Gość: boo5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:39 czy ktos sie moze orientuje jak zostala przelozona zlota mysl Marksa, ze spoleczenstwo to Anhängsel ökonomischer Bewegungsgesetze? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiggerific Re: Karl Marx 03.01.06, 19:53 ökonomische Bewegungsgesetze - ekonomiczne prawa ruchu a ta złota myśl to cóś mało dokładnie przytoczona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Karl Marx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:10 sorrki ale przytaczam za innym autorem, ktory z kolei powoluje sie na Marksa i nie tylko. Cale zdanie brzmi "Gesellschaft wird sehr unterschiedlich konzipiert, sei es als System (beispielsweise bei Niklas Luhmann), als System und Lebenswelt (bei Jürgen Habermas), als Folge und Voraussetzung von individuellem Handeln (Hartmut Esser), als Anhängsel ökonomischer Bewegungsgesetze (Karl Marx) oder als pluralistisches Aggregat von Gruppen und Prozessen, die nur durch die Macht zusammengehalten werden". Do pelni szczescia brakowalo mi tylko tego nieszczesnego Marksa :) dzieki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Karl Marx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:02 Hey boo5, Gesellschaft als Anhängsel ökonomischer Bewegungsgesetze to żadna tam złota myśl, lecz zwykły komunał: Społeczeństwo jest dziecięciem dialektycznych praw ekonomii. kacperle jest tego pewien, bo jako student przechowywał w "Kapitale" Marksa zaskórniaki. Zresztą na Marksa mówiliśmy Wernyhora. Ale cytacik ,boo5, niezły. Miodzik.Mniam! Pozdro Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Karl Marx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:59 cytacik owszem niczego sobie ;) ale zeby zaskorniaki w Marksie, hohoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Karl Marx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:01 serdeczne dzieki za pomoc, na Was zawsze mozna liczyc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Karl Marx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:26 Gość portalu: boo5 napisał(a): > cytacik owszem niczego sobie ;) ale zeby zaskorniaki w Marksie, hohoho boo5, nie w Marksie, lecz w jego "Kapitale". Byłem wówczas "naiwnym dziecięciem wieku" i myślałem, że pomnożę własny kapitalik.Niestety dialektyczne prawa ekonomii sprawiły, że przepiłem go z kolegami z akademika. Hehe. Pozdro. Your poor kacperle. Odpowiedz Link Zgłoś