Dodaj do ulubionych

Da się liczyć po cichu

IP: *.chello.pl 28.09.06, 00:22
Fajnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: marc Re: Da się liczyć po cichu IP: 85.219.142.* 28.09.06, 01:35
      "Szykujemy się też do zatrudnienia osób niepełnosprawnych umysłowo" - swietny
      pomysl - takiego pracownika latwiej bedzie wykorzystywac bez ryzykowania
      procesow sadowych ;-)
      • Gość: M Re: Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:37
        Tak drogi idioto, wiecej takich komenatrzy, gratuluje
        • Gość: Bramello Re: Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 08:08
          Fajne, bo mając pracę nie czują się gorsi, wychodzą z domu i wiedzą, że są
          potrzebni. Także ,,normalni" ludzie, którzy nie mają w swoich rodzinach lub
          kręgu znajomych niepełnosprawnych, moga obcować z nimi i przekonywać się, że
          nie ma większych trudności z porozumiewaniem się. Brawo dyrekcja!
          • mooomin [...] 28.09.06, 11:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • znajomy_jennifer_lopez Do tego kroku zmusił Kerfura rynek - sprawnych 28.09.06, 11:35
              nie mogą już znaleźć do pracy za 400zł netto (BTW ciekawe ile trwa praca na pół etatu w tym markecie)
              • pawciu2 pomysl super 28.09.06, 12:18
                a z czasem i na warunki pracy i wynagrodzenie sie polepsza, jesli na razie sa
                zle. Wydaje mi sie ze hipermarkety powinny dostawac dotacje za takie cos. (I
                pewnie dostaja i miedzy innymi o nie tutaj tez chodzi).

Gratuluje Pani Kierowniczce. ;-)

p
                • sumienie.lk To jest naprawdę dobra wiadomość 28.09.06, 12:25
                  Na tle tego, co wyczyniają Kaczory, trzeba nam takich pozytywnych informacji.
                • Gość: Kuba Re: pomysl super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:33
                  Na szczęście. Bo dzięki temu będą mieli coś więcej niż rentę.
          • Gość: haahaa Re: Da się liczyć po cichu IP: *.mnc.pl 28.09.06, 11:35
            Fajnie, że mogą normalnie pracować, chociaż jedno mnie dziwi. Wokół wielka
            afera, a oni zachowują się jakby o niczym nie słyszeli...
          • Gość: Grzesio Re: Da się liczyć po cichu IP: *.3.cust.bredband2.com 28.09.06, 14:31
            Takich powinni zatrudnic za czasow komuny. W czasach kiedy sklepowe
            rzucaly "ku..mi" i innymi slowami w kierunku wyglodzonego narodu prowadzonego
            przez Wojtka J czy Edzia G.
      • Gość: Kamilus Re: Da się liczyć po cichu IP: *.vlan223.shrike.lubman.net.pl 28.09.06, 09:13
        Walnąłeś jak łysy grzywą o kant kuli...
        Takiej incjatywie należy tylko przyklasnąć a nie pisać bzdury. Ludzie mają
        pracę, czują się potrzebni i nie gorsi od innych. Należy się cieszyć,
        że "zachodni krwiopijca" postanowił zrobić coś o czym nawet nie pomyśleli "nasi
        wspaniałomyślni, polscy biznesmeni".
        Brawo dla firmy... oby było więcej naśladowców.
        • Gość: Mozzarella Re: Da się liczyć po cichu IP: 134.146.212.* 28.09.06, 09:37
          Oczywiście że dobrze, choć nie jest to bezinteresowne.
          Zatrudniając niepełnosprawnego otrzymuje się"
          -dofinansowania do wynagrodzeń,
          -ulgi w składkach na ubezpieczenia społeczne,
          -ulgi w obowiązkowych wpłatach na PFRON
          Mimo wszystko BRAWO!
          • Gość: LS Re: Da się liczyć po cichu IP: 193.138.110.* 28.09.06, 09:55
            Wg mnie to chyba większą wartość od dotacji itp ma wpływ takiej akcji na
            pozytywny wizerunek firmy.
          • Gość: zoltek Re: Da się liczyć po cichu IP: *.ip.fastwebnet.it 28.09.06, 11:03
            Gość portalu: Mozzarella napisał(a):

> Oczywiście że dobrze, choć nie jest to bezinteresowne.
            > Zatrudniając niepełnosprawnego otrzymuje się"
            > -dofinansowania do wynagrodzeń,
            > -ulgi w składkach na ubezpieczenia społeczne,
            > -ulgi w obowiązkowych wpłatach na PFRON

niby tak, ale jakos nie widac tlumow pracodawcow rzucajacych sie do
            zatrudnienia tych 'prawdziwych' niepelnosprawnych (chodzi mi o to zeby odroznic
            ich od tych co maja roznego rodzaju zaswiadczenia, a w rzeczywistosci sa
            calkiem pelnosprawni). Rzeczywistosc jest taka ze ludziom niepelnosprawnym
            ciezko znalezc prace. dlatego raczej nalezy przyklasnac niz sie doszukiwac
            drugiego dna. wiadomo - jeszcze mozna doliczyc darmowa reklame w GW - ale jaka
            by nie byla motywacja - godna wsparcia!
          • Gość: audi tt Re: Da się liczyć po cichu IP: *.proxy.aol.com 28.09.06, 11:52
            intencje byly oczywiscie inne-zaoszczedzenie na wyplatach-ale sa i pozytywne i
            niezamierzone skutki uboczne-jak widac
      • Gość: pierdzionga Re: do "marc" Da się liczyć po cichu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.09.06, 11:31
        zatrudnia się także osoby niepełnosprawne umysłowo i chwała tym, którzy to
        robią, a takim jak TY nie pozostaje nic innego jak puknąć się w cebanek i
        słuchać echa mózgu odbijającego się w głowisi jak orzech w wiadrze
      • kragg Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 12:16
        ty sie marc nie martw. Z twoim poziomem intelektualnym to nie masz szans nawet
        na takie "wykorzystywanie"
      • Gość: Bobek Re: Da się liczyć po cichu IP: 194.181.21.* 28.09.06, 12:45
        Brawo
      • Gość: wojtek Nareszcie :) IP: *.cern.ch 28.09.06, 14:14
        Obecnie mieszkam w Genewie i kasjerem w jednym z marketow (siec Coop) jest facet
        po porazeniu mozgowym. Kupujacy traktuja go jak normalnego sprzedawce, nikt nie
        robi glupich uwag, nikt tez nie probuje go oszukac. Marzylem sobie, by w Polsce
        niepelnosprawni tez mogli normalnie zyc i pracowac. Dlatego tez popieram pomysl
        Carrefoura i zachecam inne sieci do uczynienia tego samego.
    • Gość: Paweł Super! IP: *.epstein.com.pl 28.09.06, 10:02
      Fantastycznie! Cieszę się, że gdzieś w Polsce zadziało się coś dobrego.
    • Gość: Maciek Re: Da się liczyć po cichu IP: *.crowley.pl 28.09.06, 10:58
      A ja ostatnio właśnie byłem w Carrefourze Wileńska i nic o tej akcji nie wiedziałem. Podszedłem do kasy, wszystko obyło się szybko i w bardzo miłej atmosferze. Na końcu tylko pani zamiast powiedzieć mi cenę pokazała ją na wyświetlaczu. Nie bardzo zrozumiałem, ale zapłaciłem, podziękowałęm i odszedłem. Dopiero po chwili do mnie dotarło, że ta pani była głuchoniema.

Bardzo dobra akcja! Oby tak dalej!
    • Gość: MichałW Re: Da się liczyć po cichu IP: 193.110.99.* 28.09.06, 11:00
      brawo, brawo, brawo carrefour!!! Tak trzymac!
    • Gość: frustrat polski Gdyby wszyscy Polacy byli głuchoniemi to żyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:18
      by się tutaj lepiej . Nikt by nie szczekał ,nie bluzgał itd. Politycy
      zamknęliby wreszcie swoje czerwono-czarne ,rozpasione mordy .
    • Gość: V Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 11:20
      Ciekawe!!!!!
      Niepelnosprawny - pelno sprawny!!!!!!!!!!
      To lepsze rozwiazanie niz Bracia PIS i Rydzyk to nic nie wart!!!!!!!
      • nioma Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 11:21
        w koncu jakas mila i pozytywna wiadomosc
        gratuluje
    • Gość: Basia Da się liczyć po cichu IP: 213.25.159.* 28.09.06, 11:21
      Rewelacja , brawo dla pracodawcy, w naszym kraju (zwariowanym ) wygląda to jak
      bajka, jeszcze raz brawo.
      • Gość: epos zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotych IP: *.media4.pl 28.09.06, 11:24
        o wyzsze pobudki nawet ich nie podejrzewam
        • hubsol Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotyc 28.09.06, 11:38
          No ale 90% tłumu widzi jak to Carrefour jest cacy i pożądny.
          Szkoda, że kilka lat temu pracowicy siedzieli w pieluchomajtkach na kasach...
          Brakuje zdrowych rąk do pracy za 300 złotych netto/pół etatu to się zatrudnia
          niepełnosprawnych, jednocześnie dorabiając ideologię szlachetnego celu.
          Niepełnosprawni byli w tym kraju 10 lat temu też...
          • tuftkiller1 Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotyc 28.09.06, 12:16
            ... , a w dodatku biorą jako pracodawca sporą kasę za stworzenie miejsca pracy
            dla osoby niepełnosprawnej . Wiem , że przy pełnym etacie jest to refundacja na
            poziomie około 700 złotych . Jestem jednak bardzo "ZA" . Każda pomoc dla osób
            niepełnosprawnych jest w porządku , ale żeby się reklamować kosztem tych osób ???
            ...a jeśli chodzi o osoby głuchonieme to w większości bardzo spoko ludzie i
            można się z nimi lepiej dogadać niż z większością GW-forumowiczów .
        • Gość: liberał Głosowałeś na socjalistów z prawej i lewej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:51
          To masz wysokie ceny i niskie zarobki . Pavulonik w służbie zdrowia ,brak
          autostrad ,brak szybkich i nowoczesnych pociągów itd. Dlaczego ludzie najpierw
          głosują na buraków ,a później uciekają do liberalnych krajów ?
          • mario-radyja Dla mnie to jest myśl miesiąca jeżeli nie dekady 28.09.06, 16:18
            > Dlaczego ludzie najpierw głosują na buraków,
            > a później uciekają do liberalnych krajów ?

--
            globalnawiocha.blox.pl/html
        • Gość: Roastron Re: zabraklo chetnych do pracy za kilkaset zlotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:43
          Niestety taka jest prawda, NIESTETY !!! Chodzi tylko i wyłacznie o to ze ludzie
          nie chca juz pracować za darmo, to teraz ochlap rzuca sie niepelnosprawnym, a
          morze wyzyskiwacze zaplacą niepelnosprawnym tak, jakie wynagrodzenia otrzymują
          na zachodzie niepelnosprawni ??? Sam pracuje w supermarkecie, wiem jakie są
          problemy kadrowe !!!
    • Gość: gość Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:24
      Świetna sprawa, tylko przyklasnąć takim pomysłom i więcej tego typu inicjatyw.
      Jeszcze raz brawo!
      • Gość: kruk Re: Da się liczyć po cichu IP: *.bmwgroup.com 28.09.06, 11:33
        swietna inicjatywa, korzysc obopolna, i dla niepelnosprawnych ktorzy wreszcie
        moga nie czuc sie wyrzuceni poza nawias spoleczenstwa
        no a "plus punkty" dla image'u pracodawcy sa na pewno dla niego tez
        nie do pogardzenia

no i jeszcze jedna korzysc:
        za wyjatkiem jednego "inteligentnego inaczej" wreszcie jeden watek "pozytywny"
        ktory nie jest zapelniony bluzgami ziejacych zolcia sfrustrowanych
        zawistnych nieudacznikow muszacych utaplac w rzadkim "g" kazda wiadomosc
    • Gość: deex Brawo ! IP: 213.17.161.* 28.09.06, 11:25
      To chyba pierwsza rzecz, jaką zrobiła sieć handlowa, godna pochwały
    • Gość: kk Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:35
      Świetny PR.
    • Gość: kubissimo Re: Da się liczyć po cichu IP: *.chello.pl 28.09.06, 11:41
      szkoda tylko, ze taka akcja jest w Polsce ciekawostka, a nie normą
      mam nadzieje, ze to sie niedlugo zmieni :)
    • Gość: ignacy pałka Da się liczyć po cichu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.09.06, 11:44
      BARDZO DOBRZE:)
    • baribal2 Super wiadomość. Oby więcej pozytywnych 28.09.06, 11:45
      informacji tego typu.

www.porysunki.blox.pl
    • Gość: monica Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:47
      Uważam, że to wspaniałe. BRAWO Carrefour. To nawet nie chodzi o pieniądze,
      które zarabiają - małe, czy troche większe. Chodzi o to,że PRACUJĄ jak zdrowi
      ludzie. Brak pracy, brak poczucia bycia potrzebnym, zależność od innych jest
      OKROPNA. Pracodawcy - bierzcie przykład z Carrefoura. Można dać ludziom szansę
      na normalne życie.
    • Gość: abstracto Przynajmniej jedna dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:50
      A my ustawiajmy się do tych kas - żeby tych ludzi nie wywalili po jakimś
      czasie.
      • Gość: pawełek Re: Przynajmniej jedna dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:08
        Gość portalu: abstracto napisał(a):

> A my ustawiajmy się do tych kas - żeby tych ludzi nie wywalili po jakimś
        > czasie.

Tylko w granicach rozsądku, bo jeśli będą u nich zbyt długie kolejki, to
        "derektor" stwierdzi, że sobie nie radzą!
    • Gość: klient Da się liczyć po cichu IP: 82.177.11.* 28.09.06, 11:51
      godne nasladowania! takie akcje bardziej przekonuja do robienia zakupow niz
      reklamy tv!
      • Gość: anja Re: Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:52
        bardzo fajnie:) chociaz mały kroczek do normalności w naszej polskiej reality:)
    • malgorzata.ewa.golab Da się liczyć po cichu 28.09.06, 11:51
      Nareszcie ktoś pomyślał, że niepełnosprawni mogą czasem więcej niż się
      komukolwiek zdaje. A Carrefour ma naprawdę świetną reklamę. Super
    • Gość: Zadumany Da się liczyć po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:55
      No i nie beda domagac sie podwyzek ani skarzyc. Nikt ich nie uslyszy.
    • Gość: jolita Da się liczyć po cichu IP: *.44-151.net24.it 28.09.06, 11:55
      To bardzo piekne ale ile Carrefour odlicza sobie od podatkow za zatrudnienie
      inwalidow?
      • Gość: wileński Re: Da się liczyć po cichu IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 12:54
        > To bardzo piekne ale ile Carrefour odlicza sobie od podatkow za zatrudnienie
        > inwalidow?

tyle samo ile odliczyłby sobie każdy pracodawca zatrudniajacy niepełnosprawnych ...
    • Gość: Kaludia Szifer Re: Da się liczyć po cichu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:55
      super,tak trzymac
    • freewolf Re: Da się liczyć po cichu 28.09.06, 12:01
      Bardzo pomysłowe. I ma jeszcze jedną ogromną zaletę – widząc ludzi
      niepełnosprawnych ludzie robią się automatycznie milsi więc będzie mniej
      wydumanych pretensji.
      Co do ludzi niepełnosprawnych umysłowo – też doskonały pomysł. Miałem do
      czynienia z paroma takimi osobami i z reguły są miłymi, sumiennymi
      pracownikami. Trzeba ich trochę pilnować, ale to dlatego, że zdarzają się
      ludzie, którzy używają ich naiwności (co jest często spotykane u takich osób) i
      po prostu wykorzystują ich. A prawda jest taka – osoby niepełnosprawne umysłowo
      są często o wiele bardziej sumienne od osób w pełni sprawnych, gdyż obce im są
      takie pojęcia jak bumelanctwo, leserowanie i odwalenie fuszerki małym kosztem.
      Są to osoby, które uczciwie pracuję na swój zarobek, czego nie mogę powiedzieć
      o wielu innych sprawnych osobach.
    • Gość: sss a kiedy i głuchoniemi wyjadą do GB - nie zostanie IP: 195.116.62.* 28.09.06, 12:10
      nikt kto zgasi światło...
    • Gość: Steveno Da się liczyć po cichu Bravo Bravo świetny pomysł: IP: *.u.mcnet.pl 28.09.06, 12:13
      Jestem jak najbardziej za popieram takie akcje w 100% .Mam nadzieje ,że się
      rozprzestrzenią na inne markety i nie tylko.
    • Gość: warszawiak Re: Brawo, brawo! IP: 62.233.204.* 28.09.06, 12:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka