tweety8 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 16:11 Beamter der Aufsichtsbehörde für den Arbeitsschutz Odpowiedz Link Zgłoś
plesser Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 16:36 Dodam tylko, ze w RFN nie ma Insprekcji Pracy porownywalnej z polska. Odpowiedz Link Zgłoś
vogel21 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 17:05 wiec jak napisac zeby wiedzieli o kogo chodzi??? zreszta chyba jak napisze Beamter der.... to chyba sie zorientują kim mniej wiecej człowiek jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety8 Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 19:50 Powinni wiedzieć - pojęcie mam ze słownika prawniczego i ekonomicznego, pisane z pomocą polskich i niemieckich adwokatów, więc powinno być dobrze :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) a co to za slowniczek mozesz podac autorow i tytul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:09 bylabym dankbar ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byfauch Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? 28.08.05, 20:18 Arbeitsschutzaufsichtsbehördebeamter :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? IP: *.adsl.hansenet.de 29.08.05, 00:19 moj kolega sprawuje wlasnie u nas w firmie taka funkcje i nazywa sie to: Arbeitssicherheitsbeauftragter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Jak jest " Inspektor Pracy" po niemiecku??? IP: 213.20.123.* 29.08.05, 08:51 Sicherheitsingenieur www.jobware.de/ra/bit/ing/si/1.html Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Tweety i byfauch... 29.08.05, 09:36 ... otrzymuja pelna ilosc punktow. Plesser otrzymuje jeden punkt dodatkowy. Panowie ludek i cv albo nie wiedza, co to jest inspekcja pracy, albo nie wiedza, co to jest Sicherheitsbeauftragter (-ingenieur). MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Tweety i byfauch... IP: *.adsl.hansenet.de 30.08.05, 01:51 wiem wiem ,ten moj kolega zajmuje sie warunkami pracy ,bezpieczenstwem na stanowisku pracy ,przesrtzeganiem przepisow izby rzemieslniczej itp. chyba w zamierzchlych czasach byl to BHP-owiec. A poza tym trudno przeniesc funkcje inspektora pracy w Polsce na grunt niemiecki ? Odpowiedz Link Zgłoś