Dodaj do ulubionych

Nowa "Gwiazdeczka" - Jazz Bistro

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 10:44
www2.gazeta.pl/cjg/1,33253,1244223.html
byliście w nowym Jazz Bistro "Gwiazdeczka" na Starym miescie? Ja byłem i
bardzo polecam! Bardzo fajne wnetrze, w karcie tez cos sie da znalezc
dobrego :)
Obserwuj wątek
    • damona Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro 05.01.03, 15:29
      a co jadles?
      • Gość: Niech Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 16:01
        Opis nie byl zachecajacy, jesli sie nie myle. Podane menu i ceny to w-ski
        standard, ale sie tam wybieram, bo jestem fanem pielmieni i staram sie
        przetestowac kazde miejsce, gdzie to podaja. Cena za porcje - 17,50 - sugeruje,
        ze a) nadzienie jest z 4 mies, b) porcja jest ogromna lub c) jest to ewidentne
        zlodziejstwo. Jak sprawdze, napisze.
        PS. Na czym polega jazzowosc tego miejsca?
        • damona Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro 05.01.03, 16:37
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> Opis nie byl zachecajacy, jesli sie nie myle. (...)
          > ale sie tam wybieram, bo jestem fanem pielmieni i staram sie
          > przetestowac kazde miejsce, gdzie to podaja. (..)

z reguly w tego typu lokalach jedzenie jest przecietne, (mam nadzieje sie mylic
          tym razem) ale przyznam, ze tez zainteresowaly mnie pielmieni. Jak juz zjesz to
          napisz, czy na talerzu bylo to czego oczekiwales:)
          Moze autor watku Janek wlasnie to jadl?
          • Gość: Niech Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 16:45
            A wiesz, gdzie jeszcze w W-wie daja pielmieni? Bo z restauracji rosyjskich znam
            tylko Tzarine - ale nie znam menu, na Stadionie kroluje kuchnia kaukaska.
            • damona Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro 05.01.03, 18:02

> A wiesz, gdzie jeszcze w W-wie daja pielmieni? Bo z restauracji rosyjskich
              znam
              >
              > tylko Tzarine - ale nie znam menu, na Stadionie kroluje kuchnia kaukaska.

nie wiem, myslalam, ze Ty wiesz:)

a z restauracji rosyjskich to znalazlam:

warszawa.aktivist.pl/dinewine/searchresult.asp?lang=pl&searchType=2&companyClassID=292&classType=1

ale nie mam pojecia, czy one jeszcze istnieja, i jaki reprezentuja poziom.
              • Gość: Niech Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 18:14
                Wedlug City Magazine 1. i 3. nie istnieja, 2. jest chinska. Serwis w-ski
                portalu potwierdza te informacje (ale to jedna firma, moze maja ten sam bank
                danych), z rosyjskich podaje tylko Tsarine. Stoimy w miejscu.
                • damona Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro 05.01.03, 18:35
                  kiedys byla jeszcze taka restauracja Caryca Katarzyna na Chmielnej,
                  pewnie tez juz zamknieta?

• Gość: Niech Re: Nowa 'Gwiazdeczka' - Jazz Bistro IP: 217.197.165.* 06.01.03, 12:47
                    Juz od dluzszego czasu jej nie ma. Kuchnia rosyjska - a nawet krajow
                    postradzieckich - nie cieszy sie w Poslce popularnoscia. A to spory blad.
                    • daise_dee Re: pielmieni:-) 09.01.03, 18:18
                      w Tsarinie:
                      pielmieni syberyjskie....sikajace:))) 38 zeta.

www.info1.pl/Gastronomia/restauracje/warszawa/tsarina/menu.htm
                      kto wie jak to smakuje?
                      • Gość: Niech Re: pielmieni:-) IP: 217.197.165.* 09.01.03, 18:59
                        Niezbyt rozumiem, ale sprawdze w domu w ksiazce kucharskiej.
                        • Gość: Niech Re: pielmieni:-) IP: 217.197.165.* 10.01.03, 11:10
                          Juz wiem. To sa zwykle pielmieni z nadzieniem z wieprzowiny i wolowiny.
                          Dodatki: cebula, sol, pieprz i bulion. I moze ten bulion daje efekt "sikania"
                          przy wbijaniu widelca, tak jak w czeburekach.
                          • daise_dee Re: pielmieni:-) 10.01.03, 12:07

> Juz wiem. To sa zwykle pielmieni z nadzieniem z wieprzowiny i wolowiny.
                            > Dodatki: cebula, sol, pieprz i bulion. I moze ten bulion daje efekt "sikania"
                            > przy wbijaniu widelca, tak jak w czeburekach.

tak tez myslalam, chociaz nazwa malo apetyczna jak na taka restauracje:-)

btw. byl juz ktos w Gwiazdeczce na testowaniu pielmieni?
                            • Gość: Niech Re: pielmieni:-) IP: 217.197.165.* 10.01.03, 13:32
                              Ja sie wybieram jak sojka za morze. Juz trzy podchody robilem i zawsze
                              ladowalem w domu z flaszkami pod pacha (tez rosyjski zwyczaj). Obiecuje, ze w
                              poniedzialek na 100% pojde. I wieczorkiem napisze co i jak.
                              PS. Ale w tym czasie jadlem domowe pielmieni, polalem je sosem grzybowym i tez
                              bylo fajnie. Bede mial co porownywac.
                              • Gość: Janek Re: pielmieni:-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 11:03
                                bylem w Gwiazdeczce na większej przekąsce, tzn. gigantycznej i pysznej kanapce
                                z kurczakiem w ziołach i na bruscheccie :)
                                Pielmienie zamówili ludzie obok mnie, ale nie wiem czy było ok:) Wyglądali na
                                zadowolonych, a ze to byli Amerykanie to cały czas zachwycali sie wystrojem :)
                                Następnym razem idę tam na ww. pierożki:)
                                • Gość: Niech Przepraszam... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 21:06
                                  ...ale zamiast na pielmieni poszedlem do Kabulu. Opisuje to w nowym watku. A
                                  pielmieni nie zajac...
                                  • Gość: Niech Nareszcie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 21:27
                                    Byłem. 20 poprawnie zrobionych pielmieni + za malo smietany + cytryna (po co?)
                                    za 17,50. Jak ktos chce sprobowac - mozna. Jak ktos chce sie najesc - odradzam.
                                    Poza tym wzialem salatke ze szpinakiem, boczkiem, pieczarkami i pomidorem - za
                                    20 zl. Beznadziejna. Herbata w dzbanku - to trupek Liptona do zamoczenia we
                                    wrzatku. Kawa - jakas Lavazza z niskiej polki. Duzy Zywiec - 9 zl!!! Wnetrze
                                    dosc zimne, marmur i szklo. Muzyka - jazz kotleciarski. Obsluga - srednia. Moze
                                    cudzoziemcy tam zajrza - teraz tez bylo ich kilku. W kazdym razie miejsce bez
                                    charakteru, jedyna atrakcja w menu to pielmieni - ale z powyzszymi uwagami.
                                    Moze jeszcze w tym tygodniu dam rade opisac jeszcze jakies miejsce. Sugestie
                                    mile widziane.
                                    PS. Nie lubie kuchni dalekowschodniej, wloska lub srodziemnomorska tylko w
                                    miejscach z klimatem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka