Dodaj do ulubionych

wypracowanie_ meine beliebte berufe!!

04.12.06, 17:13
musze napisac wypracowanie na temat powyżej czyli: mój ulubiony zawód.. kim
chciałabym być w przyszłości i prosze o pomoc!! nie wiem wogole jak to
napisac!! jest mi obojetne jaki kto zqwod poda(moze byc lekarz, artysta lub
inne) trzeba mi na środe!! prosze o pomoc!!!!!
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: wypracowanie_ meine beliebte berufe!! 04.12.06, 17:19
      Frajerzy są na wymarciu, nie licz więc na drapane.
      Ty nie prosisz o pomoc, ty prosisz o poparcie dla śmierdzącego lenistwa.

Skrobniesz coś sam, to może ktoś poprawi. Nie wykluczam jednak, że prędzej
      dowiesz się przykrej prawdy o swoich zdolnościach językowych.
      • Gość: jecki tu szukac: www.laczka-jeleni.pl IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.06, 17:58
        j.
        • ja.nusz Re: tu szukac: www.laczka-jeleni.pl 04.12.06, 18:06
          Zaraz Ci bidulek napisze, że siem nie łotwiera.
          • Gość: jecki jenau ! :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.06, 18:46
            - bo brakuje "ą"...

j.
    • wsiowa.baba Re: wypracowanie_ meine beliebte berufe!! 04.12.06, 19:28
      Mein beliebter Beruf ist Faulenzer. Ich möchte den ganzen Tag im Bett oder vorm
      Computer verbringen, Chips essen, Bierchen trinken und in der Nase bohren.
      Ich denke, es gibt noch genug Idioten, die für mich arbeiten können. Ich würde
      gerne auf einer Eselswiese liegen, in den Himmel starren und warten, bis
      irgendein Trottel meine Hausaufgaben macht.
      Ja, ein Faulenzer zu sein ist meine Bestimmung.

Mam nadzieje, ze bardzo Ci pomoglam. Oczekuje podziekowania.
      • Gość: jecki hast Du - janz bestimmt ! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.06, 19:29
        - würde aber doch "Lieblingberuf" vorschlagen... :-)

j.
        • wsiowa.baba siem zgadzam 04.12.06, 19:31
          • Gość: witek Re: siem zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:32
            ja bym tam napisal Wunschberuf Lieblingsberuf to tak jakby: lubie
            lekarzy,hydraulikow,pielegniarki..
            • Gość: x obojga płci? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.12.06, 09:55
              • Gość: witek Re: obojga płci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:28
                a jak !! grunt ze chlopak jeszce moze. so madame lyzwinski. byle do przodu.
                • wsiowa.baba Teraz to sie wszyscy wymadrzaja... 05.12.06, 16:57
                  a jak chlopina pomocy potrzebowal to tylko zem ja sie ulitowala! I gdzie tu
                  wdziecznosc? (dla ulatwienia: biore 10 Euro za slowo).
                  • bumat4 Re: Teraz to sie wszyscy wymadrzaja... 10.12.06, 15:24
                    ty jestes tak tępa ze masakra!! przez takich ludzi wlasnie sie wstydzimy!!
                    wieśniara!! toi ze na wsi macie internet nie znaczy ze masz wchodzic wszedzie
                    na fora!!! wzbudzasz tylko litość i obrzydzenie!!!!!!! FUCK YOU (czyt. FAK JU)
                    hahaha sprawdz w slowniku!!! typiara z Ciebie ze ho!!!
                    • wsiowa.baba oj, bumat zrozumial po 6 dniach 10.12.06, 16:41
                      co mu napisalam w tlumaczeniu i dlatego z braku argumentow troszke sie spienil
                      z wscieklosci;-)) Zejdz na ziemie, chlopczyku, i bierz sie za samodzielne
                      odrabianie zadan domowych. Nie traccie czasu na wstydzenie sie za mnie, wy
                      obydwaj, tzn. ty ... i ty ;-)) Pierwszy objaw schizofrenii?
                      Serdecznie pozdrawiam
                    • wsiowa.baba Jeszcze raz przemyslalam, co moglo byc powodem 10.12.06, 16:57
                      nieopanowanego wybuchu zlosci bumata.
                      On po prostu przepisal bezmyslnie to, co ja mu napisalam i oddal pani
                      nauczycielce do sprawdzenia jako swoje zadanie domowe! :-))))))))))

Bumaciku, przeciez gramatycznie bylo wszystko w porzadku, a nie okresliles
                      przedtem dokladnie, o jakie zawody ci chodzi i tez zadnego nie wykluczyles.
                      Jak to sie mowi ... selber schuld? (sprawdz sobie w slowniku co to znaczy).
                      • bumat4 Re: Jeszcze raz przemyslalam, co moglo byc powode 11.12.06, 17:03
                        po 6 dniach?? nie kazdy jest wiesniakiem i nie ma nikogo z kim spedzic czas to
                        siedzi przy komputerze!! szkoda mi ciebie ze tylko na forum z toba gadaja...
                        dlaczego rodza sie tacy ludzie jak ty??????? tępa jestes.. joj.. twoja matka to
                        latarnica ojciec smieciarz a poies (jak zreszta inne na wsi) szczeka
                        dupa :D :D :D haha ale ze znajomymi z Ciebie drzemy łacha :P FUCK OFF
                        • wsiowa.baba Re: Jeszcze raz przemyslalam, co moglo byc powode 11.12.06, 17:34
                          Dziubeczku, przestan brac narkotyki i wez sie do ksiazek, to moze kiedys
                          podstawowke skonczysz. Chociaz rozumiem, pinczerku, ze jesli nie mozesz mnie
                          ugryzc, to sobie chociaz poszczekasz.
                          Z moimi znajomymi nie smiejemy sie z ciebie, bo nam jest ciebie po prostu zal,
                          marny robaczku.
                          A teraz wytrzezwiej i bierz sie za nauke, jak na grzecznego chlopczyka
                          przystalo. Jesli nadal chcesz tu przeklinac, to sprobuj to robic po niemiecku.
                          Zawsze to tez sposob na nauke jezyka obcego.
                          I radze ci zmienic Nickname, bo obawiam sie, ze jestes tu spalony.
                          Serdecznie cie pozdrawiam, ratlerku ;-)))
                          PS. Przepraszam ratlerka za porownanie.
                          • bumat4 Re: Jeszcze raz przemyslalam, co moglo byc powode 15.12.06, 14:28
                            jesteś tak głupia... ty i znajomi??? podstawówka??
                            chłopczyku?? na bank:P:P debilka!!!!!! śmierdzisz... ziOoOm ;) rasta game fudi
                            loping :D:D:D hehe
                            • Gość: x do Bumata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:11
                              A mógłbyś nam chociaż zdradzić, jaką ocenę dostałeś z tego wypracowania?
                              • annajustyna Re: do Bumata 15.12.06, 19:37
                                Jak to jaka? Celujaco dostala, przeciez przekraczalo poziomem program...
                                • wsiowa.baba celujaco dostal a nawet slowa "dziekuje" 15.12.06, 19:43
                                  nie uslyszalam. Chociaz uwazam, ze za moj trud zasluzylam na cos wiecej ;-(

Oto cennik ;-))
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=53355649&a=53417728
                                • bumat4 Re: do Bumata 16.12.06, 19:45
                                  Mein Traumberuf ist Apothekerin. Als Apothekerin kann ich den kranken Leuten
                                  Arzneimittel geben. Ich muss sehr lange studieren und gut in Latein sein. Der
                                  Vorteil ist: wenn ich Kinder bekomme, kann ich auch nur halbtags arbeiten. Ich
                                  muss mich gut mit Arzneimitteln auskennen und sie auch gut mischen können. Als
                                  ich letztes mal in der Apotheke war, sah ich, dass auf einem der Gläser
                                  Spiritus stand. Ich dachte, dass sei der Brennstoff Spiritus. Meine Mutter
                                  sagte:Frage doch einmal den Apotheker. Der erklärte mir:Bei den Apothekern
                                  heißt das eigentlich
                                  Weingeistessig. Man muss die Handschriften der Ärzte lesen können. Wenn man
                                  sich verliest, ist es nicht so gut, denn man kann dem Kunden nicht statt
                                  Augentropfen, Nasentropfen geben. Uns ist das schon einmal passiert, aber der
                                  Apotheker hatte es Gott sei Dank noch gemerkt. Mir macht es einfach Spass den
                                  kranken Leuten helfen zu können. Ich hoffe, dass ich im Jahr wenigstens 10 000
                                  DM verdiene. Man kann viele Leute kennenlernen. Der Vorteil im Winter ist, dass
                                  die Leute mehr krank werden und die Apotheke mehr Geld verdient.

to jest moja praca i dostałam bardzo dobry!! napisałam sama tylko chciałam
                                  sprawdzić czy wy dacie coś innego!! ale jestescie uposledzeni:D:D lingig yo
                                  fucking holdriop :D :D
                                  • wsiowa.baba Re: do Bumata 16.12.06, 19:58
                                    Jestem zachwycona! Oprocz kilku malych bledow praca jest naprawde bardzo dobra!
                                    Musze cie teraz przeprosic. Przepraszam, ze nazwalam cie chlopczykiem, ale
                                    sposob, w jaki sie wypowiadasz wskazuje raczej na takiego wlasnie ordynarnego
                                    chlopaka.
                                    Podziwiam cie tez za to, ze te prace napisalas juz przynajmniej przed 6 laty!!
                                    Mam nadzieje ze dotarlo do ciebie, ze DM zostaly wycofane z uzytku w roku 2001?

A teraz tak tylko miedzy nami: skad to przepisalas??
                                    • Gość: bumat Re: do Bumata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:07
                                      mielismy to napisac jakbysmy to pisali w 2000 bo jestem na studiach i mielismy
                                      sobie obrac zawód,,, a zreszta (studia- to taka szkola ktorej ty nie masz:D )
                                      pozdrow całą wieś !!!!!! :D:D
                                      • annajustyna Re: do Bumata 17.12.06, 12:36
                                        Ale nad "kulturom osobistom", przemadrzala dziewucho, naprawde
                                        popracuj...Reprezentujesz poziom ponizej wszelkiej krytyki (+ debilizm totalny,
                                        skoros myslala, ze Baba ma swoje prawdziwe zdjecie w wizytowce i ze ma tylko
                                        podstawowke).
                                        • wsiowa.baba Re: do Bumata 17.12.06, 12:43
                                          Ach Aniu, wydaje mi sie, ze juz za wysoko stawiasz poprzeczke dla bumata piszac
                                          slowo "myslalas" :-)) Myslenie wymaga uzycia mozgu tudziez szarych komorek. A
                                          jesli sie takowych nie posiada?? Heeeee?? Toc cus takie na polu nie wyrosnie
                                          chocbys nie wim jak gnojowkom nawozila ;-))
                                          • Gość: wieś do gazu!! Re: do Bumata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:07
                                            gnojówką?? jaka wieśniara:P
                                            • wsiowa.baba Re: do Bumata 18.12.06, 20:23
                                              Jestes tak prymitywna, ze juz prawie interesujaca (jako przypadek do terapii).
                                              Wracaj dziecino do ksiazek zamiast sie na forum osmieszac. Dobranoc.
                                              • Gość: kiki Re: do Bumata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:38
                                                ty za to samym nikiem sie osmieszasz!!!
                                                • annajustyna Bumat, odslon przylbice i pisz pod jednym nickiem 20.12.06, 22:05
                                                  IP Cie zdradza...(jesli wiesz, co to jest)...
                                  • Gość: jecki schaut, schaut ! IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 20:02
                                    - jakie "OLSNIENIA" s i e m bumatom zdarzajom...

praca bowiem olsniewajaca zarowno pod wzgledem formalnym, jak
                                    kropelkowo-zimowo-fiskalnym... :-))

j.
                                    • Gość: jecki to debil Re: schaut, schaut ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:05
                                      wez jecki sie naucz pisać!!!!!!!! :D jestescie ulomni.. a praca bumata jest
                                      bardzo dobra!!! walcie sie .. ghetto ruls dekim <lol><uoee>
                                      • Gość: jecki hallo mala, bezimmienna pluskiewko ! IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 20:08
                                        - mozna ci jeszcze w czyms pomoc ? :-)

j.
                                        • Gość: hmm Re: hallo mala, bezimmienna pluskiewko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:10
                                          tak sie przygladam waszym obradom i uwazam ze: DLA WSIOWEJ BABY (co to za
                                          nick?????) SIE WYRAZNIE NUDZI!! I PISZE GLUPOTY!! a ten JWCKI SIE WTRACA DO
                                          FORUM I NIE MA TEMATU WIEC PISZE O GLUPOTACH?? komu ty mozesz pomoc?? lecz sie
                                          lepiej na nogi a raczej to posrodku bo pewnie nie funkcjoneje!!!! na głowe juz
                                          za pozno:D:D:D pozdro bumat:*:*
                                          • wsiowa.baba Re: hallo mala, bezimmienna pluskiewko ! 16.12.06, 20:16
                                            Bumat, dam ci dobra rade: nie unos sie tak, bo nie wiesz, kiedy rzeczywiscie
                                            bedziesz potrzebowala pomocy na tym forum. Przypuszczam ze niedlugo. Jak tylko
                                            bedziesz miala nastepne zadanie domowe do napisania i zadnej mozliwosci
                                            zwalenia od jakiejs kolezanki. A moj nick? JEST WSPANIALY!!!!!!!!!!!!
                                            Studia? Ja mam je juz za soba, a ty mysl realnie i nawet nie bierz tego slowa
                                            do ust (ani nigdzie indziej ;-))
                                          • Gość: jecki nie mam najmniejszej wONtpliwosci, IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 20:20
                                            ze z toba by nie (za)funkcjonowalo, pluskiewko...ba, skurczyc by s i e m
                                            moglo ze strachu wielkiego przed tym perfidnie-perfekcyjnym uosobieniem cziiistego
                                            imbecylstwa... :-))

j.

• wsiowa.baba Jecki, ja to zem se tak pomyslala 16.12.06, 20:26
                                              ze my to tacy niegrzeczni w "stosunku" do bumata. Bo przeciez jak ona taka
                                              dobra w niemieckim to lepiej niech sie wezmie za pomaganie innym i tez troche
                                              potlumaczy, nie?
                                              Bumat, cofam wszystko, co do tej pory o tobie pomyslalam i napisalam. Bardzo
                                              cie prosze, zasil rzesze tutejszych tlumaczy!!
                                              PS.
                                              A pomogl ci juz ktos w przetlumaczeniu tego, co ci napisalam po niemiecku??
                                              • Gość: bumat Re: Jecki, ja to zem se tak pomyslala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:46
                                                powiem tak: nawet tym ze zartujecie swoim nickiem to juz jest zalosne wiesz??
                                                szkoda do Ciebie słów.. nie pisz mi nic bo mnie brzydzisz kobieto<blee> dobrze
                                                ze cie nie znam osobiscie... fuck you

^ ^
                                                . .
                                                O
                                                \\../
                                                • annajustyna Zalosna to jest taka analfabetka jak Ty. 20.12.06, 22:07
                                                  Pewnie po angielsku znasz tylko te dwa slowa i "zadajesz szyku"...
                                  • mayagaramond Re: do Bumata 21.12.06, 17:45
                                    > Mein Traumberuf ist Apothekerin. Als Apothekerin kann ich den kranken Leuten
                                    (Menschen)
                                    > Arzneimittel geben. Ich muss sehr lange studieren und gut in Latein sein. Der
                                    > Vorteil ist: Wenn ich Kinder bekomme, kann ich auch nur halbtags arbeiten. Ich
                                    > muss mich gut mit Arzneimitteln auskennen und sie auch gut mischen können. Als
                                    > ich letztes Mal in der Apotheke war, sah ich, dass auf einem der Gläser
                                    > Spiritus stand. Ich dachte, dass sei der Brennstoff Spiritus (SATZBAU FALSCH
                                    UND KONJUNKTIV UNNÖTIG). Meine Mutter
                                    > sagte: Frage doch einmal den Apotheker. sagte, ich SOLLE .... fragen. Der
                                    erklärte mir, DASS ES eigentlich... heißt
                                    > Weingeistessig. Man muss die Handschriften der Ärzte lesen können. Wenn man
                                    > sich verliest, ist es nicht so gut, denn man kann dem Kunden nicht statt
                                    > Augentropfen, Nasentropfen geben. Uns ist das schon einmal passiert, aber der
                                    > Apotheker hatte es Gott sei Dank noch gemerkt. Mir macht es einfach Spass den
                                    > kranken Leuten (Menschen) helfen zu können. Ich hoffe, dass ich im Jahr
                                    wenigstens 10 000
                                    > DM verdiene. Man kann viele Leute (Menschen) kennenlernen. Der Vorteil im
                                    Winter ist, dass
                                    >
                                    > die Leute (Menschen) mehr krank werden und die Apotheke mehr Geld verdient.

kilka uwag:

Leute - umgangsprachlich - besser Menschen, manchmal Personen. Darüberhinaus
                                    gibt's noch Passiv und man-Konstruktionen.

Wenn nach dem Doppelpunkt ein vollständiger Satz kommt, dann großschreiben.

Nach "DASS" ist Konjunktiv nicht erforderlich: Sie sagte, ihre Mutter sei krank,
                                    aber Sie sagte, dass ihre Mutter krank ist (vgl. Duden).

Abgesehen davon ist der Aufsatz nicht schlecht und für die Schule war er auch
                                    sehr gut. Er ist in einfachen grammatischen Konstruktionen geschrieben und wirkt
                                    ein bischen eintönnig.
                            • wsiowa.baba Re: Jeszcze raz przemyslalam, co moglo byc powode 15.12.06, 17:08
                              Ach Pinscherlein, du bist so süüüüüüß ;-) Wenn du glaubst, ich lasse mich durch
                              dein leises Bellen provozieren, dann irrst du dich gewaltig. Ich amüsiere mich
                              prächtigt. Zu deiner Information: ich dufte nach Tresor, aber davon hast du
                              bestimmt auch keine Ahnung.

Und jetzt ganz ernst: hast du schon einen IQ Test gemacht? Ich würde dir
                              dringend dazu raten.
                              Als ein Jugendlicher (ich schätze, du bist nicht älter als 15) hast du noch
                              gute Chance therapiert zu werden. Außer, dein IQ ist niedriger als 60, dann
                              sind alle Möglichkeiten dir zu helfen sehr gering. An deiner Stelle würde ich
                              daran arbeiten den Wortschatz zu erweitern. Vielleicht im Kreise deiner Kumpels
                              wirkst du cool und stark, das ist nur aber eine Einbildung. Arbeite an deiner
                              Bildung. Wenn du dann mit der Grundschule fertig wirst, findest du vielleicht
                              auch eine einfache Beschäftigung. Vielleicht an einer Tankstelle als
                              Scheibenputzer? Ich glaube an dich!
                              Und wenn du jemanden findest, der dir den Text übersetzt, erwarte ich deine
                              Antwort auf Deutsch.

PS. Solltest du irgendwann Hilfe bei deinen Hausaufgaben brauchen so wende dich
                              an mich. Ich helfe dir immer gerne ;-))
      • Gość: haha Re: wypracowanie_ meine beliebte berufe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:21
        ty z..y konusie!!!!!!!!!!!!
        • Gość: witek Re: wypracowanie_ meine beliebte berufe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 17:10
          kaum zu glauben aber wahr! swoja droga sa tez nauczyciele, ktorzy tak formuluja temat : meine beliebte Berufe!!! bywa i "der Pferd" jako temat lekcji.:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka