Gość: ltfc IP: 217.153.10.* 20.01.03, 15:53 szukam przyzwoitej knajpy rybnej w rejonie starówki..kiedyś był np. Viking ale teraz jest jakiś klub bilardowy.. macie jakieś typy? mogą dawać tam ryby, mogą też owoce morza.. z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ltfc Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.153.10.* 20.01.03, 16:14 może Fisherman na Jezuickiej jest OK? Albo Casa Valdemar(?) na Pięknej (kuchnia hiszpańska, także rybna..)? Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: knajpy rybne w wawie 20.01.03, 21:29 Gość portalu: ltfc napisał(a): > szukam przyzwoitej knajpy rybnej w rejonie starówki..kiedyś był np. Viking > ale teraz jest jakiś klub bilardowy.. > macie jakieś typy? mogą dawać tam ryby, mogą też owoce morza.. > z góry dzięki! > Z knajp rybnych w Warszawie tylko Sushi Bar na Moliera. Najlepsze sushi w tej czesci planety. Polecam butter fish rolls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltfc Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.153.10.* 21.01.03, 12:21 dzięki! zapamiętałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.197.165.* 21.01.03, 13:05 Nie jestem amatorem ryb, ale zdanie o nich zmieniam przy kazdej wizycie w Pod Zlotym Linem w Wierzbicy. Niby to poza W-wa, ale tylko 30 minut drogi samochodem, a sadze, ze W-wie knajpy z tak dobra i swieza ryba nie uswiadczycie. Ceny jak najbardziej dostepne - trzeba tylko uwazac, bo w menu jest cena nie za porcje lecz wage, i kuchciki staraja sie wepchnac jak najwieksze kawalki - rzadko udaje mi sie zjesc rybke do konca. Jesli ktos ryb nie lubi, jest tez przyzwoita kuchnia polska. W lykendy lepiej zarezerwowac stolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltfc Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.153.10.* 21.01.03, 14:36 również i Tobie dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.153.45.* 21.01.03, 14:59 Ta w Wierzbicy jest jedyna w swoim rodzaju. Warto. A lin w śmietanie - to palce lizać. Jest też "Delfin" na Twardej (dawna Krajowej Rady Narodowej)- na odcinku między Sienną a Prostą. Rybki dobre, spory wybór. Wystrój raczej socrealistyczny (taki jak w Wierzbicy). Jest też knafpa chyba się nazywa MESA przy pl. Zbawiciela. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.197.165.* 21.01.03, 15:08 Nie wiem czy Mesa jeszcze istnieje. A nawet ten sklep rybny pod nia. Jesli ktos moze sprawdzic - prosze o glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltfc Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.153.10.* 22.01.03, 09:55 a Casa Valdemar na Pięknej??? hiszpańskie jedzenie, więc i owoce morza powinny być tam zachęcające..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: knajpy rybne w wawie IP: 217.197.165.* 22.01.03, 11:14 Zdaje sie, ze Casa Valdemar zawedrowal do watku o najdrozszych knajpach w W- wie. Ja drogich knajp nielubie, bo mam takie wrazenie, ze place za wystroj, za drogiego kucharza, za pokazanie sie w tzw. towarzystwie, a na koncu jest dobra kuchnia. Zamiast tam siedziec wole za te same pieniadze przetestowac cztery miejsca z klimatem. PS. Pominalem kwestia posiadania lub nie odpowiedniej ilosci waluty. Odpowiedz Link Zgłoś