rosomak666 22.05.09, 09:31 "Nie bój się islamu", "Praga wielu kultur". Zapraszam na przedmieścia Paryża, Brukseli itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: l. Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: 78.133.255.* 22.05.09, 09:46 > "Nie bój się islamu", "Praga wielu kultur". Zapraszam na > przedmieścia Paryża, Brukseli itd. Mieszkałem parę lat w Brukseli. I? To, że są dzielnice prawie-wyłącznie-czarnoskórych nie oznacza, że musisz się ich bać. Pewnie, nieprzyzwyczajony jesteś i się tam źle czujesz - ale jest tam podobny stopień bezpieczeństwa jak chociażby w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 22.05.09, 11:29 > Mieszkałem parę lat w Brukseli. I? To, że są dzielnice > prawie-wyłącznie-czarnoskórych nie oznacza, że musisz się ich bać. Pewnie, > nieprzyzwyczajony jesteś i się tam źle czujesz - ale jest tam podobny stopień > bezpieczeństwa jak chociażby w Warszawie. No i oczywiście jak są zamieszki i palą samochody to lepiej siedzieć w domu ale poza tym jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss akcja tylko nasili ataki... 27.05.09, 12:37 Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest nie przedstawianie takich ataków jako "rasistowskie" bo to nobilituje sprawców, tylko jako wybryki chuligańskie. Nie "rasistowski atak" tylko "chuligański". W ten sposób można waqlczyć z tym zjawiskiem, kolejne akcje "antyrasistowskie" nie dość, że umocnią obecnych rasistów poprzez nobilitację "to o mnie mówią" to jeszcze uświadomia innych, że jest coś takiego jak rasizm i jest to atrakcyjne "w sumie o co chodzi, że czarnemu nawtykam?" a innych na zasadzie przekory "co mi wciskają ten rasizm, to ja taki będę na przekór". I tyle, ale pewnie są mądrzejsi i bardziej "nawiedzeni" i wrażliwi, co maja takie rady gdzieś.... rasiści... ;) Tym ten post dedykuję w imieniu myślącej mniejszości.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soulworm nie przeciwdzialanie tylko eksterminacja nazi syfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 13:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:25 Kilka lat temu zostalem w Brukseli, tuz przy dworcu Midi (Al. Stalingradzka), napadniety przez gang imigrantow z Polnocnej Afryki... Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Rasizm nie jest problemem 22.05.09, 18:36 Jednego napadają, bo ma czarną skórę, a drugiego, bo wygląda na bogatego. Polska w ogóle jest krajem, gdzie policja źle pracuje, jest mało widoczna, a prokuratorzy i sędziowie są bardzo łagodni dla złodziei i bandytów. Nie jest problemem rasizm, problemem jest bezpieczeństwo w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: 91.104.104.* 27.05.09, 08:27 No i to jest powodem mówić,że każdy czarny napada na białego..... Litości człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 09:54 jasne! Nie boję się murzynów w Afryce a Islamu w krajach arabskich. Ale w Polsce nie muszę być ich wielkim przyjacielem. Jak pojadę do Iranu i zacznę jakkolwiek okazywać że jestem katolikiem będę miał duży problem, a jako biały w Afryce na 80% pewne że po prostu dostanę w papę. Czemu mamy być najświętsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 10:23 glupis, zwiedzilem kawal afryki, wlacznie z 'ciemnymi' okolicami johannesburga i pretorii i nigdy w pape nie dostalem, paradoksalnie czulem sie tam bezpieczniej niz na naszej pradze wsrod dresiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x bo rasizm to choroba prostakow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 10:33 bo rasizm to choroba prostych ludzi co nigdy nie podrozowali a wypowiadaja sie za wszystkei narody tego swiata! Oto wlasnie Polska - maly i zakompleksiony narodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klops Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, którzy IP: *.chello.pl 22.05.09, 10:51 widzieli sporą część świata i wiedzę o życiu nie czerpią z telewizora i gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, któr 22.05.09, 13:11 Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, którzy widzieli sporą część świata i wiedzę o życiu czerpią spoza Czerwonego Szmatławca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, któr IP: *.aster.pl 22.05.09, 13:52 tak... wyksztalconych inaczej.... To Lem mowil, ze dopoki nie powstal internet, nie wiedzial, ze tylu idiotow na swiecie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po bandzie Lem powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:50 Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. I sądząc po po twoim wpisie, miał niestety rację. Nawet cytując słowa S. Lema robisz idiotyczne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Lem powiedział: IP: *.aster.pl 22.05.09, 16:06 Super! Powiedz mi jaki kardynalny blad popelnilem parafrazujac zdanie Lema? I czy czymkolwiek zmienilem sens jego mysli, wedle ktorej dopiero internet usmiadomil mu, ze na swiecie jest tylu idiotow? No, dalej, panie madry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po bandzie Re: Lem powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:09 Parafraza to swobodna przeróbka tekstu, która rozwija i modyfikuje treść oryginału, zachowując jednak jego zasadniczy sens. Zasadniczo między "skorzystałem", a "powstał" jest róznica, jak między "kupiłem", a "ukradłem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Lem powiedział: IP: *.aster.pl 22.05.09, 16:32 Czyzbys nie lapal sensu, czy tylko sie wyglupiasz? Oszczedz, czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Lem powiedział: 22.05.09, 17:30 Jeżeli autor postu posłużył się mową zależną, nie miał obowiązku dosłownego cytowania wypowiedzi Lema. Do tego zobowiązałoby go użycie cudzysłowia, a tego nie zrobił, więc nawet nie sugerował, że jest to cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Nie, żeby oft topicbyło ważne, ale 22.05.09, 21:22 jeśli stwierdzenie "Lem mowil, ze..." nie jest sugestią, to ja nie wiem, jak coś można mocniej zasugerować. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Też... IP: 91.104.104.* 27.05.09, 08:35 ..się CYTATU nie dopatrzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: "cnota" to, czy tez ciezka choroba??? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 22.05.09, 18:24 "Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, którzy widzieli sporą część > świata i wiedzę o życiu czerpią spoza Czerwonego Szmatławca." ------------------------------------------------------------------- Autor powyzszego postu (nawet jezeli "wyksztalcony") to jednak nie jest czlowiek "cnotliwy", a li tylko mizernej postury szmaciak! Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, któr 27.05.09, 08:52 xioncpb napisał: > Bo rasizm to cnota ludzi wykształconych, którzy widzieli sporą część > świata i wiedzę o życiu czerpią spoza Czerwonego Szmatławca. > > Chyba takich ludzkich śmieci jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Re: bo rasizm to choroba prostakow... 22.05.09, 10:55 Bez przesady. Byłem tu i ówdzie, a obecnie pracuję z czterema murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
swinska.grypa Re: bo rasizm to choroba prostakow... 27.05.09, 11:32 rosomak666 napisał: > Bez przesady. Byłem tu i ówdzie, a obecnie pracuję z czterema > murzynami. A tak, chyba kiedyś widziałam w necie efekty Twojej pracy - film "White faggot IR gangbanged" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: bo rasizm to choroba prostakow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:36 Gość portalu: x napisał(a): > bo rasizm to choroba prostych ludzi co nigdy nie podrozowali a wypowiadaja sie > za wszystkei narody tego swiata! > > Oto wlasnie Polska - maly i zakompleksiony narodek Dokładnie. Rasizm, podobnie jak prawicowe poglądy i katolicyzm w wydaniu Radia Maryja czy Frondy, są oznaką ociężałości umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: 91.104.104.* 27.05.09, 08:31 Dokładnie na tyle razy ile byłam w Afryce jakoś nikt w papę mi nie przyłożył.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LK Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: *.acn.waw.pl 22.05.09, 10:26 > Jak pojadę do Iranu i zacznę jakkolwiek okazywać że jestem > katolikiem będę miał duży problem, a jako biały w Afryce na 80% > pewne że po prostu dostanę w papę. A oni co niby okazywali? Że maja inny kolor skóry? Następnym razem myśl trochę zanim napiszesz podobne brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? 27.05.09, 09:00 Gość portalu: LK napisał(a): > > Jak pojadę do Iranu i zacznę jakkolwiek okazywać że jestem > > katolikiem będę miał duży problem, a jako biały w Afryce na 80% > > pewne że po prostu dostanę w papę. > > A oni co niby okazywali? Że maja inny kolor skóry? Następnym razem myśl trochę > zanim napiszesz podobne brednie. A skąd wiesz co okazywali?? Z jego relacji. Do pełnej wiedzy potrzebna jest relacja obu stron. Pamiętam ze 2 - 3 lata temu w Berlinie byla straszna zadyma o jakiegoś Nigeryjczyka, który dostał w łeb i nieszczęśliwie walnął głową o krawężnik. Jakaś śpiączka te sprawy. I oczywiśćie wielka zadyma o rasizmie, sprawców prawie powieszono na latarni. A jak się potem okazało, facet chodził i szukał przygód. Najpierw na dyskotece, a jak się nikt nie dał sprowokować (bo już niemcy są dobrze "wytresowani"), to zaczepił 2 gostków na przystanku. I dostał to czego szukał. Jeszcze za komuny mieszkałem w akademiku z czarnymi i arabami. I wtedy dokładnie nauczyłem się tego, co to jest rasizm. Od nich właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: Rasizm i ksenofobia - nowe oblicze Polski? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 22.05.09, 17:02 "a jako biały w Afryce na 80% pewne że po prostu dostanę w papę. Czemu mamy być najświętsi?" A byles glupku kiedykolwiek w Afryce, czy tak sobie tu bajdurzysz na forum na zasadzie "kazdy sposob uzasadnienia dla rasistowskich pogladow jest dobry"? P.S. Pozdrowienia z USA, kraju ktory wydaje sie obecnie mniej rasistowski i bardziej tolerancyjny nizli Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Rasizm i ksenofobia - nowe oblicze Polski? 27.05.09, 09:03 Gość portalu: Boso & Kaczo napisał(a): > "a jako biały w Afryce na 80% pewne że po prostu dostanę > w papę. Czemu mamy być najświętsi?" > > A byles glupku kiedykolwiek w Afryce, czy tak sobie tu bajdurzysz na > forum na zasadzie "kazdy sposob uzasadnienia dla rasistowskich > pogladow jest dobry"? > > P.S. Pozdrowienia z USA, kraju ktory wydaje sie obecnie mniej > rasistowski i bardziej tolerancyjny nizli Polska! A to ciekawe co piszesz. Bo syn mojego znajomego dostał w szkole. Był jednym z 2 białych na całą szkołę. Cała reszta to meksi i czarni. Tylko za to, że był biały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Rasizm i ksenofobia - nowe oblicze Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:40 Jeżeli miał takie poglądy jak Ty, to bardzo dobrze, że dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrell Re: Rasizm i ksenofobia - nowe oblicze Polski? IP: *.LONESTAR.ORG 27.05.09, 15:47 UCF? Pospaceruj wieczorem okolicami Ivey lane...parramore, mercy dr a moze ladnym wieczorkiem spacerek po eatonville? ...i wtedy porozmawiamy o amerykanskim raju tolerancji hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Polaku Katoliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 11:45 Czemu mamy być najświętsi? A czemu nie. Jako katolik powinieneś chyba dążyć do świętości. Starotestamentowa zasada oko za oko, jest sprzeczna z chrześcijaństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: 91.104.104.* 27.05.09, 08:30 Najpierw pojedź do tej Afryki i się przekonaj czy dostaniesz w papę bo jak na razie to chyba dostałeś w łeb skoro takie debilizmy wypisujesz. Wierz mi czarni w Afryce są bardziej przyjaźni nastawienia do białych niż biali do czarnych w Europie. Wykluczając oczywiście szwędanie się po "nieciekawych" dzielnicach bo tam cię napadną na bank-czyś biały czyś czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? 27.05.09, 13:40 Gość portalu: gość napisał(a): > jasne! Nie boję się murzynów w Afryce a Islamu w krajach arabskich. Reasumując, jak ty pojechać do Afryka, to ciebie bić nie wolno, ale jak ktoś z Afryki przyjechać do Polska, to tobie wolno go bić...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Squork Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: 144.177.50.* 27.05.09, 14:14 A z jakiego właściwie powodu nie masz być przyjacielem czarnych, albo co gorsza ich lać? Dlatego, że mają inny kolor skóry? I właśnie o to chodzi w kampani na rzecz antyrasizmu, żeby ludzie nie sugerowali się w ocenie ludzi takimi pierdołami jak kolor skóry, włosów czy narodowość. Takie wartościowanie jest zawsze i wszędzie złe, dlatego należy je jak najszybciej wyplenić, żeby to dla niektórych (jak dla Ciebie) nie było "normalne". Bo to NIE JEST normalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oro Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie. Po co? IP: 217.153.153.* 27.05.09, 16:18 Zgadzam się z przedmówcą. Uważam, że powinniśmy zebrać podpisy pod przywróceniem kodeksu Hamurabiego. PO co nam policja i sądy? Sami się oczyścimy. Zostanie tylko jeden wybrany przez Boga katolicki naród. Poźniej i tak się sami wyrżniemy ale to będzie później... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.ichf.edu.pl 22.05.09, 10:02 Zamknąć Collegium Civitas i resztę oszukańczych pseudouczelni masowo produkujących bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:26 Tez racja - Gość portalu: orient napisał(a): Zamknąć Collegium Civitas i resztę oszukańczych pseudouczelni masowo produkujących bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 23:48 tak zostawmy tylko panstwowe molochy, ktore nijak maja sie do uczelni na zachodzie i ktore nigdy sie nie zreformuja. Najlepsze uniwersytety sa prywatne, zawsze i wszedzie od Francji po USA wiec dajmy czas tym prywatnym stworzyc sobie renome. Akurat CC jest jedna z lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.chello.pl 22.05.09, 10:36 Rasizm jest w Warszawie z pewnoscia obecny....To swiadczy o tym ze Polska jest ciągle krajem o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego i kulturowego - zblizonym bardziej do kulury wschodnieuropejskiej. Mamy niemalze nieograniczona kase z Unii - wiec dlacego nie ma lepszego monitoringu miasta + w kominikacji miejskiej? Dlaczego procedury zglasznia takich spraw sa takie czasochłonne i skomplikowane? Ktos bierze za to kase i co? i nic.... Cofamy sie w rozwoju //za PRLu milicja w 3 minuty brała takich kryminalistow na komede - dostawali pałami tak, ze w promieniu 20 km nikt nie osmielil sie "dewizowego" studenta dotknac - bo wyjazd tych studentow to strata $$$ dla PRLu , a teraz ? szkoda gadac... totalna olewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 22.05.09, 11:31 > Rasizm jest w Warszawie z pewnoscia obecny....To swiadczy o tym ze > Polska jest ciągle krajem o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego > i kulturowego - zblizonym bardziej do kulury wschodnieuropejskiej. Wolę aby Polska była krajem o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego ale za to jednolita i bez emigrantów z dzikich krajów jak Pakistan. Co się dzieje w krajach otwartych na emigrację możesz pooglądać sobie w UK. > Cofamy sie w rozwoju //za PRLu milicja w 3 minuty brała takich > kryminalistow na komede - dostawali pałami tak, ze w promieniu 20 km > nikt nie osmielil sie "dewizowego" studenta dotknac - bo wyjazd tych > studentow to strata $$$ dla PRLu , a teraz ? szkoda gadac... totalna > olewka A tęsknimy za peerelem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.aster.pl 22.05.09, 12:32 A co ty kolego w tym UK zobaczyles? Ze ludzie niezaleznie od koloru skory zyja w zgodzie, razem pracuja, razem sie bawia? A moze to kompleks londynskiego Polaksa przez Ciebie przemawia - czujesz sie wykluczony, bo nikt Ci nie mowi, ze jestes lepszy od czarnego, czy Araba, tylko co najwyzej taki sam? A na marginesie - wiekszosc postow na tym forum jest tak obrzydliwych, ze zasadniczo powinno sie je zamknac. Wolnosc slowa konczy sie tam, kiedy staje sie nieprzyzwoita - choc z drugiej strony nalezy docenic to, ze kazdy idiota moze swoje zlote mysli wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 13:24 Jak dla mnie to twój post jest obrzydliwy. Zgłosić do kosza? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 17:33 A co on mógł zobaczyć w UK, poza zlewem z brudnymi garami? Pewnie szef-Murzyn czy szef-Arab kazał polskiemu burakowi wziąć się do roboty, to teraz polski burak się odgrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.bchsia.telus.net 24.05.09, 06:24 Gość portalu: Zenon napisał(a): > A co ty kolego w tym UK zobaczyles? Ze ludzie niezaleznie od koloru skory zyja > w > zgodzie, razem pracuja, razem sie bawia? A w ramach tych zabaw od czasu do czasu jakas babka wystrzeli w metrze albo autobusie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.aster.pl 22.05.09, 13:25 > Co się dzieje w > krajach otwartych na emigrację możesz pooglądać sobie w UK. Widzialem. I wole UK. Odpowiedz Link Zgłoś
ak21_1999 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 20:46 w tych krajach otwartych na emigracje niestety pojawiaja sie rodacy i konczy sie sympatia dla emigrantow. trudno sie pogodzic z faktem ze Polska nie jest "mesjaszem narodow" (szczegolnie gdy sie kopie row z kims kto ma troche inny kolor skory Odpowiedz Link Zgłoś
ovejanegra Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 23.05.09, 10:29 > Wolę aby Polska była krajem o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego ale za to > jednolita i bez emigrantów z dzikich krajów jak Pakistan. Tak, nasza własna dzicz nie cierpi konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Zróbcie coś... 24.05.09, 22:39 Kiedyś prawie całą noc straciłem na policji ze znajomymi Holendrami, którym Land Rovera ukradli. A policjanty nie tylko obcych języków nie znające, ale nawet polskiego, odpowiadały bym im d... skradzionym rowerem nie zawracał... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 27.05.09, 09:48 Gość portalu: maciek napisał(a): > Rasizm jest w Warszawie z pewnoscia obecny....To swiadczy o tym ze > Polska jest ciągle krajem o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego > i kulturowego - zblizonym bardziej do kulury wschodnieuropejskiej. Taki sam rasizm jest na Zachoodzie, tyle, że bardziej stłumiony. Udaje się że go nie ma. Pod naciskiem różniej maści nawiedzeńców i Poprawiaczy świata. > Mamy niemalze nieograniczona kase z Unii - wiec dlacego nie ma > lepszego monitoringu miasta + w kominikacji miejskiej? Dlaczego > procedury zglasznia takich spraw sa takie czasochłonne i > skomplikowane? Ktos bierze za to kase i co? i nic.... Kiedyś znajomy zacytował rozmowę młodego i starego policjanta : Młody, oględziny robi sie lepiej niż interwencję. Najpierw zabrano policji uprawnienia, czepia się do nich za każde szarpnięcie przy interwencji, a potem się dziwicie, że policja olewa. Poza tym, czy nasza klasa polityczna jest zinteresowana silnym wymiarem sprawiedliwości?? Sporo z nich by siedziało w pierdlach, a nie w sejmie... > Cofamy sie w rozwoju //za PRLu milicja w 3 minuty brała takich > kryminalistow na komede - dostawali pałami tak, ze w promieniu 20 km > nikt nie osmielil sie "dewizowego" studenta dotknac - bo wyjazd tych > studentow to strata $$$ dla PRLu , a teraz ? szkoda gadac... totalna > olewka Tu się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Tak to jest, jak do stolicy zjezdza element IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 10:53 z okolic Bialegostoku. Nie twierdze, ze kazdy warszawiak jest tolerancyjny, ale przejawy agresji o podlozu rasistowskim, homofobicznym sa czestsze dla przypadkow prowincjuszy z Bialegostoku, niz Pragi Poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJacek Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 10:56 Tiaa a jak tydzien temu szedlem kolo pałacu k. wieczorkiem to 2 pijanych murzynow zaczepialo ludzi , potem dostanie taki zasluzone becki i podnosi sie wielki krzyk ze rasizm .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany szczepan Jak można walczyć z rasizmem w tych czasach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:03 USA ,UE (w tym Polska) ,Rosja (mordy na Czeczenach) i Chiny (mordy na tybetańczykach) mordują Arabów ,a także "murzynów" w imię wolności ,wyzwolenia i pokoju . Zawsze będzie rasizm !!! W Afryce też jest rasizm !!! Murzyni podzielili się na mniej i bardziej czarnych i mordują się nawzajem !! Obudźcie się !! Rasizm też jest wśród BIAŁYCH !! Kobiety są poniżane , ładniejszym łatwiej w karierze (facetom też) ,koleżkom łatwiej niż obcym ,a co tzw. wieśniakami i miastowymi ? Zawsze będzie rasizm !!! To tak jak walka z narkotykami !! Ja nie chcę w Polsce Arabów, Murzynów, Żydów itd. WYSTARCZY ŻE SIĘ UŻERAMY MIĘDZY SOBĄ !! Polak Polakowi wilkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: Jak można walczyć z rasizmem w tych czasach ?? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 22.05.09, 18:31 "Ja nie chcę w Polsce Arabów, Murzynów, Żydów itd." Tak, tak "pijany szczepanie"... najlepiej by Polske odgrodzic od reszty (cywilizowanej) Europy i urzadzic tutaj cos w rodzaju europejskiego skansenu! Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Jak można walczyć z rasizmem w tych czasach ? 27.05.09, 09:01 Gość portalu: pijany szczepan napisał(a): > Ja nie chcę w Polsce Arabów, Murzynów, Żydów itd. a ja nie chcę aby się w Polsce taka faszystowska swołocz jak ty panoszyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Rasizm mozna zlikwidowac likwidujac kapitalizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:23 Rasizm powstaje wtedy, gdy w danym miejscu zjawiaja sie 'obcy', ktorzy nie sa akceptowani przez 'miejscowych'. Jedyna rada na raszim jest wiec taka, aby kazdy mieszkal w tym regionie, z ktorego pochodzi. Ale to nie jest na reke kapitalowi, ktory ceni sobie mobilnosc sily roboczej. Wniosek? Rasizm mozemy zliwidowac tylko likwidujac kapitalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tribik Tak,tak a za komuny nie było rasizmu hehehe . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:30 Weź leki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regtreht Re: Rasizm mozna zlikwidowac likwidujac kapitaliz IP: *.chello.pl 22.05.09, 12:50 Gość portalu: Kagan napisał(a): Rasizm mozemy zliwidowac tylko > likwidujac kapitalizm... albo likwidując rasę :D Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Rasizm mozna zlikwidowac likwidujac kapitaliz 22.05.09, 13:13 Dobrze, dobrze... A teraz spróbuj odłożyć strzykawkę i te tabletki z napisem lsd. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush w Polsce jest przyzwolenie społeczne na rasizm 22.05.09, 16:21 w Polsce jest przyzwolenie społeczne na nienawiść do obcych i rasizm to jest moim zdaniem największy problem ! w Europie Zachodniej tego nie ma zaczyna się od "nie jest z mojej wsi - to niech spada" a kończy się na bandyckich ekscesach ! p. s. zdecydowanie wolę Araba na poziomie od prymitywnego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estetk Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:39 Kiedy pobiją białego to OK? Chuligan jest chuligan i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Otóż to! 22.05.09, 16:04 Rasizm i antysemityzm to są słowa wytrychy. Tymczasem chodzi o zwykły bandytyzm sprawców, a kolor skóry jest jedynie pretekstem. Zarzuty wobec policji są jak najbardziej zasadne, ale nie dlatego, że poszkodowanymi są czarni studenci, lecz dlatego, że policja zwyczajnie nie radzi sobie z utrzymaniem bezpieczeństwa na ulicach. Identyczne problemy z policjantami mają "biali" Polacy, gdy zgłaszają przestępstwo. Człowiek ma po prostu wrażenie, że panu policjantwi w pracy przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Otóż to! IP: *.aster.pl 22.05.09, 16:29 To dobrze ujete - kolor skory jest tylko pretekstem do bandyckich wybrykow, ale wybryki te to tylko wierzcholek gory lodowej. Z relacji ludzi o innym kolorze skory (i niektorych wypowiedzi na tutejszym forum) wynika jednak, ze najczesciej "innoskorzy" napietnowani sa psychicznie, rzadziej fizycznie. Slowo "czarnuch" jest okresleniem pejoratywnym, podobnie jak wyrazenie "jestesmy za murzynami". Zaklada sie bowiem, ze Murzyn jest kims (czyms?) gorszym, nizej rozwinietym, mniej cywilizowanym niz ja, bialy. Z Arabami jest podobnie, choc gdyby nie Arabowie, to Europa prawdopodbnie bylaby zupelnie inna niz jest, a z pewnoscia mniej rozwinieta. Ale czy trzeba szukac daleko? Wystarczy jedno slowo Eriki Steinbach w Niemczech, a wiekszosc "porzadnych Polakow" dostaje piany na ustach, porzadny katolik oburza sie, ze jego uczucia religijne sa obrazane niemal kazda, nieortodoksyjna uwaga... Jestesmy narodem wiecznie obrazonym, urazonym, ktory ma poczucie, ze go sie wiecznie nie docenia, marginalizuje, traktuje niepowaznie... Czy mozna zatem dziwic sie wrazliwosci ludzi, ktorzy w tym kraju sa wytykani palcami? Ich kultura przed wiekami zostala zmasakrowana przez europejskie bydlo (i co z tego, ze prymitywniejsza niz europejska), ktore panoszylo sie po ich wlasnych domach U NICH a nie w Europie, traktujac ich jak podludzi, albo tez - ludzi niecalkiem. Pozniej, e epoce kolonialnej - narzucono im obca kulture, ktorej nie rozumieli, ktorej nie potrzebowali i ktora zasymilowali tylko powierzchownie (podobnie jak w Polsce katolicyzm zasymilowany zostal w sposob odtworczy, z wszystkimi konsekwencjami tego faktu dla naszej kultury i mentalnosci). Wojny, ktore do tej pory trawia Afryke byly i sa czesto nadal inspirowane przez bylych kolonizatorow, a jesli nawet nie - sa konsekwencja epoki kolonialnej. To tyle w wielkim skrocie, mysle, ze nie powinnismy sie dziwic ich wrazliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jest w tym również odrobina nadwrażliwości. 22.05.09, 16:57 Stałem kilka dni temu na chodniku i czekałem na zmianę świateł. Po mojej lewej stronie stanął murzyn (IMO to nie jest pejoratywne określenie)), zagapiłem się na jego fikuśną, strasznie wzorzystą koszulę. Po prostu spodobała mi się, nic zdrożnego. Przyglądałem się jej widać zbyt uważnie, bo usłyszałem pytanie, zadane "przyzwoitą" polszczyzną: "na co się, ku..., gapisz?!" Cóż... odpowiedziałem w podobnej konwencji, że na "zajebiście oczojebną koszulę". Chwilę później zapaliło się zielone światło i ruszyłem w swoją drogę. I teraz, po przeczytaniu artykułu i wątku mam problem, bo nie wiem, czy to już był rasizm i kto był rasistą? Może powinniśmy chodzić po Warszawie z oczami wbitymi w chodnik, by nie stresować przybyszy z różnych stron świata rasistowskimi spojrzeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Jest w tym również odrobina nadwrażliwości. IP: *.aster.pl 22.05.09, 17:12 No bo rzecz w tym, zeby traktowac wszystkich ludzi po prostu jak ludzi. Wbrew pozorom - da sie, nie wymaga to absolutnie zadnego wysilku. Wsrod czarnych, Arabow, chinczykow itd... sa zarowno ludzie madrzy jak i idioci, rzecz w tym, ze pierwsza ocena plynie nie z tego czy ktos jest madry, czy nie - tylko jaki kto ma kolor skory. Zwlaszcza, w krajach, jak Polska, gdzie "kolorowych" jest stosunkowo niewiele. Choc jest pewien wyjatek: Azjaci (pewnie Wietnamczycy, ale kto to wie) - ich jest tak duzo, ze sam zlapalem sie ostatnio na tym, ze zupelnie nie zwracam na nich uwagi. W miastach, gdzie zyje wielu imigrantow, jak Paryz. Londyn - po prostu sa elementem tamtejszego krajobrazu - dzieki temu pewnie latwiej traktowac ich jak normalnych ludzi - z wszelkimi zaletami i wadami - niz w Warszawie, gdzie sa swego rodzaju sensacja. Wracajac do Twojego postu - pan nie odezwal sie najgrzeczniej, ale kto wie - moze wlasnie tak sie nauczyl na warszawskiej ulicy? I jeszcze moje wlasne zdanie na temat czarnych i bialych: jakies pol roku temu mialem przyjemnosc podrozowac po pewnym afrykanskim kraju o historii, ktora moze przyprawic o zawrot glowy - i musze przyznac, ze jesli idzie o fizjonomie, to przy czarnych jestesmy biednymi mutantami, wyciagnietymi z jakichs czarnych nor. Innymi slowy - czarni ludzie sa piekni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogun Zenon obstawiam Etiopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 17:38 I to nie facetów, a kobiety. Owszem cudne, ale nie przesadzajmy znam mnóstwo piękniejszych hindusek. I słowianki na wschodzie też cudne. A teraz mam pytanie. Jak Etiopczycy traktują ludy z Omo i inne bantu? Odpowiedź jak zwierzęta. I jeszcze jedno pod względem urody Etiopia czy Somalia to absolutny wyjątek. Niestety inne części Afryki to brzydale - choć nie wszędzie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Zenon obstawiam Etiopie IP: 217.17.44.* 22.05.09, 18:34 To prawda istnieja problemy miedzy Oromo a Amharami, a nawet miedzy Amharami a Tygryjczykami (nie mowiac o powaznym problemi miedzy Tygryjczykami z Etiopii a Tygryjczykami z Erytrei). Oni jednak maja swoja ciezka historie - w zwiazku z najazdami arabskimi plemiona Oromifa zajely duza czesc terytorium poludniowej Etiopii, a w tej chwili Oromo - prymitywne w przeciwienstwie do wysoko rozwinietej kultury Amharow i Tygryjczykow to najwiekszy stan w tym kraju. Zdarzaja sie akty agresji jednych wobec drugich. Etiopia to biedny kraj, ktory de facto zatrzymal sie w epoce sredniowiecza, jednak nie nalezy z pewnoscia patrzec na to z naszej perspektywy - bo to calkiem inny swiat, o calkiem innych potrzebach... Zycie jednak nie jest chyba az takie straszne - nasz kierowca byl Oromo, jego szef Amharem, jeden z przewodnikow Tygryjczykiem z Erytrei - nasz Oromo twierdzil, ze poza przykrymi incydentami obie etnie wspolzyja calkiem niezle. Bylem pod wrazeniem, z jaka uprzejmoscia ludzie rozmawiaja tam ze soba (nasz Oromo mial faktycznie zupelnie inna fizjonomie niz przecietny Amhara i zakladam, ze w Etiopii ludzie to rozpoznaja) - z wyjatkiem jednego wypadku - ani razu nie spotkalem sie z najmniejszym przejawem agresji. Raczej drobnego cwaniactwa - ale o ile bardziej urokliwego niz cwaniactwo przecietnego sprzedawcy warzyw w Warszawie (z calym szacunkiem dla tych sympatycznych) - nie dosc ze cwaniak, to jeszcze niesympatyczny burak. Jednym z naszych przewodnikow byl tez muzulmanin - opowiadal nam, ze wspolzycie z chrzescijanami uklada im sie doskonale, ludzie roznych wyznan zawieraja zwiazki malzenskie, wg niego kazdy chrzescijanie szanuja muzulmanow i na odwrot. Wspolnie biesiaduja (jedyna roznica to taka, ze muzulmanie nie jedza wieprzowiny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wełak Re: Jest w tym również odrobina nadwrażliwości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 17:31 Miałem identyczną sytuację na studiach. Tylko że się uśmiechałem do kolegi ze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Jest w tym również odrobina nadwrażliwości. IP: 62.172.214.* 27.05.09, 15:07 A ja go rozumiem , nie znosze ludzi, ktorzy sie na mnie gapia albo upierdliwie przyglaja, mnie to drazni i tez pewnie bym sie tak odezwala, odbieram to jako rodzaj nachalnosci i zlego wychowania, takie chmaskie gapienie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jest w tym również odrobina nadwrażliwości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:43 > Stałem kilka dni temu na chodniku i czekałem na zmianę świateł. Po mojej lewej > stronie stanął murzyn (IMO to nie jest pejoratywne określenie)), zagapiłem się > na jego fikuśną, strasznie wzorzystą koszulę. Po prostu spodobała mi się > , nic zdrożnego. Przyglądałem się jej widać zbyt uważnie, bo usłyszałem pytanie > , zadane "przyzwoitą" polszczyzną: "na co się, ku..., gapisz?!" Gdyby w tym samochodzie siedział biały w zajebiście oczojebnej koszuli, to też byś się na niego tak gapił? Jeżeli tak, to usłyszałbyś na 100% to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old fashion man Re: Otóż to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:30 A czy Murzyn nie jest na niższym poziome rozwoju niż Biały? A co takiego czarny zrobił, żeby rozwinąć świat? Wymień tych czarnoskórych, którzy coś wnieśli do światowego dziedzictwa? Wynalazców, poetów, pisarzy, muzyków, kompozytorów, malarzy, rzeźbiarzy? A Arabowie? Przecież oni żyją w mentalnym średniowieczu, los im podarował ropę i koniec. Nawet nie potrafią jej przerabiać. Tak więc pomyśl nim zaczniesz wychwalać kolorowych, innych tylko za sam fakt, że są. Historia świata jest historią białego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Otóż to! 27.05.09, 14:14 Dobrze napisane. Parę bandyckich ekscesów od razu się maluje jako rasizm. Biali też obrywają. Jak we Wrocławiu jest masa cygan co żebrają i napadają to to jest właśnie ta wolność od rasizmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:11 wyborcza przoduje w szukaniu rasistow tam gdzie ich nie ma. moze troche wiecej rozwagi panowie i panie z wyborczej. warszawa jest przyjazna obcokrajowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zego123 Dobra a teraz inteligentne pytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:38 Nie macie wrażenia, że takimi akcjami w stylu zróbcie porządek z rasizmem w Warszawie tylko pogarszacie sprawę. Przedstawianie murzynów w roli permanentnej ofiary, a Polaków jako rasistów, niemalże faszystów i katów - prowadzi do antagonizmu, a wręcz do nienawiści. Można nie lubić murzynów, islamu, chrześcijaństwa, żółtych, zielonych i każdy ma do tego prawo. Oni też na często nie lubią. Ale tego permanentnego mówienia o Polakach, ze są antysemitami, rasistami mam dość. Mam przyjaciela który jest Arabem, ma dwójkę dorosłych dzieci wspaniały człowiek, naprawdę. Znam lekarza weterynarii na SGWW - murzyna, który ma ogromne powodzenie wśród klientów przychodni. Gazety od Polityki do Wyborczej ciągle pieprzą o rasizmie. Zamiast pokazywać tych ludzi, którzy w Polsce żyją i dobrze czują nakręcają tylko wojnę. Bitych i poniżanych w Polsce obcych jest absolutnie minimalny. W każdym społeczeństwie są niedouczone żuliki, które będą obcych z Warszawy czy z Izraela traktować źle . W porównaniu z liczbą bezwzględną (na 100) pobitych Polaków liczba obcych to absolutne minimum. Ileż razy mnie samego jacyś pijani goście próbowali pobić, bo nie mam papierosów. Czy to znaczy, że Polska i Polacy są krajem bandytów. Zrobi się to samo co z homoseksualistami - z grupy obojętnie społecznej (naprawdę. takiej nienawiści do gejów czy lesbijek nie było dotąd nigdy!). Stali się grupą, uprzywilejowaną i znienawidzoną. Mój kumpel, który jest gejem - obwinia za to Kampanię Przeciw Homofobii. Wszystko dlatego, że robi się z nich ofiary, a z reszty społeczeństwa homofobów. Jestem zwykłym Polakiem - który boi się emigracji, islamu, terroru (wcale nie dlatego, ze go nie znam, ale że go znam). Byłem w Afryce i w dzielnicach arabskich Paryża. I nie chcę żeby były w Polsce. Mam prawo? Czy to znaczy, że jak większość tu określona jestem rasistą? Nie. Niech prasa przestanie robić ofiary z Afrykańczyków oni naprawdę tego nie potrzebują. Swiat nie jest czarno biały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Dobra a teraz inteligentne pytanie! IP: 91.104.104.* 27.05.09, 08:53 Ja żyję w społeczeństwie ( w skrócie) multi. Jedni ciężko pracują, a inni lenie-nie da się wrzucić wszystkich do jednego worka. Można nie lubić czegoś- ma się do tego prawo- nie musisz się z tym jednak afiszować w taki sposób jak np. pobicie kogoś o innym kolorze skóry niż twoja. Mam zasadę ,że jak nie lubię czegoś lub kogoś to trzymam się z daleka i chciała bym żeby ktoś też to robił jeśli np. mnie nie lubi-po co sobie wchodzić w drogę i nerwy szarpać. Nie mieszkam w Polsce, ale wiesz też bym nie chciała,żeby za kilka lat potworzyły się getta. Ale czy za to winisz tych ludzi którzy je tworzą? bo mnie się wydaję,że większości przypadków to wina rządzących,że na to pozwolili,że nie dali ludziom szansy się zasymilować lub nie dopilnowali tego,żeby tak się stało. Ludzie z biedniejszych krajów jadą za granicę ,żeby przeżyć- chyba nie można kogoś winić za to,że ucieka przed wojną czy głodem. Dajcie im szansę wtopienia się z kulturę ( nie mówię to o dawaniu super praw czy przywilejów- tylko o zaznajomieniu się z kulturą, prawem, obyczajami i życie zgodnie z nimi- broń boże domaganie się zalegalizowania ich starych) to wtedy może nie będą bali się zasymilować, nie będą musieli tworzyć własnych społeczności- w obawie przed resztą społeczności w której żyją. Większość nowego pokolenia Plaków w UK mieszka już prawie we własnych gettach-a dlaczego- bo nie potrafią się zasymilować, niskie poczucie wartości, bariera językowa to powoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Dobra a teraz inteligentne pytanie! 27.05.09, 13:00 Gość portalu: lola napisał(a): > Nie mieszkam w Polsce, ale wiesz też bym nie chciała,żeby za kilka lat potworzyły się getta. Ale czy za to winisz tych ludzi którzy je tworzą? bo mnie się wydaję,że większości przypadków to wina rządzących,że na to pozwolili,że nie dali ludziom szansy się zasymilować lub nie dopilnowali tego,żeby tak się stało > . > Ludzie z biedniejszych krajów jadą za granicę ,żeby przeżyć- chyba nie można kogoś winić za to,że ucieka przed wojną czy głodem. Dajcie im szansę wtopienia się z kulturę ( nie mówię to o dawaniu super praw czy przywilejów- tylko o zaznajomieniu się z kulturą, prawem, obyczajami i życie zgodnie z nimi- broń boże domaganie się zalegalizowania ich starych) to wtedy może nie będą bali się > zasymilować, nie będą musieli tworzyć własnych społeczności- w obawie przed resztą społeczności w której żyją. Bla, bla, bla. Na Zachodzie zaczynano od tego samego bełkotu, a skończylo się tak jak widać - podparyskie, brukselskie czy berlińskie przedmieścia gdzie rządzą tylko sami swoi kolorowi. Jak jesteś taka współczująca to zaproś sobie do mieszkania gromadę emigrantów i na nich pracuj. Ja nie mam ochoty na takie rozwiązania w Polsce - nawet nie ze względu na siebie, ale na moje dzieci i być może, w swoim czasie, wnuki. Nie musimy powtarzać błędow które popełniono już wielokrotnie w innych społeczeństwach. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Dobra a teraz inteligentne pytanie! 27.05.09, 14:17 Bardzo dobrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po bandzie Zróbcie? WY czyli KTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:44 Jak to fajnie znów przeczytać, że ktoś powinien reagować... Do gadania o "warszawskim rasiźmie' to empatyczni studenci pierwsi, jak przychodzi do zgłoszenia czy wskazania sprawców - ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Wszyscy IP: 91.104.104.* 27.05.09, 09:00 Ludzie którzy żyją nie tylko w Warszawie. Fakt faktem w Polsce panuje znieczulica. Ostatnio jak byłam u rodziny w odwiedzinach stał taki podchmielony idiota w kolejce w piekarni-akurat przede mną- i zaczął ubliżać dziewczynie za ladą-najpierw pod nosem, a potem na cały głos. 30 osób za mną w kolejce- kobiety i mężczyźni i myślicie,że ktoś się odezwał? Dziewczyna prawie płakała- ochrona z pasażu sklepu też zero reakcji. No to chłopu powiedziałam,że jak nie wie jak się należy zwracać do ludzi to niech wychodzi bo mu własnoręcznie pomogę. Po 5 minutach słownej utarczki z nim dopiero ktoś z kolejki za mną zareagował. Czy to tak trudno na ulicy w biały dzień zareagować na sytuację jak ktoś kogoś leje- czy to tak trudno zrobić "pospolite ruszenie" wśród przechodniów? Nie chciał byś,żeby ci ktoś pomógł gdybyś był na miejscu lanego? Bez przesady Warszawa to nie NY i pospolite żule, albo wyrostki broni maszynowej nie noszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaak Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:01 Rasizm to forma prewencyjnej obrony przed innym rasizmem. Bo wszystkie nasze relacje są podszyte ksenofobią, bez względu na kolor skóry, płeć, czy pochodzenie. Teraz wszyscy biadolą, że ciemnogród, ale jak za 50 lat ciemnogród pod szkołą będzie sprzedawał Twojemu dziecku krak, to dopiero podniesie się lament tolerancyjnych rasistów spod znaku czerwonej płachty komunistycznego szpiega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:38 Jak na razie, to narkotyki sprzedają pod szkołami dzieci z polskich, katolickich rodzin. Często są to te same ścierwa, które dowartościowują się, napadając na ludzi innej rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonia Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.suwalki.vectranet.pl 22.05.09, 16:13 beznadziejny zacofany narod ,a tak marzyli wszyscy o wolnosci a kiedy sie doczekali zachowuja jak dzikusy. hanba i wstyd.! Odpowiedz Link Zgłoś
parkiecik Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 16:14 Petycje i apele trochę mijają się z celem. My nie powinniśmy o to prosić, powinniśmy żądać, aby takie przestępstwa były ścigane z całą surowością prawa. Jeśli tak się nie dzieje, to znaczy, że zawodzi policja, sądy, władze miasta, a także i my jako rodzice, nauczyciele nie potrafiący uczyć tolerancji wobec rasy, wyznania, orientacji seksualnej, poglądów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWA Spoko spoko zaraz wszystkich murzynów wykopiemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:20 już nie będzie rasizmu!! :):) jak nie bedzie murzynów to nie będzie rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Spoko spoko zaraz wszystkich murzynów wykopie IP: *.chello.pl 22.05.09, 16:41 a co z VietCongiem i Cyganami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Prawdziwych Cyganów już nie ma, IP: *.speed-net.pl 27.05.09, 09:35 a Charlies don't surf, więc też nie są na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Murzyn, Gej, Arab, Zyd, Jehowy... To Inny!!! IP: 192.193.245.* 22.05.09, 16:50 Pijak, zlodziej, cham, wiesniak, brudas... To Nasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: Murzyn, Gej, Arab, Zyd, Jehowy... To Inny!!! IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 22.05.09, 17:04 "Pijak, zlodziej, cham, wiesniak, brudas... To Nasz!!!" Niestety... to jest ta przykra polska rzeczywistosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poopil Re: Murzyn, Gej, Arab, Zyd, Jehowy... To Inny!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 23:42 zrecznie, ale niestety trafnie to ujales. Nic dodac, niz ujac! Pozdrowienia dla pewnej rozglosni z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 17:05 Ty znawca swiata, nie zapraszaj nigdzie, plugawy rasisto. Won! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 17:09 Polska jest i bedzie krajem rasizmu. Glowna to zasluga kosciola katolickiego ktory akceptuje tylko jedna opcje, bialy, katolik, Polak. Tak jak PIS, mlodziez wszechpolska, LPR i inne Giertychy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Uch, Jacku, 22.05.09, 21:27 w tobie są ogromne pokłady nietolerancji dla odmienności. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nietolerancja dla głupoty czarnoksiężników 27.05.09, 08:11 dorsai68 napisał: > w tobie są ogromne pokłady nietolerancji dla odmienności. Daj dowód na to, jak krk w Polsce sprzeciwia się rasizmowi? Przez całe lata nauki religii ani razu ksiądz nie wspomniał, że prześladowanie kogoś tylko dlatego, że jest Żydem, Cyganem, Murzynem, jest złem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0,7l Re: Nietolerancja dla głupoty czarnoksiężników IP: *.speed-net.pl 27.05.09, 09:32 Katolicy (i inni chrześcijanie) modlą się do żydowskiego rabina, jego matki Żydówki, apostołowie też nie byli Europejczykami. Owszem, KK nie pałał nigdy miłością do judaizmu (i vice versa), ale tak to jest, że w biznesie nie ma miejsca na sentymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 uderz w stół 27.05.09, 10:28 Te, patman, czy ja w jakikolwiek sposób odniosłem się do twierdzeń przedmówy? Nie. Zauważyłem jedynie, ze jak na człowieka otwartego na odmienność niezwykle silnie tę odmienność zaatakował. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Rrasizmem w Warszawie, slabe slogany na rasizm 22.05.09, 17:37 "Nie bójcie się islamu", a czemu nie, " bomba walizkowa w autobusie to tylko zarty". Nierozumnie?. Trzeba cos robic przeciw rasizmowi i to szybko. Ale nie plakaty głupoty, które ludzi jeszcze bardziej prowokują. Jeżeli niema w biurze ludzi z inteligencja, wypisać konkurs na najlepszy slogan w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 18:15 To chiba jakaś pomyłka? jakby powiedział Zaorski. U nas rasizm,antysemityzm?Nie,to niemożliwe! Ale jeśli napaść miała miejsce w Warszawie,to na sto procent była to prowokacja niemiecka w odwecie za krytykę artykułu w Spieglu.Oni są do wszystkiego zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 18:33 A może ta Pani nauczyła by się Polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie 22.05.09, 21:42 goyahkla napisał: > A może ta Pani nauczyła by się Polskiego? Nauczyielu, naucz się się sam. Takie krótkie zdanie i aż dwa błędy. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyna Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: 84.25.151.* 27.05.09, 10:34 czy pani/ pan uwaza, ze studenci czy ludzie odwiedzajacy Polske musza koniecznie rozmawiac po polsku??? wiec ci ktorzy nie operuja polskim, mozna obrazac, pluc w twarz,popychac itd??? tacy, ktorzy tak twierdza nie sa otwartymi ludzmi i nie sa otwarci na innosc drugiego czlowieka. po prostu to zaczatek lub juz rozwoj powstalych mysli rasistowskich. dziwie sie ogromnie, ze Polacy chca byc spostrzegani jak najlepiej poza grancami byc akceptowanymi jako uczciwy i dobry slowianin, ale obcokrajowcow w Polsce wywiezli by doslownie na taczkach! wtyd jak czytam taka wypowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla chyba stałem się... 22.05.09, 18:41 Chyba stałem się... nietolerancyjny! Będąc tu i ówdzie widziałem "tolerancyjnych" afrykanów i azjatów. Można było dostać kulką kalibru 7,62 w czoło! Sama miłość do człowieka przez nich przemawiała. Lepiej takich faktów nie zgłaszać na ichniej "policji" bo oni lanie sprawią za to że się jest białym! Tłumaczą się tym że byli przez lata wyzyskiwani przez białych i teraz się muszą "odkuwać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.80-203-51.nextgentel.com 22.05.09, 18:46 W Norwegi ,gdzie mieszkam, 20 lat temu nie zamykano mieszkan Dzisiaj glownie zpowodu cucoziemcow z Afryki jest kilka napadow z nozem dziennie w Olslo.Wieczorem strach wychodzic na ulice w centrum:Glowni przedawcy narkotykow w Bergen to murzyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Zróbcie coś z rasizmem w Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.09, 11:13 Tomasz napisal: "W Norwegi ,gdzie mieszkam, 20 lat temu nie zamykano mieszkan Dzisiaj glownie zpowodu cucoziemcow z Afryki jest kilka napadow z nozem dziennie w Olslo.Wieczorem strach wychodzic na ulice w centrum:Glowni przedawcy narkotykow w Bergen to murzynim" Znam Norwegie zawodowo i turystycznie wzdluz i wszerz od wielu lat. Oslo kocham i jestem z rodzina regularnie do poznej nocy w drodze. Wiec nie przesadzaj. Zna mtez wielu Norwegow z tzw. prowincji, ktorzy bardzo zaluja, ze nie moga zostawic posesji nie zamknietej z powodu Polakow, ktorzy sie w coraz wiekszych ilosciach po okolicach walesaja, kradna, do domow wchodza. Ze zgroza obserwuje tez polskich robotnikow, ktorzy w weekendy nie umieja nic z soba poczac, tylko pija na umor, zaczepiaja i halasuja, tak, ze niektore campingi sa nie do uzytku i upadaja. Nam kiedys rodacy ukradli i tak juz w wyniku wypadku uszkodzona czesc ekwipunku urlopowewgo, ktora zesmy na noc wystawili za campera, by nie przeszkadzala. Okolica byla spokojna, odludna, cichutka, zywej duszy w poblizu, ale w nocy obudzily nas kroki i polskie k..rwa i kilka epitetów pod adresem nacji, ktorej numery rejestracyjne mielismy. Ot, Polska w Norwegii. Dzis wiem ,dlaczego niektorzy znajomi Norwegowie byli na poczatku tak bardzo sceptycznei w stosunku do mnie gdy im powiedzialam, ze pochodze z Polski. Wcale im sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Rasizm w Warszawie? Zarty ! IP: *.orasoft.net.pl 22.05.09, 19:10 Zobaczcie co sie dzieje w BIALYmstoku. Odpowiedz Link Zgłoś