Dodaj do ulubionych

Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie

IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 01:04
te kasy fiskalne to kompletny idiotyzm, sa lepsze rozwiazania. a
korek to nic nowego w warszawie...
Obserwuj wątek
    • Gość: proto Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 212.160.138.* 29.09.03, 09:02
      Wkurza mnie, postawa taksiarzy. Czego oni chcą? Kasują jak za
      zborze i jeszcze im mało. Skandal. Boją się, że nie będą mogli
      kasować na lewo. Jestem za tym, żeby każda taryfa miała kasę
      fiskalną. Głupia budka z piwem musi mieć. Ale jestem wkurzony.
      • Gość: toudi Pasażerów dalej będą okradać, ale przynajmniej IP: madpx* / 10.126.25.* 29.09.03, 12:16

zaczną płacić podatki. W końcu skończy sie szara strefa
        taksiarzy, którzy mają tylko koszty i straty i w ogole, to
        dokładają do interesu!!! Kasy przynajmniej zmuszą ich do
        placenia podatkow, a na pasażera i tak znajdą sie sposoby :-(
        • Gość: miki Trzeba się ograniczyć do alfonsa i pasera IP: *.etel.pl 30.09.03, 10:47
          Zawsze jak jadę taksówką to kierowca jest niezadowolony i
          sugeruje, że z tego jeżdżenia to on nic nie ma a wręcz do tego
          niemal dokłada. Teraz dołożą im biedakom te kasy... Co my,
          pasażerowie, bez nich poczniemy, jak przestaną nas wozić i
          ograniczą się tylko do paserstwa i sutenerstwa?
          • Gość: Olo Re: Strajk taksowkarzy przeciw nim samym IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 19:35
            Chciałem jedynie powiedzieć, w natłoku przekleństw miotanych w obie strony, iż
            to co dziś się stało jest potężną akcją, która spowoduje, iż setki ludzi takich
            jak ja, mających dotychczas neutralne zdanie na temat taryf, zmieni je na
            skrajnie negatywne.
            Taksiarze przyjechali z całej Polski zaprotestować. Zaprotestowali w sposób,
            który dotknął wszystkich mieszkańców miasta, zmuszonych do czekania godzinami
            na autobusy (bo jechały czasem i po sześć w odstępie 5 minut), do stania w
            korkach, do przeklinania na cały świat. Zaprotestowali przeciw własnym
            klientom, zwykłym ludziom, którzy codzień, albo co jakiś czas gdzieś się
            spieszą i potrzebują szybkiego transportu. Setki takich ludzi, w tym ja,
            powiedziały dziś dosyć. Ostatnią rzeczą z jakiej skorzystam będzie taksówka.
            Kierowcy udowodnili czym dla nich jest ich klient, unieruchamiając go dziś w
            wielogodzinnych korkach. Rozumiem zablokowanie gmachu Ministerstwa Finansów.
            Rozumiem protest pod URM. Ale nie rozumiem protestu przeciw warszawiakom.
            Przeklinam taksówkarzy, nienawidzę ich. Jutro i ja zadzwonię po taksówkę, po
            to, by zadeklarować, iż nie jest mi ona potrzebna. Miara się przebrała.

Olo.
        • Gość: instruktor Mechanizm fiskalny jest zamontowany w taksometrze!!! IP: *.salsa.pl 30.09.03, 14:42
          Gość portalu: toudi napisał(a):

>
          > zaczną płacić podatki. W końcu skończy sie szara strefa
          > taksiarzy, którzy mają tylko koszty i straty i w ogole, to
          > dokładają do interesu!!! Kasy przynajmniej zmuszą ich do
          > placenia podatkow, a na pasażera i tak znajdą sie sposoby :-(

Drogi Toudi, pozwól że wytłumaczę Ci kilka rzeczy, w obecnej
          chwili, w każdej taksówce znajduje się taksometr, w każdym
          taksometrze jest mechanizm fiskalny!! Można odczytać z niego
          każdy przejechany kilometr, każde włączenie i wyłączenie,
          znajduje się tam wszystko aby zadowolić każdego urzędnika.
          Wytłumacz mi proszę, jaki jest sens montowania drugiej kasy
          fiskalnej w pojeżdzie taksówkarza?
          Resztę twojej wypowiedzi uważam za objaw przynajmniej
          częsćiowego ograniczenia umysłowego...
          • Gość: khot Re: Mechanizm fiskalny jest zamontowany w taksome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 15:10
            Szanowny instruktorze ! prosze wez do reki rozporzadzenie GUM i
            MF na temat warunkow jakie musza spelniac te uradzenia i juz
            bedziesz wiedzial jak bardzo sie mylisz ! :) a ocene zdolnosci
            umyslowych innych pozostaw na czas po sprawdzeniu swojej
            wlasnej :)
            • Gość: toudi AKCJA ODWETOWA PRZECIW TAKSÓWKARZOM IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.* 30.09.03, 17:58
              Ogloszona zostala solidarna akcja odwetowo-protestacyjna klientów:

W dzien po strajku kierowców, tj. 1 pazdziernika 2003, zamawiamy taxi we
              wszystkich warszawskich korporacjach, a nastepnie zapominamy o zamówieniu,
              a
              na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to wazne) odpowiadamy do
              sluchawki "Zlecenie odwolane, strajk klienta".

Prosze przeslijcie tego e-maila dalej, chodzi o jak najszerszy udzial
              nas,klientów.
              • Gość: jacek Re: AKCJA ODWETOWA PRZECIW TAKSÓWKARZOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:10
                Podoba mi sie. Jak w budce z piwem to i w taxufce. Kasy rules!
              • Gość: czaja Re: AKCJA ODWETOWA PRZECIW TAKSÓWKARZOM IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 11:32
                Jesteś h....em i sku.......synem
              • Gość: Franek Re: AKCJA ODWETOWA PRZECIW TAKSÓWKARZOM IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 14:31
                popieram i działam, ale sie irytują
          • Gość: Wkurwiony Re: Mechanizm fiskalny jest zamontowany w taksome IP: *.chello.pl 30.09.03, 23:55
            Ograniczony to jesteś Ty! Zamiast utrudniać mi życie weź się za
            wprowadzających te kasy. Chcesz dokopać mi czy im. Mam wrażenie,że chciałbyś
            żeby robota była zrobiona cudzymi rekoma. Wkurwia mnie podejście górników,
            taksiarzy i Bóg raczy wiedzieć kogo, którzy w proteście niszczą robotę innych
            i marnują ich czas. Wiesz barani łbie ile kosztowało to ludzi czasu i
            pieniędzy. Skoro taksomierz zawiera kasę fiskalną to moglibyście buraki
            zrzucić się na prawników i załatwić to inteligentnie a nie po chamsku. Nie
            pasuje Ci praca na taksie to zostań prawnikiem albo lekarzem. Co znowu masz
            kłopot?
          • Gość: Jolka Re: Mechanizm fiskalny jest zamontowany w taksome IP: 2.4.STABLE* / *.wl.kielce.octava.net.pl 01.10.03, 09:03
            Ksy fiskalne w taksówkach nie wydają mi się konieczne, ale uważam, że wcześniej
            należałoby wyposażyć w kasy fiskalne DENTYSTÓW - ci dopiero naciągają
            fiskusa !!!!
      • Gość: tess Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.amwaw.edu.pl 29.09.03, 13:16
        kasa fiskalna -ok tylko dlaczego taksówkarze nie będą mogli
        odliczać podatku VAT
        • Gość: wkurzona Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 23:59
          przecież usługi taksówkarzy i tak zostaną objęte VAT-em po wejściu do Unii.
          Będą mogli odliczać VAT
      • Gość: nie lubię TAXI Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 13:56
        Bierzecie nie mało za swoje usługi. Często kantujecie. Podatki
        płacicie śmieszne bo tylko 200 zł na miesiąc nie zależnie od
        dochodu. I co? Wy zawsze jesteście najbardziej poszkodowani.
        Cwaniaki z miodem w uszach.
        • Gość: czaja Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 14:57
          co ty wiesz człowieku a zus 600zł a korporacja 500zł a naprawy to h.j ty w
          wekend pijesz piwo a cierp pracuje miód to ty masz w uszach to tacy jak ty
          zostawiają 20 gr. napiwku jak byłem kelnerem to takim jak ty plułem do zupy
          • Gość: motyl69 [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 01:25
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: gucio [...] IP: 195.205.35.* 30.09.03, 10:22
              • Gość: pbd2 Domagam się pełnej wolności słowa na tym forum. IP: 193.0.117.* 30.09.03, 18:06
                Albo przynajmniej piszcie dokładnie - czy chodzi o złamanie regulaminu, czy o
                złamanie prawa. Cenzura podawała dokładny paragraf...
          • Gość: Zenon Re: Salaciarze mam was dosyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:23
            Jestescie salaciarze drobnymi cwaniaczkami - podkrecony taksometr, dopalacze,
            mniejsze felgi, objazdy tam gdzie mozna jechac prosto. Oplata na ZUS i
            ubezpieczenie zdrowotne? A bedziesz chcial miec emeryture, rente i leczenie? To
            plac. Placicie podatki? Ile? Wy w ciagu roku placicie tyle ile ja za miesiac! A
            korzystacie z tych samych praw. I te ciagle niezadowolone miny, te
            fochy, "genialne" komentarze podczas jazdy! Jednemu takiemu zwrocilem uwage aby
            mnie nie uszczesliwial swoimi wywodami tylko patrzyl przed siebie i uwazal na
            to co sie dzieje na ulicy. Myslalem,ze mnie zabije. No i gnojek nie dostal ani
            zlotowki napiwku. Jezdza jak piraci - nie przestrzegaja wiekszosci przepisow.
            Najwyzszy czas aby - poza kasami fiskalnymi - wprowadzic to co np.istnieje w
            Paryzu: sztywna liczba taksowek, bardzo ostre egzaminy licencyjne, ogromna
            oplata za licencje, ktore potem mozna odsprzedawac... lub stracic jak sie
            salaciarz zacznie wyglupiac.
            • Gość: cichy Re: Salaciarze mam was dosyć. IP: *.katowice.supermedia.pl 30.09.03, 11:31
              gratuluję! mnie takze chce sie żygać od słuchania komentarzy
              tych palantów, wole jezdzic autobusem albo z buta! wali mnie to
              czy beda mieli kasy fisk. czy nie. Babcia co handluje pietruchą
              musi miec kase fiskalna, to czemu oni nie? taksiarzy i ich
              problemy mam głęboku w d...e!
              • Gość: kaz Re: Salaciarze mam was dosyć. IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 13:17
                szkoda mi ciebie jestes fujara
          • Gość: nikt Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 30.09.03, 15:30
            No i jak zwykle tylko wy pracujecie. Nikt inny. Co do ZUS to jak tez go
            oplacam. Nie jestes jedyny baranie. Dodatkowe koszty mojej pracy to np. telefon
            komorkowy i rachunek w wysokosci 1500 zl miesiecznie. A podatek place znacznie
            wieksz niz ty zlotuwiarzu. A i jeszcze jkedno pracuje w rozne dni tygodnia,
            czasami jest to sobota a czasami niedziela.
          • Gość: henio Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:23
            Dlatego jesteś tylko taksówkarzem.
          • Gość: Taryfrajer Jak ci się nie podoba, to paś bydło IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 19:31
            I niczym więcej niż kelnerem, albo taryfrajerem nie będziesz.
            Taką masz marną mentalność - taryfiarsko-krelnerską.
          • Gość: Pixel Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.chello.pl 30.09.03, 23:58
            Od razu widać Czaja, że kawał gnoja z Ciebie. Mam nadzieję, że ktoś Ci kiedyś
            nasra do łba kiedy przywiozą Cie na trepanację po tym kiedy oberwiesz dechą.
            Choć u Ciebie pewnie nic się nie zmieni bo właśnie to masz pod sufitem.
        • Gość: taxi [...] IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 15:31
          • Gość: okradziony pasażer Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.eu.info.net 29.09.03, 16:03
            Tylko raz mnie w nocy okradziono, w taxi! Większość jeżdżących w
            nocy złotów to złodzieje, pewnie ty też jesteś taki, bo "uderz w
            stół, a nożyce same...."
            • Gość: taxi [...] IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 16:13
              • Gość: aniut Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 17:47
                to co pijanego klienta mozna okradac? takie sa zwyczaje?
                Osobiscie jestem przeciwko kasom w taksowkach, ale tego typu
                wypowedzi wkurzaja mnie okropnie. Jeszcze troche a sie okaze ze
                prowadzicie dzialalnosc charytatywna, z tym calym gadaniem o
                wielkiej lasce odwiezienia do domu.Ciesz sie czlowieku ze masz
                jeszcze prace wlasnie dzieki tym, ktorych wozisz.
          • Gość: Zenon Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:26
            A wiesz salaciarzu ilu was jest? To ty mnie bedziesz calowac po rekach za to ze
            bede chcial korzystac z twoich uslug. Jak nie ty to setka innych. Pomylily ci
            sie czasy.
        • Gość: Piotrek Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:45
          Trochę więcej kultury człowieku, u mnie w taksówce nie ma takich komentarzy. A
          jeśli chodzi o podatek to masz rację że płacę 200 zł, ale jest to bardzo
          korzystne dla fiskusa ponieważ ma on przewidywalny stały dochód ode mnie,
          niezależnie od tego czy zarabiam czy nie, czy leżę chory w łóżku, czy mam
          samochód w naprawie. Ja w przeciwieństwie do większości jestem za wprowadzeniem
          kas, pod warunkiem że będę wykazywał swoje koszty jak każda firma zresztą. I
          wtedy okaże się, że po odliczeniu amortyzacji samochodu, ubezpieczenia, paliwa,
          telefonów,kosztów prowadzenia biura, kosztów reprezentacyjnych, szkoleń,
          ubezpieczeń społecznych, itp. moje przychody ich nie pokrywają. I wtedy
          zamiast "tylko" 200 zł podatku będę wykazywał straty. I co wtedy powie
          Ministerstwo Finansów?...Jak sie powiedziało A to i trzeba powiedzieć B. Może
          wtedy nierentownym taksówkarzom zaproponuje sie osłony socjalne takie jak
          górnikom, może jakieś 50-tysięczne odprawy ?
          • Gość: k Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: 217.153.45.* 30.09.03, 17:12
            ogolnie sie zgadzam, ale z tymi stratami to bez przesady. Zdaje sobie sprawe,
            ze nie zawsze jest rozowo ale gdyby byly same straty to nikt by chyba tego
            zawodu nie wykonywal.
          • Gość: zaba Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 30.09.03, 18:10
            zaeaz zaraz przecież taksówkarze rozliczający się kartą podatkową stawkę
            podatku w Warszawie mają 195 zł, a do kasy fiskusa wpłacają tylko ok. 65 zł (
            odliczają ubezpieczenie zdrowotne), a w większości kiedy są chorzy lub nie
            pracują, lub co się często zdarza nie chce im się pracować idą do urzędu i
            zawieszają działalność.
            Dodatkowo informuję że każdy taksówkarz może rozliczać się na zasadach
            ogólnych tzn. za pomocą tzw. książki przychodów i rozchodów i normalnie liczyć
            koszty ( także amortyzacji samochodu, o ile wciągną go do ewidencji środków
            trwałych) tk jak każda firma.
            A kasa będzie fiskusowi służyć przede wszystkim do urealniania przychodów,
            ponieważ karta podatkowa przysługuje tylko tym którzy osiągają przychody do
            wys. 10000 Euro rocznie.
          • Gość: Nika Re: Złotówiarze mam was dosyć. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 01.10.03, 17:38
            Możesz tylko pomarzyć człowieku. Jeśli sam się zatrudniasz to sam odpowiadasz
            za swoje zyski. A także straty. Jak każdy przedsiębiorca - jeśli ponosisz stale
            straty, to musisz pomysleć o tym żeby zamknąć interes. I na tym koniec.
            Przestańcie wreszcie biadolić bo nóż się w kieszeni otwiera. Jak masz straty to
            przestań jeździć i tyle. A co do funduszy reprezentacyjnych, rekreacyjnych i
            innych to są to pzrywileje, na których nie stać większości ludzi prowadzących
            własną działalność. Pomyliły ci się czasy. Teraz liczy się redukcja kosztów. A
            przywileje oferuje się specjalistom z super kwalifikacjami. Posiadanie prawa
            jazdy - nawet zawodowego i zgrubną orientację w mieście trudno uznać za takie
            super kwalifikacje.
      • Gość: m Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: armagedon:* 29.09.03, 14:06
        Gość portalu: proto napisał(a):

> Wkurza mnie, postawa taksiarzy. Czego oni chcą? Kasują jak za
        > zborze i jeszcze im mało. Skandal. Boją się, że nie będą mogli
        > kasować na lewo. Jestem za tym, żeby każda taryfa miała kasę
        > fiskalną. Głupia budka z piwem musi mieć. Ale jestem wkurzony.

Dokładnie co taksiaze obawiaja sie ze nie bea mogli juz ludzi
        nacinac tak latwo skarza sie bieaki ze pieniedzy na kasy
        fiskalne nie maja biedacy cwaniak na cwaniku
        • Gość: Pijacki Taryfiarze, prostytutki i ciknciarze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 19:23
          To jedna rodzina.
      • Gość: ELŻBIETA JUTRO - ZABAWA NA 102!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:29
        TYLE JEST WPISÓW NA TEN MOMENT. TAXI! SPAĆ!
      • Gość: Edek A mnie wkurza Michniczek co zablokował Sejm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 17:13
        Macie pretensje do taksówlarzy?! To agorowi uczniowie. Jak Agorze nie idzie w
        interesach to zablokowała rząd sejm RP. Kilkaset tysięcy złotych idzie z budżetu
        na razwikłanie agorowych interesów! I co to jest klawo!
      • michal25arizona Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie 30.09.03, 21:16
        Fakt, ze taksiarze nie chca placic podatkow jest oczywisty. A kto chce ???
        Problem tylko w tym, ze rzad kaze im kupowac kasy fiskalne (ktore nie sa
        tanie), a przeciez moznaby do tego celu wykorzystac juz istniejace taksometry.
        Przeciez i tak i tak jak klient nie bedzie chcial paragonu to taksiarz nie
        przepusci trasy przez kase fiskalna.....
        Takze kwestia raczej ogranicza sie do glupoty rzadu, ktory kaze taksiarzom
        kupowac nowe maszyny (pewnie ze dwa tysiace to kosztuje)....
        Pozdrawiam
      • Gość: Kot Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 193.0.236.* 01.10.03, 08:44
        Sądzę, że najlepszą odpowiedzią na tak bezmyslną blokadę miasta i doprowadzanie
        do szału ludzi, którzy nic nie zawinili, będzie "Dzień bez taksówki" - nie
        musimy nimi jeździć, można sie przemęczyć jeden dzień - a ich to może otrzeźwi!
      • Gość: vars Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 212.69.77.* 01.10.03, 10:35
        Kazdego obowiązuje kasa fiskalna, dlaczego taryfiarzy mielby nie dotyczyc ten
        obowiazek. Kolejna grupa niezadowolonych. Bo chca zyc na czyjs rachunek.
        Poporstu okradac pasazerow. Jak najbardziej TAK! Jestem za wprowadzeniem kas
        fiaskalnych w taksowkach. A jak sie im nie podoba, to niech szukaja innego
        zajecia.
    • Gość: kixx Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 09:08
      Tacy warszawscy górnicy.
      Co ich obchodzi,że wszyscy musza mieć kasy,oni chcą inaczej.
      Przy wprowadzaniu kas fiskalnych do sklepów nikogo nie obchodziło,że w tych
      sklepach były już kasy liczące(tak jak taksometry w taksówkach).
    • Gość: kierowca [...] IP: *.warszawa.tktelekom.pl 29.09.03, 09:19
      • Gość: czaja [...] IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 29.09.03, 10:00
        • Gość: blurb [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.03, 12:56
        • Gość: kierowca [...] IP: *.warszawa.tktelekom.pl 29.09.03, 13:32
    • Gość: niuniek [...] IP: *.pkobp.pl 29.09.03, 09:25
      • Gość: klient Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 09:29
        Kasy fiskalne bardzo dobry pomysł na cwaniaczków!
        • Gość: czaja Re: Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 29.09.03, 10:05
          cwaniaczek sobie poradzi a uczciwy będzie więcej płacil podatku
          i o to tu chodzi jak nie kapujesz
          • Gość: AJACZ Re: Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 12:25
            mają płacić tak samo jak wszyscy pozostali... nie widzę przyczyna dla której
            ja mam mieć kasę fiskalną a taksówki nie. podniosa ceny?... śmiało, poprostu
            tych których nie stać na taksówki nie będą z nich korzystać = mniej
            klientów... dalej tak chetnie podniosą ceny??. Jeśli nawet podniosa to i tak
            zaraz bedą się prześcigac w promocjach i niższych stawkach..... tylko żeby
            wkurzeni warszawiacy kiedys ni zbojkotowali tych mądral za te korki i za to
            że jutro będą musieli dymać autobusami i piechota bo PAJACOM się wydaj że jak
            zablokują miasto to coś wskurają. NIC TO NIE ZMIENI CZAJA! będą kasy bo juz
            ktoś łyknął za to pieniądz!!!!
            • Gość: tess Re: Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.amwaw.edu.pl 29.09.03, 13:23
              masz kasę fiskalną i możesz odliczać podatek VAT, taksówkarze
              nie będą mogli tego robić, niejednokrotnie są "zmuszani" do
              kupowanie wybranych modeli samochodów, kupując samochód do pracy
              nie może go wpuścić w koszty firmy. rozpatrz inne aspekty nie
              patrz tylko na własny czubek nosa
              • Gość: cornelio jest to niemożliwością,....- z tym nosem (n/t) IP: *.pism.pl 30.09.03, 15:26
              • Gość: *** Re: Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 15:39
                widze jakie samochody są taksówkami i guzik prawda że ktoś ich zmusz do
                kupowania wybranych modeli. jeżdzę codziennie taksówkami i to co sie tam
                słyszy i wyprawia nie daje ani chwili do myślenia że oni sobie tak marnie
                radzą.... juz kilku moich znajomych zostaiwiło w pośpiechu w taksówce telefon
                i mimo natychmiastowej reakcji nie mieli szans na odzyskanie. Mi juz
                dwukrotnie w taksówce proponowano kupno takiego telefonu.... oni nie moga
                odliczyc Vatu a ja mogę, tylko ja nie płacę miesięcznie 200 ryczałtu mądralo.
              • Gość: wkurzona Re: Co oni chcą ukryć, wszyscy mogą oni nie:( IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 00:10
                dlaczego taksówkarze nie mogą wpuszczać samochodu w koszty działalności?
                Przecież mogą go wpisać do ewidencji środków trwałych. Jeżeli nie jesteś
                zwolniony z Vat możesz odliczą podatek naliczony. A wybór formy opodatkowania
                należy do taksówkarza.
      • Gość: czaja [...] IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 29.09.03, 10:02
    • Gość: bbbb Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 217.153.142.* 29.09.03, 09:34
      przykro mi Panowie Taxuwkarze - ale w r5amach protestu przed
      protestami mam zamiar tego dnia zablokowac jezdnie przed
      kancelaria premiera - ustawie tam na strodku TOY TOYA i bede sral
      - na wasze protesty ;)))))
    • Gość: === ROTFL .. a jednak! Przepisowe jezdzenie blokuje... IP: *.int.warszawa.sint.pl 29.09.03, 09:47
      miasto :

"- Ciężko nam będzie zdelegalizować demonstrację, gdyby kierowcy, skrzykując
      się przez radio, postanowili nagle - jeżdżąc zgodnie z przepisami, ale zwartą
      kolumną - sparaliżować miasto. Policja będzie wtedy bezradna - martwi się
      urzędnik biura bezpieczeństwa."

I kto to mowi? Urzednik biura bezpieczenstwa!!!!!! Wiec dla kogo sa te
      przepisy? I jak ich nie przestrzegac? Okazuje sie, ze lamiac przepisy dbamy o
      BEZPIECZENSTWO miasta.

JESTEM ZA! Ale najchetniej widzialbym to w formie wlasnie takiej : przepisowe
      jezdzenie po miescie malymi zwartymi grupami. Niech urzednicy zobacza co robia
      temu miastu !!
    • Gość: proto Sposób jak rozpędzić tą manifestację. IP: 212.160.138.* 29.09.03, 09:54
      A może inaczej. Skoro taksiarz blokują miasto to może i my
      możemy ich trochę pomęczyć.
      Niech każdy zamówi kilka taryf w różne miejsca W-wy i po
      korkach.
      • Gość: cierp [...] IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 29.09.03, 10:11
        • potomar [...] 29.09.03, 10:54
          • Gość: PREIC Re: Sposób jak rozpędzić tą manifestację. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 12:41
            no i właśnie dlatego CIERP jest i będzie CIERPIARZEM bo nawet poprawnie nie
            potrafi napisać :)))))) jak się jest matołem to się nim już CIERP i zostanie
            do końca swych dni.
            Ja proponuje zrobić strajk przeciw CIERPIARZOM. Ciekawe jakie straty poniosa
            jeśli przez tydzień 50% klientó oleje ich usługi?
            CIERP - kup sobie słownik
          • Gość: Viking [...] IP: esprx* / 172.24.102.* 29.09.03, 13:40
        • Gość: proto [...] IP: 212.160.138.* 29.09.03, 11:13
          • Gość: Młody Ernest [...] IP: *.zapora / 217.96.25.* 29.09.03, 12:35
      • Gość: Ataner Re: Sposób jak rozpędzić tą manifestację. IP: 195.126.230.* 29.09.03, 14:50
        Ciekawe, czy pracujesz, czy tylko zbijasz bąki? Pomysl zanim coś
        napiszesz głąbie: a może kiedyś ktoś to bie zrobi podobnie
        (cośzamówi i nie zapłaci). Nie znasz całej sprawy: oni nie będą
        mogli odliczyć VAT-u itp. A zapewne jak wejdziemy do UE, to
        zniosą kasy, bo kto w Unii ma te kasy? Owszem zdarzają
        się "nieuczciwy" taksówkarze, ale nie można mierzyć wszystkich
        jedną miarą. Bo jeśli tak, to wszyscy są tacy tępi jak ty.
        • Gość: wkurzona Re: Sposób jak rozpędzić tą manifestację. IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 00:20
          jakbyś sam prowadził działalność to nie raz by ktoś u ciebie coś zamówił a
          potem tego nie odebrał i nie zapłacił. A kas musiałam kupić kilka ( przy
          każdym nowym punkcie sprzedaży). Nieważne, że sklep nie wypalił i po miesiącu
          zamknęłam go. Na pamiątkę zostały mi kasy po 2000 zł netto zł za szt. Nie mogę
          ich sprzedać bo nie mają homologacji (kupowałam kilka lat temu). Mam złom,
          który kosztował kilka dobrych tysięcy a Warszawy nie korkuję. Najwyżej dostaję
          wysypki jak pomyślę o Ministerstwie.
    • Gość: TAX(I) FREE PROTESTUJE PRZECIWKO PROTESTOWI IP: *.astercity.net 29.09.03, 10:14
      Taksówkarze organizują protest
      przeciwko instalacji kas fiskalnych. Nie obchodzi ich, że nawet kiosk z
      gazetami ma kasę fiskalną. A dochody są tam o wiele niższe. Taksówkarzom
      bardzo odpowiada zryczałtowany system opodatkowania. Ja przy takim samym
      dochodzie muszę płacić kilkakrotnie większe podatki niż taksówkarz. Nie mam
      też możliwości ukrycia dochodu. Taksówkarzom nie podoba się to, że ktoś chce
      ich zmusić do uczciwego (system podatkowy tego kraju to inny temat, więc nie
      rozpoczynajcie tego wątku) rozliczania dochodów. Będą więc protestować -
      zablokują Warszawę, nie pozwolą na przejazd innym (uczciwie płacącym swoje
      myto) kierowcom. Mnie nie podoba się, że taksówkarze uważają się za
      uprzywilejowaną grupę "świętych krów", zaczynam więc od jutra blokować
      taksówkarzy. Mam zamiar utrudniać przejazd (w granicach prawa) każdej
      napotkanej przeze mnie taksówce.
      • omar1 Re: PROTESTUJE PRZECIWKO PROTESTOWI 29.09.03, 11:00
        Mam dośc wszelki protestów!
        Won!
      • Gość: ELŻBIETA Re: PROTESTUJE PRZECIWKO PROTESTOWI IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 13:58
        BRAWO! POPIERAM! TYLKO JAK TO ZROBISZ? ONI MAJĄ ŁĄCZNOŚĆ RADIOWĄ I JUŻ NIE RAZ
        KLIENCI BYLI PRZEZ NICH OSACZANI I BICI...PAMIĘTASZ? TRZYMAM KCIUKI ZA ODWAGĘ...
        • Gość: Mario Dygresja na temat taksowkarzy IP: *.p.lodz.pl 29.09.03, 14:48
          Pod plac trzech krzyzy, blokujac Warszawe, powoli,
          podjezdza grupa taksowkarzy,
          protestujac przeciw fiskalnej niewoli...
          Ciagna limuzyny, mercedesy, BeeMki,
          a obok przechodzi student biedniutenki..
          Bez podatkow, rachunkow, znakow korporacji na masce,
          wiecznie oszukiwani, na ziemi matce...

Mario_n@gazeta.pl
    • Gość: Pirat drogowy ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałem mu pocz IP: *.espol.com.pl 29.09.03, 11:11
      ekać ponieważ pieniądze miałem w domu, ale zostawiłem mu w
      zastaw telefon komórkowy a on poprostu pojechał sobie z moim
      telefonem, czyli krótko mówiąc złodzieje też jeżdzą taksówkami.
      • Gość: gdft Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.infinity.net.pl 29.09.03, 13:10
        FRAJER Z CIEBIE, HEHE :))
      • Gość: czaja Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 14:48
        To nie wiesz z kim jechałeś tzn z jaką korpor.
        • Gość: Pawel Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: 130.60.71.* 30.09.03, 11:57
          Sadze, ze z kopropracja zlodziei, jesli by jechal z korporacja
          mordercow to by nie zyl.

Gość portalu: czaja napisał(a):

> To nie wiesz z kim jechałeś tzn z jaką korpor.
      • Gość: czaja Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 14:50
        Może kazałeś czekać z godzine taksówkarz nie pies na łańcuchu żeby czekać nie
        wiadomo jak długo
        • Gość: Marcin Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.tnt17.chi15.da.uu.net 01.10.03, 08:06
          Za godzine postoju placi sie 20 PLN wiec powinien czekac jak pies
      • Gość: czaja Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 14:50
        Może kazałeś czekać z godzine taksówkarz nie pies na łańcuchu żeby czekać nie
        wiadomo jak długo
      • Gość: taxi Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 15:40
        a co dowód chciałeś mu wcisnąć i iść spać na góre. od razu się schodzi a nie
        rano baranku.
        • Gość: ixat Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.eu.info.net 29.09.03, 16:06
          Ale Ty taxi jesteś głupi, chyba z Tobą już jechałem.
          • Gość: taxi Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 16:52
            jakbyś był mądry to byś inaczej się zachowywał teraz i wtedy. żal wylewasz że
            ci się nie udało. na drugi raz kasę schowaj w buty. i tnij z kapcia do domu.
            po co się wozisz po takim niebezpiecznym miescie w nocy? hahaha
            • Gość: ELŻBIETA Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:24
              ŻYJESZ Z TAKICH NAIWNIAKÓW, WIĘC SIĘ Z NICH NIE NAIGRYWAJ, TAXI...
      • Gość: Pio Re: ostatnio wracałem taksówką z imprezy i kazałe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:59
        Ty a ten telefon to przynajmniej jakiś markowy był, bo mi raz w nocy zostawili
        jakąś atrapę z odpustu. Widzisz, takie to elementy i oszuści zamawiają taksówki.
    • mcbag Nie korzystać za taksówek !!! 29.09.03, 11:13
      Jeżeli zablokują miasto to apeluję o nie korzystanie z taksówek
      (przez jakiś czas).

Co, podatków się niechce płacić ? Cwaniaczki!
      • Gość: czaja Re: Nie korzystać za taksówek !!! IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 29.09.03, 15:17
        I kup sobie mocne buty
    • Gość: szakal Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 217.153.102.* 29.09.03, 11:29
      A dlaczego ja mam mieć kasę a "złotówa" nie? co to państwo w
      państwie? następni uprzywilejowani?
    • Gość: Belz DAJCIE WARSZAWIE PRACOWAĆ! IP: *.acn.pl 29.09.03, 11:38
      Przez wasze manifestacje nie możemy pracować! Płacę podatki i wy
      też macie to robić!
    • Gość: Jubba Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.pekao.com.pl 29.09.03, 11:46
      Od dawna wiadomo że taksiarze to banda złodziei i oszustów,
      którzy jedyne co potrafia to siedzieć, pierdziećw fotel i
      kasować na lewo porządnych obywateli co płacą podatki. Do wora z
      pasożytami !!!
      • Gość: Pio [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 23:07
        • Gość: Ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:36
    • Gość: szakalka Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:51
      Obelgi i uogólnienia. Wspaniała kultura większości
      zamieszczających swoje opinie. Nikt nie uwieży , że uczciwie
      kasujący taksówkarz po opłaceniu zus, podatku, opłat dla
      korporocji - po średnio 12-14 godzinach pracy i 4 dniach wolnych
      w tygodniu przynosi do domu miesięcznie 600,- zł. Czy ktokolwiek
      chce zrealizować ich postulaty o wpowadzeniu licencji, czy w
      ślad za kasą fiskalną bedą mogli jak inni odliczzać VAT?
      Odpowiedź brzmi NIE. Też jestem chora ze złości gdy ktoś blokuje
      moje miasto i utrudnia mi życie - ale to taka sama grupa
      pracowników walczących o swoje miejsca pracy jak górnicy,
      pielęgniarki. Wszędzie są złodzieje, wszędzie jest chamstwo
      czego dowodem niektóre wypowiedzi tu zamieszczone
      • Gość: aklakasz Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 13:06
        problem w tym kobieto, że jeśli chcą wiecej zarabiać to niech walczą o to w
        korpo a niech się nie traktują jak lepsi i uprzywilejowani... mają płacic bo
        tak chce każdy inny zjadacz chleba... nie moja wina że marną kasę zarabiają
        ale to nie wina VATu
      • Gość: behi Niech podniosa ceny! IP: *.int.warszawa.sint.pl 29.09.03, 13:10
        Gość portalu: szakalka napisał(a):

> Nikt nie uwieży , że uczciwie
        > kasujący taksówkarz po opłaceniu zus, podatku, opłat dla
        > korporocji - po średnio 12-14 godzinach pracy i 4 dniach wolnych
        > w tygodniu przynosi do domu miesięcznie 600,- zł. Czy ktokolwiek
        > chce zrealizować ich postulaty o wpowadzeniu licencji, czy w
        > ślad za kasą fiskalną bedą mogli jak inni odliczzać VAT?

Vat odliczac moga. Jesli ma taki maly zysk, to niech przerzuci koszty
        poniesione na kase fiskalna i VAT na cene swojej uslugi. No przeciez to jest
        proste. Jesli komus uczciwie nie da sie zarobic, to niech nie bierze sie za ta
        prace. Jest duza konkurencja, wiec smycza sa korporacje taksowkowe. Mafii
        przewozniczej to nie rusza, bo oni nie maja uslug taksowkowych, tylko uslugi
        przewozowe osob. Nie musza miec licencji, ceny maksymalnej itp itd. Im sie
        oplaca. Co stoi na przeszkodzie taksowkarzom, zeby zadali 5 zl za kilometr?
        Brak chetnych?? No coz, tyle klient jest w stanie zaplacic ile warta jest wg
        niego ta usluga, ale to nie powod do okradania "panstwa", bo "panstwo" to MY.
        Lecenie w zalosci i ubolewania PRYWATNEGO sektora, ze uczciwie to tylko 600PLN
        jest nie nam miejscu. Gornicy i pielegniarki (szczegolnie Ci protestujacy),
        poki co sa "panstwowe". Taksowkarz jest PRYWATNY. Ma pelna wole "prywatnie"
        wyceniac swoja usluge na dowolnym poziomie. Jesli prawo rynku mu nie pozwala to
        moze powinni walczyc sami ze soba (bo jest ich za duzo do podzialu pieniedzy,
        ktore klienci sa w stanie wydac na przewozy taksowkowe), niz z "KASA FISKALNA"
    • Gość: szakalka Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:53
      uwierzy a nie uwieży - sorki
      • Gość: vortex Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 12:58
        O czym ty mowisz o niemozliwosci odliczenia VAT-u?
        • Gość: d Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.bear.dialup.pol.co.uk 29.09.03, 13:25
          W srode proponuje nie korzystac z taksowek i niech sobie
          manifestuja cwaniacy . Ja place podatek a oni to sw. krowy ?
      • Gość: Mario Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.p.lodz.pl 29.09.03, 14:58
        Nie znam osobiscie osoby ktora pracuje i musi dokladac do
        interesu. Chyba ze to staz i ktos ma szane na lepsza prace. Kto
        powiedzial ze taxi musi jezdzic 10 000 a nie 5 000 lepszej
        jakosci? To ze ja koncze studia i bede magistrem budownictwa to
        nie znaczy ze bede mial prace. Przyrko mi - podatki musi placic
        qrw... kazdy.
    • Gość: szakalka Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:58
      z tej złości, że jutro nie będę mogła normalnie podróżować po
      swoim mieście zrobiłam kolejny błą - dni wolne w miesiącu nie
      tygodniu b- już widzę tych pzreśmiewców i gromy sypiące się na
      moją głowę, ale po co lezę pod prąd :-(
    • Gość: Andrzej Tarchomin Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 13:14
      Kurza mac jeszcze wam za malo . Mslicie ze bedziecie miec tak
      jak za PRL. Skonczyly sie dobre czasy. Wezcie sie za normalna
      prace.
    • Gość: ELŻBIETA ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 13:21
      TO JEDYNY SPOSÓB NA ELIMINACJĘ NIEZAREJESTROWANE TAKSÓWKI I
      NIEUCZCIWĄ KONKURENCJĘ! BOJĄ SIĘ I PROTESTUJĄ TYLKO KOMBINATORZY
      I WŁAŚCICIELE KORPORACJI. ZA DUŻO W TYM BIZNESIE JEST "LEWIZNY"!
      • Gość: czaja Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 15:06
        pani ela mało zorientowana taryfiarz pradzi sobie z kasami tu chodzi o pod.Vat
        bo jak kasy to i VAT a na vat rządziciele sie nie zgodza a jak bedzie kasa to
        jazda na kase bedzie 3 zł za km.albo 5 zł zobaczymy kto komu zrobi zle
        • Gość: vortex Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 15:20
          To już wszystko rozumiem. Do tej pory taksowkarze nie doliczali VAT-u do usług -
          ale jak widać z tekstów na tym forrum chcieliby go sobie odliczać. Albo i też
          groża podwyżką cen związaną z VATem. Proszę bardzo - dolozcie ,22% do PLN 1,20,
          mogę jeżdzić za PLN 1,50. Wtedy sobie też będziecie mogli odpisywać VATu ile
          wlezie, a w koszty też będzie można wrzucić więcej.

...ale po co?
          • Gość: taxi Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 15:50
            jak bede miał tą kasę to bedzisz jeżdził ze mną w nocy po PLN 5,49 za
            kilometr. pasuje czy jęczysz dalej?
            • Gość: ELŻBIETA Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 16:39
              TAK, PASUJE. PRZYNAJMNIEJ BĘDZIESZ ROZPOZNAWALNY I ZAREJESTROWANY!
              • Gość: taxi Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:09
                juz dawno jestem "ROZPOZNAWALNY I ZAREJESTROWANY" o ty nie możesz zmądrzeć i
                zrozumieć
                • Gość: ELŻBIETA Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:12
                  NO TO CIESZ SIĘ! BĘDZIESZ MÓGŁ SOBIE ODLICZAĆ VAT!
                  • Gość: taxi Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:17
                    a tu jesteś w błędzie. dyskutujesz i nie wiesz o czym. jakaś żółć się z ciebie
                    wylewa. odliczyć vat? w jaki sposób? nic nie wiesz o proteście i klikasz z
                    roboty dla zabicia czasu. za co ci płacą?
                    • Gość: ELŻBIETA Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:19
                      PRZEJSĆ Z KARTY PODATKOWEJ NA "ZASADY OGÓLNE"
                      • Gość: taxi Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:22
                        napisz coś wiecej o zasadach ogólnych w taxi. prosze ty wszystko wiesz. nie
                        zapomnij o VAT
                        • sqader Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! 30.09.03, 16:27
                          Ale ty jesteś burakiem, taxi - typowy taksiarz.
                          • Gość: xxx Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.isoft.pl / 217.97.163.* 01.10.03, 08:26
                            Bawią mnie opersony typu squader - im głupszy, tym bardziej krzyczy.
                            A tak ogólnie, to dla niezorientowach w przepisach podatkowych i propozycjach
                            ich zmian. Podatek dochodowy nie ma nic wspólnego z podatkiem od towarów i usług
                            zwanym przez laików VATem. To jak się rozlicza podatek dochodowy, to jedno, a
                            PTU - drugie. W taksówkach jest pomysł MF taki: płacisz podatek, ale nie masz
                            możliwości odliczania (taki podatek obrotowy) i o to jest ta walka - PTU od
                            taksówek czemu nie, ale z możliwoaści odliczania WSZYSTKIEGO, PTU z paliwa
                            także, a jak wiemy dobrze - z tym jest problem.
        • Gość: ajacz Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 15:55
          CZAJA jak sądzę jesteś taksiarzem bo się tu bez pamięci udzielasz,,,,,, tylko
          jesli mnie nie bedzie stac na taksówkę i moją sąsiadkę i mojego faceta itd itd
          itd to z czego MATOŁKU będziecie TAKSimeny żyć?? bedą musieli się nagiąć bo
          inaczej wykruszą się klienci i tym samym nie bedzie potrzeba tylu
          taksiarzy:))) i co wtedy CZAJA?? no to jedna korporacja zmniejszy ceny; to
          potem druga to karty stałego klienta z 30% upustem :) my się CZAJA WAS nie
          boimy ale jeśli Wam pozwolą nie instalować kas fiskalnych to ludzie się wkurzą
          i to bardzo
      • Gość: Rafal Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.urscorp.com 30.09.03, 13:50
        Widze, ze PRL zyje i ma sie dobrze w glowach wielu. Najlepiej
        zawsze winic "prywaciarza" za wszelkie problemy.

Kasy fiskalne w taksowkach to pomysl w rodzaju
        opodatkowania "uslug" jakie zony swiadcza mezom, gdy ceruja
        skarpetki albo gotuja im obiad. Prosze sie nie smiac, bo zdaje
        sie ze w Szwecji sa juz odpowiednie regulacje.

Na oszustow i mafiozow jest policja, a nie kasy fiskalne. Kasy
        fiskalne sa po to, by znajomy Pana Ministra (albo Dyrektora
        Departamentu) mial co sprzedawac.

Od kilkunastu lat jest zaklinanie "uszczelniania" systemu
        podatkowego, polegajace glownie na dawaniu nowych etatow w
        nowych urzedach. Kazdy widzi, jak to pomoglo. I kasy
        tez "pomoga" w podobny sposob.

Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):

> TO JEDYNY SPOSÓB NA ELIMINACJĘ NIEZAREJESTROWANE TAKSÓWKI I
        > NIEUCZCIWĄ KONKURENCJĘ! BOJĄ SIĘ I PROTESTUJĄ TYLKO
        KOMBINATORZY
        > I WŁAŚCICIELE KORPORACJI. ZA DUŻO W TYM BIZNESIE
        JEST "LEWIZNY"!
      • Gość: krakers Re: ZDECYDOWANIE KASY FISKALNE!!! IP: *.proxy.aol.com 30.09.03, 19:45
        Myli sie Pani bardzo. Sprawa kas fisklalnych nie dotyczy wogole
        niezarejestrowanych taksowek. To one wlasnie kroluja w dziedzinie, jak Pani to
        opisala, "lewizny".
    • Gość: Robert A niech protestuja... IP: *.astercity.net 29.09.03, 13:49
      ... i blokuja ulice i ronda. Mnie i tak nie zablokuja... ja na
      rowerku omine kazda blokade, hehehehe.
      • Gość: annika Re: A niech protestuja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:06
        Łaa ale będzie fajnie, zobaczyć tych "biednych" taksówkarzy w Mercach, Peżotach
        ( wariant luksusowy) itp strajkujących jacy on są biedni. Wzbudzi to na pewno
        współczucie mieszkańców Wawy.
        • Gość: taxi Re: A niech protestuja... IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 15:52
          biedni przez takie jak ty co jeżdzą bez kasy za "pałę".
          • Gość: ELŻBIETA DO TAXI. IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 16:56
            BĘDĘ CIĘ DZIŚ PRZEŚLADOWAĆ, TAXI...CHYBA ŻE SIĘ ZAREJESTRUJESZ I ZACZNIESZ, JAK
            MY, PŁACIĆ SPRAWIEDLIWE PODATKI OD DOCHODÓW!
        • Gość: motyl69 Re: A niech protestuja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 01:40
          Ojej to Koleżanka zna się na samochodach???????????
          To niech Koleżanka powie ile rocznie kosztuje serwisowanie Daeewo a ile
          dziesięcioletniego(ta sama cena zakupu)Mercedesa????
          Ukłony dla trójramiennej gwiazdy MOtyl
          • Gość: Robert Re: A niech protestuja... IP: *.astercity.net 30.09.03, 07:59
            > ile rocznie kosztuje serwisowanie Daeewo

Przeglad 200 zł
            wymiana opon 2x 60 zl
            inne 100 zl.

Malutko!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Sebastian Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.piap.waw.pl 29.09.03, 14:33
      Kochani taksówkarze ja wiem ze ciezko wytrzymac z pomyslami tego
      rzadu. Moze warto zapamietac sobie jego swietne pomysly do
      wyborów. Ale ja mam juz serdecznie dosyc. Górnicy teraz wy!! Kto
      jeszcze. Ja naprawde mam dosc korkow i bez waszego protestu.
      Rzad bedzie mial was w nosie (przykro mi ale on ma w nosie nas
      wszystkich) a utrudnicie zycie tylko zwyklym warszawiaka. Czy
      tego chcecie? Zniechęcic do siebie iles tam tysiecy ludzi którzy
      maja juz dosc blokad??
    • Gość: red pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.5.* 29.09.03, 14:39
      Jedzie taki taksiarz na mniejszych kołach,aby taxometr wiecej
      nabił, w nosie ma zasady pierwszeństwa mysli ze droga jest
      jego, na dodatek jedzie na jakimś rozpuszczalniku, który
      smierdzi na kilometr,aby było taniej, słowem moralny
      degenerat!!!!!!!!!!!!
      • Gość: taxi Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.09.03, 15:54
        dlaczego nie piszesz co kradniesz na codzień i na czym jeździsz?
        • Gość: ELŻBIETA Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 16:58
          TO JA, TWÓJ PRZEŚLADOWCA - FISKUS, TAXI...A TU CIĘ MAM...PRZYJDZIESZ,
          PRZYJDZIESZ...JA MAM CIERPLIWOŚĆ...DO CZASU, OCZYWIŚCIE, DO CZASU...
          • Gość: taxi Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:06
            ja jeżdze na legalu, zacznij sie obawiac o siebie i noś pieniążki przy
            sobie "pało"
            • Gość: ELŻBIETA Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:10
              "TAXI" - DAMSKI BOKSER??? NO, NO..NA WAS TEŻ PPZYJDZIE PORA...ZACZNIECIE ZAPE-
              ŁNIAĆ NOCLEGOWNIE ZA DOMOWE AWANTURY..
              • Gość: taxi Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:25
                blondynka?
                • Gość: cornelio Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pism.pl 30.09.03, 11:05
                  nie!!! chora, niedowarościowana, zakompleksiona piz....

nie mogę znieść tych tępych tekstów
                • Gość: ixat Re: pogonić to bydło!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 30.09.03, 17:54
                  taxi no to teraz to dałeś dupy.....
                  bardzo prymitywne to było
    • Gość: Mario Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.p.lodz.pl 29.09.03, 14:50

Mario_n@gazeta.pl
      • Gość: zella_ziege Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 15:32
        POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Bywają takie sytuacje, gdy radykalna manifestacja jest koniecznością...
        ale zmuszenie taksówkarzy do rzetelnego rozliczania się z fiskusem nie jest w
        żadnym wypadku powodem do blokowania całego miasta i utrudniania życia setkom
        tysięcy ludzi :(
        ja dzis mialam sprawy do zalatwienia w kilku miejscach w centrum W-wy i
        spacerowalam na piechote. Coz, moglabym stwierdzic ze to korzysc dla
        zdrowia...gdyby nie towarzyszacy mojemu spacerowi przeciagly ryk klaksonow ;-)
    • Gość: Mario Przeczytaj!!!! IP: *.p.lodz.pl 29.09.03, 14:51

Mario_n@gazeta.pl
      • Gość: lange Re: o co im chodzi? IP: *.internode.on.net.au 29.09.03, 15:26
        bo ja nie wiem.
        ostatnio jak bylem w polsce, zostalem oszukany przez taksowkarza
        wiec o cokolwiek im chodzi raczej nie bede im wspolczul. Czy
        taksowkarze w Polsce to dalej "paniska" jak dawniej? W wielu
        zach. krajach taksowkarze to w duzym procencie emigranci, bo nie
        jest to zbyt rentowne zajecie. W Australii np. 1km kosztuje ok.
        $1.20-$1.50, zalezy od miasta i pory dnia, taksowkarze musza
        zasuwac 60 godzin na tydzien zeby wyjsc na swoje.
        • Gość: ELŻBIETA SŁUSZNIE PRAWISZ, LANGE... IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 15:31
          MUSZĘ CIĘ ZMARTWIĆ: W POLSCE TAKSÓWKARZE TO JESZCZE CIĄGLE - PANISKA, NIESTETY..
          • Gość: cornelio Re: SŁUSZNIE PRAWISZ, LANGE... IP: *.pism.pl 30.09.03, 11:12
            nie wiem kto to jest ale bzdury opowiada straszne, jakie paniska???
            Ludzie to że przytrafiła wam się jakaśniemiła sytuacja to nie
            powód aby wszystko pod to podciągać,
            Jak mi nie pasuję taksówkarz, to:
            1.zgłaszam to korporacji
            2.przestaję korzystać z ich usług

i tylko to mogę zrobić, i to powinno wystarczyć, nie muszę zaraz
            wszystkich obrażać.
            No ale cóż ELU, Tobie widocznie już nic nie jest w stanie pomóc (
            rzeźnik???)
          • Gość: Meg taksowki i taksowkarze IP: 62.233.159.* 30.09.03, 11:47
            Pisze ze Szczecina, i nie wiem jak gdzie indziej, ale u nas
            chyba taksowkarze sie juz przestawili na wlasciwe podejscie do
            pasazerow - oprocz chyba juz tylko przydworcowej mafii.
            Sa uprzejmi, sympatyczni, pomoga sie zaladowac jesli jest
            wiecej bagazy. A ceny sa naprawde niezle - kompania z ktora
            jezdze obnizyla ceny - teraz za trzasniecie drzwiami jest 2,5
            zl, i jeszcze wieksze rabaty na telefon.
            Wiec ja nie mam powodow do narzekania na taksowkarzy, nie
            jezdze zbyt czesto, ale jesli jest taka potrzeba to nie mam
            uprzedzen.
            Jedynie bedac w Warszawie zgrzytalam zebami widzac wskazania
            taksometru - nie wiem, ale wydaje mi sie ze tam sa jedne z
            najdrozszych taksowek w Polsce ...
            • Gość: cornelio Re: taksowki i taksowkarze IP: *.pism.pl 30.09.03, 12:01
              1,40 za kilo ( są tańsze i drośsze), nie wiem jak w szczecinie?
              • Gość: Meg Re: taksowki i taksowkarze IP: 62.233.159.* 30.09.03, 12:11
                chyba jest 1,20 z km, ale nie jestem pewna - tylko jest ten
                caly system rabatow na telefon - wg taksometru placisz tylko
                jak zlapiesz taryfe na ulicy, jak sobie zamowisz telefonicznie,
                jest znizka i to calkiem spora ... np. zamiast 10,50 wg
                wskazania taksometru placisz 7,60. - taki przelicznik z wczoraj
                akurat
                w Wa-wie chyba tak nie ma, a moze sie myle...
                • Gość: cornelio Re: taksowki i taksowkarze IP: *.pism.pl 30.09.03, 12:21
                  i drogo to jest czy nie?
                  ja już nie wiem, czytam te posty i wniosek jest jeden, że
                  okradają na potęgę tych biednych pasażerów (czyli mnie także),
                  osobiście jak studiowałem w toruniu, to taksówki były na porządku
                  dziennym, tanie i fajne z rabatem na telefon,w płocku to samo, w
                  wawie jak mnie nie jest stać to jadę autobusem i to wszystko...

pozdrowienia
                  • Gość: Meg Re: taksowki i taksowkarze IP: 62.233.159.* 30.09.03, 15:45
                    Moja konkluzja: nie okradaja ;) Jak nie mam kasy to tez jade autobusem, coz
                    obowiazku nie ma zeby taksowkami jezdzic :)
            • Gość: ygreko Re: taksowki i taksowkarze IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 22:20
              heh, a ja jestem warszawiakiem ale mialem PRZYJEMNOSC korzystac ze
              szczecinskich taksowek
              potwierdzam
          • Gość: Zenon Re: Paniska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:47
            Paniska? W swoim mniemaniu. To w wiekszosci przypadkow ludziki, ktorzy nie
            nadaja sie do innej pracy. Dlaczego? Bo najczesciej nic innego nie potrafia
            robic.Wiec kreca tym kolkiem, pojekujac na swoj ciezki los, na swiat, na
            klientow z ktorych zyja. Bez nas salaciarze jestescie nikim. Wbijcie sobie w
            koncu do glowy - my bez was mozemy sie obyc, wy bez nas zdechniecie z glodu.
            • Gość: cornelio Re: Paniska? IP: *.pism.pl 30.09.03, 12:05
              kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy....
              Jesteś wielki beż ciebie wszystko może paść w tym kraju, jesteś
              siła sprawczą wszystkiego.
              ile kilometrów robisz rocznie?
              pracowałeś kiedyś jako kierowca (przestawiciel, kurier itp.)?
              pewnie nie, bo niepisłabyś takich pierdół.
              umyj się i idź do szkoły.

• Gość: Zenon Re: Paniska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 18:02
                Kompleksy? Przypuszczam, ze zarabiam wielokrotnie wiecej niz ty. To praca mnie
                szuka,a nie ja pracy. Dlatego ty jestes salaciarzem a ja twoim klientem.
                Chociaz juz nie - nie jestem facetem typu "samochodziarz" ale dwa lata temu
                kupilem samochod miedzy innymi po to aby nie musiec korzystac z uslug takich
                jak ty: z zasyfionym toczydelkiem, niedomytych, pojekujacych drobnych
                cwaniaczkow.
                Szkola mowisz? No to sie policytujmy!
        • Gość: beatapl oczyścic stolice;-) IP: 217.11.136.* 30.09.03, 14:52
          czemu te wszystkie protesty blokuja mi normalne zycie, cemu musze odwolywac
          spotkania w centum w obawie ze nie dojade, czemu w naszym chorym kraju zwiazki
          zawodowe maja tak silna pozycje.
          Ja tego nie rozumiem. Jak Daewoo FSO chce zwolnic tylu pracownikow to oni juz
          powinni rozsylac CV a nie protestowac. Jak taksówkarza nie stac na kase
          fiskalna to niech szuka innej pracy.
          Ci ludzie maja we krwi ze praca sie im nalezyjak psu buda i to na warunkach
          jakie sobie ustala- CHORE

• Gość: Zig Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 170.148.10.* 29.09.03, 15:31
      Nie lubie korkow ale rozumiem taxi drivers.Kasy fiskalne na taxi
      beda tylko w Polsce i moze jeszcze jednym kraju.Ktos zarobi na
      tym wymogu super pieniadz.A propo,wiekszosc taxi stoi godzinami
      na postjach i maja kiepski pieniadz.Powinni zamknac wszystkie
      nierentowne zaklady panstwowe, kopalnie,i etc.Ja place podatki i
      nie mam zamaru doplacac jakims gornikom.!!!Przynajmniej moje
      pieniadze nie utrzymuja taxi.
      • Gość: ELŻBIETA Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 15:34
        ŚWIĘTE KROWY ZOSTAWMY INDIOM...NIECH TYLKO TAM CHODZĄ, ŚWIĘTE, PO ULICACH...
        • Gość: cornelio Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.pism.pl 30.09.03, 11:16
          Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):

> ŚWIĘTE KROWY ZOSTAWMY INDIOM...NIECH TYLKO TAM CHODZĄ, ŚWIĘTE,
          PO ULICACH...

przy twoim nicku pozostawiłbym tylko KROWA - nie, przeciez to
          takie miłe stworzenia,
      • Gość: taxi Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 16:04
        twoje pieniążki pójda na dofinansowanie zakupu kas, które ktoś już sprowadził
        by zrobić interes życia. jutro po prostu wszyscy ruszymy sie z postojów i
        przystanków i będziemy jeżdzic zgodnie z przepisami tj. 50km/h a na rondach
        wolniej.
        • Gość: protest Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 16:26
          Warszawa - stolica festivali protestacyjnych !
          I gornicy i hutnicy i murarze, kolejarze.
          I znow jutro taksowkarze.
          Potem siostry i lekarze.
          A ty forumowiczu czy juz brales udzial w jakims marszu
          ostatnio ?!
          • Gość: polonus Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.proxy.aol.com 30.09.03, 02:34
            No a kiedy ksieza? No bo oni maja zupelnie malo.A Zydzi oni tez nie dostali
            ile chcieli. Nie czekac! Protestowac w Warszawie! Bo Warszawa da sie lubic
            i kazde slowo zbednem.......
        • Gość: ELŻBIETA Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 16:41
          NIE SZANTAŻUJ, NIE STRASZ I W OGÓLE NIE DOKAZUJ, TAXI! DOŚĆ MAMY TEJ ZASRANEJ
          DEMAGOGII! CZAPKA GORE TYLKO NA ZŁODZIEJU!!!
          • Gość: taxi Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:01
            fajną masz prace ELŻBIETA klikasz i klikasz, ja jutro tez bede pracowal w
            mieści. hahahaaha
            • Gość: ELŻBIETA Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 17:04
              ALE JUŻ ZA PARĘ M-CY PRZYJDZIESZ ZAPŁACIĆ TAK, JAK MY - OD PRZYCHODU...
              • Gość: taxi Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.orasoft.pl 29.09.03, 17:13
                ;)
                • forgotten_realms Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie 30.09.03, 08:43
                  W poblizu mojego bloku jest budka z pietruszką i oni tam mają kasę fiskalną. Aż
                  strach pomysleć co się stanie jak do Warszawy zjadą się budki z całego kraju.
              • Gość: cornelio Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.pism.pl 30.09.03, 11:24
                ślepa jesteś, po prawej stronie masz taki magiczny klawisz, jak
                go wciśniesz to będziesz pisała normalnie...

chyba że masz kłopoty ze wzrokiem, to w widoku powiększ sobie
                czcionkę
                • sqader Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie 30.09.03, 16:37
                  Sam jesteś ślepy, ten klawisz jest po lewej stronie na typowej klawiaturze,
                  chyba, że masz specjalną, taksiarską, taką na której możesz trzymać łokieć za
                  oknem...
                  • Gość: redaqs Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.chello.pl 30.09.03, 18:02
                    DOBRE!!!!!!
                    a ja od dziś mimo tego że już długo jestem klientem ELLE TAXI (8111111)
                    rezygnuję z ich usług.
                    Dlaczego?? A dlatego że mi powiedzieli żebym się dziś w tyłek pocałowała bo
                    oni wszyscy idą strajkować i klientów mają w DUP.... Korzystałam z dwóch
                    innych korporacji, które zdają sobie sprawę że żyją z tych Warszawiaków i nie
                    mogą się tak totalnie na nich wypiąć. ELLE TAXI jesteście BEZNADZIEJNI
            • Gość: Mix Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.chello.pl 01.10.03, 00:11
              Może Ci kółka odpadną. Kiedyś taxi się trafisz. Uważasz, że masz fan
              dopierdalając innym. OK. Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy. Warszawiacy
              pamiętają kto im dobrze życzy. Napisz jeszcze która korporacja i numer boczny
              a zobaczysz kto z kogo żyje. ALe wiem...odważny to jesteś anonimowo jak by
              przyszło co do czego to lepiej klientów nie wkurwiać bo się zorganizują i Cie
              oleją. A wtedy stary zamiast koła będziesz trzymał szpadelek. Choć nie wróżę
              kariery z takim małym rozumkiem.
        • Gość: behi O tak! IP: *.int.warszawa.sint.pl 29.09.03, 16:48
          Gość portalu: taxi napisał(a):

> twoje pieniążki pójda na dofinansowanie zakupu kas, które ktoś już sprowadził
          > by zrobić interes życia. jutro po prostu wszyscy ruszymy sie z postojów i
          > przystanków i będziemy jeżdzic zgodnie z przepisami tj. 50km/h a na rondach
          > wolniej.

Napiszcie na samochodach: Protest! Jezdzimy przepisowo! Mnie jako kierowce tego
          miasta niezwykle interesuje jak wyglada w praktyce casus tych ograniczen
          drogowych i jakimi skutkami grozi. Pomimo, ze bede narzekal, to chcialbym przy
          okazji waszego protestu zobaczyc efekt urzedniczej bezmyslnosci przy
          ograniczeniach drogowych i zachowam pelen respekt wobec waszego protestu (co
          prawda kompletnie nie zgadzam sie z nim)
          Gdzie najczesciej nie jezdzi sie przepisowo pewnie nie musze wam mowic, tam z
          reguly policjanci reperuja swoj stan finansowy. Wreszcie ograniczenia nie sa po
          to zeby uprzykrzac komunikacje, dodatkowo nikt wtedy nie bedzie mial prawa
          spychac z lewego pasa - bo przeciez bedzie lamal ograniczenie. A ogranicznie
          jest po to zeby ani kilometra szybciej na tej drodze nikt nie jechal.
        • Gość: cornelio Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: *.pism.pl 30.09.03, 11:20
          a ja jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądało,
          moze przy okazji wyjść sprawa organizacji ruchu i infrastruktury
          stolicy, chciałbym zobaczyć jakby wyglądał ruch w wawie gdyby
          wszyscy zaczęli jeździć zgodnie z przepisami(50 km/h)

heheheeeeee
          przecież to zwała, że postępowanie zgodnie z przepisami skutkuję
          paraliżem miasta.
      • Gość: Stanley55 Re: Wielka manifestacja taksówkarzy w Warszawie IP: 157.25.92.* 01.10.03, 09:48
        TERAZ BĘDĄ .... WŁAŚNIE Z TWOICH PODATKÓW BĘDĄ ZWRACAĆ "BIEDNYM" TARYFIARZOM ZA
        KASY FISKALNE ... I NIKT NIE BĘDZIE SIĘ CIEBIE PYTAŁ, CZY CHCESZ CZY NIE ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka