Gość: kola IP: *.chello.pl 05.05.09, 06:43 Przenieść ich na warszawski śmietnik i zaplecze, czyli Białołękę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loka Re: Wola nie chce KDT IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 07:33 Nie rób z siebie kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Wola nie chce KDT IP: *.wip.pl 05.05.09, 08:16 Nie jestem z Białołeki, ale uważam że to niesprawiedliwe aby taktować Białołekę jako dzielnice drugiej kategorii. Wszysko co niewygodne ląduje na Białołece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: Wola nie chce KDT IP: *.chello.pl 23.07.09, 20:55 Wywalić ich do Nadarzyna i nie robić syfu w tym pięknym mieście. Należałoby również zamknąć granice Warszawy bo buraki zaczynają siać tu wiochę. Brzydzę się wami przyjezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salcia Wola nie chce KDT IP: 212.160.130.* 05.05.09, 08:46 co za idiota chce jeszcze bardziej zakorkować tamten rejon, czy arkadia mało juz zatkała okoliczne ulice? a wogule to przecież makismus w nadarzynie sie rozrasta , i by sie tam zmieścili....ale oni nie chcą...a wiecie czemu? heheh..bo oni z tamtąd towar biora i dwa razy drożej sprzedaja frajerom...jak ktoś to wie to zawsze pojedzie do nadarzyna i kupi TO SAMO za pół ceny....tylko przyjezdne gwiazdy o tym nie wiedzą..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia To jakieś kpiny i komunikacyjna masakra!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 08:48 Nie no, to już byłby skandal i gwóźdź do trumny komunikacyjnej w okolicach Ronda Babka. Przecież niedaleko są już Arkadia i Klif!!! Już sama Arkadia spowodowała, że ruch w tamtej okolicy się zwielokrotnił i spowodował gigantyczne korki! Czy pomysłodawcy tej lokalizacji dla KDT nie mają za grosz wyobraźni? A może tzw. "kupcy" liczą, że przejmą część klientów Arkadii??? Jeśli do tego dojdzie, to nie wyobrażam sobie, jak będzie wyglądał ruch uliczny w tych okolicach... MASAKRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik na peryferia IP: 193.46.186.* 06.05.09, 15:39 Na Wolumen ich wysłać, niech tam sobie handlują albo na Radiowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyKupiec Mieszkam przy cholernym bazarze Szembeka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 09:01 ... i kibicuje mieszkańcom woli - NIE DAJCIE SIĘ! Bazar, kupcy, oznaczać będzie dla was to co u mnie się dzieje, bród smród, samochody dostawcze pod oknami od godziny czwartej rano, dewastacje ulic, mimo podziemnego parkingu wszystkie uliczki niegdyś spokojne są poobstawiane od rana do wieczora w promieniu kilometra. A to że miasto ma w dupie mieszkańców to polska normalka. W moim przypadku w trakcie budowy tego gówna zwanego centrum handlowe szembeka jeszcze istniał dla tego miejsca plan zagospodarowania przestrzennego - zakładał cyt. "nieuciążliwy handel oraz budownictwo wielorodzinne". Złamano prawo, wybudowano to coś niezgodnie z planem, po czym 2 lata później plan unieważniono. Do tego budowa rozpoczęła się bez absolutnie żadnej informacji dla mieszkańców czego wymaga prawo. Ktoś tam z sąsiadów skierował sprawę do prokuratury, sprawa była w prokuraturze przez 1.5 roku i .... sprawie łeb ukręcili. Z urzędniczą mafią i kupcami nie wygracie - puki tam nie ma tej swołoczy to radzę wam protestować jak tylko się da - a w ostateczności zabarykadować wjazd w ulicę dla ciężkiego sprzętu. Z tym wiążą się dla was wymierne straty materialne - wg. wyceny dwóch biur nieruchomości moje mieszkanie straciło 40% (!!!!) wartości przez tą samowolę budowlaną jaką jest Szembeka. Kto nie wieży jak kupcy dewastują teren miejski zapraszam do odwiedzenia ulic, Komorskiej Gdeckiej z ciągu tygodnia kiedy odbywa się handel oraz w niedziele kiedy cholernych kupców nie ma. Jak niebo i ziemia! Mieszkańcy Woli walczcie! Niech sobie HGW to KDT zbuduje pod oknami swoimi albo v-ce prezydenta Wojecichowicza czy jak mu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratunku Re: Mieszkam przy cholernym bazarze Szembeka.... IP: *.chello.pl 26.07.09, 21:00 co za szmatlawe forum urzedasow Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 tej okolicy tylko KDT brakuje,jest i kolska, i MC 05.05.09, 10:10 donald, i cmentarz, i arkadia wiec i niech miejsce dla dresiarzy bedzie. Na to wszystko jeszcze nalezy nasrac aby byl efekt piorunujacy. .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Wola nie chce KDT IP: 193.201.167.* 05.05.09, 10:28 wywalic jak najdalej za warszawe!! brawo za konsekwencje dla miasta. Jarmark europa, marcpol na pl defilad, KDT... brawo! czasem najtrudniej jest posprzatac a tej ekipie to sie udalo, chyle czola:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wola nie chce KDT IP: 194.181.0.* 05.05.09, 10:42 Z tego co widzę to KDT jak stało tak stoi więc to im się jeszcze NIE udało. Swoją drogą dlaczego "to" jeszcze tam stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Wola nie chce KDT IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 11:08 Jarmark tym bardziej jest ale zamiast jak dawniej w szczękach przypomina bazar z Kalkuty - jakieś szałasy i rozwiane płachty Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: Wola nie chce KDT 05.05.09, 11:20 najszybciej zrobiliby porzadek z ta kalkuta kupujacy - zaprzestajac handlu z chinczykami, wtedy biznes przestanie sie krecic, ale skoro narazie mocno sie trzyma, to niehc nikt mi nie wmawia "ja nie kupuje na/pod stadionie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalekoich na Berdyczow ich IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 05.05.09, 11:16 byle dalej sio :) Odpowiedz Link Zgłoś
beanspadaj Wola nie chce KDT 05.05.09, 14:14 miejmy nadzieję że blaszana buda zniknie jak najszybciej. To dziadostwo miałob y stać do 2012 r? Żałosne życzenia handlarzy. Koniec bezprawia-pogonić dziadostwo natychmiast. Swoja drogą niema się co dziwić że Wola ich niechce. Nikt nie chce takiego balastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Wola nie chce KDT IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.06.09, 22:29 Nie dobrze mi sie chce jak czytam wasze podle komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jakie 3 tys. kupców? 05.05.09, 14:42 Marciniak, czegoście się napalili/napili? 700 sklepików w KDT = 3000 kupców? Na zmiany tam handlują, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Jakie 3 tys. kupców? IP: 78.8.255.* 05.05.09, 14:57 Twój poziom pokazuje z czym mieszkańcy Woli będą musieli się zmierzyć z takimi wąłaśnie kupcami co tylko o piciu i wszynaniu awantur myślą jak im nie po drodze z innymi, a prawda jest taka, że Warszawiacy w tych waszych halach nie kupuja tylko Grodzisk i inne wsie okoliczne. Zatem bliżej im pod Warszawę a nie korkować Centrum zawłaszcza że ukulturalniać się nie będą tylko kupować badziewie. Poza tym jak protestujesz ze swoimi kolegami z hali to jest was i 4 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Wola nie chce KDT IP: 78.8.255.* 05.05.09, 15:03 Hala z badziewiem pomiędzy Arkadią i Klifem, to absurdalne tak, że się tego nie chce komentować no i jeszcze okoliczne apartamentowce za kilka tys za metr. Wiadomo że awłaściciele mieszkań dużO stracą na takim sąsiedztwie podobnie jak galerie hamdlowe bo jak kupujący będa musieli przeprawiać się przez korki i wdychac smród smarzonej cebuli i toi toi z okolicznej hali targowej to wybiorą Złote tarasy albo Galerie Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Wola nie chce KDT IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 18:36 Idź napij się ziółek babci a nie gadasz głupoty. Nikt kupców nie chce mieć obok siebie jak widzisz. Więc dlaczego decydujesz za mnie ? Ja ich na Białołęce też nie chcę. Jak byś znał trochę historię Warszawy wiedział byś że tam gdzie teraz bloki stoją od około 50 lat, wcześniej były pola. Miasto się powiększa. Każdy mieszka tam gdzie chce. I nikomu nie życzę żeby "miasto" decydowało za niego. Tak jak teraz. Na Białołęce już dość śmietniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa kupcy niech wynajma powierzchnie w budynkach .... IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 21:36 na parterze w calej warszawie kazdy na wlasna reke i otworza tzw butiki pelna kultura i szyk a nie takie dziadowo z warszawiakow chca zrobic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Wola nie chce KDT IP: *.chello.pl 06.05.09, 10:04 >>>a w planach jest parking podziemny HA HA HA HA.......- potem się okaże że nie stykło kasy więc parking wybudujemy za parę(naście) lat a okolica wokół będzie wyglądała jak po tornadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Wola nie chce KDT IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 11:04 A wy to wiecie jak pewnie i ja ile mają kasy, oni wiedzą, chyba boicie się że Klif i Arkadia straci klientów, oni chcą pracować ponad 2000 osób, to ich chleb, Galeria Centrum ma Długi i stoi a KDT płaci i chce się ich wywalić, w umowie mają napisane że nie można tak ich wywalić, muszą im zapewnić miejsce, Czemu nikt nie powie Galeri Centrum żeby się wynieśli ???? Tyle długów mają. Nawiść jaką pałacie jest okropna, zachowujecie się jak Armia SS, wszyscy patrzą na KDT a nie na ludzi co utrzymują rodziny, a czemu nikt nie patrzy na panią HGW że rozdaje pieniądze, czemu nie dałą im, wam czy mi na biznes, TVN dostał prawie 500 milionów, a to prywatny inwestor, i jeszcze będzie na tym zarabiał ogromne pieniędze, nikt nie patrzy na to co się dzieje, dzieci nie mają przedszkoli, budynki się sypią, Złote Tarasy są wybudowane na przekrętach i ludzie walczą o ziemie bo postawili na nie swojej. Żal mi was jak i kupców, jestem ciekawy co wy byście zrobili na ich miejscu. Oni sami postawili tą hale i miało jej nie być, tylko miasto tat zwlekało i od innych łapówki brało, zobaczcie jak miało wyglądać KDT www.fsparcus.com.pl/? action=projects&id=24&lang=PL może ich nie stać żeby dać łapówkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wola nie chce KDT 07.05.09, 11:07 Mamy wolny kraj. Lokali na wynajem jest mnóstwo. Ktoś handlarzom broni wynajmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wola nie chce KDT IP: *.pgi.gov.pl 07.05.09, 11:08 Gość portalu: Alek napisał(a): > Złote Tarasy są wybudowane na przekrętach i Rozumiem, że doniesienie w prokuraturze już złożyłeś skoro masz takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Wola nie chce KDT IP: *.cpartners.pl 21.07.09, 12:02 Jakim cudem biznes tam się kręci i przede wszystkim opłaca skoro jest tyle niezadowolonych ludzi? Może jednak komuś ten blaszak się podoba i lubi z niego korzystać. Ja nie lubię Galerii Centrum. Ją bym rozebrala. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Po co Woli wioska? 23.07.09, 21:02 Nie chcemy tutaj bajzlu rodem Piechocinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blimsztain Re: Wola nie chce KDT IP: *.chello.pl 26.07.09, 21:02 musimy zniszczyc tych badziewiarzy do konca,juz nie dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: say Re: Wola nie chce KDT IP: *.acn.waw.pl 26.07.09, 21:09 ale baran, wiec musisz uważać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak słow!!!!! Wola nie chce KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 23:24 zastanówcie sie ze moze nie wszystkich stac na to zebvy kupowac markowe ciuchy ale wy ludzie jesteście bezmyślni!!!oby tak wam kiedyś zabrakło i zebyście musieli sie w PCK ubierac !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś