fleischwolf 08.09.07, 16:11 jakim niemieckim odpowiednikiem można oddać to wyrażenie tak często pojawiające się ostatnio w tematyce zw. z polskim rządem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baerenfang Parteifilz, Parteisippe, krotko: Filz, Sippe 08.09.07, 16:21 w tym kontekscie Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf merci 08.09.07, 18:25 szczerze mówiąc nie znałam tych podanych przez Was słówek! a Seilschaft kojarzy mi się raczej z wspinaczką... Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p nic dziwnego, 08.09.07, 18:32 ludziom slabo znajacym jezyk i najnowsza historie Niemiec tylko tak sie kojarzy... :-)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf Re: nic dziwnego, 08.09.07, 18:39 to mnie łoświeć, Panie Jecki:-) historia Niemiec, przyznaję - to mój słabiuśki punkt, był to jedyny egzamin na studiach, który niemal oblałam. Nie oblałam jenom dzięki temu, że był test wyboru, a ja mam niebywałego fuksa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki nie wiem, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.09.07, 18:43 czy link zadziala, ale sprobuj... www.google.de/search?hl=de&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:de:official&hs=Obi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=stasi+seilschaft&spell=1 j. Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf Re: nie wiem, 08.09.07, 18:48 zadziałał, w wolnej chwili poczitam:-) dnk Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang gdy w NRW rzadzil Bruder Johannes 08.09.07, 19:04 mielismy do czynienia z Filzem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki wierz mi, Ichu, IP: *.pools.arcor-ip.net 08.09.07, 19:27 w "ukladzie" nie chodzi o Filz... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: wierz mi, Ichu, IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.07, 19:50 FAZ: "der entlassene und dann auch festgenommene Innenminister Kaczmarek habe unter der Führung eines bekannten Milliardärs zu einer Seilschaft von „Oligarchen“, Polizisten und korrupten Spekulanten gehört" Die WELT: "Eine neue Ära sollte in Polen anbrechen, das Land von korrupten Eliten und kommunistischen Seilschaften der »Dritten Republik«, dem Polen nach 1990, befreit werden." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jule ganz einfach: IP: *.proxy.aol.com 08.09.07, 22:06 ... Polen Mysle, ze wiecej nie potrzeba. Rzadzacy ostatnio w Polsce osiagneli, ze Polska kojarzy sie z histeria, egzaltacja, brakiem poczucia humoru i ... Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: ganz einfach: 08.09.07, 22:11 ty calej Polski w ten uklad nie pchaj :( Odpowiedz Link Zgłoś