Dodaj do ulubionych

Viadrina - drzwi otwarte

25.05.06, 19:44
Hej, w przyszłą środę będą dzwi otwarte na Viadrinie. Jedzie ktoś?! Jestem ze Świebodzina, to woj. lubuskie. Będę jechał pociagiem, ale samemu troche nudno będzie. Może ktos sie dołączy?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 21:06
      Przez 7 lat to sie napatrzylam;)))). A gdzie teraz sie zdaje egzaminy wstepne na
      prawo? W Poznaniu? ja jezdziala do Wroclawia, dzieki temu lepiej mi sie czytalo
      Krajewskiego:))))).
      • vasill Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 21:47
        to już chyba inne czasy :)
        nie ma egzaminów wstępnych, biorą wyniki z matur i ceny ze świadectwa.
        Po za tym jakiś certyfikat (DSH, DaF itp.)
        • annajustyna Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 21:51
          O, jak latwiutko sie tam teraz dostac...Kiedys trzeba bylo zdawac cykl egzaminow
          przez tydzien, a i egzamin w FF/O dodatkowo po wszystkim z jezyka (PNdS) jeszcze
          byl...
          • vasill Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 21:54
            Tak łatwo jak na inne uczelnie ;)
            Ale ty jak widać ze wszystkim sobie poradziłaś.
            • annajustyna Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 21:58
              E tam, zaraz ze wszytkim... Najwazniejsze, to stawiac sobie cele i je
              realizowac. Trzymam kciuki za przyjecie!!!Aha, dobra rada: sprobuj zamieszkac w
              FF/ -wielu moich znajomych, ktorzy mieszkali w Slubicach mieli wspaniale zycie
              studenckie, ale calkowicie uwstecznili sie w niemieckim...
              • vasill Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 22:00
                Tylko żeby mieszkać we FF/O trzeba mieć dość dużo kasy. Po za tym mi tak uwstecznienie nie zagraża. Właśnie czytam Homo Faber'a po niemeicku, dostaję codzienni informacje ze spiegel.de itp. itd. wiec żyję niemieckim!
                • annajustyna Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 22:08
                  Tak, tylko, ze ja mialam na mysli jezyk zywy - taki rownolegly do
                  ojczystego...Wbrew pozorom nic nie zastapi codziennych dyskusji w jezyku
                  obcym... A czy nie jest teraz tak, ze w sumie akademiki maja podobna cene???
                  Czyzby ucieli Wohngeld we Frankfurcie??? To by bylo niedobrze:((((.
    • Gość: jo Re: Viadrina - drzwi otwarte IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.06, 22:40
      ....a od kiedy to studenci dostaja Wohngeld?
      Przynajmniej w Monachium tego nie ma!
      Bafög tak, ale i tak sa duze ograniczenia
      Pozdrawiam
      • annajustyna Re: Viadrina - drzwi otwarte 25.05.06, 22:46
        Wohngeld we Frankfurcie byl przez cale moje studia (1995 - 2002)... Faktycznie
        zalezy to od gminy. Mogli ukrocic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka