... Swoją drogą kretynizm v.c. jest PORAŻAJĄCY!!! Wzywa do bojkotu
          tej firmy, przecież gdyby mu się to udało pracę straciłoby wielu ludzi w
          Bydgoszczy i Szczecinie(?) a na rynek napłynęłyby kable z zachodu. Ot typowy
          przykład pokracznego "myślenia" anarcholewusów.
          • d.z Re: JA?! Swoją drogą kretynizm v.c. jest... 26.11.02, 11:19
            pan_pndzelek napisał:

>Wzywa do bojkotu tej firmy, przecież gdyby mu się to udało pracę straciłoby
            wielu ludzi w Bydgoszczy i Szczecinie(?) a na rynek napłynęłyby kable z
            zachodu.

A jaką my mamy gwarancję, iż za dwa lata - używając tych samych argumentów
            (koszty produkcji i utrzymania zakładów) - telefonica nie przeniesie swojej
            produkcji na Ukraninę czy Białoruś.
            Wszak już pokazała, iż nie ma zamiaru liczyć się z polskimi robotnikami w
            Ożarowie to i ze spokojem może pokazać to samo odnośnie robotników w innych
            polskich miastach.
            Problem jest poważniejszy i wymaga zastosowania systemowych rozwiązań (w tym
            ułatwiem dla pracodawców) by nie myśleli o uciekaniu z produkcją tam gdzie
            taniej.
            To robota dla rządu i parlamentu.
            • pan_pndzelek Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... 26.11.02, 11:27
              Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma i to WŁAŚCICIEL będzie decydował co z nią
              zrobi. Jeśli koszty pracy będą w Polsce rosły to nic dziwnego, że będzie wolał
              Ukrainę czy Białoruś. Nie będzie jednak napewno decydował robotnik, bo nie taka
              jest jego rola społeczna...

Tu jest zadanie rządu - obniżać koszty pracy poprzez obniżanie składek ZUS i
              podatków a nie podwyższanie jak to uczyniono ostatnio. Obciążenia, jakie
              Pracodawcy ponoszą w tym kraju są wręcz NIEMORALNIE wysokie...

• d.z Re: Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... 26.11.02, 11:32
                Ekonomistą jestem i wiem, że niewidzialna ręka rynku wszędzie jest jakoś
                wspomagana. Często przez stojących nieopodal polityków.
                Władze Polski muszą się nauczyć tego samego.
                Jak na razie mamy kapitalizm - tak ale XIX wieczny!
                • pan_pndzelek Re: Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... 26.11.02, 11:41
                  d.z. napisał:
                  > Jak na razie mamy kapitalizm - tak ale XIX wieczny!

Ten XIX-wieczny był NAJZDROWSZY!!! Niskie podatki, żadnych obciążeń na tfu!
                  socjal. Dlatego zresztą nastąpił wtedy tak gwałtowny skok cywilizacyjny. Przy
                  dzisiejszym modelu "kapitalizmu zwiunzkowo-socjalistycznego" nadal pralibyśmy
                  na tarze i jeździli na parze.

I coś mi jeszcze przyszło do głowy: wiesz co by było gdyby w gipcie 4 tysiące
                  lat temu istniały związki zawodowe i szanowano "prawa pracownika"? Wiesz?
                  Odpowiadam: NIGDY NIE POWSTAŁYBY PIRAMIDY!!!
                  • Gość: gosc Re: Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... IP: *.*.*.* 26.11.02, 11:47
                    > I coś mi jeszcze przyszło do głowy: wiesz co by było gdyby w gipcie 4 tysiące
                    > lat temu istniały związki zawodowe i szanowano "prawa pracownika"? Wiesz?
                    > Odpowiadam: NIGDY NIE POWSTAŁYBY PIRAMIDY!!!

Akurat 4 tysiace lat temu piramidy w Egipcie juz staly, NSZZ "Solidarnosc"
                    chlopow egipskich za duzo by w tej kwestii nie zmienil :-)... Poza tym, wbrew
                    pozorom, przy budowie piramid mieli ponoc bardzo przyzwoite warunki pracy...
                    • pan_pndzelek Re: Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... 26.11.02, 11:58
                      Gość portalu: gosc napisał:
                      > Akurat 4 tysiace lat temu piramidy w Egipcie juz staly, NSZZ "Solidarnosc"
                      > chlopow egipskich za duzo by w tej kwestii nie zmienil :-)...

Część grobowców pochodzi sprzed 4 tysięcy lat.

> Poza tym, wbrew
                      > pozorom, przy budowie piramid mieli ponoc bardzo przyzwoite warunki pracy...

Tak, mieli przyzwoite warunki, ale nie mieli prawa do zrzeszania się oraz do
                      decydowania o kształcie i miejscu ustawienia piramid ;-)
                  • d.z Re: Drogi d.z.!!! To PRYWATNA firma... 26.11.02, 11:54
                    Można jeszcze powrócić też do procesu pierwotnej akumulacji kapitału, który
                    odbył sie na przełomie XVIII i XIX wieku w Anglii. Gdzie nagle zrezygnowano z
                    prodkucji rolnej na rzecz przemysłu.
                    Miliony ludzi z dnia na dzień zostały zmuszone do emigracji lub migracji do
                    miast by po 12 godzin na dobę pracować na jedzenie i żyć w nędzy. W tym samym
                    czasie nieliczni żyli w dobrobycie i nie widzieli potrzeby by cokolwiek
                    zmieniać.
                    Pewnych procesów socjologicznych odwrócić się nie da.
                    W wielkich gospodarkach światowych zwiazki zawodowe na stałe wpisały się w
                    życie i nie stoją na przeszkodzie rozwojowi tamtejszych gospodarek.
                    To ze strony władz (tak tego nie da się uniknąć) muszą być podejmowana
                    określone działania w celu tworzenia odpowiednich bodźców ekonomicznych
                    sterujących gospodarką. Nasze władze tego nie potrafią - cierpią więc ludzie, a
                    docelowo dotknie to nas wszystkich.
                    PS.
                    Nie jestem socjalistą. Liberalizm jest mi znacznie bliższy.
            • Gość: Zbigniew Inwestorzy zagraniczni IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 11:52
              d.z. napisał:

> A jaką my mamy gwarancję, iż za dwa lata - używając tych samych argumentów
              > (koszty produkcji i utrzymania zakładów) - telefonica nie przeniesie swojej
              > produkcji na Ukraninę czy Białoruś.

A jak Toyota buduje fabrykę w Polsce albo Opel albo Motorola to w porządku oni
              nie mają w dupie japońskich, amerykańskich czy niemieckich robotników???
              • d.z Re: Inwestorzy zagraniczni 26.11.02, 12:06
                Gość portalu: Zbigniew napisał:

> d.z. napisał:
                >
                > > A jaką my mamy gwarancję, iż za dwa lata - używając tych samych argumentów
                >
                > > (koszty produkcji i utrzymania zakładów) - telefonica nie przeniesie swoje
                > j
                > > produkcji na Ukraninę czy Białoruś.
                >
                > A jak Toyota buduje fabrykę w Polsce albo Opel albo Motorola to w porządku
                oni
                > nie mają w dupie japońskich, amerykańskich czy niemieckich robotników???

A czy Ty nie rozumiesz, że w tym wszystkim chodzi o to abyśmy my Polacy z tego
                światowego tortu gospodarki wycięli dla siebie jak największy kawałek.
    • d.z Re: BOJKOTUJMY TELEFONIKĘ ! 26.11.02, 10:44
      Uważam, że ta forma protestu w tym konkertnym przypadku jest jak najbardziej
      wskazana. Nie likwiduje się bowiem zadłużonego, nie rokującego nadziei na
      poprawę zakładu (jak chocby kopalnie) tylko firmę mającą produkcję i rynki
      zbytu (i proszę nie mydlić oczu stwierdzeniem, że w Polsce spadło
      zapotrzebowanie na kable bo produkcja na eksport jest nadal duża).
      Dodatkowym absurdem w tym wszystkim jest to, że lokalne władze zupełnie nic nie
      robią. Czy upadek miasta - jest ich celem? Wszak w Europie w takich przypadkach
      lokalne władze natychmiast włączają się do rozmów i w imię ochrony miejsc pracy
      na lokalnym rynku idą na dalekie ustępstwa wobec "fabrykanta" typu zwolnienia z
      podatków od nieruchomości lub innych opłat lokalnych.
      Co władze Ożarowa w tej sprawie zrobiły oprócz zgody na interwencję policji???
      • Gość: Jot Re: BOJKOTUJMY TELEFONIKĘ ! IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 26.11.02, 11:07
        Burmistrz Ożarowa zezwolił na protest - ot co zrobił...
    • indris Nie Telefonikę, tylko sk...na Cupiała 26.11.02, 11:22
      Ten sk...yn Bogusław Cupiał gdzieś mieszka, gdzieś bywa. Nie powinien mieć
      łatwego życia. Na każdym kroku powinien odczuwać, ilu ludzi uważa go za
      zwyczajną świnię.
      A oprócz tego sprawę wrogich przejęć powinno się uregulować prawnie. Takie
      rzeczy powinny być po prostu karalne. I w ogóle likwidacja zakładu pracy nie
      powinna zależeć jedynie od widzimisię właściciela.
      • pan_pndzelek Indris przesadziłeś S U K I N S Y N U !!! 26.11.02, 11:33
        indris napisał:
        > Ten sk...yn Bogusław Cupiał gdzieś mieszka, gdzieś bywa. Nie powinien mieć
        > łatwego życia. Na każdym kroku powinien odczuwać, ilu ludzi uważa go za
        > zwyczajną świnię.

To jest jawne wezwanie do PRZEMOCY!!!

> A oprócz tego sprawę wrogich przejęć powinno się uregulować prawnie. Takie
        > rzeczy powinny być po prostu karalne. I w ogóle likwidacja zakładu pracy nie
        > powinna zależeć jedynie od widzimisię właściciela.

A od czego może zależeć? Od widzimisię robotnika? Buehehehehehehehe
        • indris Nie wzywałem do przemocy 26.11.02, 12:43
          Wyrażenie dezaprobaty lub pogardy dla kogoś NIE musi sie wiązac z użyciem
          przemocy. MOże to być np odmowa podania ręki, demonstracyjne opuszczenie
          zajmowanego przez sk...syna pomieszczenia i ogólnie manifestacyjna odmowa
          kontaktów osobistych lub służbowych. Samo słowo "bojkot" pochodzi od nazwiska
          angielskiego pułkownika o nazwisku Boycott, który w Irlandii w XiX wieku
          zachowywał się po świńsku. Po akcji traktowania go jak zapowietrzonego,
          całkowicie legalnej, wyniósł się.
      • pacio Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na Cupiała 26.11.02, 11:34
        Wszak Fabryka Kabli Ożarów była spółką pracowniczą i to pracownicy zadecydowali
        o sprzedaży udziałów Telefonice. Sami sobie zrobili kuku, a teraz płaczą.
      • Gość: k`k Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na Cupiała IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.11.02, 11:37
        indris napisał:

> Ten sk...yn Bogusław Cupiał gdzieś mieszka, gdzieś bywa. Nie powinien mieć
        > łatwego życia. Na każdym kroku powinien odczuwać, ilu ludzi uważa go za
        > zwyczajną świnię.

============
        akurat to to on ma w głębokim poważaniu.
        > A oprócz tego sprawę wrogich przejęć powinno się uregulować prawnie. Takie
        > rzeczy powinny być po prostu karalne. I w ogóle likwidacja zakładu pracy nie
        > powinna zależeć jedynie od widzimisię właściciela.

A od czego?!!
        Kupił zakład,chce go zamknąć,to jest jego własność i może zrobic z nim ,co
        tylko będzie chciał.
        Problem jest w coraz bardziej socjalistycznym myśleniu naszej "elyty"( i nie
        tylko)Coraz więcej kasy chcą wyciągnąc od nas w formie
        podatków ,opłat,akcyz.Taka akcyza jest narzucana nawet na sól:)
        Niestety,to dopiero początek .Tak jak pare lat temu lokowały u nas produkcję
        koncerny z Unii,tak niedługo będą się zwijać i uciekać z Polski do tańszych
        krajów.Nasze ustawodawstwo (unijne) i podatki zdławią wszystko.

Ps.Obym się mylił:(
        • d.z Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na Cupiała 26.11.02, 11:43
          Gość portalu: k`k napisał:

> Nasze ustawodawstwo (unijne) i podatki zdławią wszystko.
          >
          I tutaj jest cały problem.
          Nie wińmy robotników. Oni pracowali i to dobrze! Produkcja się sprzedawała w
          tym i na eksport.
          Władze widać wolą wypłacać kolejne zasiłki dla bezrobotnych zamiast pomyśleć o
          tym jak spowodować (przez choćby obniżenie podatków lokalnych - typu od
          nieruchomości) by koszty produkcji (i utrzymania miejsc pracy) były mniejsze.
          W tym samym czasie ogromne i wręcz niewyobrażalne pieniądze pompuje się w PKP,
          huty, kopalnie i inne.
          • pacio Nie Telefonikę, tylko sk...na burmistrza Ożarowa ? 26.11.02, 11:52
            Burmistrz i wszyscy jego bez-radni nie kiwneli palcem w kierunku rozmów z
            zarządem Telefoniki, więc w czym problem ?

• sloggi Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na burmistrza Ożar 26.11.02, 12:08
              Cóż, małe, biedne miasto.
              Każdy trzęsie kuprem, że straci stołek.
              • pacio Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na burmistrza Ożar 26.11.02, 12:15
                Na układy nie ma rady...
        • pacio Re: Nie Telefonikę, tylko sk...na Cupiała 26.11.02, 11:44
          Gość portalu: k`k napisał:

> indris napisał:
          >
          > > Ten sk...yn Bogusław Cupiał gdzieś mieszka, gdzieś bywa. Nie powinien mieć
          >
          > > łatwego życia. Na każdym kroku powinien odczuwać, ilu ludzi uważa go za
          > > zwyczajną świnię.
          >
          > ============
          > akurat to to on ma w głębokim poważaniu.
          > > A oprócz tego sprawę wrogich przejęć powinno się uregulować prawnie. Takie
          >
          > > rzeczy powinny być po prostu karalne. I w ogóle likwidacja zakładu pracy n
          > ie
          > > powinna zależeć jedynie od widzimisię właściciela.
          >
          > A od czego?!!
          > Kupił zakład,chce go zamknąć,to jest jego własność i może zrobic z nim ,co
          > tylko będzie chciał.
          > Problem jest w coraz bardziej socjalistycznym myśleniu naszej "elyty"( i nie
          > tylko)Coraz więcej kasy chcą wyciągnąc od nas w formie
          > podatków ,opłat,akcyz.Taka akcyza jest narzucana nawet na sól:)
          > Niestety,to dopiero początek .Tak jak pare lat temu lokowały u nas produkcję
          > koncerny z Unii,tak niedługo będą się zwijać i uciekać z Polski do tańszych
          > krajów.Nasze ustawodawstwo (unijne) i podatki zdławią wszystko.
          >
          > Ps.Obym się mylił:(

Nie mylisz się
      • mike_ .... 28.11.02, 11:47
        Po pierwsze jest to jego zakład. gdybym ja miał sklep który by mi nie przynosił
        oczekiwanych zysków to mogę go zamknąć i tyle. Nikogo nie muszę pytać o zgodę.
        I tak samo jest z Cupiałem. Jego zakład i może z nim robić co chce.
        Inną sprawą jest to ktoo jemu sprzedał tą fabrykę? Państwo! I to ono jest
        winne, bo w umowie nie umieściło m.in. takich rzeczy jak zakaz
        likwidacji/sprzedaży zakładu przez x lat. A teraz jest już trochę za późno.
        A Cupiał? jak już wspomniałem jego sprawa i nikomu nic do tego co zamierza
        robić ze swoim majątkiem. Pretensje powinny iść do poprzednich właścicieli.
    • Gość: Zbigniew Jak zbojkotować Telefonicę? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 11:47
      Nie kupować światłowodów, kabli a może nie oglądać występów Wisły Kraków.
      • Gość: Niech Re: Jak zbojkotować Telefonicę? IP: 217.197.165.* 26.11.02, 12:37
        Od dzis przestaje kupowac swiatlowody w Telefonice. Macie na to moje slowo
        honoru.
      • atob Re: Jak zbojkotować Telefonicę? 26.11.02, 12:50
        Mam nadzieje ze Legia zdobedzie mistrza ... hehehe;)
    • Gość: dynia P Ciupal pan sie rozliczy z pieniedzy z naszych po IP: proxy / 195.94.207.* 28.11.02, 09:46
      Jak wiadomo Telefonika dostala ogromne wsparcie z naszych podatkow (mn tych
      ludzi co teraz rotestuja, zawsze ozarow byl dochodowy, wystarczy zajzec do
      monitora) niech sie rozliczy z tego a dopiero pozniej mozna mowic o tym ze to
      jest jego wlasnosc...
      • niezlomny.prawicowiec Wykopać komunistyczne bydło z zakładu ! 28.11.02, 09:53
        Komuna nigdy nie wróci, a prawo własności jest święte.
        Panu Cupiałowi możecie tylko wora wylizać, jak wam na to pozwoli.

Przez te kurwy straciłem 1,5 godz. stojąc w korku.
        • d.z Re: Wykopać komunistyczne bydło z zakładu ! 28.11.02, 10:00
          niezlomny.prawicowiec napisał:

> Komuna nigdy nie wróci, a prawo własności jest święte.
          > Panu Cupiałowi możecie tylko wora wylizać, jak wam na to pozwoli.
          >
          > Przez te kurwy straciłem 1,5 godz. stojąc w korku.

Weź pod uwagę niezłomny prawicowcu, iż policja zaatakowała demonstrantów
          posiadających wszystkie potrzebne zezwolenia na legalną manifestację.
          Wcześniej burmistrz miasta dostał obietnicę, iż żadnych działań nie podejmie
          się nocą.
          Policja opłacana z twoich i moich podatków w tym przypadku naruszyła prawo i
          okłamała legalnie wybraną w demokratycznych wyborach władzę.
          Ciekawi mnie jak to zostanie wytłumaczone?
          Bo jak na razie niedomówień w tej sprawie coraz więcej.
          • pan_pndzelek do d.z. 28.11.02, 10:08
            Czyli jak bandzior będzie stał pod moimi drzwiami na klatce schodowej i nie
            pozwalał mi wyjśc (czyt. rozporządzić moją własnością) to policja nie będzie
            mogła mu wp... bo klatka schodowa jest własnością wspólną?

To PARANOJA!!!
            • d.z Re: od d.z. 28.11.02, 10:29
              pan_pndzelek napisał:

> Czyli jak bandzior będzie stał pod moimi drzwiami na klatce schodowej i nie
              > pozwalał mi wyjśc (czyt. rozporządzić moją własnością) to policja nie będzie
              > mogła mu wp... bo klatka schodowa jest własnością wspólną?
              >
              > To PARANOJA!!!
              Dobrze wiesz, że nie o to chodzi.
              Bandzior jest z natury rzeczy nielegalny i jego działania również.
              Szkoda, że wielu bandziorów nadal po ulicach łazi, a policja wobec nich nie
              podejmuje działań.
              Dziwi mnie natomiast sytuacja, w której:
              1. Jest zorganizowana zgodnie z prawem demonstracja,
              2. Władze dostają zapewnienie, iż nocnych działań się nie podejmie,
              potem natomiast nocą atakuje się legalnych demonstrantów - gdy w tym czasie
              rzeczywiście być może nielegalne bandziory komuś z domu wyjść nie pozwalają.
              Mnie się wydawało, że czasy, w których milicja pod osłoną nocy napadała na
              protestujących już nie wrócą. Myliłem się jednak. Teraz jest tylko taka
              różnica, że nie robi tego milicja w interesie towarzyszy partyjnych walczących
              z ekstremą, a policja w interesie cwanych "byznesmanów", którzy okłamując i nie
              dotrzymując danych obietnic nabywają miejsca pracy by je potem w naszym kraju
              likwidować.
              To jest takie moje rozumienie tej dziwnej sprawy, choć podkreślam, że z
              socjalistycznym patrzeniem na świat nie mam nic wspólnego.
              • pan_pndzelek Ty jednak taki bardziej socjalistyczny jesteś 28.11.02, 10:41
                d.z. napisał:
                > Dziwi mnie natomiast sytuacja, w której:
                > 1. Jest zorganizowana zgodnie z prawem demonstracja,

Ale to właśnie TA DEMONSTRACJA uniemożliwia realizację Świętego Prawa
                Własności!!! Nie może być tak by prawa paru frustratów do JAŁOWEGO KRZYKU stały
                ponad prawem własności.

> 2. Władze dostają zapewnienie, iż nocnych działań się nie podejmie,
                > potem natomiast nocą atakuje się legalnych demonstrantów - gdy w tym czasie
                > rzeczywiście być może nielegalne bandziory komuś z domu wyjść nie pozwalają.

Czyli przez bandziorów z Ożarowa mogą ucierpieć niewinni ludzie w innym
                miejscu. Tak to właśnie wygląda.

> Mnie się wydawało, że czasy, w których milicja pod osłoną nocy napadała na
                > protestujących już nie wrócą. Myliłem się jednak.

Uderza się wtedy, kiedy jest NAJDOGODNIEJ. Celem działań policji jest
                spacyfikowanie działań nieakceptowanych społecznie a nie ich podburzanie. Nad
                ranem ludzie są najbardziej zmęczeni ergo najłatwiej nad nimi zapanować. Nocny
                atak na terrorystów czeczeńskich też uważasz za wykonany o niewłaściwej porze?
                Czy nasza policja miała chuliganom ożarowskim najpierw przywieźć ciepłe
                posiłki, toi toie i łóżka a zaatakować gdy się nażrą, wysr... i wyśpią?

Teraz jest tylko taka
                > różnica, że nie robi tego milicja w interesie towarzyszy partyjnych
                walczących
                > z ekstremą, a policja w interesie cwanych "byznesmanów", którzy okłamując i
                nie
                >
                > dotrzymując danych obietnic nabywają miejsca pracy by je potem w naszym kraju
                > likwidować.

Robi to w interesie Własności

> To jest takie moje rozumienie tej dziwnej sprawy, choć podkreślam, że z
                > socjalistycznym patrzeniem na świat nie mam nic wspólnego.

A jednak masz wiele... nie wyzwoliłeś się jeszcze...
      • Gość: Pan_Cupiał Coś łżesz maleńka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 09:54
        Skoro Kable były zawsze dochodowe to o jakim wsparciu z podatków ty mówisz?
        MYŚLEĆ TRZEBA to nie boli
    • indris Bojkotować Bogusława Cupiała 28.11.02, 11:11
      Słowo "bojkot" pochodzi od nazwiska angielskiego pułkownika o nazwisku Boycott,
      który w Irlandii w XiX wieku zachowywał się po świńsku. Po akcji traktowania go
      jak zapowietrzonego, całkowicie legalnej, wyniósł się.
      Bogusław Cupiał jest niewątpliwą świnią. Jest równiez osobnikiem
      niewiarygodnym, oszukał nie tylko robotników z Ożarowa ale i warszawską komisję
      giełdową (patrz wczorajsza "GW").
      Istnieją zgodne z prawem sposoby, żeby człowiekowi obrzydzić życie. Taki
      osobnik jak Cupiał w zupełności na nie zasługuje. Tzw pomysłowość zbiorowa jest
      nieograniczona. Internauci - pomyślcie !

• mike_ bleeeeee 28.11.02, 11:51
        zachowujesz się jak Lepper nawołując do bojkotu pewnej osoby. Qrcze a może by
        tak zbojkotować kierownika niedawno zamkniętego sklepu na moim osiedlu.
        LUDZIEEEEEEEE, trzeba obrzydzić mu życie!!!!!!!! A najlepiej znacjonalizujmy
        cały majątek i już nie będzie to tamto i nikt nie będzie mógł zamknąć żadnegoi
        zakładu, sklepu itd itp
    • Gość: Janusz Re: BOJKOTUJMY TELEFONIKĘ ! IP: proxy / 10.40.1.* 28.11.02, 11:17
      Urząd antymonopolowy kilkukrotniw nie wyraził zgody na kupno Ożarowa przez
      Telefonikę. Zmienił zdanie natychmiast po tym jak powrócił min. Kaczmarek na
      stołek. Dla mnie śmierdzi to na odległość. Całkowicie popieram protest.
      • d.z Temat do popisu dla dobrego dziennikarza... 28.11.02, 11:24
        Gość portalu: Janusz napisał:

> Urząd antymonopolowy kilkukrotniw nie wyraził zgody na kupno Ożarowa przez
        > Telefonikę. Zmienił zdanie natychmiast po tym jak powrócił min. Kaczmarek na
        > stołek. Dla mnie śmierdzi to na odległość. Całkowicie popieram protest.

No właśnie, po nielegalnej interwencji policji jeszcze sprawy z historii.
        Coś zbyt wiele dziwnych przypadków wokół sprawy się nagromadziło.
        Może by tak Gazeta sprawą się głębiej zajęła zanim zrobi to Pani Jaworowicz w
        Swojej Sprawie dla reportera???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka