Dodaj do ulubionych

Nie dla psa Okęcie

IP: *.chello.pl 15.02.07, 06:41
Przykro mi, zgadzam się z dyrekcją, że parking to jednak nie miejsce na psa.
Niech go sobie taksiarze na tylnym fotelu wożą...
Obserwuj wątek
    • Gość: betony Nie dla takich dyrektorów Okęcie . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 07:47
    • Gość: xyz Re: Nie dla psa Okęcie IP: 81.210.102.* 15.02.07, 07:52
      A moze niech Pan dyrektor najpierw wybierze się do schroniska i zobaczy jak tam
      dobrze, albo da się zamknąć w klatce, wtedy zobaczy jak to jest. Punkt widenia
      zależy od punktu siedzenia...
    • Gość: pasazer Zostawcie psa ! IP: 217.116.110.* 15.02.07, 08:26
      Niech sobie zyje w pokoju. Prosze przemyslec swoja decyzje - najlepiej zapytac
      swojego dziecka. Dzieci maja nieskazona wrazliwosc - ono panu udzieli najlepszej
      odpowiedzi.
      • Gość: XXX Re: Zostawcie psa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:47
        Dokladnie Pasazer,masz racje!!! Ale moze Pan Dyrektor nie ma dzieci.... a juz na pewno serca :(
        • Gość: abc Re: Zostawcie psa ! IP: *.chello.pl 15.02.07, 09:14
          rozumu też nie ma
    • Gość: bolo bezpanski pies do schroniska IP: 195.205.152.* 15.02.07, 09:47
      bezpanski pies do schroniska - takie jest prawo i tak powinno sie stac.
      taksowkarze duzo roboty widac na lotnisku nie maja to i sie nudza, budy buduja.
      • Gość: piko Pies... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:56
        "Jedynym absolutnie pozbawionym egoizmu przyjacielem, jakiego człowiek może
        posiadać w tym samolubnym świecie, jedynym, który mu nigdy nie okaże
        niewdzięczności ani go nie zdradzi, jest jego pies. Pies pozostanie przy
        człowieku w dobrobycie i ubóstwie, w zdrowiu i chorobie. Będzie spał na zimnej
        ziemi, smagany przeszywającym wiatrem i szalejąca śnieżycą, aby tylko być przy
        swoim panu. Ucałuje dłoń, na której nie ma dla niego ani kąska strawy, będzie
        lizał rany i wrzody, towarzyszy człowiekowi w tym brutalnym życiu. Pies strzeże
        snu swego pana biedaka, tak jakby był on księciem. Kiedy wszyscy inni
        przyjaciele odchodzą, on pozostaje. Kiedy znikają bogactwa i dobre imię wali się
        w gruzy, on jest tak stały w swojej miłości jak słońce w swej podróży przez
        nieboskłon..."
      • Gość: igoro Re: bezpanski pies do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:36
        zabrać citwoje m-2 i na bruk wywalić a dowód sprzedać w twoim ulubionym centrum
        handlowym- jarmarku europa
    • edyta1232 Re: Sunia chyba już jest na Paluchu 15.02.07, 10:37
      bo przywieźli jakąś sunie z Okęcia, może ktoś ją odnajdzie w schronisku i
      będzie miała dobry dom i kochanego Pana- kiedyś jak byłam na lotnisku to
      widziałam ta sunieczkę-fajna psina
    • Gość: ciekawy_świata Re: Nie dla psa Okęcie IP: 62.140.211.* 15.02.07, 11:03
      mam nadzieje ze dyrekcja nie ugnie sie pod żądaniami taksiarzy - lotnisko i
      parking wokoł to nie jest miejsce dla wałęsajacych sie psieskow.

"Jak się urodzą małe, znajdziemy im dom - deklarują taksówkarze" - juz to
      widze, moze dom dla suczki znajda skoro w obecnym miejscu jest niemile widziana
      (Paluch to przeciez ostatecznosc). Zaden taryfiarz pieska jednak do domu nie
      wezmie...Trzeba nakarmic, odrobaczyc, wyprowadzic dwa razy dziennie, sprzątnąc
      g***ko, wysterylizowac badz pilnowac aby nie zaszedł w ciąże, w razie potrzeby
      zawiezc do weterynarza, leki kupić - cała masa obowiazkow. Łatwiej bude z
      kartonu sklecic i kanapka dokarmiac. Jesli chca maskotki to niech sobie na
      lusterku pluszaka zawiesza.

p.s. Pani Katarzyno gratuluje artykułu i obiektywnego podejscia do sprawy!

o pupilku taksówkarzy - "Sunia (zwana też Baśką) mieszka na lotnisku od
      czterech lat. Jest niedużym, wyjątkowo łagodnym m i e s z a ń c e m ".

o innym psie mieszkajacym na lotnisku - "Kilka dni temu pracownik pobliskiej
      budowy chciał im zabrać sprzed budy styropian i wtedy ten rudy k u n d e l go
      ugryzł"

• fedorczyk4 Re: Nie dla psa Okęcie 15.02.07, 11:15
        Dla psów wszystko jest lepsze niż Paluch.
    • Gość: igoro Nie dla psa Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:31
      Panstwo prawa... Skąd ja to słyszę? Tyle że prawo nie zakazuje przebywania
      zwierzętom w miejscach publicznych. Co wiecej uważam że nasze prawo jest chore i
      zacofane. Gdziekolwiek na zachodzie w bardziej cywilizowanych miejscach niż IV
      rp, pies jest traktowany jako stworzenia równe człowiekowi. Moze wchodzić do
      sklepów itp. A w naszym syfie nawet zwierzętom się nie pomaga. Tylko ciągłe
      narzekanie, anikt juz tyłka nie ruszy żeby cokolwiek zrobić z sytuacją zwierząt
      w Polsce.
    • Gość: bufetowy gdyby pewnego dnia IP: 212.160.172.* 15.02.07, 11:33
      ta biedna sunia w czymś wystraszona albo przekonana o zagrożeniu w
      najprawdziwczym odruchu obronnym udupiła paszczą jakiegos przypadkowego pażera
      nie daj panie Boże, zagranicznego albo jeszcze lepiej zagraniczne dziecko, a
      najlepiej czarne zagraniczne dziecko o skłonnościach homoseksualnych. To wtedy
      ci wszyscy mili taksówkarze o raz wszystkie rozhisteryzowane obrończynie tego
      pieska i miłośnicy niesformalizowanej okołolotniskowej hodowli psa
      rasy "mieszaniec". Pierwsi by żadali głwy dyrektora lotniska i miliardowych
      odszkodowań od PPL, a "Szmatława" poświęciła by temu zaniedbaniu trzy wydania i
      dodatek z okazji dnia komsomolca.

gońcie się hipokryci, altruiści na koszt podatnika
      • edyta1232 Re: Ta sunia jest na Okeciu od 4 lat i Prezesi wyl 15.02.07, 13:35
        atują za co innego a nie za pogryzienie przez psa. A tak w ogóle myślę sobie,
        że tyle jest nienawiści w Tobie i właśnie nie wiem dlaczego, jak byś miał ogon
        lub coś wystającego to z tej złości byś sobie odgryzł. Nie rozumiem takiej
        postawy zupełnie.Z resztą na forach jest bardzo dużo ludzi, którzy nienawidza
        zwierząt i muszę przyznać , ze jest mi ich żal. Ciebie również.
        Najniebezpieczniejszym stworzeniem dla człowieka jest sam człowiek!
    • Gość: igoro Re: Nie dla psa Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:34
      A czemu nie miejsce dla psa ignorancie? Co ci on przeszkadza? Jesteś jednym z
      tych co gdzieś mają życie bezdomnych zwierząt. Zacofany jesteś - na głęboki
      wschód powinni Cię wysłać, albo zabrać Ci mieszkanie i wyrzucic na bruk, to byś
      trochę zastanowł się nad swoimi wypocinami
    • Gość: mordulitka Nie dla psa Okęcie IP: *.cebit.com.pl 15.02.07, 13:03
      A może Pan Dyrektor pokaże wszystkim że jest CZŁOWIEKIEM i nie tylko zostawi
      psa w spokoju, ale też pomoże !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bufetowy tak, przygarnie, zabierze do domu IP: 212.160.172.* 15.02.07, 13:06
        przytuli, a potem zaproponuje płomienny romans.

a może ty Mordulitka poproś jakieś dobrodusznego złotówę, żeby za free
        podrzucił cię na Okecie i spowrotem do domku tyle, w tą drugą stronę już razem
        z sunką.
        Pokaż, że jesteś człowiekiem ! :-)
        • edyta1232 Re: tak, przygarnie, zabierze do domu 15.02.07, 14:05
          I jeszcze chciałabym dodać, że nie masz racji w kwestii altruistów z podatków.
          Państwo ma obowiązek zajmowania się bezdomnymi zwierzetami. A gdyby nie było
          takich okrutnych ludzi jak ty, to pewnie mniej byłoby potzreba pieniędzy z
          podatków na bezdomne zwierzęta (wyrzucane, nie sterylizowane). A ponieważ los
          bedomnych zwierząt jest ci daleki, to nie wiesz, że sa ludzie, ktorzy
          poswięcaja SWOJ czas, SWOJE pieniądze na poszkodowane zwierzaki. Jakbyś chciał
          zgłębić temat wejdź na strone dogomanii- zobaczysz ile jest ludzi, ktorzy tak
          własnie postępują i zdecydoanie do nich mi bliżej. Obym nigdy w życiu takich
          ludzi jak ty nie spotykała
          • Gość: bufetowy Re: tak, przygarnie, zabierze do domu IP: 212.160.172.* 15.02.07, 14:38
            oczywiście nawiedzona aktywistko, że "państwo ma", dlatego też państwo
            zabierze/zabrało sunie do schroniska, skoro żaden z "zakochanych w pieskach"
            przygarnać tego stworzenia nie chciał ( a jak chce to niech ruszy dupę na
            Paluch i ją zabierze, ale nie, wy tylko potraficie zgrywać "kochającyh" na
            forach czy przed równie nawiedzymi "dziennikarkami", gdy przychodzi do
            działania to dupa zbita, nie umiem, nie wiem, nie mam mozliwosci, warunków
            czasu bla bla bla).
            Wracając do "państwo ma". Państwo nię będzie nigdy rodziną, ani nie będzie też
            włascicielem bo to nie możliwe zindoktronowana lewacką propaganda panienko.
            Dlatego też nigdy dom dziecka nie będzie domem, a schronisko najlepszym
            miejscem dla zwierzęcia.
            ALE TO nie oznacza, że "państwo ma" urządzać psiarnię na lotnisku, bo zgraja
            marzących się wiecznie histeryczek tak sobie umyśliła.

• edyta1232 Re: A Ty co zrobiłeś ? 15.02.07, 16:04
              oprócz szczekania na forum ? Wybrałeś najłatwiejszą drogę ponieważ Ty się się
              nie zgadzasz na taki fakt to nic nie robisz. Skad wiesz, że ja nic nie robię w
              kierunku zwierząt i dla zwierząt. Przynajmniej nie zamykam się na problem
              bezdomnych zwierząt i to wcale nie jest łatwe. Ciebie w oczy nie kole to
              nieszczęście nie, bo to łatwiej LAPTOPIE, bo po co się biednym zwierzakiem
              przejmować , najlepiej niech znikną z oczu i najlepiej, bo ty jesteś
              najważniejszy i twoje podatki, które nie są przez Ciebie samego konsumowane.
              Mam dla ciebie pomysł, po co w ogóle płacić podatki, zrób sobie szałas i
              wówczas podatków nie bedziesz musiał płacić, oczywiście gdzieś w buszu. Tam z
              taką wyszczekaną gębą sobie nie poradzisz. I nie wypowiadaj się o sprawach o
              których nie masz pojęcia - bo trąci od ciebie brakiem wiedzy na temat psów. Psy
              nie wszystkie potrafią zyć bez człowieka i ten potrafi, podobnie z kotami.
              Własnie się zastanowiłam, ze cię musiał jakiś latlerek ugryźć i stad ta
              nienawiść do psów i ludzi. Jeszcze raz powtorze odgryż sobie coś, może wówczas
              trochę jadu upuścisz
            • Gość: Wanda Straszne to wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:04
              Niestety, obecny zły stosunek do zwierząt jest skutkiem awansu społecznego.
              Przedmiotowy stosunek do zwierząt przyjechał do miasta ze wsi.
              Taka jest smutna prawda.

Nawet jeszcze 30 lat wcześniej czegoś takiego nie spotykało się w Warszawie.
              A teraz coraz więcej takich niegodziwych wypowiedzi i działań.
              W starej Europie, jak już ktoś napisał nie ma czegoś takiego.
              Np. ostatnio widziałam kilka psów stróżujących kundelków różnej maści na
              campusie Etterbeek Vrije Univ. w Brukseli.
              Sama podróżuję ze swoją suczką po Europie i wszędzie jest miło traktowana, a w
              Szwajcarii najmilej.
    • Gość: myshi Nie dla psa Okęcie IP: 217.206.132.* 15.02.07, 18:40
      Ludzie, a co wam pies przeszkadza? Nudza sie tam chlopaki godzinami, maja
      przynajmniej czym sie zajac. Maja swoja 'maskotke' i na pewno sie nia opiekuja.
      Jak powiedziano - jesli pojawia sie szczeniaki - na pewno sie nimi zaopiekuja
      wiec nie widze problemu. Parking ten jest na uboczu, nikt nie musi koniecznie
      tamtedy przechodzic a jak rozumiem samym taksowkarzom pies nie przeszkadza,
      wiec nie rozumiem dlaczego mialby przeszkadzac komus innemu.
    • Gość: tygrysek Nie dla psa Okęcie IP: *.spray.net.pl 05.03.07, 20:05
      Schroniska sa przepelnione. Wystarczy pojechac na Paluch i zobaczyc te setki
      psow, aby sie przekonac, ze znalezienie nowego domu dla psa nie jest proste.
      Sunia ma opieke taksowkarzy i bude, komu ona przeszkadza... Jednak powinno sie
      ja wysterylizowac.
      • Gość: ARKA Re: Nie dla psa Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 01:09
        Suke nalzy odlowic i wykastrowac i odsawic tam, gdzie swoje zycie przezyla.
        Cztery lat pies tam zyl a teaz dyrekcja Okecia chce ja wyrzucic?

Ta suka nie ma szans na adopcje, co ma wegetowac w schronie przez cale zycie?
        Albo gorzej, serce ma jej peknąc z rozpaczy-psy tez maja zawaly itd.

Czy ktos byl z przeciwnkow suki w schronisku, widzial ile tam jest psow
        proszacych o dom?

Ma byc taka sama akcja jak z Orlenem?
        zobaczcie sobie wwww.orlenowskikuba.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka