Gość: Jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 10:06 Rano od Politechniki do Kabat metro nie jeździło (przy okazji wyszła cała bieda komunikacji naziemnej). Co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: co się stało w metrze? 16.03.09, 10:30 wiadomosci.onet.pl/2682,1934563,warszawa_mezczyzna_wpadl_pod_pociag_metra,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: co się stało w metrze? 16.03.09, 10:37 Tragiczny wypadek wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zginal-mezczyzna-w-warszawskim-metrze,wid,10945094,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . co się stało ponad Metrem IP: *.lot.pl 16.03.09, 11:25 Pomijajac sprawę wypadku (takowe były, są i będą), to --> Gość portalu: Jacek napisał(a): > ......metro nie jeździło (przy okazji > wyszła cała bieda komunikacji naziemnej). Co się stało? Jak to co ? ZTM postarał się o to , aby roz*****ć Komunikację "uliczną" na strzępy !!! Takie są efekty "pomysłodawców" ! Ostatnio chwalili się, że jadą podglądać Komunikację Miejską w stolicach "okolicznych" krajów..... Przypuszczam, że oprócz wspomnień turystycznych , to nic im w głowach nie przybędzie. Jeździłem/jeżdżę trochę po "świecie" i co zauważyłem ? W największych miastach, gdzie są dobrze rozbudowane sieci Metra komunikacja naziemna nie jest nigdzie zmniejszana ! W W-wie chiiiba ktoś wymyślił Sobie, że "wszyscy" mieszkają tylko tam gdzie są stacje Metra i nic więcej..... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: co się stało ponad Metrem 16.03.09, 11:32 Dziś było widać, że 505 jest niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: co się stało ponad Metrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 12:55 sibeliuss napisał: > Dziś było widać, że 505 jest niezbędne. No więc właśnie. Do 505 dostała się zaledwie garstka, ułamek pasażerów z jednego tylko składu metra. Niestety, widać teraz, jak wygląda transport miejski, gdy metro zaszwankuje. Chwała Bogu nie codziennie jakiś pasażer pod nie wpada, ale gdyby się zepsuło czy z innych względów nie jeździłoby, to dramat na całego. Spóźniłem się do pracy pół godziny a normalnie byłbym jeszcze z zapasem czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: co się stało ponad Metrem 16.03.09, 13:22 Przejechałem się trochę po świecie i warszawskie tłumaczenie, że coś się pokrywa z metrem i trzeba to zlikwidować jest mówiąc wprost debilne. Jeśli tylko są chętni do jazdy linia napowietrzną to nie zmusza się ich do korzystania z metra. W Rzymie linia B kursuje tylko do 21-ej, bo później pasażerów jest o tyle mniej, że wystarczy jadący wierzchem autobus. W Sztokholmie każdej linii metra towarzyszy linia autobusowa na powierzchni - inwalidom i rodzicom z wózkiem łatwiej wsiadać do autobusu niż do metra. W Warszawie uruchomieniu metra towarzyszy masowe cięcie linii na powierzchni i niejako przymuszanie pasażerów do metra, poprzez odebranie wyboru środka podróży - czyżby strach, że ludzie będą woleli jechać tramwajem lub autobusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: co się stało ponad Metrem IP: 80.241.133.* 17.03.09, 17:01 sie przejedź po tym świecie jeszcze trochę. to że przez parę przystanków coś się pokrywa nie oznacza że linie naziemne są jakąkolwiek alternatywą i nie ma miasta mającego metro w którym jego brak przez kilka godzin nie powodowałby kataklizmu komunikacyjnego. na przykładzie NY, gdzie pociągi metra mają po 12 albo i 14 wagonów i kursują w szczycie co 3 minuty, myślisz że da się je zastąpić autobusami? je nie. można zachować linię naziemną obsługiwaną 20-miejscowym autobusem co 20 minut - po co więcej jak nikt tym nie będzie jechał do centrum 50 minut mając możliwość dojechania metrem w 15. tylko co to da w takiej jak wczoraj sytuacji? i tak wczorajsza reakcja była lepsza niż można było oczekiwać - metro wahadłowo na trzech odcinkach, i jeszcze autobusy na KEN mimo że linii naziemnych nie tylko tam nie likwidowano ale ich nigdy nie było. a może - pomyśl - "wprost debilne" jest takie jak twoje mędrkowanie żadną wiedzą nie podparte? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: co się stało ponad Metrem 17.03.09, 17:51 Taką formę wypowiedzi zachowaj dla bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: co się stało ponad Metrem IP: 80.241.133.* 17.03.09, 18:40 ja tylko cytowałem sibeliussa - masz coś do niego? Odpowiedz Link Zgłoś