Gość: Ja IP: *.chello.pl 28.09.06, 00:22 Fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marc Re: Da się liczyć po cichu IP: 85.219.142.* 28.09.06, 01:35 "Szykujemy się też do zatrudnienia osób niepełnosprawnych umysłowo" - swietny pomysl - takiego pracownika latwiej bedzie wykorzystywac bez ryzykowania procesow sadowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:37 Tak drogi idioto, wiecej takich komenatrzy, gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramello Re: Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 08:08 Fajne, bo mając pracę nie czują się gorsi, wychodzą z domu i wiedzą, że są potrzebni. Także ,,normalni" ludzie, którzy nie mają w swoich rodzinach lub kręgu znajomych niepełnosprawnych, moga obcować z nimi i przekonywać się, że nie ma większych trudności z porozumiewaniem się. Brawo dyrekcja! Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin [...] 28.09.06, 11:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Do tego kroku zmusił Kerfura rynek - sprawnych 28.09.06, 11:35 nie mogą już znaleźć do pracy za 400zł netto (BTW ciekawe ile trwa praca na pół etatu w tym markecie) Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 pomysl super 28.09.06, 12:18 a z czasem i na warunki pracy i wynagrodzenie sie polepsza, jesli na razie sa zle. Wydaje mi sie ze hipermarkety powinny dostawac dotacje za takie cos. (I pewnie dostaja i miedzy innymi o nie tutaj tez chodzi). Gratuluje Pani Kierowniczce. ;-) p Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To jest naprawdę dobra wiadomość 28.09.06, 12:25 Na tle tego, co wyczyniają Kaczory, trzeba nam takich pozytywnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: pomysl super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:33 Na szczęście. Bo dzięki temu będą mieli coś więcej niż rentę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Re: Da się liczyć po cichu IP: *.mnc.pl 28.09.06, 11:35 Fajnie, że mogą normalnie pracować, chociaż jedno mnie dziwi. Wokół wielka afera, a oni zachowują się jakby o niczym nie słyszeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Re: Da się liczyć po cichu IP: *.3.cust.bredband2.com 28.09.06, 14:31 Takich powinni zatrudnic za czasow komuny. W czasach kiedy sklepowe rzucaly "ku..mi" i innymi slowami w kierunku wyglodzonego narodu prowadzonego przez Wojtka J czy Edzia G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilus Re: Da się liczyć po cichu IP: *.vlan223.shrike.lubman.net.pl 28.09.06, 09:13 Walnąłeś jak łysy grzywą o kant kuli... Takiej incjatywie należy tylko przyklasnąć a nie pisać bzdury. Ludzie mają pracę, czują się potrzebni i nie gorsi od innych. Należy się cieszyć, że "zachodni krwiopijca" postanowił zrobić coś o czym nawet nie pomyśleli "nasi wspaniałomyślni, polscy biznesmeni". Brawo dla firmy... oby było więcej naśladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozzarella Re: Da się liczyć po cichu IP: 134.146.212.* 28.09.06, 09:37 Oczywiście że dobrze, choć nie jest to bezinteresowne. Zatrudniając niepełnosprawnego otrzymuje się" -dofinansowania do wynagrodzeń, -ulgi w składkach na ubezpieczenia społeczne, -ulgi w obowiązkowych wpłatach na PFRON Mimo wszystko BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Da się liczyć po cichu IP: 193.138.110.* 28.09.06, 09:55 Wg mnie to chyba większą wartość od dotacji itp ma wpływ takiej akcji na pozytywny wizerunek firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltek Re: Da się liczyć po cichu IP: *.ip.fastwebnet.it 28.09.06, 11:03 Gość portalu: Mozzarella napisał(a): > Oczywiście że dobrze, choć nie jest to bezinteresowne. > Zatrudniając niepełnosprawnego otrzymuje się" > -dofinansowania do wynagrodzeń, > -ulgi w składkach na ubezpieczenia społeczne, > -ulgi w obowiązkowych wpłatach na PFRON niby tak, ale jakos nie widac tlumow pracodawcow rzucajacych sie do zatrudnienia tych 'prawdziwych' niepelnosprawnych (chodzi mi o to zeby odroznic ich od tych co maja roznego rodzaju zaswiadczenia, a w rzeczywistosci sa calkiem pelnosprawni). Rzeczywistosc jest taka ze ludziom niepelnosprawnym ciezko znalezc prace. dlatego raczej nalezy przyklasnac niz sie doszukiwac drugiego dna. wiadomo - jeszcze mozna doliczyc darmowa reklame w GW - ale jaka by nie byla motywacja - godna wsparcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audi tt Re: Da się liczyć po cichu IP: *.proxy.aol.com 28.09.06, 11:52 intencje byly oczywiscie inne-zaoszczedzenie na wyplatach-ale sa i pozytywne i niezamierzone skutki uboczne-jak widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierdzionga Re: do "marc" Da się liczyć po cichu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.09.06, 11:31 zatrudnia się także osoby niepełnosprawne umysłowo i chwała tym, którzy to robią, a takim jak TY nie pozostaje nic innego jak puknąć się w cebanek i słuchać echa mózgu odbijającego się w głowisi jak orzech w wiadrze Odpowiedz Link Zgłoś
kragg Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 12:16 ty sie marc nie martw. Z twoim poziomem intelektualnym to nie masz szans nawet na takie "wykorzystywanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Nareszcie :) IP: *.cern.ch 28.09.06, 14:14 Obecnie mieszkam w Genewie i kasjerem w jednym z marketow (siec Coop) jest facet po porazeniu mozgowym. Kupujacy traktuja go jak normalnego sprzedawce, nikt nie robi glupich uwag, nikt tez nie probuje go oszukac. Marzylem sobie, by w Polsce niepelnosprawni tez mogli normalnie zyc i pracowac. Dlatego tez popieram pomysl Carrefoura i zachecam inne sieci do uczynienia tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Super! IP: *.epstein.com.pl 28.09.06, 10:02 Fantastycznie! Cieszę się, że gdzieś w Polsce zadziało się coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Da się liczyć po cichu IP: *.crowley.pl 28.09.06, 10:58 A ja ostatnio właśnie byłem w Carrefourze Wileńska i nic o tej akcji nie wiedziałem. Podszedłem do kasy, wszystko obyło się szybko i w bardzo miłej atmosferze. Na końcu tylko pani zamiast powiedzieć mi cenę pokazała ją na wyświetlaczu. Nie bardzo zrozumiałem, ale zapłaciłem, podziękowałęm i odszedłem. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że ta pani była głuchoniema. Bardzo dobra akcja! Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichałW Re: Da się liczyć po cichu IP: 193.110.99.* 28.09.06, 11:00 brawo, brawo, brawo carrefour!!! Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustrat polski Gdyby wszyscy Polacy byli głuchoniemi to żyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:18 by się tutaj lepiej . Nikt by nie szczekał ,nie bluzgał itd. Politycy zamknęliby wreszcie swoje czerwono-czarne ,rozpasione mordy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 11:20 Ciekawe!!!!! Niepelnosprawny - pelno sprawny!!!!!!!!!! To lepsze rozwiazanie niz Bracia PIS i Rydzyk to nic nie wart!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 11:21 w koncu jakas mila i pozytywna wiadomosc gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Da się liczyć po cichu IP: 213.25.159.* 28.09.06, 11:21 Rewelacja , brawo dla pracodawcy, w naszym kraju (zwariowanym ) wygląda to jak bajka, jeszcze raz brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epos zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotych IP: *.media4.pl 28.09.06, 11:24 o wyzsze pobudki nawet ich nie podejrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
hubsol Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotyc 28.09.06, 11:38 No ale 90% tłumu widzi jak to Carrefour jest cacy i pożądny. Szkoda, że kilka lat temu pracowicy siedzieli w pieluchomajtkach na kasach... Brakuje zdrowych rąk do pracy za 300 złotych netto/pół etatu to się zatrudnia niepełnosprawnych, jednocześnie dorabiając ideologię szlachetnego celu. Niepełnosprawni byli w tym kraju 10 lat temu też... Odpowiedz Link Zgłoś
tuftkiller1 Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotyc 28.09.06, 12:16 ... , a w dodatku biorą jako pracodawca sporą kasę za stworzenie miejsca pracy dla osoby niepełnosprawnej . Wiem , że przy pełnym etacie jest to refundacja na poziomie około 700 złotych . Jestem jednak bardzo "ZA" . Każda pomoc dla osób niepełnosprawnych jest w porządku , ale żeby się reklamować kosztem tych osób ??? ...a jeśli chodzi o osoby głuchonieme to w większości bardzo spoko ludzie i można się z nimi lepiej dogadać niż z większością GW-forumowiczów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Głosowałeś na socjalistów z prawej i lewej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:51 To masz wysokie ceny i niskie zarobki . Pavulonik w służbie zdrowia ,brak autostrad ,brak szybkich i nowoczesnych pociągów itd. Dlaczego ludzie najpierw głosują na buraków ,a później uciekają do liberalnych krajów ? Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Dla mnie to jest myśl miesiąca jeżeli nie dekady 28.09.06, 16:18 > Dlaczego ludzie najpierw głosują na buraków, > a później uciekają do liberalnych krajów ? -- globalnawiocha.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roastron Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:43 Niestety taka jest prawda, NIESTETY !!! Chodzi tylko i wyłacznie o to ze ludzie nie chca juz pracować za darmo, to teraz ochlap rzuca sie niepelnosprawnym, a morze wyzyskiwacze zaplacą niepelnosprawnym tak, jakie wynagrodzenia otrzymują na zachodzie niepelnosprawni ??? Sam pracuje w supermarkecie, wiem jakie są problemy kadrowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:24 Świetna sprawa, tylko przyklasnąć takim pomysłom i więcej tego typu inicjatyw. Jeszcze raz brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Da się liczyć po cichu IP: *.bmwgroup.com 28.09.06, 11:33 swietna inicjatywa, korzysc obopolna, i dla niepelnosprawnych ktorzy wreszcie moga nie czuc sie wyrzuceni poza nawias spoleczenstwa no a "plus punkty" dla image'u pracodawcy sa na pewno dla niego tez nie do pogardzenia no i jeszcze jedna korzysc: za wyjatkiem jednego "inteligentnego inaczej" wreszcie jeden watek "pozytywny" ktory nie jest zapelniony bluzgami ziejacych zolcia sfrustrowanych zawistnych nieudacznikow muszacych utaplac w rzadkim "g" kazda wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deex Brawo ! IP: 213.17.161.* 28.09.06, 11:25 To chyba pierwsza rzecz, jaką zrobiła sieć handlowa, godna pochwały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:35 Świetny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 11:41 szkoda tylko, ze taka akcja jest w Polsce ciekawostka, a nie normą mam nadzieje, ze to sie niedlugo zmieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignacy pałka Da się liczyć po cichu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.09.06, 11:44 BARDZO DOBRZE:) Odpowiedz Link Zgłoś
baribal2 Super wiadomość. Oby więcej pozytywnych 28.09.06, 11:45 informacji tego typu. www.porysunki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:47 Uważam, że to wspaniałe. BRAWO Carrefour. To nawet nie chodzi o pieniądze, które zarabiają - małe, czy troche większe. Chodzi o to,że PRACUJĄ jak zdrowi ludzie. Brak pracy, brak poczucia bycia potrzebnym, zależność od innych jest OKROPNA. Pracodawcy - bierzcie przykład z Carrefoura. Można dać ludziom szansę na normalne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstracto Przynajmniej jedna dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:50 A my ustawiajmy się do tych kas - żeby tych ludzi nie wywalili po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawełek Re: Przynajmniej jedna dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:08 Gość portalu: abstracto napisał(a): > A my ustawiajmy się do tych kas - żeby tych ludzi nie wywalili po jakimś > czasie. Tylko w granicach rozsądku, bo jeśli będą u nich zbyt długie kolejki, to "derektor" stwierdzi, że sobie nie radzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Da się liczyć po cichu IP: 82.177.11.* 28.09.06, 11:51 godne nasladowania! takie akcje bardziej przekonuja do robienia zakupow niz reklamy tv! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:52 bardzo fajnie:) chociaz mały kroczek do normalności w naszej polskiej reality:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.ewa.golab Da się liczyć po cichu 28.09.06, 11:51 Nareszcie ktoś pomyślał, że niepełnosprawni mogą czasem więcej niż się komukolwiek zdaje. A Carrefour ma naprawdę świetną reklamę. Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadumany Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:55 No i nie beda domagac sie podwyzek ani skarzyc. Nikt ich nie uslyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Da się liczyć po cichu IP: *.44-151.net24.it 28.09.06, 11:55 To bardzo piekne ale ile Carrefour odlicza sobie od podatkow za zatrudnienie inwalidow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wileński Re: Da się liczyć po cichu IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 12:54 > To bardzo piekne ale ile Carrefour odlicza sobie od podatkow za zatrudnienie > inwalidow? tyle samo ile odliczyłby sobie każdy pracodawca zatrudniajacy niepełnosprawnych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaludia Szifer Re: Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:55 super,tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 12:01 Bardzo pomysłowe. I ma jeszcze jedną ogromną zaletę – widząc ludzi niepełnosprawnych ludzie robią się automatycznie milsi więc będzie mniej wydumanych pretensji. Co do ludzi niepełnosprawnych umysłowo – też doskonały pomysł. Miałem do czynienia z paroma takimi osobami i z reguły są miłymi, sumiennymi pracownikami. Trzeba ich trochę pilnować, ale to dlatego, że zdarzają się ludzie, którzy używają ich naiwności (co jest często spotykane u takich osób) i po prostu wykorzystują ich. A prawda jest taka – osoby niepełnosprawne umysłowo są często o wiele bardziej sumienne od osób w pełni sprawnych, gdyż obce im są takie pojęcia jak bumelanctwo, leserowanie i odwalenie fuszerki małym kosztem. Są to osoby, które uczciwie pracuję na swój zarobek, czego nie mogę powiedzieć o wielu innych sprawnych osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss a kiedy i głuchoniemi wyjadą do GB - nie zostanie IP: 195.116.62.* 28.09.06, 12:10 nikt kto zgasi światło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steveno Da się liczyć po cichu Bravo Bravo świetny pomysł: IP: *.u.mcnet.pl 28.09.06, 12:13 Jestem jak najbardziej za popieram takie akcje w 100% .Mam nadzieje ,że się rozprzestrzenią na inne markety i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś