Dodaj do ulubionych

deutsche minderheiten

IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.01.06, 14:30
Wo wohnen die deutschen Minderheiten außerhalb der BRD?
Obserwuj wątek
    • tiggerific Re: deutsche minderheiten 07.01.06, 14:33
      a w BRD mieszkają? ;)
      tinyurl.com/aw7w2
      • Gość: daw Re: deutsche minderheiten IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.01.06, 15:02
        no nie, mniejszosci niemieckie poza terytorium niemiec ;) dzieki za linka!!
    • Gość: ich in Polen, Australien, USA, Canada, Paraguay, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 07.01.06, 17:30
      Argentinien (Nazis), auf diesem Forum ;))))
    • Gość: pouczyciel Re: deutsche minderheiten IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.06, 21:30
      Gość portalu: daw napisał(a):

> Wo wohnen die deutschen Minderheiten außerhalb der BRD?
      ------------------------------------------------------------
      ...in Italien( Südtirol) in Frankreich (Elsas/Lotringen) in Belgien (Eupen-
      Malmedy) in Dänemark (Nord-Schleswig) in Polen (Schlesien)
      Luxemburg, Östereich, Schweiz, Liechtenstein, ehem. asiatische Republiken der
      Sovietunion, Südamerika.
    • Gość: google Re: deutsche minderheiten IP: *.b.pppool.de 08.01.06, 12:11
      www.google.com/search?hl=en&q=Minderheiten+UND+deutsche&btnG=Google+Search
      • ja.nusz Re: deutsche minderheiten 08.01.06, 23:32
        Zu diesem Thema fällt mir folgendes einM; Fußball Bundesliga.
        Bis jetzt ist es einmal passiert, dass eine Bundesliga Mannschaft mit einer
        komplett ausländischer Besetzung aufgelaufen war.
        Es drehen sich zwar aus diesem Grund einige Genossen im Grabe um, ich muss
        aber dazu sagen : gut so!!!

J.
        • Gość: jecki Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 23:41
          ja.nuszku ?
          j.
          • ja.nusz Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, 08.01.06, 23:42
            Mannschaft oder im Grabe rotierende Genossen?
            • Gość: jecki Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 23:50
              "Bis jetzt ist es einmal passiert, dass eine Bundesliga Mannschaft mit einer
              komplett ausländischer Besetzung aufgelaufen war".

- Wann soll das passiert sein und welche Mannschaft soll es gewesen sein, bitte ?
              j.
              • ja.nusz Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, 09.01.06, 00:01
                Diese Art von Fragen entlarven Dich als Fußballdiletanten.
                Um es kurz zu machen: Energie Cottbus vs Wolfsburg.
                Dokładniej na specjalne życzenie.
                • Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 01:18
                  ja.nusz napisał:

> Diese Art von Fragen entlarven Dich als Fußballdiletanten.
                  > Um es kurz zu machen: Energie Cottbus vs Wolfsburg.
                  > Dokładniej na specjalne życzenie.
                  ------------------------------------------------------------------
                  ...da müsstest du aber die vermeintliche ausländische Eigenschaft der Spieler
                  zumindest benennen (wenn schon nicht beweisen)
                  • ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 10:27
                    Nie róbmy zbyt wiele zamieszania wokół jednego meczu piłkarskiego.
                    Niezmienialnym faktem jest, że w 2001 r. w meczu 1. Bundesligi Energie Cottbus -
                    VFL Wolfsburg drużyna gospodarzy składała się wyłącznie z obcokrajowców.
                    • Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 11:53
                      ja.nusz napisał:

> Nie róbmy zbyt wiele zamieszania wokół jednego meczu piłkarskiego.
                      > Niezmienialnym faktem jest, że w 2001 r. w meczu 1. Bundesligi Energie
                      Cottbus
                      > -
                      > VFL Wolfsburg drużyna gospodarzy składała się wyłącznie z obcokrajowców.
                      ------------------------------------------------------------------------------
                      ...ktorych to "krajowiec" ja.nusz po kraju pochodzenia (w celu selekcji)
                      wymienic nie chce, nie moze, nie potrafi...
                      • Gość: śmiechacz Avanti diletanti IP: *.versanet.de 09.01.06, 12:39
                        www.fcenergie.de
                        • Gość: dilettant Re: Avanti diletanti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 13:38
                          Aufstellungen
                          Energie Cottbus: Piplica - Sebök - Da Silva, Matyus - Reghecampf, Kaluzny,
                          Akrapovic, Miriuta, Kobylanski - Helbig, Labak. Trainer: Eduard Geyer

VfL Wolfsburg: Reitmaier - Biliskov, Petkovic, Kryger - Akonnor - Ponte,
                          Karhan, Munteanu, Rau - Juskowiak, Petrov . Trainer: Wolfgang Wolf
                          ---------------------------------------------------------------------------
                          ...rozumiem - to oczywisty wystepek przeciw przykazaniu czystosci rasowej...
                          Ojciec Dyrektor by lagodnie ale stanowczo do czegos takiego nie dopuscil. Ale
                          on jest daleko - niestety...
                      • ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 13:39
                        Gość portalu: dilettant napisał(a):
                        > ...ktorych to "krajowiec" ja.nusz po kraju pochodzenia (w celu selekcji)
                        > wymienic nie chce, nie moze, nie potrafi...

Czy ja mam tutaj udowodnić, że nie jestem wielbłądem? Napisałem, że było 11
                        obcokrajowców bo taki jest fakt. Jeżeli uważasz, że to niezgodne z prawdą, to
                        ty rusz dupę i udowodnij swoją rację (której oczywiście nie masz).
                        • Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 14:01
                          ja.nusz napisal:
                          Czy ja mam tutaj udowodnić, że nie jestem wielbłądem? Napisałem, że było 11
                          > obcokrajowców bo taki jest fakt. Jeżeli uważasz, że to niezgodne z prawdą, to
                          > ty rusz dupę i udowodnij swoją rację (której oczywiście nie masz).
                          ------------------------------------------------------------------------------
                          ...ty wlasnie udowodniles, ze jestes "krajowcem"...Polskim. Moze
                          nawet "Wszechpolskim".
                          Ja udowadniac niczego nie potrzebuje. Jeno wskazac chce...
                          • ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 14:12
                            Gość portalu: dilettant napisał(a):
                            > Ja udowadniac niczego nie potrzebuje. Jeno wskazac chce...

Więc wskazuj a nie pie..głupot.

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka