cesaria.ebola 15.06.11, 20:13 danke im Voraus c.e. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cesaria.ebola Re: samodzielne stanowisko 15.06.11, 20:36 selbständige Stellung - kann sein? Odpowiedz Link Zgłoś
haasi Re: samodzielne stanowisko 15.06.11, 20:45 Aber nur beim Pinkeln im Stehen. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: samodzielne stanowisko 16.06.11, 15:25 A tam idiot! Ja tez od razu pomyslelem o 69. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: samodzielne stanowisko 15.06.11, 22:59 Daj wiecej konia+teksta! :-) j. cesaria.ebola napisał: > selbständige Stellung - kann sein? Odpowiedz Link Zgłoś
cesaria.ebola Re: samodzielne stanowisko 15.06.11, 23:07 ...od kilku lat pracownik na samodzielnych stanowiskach... Mitarbeiter in leitender Position / leitender Angestellter czy Führungskraft to raczej za dużo powiedziane, więc pomyślałem sobie o Mitarbeiter in selbstandiger Stellung c.e. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: samodzielne stanowisko 16.06.11, 01:46 Nie jestem pewien, co to jest "samodzielne stanowisko"; oczywiscie nie na poziomie semantycznym, lecz czysto praktycznym. W niemieckim istnieje - i jest szeroko rozpowszechnione - pojecie "selbständige Tätigkeit", ale Tätigkeit nie jest oczywiscie (w warstwie jezykowej) jednoznaczna ze "stanowiskiem". Byc moze jednak w tym przypadku wskazane byloby np. "seit einigen Jahren selbständige Tätigkeit(en)" j. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: samodzielne stanowisko 16.06.11, 15:08 a mooooooże: eigenverantwortliche Stelle als eigenverantwortlicher Leiter czegoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: samodzielne stanowisko 16.06.11, 21:08 Tylko przed Bogiem i historia... :-) A powaznie: tez brzmi niezle. j. Odpowiedz Link Zgłoś