Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:34 Podaję cały zwrot - jest to opis maszyny. Flankenauswertung Portalverriegelung. Blokada bramy dźwignicy (i dalej mam problemy)... wskażnik powierzchni nośnej. Uprzejmie proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jecki und wieder ein Ruf nach CRANNMER !!! :-) IP: *.arcor-ip.net 19.09.05, 18:44 - er liebt es... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: und wieder ein Ruf nach CRANNMER !!! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:47 Du solltest auch helfen. Bist du doch ein richtiger Mann oder? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Frage: IP: *.arcor-ip.net 19.09.05, 19:19 Muss ein "richtiger" Mann mit ölverschmierten Händen an Maschinen fummeln ? :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki ps IP: *.arcor-ip.net 19.09.05, 19:28 - czego poeta wiedziec nie chce, tego wiedziec nie warto ! :-)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: und wieder ein Ruf nach CRANNMER !!! :-) 19.09.05, 19:25 Gość portalu: Kasia napisał(a): >... Bist du doch ein richtiger Mann oder? Was ist ein " richtiger Mann " ,deine Meinung nach? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: und wieder ein Ruf nach CRANNMER !!! :-) 19.09.05, 19:38 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Du solltest auch helfen. Bist du doch ein richtiger Mann oder? Als Ing. kann ich dazu folgendes sagen: es gibt durchaus Männer, die keine Ingenieure sind. Es gibt sogar Männer, die keine Ahnung von Technik haben (Massen davon findet man auf dem Forum Auto-Moto). Jecki ist aber Manns genug, seine Kompetenzgrenze nicht nur zu erkennen, sondern sie auch zuzugeben. Und dies ist sehr männlich. Es zeugt nämlich von Grösse. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Re: und wieder ein Ruf nach CRANNMER !!! :-) IP: *.arcor-ip.net 19.09.05, 19:50 Dem kann ich nur folgendes hinzufügen: Es gibt jede Menge Ingenieure, die zwar viel Ahnung von Technik, dafür aber keine Ahnung von Sprache haben. Man spricht in solchen Fällen vom Tunnelblick bzw. von Fachidioten. Crannmer hingegen beherrscht nicht nur die Technik, er beherrscht in einem nicht minderen Maße die Sprache, somit ist er ein richtiger Sprachingenieur. Gut gebrüllt ? :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Man, haben wir uns gegenseig... 19.09.05, 21:13 ... die Eier geschaukelt! :-) MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_s a fanclub Crannmera rośnie ... ;-)) IP: *.mtx.pl / 83.18.131.* 19.09.05, 21:20 Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Es ist Euch gelungen... 19.09.05, 21:55 ...meiner Eitelkeit zu schmeicheln. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: ein Teil der Schweissmaschine 19.09.05, 19:33 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Flankenauswertung Portalverriegelung. > Blokada bramy dźwignicy (i dalej mam problemy)... wskażnik powierzchni > nośnej. Detekcja/rozpoznanie zbocza wyzwalajacego blokade portalu/bramy itd. O zboczach bylo niedawno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=28514567&a=28534816 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=28326717&a=28331238 Flanke jako powierzchnia nosna jest grubym bykiem w slowniku technicznym. @Jecki: Ja, ich liebe es :-) MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Da siehst Du's: IP: *.arcor-ip.net 19.09.05, 19:38 - Jecki entgeht keine -noch so kleine- Eitelkeit... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ein Teil der Schweissmaschine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:50 Danke. To trochę postudiuję. Crannmer Ty to jesteś prawdziwy facet. A propos - richtiger Mann to dobre określenie na to, co chciałam powiedzieć , czy kulą w płot? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: ein Teil der Schweissmaschine 19.09.05, 21:32 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Danke. To trochę postudiuję. Crannmer Ty to jesteś prawdziwy facet. Dziekuje. Zaraz pogratuluje malzonce :-) > A propos - richtiger Mann to dobre określenie na to, co chciałam powiedzieć , > czy kulą w płot? Pozdrawiam Nie wiem, co chcialas dokladnie powiedziec. richtiger Mann sein, ein ganzer Kerl sein - te wyrazenia moga byc czasami uzyte ironicznie ;-) MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re:CRANNMER!!!! 19.09.05, 22:35 :) czy wiesz może co za gniot? forum.leksyka.pl/viewtopic.php?p=4704#4704 sorry, że tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re:CRANNMER!!!! 19.09.05, 23:06 tiggerific napisała: > :) czy wiesz może co za gniot? Masz na mysli Nicka moderatora autorytet techniczny? ;-) Pierwsze, co mi do glowy przyszlo, to aut. Spielausgleich (samoczynna kasacja luzu). Moze ten tekst byl juz raz automatycznie tumaczony z niemieckiego? ;-) To tylko propozycja do weryfikacji, bo moj angielski jest bardzo podstawowy. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re:CRANNMER!!!! 19.09.05, 23:27 no właśnie cały ten tekst po angielsku brzmi jak kali jeść banana :), a samego terminu na necie ani widu ani słychu. Nick dziwny jest, to prawda :) DZIĘKI za propozycję! Odpowiedz Link Zgłoś