Dodaj do ulubionych

Puławska stanie na godzinę - protest przeciw be...

11.03.06, 00:26
czy potrzebna jest śmierć ludzi, aby tych synów nieudaczników wywalić
wreszcie na zbity ryj razem z ich pryncypałami?
na bielanach na przejściu było podobnie.
[*]
Obserwuj wątek
    • Gość: Gościu Puławska stanie na godzinę - protest przeciw be... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:27
      Ciekawe, ile pędził ten koleś bejcą, że aż w powietrze go wyrzuciło... 120? 150?
      • kibic102 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 00:29
        wystarczy 70. sprawdź sam.
        • kibic102 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 00:30
          ps. tylko się nie zabij. nie życzę ci tego.
          • Gość: studencik A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:22
            To nie jest tragedia, tylko eliminacja slabszych jednostek. Jesli debil jedzie
            swym BMW po dziurawych warszawskich ulicach 100 km/h to sam podpisuje na siebie
            wyrok. Tym byscie sie dzieciaki zajeli, a nie blokowaniem ulic.
            • Gość: oko Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:54
              Szkoda liter na takich pajaców jak Ty.Nigdy nie zrozumiesz o co chodzi tym
              ludziom.Smigaj saobie dalej swoim rowerkiem,bo na 100% nie masz pojecia o
              jezdzie samochodem.
              • Gość: kasia Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.03.06, 23:45
                nic Ci nie powiem bo szkoda mi słów na Ciebie. Ciekawa jestem jak bys sie czul
                gdybys to Ty stracil kogos bliskiego. Czy wtedy tez byl bys taki madry i
                wygadany? pozdrawiam
                • portboner Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? 12.03.06, 13:19
                  a ciekaw jestem czy wszyscy by się urzalali gdyby ten pacjent zabił kogoś na
                  prtzejściu dla pieszych, i czy to tez była by wina grogowców bo nie ma kładki?
            • Gość: Edi Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 11.03.06, 15:22
              Debilem to jesteś sam pisząc takie słowa, świadczy to jakim jesteś człowiekiem,
              Ci ludzie których tak nazywasz byli wspaniałymi ludźmi.............!!!!!!!!!
              • Gość: G54 Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 16:42
                Byc moze byli - nie znam ich. Faktem jest natomiast, ze prawdopodobnie nie
                zachowali nalezytej ostroznosci ...
              • portboner Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? 12.03.06, 13:22
                może i byli wspaniali, nie wiem nie znałem
                tylko czy przestrzegali ograniczenia przędkości?!
            • Gość: Mike Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.eranet.pl 11.03.06, 21:43
              Wolniej? W czwartek rozwaliłem sobie zawieszenie przy predkości 45km/h pod
              mostem Łazienkowskim.
              • Gość: Tomko Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.plusgsm.pl 11.03.06, 21:59
                A wystarczylo troche uwazac :)
                PS.Przepraszam za "trzcionki" ale ta strona nie obsluguje mobilnych :((.
              • Gość: Yogi Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.wcm.opole.pl 12.03.06, 00:30
                Ale przynajmniej możesz pisać. Gdybyś ciął 100 km/h to raczej nie byłbyś w
                stanie pisać w necie. Przy odrobinie szczęścia mógłbyś ewentualnie śnić się
                odpowiedzialnym za drogi. A w kupie złomu, która pozostałaby z Twojego samochodu
                nikt nie zauważyłby urwanego na dziurach zawieszenia.
                Żeby była jasność - też uważam, że drogi w tym kraju są skandaliczne, resztki
                asfaltu pozostawione pomiędzy dziurami i zwane ulicą wołają o pomstę do nieba,
                ale trzeba też myśleć za kierownicą, a nie grzać taką drogą stówą "bo mi sie
                beema grzeje na dwójce"
                • Gość: koti Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.melanz.org 12.03.06, 01:20
                  Powiedz mi czy Ty zawsze jezdzisz przepisowo? Robie przynajmniej 2000-3000km
                  miesiecznie po warszawie i takich ktorzy jezdza 50kmph mozna policzyc na
                  palcach jednej reki, no chyba ze maja L na dachu.

Pozdrawiam
                  ['] dla Chłopaków. Zablokowaliśmy tą ulicę.
                  • Gość: beemka Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:39
                    Gość portalu: koti napisał(a):

> Powiedz mi czy Ty zawsze jezdzisz przepisowo? Robie przynajmniej 2000-3000km
                    > miesiecznie po warszawie i takich ktorzy jezdza 50kmph mozna policzyc na
                    > palcach jednej reki, no chyba ze maja L na dachu.
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > ['] dla Chłopaków. Zablokowaliśmy tą ulicę

Właśnie dlatego, że tych co jeżdżą 50 km/h można policzyć na palcach to coraz
                    częściej na różnych forach pisze się:
                    "ach jaki to był dobry człowiek", "a jakbyś ty stracił bliską osbobę to..."
                    i tym podbone bzdety. A rzadko kiedy się pisze "ach gdyby miał trochę rozumu to
                    nie trzeba by tej całej pseudoempatii". Wylecieć w powietrze to przy normalnym
                    zachowaniu można z progu skoczni narciarskiej a nie na uskoku na drodze jaki by
                    on nie był.
                    A dla porządku: wiem że 90 procent wypadków jest wynikiem dziur na drodze co
                    się ukrywa pod różnymi policyjnymi eufemizmami typu "nie dostsował..." i nie
                    zawsze jeżdżę przepisowo. Ale zawsze jeżdżę z użyciem rozumu zwłaszcza po
                    Warszawie gdzie takich którzy wiedzą że się tam powinno jeździć 50 km/h można
                    policzyc na palcach.
            • Gość: kate Re: A moze debile zaczeli by wolniej jezdzic? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.03.06, 00:06
              jesli tak piszesz to chyba sam jestes dzieciakiem.jak masz jakis problem to
              napisz do przyjaciółki. napewno opublikuja twoj list i wygrasz 50 zeta.
              pozdrawiam
            • Gość: <*> ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:41
              Człowieku jak mozesz pisac w taki sposob..!!!!!! To jest chore..Śmierc bliskiej
              nam osoby przedstawiasz kpiac sobie z tego..Mamy załobe wszyscy bardzo Cierpimy
              a Ty przedstawiasz najnizszy poziom swoim komentarzem..SZKODA MI
              CIEBIE ...ZEROOOOOOO SZACUNKU...
              • portboner Re: ... 12.03.06, 13:30
                rozumiem Twój ból.
                ale jest prawdą że gdyby ten chłopak w becie jechał wolniej nadal by żył! i na
                tym należało by sie skupić
                • Gość: RIP Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 23:12
                  ciągle tylko piszecie:"ten co jechal bmw,ten w becie" itp. jakby jechal
                  polonezem i by sie zabil to byscie tak nie pisali, bo was przeszywa zazdrosc!!!
                  chlopak mial wszystko czego chcial!!! a wy tylko potraficie zazdroscic! GARDZE
                  TAKIMI JAK WY!
                  • portboner Re: ... 12.03.06, 23:40
                    Gość portalu: RIP napisał(a):

> ciągle tylko piszecie:"ten co jechal bmw,ten w becie" itp. jakby jechal
                    > polonezem i by sie zabil to byscie tak nie pisali, bo was przeszywa zazdrosc!!!
                    >
                    > chlopak mial wszystko czego chcial!!! a wy tylko potraficie zazdroscic! GARDZE
                    > TAKIMI JAK WY!

polonezem takiej prędkości by nie rozwinął...
                    a ja gardze lidzmi którzy na drodze zachowuja sie jak dawcy narządów, krzywdząc
                    przy tym, innych!
                    • Gość: <*> ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:09
                      Nie musicie cały czas przedstawiac wszystkiego tylko pod wina
                      Konradka..Czepiacie sie jak na złość,...Gdybyscie postawili sie na miejscu
                      bliskich moze troszeczke byscie zrozumieli Nas..Przykro mi czytajac takie
                      komentarze...Ula
                  • Gość: 1111 Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:13
                    popieram Cie!!!!!!!
        • Gość: PW Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:48
          ...no chyba, że ma się niesprawne zawieszenie. Tam, poza godzinami szczytu,
          wszyscy jeżdżą ponad 70km/h. Żeby wyrzuciło w powietrze to trzeba gnać ze 120,
          albo mieć niesprawny samochód.
          Gdyby panowie, którzy zginęli, przestrzegali dopuszczalnej prędkości w obszarze
          zabudowanym, to do tragedii by nie doszło.
          • kibic102 Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... 11.03.06, 07:39
            gdybyśmy jeździli 20 na godzinę drogi mogłyby pozostać nieutwardzone, i zdm
            mógłby spokojnie żyć nic nie robiąć.
            ale tu nie pustynia kalahari.
          • Gość: k.... Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:16
            Pomysl troszkę Gość zanim coś napiszesz!Drugi kolega , który zginą nie jechał
            samochodem 120 na godzinę jak ci sie wydaję, tylko stał na poboczu i został
            potrącony!Więc nie wypowiadaj sie tu więcej bo nie masz o niczym pojęcia!
            Potrafisz tylko siedzieć przed komputerm i narzekać!Więć siedz dalej ale się
            zamknij!!!!!!!!
            • Gość: gość Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.aster.pl 11.03.06, 10:53
              ale ta babka co ją wyrzuciło na chłopaka też ostro jechała.
            • Gość: brak mi słów:( Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 12:28
              ..jesli sie ma sportowe zawieszenie i najezdza sie na taka przeszkode to
              myslicie ze nic!!Trzeba juz naprawde wiedziec co robic zeby utrzymac sie na
              drodze !czemu niektórzy z was sie wogóle wypowiadaja jesli wy umiecie tylko sie
              przemieszczas samochodem a nie jezdzic!!!
          • Gość: oko Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:52
            Nie dochodzi to do Ciebie,ze nawet jadąc tam 200km/h przy dobrym stanie drogi
            nie ma prawa nic się stac!!!To jest prosty odcinek drogi!!!
            P.S.Druga ofiara zapalała znicz w miejscu tragedii a nie jechała autem.Jak nie
            znacz dobrze sprawy to siedz cicho.
            • Gość: pis Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:29
              Nie masz prawa jezdzic 200km/h po miescie, nawet jesli jest to "prosta droga",
              bandyto!
              • Gość: Nemo Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 14:36
                Żal mi ciebie, jeśli nazywasz bandytą człowieka który mówi, że przy dobrym
                stanie drogi nie zdarzy się przypadek jak opisano powyżej nawet przy dużej
                prędkości. Ale to Polska właśnie i tu bandytą jest się również za omawianie praw
                fizyki. Pojęcie myślozbrodni jest u nas szeroko rozpowszechnione... :(
          • Gość: Lecho Dziury w mozgu piratow sa wieksze niz w drogach .. IP: *.orasoft.net.pl 11.03.06, 17:52
            90 procent wypadkow wynika z bezmozgowia organizmow bialkowych nazywajacych
            siebie kierowcami lub pieszymi. Najpierw nauczcie sie jezdzic - potem
            narzekajcie na drogi.
            • Gość: Truchol Re: Dziury w mozgu piratow sa wieksze niz w droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:03
              Nie wypowiadaj się gamoniu na temat umiejętności prowadzenia samochodu, bo
              każdy popełnia kiedyś felerną gafę za kierownicą... A Taka "zasadzka" jak ta
              skocznia na jednej z głównych dróg stolicy, zaskoczyć może każdego, nawet
              codziennie jeżdżącego tą "drogą" kierowcę
              Abyś sam nie musiał się o tym przekonać Kierowco z wyobraźnią!!!
            • Gość: kate [...] IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.03.06, 23:46
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: gosc Re: Dziury w mozgu piratow sa wieksze niz w droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:46
              nie znałestego człowieka i dlatego tak piszesz a on drugi nie jechał posaw sie
              w sytuacij gdyby to byłtwoj znajomy nie zycze
          • Gość: impppp Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: 213.25.156.* 11.03.06, 19:48
            Ten garb jest od dawna, zawsze przed nim ostro zwalniam, bo jak ktos siedzi z
            tylu w samochodzie to moze zęby stracić (uderzając głową w dach), że już nie
            wspomnę o tym jak tam rzuca.
          • Gość: BMW Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:01
            Ten uskok jest fatalny, mnie ze 2 razy prawie wywaliło w powietrze nanim.
            W deszczowy dzień gdyby ktoś postawił tam kamere toby dopiero film grozy wyszedł.
            To jest tak jakby ktoś położył śpiącego policjanta i niedał oznakowania.

Fakt że prędkość robi swoje, ale to wkońcu wmiare prosty kawałek drogi.
            Jest niestety jeszcze conajmniej jedno podobne miejsce na Puławskiej w okolicach
            Pyr pokaźna dziura załatana kostką brukową która na szerokość całego lewego pasa
            się zapadła.
            • Gość: Czytający posty.. Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 13:01
              Tak, ale tam obowiązuje max.50/h. Jak ktoś tego nie przestrzega - problem jego
              i grabarza :)
          • Gość: gogogo Re: Przy 70km/h nic się nie dzieje... IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 15:52
            garb na zakręcie to zmora - wystarczy jechać 50 km/h a samochód frunie w bok.
        • Gość: Gościu Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 01:42
          Generalnie jeżdżę tamtędy kilka razy w tygodniu i jeszcze jakoś nigdy nie
          wyrzuciło mnie w powietrze. Podtrzymuję tezę - młody koleś + bejca + wysoka
          prędkość = śmierć.

Abstrahując od tego, że droga powinna być równa jak stół.
      • Gość: non_logos Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:20
        Najpierw dobrze przeczytaj,pózniej się mądrzyj pacanie.Koleś zginął bo chciał
        zapalić znicz koledze,awpadł na niego peugeot--to co też jechał szybko jak
        bejca? Karol to narzeczony mojej chrześnicy i znam całe zdarzenie od naocznego
        świadka,a ty gościu przez małe g,masz takich przyjaciół którzy zapaliliby ci
        świeczkę?
      • Gość: Sebek Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 11.03.06, 14:01
        podobno 170...
      • bardu Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 23:12
        W Życiu Warszawy było napisane, że 150.
      • Gość: 120kmh Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.gerda.pl / *.gerda.pl 13.03.06, 13:45
        Przy 120 nic się nie dzieje. Musieli jechać duuuużo szybciej. Szkoda ich,
        ale... czuję się bezpieczniej.
        P.S./
        Jeżdżę tam dość często w obie strony.
    • Gość: MZ A ile mieli na liczniku? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.03.06, 01:43
      Przy predkosci dopuszczalnej w tym miejscu nic sie nie dzieje. Wiec moze od
      tego trzeba zaczac....
      • Gość: miki Re: A ile mieli na liczniku? IP: *.chello.pl 11.03.06, 02:45
        Przy wiekszej predkosci tez nie.
        Jezdze tamtedy od ladnych paru lat
        Ograniczen raczej nie przestrzegam
        Naprzwde trzeba sie "postarac" aby w
        tym miejscu wyleciec z drogi....
      • Gość: autko katastrofa to zbieg zdarzeń 150km/h + górka IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 07:42
        z całym szacunkiem dla zmarłego trgicznie ,
        niech pani redaktor nie wypisuje "bmw zostało wypchnięte w powietrze" - gdy,
        ktoś zjedzie z drogi - auto zostało zapchnięte , bo nikt go nie wypchnął sam
        się wybił bo miał dużą prędkość co nie zwalnia zdm z frezowania asfaltu
      • Gość: 1111 Re: A ile mieli na liczniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:28
        ludzie czy wy nigdy nie mieliscie po 20 lat? czy odrazu urodziliscie sie po 50?
        • Gość: Tomcio Mialem 20 lat, dzis mam 30... IP: *.europe.hp.net 13.03.06, 19:51
          ...ale umialem i umiem korzystac z wyobrazni.
    • simpsi Widziałem tego peugeota. 11.03.06, 05:30
      Był mocno wgnieciony z lewej strony i miał totalnie zmasakrowany tył (od grubych
      filarów podtrzymujących wiadukt). Oczywiście bardzo mi przykro z powodu tych
      tragedii, ale sorry, tamtędy od lat przejeżdzają tysiące samochodów i jeszcze
      nie było wypadku. Żeby tak rozwalić auto nie wystarczy jechać 100 km/h. Garb
      garbem, ale w Warszawie są setki takich niebezpiecznych miejsc, dlatego trzeba
      dostosować styl i prędkośc jazdy do swoich umiejętności i doświadczenia, a nie
      do możliwości samochodu!
      • Gość: Don Donaldo Wina PiSu, co buduje ulice dłuższe niż szersze IP: *.aster.pl 13.03.06, 23:06
        Kierowcy popierający Platformę powinni wypowiedzieć posłuszeństwo obywatelskie
        i przestać w ogóle jeździć! Zaczekajcie do wyborów i okażcie co o tym myślicie!
        Kaczyzm nie przejdzie! Droga ludzi wolnych nigdy się nie kończy!
        Czyż nie widzicie do czego doprowadziła niezgoda Jarosława Kaczyńskiego na
        bycie premierem?!
    • Gość: A fe Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 06:08
      Ej-stała się tragedia,a połowa głąbów pisze o jakimś stereotypie bmw+młodzian
      itp, młodzian i tak ma lepszy refleks niż starszy 70-latek.
      A KTO Z WAS JEŻDZI 50KM/H,TAK JAK STANOWIĄ PRZEPISY.Nie musicie przyjeżdzać i
      zapalać świeczkę,ale nie krytykujcie młodych ludzi,jak nie znacie faktów.

Widziałem ten wypadek,i nie znam właściciela bmw.
      • Gość: j Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:31
        Ja jeżdzę 50km/h po mieście. I dzięki temu jeszcze nikogo nie zabiłem.
        • Gość: xxx Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 16:11
          > Ja jeżdzę 50km/h po mieście. I dzięki temu jeszcze nikogo nie zabiłem.

Ale co z tego, jeśli ciebie może zabić taki "szypki i fściekły" w tjuningowanej
          beemce..
    • Gość: precz z tjunikiem Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginął bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:27
      ktos inny jechał za szybko . NAUCZCIE SIĘ W KOŃCU SZANOWAĆ PRZEPISY I INNYCH NA DRODZE GŁĄBY Z TJUNINKOFANYMI GRATAMI . Widziałem te BMW w programie Karambol i wina leżała po stronie tego dresiarza ,który pier..... w ten słup. Jego wina ,jego wina ,jego bardzo wielka wina . Amen . Jeżdżę tamtędy i jakoś mi ten uskok nie przeszkadza . Kur.... takie drogi są w całym kraju głąby . Jak ktoś dostosowuje prędkość do warunków drogowych to jeszcze jeżdzi zdrowy i uśmiechnięty ,a jak ktoś się lubi chwalić swoim gratem od Turka z Niemiec to już go wśród żywych nie ma ok ? Macie pretensje to idźcie pod Sejm protestować ,bo wam się zachciało SOCJALIZMU (PiS SLD) i POPULIZMU (LPR i SAMOOBRONA) to teraz pieniądze idą na głupoty zamiast na naprawę dróg . Naiwny i głupi naród myśli ,że jak wybierze socjalistów i populistów to wszystko będzie za darmo . A gów...o !!! Coś za coś .
      • Gość: k... Re: Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:22
        Gość precz z tjunikiem uważaj żebyś Ty nigdy sie nie znalazł w takiej sytuacji!
        Może wtedy byś zamkął ten rozszczekany ryj i pomyślał przez chwilę swoim
        prymitywnym mózgiem!Kozaku jeden, wystarczy stać na poboczu i ktoś może sie w
        ciebie wpieprzyć!Nie chcę Ci ale zyczyć ale wcześniej czy późniiej nauczysz się
        pokory...
      • Gość: driver Re: Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginą IP: *.chello.pl 11.03.06, 11:26
        ja tez tamtedy jezdze i specjalnie probowalem roznych predkosci na tym uskoku,
        na nawetna dwoch bo są wlasciwie dwa uskoki odlegle od siebie o jakies 5-6
        metrow, szerokie na metr-dwa. i oficjalnie zapewniam ze autem niebezpiecznie
        rzuca nawet przy przepisowej warszawskiej 50km/ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Zgoda ze przy 150 auto wyleci w powietrze, ale również przy 50-60 można starcic
        panowanie nad kierownicą, i nie ma dwóch zdań- to miejsce MUSI ZOSTAĆ
        NAPRAWIONE PRZEZ DROGOWCÓW, PODOBNIE JA SETKI INNYCH PODOBNYCH W WAWIE
      • Gość: Ania Re: Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginą IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 11.03.06, 15:29
        CZłowieku zastanó się nad sobą.............szczerze Ci współczuję
        • Gość: terry Re: Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginą IP: *.aster.pl 11.03.06, 17:15
          Durny dresiarz chciał pokazać jak to szybko jeździ, i pokazał.. Darwinizm
          społeczny obowiązuje. To samo ta idiotka która rozpędzona zabiła drugiego
          kolesia. Szybciej jeszcze jeździjcie palanty, szybciej, kurna! Pokażcie jakie
          to macie wypasione bmw. Debile..
      • Gość: .... Re: Przecież to wina tego co zginął ,a drug zginą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:23
        "precz z tjunikiem" jestes psycholem, lecz sie człowieku!!
      • Gość: <*> ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:47
        zamknij sie człowieku..i przemysl swoje słowa...JESTES BEZNADZIEJNY..wstyd mi
        za Ciebie..:/
      • Gość: kate [...] IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.03.06, 16:52
    • Gość: grobo piraci drogowi opanujcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:28
      Fakt uskok jest bardzo niebezpieczny tylko że przy prędkości grubo powyżej 100
      km/h.I to było przyczyną tych wypadków!!!
    • Gość: waldek A ile takich bejc zabiło pieszych ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:31
    • Gość: gość Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 08:42
      Hmm, zlot dresiarzy w beemkach? Manifa karków, petycja o "prostowanie
      zakrętów w mieście", żeby można było wszędzie popylać 150km/h?
      • Gość: Iglo Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:06
        Sam jesteś dresiarz BUCU!
      • Gość: k... Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:26
        Wy jesteście ograniczeni!!!!!!!!!!!!!!!Idioci na potęgę!!!!!!!!!!!!!Ludzie wy
        macie serca??????????Co się z wami dzieje?????????Totalne dno!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Raf Totalne dno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:06
          Gość portalu: k... napisał(a):
          > Wy jesteście ograniczeni!!!!!!!!!!!!!!!Idioci na potęgę!!!!!!!!!!!!!Ludzie wy
          > macie serca??????????Co się z wami dzieje?????????Totalne dno!!!!!!!!!!!!

Serca to nie mają właściciele BM-ek (często ogoleni, widac takich sporo),
          którzy grzeją 150 po mieście. Swoje życie narażają - ich sprawa, ale często
          zabijają innych. To jest dopiero totalne dno. Spytaj, co się z nimi dzieje?

I tak dobrze, że nie wjechał w przystanek jak ostatnio jakiś na trasie
          toruńskiej, albo kiedyś na modlińskiej. Pewnie też im nierówne drogi
          przeszkadzały i dlatego grzali ponad stówą, żeby szybciej miec to z glowy.

p.s. tacy np. Szwedzi mają lepsze samochody, lepsze drogi a i tak jeżdżą
          wolniej. I to przede wszystkim dzięki temu nie muszą zapalać co chwila świeczek.
          • Gość: Joolie Re: Totalne dno? IP: 80.50.34.* 11.03.06, 12:34
            Jestescie nienormalni, tylko negowac wszystko potraficie, to nie wazne czy
            jechal BMW, w nastepnym wypadku jechala dziewczyna PEUGEOTEM Ona tez byla
            dresiara albo jakas inna?? Nic tylko plakac nad Wami ze jestescie tak
            ograniczeni, nie znaliscie czlowieka to sie nie wypowiadajcie na temat jego
            stylu zycia czy ubioru, skomentujcie sytuacje a nie obrazacie zmarlych. LUDZIE
            ZASTANOWCIE SIE!!! Przeciez te komentaze czyta napewno rodzina Tych Chlopakow,
            Ich dziewczyny, przyjaciele, poglebiacie jeszcze bardziej czyjs smutek. Czasami
            powinniscie sie zastanowic i ZAMKNAC SIE!!!! Szacunku, bo moze i Wam jest taki
            los pisany!!!!!!!!!!
            • Gość: Tomko Re: Totalne dno? IP: *.plusgsm.pl 11.03.06, 22:54
              1.Dresiarz - to sposob bycia a nie ubierania sie. Tak w skrocie to tzw.chamstwo nie liczace sie z innymi-bo ja jestem najwazniejszy , nalepszy.
              2.Byc moze, rozjedzie mnie zaspany TIR, albo staranuje bezmozg grzejacy 150/h w miejscu gdzie rozum wskazuje na jazde 40/h.
              • Gość: 1111 Re: Totalne dno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:15
                > 1.Dresiarz - to sposob bycia a nie ubierania sie. Tak w skrocie to
                tzw.chamstwo
                > nie liczace sie z innymi
                Tomko to ty chyba jestes dresiarzem
            • Gość: Raf Re: Totalne dno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:09
              Gość portalu: Joolie napisał(a):
              > skomentujcie sytuacje a nie obrazacie zmarlych.
              Przecież większość dokładnie to robi. Komentuje sytuację.

> Przeciez te komentaze czyta napewno rodzina Tych Chlopakow,
              > Ich dziewczyny, przyjaciele, poglebiacie jeszcze bardziej czyjs smutek
              A może wśród przyjaciół pojawi się cień refleksji, żeby swoimi beemami jeździli
              nieco wolniej, bo ulice w Warszawie nie są i długo nie będą niemieckimi
              autostradami?
        • Gość: observer Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:01
          Nie. Po prostu mamy dosyc glupich dresiarzy zaiwaniajacych swymi rozsypujacymi
          sie bmw i narazajacych oprocz swego zycia takze zycie i zdrowie innych.
          • Gość: 1111 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:09
            to nie wychodz z domu głąbie skoro sie boisz
            • Gość: Tomko Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.plusgsm.pl 12.03.06, 10:50
              Gosciu 1111 - wlasnie bydlo o takich pogladach jak twoje nalezy trwale eliminowac ze spoleczenstwa. Dla dobra I bezpieczenstwa normalnych ludzi.
              • Gość: 1111 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:03
                bydło- to chyba właśnie świadczy o tobie koleżko
      • Gość: .... Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:18
        ludzie zachowujecie sie jak byscie nigdy nie mieli 20 lat
    • Gość: mak To teraz Policja niech stanie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:03
      tam z fotoradarem i okaze sie, z jaka 'bezpieczna' predkoscia sie tam jezdzi.
      Drogi w naszym kraju, to faktycznie wielkie G..., ale to nie tylko droga tu
      zawinila. Wiecie co, stracilam brata ciotecznego na pulawskiej (na jednym ze
      slupow), i dobrze ze glupek zabil tylko siebie (w aucie siedzialy chyba 4os)!
      Mimo poprzednich wypadkow-nadmierna predkosc, gowniarz dostawal za kazdym razem
      kolejne auto od rodzicow. I skonczylo sie. Tragedia dla rodziny, znajomych.
      Dopoki ludzie nie zaczna myslec na drodze za siebie i za innych, bedzie
      przybywac krzyzy i wiencow...
      • Gość: kixx to czywiste ze nikt w tym miescie nie jezdzi IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 09:13
        z przepisowa szybkoscia
        to chodzi o to zeby dostosowac predkosc do sytuacji na drodze i stanu tej drogi
        chlopaka zal,nawet jesli byl dresiarzem,drogi powinny byc rowne-akcja jest
        sluszna,ale jesli jednak nie sa nie probujmy po nich jezdzic tak jakby byly
        jednak rowne-to w koncu chodzi o nasze zycie
        • krecik6982 20 km/h i jeszcze mniej 11.03.06, 11:55
          prawda jest taka, że w całym "normalnym" świecie takie drogi są zamykane dla
          ruchu jako stwarzające realne niebezpieczeństwo dla użytkowników, i druga
          prawda jeśli nie będziemy sami wymuszać: protestem, manifestacją, blokadą,
          działaniami obywatelskimi to oni nic nie zrobią, taka jest natura urzędnicza,
          najwyżej dla własnego świętego spokoju postawią kolejny znak
    • warzaw_bike_killerz Tak trzymac! 11.03.06, 09:27
      Jak najbardziej nalezy wreszcie wyrazic protest przeciwko temu co sie znajduje
      na naszych drogach. Czlowiek moze jechac 20 km/h, wiadukt sie pod nim zapadnie
      i zginie. Sa pewne granice tolerancji dla nierobstwa ZDM-u.
      Tu dolek, tam gorka, a zawieszenie po roku uzytkowania wyglada jak w
      pietnastoletnim rzechu sprowadzonym od Turka z Niemiec. Dosc!
      • Gość: ~stop_wariatom bidulek IP: *.chello.pl 11.03.06, 09:36
        rozumiem, że drogi w polsce są fatalane, ale temu kolesiowi w bemce nikt też nie
        kazał zapieprzać jak wariatowi... proponuję michałkowi, żeby najpierw namówił
        swoich koleżków w bemkach do myślenia, potem niech robi protesty
      • Gość: wf O co wam chodzi, ZDM zrobił swoje IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.06, 11:47
        Przecież powiedzieli, że ustawią aż dwa (!!!) znaki. Nie jeden a dwa: ogr.
        prędkości i "poprzeczny ściek lub garb".
        A odpowiedzialny za tą decyzję kierownik/dyrektor dostanie za rok nagrodę za
        wyniki pracy w 2006 r.
        Sprawa załatwiona, nie?
    • Gość: 666 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.06, 10:15
      > czy potrzebna jest śmierć ludzi,

Tak, bezwzględnie. Czy występowałeś kiedyś do zarządcy drogi o zmianę
      oznakowania/organizacji ruchu w miejscu niebezpiecznym?

Bo ja to robiłem kilkukrotnie. Po pierwsze, sprawa zajęła rok i i tak zarządca
      zastosował oznakowanie mało sensowne (mialbyć zakaz wyprzedzania przy
      przystanku, a postawili ograniczenie do 50km/h, które w krótkim czasie stracilo
      sens, bo to jest teren zabudowany). Druga sprawa, ponieważ jeszcze tam nie było
      wypadku, ciągnie się już jałowo kilka lat.

Natomiast wiesz, jaki jest pierwszy "proceduralny" ruch zarządcy? Wystąpienie do
      lokalnej policji drogowej o infomację ile w tym miejscu było wypadków
      śmiertelnych, ile z rannymi, a ile kolizji. Poinformowano mnie, że jest to
      standardowa droga postęowania. I jeżeli z policji wraca informacja, że nie
      odnotowano tam tych zdarzeń, zarządca nic nie zrobi.

I nie ma znaczenia, że wszyscy jeżdżący przez dane miejsce mogą dokładnie
      opisać, na czym polega tam niebezpieczeństwo i jak je zmniejszyć lub
      wyeliminować w drodze np. zmiany oznakowania. Nie ma też znaczenia, że na
      jezdniach stale widać świeże ślady ostrego hamowania tych, którym się udało
      uniknąć zderzenia.

To się po prostu nie liczy. Liczy się informacja od policji, ile tam osób
      zginęło. I jeszcze jedna uwaga - informacja od policji ma charakter wyłącznie
      opinii, nie jest dla zarządcy w żaden sposób wiążąca. Policja niejednokrotnie
      wystepuje do zarządców o różne "ruchy" i jest zwyczajnie olewana (w majestacie
      prawa, na to nic nie może zrobić*).

Druga kwestia - odnośnie oznakowania. W Polsce oznakowanie wcale nie musi być
      jasne i logiczne. Ono musi spełniać przepisy. I taki warunek minimum się w
      praktyce stosuje. I nie chodzi o to, że postawienie logicznego oznakowania te
      przepisy by naruszało - nie. Stawia się tylko znaki WYMAGANE przez przepisy, i
      nawet jeżeli postawienie innego znaku znakomicie by rozjaśniało sytuację w danym
      miejscu, to o ile nie jest on wymagany przepisami, nie zostanie ustawiony, mimo
      że tymi samymi przepisami jest DOPUSZCZANY, bo to by była "rozrzutność".

*) To znaczy nie może zrobić nic za 'olanie' wniosku, Bo jakby chciała, to może
      w ramach swoich uprawnień karać nie tylko pieszych i kierowców, ale także osoby
      odpowiedzialne za utrzymanie dróg, tylko z tego prawa praktycznie nie korzysta.
      • Gość: kibic102 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:05
        skomplikowany wywód, godny urzędnika.
        masz rację, jeśli nieudacznik będzie chciał, to urządzi strajk włoski.
        ale sam załatwiałem takie sprawy- tylko na własnym terenie - bez zasranego zdm!
        trzeba chcieć.
        nie zawsze przepisy ograniczają wykonanie najprostszych czynności.
        frezowanie robi się na telefon do ekipy - przecież zdm zatrudnia 130
        związkowych darmozjadów robiących kupę do dziury i udeptujących to g..wno
        gumiakami.
        maszyn nie obsługują, bo nie potrafią.
        • Gość: 666 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.06, 12:57
          > skomplikowany wywód, godny urzędnika.

No bo oparty na urzędniczych odpowiedziach -;]

> masz rację, jeśli nieudacznik będzie chciał, to urządzi strajk włoski

No i robią. Bo żeby nic nie robić, nie trzeba mieć żadnych umiejętności i
          kompetencji. A zrobienie czegokolwiek, nawet kupy, wymaga już jakiegoś wysiłku,
          choćby zdjęcia spodni -;]

Piszesz o ZDM - ja na swoim terenie mam trzech zarządców dróg - gminny,
          powiatowy i wojewódzki. I pierwszą wcale nie łatwą czynnością jest ustalenie
          "właściciela" danego miejsca. Bywa tak, że trzy strony skrzyżowania należą do
          jednego, a czwarta do drugiego. Nawet policja nie ma o tym aktualnych
          informacji, bo oni ustawicznie sobie nawzajem przekazują różne odcinki dróg,
          żeby nie było nudno.
          • Gość: kibic102 działać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:45
            sfrezować i wystawić fakturę właściwemu zarządcy.
            oczywiście z typowo "urzędolonym" uzasadnieniem o zagrożeniu życia.
            narobić hałasu - wymiękną.
            przy okazji "obywatelski donos" do prokuratury o stworzeniu zagrożenia życia
            przez zaniechanie działań.
            pzdr.
    • Gość: Joe Collins Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.ccpit / 219.232.9.* 11.03.06, 10:33
      P. Nelken prezentuje typowe bezmyślne podejście ZDM - ustawić bardziej restrykcyjne ograniczenie i znak o garbach. W ten sposób doprowadza się tylko do jednego - coraz większego lekceważenia znaków branych z sufitu. Na jakiej podstawie ZDM uważa, że isniejące ograniczenie jest niewystarczające? Kierownik żółtego bmw jechał i tak grubo szybciej. Może po prostu wystarczy postawić tam fotoradar, a jeśli uskok komuś przeszkadza, to go ściąć. Znak z ostrzeżeniem o garbach to najlepiej postawcie jako strefowy przed każdym wjazdem do Warszawy, a potem niech cały ZDM zostanie rozpuszczony na 4 wiatry. Do stawiania znaków nie trzeba całej armii urzędasów z rzecznikiem na czele.

Autorka artykułu mogłaby napisać, na ile policja ocenia prędkość śp. kierowcy. Bo dla nie znających Puławskiej tworzy się jakieś dziwne wrażenie, że na jezdni czatuje złośliwy uskok, wypychający w powietrze spokojnie jadących sobie 70 kph. I niech sobie poczyta, co w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=37586152 wypisuje niejaki "Gawron".
    • Gość: jam Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 11.03.06, 11:22
      "Już sama zapowiedź protestu zmobilizowała Zarząd Dróg Miejskich. - Jeszcze w
      czwartek po południu ustawiliśmy tam znaki ograniczenia prędkości do 50 km na
      godz. i ostrzeżenie przed garbami - powiedziała Urszula Nelken, rzecznik ZDM. -
      A przy lepszej pogodzie uskok zostanie sfrezowany - obiecała w piątek"

no cóż, trzymamy za słowo
      • warzaw_bike_killerz Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci? 11.03.06, 11:31
        Wydaje mi sie, ze calkowicie jest brak sensu postawienia znaku. Po prostu nie
        rozumiem dlaczego maja postawic kolejny znak ograniczajacy. Nie wiem.. chyba
        musze sie napic, zeby zrozumiec.
        • Gość: Raf Re: Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:09
          warzaw_bike_killerz napisał:
          > Wydaje mi sie, ze calkowicie jest brak sensu postawienia znaku. Po prostu nie
          > rozumiem dlaczego maja postawic kolejny znak ograniczajacy. Nie wiem.. chyba
          > musze sie napic, zeby zrozumiec.

Fakt, napij się. A potem się jeszcze przejedź po pijaku.
          A potem protestuj, że nie masz dróg jak w Niemczech czy Szwecji (gdzie i tak
          jeżdża dużo wolniej mimo lepszych dróg i lepszych samochodów)
          • warzaw_bike_killerz Re: Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci 11.03.06, 12:14
            Jeszcze nie jestem pijany, a juz widze, ze osoby na kacu odpisuja. Odpowiedz na
            pytanie.
            • Gość: Raf Re: Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:10
              Przecież nie zadałeś pytania.
              Stwierdziłeś tylko brak sensu stawiania ograniczenia do 50.
              • Gość: Raf Re: Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:14
                A, chodzi Ci o pytanie w tytule Twojej wypowiedzi.
                Nie wiem, jakie jest - ale myślę, że powinno być 50-60.
                • warzaw_bike_killerz Re: Jakie jest tam obecnie ograniczenie predkosci 12.03.06, 10:17
                  Gość portalu: Raf napisał(a):

> Nie wiem, jakie jest - ale myślę, że powinno być 50-60.

Czyli nie wiesz, a negujesz moja opinie o glupocie postawienia 50-tki.
                  Dziekuje - wiecej pytan nie mam. Szkoda, ze tak niewielu praktykow wypowiada
                  sie w tym temacie.
                  • Gość: Raf Re: Jakie jest tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:40
                    > Czyli nie wiesz, a negujesz moja opinie o glupocie postawienia 50-tki.
                    > Dziekuje - wiecej pytan nie mam. Szkoda, ze tak niewielu praktykow wypowiada
                    > sie w tym temacie.
                    Kilerze, nie uczę się na pamięć wszystkich ograniczeń w Warszawie. Nie wiem
                    kogo nazywasz "praktykami" (może tych z beemek). Rzeczywiście z tamtego odcinka
                    Puławskiej korzystam od czasu do czasu, bo większość życia koncentruję w
                    północnej części Warszawy. I mimo to sądzę, że ograniczanie prędkości w mieście
                    do 50-60 kilometrów na godzinę ma sens. Także na uważanych za "trasy szybkiego
                    ruchu" Puławskiej, Trasie AK (gdzie nie tak dawno koleś wjechał w pełen ludzi
                    przstanek grzejąc koło stówy), Wisłostradzie (na Młocinach zabito dziecko na
                    przejściu dla pieszych) itd..
                    • warzaw_bike_killerz Re: Jakie jest tam... 12.03.06, 22:55
                      Postawienie znaku ograniczajacego do 50-ciu, gdzie obowiazuje 50-tka, uwazam za
                      pijackie zwidy pracownikow ZDM. Czy to oznacza, ze wczesniej mozna pruc
                      150km/h? Nie rozumiem. Pamietaj - ograniczenie to nie nakaz. Czyli bezpiecznie
                      bedziesz tam jechal 30-40 km/h.

PS. Na wposmnianym wypadkowym odcinku trasy AK stalo ogranczenie do 40-tu od
                      ponad 2 lat. W czyms to pomoglo? Tobie chyba tak, ofiarom nie. Ale przeciez nie
                      rozmawiamy o bezpieczenstwie. Rozmawiamy o predkosci - sumie wszystkich
                      strachow.
                      • Gość: Raf Re: Jakie jest tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 23:17
                        > Postawienie znaku ograniczajacego do 50-ciu, gdzie obowiazuje 50-tka, uwazam
                        > za pijackie zwidy pracownikow ZDM. Czy to oznacza, ze wczesniej mozna pruc
                        > 150km/h? Nie rozumiem.
                        > Pamietaj - ograniczenie to nie nakaz. Czyli bezpiecznie bedziesz tam jechal
                        > 30-40 km/h.
                        >
                        > PS. Na wposmnianym wypadkowym odcinku trasy AK stalo ogranczenie do 40-tu od
                        > ponad 2 lat. W czyms to pomoglo? Tobie chyba tak, ofiarom nie. Ale przeciez
                        > nie rozmawiamy o bezpieczenstwie. Rozmawiamy o predkosci - sumie wszystkich
                        > strachow.

Hmmm... masz sporo racji (może obaj zaczynamy trzeźwieć ;-)).

Jednak:
                        Postawienie znaku "przypominającego" o ograniczeniu (nawet jeśli - jak
                        twierdzisz - już teraz obowiązuje tam 50-tka) może mieć jakiś sens.
                        Przypominanie nie zaszkodzi.

Piszesz "ograniczenie to nie nakaz". Oczywiście racja, ale ograniczenie w
                        mieście może pełnić funkcję swego rodzaju "prędkości sugerowanej". I sądzę, że
                        poza sytuacjami, gdy nawierzchnia jest oblodzona lub w czasie ostrej ulewy, nie
                        trzeba schodzić do 30-40 km/h jak sugerujesz.

Z fetyszyzowaniem prędkości pewnie nie nalezy przesadzać, ale jest to jednak
                        czynnik wpływający na bezpieczeństwo ludzi w mieście. Większość spektakularnych
                        zabójstw samochodowych (lub samobójstw jak to) miała miejsce przy
                        spektakularnych prędkościach. Przy 50-tce rzeczywistość wybacza znacznie więcej
                        błędów.

Znaki ograniczeń na razie niewiele pomagają w zapobieganiu zabójstwom jak to na
                        trasie AK, tu masz niestety rację.
                        Ale warto je stawiać, moim zdaniem równoczeście pracując nad tym, by ruch przy
                        tej 50-tce był tak płynny jak to tylko możliwe: synchronizacja świateł,
                        likwidacja "wąskich gardeł", zwężeń itd., uczenie ludzi by sprawnie ruszali
                        spod świateł, zostawiali przy dużym natężeniu ruchu tylko taki odstęp między
                        samochodami jaki jest konieczny dla zachowania bezpieczeństwa itp.
                        Może wtedy w następnym pokoleniu będzie mniej takich spektakularnych śmierci -
                        ale z drugiej strony o czym będziemy wtedy jako emeryci pisali na forach?
                        • warzaw_bike_killerz Re: Jakie jest tam... 13.03.06, 13:59
                          Gość portalu: Raf napisał(a):
                          >
                          > Jednak:
                          > Postawienie znaku "przypominającego" o ograniczeniu (nawet jeśli - jak
                          > twierdzisz - już teraz obowiązuje tam 50-tka) może mieć jakiś sens.
                          > Przypominanie nie zaszkodzi.

Szkodzi, bo wtedy nikt tego nie traktuje jako ogranicznia, tylko jak supelek na
                          palcu. Nic nie znaczaca, zartobliwa przypominajka. Przeciez te 40 na Trasie AK,
                          to wlasnie taka przypominajka. Kto to bierze na powaznie??

>
                          > Piszesz "ograniczenie to nie nakaz". Oczywiście racja, ale ograniczenie w
                          > mieście może pełnić funkcję swego rodzaju "prędkości sugerowanej".

Znak predkosci sugerowanej nie istnieje w naszym kodeksie. Sa takowe na
                          zachodzie. To jest ograniczenie. Ograniczenie oznacza, ze mozesz jechac 49 ale
                          nie mozesz jechac 51. Tak wiec nie 30-40 w deszczu i ulewie, tylko 30-40 w
                          sloncu i pieknej pogodzie. Inaczej bedziemy dalej traktowac te znaki zartobliwie
                          i nie bedzie robilo roznicy 80-120, bo przeciez jest pieknie, nic nie pada -
                          znaczek przypominajka sugerujacy predkosc - carpe diem!

> Z fetyszyzowaniem prędkości pewnie nie nalezy przesadzać, ale jest to jednak
                          > czynnik wpływający na bezpieczeństwo ludzi w mieście. Większość
                          spektakularnych zabójstw samochodowych (lub samobójstw jak to) miała miejsce
                          przy spektakularnych prędkościach.

Tak. Predkosc zwieksza skutki wypadku, zmniejsza tolerancje bledu. Tylko po co
                          wymyslono samochody?
                          • Gość: Raf Re: Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:56
                            > Tak. Predkosc zwieksza skutki wypadku, zmniejsza tolerancje bledu. Tylko po co
                            > wymyslono samochody?

Choćby po to, by latem w drodze nad Adriatyk legalnie jechać sto kilkadziesiąt
                            km na godzinę, dziwiąc się jacym cudem nasi południowi bracia Chorwaci zdołali
                            zbudować autostrady, gdy nam sie to jakoś nie udaje...

Ale nie po to by grzać w mieście sto kilkadziesiąt.

Tym niemniej dzięki za ciekawą dyskusję.
    • sceptyk Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo przeciw 11.03.06, 12:02
      czemu. Ja osobiscie protestuje przeciwko kretynom, ktorych obserwuje codzien
      jak smigaja kolo mnie slalomem, szybkosciami z torow wyscigowych.

A drogi powinny byc rowne. Ale poniewaz nie sa, to trzeba przy jezdzeniu stan
      drog uwzgledniac.

Nasuwa sie rowniez pytanie: skad malolaty, lub w wieku zblizonym, maja takie
      samochody? Przeciez chyba nie z uczciwej pracy?
      • Gość: koleżanka Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.aster.pl 11.03.06, 12:14
        wyobraz sobie, że uczciwą pracą
        ludzie czy wy macie serca?
        proponuję wszystkim osobą które znały obie osoby, więcej nie komentować tych wypowiedzi to nie ma sensu. Ci którzy wypisują takie brednie nie są warci niczego
        szkoda że jeżeli nie na wzgląd zmarłych, to chociaż ich rodzin nie możecie przystopowac
        szkoda słów
        • sceptyk Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 11.03.06, 12:25
          Jak Cie stuknie taki uczciwie pracujacy 20-latek w BMW, jadacy 150 na godzine,
          to Cie odwiedze w szpitalu. I wtedy sobie pogadamy. M. in. o tym jakie masz
          serce i jaki robisz z niego uzytek.
        • Gość: Tomko Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.localdomain / *.mapster-net.com.pl 11.03.06, 13:43
          Sorki za zgryźliwość ale coś mi się widzi ,że czasami , ta uczciwa praca to
          taka po której zgineła mi CR-V - ka.
          • Gość: gość Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 14:53
            Ja na codzień mam kontakt z ludźmi żyjącymi z uczciwej pracy, niektórym
            powodzi się bardzo dobrze, innym tak sobie albo trochę gorzej, ale mają jedną
            wspólną cechę: żaden nie wygląda jak koleś z tego zdjęcia w artykule. Ciekawe
            czy złoty łańcuch zdjął do zdjęcia, czy schował pod tą "sportową" bluzą
            z kapturkiem.
            • Gość: k.... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:16
            • Gość: .... Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:01
              zazdrosc przez ciebie przemawia bo ty pewnie wyglądasz jak pół dupy zza krzaka
      • Gość: Ktoś Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:16
        Sceptyk co Ty mówisz??? nawet tutaj Cie zazdrość zżera??? Weź sie zastanów!!!
      • Gość: Bechter Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:26
        > Nasuwa sie rowniez pytanie: skad malolaty, lub w wieku zblizonym, maja takie
        > samochody? Przeciez chyba nie z uczciwej pracy?

Kocham sposób myślenia takich ludzi: "Ja mam 40 lat i mnie niestac a oni po 25
        i mają... To złodzieje!! Bandyci!.."

Zaściankowy bucu zrozum, żyjesz w kraju w którym przerzucanie gówna w trybie 3
        zmianowym nie jest jedyną dostępną pracą. Jeśli ci żal dupe ściska, że inni
        mają więcej to możesz winic tylko siebie. To wyłącznie twoja wina byłeś za
        głupi na dobre studia i na dobrze płatną prace.
        • sceptyk Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 11.03.06, 12:32
          Jako zasciankowy buc, ale nowoczesny jednak, kupilem sobie kalkulator. I nijak
          nie moge wyliczyc, jak w rok po skonczeniu "dobrych studiow" zostaje sie
          wlascicielem luksusowego samochodu.

Ponadto, sugerowanie, jakobym zazdroscil temu facetowi, ktory nie zyje, jest
          nie do konca przekonywujace.
          • Gość: Bechter Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:37
            > wlascicielem luksusowego samochodu.

Z tego co widziałem w TV to było BMW E36. Raczej nie M. Zatem więcej jak 40tys
            nie kosztowało. Faktycznie cholernie luksusowe auto. Beczka za 10tys też pewnie
            jest luksusowa jak na dzisiejsze standardy?
            Zresztą czy jak by sie rozbił nowym punto (droższe) z salonu to też byś mówił,
            że nie ma możliwości, żeby na nie uczciwie zarobił?! Ochłoń człowieku.

> Ponadto, sugerowanie, jakobym zazdroscil temu facetowi, ktory nie zyje, jest
            > nie do konca przekonywujace.

raczej wszystkim którzy mają więcej...
          • Gość: lolek Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 12:40
            sceptyk napisała:

> Jako zasciankowy buc, ale nowoczesny jednak, kupilem sobie kalkulator. I
            nijak
            > nie moge wyliczyc, jak w rok po skonczeniu "dobrych studiow" zostaje sie
            > wlascicielem luksusowego samochodu.
            Słabo liczysz bo nie bierzesz pod uwage pieniedzy rodziców i mozliwosci wziecia
            kredytu//a ze luksusowy a nie Fiat to co?
            Czemu prosci ludzie kojarza młodych w Bmw tylko z bandytami?
            • sceptyk Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 11.03.06, 12:49
              Gość portalu: lolek napisał(a):

> Czemu prosci ludzie kojarza młodych w Bmw tylko z bandytami?

Niech zgadne: Bo rzadko widuje sie kulturalnych mlodych ludzi w BMW? A tych co
              sie widuje w BMW, to na kulturalnych specjalnie nie wygladaja?

To byl dopiero pierwszy strzal. Jak uznasz ma odpowiedz za bledna, zastrzegam
              sobie prawo do ponownego zgadywania.

Natomiast oczywiscie zgadzam sie, ze rodzice mogli synka dofinansowac. Kup
              sobie synku Beemeczke, powiedziala mamusia do synka, wreczajac mu 150 tys zl
              (tez oczywiscie z uczciwej pracy) na 21 urodziny.
              • Gość: k... Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:33
                Aj sceptyk ,dupe ci ściska ze zapie..sz autobusem!i pewnie za takie złośliwe
                uwagi, nigdy na taki samochód nie zarobisz!
                • sceptyk Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 11.03.06, 16:02

> Aj sceptyk ,dupe ci ściska ze zapie..sz autobusem!i pewnie za takie złośliwe
                  > uwagi, nigdy na taki samochód nie zarobisz!

Lepszy maly, ale caly. Zas autobusy sa w porzo. Bezpieczne, nawet wsrod
                  wspanialych wariatow w swoich wspanialych maszynach.
                  • Gość: Bechter Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:24
                    "> Lepszy maly, ale caly. Zas autobusy sa w porzo. Bezpieczne, nawet wsrod
                    > wspanialych wariatow w swoich wspanialych maszynach."

Chyba, że ktoś ci portfel podpieprzy albo pałką w łeb da.
                    • Gość: Joe Collins Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.chello.pl 11.03.06, 22:32
                      > Chyba, że ktoś ci portfel podpieprzy albo pałką w łeb da.

Inaczej mówiąc, uczciwie zarobi na samochód.
              • Gość: 1111 Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:53
                sceptyk czy ty masz 80 lat?tak sie wypowiadasz jakbys był w ogóle z innej epoki!
              • Gość: ilona Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 14.03.06, 16:32
                a ty co taki madry jestes a znales go chociaz!!!!
                konrad pracowal odkad skonczyl szkole sredna!!
                sam na wszystko zapracowal a widze ze nic o bmw nie wiesz. niezdajesz sobie
                sprawy ze ktos potrafi pracowac i zarabiac na siebie. jestes idiata jesli
                wszystkich ludzi porownujesz do siebie. skoro caly czas siedzisz na garnuszku
                u rodzicow i nie wiesz co to praca to ci goraco wspulczuje.

pozdrawiam
            • Gość: 1111 Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:55
              >Czemu prosci ludzie kojarza młodych w Bmw tylko z bandytami?
              Bo to ciemnota i zacofanie
          • Gość: k... Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:24
            Zazdrościcie cioty jedne???za rabote się brać prostaki jeden z drugim a nie
            dupą przy kompie siedziec i żyć życiem innych ludzi!takie nieudaczniki jak wy,
            zapie..ją całe życie autobusem!Sczególnie ty sceptyk!zapie..j całe zycie
            tak dalej!gratuluje idioto!takie pasorzyty jak wy to całe zycie na zasiłku beda!
            a tacy jak MY będą na ten zasiłek dawac!miłego życia!
            • Gość: Joe Collins Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.chello.pl 11.03.06, 15:27
              Jeden dres już się ujawnił.
              • Gość: gość Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 15:34
                Prośba do administratorów, żeby nie usuwali wpisów niejakiego "k..",
                warto wiedzieć z jakiego środowiska pochodził denat-samobójca.
            • sceptyk Jesli pozwolisz 11.03.06, 15:45
              Chcialbym Ci uprzejmie zwrocic uwage, ze slowo "pasożyt" pisze sie wlasnie tak.
              A nie przez "rz". Ponadto slowo "rabota" troche mi po rusku zabrzmialo. Jestes
              z mafii eselde?

PS. Czy piszesz na forum na stojaco?
            • bardu Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 11.03.06, 23:30
              > Zazdrościcie cioty jedne???za rabote się brać prostaki jeden z drugim a nie
              > dupą przy kompie siedziec i żyć życiem innych ludzi!takie nieudaczniki jak wy,
              > zapie..ją całe życie autobusem!Sczególnie ty sceptyk!zapie..j całe zycie
              > tak dalej!gratuluje idioto!takie pasorzyty jak wy to całe zycie na zasiłku beda
              > ! a tacy jak MY będą na ten zasiłek dawac!miłego życia!
              A Ty k..., Bechter - nie potraficie napisać normalnie, po polsku tylko jak
              jakieś ostatnie chamy? Co to za język? Niedobrze się robi - pretensje do całego
              świata a język jak z rynsztoka.
            • Gość: observer do k.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:14
              Tyle bledow w paru zdaniach? No juz widze te twoja robote. To chyba cos w stylu:
              rozprowadzanie amfy wsrod glupich malolatow. Watpie by stac cie bylo na wiecej.
              No chyba, ze tatus lub mamusia cos dadza ci u siebie, badz twoj kochanek nie
              bedzie chcial abys byl zmeczony jak on wroci do domu spragniony twej
              wydepilowanej pupy...
            • Gość: Leonardo Jak tu walczyć ze stereotypami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:52
              > Zazdrościcie cioty jedne???za rabote się brać prostaki jeden z drugim a nie
              > dupą przy kompie siedziec i żyć życiem innych ludzi!takie nieudaczniki jak
              > wy, zapie..ją całe życie autobusem!Sczególnie ty sceptyk!zapie..j całe zycie
              > tak dalej!gratuluje idioto!takie pasorzyty jak wy to całe zycie na zasiłku
              > beda!
              > a tacy jak MY będą na ten zasiłek dawac!miłego życia!

Niejaki "k..." zachęca nas do pracy i twierdzi, że płaci na nas zasiłki. Jakąż
              to pracę może wykonywać ów "k..."? Jego wypowiedzi sugerują, że pracą intelektu
              to on raczej nie zarabia. Słowa pisanego też w pracy raczej nie używa - co za
              ortografia (chociażby "pasorzyty"), jaka interpunkcja...
              Do tego więzienne słownictwo (np. "cioty") i stek bluzgów przywołują nieodparte
              skojarzenia, z jakim to rodzajem "pracy" mógłby ewentualnie ów osobnik mieć do
              czynienia. I jak tu walczyć z rozpowszechnionym stereotypem dotyczącym
              użytkowników BMW w Polsce, którzy według rozpowszechnionej opinii "pracują"
              głównie kijem bejsbolowym?
          • Gość: Znajomy Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:12
            Ale jednak BUC !!!!! Gdzie widziałeś ten luksusowy samochód ??? BMW za 25.000
            PLN to luksusowy samochód ??? Nie znałes człowieka, to go nie obrażaj !!!!!
            • sceptyk Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz 12.03.06, 01:07
              Nie mam zamiaru obrazac faceta, ktory nie zyje. Natomiast do bialej goraczki
              doprowadzaja mnie bezrefleksyjne głąby - jego kolesie. Do ktorych zapewne i Ty
              nalezysz.

Przed paroma godzinami podali w telewizji, ze samochod z czterema osobami,
              prowadzony przez mlodziaka, nie wyrobil sie na zakrecie. 4 osoby zabite na
              miejscu. Policja twierdzi, ze powodem bylo niedostosowanie predkosci do
              warunkow panujacych na szosie. Innymi slowy - grzal za szybko.

Polska jest najniebepieczniejszym krajem europejskim, jesli chodzi o smiertelne
              wypadki na drogach. Co rok gina tysiace ludzi. W duzym stopniu dzieki takim
              bezmozgowym kretynom jak Ty i Twoi stuningowani kolesie.

A oto fragment raportu:

W ciągu ostatnich 15 lat w Polsce zdarzyło się ponad 820 tysięcy wypadków
              drogowych, w których zginęło blisko 100 tysięcy osób, a ponad milion zostało
              rannych. Roczny bilans strat Polski z tytułu wypadków drogowych stanowi
              równowartość ok. 2,5% produktu krajowego brutto. Polska jest krajem o
              najwyższym poziomie zagrożenia na drodze wśród państw Unii Europejskiej.
              • Gość: Bechter Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 14:35
                > Przed paroma godzinami podali w telewizji, ze samochod z czterema osobami,
                > prowadzony przez mlodziaka, nie wyrobil sie na zakrecie. 4 osoby zabite na
                > miejscu.

no i?

> Polska jest najniebepieczniejszym krajem europejskim, jesli chodzi o
                >smiertelne wypadki na drogach

Gwoli jasności Polska nawet nie zbliża sie do statystyk Rosyjskich. Jak chcesz
                uprawiac demagogie to przynajmniej choc troche trzymaj sie faktów.

> wypadki na drogach. Co rok gina tysiace ludzi. W duzym stopniu dzieki takim
                > bezmozgowym kretynom jak Ty i Twoi stuningowani kolesie.

Do tego każdy lekarz to rzeźnik, każdy polityk to złodziej, każdy policjant to
                bezmózg a strażak podpalacz... Lepiej wracaj do nory z której wypełzłeś bo
                wygląda na to, że co druga grupa społeczna grasuje na twoje życie.
          • Gość: i... Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 14.03.06, 16:59
            acha widze ze lubisz sobie oceniac ludzi wcale ich nie znajac. teraz moja
            kolej, lekkie podsumowanie twojej osoby
            widze iz czesto przebywasz na forym niech zgadne pelnoletni jestes to fakt, po
            20 i nadal jestes na utrzymaniu rodzicow. mamunia obiadki podstawia pod nosek a
            internet to twoj jedyny przyjaciel. i zaloze sie ze dupe to ty tylko w
            telewizji widziales!!!!!
      • Gość: xxx Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:03
        A dlaczego nie z uczciwej pracy ???? Jak młody koleś w BMW to od razu musi być
        dresiarzem i dilerem ???!!!! Muślisz że takie auto kosztuje 100 000 PLN ?????
        Bardzo się mylisz .....
        • Gość: yyy Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 08:32
          > A dlaczego nie z uczciwej pracy ??

Z takimi "buziami" nie przyjmują do uczciwej pracy. Ja też bym
          takiego nie chciał.
          • Gość: 1111 Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:00
            mówisz tak bo nikt nie chce ciebie bo wyglądasz pewnie jak pół dupy zza krzaka
            • Gość: Joe Collins Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.chello.pl 12.03.06, 11:07
              Nie sądź innych swoją miarą.
      • Gość: kate Re: Protestowac nalezy; zwlaszcza gdy wiadomo prz IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.03.06, 16:48
        nie rozpedziles sie za bardzo piszac o nich ze sa kretynami??? dla Twojej
        wiedzy to sami zarabiaja na te wypasione samochody(Ty mozesz marzyc o takim
        samochodzie do konca zycia). Nie kazdy musi pracowac tak jak Ty i zarabiac 600
        zeta miesiecznie. Nawet na fiata 126p Cie nigdy nie bedzie stac. Pozdrawiam.
    • olecky Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 12:46
      kibic102 napisał:

> na bielanach na przejściu było podobnie.

podobnie, ale jednak inaczej. W obu przypadkach winna byla nadmierna predkosc,
      jednak na Bielanach zgineli niewinni ludzie, a tu po prostu osobnik stwarzajacy
      zagrozenie na drodze sam sie wyeliminowal.

pozdrawiam, olek
    • magic3 Stan drogi to nie jedyna przyczyna. 11.03.06, 13:13
      Rzeczywiście, kierowcy w W-wie jeżdżą często tak jakby im rozum odebrało, albo
      nie znali podstawowych praw fizyki. Myślę,że do tragedii doszło tak zarówno z
      powodu stanu drogi, ale chyba też i prędkości oraz stanu technicznego beemki (
      swoją drogą- jaki to rocznik?).
      Co do debilizmu kierowców w W-wie: jechałem kiedyś o 1-szej w nocy ul. Maczka w
      stronę Powstańców, trzy pasy ruchu, dwa lewe do skrętu w lewo, jeden prawy-w
      prawo. Na wprost pojechać nie można. Jadę jakieś 80 km/h lewym pasem, żywej
      duszy. Nagle w lusterku wyłania mi się Mercedes WD coś tam. Ja jadę na Bemowo,
      on na Bielany( czyli w prawo). Ten głupek z Mercedesa zamiast pojechac sobie już
      prawym, nadjeżdżając z ogromną prędkością najpierw zamigał mi światłami,
      wyprzedził od prawej zachowując kilka cm odstępu, po czym... zahamował mi przed
      maską. Ja mignąłem mu światłami, on zjechał znów na prawy pas, zrównał się ze
      mną i znów mi zajechał drogę, po czy zjechał na prawą stronę, aby jechać w
      stronę Bielan. Myślę, że debil mógł być po narotykach albo alkoholu. Jakbym
      zdążył odczytać całą rejestrację, na pewno wezwałbym policję. Dlaczego tylu
      imbecyli za kierownicą nie ma w innych miastach? nie twierdzę, że to warszawiacy
      tak wariują, bo to raczej przyjezdni ze słomą w butach, którzy chcą pokazać jak
      to sobie radzą na ulicach wielkiego miasta.
      I jeszcze uwaga: mój brat też ma beemkę, oczywiście nie nową i ciągle boję się o
      niego, choć jeździ dobrze. Myślę, że pomysł o 2-letnim okresie karencji dla
      młodych kierowców ( v max <80 km/h, trzy mandaty i out) jest dobry. Pozdrawiam.
    • undisclosed-recipient Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 13:36
      Wszystko byłoby fajnie, gdyby znajomi zmarłych osób przyznały, że jazda po Warszawie ponad 100
      km/h JEST niebezpieczna. Bo taka jest prawda. Kierująca Peugeotem również przekroczyła prędkość
      dozwoloną w tamtym miejscu. Gdyby do osób, które nadal chcą dusić do podłogi dotarło, że prędzej
      czy później zginą w swoim samochodzie - i okej, ale przy okazji mogą zabić kogoś innego.
      Wypadek to coś, czego nie ma, póki się nie zdarzy. Czy ktoś rozmyśla o tym ?jakbym się czuł, gdybym
      jadąc brawurowo zabił moją dziewczynę?". Pewnie nie. A to ciekawy temat.
      • Gość: k... Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:26
        • Gość: k.... Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:28
          nikt nie zaprzecza ze jechał za szybko!ale jak by nie było tej cholernej hopki
          to by był z nami teraz!to była jego wina jak i wina drogi, wiec dajcie mu
          spokój, niech spoczywa w pokoju...
    • martuskarenifer Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 16:02
      Popieram akcje!!! Na Puławskiej sa takie koleiny, ze na nic sie zda ustawianie kolejnego znaku ograniczenia predkosci, jak tylko popada deszcz to czuje sie jakbym jechala.....ci ktorzy jezdza tamtedy regularnie, wiedza o co chodzi. NIECH wreszcie cos z tym zrobia, popieram wszystkie akcje z tym zwiazane!
    • siskom.waw.pl Do Pana Karola 11.03.06, 17:13
      Prosimy bardzo o kontakt na nasz e-mail
      siskom_tak@gazeta.pl
    • Gość: ee Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:19
      widziałem tam żółte BMW coupe leżące na dachu (którego praktycznie nie było)
      pas blokowała żandarmeria....
      Zastanawiałem sie czy spadł z wiaduktu czy wjechał na bandę ?

oczywiście że szkoda każdego kto zginął w wypadku - ale jak szybko jechał
      kierowca że na tej skoczni wyleciał w powietrze ???

tak czy inaczej:
      RiP
      [']
    • najary Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw 11.03.06, 18:08
      I można by jeszcze zaprotestować przeciwko drzewom wzdłóż dróg poza miastem.
      Otylie wjechażdżałyby najwyżej w kapustę i po sprawie. Wyciąć drzewa!
    • Gość: Paweł-kolega Karol Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:06
      Mam nadzieje że akcja Karola się powiedzie.Szkoda tylko że musiało zginąć dwóch
      chłopaków żeby zarząd dróg zrobił coś w tej sprawie.Szkoda że nie moge dzisjaj
      dołączyć do Karola i wesprzeć go.Przyjmij moje kondonencje,bardzo mi przykro że
      zgineli twoi przyjaciele.Trzymaj się.
      • Gość: aigel Myślami z Wami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:21
        Za późno się dowiedziałem. Tak to na pewno bym był. Ciekawe, czy pokaże się
        jakiś palant z ZDM-u?
      • Gość: xxx Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 09:03
        A ja jestem ciekawy jednego, czy ta buźka ze zdjęcia w gazecie
        chociaż przez chwilę pomyślała, że może nie warto tak cisnąć
        adidaskiem na pedał gazu? Że można samemu zginąć (pal licho
        samobójców), ale co gorzej można kogoś zabić? Buźka nie wygląda
        jakby myślenie było jego mocną stroną, ale może niech sam się wypowie.
        Najlepiej niech napisze kiedy ostatnio jechał zgodnie z przepisami,
        czy w ogóle pamięta takie zdarzenie ze swojego "życia na sportowo"
    • Gość: Madziara Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:42
      Protest jest całkowicie na miejscu. Nasze drogi są w żałosnym stanie!!!! Nikt
      nic nie robi bo tylko gadaja że pieniędzy nie mają ale sami to jezdzą
      najnowszymi beemkami i peugotami prosto z salonu!!!!!!!!!!!!! Nigdzie na świecie
      nie ma tak tragicznych dróg jak w Polsce,zasrany kraj i tyle. A ten chłopak z
      tej beemki jeżdził tamtędy prawie codziennie i przejechał napewno więcej
      kilometrów niż jejeden du..k ktory sie tu wypowiada, ten kto Go nie znał niech
      sie lepiej przymknie. To był wspaniały kolega i nie zasłużył na tak krótkie
      życie. A kto z was nie lubi czasem szybciej pojechac??? !!! chyba ze nie macie
      czym przycisnac.....
      • Gość: Tomko Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.plusgsm.pl 11.03.06, 22:10
        Coz za glebia wypowiedzi... . Zapisz sie do obecnie przewodniej partii , bo tam taka "menda lnosc" jest ceniona.
      • Gość: Joe Collins Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 11.03.06, 22:17
        > życie. A kto z was nie lubi czasem szybciej pojechac??? !!! chyba ze nie macie
        > czym przycisnac.....

Mamy, mamy, ale w przeciwiństwie do was przy tym myślimy.
        • Gość: 1111 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:40
          Gosciu czy ty potrafisz tylko obrazac innych?myślisz ze jestes taki wspaniały i
          zajebisty?twoje wypowiedzi raczej tego nie sugerują!
          • Gość: Joe Collins Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 11.03.06, 22:56
            > Gosciu czy ty potrafisz tylko obrazac innych?myślisz ze jestes taki wspaniały i
            >
            > zajebisty?twoje wypowiedzi raczej tego nie sugerują!

Bo pewnie żadnej z nich nie czytałeś. Za to ty jesteś zajebisty, wspaniały i wartościowy, a lepszego dresu pewnie nikt w okolicy nie ma.
            • Gość: 1111 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:03
              no pewnie a ty do stóp mi nie dorastasz
              • Gość: Joe Collins Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 11.03.06, 23:10
                Taa... Nie zauważysz ironii nawet wtedy, kiedy podejdzie i ugryzie w tyłek.
                • Gość: 1111 Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:12
                  wybacz kolego ale ty nie jestes ironiczny a raczej załosny...
                  • Gość: gość No i jak tam opalone karczycha? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 23:44
                    Robiliście "protest"? Czy przypadkiem za utrudnianie ruchu i stwarzanie
                    niebezpieczeństwa na drodze nie należy się mandat, albo wniosek do sądu?
                    A swoją drogą to dobrze, że policja włączyła się do tej akcji, być
                    może dyskretnie pstrykali fotki i paru rasowych dresków będzie wkrótce "na
                    widelcu"
                    • Gość: kate Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.03.06, 23:57
                      jestes zalosny i szkoda mi Ciebie bardzo. Mam nadzieje ze zdechniesz jak
                      najpredzej. pozdrawiam
                      • Gość: beton Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:12
                        koleszko ublizajacy ja jesem kurierem i mam opalone karczycho jazda po
                        warszawie to dla mnie codziennosc ale jezeli jedziesz Lyniowi albo Szakalowi
                        tzn ze wogole nie znasz wawy poza trasa do domu ja robie 200 km dziennie po
                        wawie i czasem musze szybko jechac i to lubie ale koleszko czemu cie tam nie
                        bylo i nie powiedziales tym ludziom w twarz a nie prujesz sie na jakims forum
                        jestes ty ,wlasnie prostakiem chowajacym sie za internetem i nie odzywaj sie
                        wiecej prowadzac twoj pojazd,my je nazywamy samochodami i kochamy je a ty
                        uzywasz go do przemieszczania sie gon sie
                        • Gość: beton Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:18
                          sorki za bledy ale mnie z rownowgi te zimne komentarze ...Fajnie ze bylo nas
                          wielu
                          • Gość: beton Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:19
                            • Gość: beton Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:22
                              sorki za opalone karczycha ale tam takich nie bylo wielu Raczej normalni ludzie
                              ktorzy ich kochali
                        • Gość: Tomko Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.plusgsm.pl 12.03.06, 10:58
                          No tak , jezdem kurierem, mnie sie spieszy, wiec w d...ie mam przepisy I innych ktorzy sa na drodze.
                          • Gość: .... Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:04
                            no tak a szczególnie ciebie mam w d...
                      • Gość: Joe Collins Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 11:06
                        Tylko pogratulować zmarłemu takich prymitywnych znajomych jak ty i coś podpisujące się '1111'.
                        • Gość: 1111 Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:10
                          ciekaw jestem czy gdyby twoj przyjaciel zginął w identycczny sposób to tez bys
                          go krytykował, a nie chciał uszanować jego pamięci.
                          • Gość: Joe Collins Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 11:38
                            > ciekaw jestem czy gdyby twoj przyjaciel zginął w identycczny sposób to tez bys
                            > go krytykował

Wskaż, w którym miejscu go skrytykowałem. Najlepiej razem z cytatem.

> , a nie chciał uszanować jego pamięci.

A oto jak koledzy szanują jego pamięć:

Gość: oko 11.03.06, 12:54
                            Szkoda liter na takich pajaców jak Ty.Nigdy nie zrozumiesz o co chodzi tym
                            ludziom.Smigaj saobie dalej swoim rowerkiem,bo na 100% nie masz pojecia o
                            jezdzie samochodem.

Gość: Edi 11.03.06, 15:22
                            Debilem to jesteś sam pisząc takie słowa, świadczy to jakim jesteś człowiekiem,
                            Ci ludzie których tak nazywasz byli wspaniałymi ludźmi.............!!!!!!!!!

Gość: Iglo 11.03.06, 09:06
                            Sam jesteś dresiarz BUCU!

Gość: k... 11.03.06, 09:26
                            Wy jesteście ograniczeni!!!!!!!!!!!!!!!Idioci na potęgę!!!!!!!!!!!!!Ludzie wy
                            macie serca??????????Co się z wami dzieje?????????Totalne dno!!!!!!!!!!!!

Gość: .... 11.03.06, 23:01
                            zazdrosc przez ciebie przemawia bo ty pewnie wyglądasz jak pół dupy zza krzaka

Gość: Bechter 11.03.06, 12:26 + odpowiedz
                            [...]
                            Zaściankowy bucu zrozum, żyjesz w kraju w którym przerzucanie gówna w trybie 3
                            zmianowym nie jest jedyną dostępną pracą. Jeśli ci żal dupe ściska, że inni
                            mają więcej to możesz winic tylko siebie. To wyłącznie twoja wina byłeś za
                            głupi na dobre studia i na dobrze płatną prace.

Gość: k... 11.03.06, 15:24
                            Zazdrościcie cioty jedne???za rabote się brać prostaki jeden z drugim a nie
                            dupą przy kompie siedziec i żyć życiem innych ludzi!takie nieudaczniki jak wy,
                            zapie..ją całe życie autobusem!Sczególnie ty sceptyk!zapie..j całe zycie
                            tak dalej!gratuluje idioto!takie pasorzyty jak wy to całe zycie na zasiłku beda!
                            a tacy jak MY będą na ten zasiłek dawac!miłego życia!

Gość: 1111 12.03.06, 10:00
                            mówisz tak bo nikt nie chce ciebie bo wyglądasz pewnie jak pół dupy zza krzaka

Gość: kate 11.03.06, 23:57
                            jestes zalosny i szkoda mi Ciebie bardzo. Mam nadzieje ze zdechniesz jak
                            najpredzej. pozdrawiam

Gość: 1111 12.03.06, 11:08
                            powtarzasz sie prymitywie

Gość: 1111 12.03.06, 10:08
                            tak nikt nie ma wątpliwości że jestes zacofanym, prostakiem ze wsi, kretynie

Gość: kate 11.03.06, 23:52
                            chyba nie myslisz skoro teraz tak piszesz. idiota!!!!!!!!!!!!!

• Gość: beton Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:25
                      Szkoda ze nie ma nagonki na lamosow co blokoja drogi i ulice ty pewnie czekasz
                      na swoja kolej
                    • Gość: .... Re: No i jak tam opalone karczycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:02
                      sam głąbie bedziesz na widelcu
                  • Gość: Joe Collins Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.chello.pl 12.03.06, 11:09
                    Tak myślałem. Nie dotarło.
        • Gość: kate Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.03.06, 23:52
          chyba nie myslisz skoro teraz tak piszesz. idiota!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Darwin Lider wyścigu do nagrody Darwina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 22:28
        1.Mały samochodzik - niebezpieczny
        2.Prędkość powyżej 150 km
        3.Zamiast bagażnika - głośniki. Brak kontroli dźwięków.
        4.Usunięta poduszka powietrzna
        5.Uszkodzone(stuningowane) zawieszenie
        6.Dresiarska brawura
        www.office-system.com.pl/rycerz/Darwin.htm
        • Gość: LASER Re: Lider wyścigu do nagrody Darwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:00
          W PUNKTOWANIU JESTES DOBRY,TO MOZESZ BYC SEDZIA W WYśCIGACH KONNYCH.............
          • Gość: beton Re: Lider wyścigu do nagrody Darwina IP: *.chello.pl 12.03.06, 06:29
            ty ale moze jeszcze charty obstawic ale jak do afganistanu pojedzie to go GPS
            zawiedzie i w dziure wpadnie szkoda ...... nie?
    • Gość: Globi Re: Puławska stanie na godzinę - protest przeciw IP: *.aster.pl 12.03.06, 00:22
      najlepsza jest reakcja ZDM, postawić znak i problem sie rozwiąże, to jest
      absurd, jezeli ttak rozumią dbanie o stan anwierzchni na drogach to wyciągam
      rower i zaczyanm niim jeżdzic, boje sie tylko zę nie mam gdzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka