Gość: daw IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.01.06, 14:30 Wo wohnen die deutschen Minderheiten außerhalb der BRD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiggerific Re: deutsche minderheiten 07.01.06, 14:33 a w BRD mieszkają? ;) tinyurl.com/aw7w2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: deutsche minderheiten IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.01.06, 15:02 no nie, mniejszosci niemieckie poza terytorium niemiec ;) dzieki za linka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich in Polen, Australien, USA, Canada, Paraguay, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 07.01.06, 17:30 Argentinien (Nazis), auf diesem Forum ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pouczyciel Re: deutsche minderheiten IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.06, 21:30 Gość portalu: daw napisał(a): > Wo wohnen die deutschen Minderheiten außerhalb der BRD? ------------------------------------------------------------ ...in Italien( Südtirol) in Frankreich (Elsas/Lotringen) in Belgien (Eupen- Malmedy) in Dänemark (Nord-Schleswig) in Polen (Schlesien) Luxemburg, Östereich, Schweiz, Liechtenstein, ehem. asiatische Republiken der Sovietunion, Südamerika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: deutsche minderheiten IP: *.b.pppool.de 08.01.06, 12:11 www.google.com/search?hl=en&q=Minderheiten+UND+deutsche&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: deutsche minderheiten 08.01.06, 23:32 Zu diesem Thema fällt mir folgendes einM; Fußball Bundesliga. Bis jetzt ist es einmal passiert, dass eine Bundesliga Mannschaft mit einer komplett ausländischer Besetzung aufgelaufen war. Es drehen sich zwar aus diesem Grund einige Genossen im Grabe um, ich muss aber dazu sagen : gut so!!! J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 23:41 ja.nuszku ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, 08.01.06, 23:42 Mannschaft oder im Grabe rotierende Genossen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.06, 23:50 "Bis jetzt ist es einmal passiert, dass eine Bundesliga Mannschaft mit einer komplett ausländischer Besetzung aufgelaufen war". - Wann soll das passiert sein und welche Mannschaft soll es gewesen sein, bitte ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nennst Du auch dieses eine Mal beim Namen, 09.01.06, 00:01 Diese Art von Fragen entlarven Dich als Fußballdiletanten. Um es kurz zu machen: Energie Cottbus vs Wolfsburg. Dokładniej na specjalne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 01:18 ja.nusz napisał: > Diese Art von Fragen entlarven Dich als Fußballdiletanten. > Um es kurz zu machen: Energie Cottbus vs Wolfsburg. > Dokładniej na specjalne życzenie. ------------------------------------------------------------------ ...da müsstest du aber die vermeintliche ausländische Eigenschaft der Spieler zumindest benennen (wenn schon nicht beweisen) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 10:27 Nie róbmy zbyt wiele zamieszania wokół jednego meczu piłkarskiego. Niezmienialnym faktem jest, że w 2001 r. w meczu 1. Bundesligi Energie Cottbus - VFL Wolfsburg drużyna gospodarzy składała się wyłącznie z obcokrajowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 11:53 ja.nusz napisał: > Nie róbmy zbyt wiele zamieszania wokół jednego meczu piłkarskiego. > Niezmienialnym faktem jest, że w 2001 r. w meczu 1. Bundesligi Energie Cottbus > - > VFL Wolfsburg drużyna gospodarzy składała się wyłącznie z obcokrajowców. ------------------------------------------------------------------------------ ...ktorych to "krajowiec" ja.nusz po kraju pochodzenia (w celu selekcji) wymienic nie chce, nie moze, nie potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Avanti diletanti IP: *.versanet.de 09.01.06, 12:39 www.fcenergie.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilettant Re: Avanti diletanti IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 13:38 Aufstellungen Energie Cottbus: Piplica - Sebök - Da Silva, Matyus - Reghecampf, Kaluzny, Akrapovic, Miriuta, Kobylanski - Helbig, Labak. Trainer: Eduard Geyer VfL Wolfsburg: Reitmaier - Biliskov, Petkovic, Kryger - Akonnor - Ponte, Karhan, Munteanu, Rau - Juskowiak, Petrov . Trainer: Wolfgang Wolf --------------------------------------------------------------------------- ...rozumiem - to oczywisty wystepek przeciw przykazaniu czystosci rasowej... Ojciec Dyrektor by lagodnie ale stanowczo do czegos takiego nie dopuscil. Ale on jest daleko - niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 13:39 Gość portalu: dilettant napisał(a): > ...ktorych to "krajowiec" ja.nusz po kraju pochodzenia (w celu selekcji) > wymienic nie chce, nie moze, nie potrafi... Czy ja mam tutaj udowodnić, że nie jestem wielbłądem? Napisałem, że było 11 obcokrajowców bo taki jest fakt. Jeżeli uważasz, że to niezgodne z prawdą, to ty rusz dupę i udowodnij swoją rację (której oczywiście nie masz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilettant Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.06, 14:01 ja.nusz napisal: Czy ja mam tutaj udowodnić, że nie jestem wielbłądem? Napisałem, że było 11 > obcokrajowców bo taki jest fakt. Jeżeli uważasz, że to niezgodne z prawdą, to > ty rusz dupę i udowodnij swoją rację (której oczywiście nie masz). ------------------------------------------------------------------------------ ...ty wlasnie udowodniles, ze jestes "krajowcem"...Polskim. Moze nawet "Wszechpolskim". Ja udowadniac niczego nie potrzebuje. Jeno wskazac chce... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nennst Du sie auch dieses eine Mal beim Namen 09.01.06, 14:12 Gość portalu: dilettant napisał(a): > Ja udowadniac niczego nie potrzebuje. Jeno wskazac chce... Więc wskazuj a nie pie..głupot. J. Odpowiedz Link Zgłoś