Gość: zwierzak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 22:24 Sympatyczny tekst, fajna akcja... szkoda, że mam za male mieszkanie zeby wziąć psa... ale może kotka adoptuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Weź pieska... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:37 ... i płać za niego podatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fruzia Re: Weź pieska... IP: *.aster.pl 03.10.08, 18:57 Za zwierzaka adoptowanego ze schroniska (ze świadectwem adopcji) podatku się nie płaci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® więcej hycli na ulicach to mniej problemów IP: *.skynet.net.pl 06.10.08, 21:04 parki dla ludzi nie dla kundli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Weź zwierzę ze schroniska IP: *.eranet.pl 02.10.08, 23:48 Ja tam przyjaciela odnajduję w domu u jego dziewczyny w Ursusie, a nie w schronisku. Przynajmniej nic mi nie wiadomo, aby zszedł na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigula Re: Weź zwierzę ze schroniska IP: *.piaseczno.robbo.pl 03.10.08, 05:46 Adam, strasznie "mądrze" napisałeś. :/ Naprawdę, nie czas i miejsce na takie docinkowe komentarze... Sama mam 2 kotki z tzw. "odzysku". Małe mieszkanie, więc koty, a nie psy. Dzięki nim, jest w domu mnóstwo radości i ciepła. Polecam... Na jesienne i zimowe wieczory... jak ulał. Kot na kolana, książka do ręki i odpoczynek super... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Weź zwierzę ze schroniska IP: *.crowley.pl 03.10.08, 08:27 Jesli nie mozecie wziąść psa lub kota wezcie chociaz królika lub świnke morską. To bardzo miłe i fajne zwierzątka. Potrafią dac wiele radosci w zyciu. Ja, dosyc przypadkowo, stałem sie posiadaczem królika i teraz nie oddałbym go za zadne skarby swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja a ja mam roztocza IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 08:38 cale stadka, ciesza sie, kiedy wracam, popiskują łasząc, czekają aż je odkurzę, piękna sprawa, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Weź zwierzę ze schroniska 03.10.08, 12:42 Ktoś nazwał czarnego jak smoła pieska "Bambo" i jeszcze nikt nie zaprotestował?! Przecież to RASIZM!! :-> Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi gratuluję poziomu... 05.10.08, 09:35 poziomu dotychczasowej "dyskusji" w tym wątku, oczywiście z maleńkimi wyjątkami sami pożal się Boże "dowcipnisie" tu trafili, mam nadzieję że to się zmieni dla "dowcipnisiów" wyrazy głębokiego współczucia: jeśli naprawdę sądzicie, że wasze - sorki, ale jednak kretyńskie - posty są śmieszne, to po pierwsze pomyślcie jeszcze raz, a po drugie może idźcie na jakieś tandetniejsze forum, tam macie szanse zostania gwiazdami a co do meritum: mam nadzieję że akcja będzie udana i nie tylko zwierzaki z fotką w artykule znajdą nowy dom psiaki ze schroniska to klasa sama dla siebie, żaden rasowiec z super hodowli nie przywiąże się do nowego właściciela tak jak znajdek poza tym są śliczne i absolutnie niepowtarzalne mam takie psy w domu od jakichś trzydziestu lat więc dobrze to wiem tym razem niestety nie mogę nikogo przygarnąć, mam już dwa ale chciałam napisać coś o schronisku na Paluchu... tak z 10 lat temu zmarł nam staruszek pies, pojechałyśmy z córką - wtedy ośmiolatką - do schroniska na Paluchu po nowego zwierzaka uczciwie poinformowałam pracownicę schroniska, że mam jeszcze w domu małą suczkę, więc wołałabym wziąć też suczkę (nie przepadam za kastrowaniem psów jako rozwiązaniem wszystkich problemów) usłyszałam: tworzymy wyłącznie pary mieszane no i nie dostałam suczki, bo zgodnie z polityką schroniska jako właścicielka suki mogłam dostać tylko psa przepraszam, dlaczego na miłość boską?! pojechałyśmy do wspaniałego Celestynowa (respect dla pani Działak!!!) i bez problemu przygarnęłyśmy fantastyczną dziewuszkę (prawie jamnika, z naciskiem na "prawie" ;) ) nie mam samochodu i podróż do Celestynowa była dla mnie sporą wyprawą na Paluch było łatwiej dotrzeć, a psy wszędzie wspaniałe (choć te w Celestynowie mają znacznie słabsze objawy choroby sierocej - ponownie respect dla wspaniałej szefowej schroniska!) no ale trudno, skoro na Paluchu tworzyli pary mieszane... więc może mi ktoś wyjaśni dlaczego...? pozdr, jotembi Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: gratuluję poziomu... 05.10.08, 13:35 och ach jakas Ty wspaniała, jacy my marni. G*wno wiesz co robię dla zwierząt, a to dlatego że nie mam potrzeby uprawiać ekshibicjonizmu na forum, nie ma we mnie też parcia na szkło. Idź zatem na forum dla spragnionych uwagi i poklasku, tam zostaniesz gwiazdką choć przez chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais www.adopcje.kroliki.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 19:53 polecam adopcje królików :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Obywatel pousypiac to cholerstwo!!!!!!!!! IP: *.40.42.80.sub.mbb.three.co.uk 06.10.08, 02:37 pousypiac to cholerstwo!!!!!!!!!Nie po to glosowalem na PO i nie poto daje na tace co niedziela zeby MOJE pieniadze przeznaczac na zawszene psy i koty!!!!!!!!!!!Drogi i chodniki za to wybudowac!!!! Psy wylapywac,do klatek(bez zarcia i picia oczywiscie),jak sie nazbiera np.50sztuk to usypiac,potem wszystko to dolu z wapnem i po krzyku:)CZY TO JA MUSZE TU MYSLEC????OD tego nyby sa politycy,ale oni wola zajmowac sie pie...mi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapdzys Re: pousypiac to cholerstwo!!!!!!!!! IP: 81.200.24.* 06.10.08, 10:19 ale po....lony jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober zgadzam się z poprzednikiem IP: *.aster.pl 06.10.08, 19:54 jesteś po...dolony jak prawdziwy dresiarz, za komuny to było dobrze, bo takie dresy trafiały do obozów pracy i tam zaa...lali za darmo, szkoda, że teraz tak nie ma i taka hołota mieszka razem z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macarthur ja znalazłerm kota na ulicy IP: *.171.76.162.crowley.pl 06.10.08, 10:17 zabrałem go domu i jak go poznałem stałem się wielkim wielbicielem tego gatunku,na początku jest trochę wydatków ale później się tego nie odczuwa a naprawdę takie zwierzę może przynieść wiele niezapomnianych wrażeń no i mamy zapisany dobry uczynek na koncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Weź zwierzę ze schroniska IP: *.com 07.10.08, 00:53 "3 tys. bezdomnych zwierząt"? czy trzy tysiące psów? Psy są zwierzakami sztucznie wyhodowanymi przez ludzi, nieodpowiedzialnie rozmnażanymi, dewastującymi nasze miasta i lasy. Dlaczego "obrońcy zwierząt" nie cierpią zajączków i sarenek rozszarpywanych corocznie przez wiejskie burki? Dlaczego obojętny im jest los kuropatw i bażantów mordowanych przez półdzikie kundle? Tylko i zawsze "adoptuj pieska". Niedługo kundel będzie jedynym stworzeniem poza krowami i kurczakami na fermie. Reszta wyginie, niezauważona przez "wielbicieli zwierząt". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: Weź zwierzę ze schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 20:58 Myśliwi i kłusownicy mordują o wiele więcej zwierząt niż tych kilka wilków/rysi czy zdziczałych psów na krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Weź zwierzę ze schroniska IP: *.subscribers.sferia.net 09.10.08, 21:49 jestem przerażona przeczytanymi komentarzami..straszna znieczulica,okrucieństwo, beznadziejne wypowiedzi, zero litości dla cierpienia zwierzat. A przecież sytuacja jaka mamy w schroniskach jest właśnie dzięki ludziom. Najsmutniejsze jest to, że Ci ludzie tak wychowają swoje dzieci..wyrosną takie małe nieczułe na nic potworki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Weź zwierzę ze schroniska IP: *.cg.shawcable.net 13.10.08, 06:15 Po prostu nalezy psy sterylizowac i nie bedzie ich wtedy za duzo. Kazdy urodzony pies ma prawo do zycia, a my ludzie mamy obowiazek czuwac nad tym, zeby nie bylo ich za duzo i zeby kazdy mogl znalezc swoj dom. Psy to sa najwspaniale stworzenia i nie powinnismy pozwolic na to , zeby cierpialy. Odpowiedz Link Zgłoś