Gość: wzd IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.03.08, 22:04 I tra la la i ram ciam ciam tę piosnke spiewamy od nowa i kroczek wprzód i kroczek w bok radoanie drygamy w podskokach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubylec wiocha zawładnęła tym miastem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:08 żal patrzeć, co te wsiowe ludki zrobiły z Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzd Re: Sobieski z Żółkiewki IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.03.08, 22:13 zapadłej wsi chełmskiej zbudował sobie czworaki zwane Wilanowem A inny chłopina z Wołczyna, nazywany Stanisławem Augustem, zasadził las w Warszawie, by przypominał mu wiochę... Rzeczywiscie, ta wiocha zdegradowała Warszawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Ekspansja winylowej siaty IP: 83.143.163.* 05.03.08, 22:10 Chciałbym zauważyć, że miejsca o których piszą w artykule nie są chyba warte wylewania łez. Plac Konstytucji socrealistyczny sen, może dzisiaj nawet oryginalny ale czy ładny? Rotunda, im bardziej zasłonięta tym lepiej. Całe to rondo, gomułkowskie domy centrum, siermiężna rotunda i gierkowski szyk hotel Forum (Novotel) nadają się jedynie do wyburzenia. Oddajcie nam śródmieście, a nie lejcie łez nad betonowymi bunkrami PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 23:04 Ciebie to chyba na postronku do Warszawy przywiedli. Z workiem na rogach abyś muczeniem nie pobudził mieszkańców. A teraz patrzcie państwo: Warszawiak... z grójeckiego Bździągowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reta Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.aster.pl 05.03.08, 23:22 orient, popieram Twoj post w calej rozciaglosci ;) a do imc Warszawiaka, Ty bucu jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.ip.fastwebnet.it 06.03.08, 12:49 To chyba jakies nieporozumienie. Widac panstwo od "siatek" reprezentuje taki sam sposob zacofanego i durnego myslenia jak Ty. Dzieki takim jak Wy, moje miasto przypomina wielka sraczke. Az przykro patrzec naprawde. Zal tylek sciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsiawiak Ekspansja winylowej siaty IP: *.chello.pl 05.03.08, 22:33 Może bufetowa się obudzi . Coś w końcu trzeba robić . Jedyne co się udaje , to paraliż miasta . W naszej biednej stolisy od dziesiątek lat brak jest gopodarza , po prostu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie a pan naczelnik Gamdzyk IP: *.aster.pl 05.03.08, 23:34 ... od "estetyki miasta" zamiast się porządnie zająć tym skandalem będzie teraz przestanki przestawiał i stawiał Krzyż Papieski na placu Saskim ... ciekawe co zrobi jak i na nich powieszą reklamy ? Archie Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt AMS AMS AMS super jest hej hej hej! 05.03.08, 23:39 Ile można jeszcze hipokryzji uprawiać? Agorze nie udało się zyskać znaczącej pozycji na dużym formacie i z regularnością miesiączkowania gimnazjalistki powraca z krytyką siatek w Warszawie. Zlikwidujcie sieć swoich 100 i 50, zetnijcie wszystkie swoje nośniki ze znienawidzonego komisu u Bogdana Ostrobramska/Marsa i wtedy będziecie mieli prawo jechać po konkurencji. A teraz to nic innego tylko czarne PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanco Re: AMS AMS AMS super jest hej hej hej! IP: *.chello.pl 05.03.08, 23:42 dokładnie! redaktorzy chyba zapomnieli, czym jest rzetelność dziennikarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Kuwa, a juz pisali cos, ze reklamo-potwory beda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 00:04 zwalczane, czy ograniczane. G.wno. Warszawa musi byc zasyfiona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.centertel.pl 06.03.08, 00:07 Po pierwsze - popieram Warszawiaka - oczywiscie, ze co za duzo to nie zdrowo, ale akurat reklama na tym skrzyzowaniu mnie nie razi, bo i tak jest paskudne. A budynek Universalu to szczyt brzydoty wiec jestem szczesliwa, ze jest zasloniety. Po drugie - oczywiscie wspolczuje ludziom, ktorzy sa zmuszeni do mieszkania z taka reklama za oknem. Nigdy bym sie na to nie zgodzila, nawet gdyby doplacali mi do mieszkania za taka plachta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan AMS Re: Ekspansja winylowej siaty firmy AMS IP: 77.252.112.* 06.03.08, 08:18 Następnym razem napiszcie o tej reklamie: www.ams.com.pl/?pid=news_item&docid=662 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In Wiesniaki z outdooru IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 09:16 Bydło z outdooru. Pozbawiona wraźliwości i estetyki ciemnota dowoźona spod Pcimia i wypisująca na wizytowkach creative-account- manager-fiutadzer. Obciach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: Wiesniaki z outdooru IP: *.ip.fastwebnet.it 06.03.08, 12:53 In... jestem z Toba! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElżbietaDymna MiastoMojeAwNim.pl IP: *.aster.pl 06.03.08, 10:05 zapraszam na stronę MiastoMojeAwNim.pl - dążymy do uporządkowania przestrzeni publicznej pod względem reklamy zewnętrznej - przygotowujemy projekt ustawy o estetyce w przestrzeni publicznej. Zapraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Ekspansja winylowej siaty IP: 87.105.164.* 06.03.08, 11:02 Co wy siętak tych reklam czepiacie? JAk dla mnie to mogliby zrobić wielke animowane reklamy jakie są w wielkch miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.chello.pl 06.03.08, 12:16 jak to co - wierszówka! Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Jeżeli siedziba banku jest okryta szmatą 06.03.08, 11:30 reklamującą jakąś inną firmę, to znak, że bank jest na dobrej drodze do upadku. Krokiem na tej drodze jest zatrudnianie idiotów na stanowiskach menedżerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcosi Re: Jeżeli siedziba banku jest okryta szmatą IP: *.net-serwis.pl 07.03.08, 16:16 A kim Ty jesteś? Przedstaw się z imienia i nazwiska i napisz gdzie pracujesz. Prawdę, prawdę proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Ekspansja winylowej siaty 06.03.08, 11:37 sklep odzieżowy reklamuje się na kamienicy, w której mieściła sie kawiarnia Nowy Świat. to znaczy, że nawet Trakt Królewski nie jest chroniony. skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Czy te reklamy służą? 06.03.08, 11:46 Ciekawe, czy są jakieś obiektywne (nie zlecane przez firmy zarabiające na produkcji reklam) badania potwierdzające, że wywieszenie płachty z wizerunkiem samochodu zwiększy jego sprzedaż. Trudno jest mi uwierzyć w związek przyczynowo-skutkowy: widzę reklamę na mieście, zachęcam się i idę do salonu/sklepu zakupić reklamowaną markę. Wydawałoby się, że potencjalny klient, planujący zakup samochodu, robi wywiad (wśród znajomych, na formach internetowych, czyta prasę dedykowaną). Więc z reklamą trzeba dotrzeć właśnie w te obszary, a nie wywieszać kolorowe siaty na budynkach. Co do wyglądu budynków w okolicy ronda, to mam jeszcze jedną uwagę - budynek universalu jest szpetny i szczerze powiedziawszy podobało mi się, gdy wisiały na nim reklamy netii, nawiązujące do architektury tego rejonu miasta. (np. ta z lustrzanym odbiciem widoku na Aleje Jerozolimskie w kierunku ronda De Gaulla) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumny Warszawiak Ekspansja winylowej siaty IP: *.net-serwis.pl 06.03.08, 14:08 Kurcze jacy wy wszyscy jesteście świetni, mówicie o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia, anonimowa krytyka, to jedyne co można "odważnie" zrobić za pomoca forum. Widzieliście kiedyś to skrzyżowanie bez żadnej z reklam? Ciekawe jakie wtedy połały by się słowa krytyki, że jednak Warszawa wygląda jak z lat 50. Universal jest poprostu paskudny, nie wspominajc już o Hotelu Metropol. Kolorowe reklamy przynajmniej przypominają o tym że żyjemy w XXI wieku, ich brak nie spowoduje lepszego wizualu Stolicy. Popatrzecie chociażby na miasta typu Berlin, Paryż nam Warszawiakom brakuje do nich kilkudziesięciu lat, ale jedyne co nas do nich zbliża i pokazuje współczesność? Właśnie REKLAMY które są nieodzownym i niezmiennym krokiem do współczesności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colentina dunka Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 17:07 reklamy krokiem do wspolczesnosci?? chyba lata PRLu zostawily w Polakach niezagluszona tesknote za lepszym swiatem, ktorego namacalna postacia pozostaje kolorowa reklamowka i "swiecacy barek na kolkach", jak pisala Osiecka. nawet troche rozumiem to umilowanie wszelkiego dziadostwa w naszym narodzie, ale zeby zaraz nazywac to krokiem do wspolczesnosci? no, gdzies jest granica smiesznosci. jezeli wawa nie tylko nie przypomina ani paryza, ani berlina, ale tez budapesztu i pragi, a nawet, pozwole sobie na ta ryzykowna uwage, kiszyniow wyglada lepiej, to w duzej mierze dzieje sie tak wlasnie za sprawa reklam - ktore wdzieraja sie wszedzie i zmieniaja nasze miasto w niechlujne smietnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Ekspansja winylowej siaty IP: 83.238.44.* 06.03.08, 14:57 Lisicki, yntelygencie, popraw błędy w tekście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbakan Re: Ekspansja winylowej siaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:04 Nic z tego nie rozumiem - ja myślałem że zbrodnią jest zakrywanie ludziom okien w mieszkaniach ale okazuje sie że potworki architektoniczne minionej epoki też powinny być chronione przed reklamą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ekspansja winylowej siaty IP: 83.238.44.* 06.03.08, 15:32 DOKŁADNIE WIDAĆ REDAKTOR LISICKI ZA DUŻO WY.. jak to ktoś napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Ekspansja winylowej siaty IP: *.net-serwis.pl 06.03.08, 15:01 Ciekawe właśnie jak by ta nasza cudowna stolica wyglądała bez tych wszystkich paskudnych reklam czy była by ładniejsza czy wyglądała by jak tuż po II wojnie światowej. Myślę że właśnie te niby paskudne i szpetne reklamy zasłaniają prawdziwy paskudny i szpetny wizerunek naszej stolicy. Widziałem Universal bez tej paskudnej płachty wygląda jeszcze gorzej. Widziałem jeszcze parę innych budynków bez reklam i naprawdę aż człowiekowi żal się robi że żyje w takim mieście. Więc proszę was wszystkich internautów przemyślcie co jest gorsze obrzydliby zasyfiony budynek bez płachty reklamowej czy z płachtą reklamową jaka by ona nie była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Polacy to wiesniacy .Nic im nie przeszkadza. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.08, 15:04 na zachodzie juz dawno by takie szmaty zniknely. A w polsce tylko duzo gadania i pisania a zadnych konkretnych przeciwdzialan. Za niedlugo reklamodawcy wam na czolach beda reklamy naklejac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Ekspansja winylowej siaty IP: 77.79.193.* 06.03.08, 15:13 Ciekawe dlaczego rada miasta nie moze pomyslec nad jakas uchwala, zeby reklamy mogly byc tylko do wysokosci 1wszego pietra i od ostatniego do gory. To na pewno ograniczylo by wielkoformatowe reklamy. Albo mogliby przeciez zrobic limit, na takie duze reklamy, w czasie np. reklama wielkopowierzchniowa moze byc tylko wywieszona przez 3 miesiace w roku dla poszeczegolnych budynkow. Zawsze mozna ukrucic wywieszania brzydkich reklam Odpowiedz Link Zgłoś