Dodaj do ulubionych

Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku???

28.08.05, 16:05
moze mi ktos pomoc??
Obserwuj wątek
    • tweety8 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 16:11
      Beamter der Aufsichtsbehörde für den Arbeitsschutz
      • plesser Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 16:36
        Dodam tylko, ze w RFN nie ma Insprekcji Pracy porownywalnej z polska.
        • vogel21 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 17:05
          wiec jak napisac zeby wiedzieli o kogo chodzi??? zreszta chyba jak napisze
          Beamter der.... to chyba sie zorientują kim mniej wiecej człowiek jest..
          • tweety8 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 19:50
            Powinni wiedzieć - pojęcie mam ze słownika prawniczego i ekonomicznego, pisane z
            pomocą polskich i niemieckich adwokatów, więc powinno być dobrze :))
            Pozdrawiam
            • Gość: ;) a co to za slowniczek mozesz podac autorow i tytul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:09
              bylabym dankbar ;)
    • byfauch Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 20:18
      Arbeitsschutzaufsichtsbehördebeamter :))
      • Gość: ludek Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? IP: *.adsl.hansenet.de 29.08.05, 00:19
        moj kolega sprawuje wlasnie u nas w firmie taka funkcje i nazywa sie to:
        Arbeitssicherheitsbeauftragter
    • Gość: cv Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? IP: 213.20.123.* 29.08.05, 08:51
      Sicherheitsingenieur
      www.jobware.de/ra/bit/ing/si/1.html
    • crannmer Tweety i byfauch... 29.08.05, 09:36
      ... otrzymuja pelna ilosc punktow. Plesser otrzymuje jeden punkt dodatkowy.

Panowie ludek i cv albo nie wiedza, co to jest inspekcja pracy, albo nie wiedza,
      co to jest Sicherheitsbeauftragter (-ingenieur).

MfG

C.
      • Gość: ludek Re: Tweety i byfauch... IP: *.adsl.hansenet.de 30.08.05, 01:51
        wiem wiem ,ten moj kolega zajmuje sie warunkami pracy ,bezpieczenstwem na
        stanowisku pracy ,przesrtzeganiem przepisow izby rzemieslniczej itp.
        chyba w zamierzchlych czasach byl to BHP-owiec.
        A poza tym trudno przeniesc funkcje inspektora pracy w Polsce na grunt niemiecki ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka