Dodaj do ulubionych

Konwencja Wyborcza PO - Górka Szczęśliwicka

IP: *.orange.pl 21.10.06, 13:51
Witam! Przekazuje zaproszenie na niedzielna konwencje wyborcza PO!

Joanna Kling - kandydatka na radna z dzielnicy Wlochy

Do:
Członków i sympatyków
Platformy Obywatelskiej RP w Warszawie

Szanowni Państwo,
Koleżanki i Koledzy,

Rozpoczynamy kluczową fazę kampanii wyborczej, od której zależy skala naszego
zwycięstwa w tegorocznych wyborach samorządowych. Chcemy zacząć ją wspólnie z
wszystkimi naszymi kandydatami na radnych. Zapraszamy Was w najbliższą
niedzielę, 22 października o godz. 11:30. Pragniemy w tym dniu pokazać
warszawiakom całą naszą drużynę, drużynę silną i zwartą, z mocnym liderem na
czele - drużynę która zwycięży. Chcemy pokazać siłę Platformy Obywatelskiej w
miejscu, które jak wiele innych w Warszawie symbolizuje nierozwiązane
problemy i niemoc PiS-u. Tym miejscem jest Górka Szczęśliwicka - obiekt
sportowy, który zamiast służyć warszawiakom, stoi zamknięty.
Tym razem nasza konwencja wyborcza będzie miała charakter plenerowy.
Zapraszamy na nią członków Platformy Obywatelskiej wraz z rodzinami i
wszystkich warszawiaków. Dla każdego przygotowaliśmy atrakcje: zawody
sportowe dla dzieci, koncert Jacka Stachurskiego… W dodatku piękny Park
Szczęśliwicki w kolorach złotej polskiej jesieni i – mamy nadzieję – pogoda.
I choć nasza konwencja rozpocznie się ok. 11:30, atrakcje czekają na Was i
Waszych bliskich już od rana i będą trwały do popołudnia.
Spędźmy ten dzień razem, a potem wygrajmy te wybory także razem –
RAZEM DLA WARSZAWY!

Hanna Gronkiewicz - Waltz
Małgorzata Kidawa-Błońska
Obserwuj wątek
    • Gość: wspolnota Kandydaci PO-kopiowanie bez wiedzy i inteligencji IP: *.chello.pl 21.10.06, 15:03
      Skoro wszyscy kandydaci partii młodej inteligencji i biznesu spotykają się w
      jednym miejscu to może ktoś się odważy i powie głośno Hannie Gronkiewicz-Waltz
      i sztabowi wyborczemu PO by większość kandydatów do rad wszystkich szczebli nie
      zrzynała ordynarnie tekstu swoich ulotek z programu kandydata na prezydenta
      Warszawy bo powoduje to sytuację kiedy dziesiątki kandydatów np. na radnych
      dzielnicowych bezmyślnie przepisują program pisany pod kompetencje
      i możliwości prezydenta stolicy.
      Ponieważ platforma ma szansę na Prezydenta stolicy, większość w Radzie Warszawy
      i znaczny procent w radach dzielnic przeraża brak znajomości kompetencji rady
      do której się kandyduje, bezmyślność w przepisywaniu cudzego programu
      wyborczego i całkowity brak znajomości realiów budżetowych i prawnych samorządu
      warszawskiego.
      • Gość: Joanna Kling Re: Kandydaci PO-kopiowanie bez wiedzy i intelige IP: *.orange.pl 21.10.06, 15:23
        Witam ponownie :-)

Zapraszam na konwencje i "odwazenie sie" powiedzenia tego wszystkiego. ;-)

Chcialabym tez sie nie zgodzic. Dlaczego "zrzynanie"? Pod programem Hanny
        Gronkiewicz-Waltz podpisuje sie cala Platforma. Program byl wspoltworzony
        wspolnie z czlonkami PO (m. in. obecnymi kandydatami do rad dzielnic)-
        szczegolnie jesli chodzi o dzielnice. Dlaczego wiec teraz kandydaci maja
        wymyslac i wpisywac na ulotakch cos innego? Jesli maja dodatkowe pomysly - to
        na pewno sie pochwala, ale dlaczego maja pomijac to, co jest w programie
        prezydenckim dla kazdej dzielnicy?? Platforma jest spojna - i ma spojny program
        dla Warszawy.

Pozdrawiam,
        Joanna
        • Gość: wyborca Re: Kandydaci PO-kopiowanie bez wiedzy i intelige IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:12
          gratulacje, pomysł jest super. W jednym miejscu polacy będą mogli zobaczyć
          świtę polskiego, a szególnie warszawskiego biznesu. Ludzi którym wisi dobro
          zwykłego obywatela. Ludzi bogatych dla których wyzysk społeczeństwa jest na
          pierwszym miejscu. Jednocześnie niech każdy pamieta że HGW jest podejrzana w
          aferach bankowych. Czy takiego prezydenta chcą warszawiacy? Mam nadzieje, że
          nie i że media zrobią w końcu głośno o tym kto kandyduje i jakie sprawy ma za
          sobą. Wybierając Po do rady warszawy dajemy wolną rekę na budowanie tuneli, a
          szególnie na powstanie "porozumienia warszawskiego 2"
          • Gość: szymon66 Mapa satelitarna Warszawy - plany zagosp. Fortów IP: *.chello.pl 21.10.06, 21:22
            Mapa satelitarna Warszawy - plany zagosp. Fortów
            W sobotnio-niedzielnej Gazecie Wyborczej zamieszczono wyborczą mapę satelitarną
            Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz na której zaznaczono wszystkie Forty wokół
            Warszawy z opisem : planowane nadanie funkcji kulturalnych i turystycznych XiX-
            wiecznym fortom Warszawy.
            Ponieważ w wydrukowanym programie Hanny Gronkiewicz-Waltz nie ma rozwinięcia
            tego projektu trzeba mieszkańcy Warszawy powinni pytać PO jaki jest konkretny
            projekt zagospodarowania fortyfikacji warszawskich w tym szczególnie Fortu im.
            J.H. Dąbrowskiego na Sadybie.
            Mieszkańcy Warszawy nie mogą być obojętni na to co się stanie w najbliższym
            czasie z terenem Fortu IX Czerniaków. Od dawna niedoinwestowany i nie
            remontowany przez wojsko polskie – użytkownika tego terenu od kilkunastu lat
            popada w coraz większą ruinę. Prowizorycznie zabezpieczony siatką, łatany
            doraźnymi drobnymi naprawami od dawna jest przygotowywany do sprzedaży przez
            Agencję Mienia Wojskowego. Od paru lat developerzy kręcą się wokół terenu
            wartego kilkadziesiąt milionów złotych mimo, że fort jest wpisany do rejestru
            zabytków. Tymczasem Stołeczny Konserwator Zabytków od lat nie wykazuje
            najmniejszego zainteresowania od dawna niszczejącymi budynkami zaplecza czy
            stanem zawilgoconych kazamat fortecznych. Tylko poparcie dla stałej presji
            mieszkańców Sadyby (Dziennik 18.10.2006 r.) i Warszawy na elity decyzyjne może
            zapobiec takiej degradacji jakiej doświadczyły wszystkie pozostałe Forty wokół
            Warszawy. Hannę Gronkiewicz-Waltz i PO, ale także PiS trzeba pytać jakie mają
            pomysły na zabezpieczenie przyszłości fortu.
            • Gość: wspolnota Jakość kandydatów PO - Kto za to odpowiada IP: *.chello.pl 21.10.06, 23:15
              Radni powinni reprezentować wszystkich mieszkańców w radzie do której zostali
              wybrani. Przez cztery lata w radzie trzeba budować poparcie dla projektów które
              chce się przeforsować dla dobra mieszkańców, chyba, że samorządy lokalne mają
              to być areną domorosłych politycznych zapasów i okładania się sztachetami. Być
              może tak się zdarzy, że na Bielanach PO będzie musiała zbudować większościową
              koalicję z innym ugrupowaniem np. PiS.

Poniżej przedstawiam próbki języka którymi studenci-kandydaci na radnych
              posługują się publicznie w dyskusji z mieszkańcami Warszawy i swoich okręgów
              wyborczych na forum internetowym.
              Przykłady dotyczą pierwszego kandydata PO który pojawił się w internecie.Ze
              strachem myślę co bedzie jak pojawią się nastepni.
              Może ktoś starszy i doświadczony wyjaśni kandydatom jakie to przynosi straty
              dla postrzegania kandydatów na radnych i inteligenckiego ugrupowania PO które
              reprezentują. Kandydaci powinni chyba starać się o pozyskanie wszystkich
              możliwych wyborców (zawiedzionych, zniechęconych, biernych, obojętnych) a nie
              całkowicie zrażać formą i stylem debaty publicznej. O jakości programu
              kandydata na stronie www. nie będę się już wypowiadał.

Piotr Masłowski – PO Bielany
              1. „kolejne kłamstwo pisuarów. Ja już się nie dziwie tej odnowie moralnej
              oszustów i kłamców, przecież o to chodziło. Omamić "ciemny lud" a potem robić
              to co SLD”.
              2. Ci co tak bardzo krzyczeli o odnowie moralnej, uroczyście przekazywali
              sobie kodeks etyczny postępowania jako minister czy premier wszystkich Nas
              okłamali. Zacznijmy od Pragi Północ, gdzie radni PiS kradli mieszkania
              przeznaczone dla ludzi uboższych, nie mogących pozwolić sobie na wieloletni
              kredyt. Notabene ci sami ludzie kradną teraz w Sródmieściu, gdzie zostali
              przeniesieni. Sprawa pana Urbańskiego, który ramię w ramię z postkomuną był w
              zarządzie firmy, która oszukała warszawę na grube miliony dstarczając stare i
              zurzyte wagony na pseudo SKM, który to pierwszy wagon już podczas inauguracji
              się zepsół. Kłamali ustami Kurskiego ws PZU, a teraz próbuje przepraszać, ale
              nikt go już nie słucha. Za płatną protekcję SKOKów w parlamencie Gosiewski i
              cały PiS dostają kredty na 0%, a ich kolesie żyją z wynajmowania SKOKom
              pomieszczeń po astronomicznie zawyżonych cenach. Kłamali, że nie dopuszczą
              ludzi o marnej reputacji do rządu,
              bo dopuścili bandyte Leppera. Kłamali, że byli PZPRowcy nie będą mogli pełnić
              wysokich stanowisk - jasiński minister skarbu był w PZPR, Lepper i cała
              Samoobrona to PZPR 3 rzędu, których to ludzi nikt nawet w SLD nie chciał, ale
              Kaczyńskie z przyjemnością przyjęli to swojego obłudnego grona o marnej
              reputacji. Kłamali, że zatrzymają korupcję, bo sami chcieli za Renię i
              wszystkich pozostałych maruderów z Samoobrony zapłacić za Nasze pieniądze za
              weksle. To ponad 5 mln zł. Kłamali, że będzie tanie państwo, bo wydatki na
              urzędy wzrosły o 2 miliardy. Kłamali, kłamali, kłamali i będą kłamać dalej. 12
              listopada macie szansę powiedzieć stop kłamcą z PiS.
              3. „Na bok analizy prawne. Dla mnie to oszustwo. Ja z Bielanami jestem
              związany od
              urodzenia. Dlatego też tu kandyduję, tą dzielnicę chcę zmieniać, doskonalić.
              Jeżeli zaproponowałoby mi nr 1 na liście Targówka, to jak mógłbym ją przyjąć i
              spojrzeć wyborcom prosto w oczy powiedzieć, że znam ich problemy, jestem jednym
              z nich. Okazałbym się totalnym błaznem i kłamcem z PiSu”.
              • Gość: Bielany Re: Jakość kandydatów PO - Kto za to odpowiada IP: *.acn.waw.pl 21.10.06, 23:37
                skoro tak bardzo denerwuje Pana, to co proponuje Platforma Obywatelska, to proszę skomentować traktowanie przez PiS samorządu warszawskiego. Nie będę pisać o programie wyborczym, bo każdy jest w gruncie rzeczy identyczny-wiadomo każdemu Warszawiakowi, z jakimi problemami boryka się nasze miasto. PiS-owskie władze miasta zrobiły z warszawskiego samorządu istną hybrydę ubezwłasnowolniając rady dzielnic i ich zarządy. Cały kraj śmieje się ze sposobu zarządzania Warszawą. Nie mam żadnych wątpliwości, że dla Pis reguły demokratyczne są i będą wielką przeszkodą w sprawowaniu władzy. Dlatego właśnie Pis z arogancja podchodzi do wyborów w Warszawie, pozwalając swoim działaczom, na bezczelność i umożliwiając im kandydowanie całymi rodzinami, tak jak ma się to w przypadku dyrektora ZGN Bielany Edmunda Świderskiego-kandydata z miejsca drugiego do rady miasta, jego dwóch synów 21, 24 lata, ustawionych na bardzo dobrych miejscach na listach na Bielanach. Podobna sytuacja dotyczy innych kandydatów - Starzyńskiego i jego żony oraz innych. Nie wspomnę już o żonie pana Gosiewskiego (w ubiegłej kadencji wprowadził byłą i obecną żonę do rad). Pewnie Pan powie, że prawo tego nie zabrania, ale etyka jak najbardziej.
              • Gość: wspolnota Kandydat PO - Zosia-Samosia a program Hani GW - be IP: *.chello.pl 21.10.06, 23:39
                Znalazłem jeszcze taki kwiatek na tym forum internetowym.Inne pomysły tego
                kandydata (www.piotrmaslowski.pl)
                W programia Pani Hanny Gronkiweicz-Waltz jest punkt o poszerzeniu ul.
                Broniewskiego, ale ja uważam, że jest to zupełnie niepotrzebne. Ta ulica w
                godzinach szczytu się nie korkuje, a moim zdaniem bazarek Arina jest potrzebny
                i swojego zdania będę bronił. Zauważcie Państwo ile osób przychodzi tam
                codziennie na zakupy - przynajmniej kilkanaście tysięcy. Ile osób tam pracuje -
                kilkaset. Najbliższe miejsca tego typu to hala marymoncka albo carrefour, to
                ponad 3 km w jedną lub drugą stronę. Zauważcie teraz, jak osoby starsze mają
                tam pójść po świeże mięso, warzywa czy inne produkty. nasze.bielany pisze, że
                to populizm - tak to jest populizm w dobrym tego słowa znaczeniu, bo ja to
                robię dla tych kulkunastu tysięcy ludzi, którzy codziennie korzystają ztego
                miejsca. Demagogia?? Nie, bo to da się zrobic i ja to zrobię. Wiem, że
                najłatwiej jest usiąść jak nasze.bielany i tylko narzekać i krytykować a samemu
                nic nie robić, ale ja wole działać a nie płakać. I dla twojej wiadomości,
                jestem z PO a nie Pisu albo Samoobrony. Mój program jest dla ludzi i taki
                pozostanie
                • Gość: gość Kto w PO odpowiada za ten blamaż i porażkę ? IP: *.chello.pl 29.10.06, 22:37
                  Kto w PO odpowiada za ten blamaż i porażkę marketingową ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka