Gość: Agregat IP: *.chello.pl 14.03.03, 01:22 Co to znaczy? Czy ja mam zwariować, wyjechać, grać hamburgera, czy mam sie podpalić na Placu Zamkowym? To gdzie są pieniądze? U mnie w d? Ciągle słyszę "nie ma pieniędzy". A ja mam tego dosyć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karl Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 09:04 tak! pobudujmy jeszcze pare pomnikow, jakies muzeum nieudanego powstania i moze jeszcze jeden tunel - najlepiej w Puszczy Kampinoskiej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad.prawobrzezny Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: 217.153.88.* 14.03.03, 09:16 dlaczego zdejmuje sie kluczowa dla Pragi inwestycje jaka jest Zabraniecka? Bo jestesmy dziady? Czy naprawde nie mozna znalesc oszczednosci gdzie indziej? Chyba sa jakies priorytety. A moze nie ma lub sa pozamerytoryczne? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek72 Znalazlem 200mln.PLN oszczednosci rocznie IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.03, 16:18 Gość portalu: dziad.prawobrzezny napisał(a): > dlaczego zdejmuje sie kluczowa dla Pragi inwestycje jaka jest Zabraniecka? Bo > jestesmy dziady? Czy naprawde nie mozna znalesc oszczednosci gdzie indziej? > Chyba sa jakies priorytety. A moze nie ma lub sa pozamerytoryczne? > Pozdr. 200 milionow PLN (minimum) rocznie dla Warszawy!!! Kto da wiecej ?????? Nie krytykujcie tylko sami zrobcie cos dla Warszawy. Ja oferuje nowoczesna technologie. Zlota zyla dla STOLICY. OFERTA MCR STAR S.A. Wybudowania dla m.st. Warszawy, Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych Firma MCR STAR S.A. zobowiązuje się, zgodnie z przepisami UE o zagospodarowaniu odpadów komunalnych, a zapisanymi w ustawie wybudować na terenie składowiska kompostu Warszawa – Radiowo Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych według aktualnie najnowocześniejszej technologii chronionej patentami UE, USA, oraz Polski: 1. Sortowanie odbywa sie w klimatyzowanych kabinach poprzez rękawy co eliminuje kontakt bezpośredni z odpadami. Dokładna selekcja wyodrębni z potoku zmieszanych odpadów komunalnych, odpady organiczne. 2. Wyodrębnione odpady organiczne po odpowiednim przygoto- waniu (rozdrobnieniu) zostaną załadowane do wieloczłonowego agregatu w którym poszczególne fazy kompostowania tlenowego w ciągu 5 dni wytworzą czysty kompost bez żadnych zanieczyszczeń potrzebny w rolnictwie i ogrodnictwie. 3. Pełnomocnik MCR STAR S.A. Jerzy Szydłowski odpowiada za zbyt surowców wtórnych, kompostu, oraz wywóz do dalszego przerobu lub na uzgodnione wysypisko pozostałego balastu nieprzetwarzalnego ( około 10% ). 4. W procesie kompostowania będą wykorzystywane stałe odpady ścieków komunalnych, a technologia tlenowego przerobu eliminuje przykre zapachy co usprawni dodatkowo filtr powietrza. Obieg wody w systemie zamkniętym. 5. Dach obiektu proponuję pokryć kolektorami słonecznymi dla uzyskania ciepłej wody, oraz ogniwami fotowoltaicznymi. 6. Zatrudnienie około 35 osób na zmianę, a maksymalny przerób 150 tysięcy ton odpadów komunalnych rocznie. Rozpoczęcie inwestycji może nastąpić po decyzji Pana Prezydenta o dostarczeniu rocznie przez MPO Warszawa 100 tysięcy ton odpadów komunalnych po cenie przyjęcia odpadów komunalnych przez Łubną t.j. 220 zł za tonę lub innej wspólnie uzgodnionej przez okres amortyzacji ( spłaty leasingu lub kredytu ). UWAGA ! Po dokonaniu spłaty całych zobowiązań związanych z uruchomieniem inwestycji całość zostanie przekazana dla m.st. Warszawy co zdecydowanie zmieni wartość przewidywanego do prywatyzacji MPO Warszawa. CZAS URUCHOMIENIA INWESTYCJI POD KLUCZ 12 MIESIECY Inwestycja splaci sie ponizej 3 lat!!! Większość urządzeń i agregaty do kompostowania będą wykonane w polskich fabrykach według naszych projektów. UWAGA Eksploatacja wysypiska „ Łubna I” którego właścicielem jest MPO Warszawa, zgodnie z zawartymi umowami zakończyla się 31.12.2002 r., natomiast rekultywacja – w 2003 r. Na prace związane z rekultywacją wydano dotychczas ok. 60 mln zł, pozostałe do wykonania zadania będą wymagały środków w wysokości ok. 40 mln zł. W spółce „ Łubna II”, MPO Warszawa ma poniżej 1/3 udziałów co stawia Warszawę,głównego sponsora finansowego i dostarczyciela odpadów komunalnych w roli podmiotu zależnego od wspólników czy protestów społecznych. Moja oferta promuje Warszawę, uniezależnia od dotychczasowych systemów gospodarki odpadami komunalnymi jest bardzo prosta i przejrzysta a zarazem pokazuje jak dzięki nowej technologii Warszawa może na śmieciach zarabiać. PREZYDENT KACZYNSKI POWIEDZIAL ZE CHCE JAWNOSCI . Podaje pod rozwage wszystkim sympatykom Warszawy i prosze o opinie lub pytania e-mailem. Po wyborach samorzadowych rozmawialem osobiscie z poslami PiS: Hanna Mierzejewska, Artur Zawisza, Bartlomiej Szrajber, Pawel Poncyljusz i telefonicznie z Ludwikiem Dornem. Wszyscy zrozumieli wage propozycji i obiecali sie nia zajac. Wymienieni poslowie oraz Prezydent Lech Kaczynski , Jaroslaw Kaczynski, Michal Kaminski, Marek Suski, Jerzy Polaczek, Adam Bielan, Kazimierz Ujazdowski otrzymali oferte faksem 08.01.02r. Dopiero uplynelo 2 miesiace wiec nalezy wykazac troche wiecej zrozumienia dla ciezkiej pracy wymienionych poslow Prawa i Sprawiedliwosci, ze w okresie zawirowan w rzadzie i sprawy Rywina musza dodatkowo wygospodarowac czas na zajecie sie nowym tematem – naturalnie sluze wszelka pomoca i danymi. Okazcie troche wiecej zaufania wybranym demokratycznie poslom i Prezydentowi Warszawy na pewno wiedza co dobre dla Warszawy i Polski a wykorzystaja swoje mozliwosci dla dobra wszystkich. Moze wspolpraca zaowocuje nowym mostem, przystankiem metra ? Warszawiak optymista E-mail: Olivartos@gmx.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek72 Zamiast 300 wydac lepiej 200 milionow zarobic !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.03, 16:07 Gość portalu: karl napisał(a): > tak! pobudujmy jeszcze pare pomnikow, jakies muzeum nieudanego > powstania i moze jeszcze jeden tunel - najlepiej w Puszczy > Kampinoskiej !!!! 200 milionow PLN (minimum) rocznie dla Warszawy!!! Kto da wiecej ?????? Nie krytykujcie tylko sami zrobcie cos dla Warszawy. Ja oferuje nowoczesna technologie. Zlota zyla dla STOLICY. OFERTA MCR STAR S.A. Wybudowania dla m.st. Warszawy, Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych Firma MCR STAR S.A. zobowiązuje się, zgodnie z przepisami UE o zagospodarowaniu odpadów komunalnych, a zapisanymi w ustawie wybudować na terenie składowiska kompostu Warszawa – Radiowo Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych według aktualnie najnowocześniejszej technologii chronionej patentami UE, USA, oraz Polski: 1. Sortowanie odbywa sie w klimatyzowanych kabinach poprzez rękawy co eliminuje kontakt bezpośredni z odpadami. Dokładna selekcja wyodrębni z potoku zmieszanych odpadów komunalnych, odpady organiczne. 2. Wyodrębnione odpady organiczne po odpowiednim przygoto- waniu (rozdrobnieniu) zostaną załadowane do wieloczłonowego agregatu w którym poszczególne fazy kompostowania tlenowego w ciągu 5 dni wytworzą czysty kompost bez żadnych zanieczyszczeń potrzebny w rolnictwie i ogrodnictwie. 3. Pełnomocnik MCR STAR S.A. Jerzy Szydłowski odpowiada za zbyt surowców wtórnych, kompostu, oraz wywóz do dalszego przerobu lub na uzgodnione wysypisko pozostałego balastu nieprzetwarzalnego ( około 10% ). 4. W procesie kompostowania będą wykorzystywane stałe odpady ścieków komunalnych, a technologia tlenowego przerobu eliminuje przykre zapachy co usprawni dodatkowo filtr powietrza. Obieg wody w systemie zamkniętym. 5. Dach obiektu proponuję pokryć kolektorami słonecznymi dla uzyskania ciepłej wody, oraz ogniwami fotowoltaicznymi. 6. Zatrudnienie około 35 osób na zmianę, a maksymalny przerób 150 tysięcy ton odpadów komunalnych rocznie. Rozpoczęcie inwestycji może nastąpić po decyzji Pana Prezydenta o dostarczeniu rocznie przez MPO Warszawa 100 tysięcy ton odpadów komunalnych po cenie przyjęcia odpadów komunalnych przez Łubną t.j. 220 zł za tonę lub innej wspólnie uzgodnionej przez okres amortyzacji ( spłaty leasingu lub kredytu ). UWAGA ! Po dokonaniu spłaty całych zobowiązań związanych z uruchomieniem inwestycji całość zostanie przekazana dla m.st. Warszawy co zdecydowanie zmieni wartość przewidywanego do prywatyzacji MPO Warszawa. CZAS URUCHOMIENIA INWESTYCJI POD KLUCZ 12 MIESIECY Inwestycja splaci sie ponizej 3 lat!!! Większość urządzeń i agregaty do kompostowania będą wykonane w polskich fabrykach według naszych projektów. UWAGA Eksploatacja wysypiska „ Łubna I” którego właścicielem jest MPO Warszawa, zgodnie z zawartymi umowami zakończyla się 31.12.2002 r., natomiast rekultywacja – w 2003 r. Na prace związane z rekultywacją wydano dotychczas ok. 60 mln zł, pozostałe do wykonania zadania będą wymagały środków w wysokości ok. 40 mln zł. W spółce „ Łubna II”, MPO Warszawa ma poniżej 1/3 udziałów co stawia Warszawę,głównego sponsora finansowego i dostarczyciela odpadów komunalnych w roli podmiotu zależnego od wspólników czy protestów społecznych. Moja oferta promuje Warszawę, uniezależnia od dotychczasowych systemów gospodarki odpadami komunalnymi jest bardzo prosta i przejrzysta a zarazem pokazuje jak dzięki nowej technologii Warszawa może na śmieciach zarabiać. PREZYDENT KACZYNSKI POWIEDZIAL ZE CHCE JAWNOSCI . Podaje pod rozwage wszystkim sympatykom Warszawy i prosze o opinie lub pytania e-mailem. Po wyborach samorzadowych rozmawialem osobiscie z poslami PiS: Hanna Mierzejewska, Artur Zawisza, Bartlomiej Szrajber, Pawel Poncyljusz i telefonicznie z Ludwikiem Dornem. Wszyscy zrozumieli wage propozycji i obiecali sie nia zajac. Wymienieni poslowie oraz Prezydent Lech Kaczynski , Jaroslaw Kaczynski, Michal Kaminski, Marek Suski, Jerzy Polaczek, Adam Bielan, Kazimierz Ujazdowski otrzymali oferte faksem 08.01.02r. Dopiero uplynelo 2 miesiace wiec nalezy wykazac troche wiecej zrozumienia dla ciezkiej pracy wymienionych poslow Prawa i Sprawiedliwosci, ze w okresie zawirowan w rzadzie i sprawy Rywina musza dodatkowo wygospodarowac czas na zajecie sie nowym tematem – naturalnie sluze wszelka pomoca i danymi. Okazcie troche wiecej zaufania wybranym demokratycznie poslom i Prezydentowi Warszawy na pewno wiedza co dobre dla Warszawy i Polski a wykorzystaja swoje mozliwosci dla dobra wszystkich. Moze wspolpraca zaowocuje nowym mostem, przystankiem metra ? Warszawiak optymista E-mail: Olivartos@gmx.de Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Te 11 milionów... 14.03.03, 09:27 Nie umniejszając znaczenia Muzeum Powstania Warszawskiego i Gazowni jako zabytku, to 11 milionów zł to jest pół wiaduktu rozebranego i odbudowanego. Jeśli Pan Kaczyński jest taki "ideologiczny", a jednocześnie "oszczędny" to ładnie bedziemy wyglądać za cztery lata... Albo oszczędności, albo inwestycje, ale jeśli to pierwsze, to nie stawiajmy pomników za krocie, bo zaczniemy wyglądać jak Korea Północna, zdychająca z głodu w cieniu złotych pomników Kim-Ir-Sena (nie chcę tu obrazić Powstańców, ale pokazać bezsens decyzji Kaczora - Oni walczyli nie o pomnik dla siebie, ale o swoje miasto, właśnie żeby było normalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Te 11 milionów... IP: *.biblpubl.waw.pl 14.03.03, 10:24 chaladia napisał: > Nie umniejszając znaczenia Muzeum Powstania Warszawskiego i Gazowni jako > zabytku, to 11 milionów zł to jest pół wiaduktu rozebranego i odbudowanego. > Jeśli Pan Kaczyński jest taki "ideologiczny", a jednocześnie "oszczędny" to > ładnie bedziemy wyglądać za cztery lata... > Albo oszczędności, albo inwestycje, ale jeśli to pierwsze, to nie stawiajmy > pomników za krocie, bo zaczniemy wyglądać jak Korea Północna, zdychająca z > głodu w cieniu złotych pomników Kim-Ir-Sena (nie chcę tu obrazić Powstańców, > ale pokazać bezsens decyzji Kaczora - Oni walczyli nie o pomnik dla siebie, ale > > o swoje miasto, właśnie żeby było normalne). świete słowa! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-zo Re: Te 11 milionów... IP: 195.187.84.* 14.03.03, 11:22 Oglądałam wczoraj Puls Stolicy itp, i z przerażeniem słuchałam panów Kaczyńskiego i jego doradców. Pomijam butę, chamstwo i zadęcie, ale tego co chcą zrobić z Warszawą, a raczej nic nie zrobić pominąć się nie da. W urzędach podlegających pod Ratusz siedą teraz nowi "krystalicznie czyści specjaliści" od wychowania przedszkolengo, teologii, wojska itd i co zrobią to się płakać chce. Ciekawi mnie, kto ich za to rozliczy i jak rozliczy, bo te miesiące pod ich rządami to są już stracone dla miasta ale co dalej. Ludzie co się dzieje. Oni wszyscy w coś brzydkiego się bawią, ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Te 11 milionów... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 19:25 Masz niestety rację. Ciekawe tylko skąd to niedoszacowanie wpływów na 200 mln. Jeśli to choć po części prawda to razem z tymi 11 mln, byłoby na jedno, może dwa skrzyżowania z dojazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: Te 11 milionów... 15.03.03, 19:07 chaladia napisał: > Nie umniejszając znaczenia Muzeum Powstania Warszawskiego i Gazowni jako > zabytku, to 11 milionów zł to jest pół wiaduktu rozebranego i odbudowanego. a może po prostu jeden zbudowany od początku; czy zawsze trzeba cos burzyć zeby zbudowac? > Jeśli Pan Kaczyński jest taki "ideologiczny", a jednocześnie "oszczędny" to > ładnie bedziemy wyglądać za cztery lata... > Albo oszczędności, albo inwestycje, ale jeśli to pierwsze, to nie stawiajmy > pomników za krocie, bo zaczniemy wyglądać jak Korea Północna, zdychająca z > głodu w cieniu złotych pomników Kim-Ir-Sena żeby poczynić takie porównanie trzeba być wyjątkową suką, bez komentarza >(nie chcę tu obrazić Powstańców, nie martw się, już się nie obrażą, bo zdecydowana większość z nich nie żyje. Cześć Ich pamięci! > ale pokazać bezsens decyzji Kaczora poszukaj najpierw sensu w swoich wypowiedziach >- Oni walczyli nie o pomnik dla siebie, ale > > o swoje miasto, właśnie żeby było normalne). Dziękuję że mi to wyjaśniłaś - tu się zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: *.impaq.com.pl 14.03.03, 12:05 Gość portalu: Agregat napisał(a): > Co to znaczy? > > > Czy ja mam zwariować, wyjechać, grać hamburgera, czy mam sie > podpalić na Placu Zamkowym? > To gdzie są pieniądze? U mnie w d? > Ciągle słyszę "nie ma pieniędzy". A ja mam tego dosyć! To co piszesz to najlepsze co można zrobić w tragikomicznej farsie w jakiej występują elity polityczne w naszym kraju. Te elity wybrał ktoś przecież. A skoro tak to ci co wybrali są odpowiedzialni za ten bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez No coz jaki prezydent taka wladza!Co to by bylo 14.03.03, 12:31 gdyby Polska rzadzili!Same pomniki i koscioly by powstawaly!No ale takie sa minusy demokracji ze sie chamowo do wladzy dorwac moze u ogolnej radosci swych wyborcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb Re: No coz jaki prezydent taka wladza!Co to by by IP: *.usp.pl 14.03.03, 12:47 Brawo, brawo - oczywiście budowa mostu bez porzadnego pozwolenia na budowe i drogo ale tak zeby przed wyborami oddac byla OK! Jeszcze nie dawno GW ostrzegala przed zarzadem komisarycznym ktory jest USTAWOWY po przekroczeniu okreslonego deficytu budzetowego a dzis jaki wredny Kaczor. A co do muzeum - przez 55 lat "warszawiacy" nie byli jakos sklonni go zbudowac. Jesli ja mam wybierac to poki jeszcze tych kilkuset powstancow żyje to jestem sklonyy stac 1minute doatkowo w korkach (bo tyle srednio zaoszczedze na tym pol wiadukcie za 11mln), zeby wreszcie to muzeum zbudowac. Ciekawe czy nagrobkow dla dziadkow tez nie budujecie bo trzeba glazure wymienic w lazience... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: No coz jaki prezydent taka wladza!Co to by by IP: 217.153.88.* 14.03.03, 12:52 widac, ze nie znasz Pragi i nie wiesz co oznacza budowa Zabranieckiej. Ale co to Kaczora obchodzi. Pozdr. i zapraszam na Pragę szczególnie w godz. szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: No coz jaki prezydent taka wladza!Co to by by 14.03.03, 13:17 Gość portalu: rb napisał(a): > Jesli ja mam wybierac to poki jeszcze tych > kilkuset powstancow żyje to jestem sklonyy stac 1minute doatkowo > w korkach (bo tyle srednio zaoszczedze na tym pol wiadukcie za > 11mln), zeby wreszcie to muzeum zbudowac. Chyba nie jesteś z Warszawy, gdy piszesz o 1 minucie. Tu mowa o pół godzinie dla kilkunastu tysięcy ludzi w każdy dzień roboczy. Proponuję Ci taką kalkulację: 15 000 osób traci ptzez 250 dni rocznie po pół godziny = 1.875.000 godzin 1.875.000 godzin = 3 ludzkie życia. Tak lekko ważysz sobie ludzkie życie? Swoje też? Powiem więcej. Ostatnie 14 lat dowodzi, że do tego Muzeum, co więcej położonego tam gdzie Diabeł mówi dobranoc na początku będą chodzić nieliczni, a potem - nikt. Gdyby to było na Bielańskiej, może by udało się tam zaciągnąć jakieś wycieczki przy okazji zwiedzania Teatru Wielkiego, Arsenału i Starówki. Dzisiejsza Warszawa to miasto biznesu, nie zawsze czystego, niezbyt zainteresowanego matryrologią, miasto ludzi zapracowanych po co najmniej 10 godzin na dobę, w dużym stopniu przyjezdnych, trochę obcokrajowców. Powstanie, zwłaszcza że źle się skończyło (nieważne, z czyjej rzeczywistej winy) nie kojarzy się dobrze i nie jest "na topie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Przypomna to ,,dyskusję o usuwaniu ciąży'' IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 14.03.03, 15:08 Panowie nie mówcie o 11 mln kiedy w gre wchodzą olbrzymie sumy bo to niepoważne - mówmy o konkretach. W artykule nie jest powiedziane jakie będzie zadłuzenie na koniec 2003r. - to jest podstawowa informacja. W tej chwili wiele inwestycji w Polsce jest kredytowanych tj. z opóżnioną formą płatności czasami nawet o rok ( nie wiem ile w Warszawie). To że w tej chwili jest 30% zadłużenia mówi niewiele. Zapraszam na stronę www.stat.gov.pl - pozycja Dochody i budżety gmin i proszę porównać subwencje dla miast w Polsce. Warszawa ma kilka razy mniejszą niż pozostałe miasta. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jawix O co tak naprawde chodzi... 14.03.03, 15:25 Dla mnie sprawa jest jasna-prezydent (swiadomie z malej litery) ma mentalnosc zapyzialego wiochmena-ogranicznie inwestycji i dozynanie stolicy to wynik kompleksow jakie posiada kaczor-policjant.Pozwolcie ze jeszcze raz wroce do sprawy tych 11 milionow-sam remont Krakowskiego Przedmiescia mialby ponoc kosztowac 18 mln. I tu rodzi sie pytanie-czy lepiej budowac kolejne nikomu niepotrzebne pomniki czy tez poprawiac estetyke miasta i zwiekszac w ten sposob wplywy do budzetu...Logicznie myslacemu czlowiekowi odpowiedz nasuwa sie sama...Poza tym trzeba wreszcie zwrocic uwage na fakt ze z kazdych 8 zlotych wplacanych przez mieszkancow i firmy majace siedzibe w stolicy jako podatki tylko zlotowka wraca do budzetu miasta.Dlatego konieczny jest skuteczny lobbing w Sejmie aby ten stan rzeczy zmienic.I to by bylo na tyle co mam narazie na ten temat do powiedzenia...Niestety rzadza naszym miastem ludzie o mentalnosci woznicy poganiajacego batem konia ciagnacego furmanke...przykre to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal A gdzie była..... IP: *.elartnet.pl 14.03.03, 15:56 Opozycja jak zwykle będzie szukać dziury w całym i krytykować ale nic produktywnego z tego nie wynika. Gdzie byli panowie z SLD i PO kiedy rządzili miastem. To za ich sprawą i ich wydatków Warszawa ma teraz duże długi i budżet taki jaki ma. Może czas najwyższy aby zrzucić z siebie politykę i przywiązanie do swoich partyjnych interesów a zacząć myśleć konstruktywnie o wspólnym dobru. Ale dopóki na najwyższych stołakch w państwie siedzą partyjni aparatczykowie to w kraju dobrze nie będzie, a tym samym w miastach takich jak Warszawa, Łódź czy w innych gdzie prezydentem został inny nie SLD-owski człowiek. Nich SLD zacznie działać a nie gadać, bo palać i krytykować to każdy potrafi. To samo tyczy się tej całej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: Zostały same szczury 14.03.03, 21:26 Wy pożal się Boże "warszawiacy". A od którego pokolenia, a może raczej - od którego rocznika i z jakiej "dzielnicy" jesteście - wschodzniej czy zachodniej, północnej czy południowej hę? Nie macie żadnych korzeni w tym mieście, więc po co się wypowiadacie w temacie, który was nie dotyczy. Wolicie dobre samopoczucie waszych rozpatych w brykach 4 liter zamiast oddać symboliczny hołd tym dziesiątkom tysięcy, którzy oddali życie za to miasto. Dla was tylko po to żebyście teraz mogli pisać na forum "Warszawa" (pomyśłcie czasem co to znaczy z wyjatkiem pełnej samary i wygodnego siedzenia), co wam ślina na język przyniesie. Zycze powodzenia w waszym wyścigu szczurów. Kiedyś nawet w warszawskich kanałach był ludzki gatunek, teraz nawet na powierzchni są same szczury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: Zostały same szczury IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 14.03.03, 23:28 Zobacz o której oni piszą - to generalnie przyjezdni którzy mają w pracy pieniądze za nic, nudzą się jak mopsy to piszą, wysyłają e-maile bo coś trzeba robić żeby nie umrzeć z nudów. Generalnie tego miasta nie lubią, nie lubią Kaczyńskiego bo jak by mieli lubić prezydenta miasta którego nie lubią, w którym pracują bo muszą. Po godzinach pracy dyskusja sie urywa. Ale nie mierz mieszkańców miasta na podstawie biorących udział tutaj w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: Zostały same szczury 15.03.03, 17:05 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Zobacz o której oni piszą - to generalnie przyjezdni którzy mają > w pracy pieniądze za nic, nudzą się jak mopsy to piszą, wysyłają > e-maile bo coś trzeba robić żeby nie umrzeć z nudów. > Generalnie tego miasta nie lubią, nie lubią Kaczyńskiego bo jak > by mieli lubić prezydenta miasta którego nie lubią, w którym > pracują bo muszą. > Po godzinach pracy dyskusja sie urywa. > Ale nie mierz mieszkańców miasta na podstawie biorących udział > tutaj w dyskusji. Masz oczywiście rację, waliłem w nerwach na oślep, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 23:07 Szanowni dyskutanci - Popatrzcie kim są twórcy założenia pomnikowego w Gazowni Wolskiej, a znajdziecie odpowiedź na pytanie, dlaczego krew Powstańców Warszawskich jest tak droga. Prezydent Warszawy i jego zespół nie zrealizują w mieście żadnej potrzebnej miastu inwestycji, bowiem pieniądze potrzebne są na realizację wielkich politycznych ambicji p.p.Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: 300 mln zł chcą wydać na Księżyc 14.03.03, 23:27 Gość portalu: Andy napisał(a): > Prezydent Warszawy i jego zespół nie zrealizują w mieście żadnej > potrzebnej miastu inwestycji, bowiem pieniądze potrzebne są na > realizację wielkich politycznych ambicji p.p.Kaczyńskich. A może na Księżyc skoro go jednak nie ukradli, co Andy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: 300 mln zł chcą wydać na Księżyc IP: *.acn.waw.pl 15.03.03, 02:27 Nie udało im się z Księżycem, bo dopiero uczyli się. A afekty tej nauki już poznaliśmy. Przypomnę ich wielką pracę w Kancelari Prezydenta Wałęsy, prace nad finansami PC, a o innych telegrafach i modlinach nie wspomnę (małe literki użyte celowo, za co przepraszam wszystkich mieszkańców Modlina). Zresztą wiemy też sporo o dokonaniach w NIK i w MS. Dlatego też nie należy się wiele spodziewać po kimś, kto traktuje prezydenturę w Warszawie, jako trampolinę do najwyższej godności w RP. Na to trzeba sporych środków, a gdzie ich dostojny kandydat będzie szukał? To nie chodzi o 300 mln, ale kwoty znaczące dla zwykłych, uczciwych warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: Heathcliff Janusz Iwanowski Pineiro 15.03.03, 08:27 Zapomnaiałeś o braniu kasy z FOZZ - to też ich sprawka!, jako rzecze Heathcliff Janusz Iwanowski Pineiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek72 Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.03, 13:05 200 milionow rocznie dla Warszawy!!! minimum Kto da wiecej ?????? Nie krytykujcie tylko sami zrobcie cos dla Warszawy. Ja oferuje nowoczesna technologie. Zlota zyla dla STOLICY. E-mail: Olivartos@gmx.de OFERTA MCR STAR S.A. Wybudowania dla m.st. Warszawy, Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych Firma MCR STAR S.A. zobowiązuje się, zgodnie z przepisami UE o zagospodarowaniu odpadów komunalnych, a zapisanymi w ustawie wybudować na terenie składowiska kompostu Warszawa – Radiowo Sortowni – Kompostowni odpadów komunalnych według aktualnie najnowocześniejszej technologii chronionej patentami UE, USA, oraz Polski: 1. Sortowanie odbywa sie w klimatyzowanych kabinach poprzez rękawy co eliminuje kontakt bezpośredni z odpadami. Dokładna selekcja wyodrębni z potoku zmieszanych odpadów komunalnych, odpady organiczne. 2. Wyodrębnione odpady organiczne po odpowiednim przygoto- waniu (rozdrobnieniu) zostaną załadowane do wieloczłonowego agregatu w którym poszczególne fazy kompostowania tleno- wego w ciągu 5 dni wytworzą czysty kompost bez żadnych zanieczyszczeń potrzebny w rolnictwie i ogrodnictwie. 3. Pełnomocnik MCR STAR S.A. Jerzy Szydłowski odpowiada za zbyt surowców wtórnych, kompostu, oraz wywóz do dalszego przerobu lub na uzgodnione wysypisko pozostałego balastu nieprzetwarzalnego ( około 10% ). 4. W procesie kompostowania będą wykorzystywane stałe odpady ścieków komunalnych, a technologia tlenowego przerobu eliminuje przykre zapachy co usprawni dodatkowo filtr powietrza. Obieg wody w systemie zamkniętym. 5. Dach obiektu proponuję pokryć kolektorami słonecznymi dla uzyskania ciepłej wody, oraz ogniwami fotowoltaicznymi. 6. Zatrudnienie około 35 osób na zmianę, a maksymalny przerób 150 tysięcy ton odpadów komunalnych rocznie. Rozpoczęcie inwestycji może nastąpić po decyzji Pana Prezydenta o dostarczeniu rocznie przez MPO Warszawa 100 tysięcy ton odpadów komunalnych po cenie przyjęcia odpadów komunalnych przez Łubną t.j. 220 zł za tonę lub innej wspólnie uzgodnionej przez okres amortyzacji ( spłaty leasingu lub kredytu ). UWAGA !!! Po dokonaniu spłaty całych zobowiązań związanych z uruchomieniem inwestycji całość zostanie przekazana dla m.st. Warszawy co zdecydowanie zmieni wartość przewidywanego do prywatyzacji MPO Warszawa. Czas uruchomienia inwestycji pod klucz 12 miesięcy. Koszt ogólny to około 10 milionów Euro. Większość urządzeń i agregaty do kompostowania będą wykonane w polskich fabrykach według naszych projektów. UWAGA!! Eksploatacja wysypiska „ Łubna I”którego właścicielem jest MPO Warszawa, zgodnie z zawartymi umowami zakończy się 31.12.2002 r., natomiast rekultywacja – w 2003 r. Na prace związane z rekultywacją wydano dotychczas ok. 60 mln zł, pozostałe do wykonania zadania będą wymagały środków w wysokości ok. 40 mln zł. W spółce „ Łubna II”, MPO Warszawa ma poniżej 1/3 udziałów co stawia Warszawę, głównego sponsora finansowego i dostarczyciela odpadów komunalnych w roli podmiotu zależnego od wspólników czy protestów społecznych. Moja oferta promuje Warszawę, uniezależnia od dotychczasowych systemów gospodarki odpadami komunalnymi jest bardzo prosta i przejrzysta a zarazem pokazuje jak dzięki nowej technologii Warszawa może na śmieciach zarabiać. Prezydent Kaczynski podal ze chce jawnosci. Podaje pod rozwage wszystkim sympatykom Warszawy i prosze o opinie lub pytania e-mailem. Po wyborach samorzadowych rozmawialem osobiscie z poslami PiS: Hanna Mierzejewska, Artur Zawisza, Bartlomiej Szrajber, Pawel Poncyljusz i telefonicznie z Ludwikiem Dornem. Wszyscy zrozumieli wage propozycji i obiecali sie nia zajac. Wymienieni poslowie oraz Lech Kaczynski Prezydent, Jaroslaw Kaczynski, Michal Kaminski, Marek Suski, Jerzy Polaczek, Adam Bielan, Kazimierz Ujazdowski otrzymali oferte faksem 8 stycznia. Dopiero uplynelo 2 miesiace wiec nalezy wykazac troche wiecej zrozumienia dla ciezkiej pracy wymienionych poslow Prawa i Sprawiedliwosci, ze w okresie zawirowan w rzadzie i sprawy Rywina musza dodatkowo wygospodarowac czas na zajecie sie nowym tematem – naturalnie sluze wszelka pomoca i danymi. Okazcie troche wiecej zaufania wybranym demokratycznie poslom i Prezydentowi Warszawy na pewno wiedza co dobre dla Warszawy i Polski a wykorzystaja swoje mozliwosci dla dobra wszystkich. Moze wspolpraca zaowocuje nowym mostem, przystankiem metra ? Warszawiak optymista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaccco Re: O 300 mln zł mniej chcą wydać na inwestycje w IP: *.wspiz.edu.pl 15.03.03, 13:27 Skumbrie w tomacie, Skumbrie w tomacie, Chieliście Kaczki? No to ją macie... Odpowiedz Link Zgłoś