Gość: jecki.p IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.07, 20:43 Jak przetłumaczyć BORDERLINE-SYNDROM albo BORDERLINE-STOERUNG na niemiecki? Błagam o pomóc! Już od dwóch dni wieszam w powietrzu ze swoimi bajkami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leonie26 Re: Kto da radę ? Pilnie! 28.09.07, 20:59 Hallo!! Inaczej po niemiecku nazywa sie ta choroba!! PERSÖNLICHKEITSSTÖRUNG! Mam nadzieje ze masz takie przetlumaczenie na mysli!! Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: Kto da radę ? Pilnie! 28.09.07, 21:41 nie, boreline NIE jest persstoerung bordeline to jedno z zaburzen osobow Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wiki 28.09.07, 21:42 pl.wikipedia.org/wiki/Pograniczne_zaburzenie_osobowo%C5%9Bci wpisujesz po niem. i klikasz na polski odpow bajecznie proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia lol - on już też jest bala-bala - niech idzie IP: *.iesy.net 28.09.07, 21:58 już na ten urlop, bo się już z nim peinlich powoli tu robi... Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wiki 28.09.07, 22:00 Ggigus, Bordeline to zaburzenie osobowosci miedzy psychoza a neurosa (nawet jesli jedno z wielu) czyli Persönlichkeitsstörung inaczej mowiac emotionale instabile Persönlichkeit. Prosze Cie, nie probuj teraz tu dyskutowac, bo nie ma potrzeby, po prostu uwierz. Poza tym, ktokolwiek zadal w tym watku pierwsze pytanie, chcial znac tlumaczenie tego okreslenia po niemiecku a nie po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: wiki 28.09.07, 22:02 To byl Michas i post adresowany byl do jeckiego, takie male zlosliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wsiowa babo, najpierw zajrzyj na podany 28.09.07, 22:03 link, bo nie mam zamaru z toba dyskutowac opowiedzialam poprz. ,ze Persstoer ogolnie jako termin to NIE JEST Bordeline zasay jest prosta: czytamy, sprawdzamy, o co chodzi i jesli trzeba, zabieramy glos Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wsiowa babo, najpierw zajrzyj na podany 28.09.07, 22:05 Ggigusiu, Twoja wiedza opiera sie na wiki, moja na doswiadczeniu zawodowym, a wiec masz racje, nie bedziemy na ten temat dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus moj nick to ggigus i tak pozostanie, postaraj sie 28.09.07, 22:06 to sobie zapamietac i daruj sobie przypuszczenia, na czym sie czyja wiedza opiera, oki? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ps cytat dla wsiowej, bo prawdopodobnie 28.09.07, 22:10 nie wie, ze niepotrzebnie zaczęła tę wymianę zdań Borderline nazywane też pogranicznym zaburzeniem osobowości lub BPD (ang. Borderline Personality Disorder) – zaburzenie osobowości na pograniczu psychozy i nerwicy. czasem warto jest nie patrzeć na nick i wtedy przystępować do ataku, a PO PROSTU czytać to, co wskazują inni Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: moj nick to ggigus i tak pozostanie, postaraj 28.09.07, 22:13 gigulka pasuje jednak lepiej, chocby dlatego, ze ladnie rymuje sie z MATULKA. tyle, jesli chodzi o twoja "wiedze". I jeszcze - zanim dziesiec razy klikniesz na kosz i napiszesz piec maili (ow?:-) do administracji - nie wychylaj za duzo kufelkow w przyszlym tygodniu (nie bede mogl cie pilnowac...) j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus na pozb. sensu posty nie odpowiadam 28.09.07, 22:14 a jeśli ktoś podał ci, czego szukasz, to mu się należy jedno z magicznych słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia so wie ich das bescheiden beurteilen kann - IP: *.iesy.net 28.09.07, 22:12 BORDERLINE-STÖRUNG - das ist ja scho dojcz.... :( außerdem - er erzaehlt was von 2 Tage Suche - dabei ises, egal wo man BORDERLINE-Dingsbums - eintippt - sofort will die Persönlichkeitsstörung einen erschlagen... also - was geht? Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: so wie ich das bescheiden beurteilen kann - 28.09.07, 22:26 Widzisz borgia, tak to juz jest jak ktos na podpuche (ten watek i zawarte w nim pytanie) chce madrze i naukowo odpowiedziec przy czym zaprzecza sam sobie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=69720692&a=69723917 Nawet w slowniczku podrecznym tlumaczy sie Persönlichkeit=osobowosc, Störung=zaburzenie. I nie chodzi mi o dyskusje z autorka podanego przeze mnie linka, bo to i tak nie ma sensu (bez wzgledu na nick). Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 22:36 zaburzeń osobowości przetlumazyć na poslki ogólną nazwą, to pisze bzdury a ty popełniasz błąd, bo nie czytasz linków, po co, skoro widać nicka, prawda? bądź pozdrowiona w świecie internautów z obsesjami, na tym forum jest ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw IP: *.pools.arcor-ip.net 28.09.07, 22:44 no jak to ? Juz wszystko wyjasnione??? Nie zalamujcie mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 22:46 no niestety czasem szybko się ujawnia kolejna obsesjonistka po fazie moechte-gerne sęzióów to zawsze jakaś odmiana na forum Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Ad personam !!!!!!! 28.09.07, 22:49 ggigus napisała: > no niestety czasem szybko się ujawnia kolejna obsesjonistka > po fazie moechte-gerne sęzióów to zawsze jakaś odmiana na forum Prosze o usuniecie tego wpisu !!!! :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: Ad personam !!!!!!! 28.09.07, 22:55 musisz post zgłosić administracji Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: Ad personam !!!!!!! 28.09.07, 23:00 ggigus napisała: > musisz post zgłosić administracji Ggigus, wyjasnie, bo nie zrozumialas: to byl zart :)) Jak najbardziej zgadzam sie, zeby ten post pozostal w watku bo wnosi on bardzo duzo do "dyskusji". Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: Ad personam !!!!!!! 28.09.07, 23:02 wiem, ze to byl zart to niezla metoda - zareagowac na zart kamienna twarza, czyt. kamiennym postem bez emotikonow Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a no dobra 28.09.07, 22:47 Borderline Personality Disorder (BPD) Czyli... Emocjonalnie Niestabilne Zaburzenie Osobowosci albo jak ja to okreslam, takie "Zagubienie w lustrzanym odbiciu" Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 22:47 Ggigus, nie musze czytac linkow bo mi to w tym temacie niepotrzebne. Ale radzilabym Tobie jeszcze raz przeczytac pytanie w pierwszym poscie i zauwazyc, ze: 1 - ten watek to zart 2 - chodzilo o NIEMIECKIE tlumaczenie a nie polskie 3 - twoje twierdzenie ze Bordeline to NIE Persönlichkeitsstörung jest nieprawdziwe. Dla lepszego zrozumienia podam przyklad: Kazdy karp to ryba, kazda ryba to nie karp ... wyjasniam: Bordeline to Persönlichkeitsstörung, chociaz nie kazde zaburzenie osobowosci to Bordeline. 4 - Twoj nick jest mi tak obojetny jak wczorajsze opady sniegu, ktorych zreszta u mnie nie bylo 5 - Obsesje? Hmmmmm .... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 22:54 1) ah, żart? to szkoda, że nie dałaś rady zareagować z humorem 2) masz rację, ale pomyślałam, że się jecki machnął przy pisaniu 3) moja 1. odpowiedź nie była precyzyjna, ale to już wyjaśniłam i zgadzam się z tobą, że nie każde zaburzenie to boderline (tego zresztą NIE pisałam) 4)skoro mój nick jest ci obojętny, to się nim nie baw, i jeśli udzielam odpiwiedzi, bądź tak miła i nie baw się w analizę mojej osoby, skąd czerpię wiedzę itepe bo uprawiając takie zabawy jak pow., zaprzeczasz tezie o obojętności nicka 5) tak, obsesja to reakcja na wypowiedzi pod zalogowanym nickiem w sposób, jaki zaprezentowałaś, czyli zaczynanie niepotrzebnej wymiany zdań, kiedy mamy obie to samo zdanie 6) inna forma działalności tutaj to moechte-gerne sędzia jak masz potrzebę i ochotę, podam nicki osób z tym problemem, może to jakieś zaburzenie osobowości Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 22:58 Ggigus, jesli ktos pisze bzdury to niewazne jaki ma nick, kazdego nalezy wyprowadzic z bledu. A poza tym musze Ci bardzo podziekowac. Moj dzien byl dzis malo interesujacy, a tu krotko przed pojsciem spac ty mi go rozweselilas. Jeszcze raz wielkie dzieki za to. Zasne z usmiechem na ustach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 23:03 mylila sie ta osoba, ktora jako pisala o Bordeline jako o .... ciesze sie Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 23:06 Ggigus, znowu nie zrozumialas. To TY mnie rozbawilas i TOBIE dziekuje za uswietnienie tego dnia. A z ta kamienna twarza .... no, przemysl sobie to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 23:13 przeciez napisalam, ze sie ciesze, wsiowa babo myslisz, ze wiesz lepiej, co zrozumialam? oo, a przeciez nie masz obsesji Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: wsiowa babo, jeśli ktoś chce jedną z nazw 28.09.07, 23:15 Ggigus, przeczytaj sobie ostatni post borgii i zastosuj sie do jej porad. Albo pisz dalej i przedluzaj nam wszystkim niezapomniane chwile duchowego i mentalnego upojenia. Chociaz na Twoim miejscu bylabym za pierwsza propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no wlasnie, odpowiedzialam borgii - ataku 28.09.07, 23:17 dostalas ty, wystarczy lektura postow w tym watku nie byloby ich tyle gdyby nie twoj osli upor, polegajacy na nieczytaniu moich postow Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: no wlasnie, odpowiedzialam borgii - ataku 28.09.07, 23:19 Ggigus, czytalam wszystkie Twoje posty z rozkosza. Przeciez gdybym ich nie czytala to nie wiedzialabym jak sie zacietrzewiasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus babo, musisz lepiej ukrywac twoja obsesje 28.09.07, 23:21 skoro juz wiesz, ze sie zacietrzewiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia no ... ggiguś - nie wiem -jakiegoś ataku dostałaś? IP: *.iesy.net 28.09.07, 23:08 może gdzie zadzwonić? Jak masz: hoher Puls, fahle Blässe, kalte Haut, wenn du frierst, hast Schweiß auf der Stirn, auffallende Unruhe - no to muszę cię zmartwić - das ist ein ausgewachsener Schockzustand! Póki co - to obierz stabile Seitenlage, wywal jęzor i sachowaj spokój - a przede wszystkim - już nic nie pisz... To przejdzie, mówię Ci - tylko pamiętaj - nur die Ruhe kann dir jetzt helfen - uns aber auch... Gusch! Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: no ... ggiguś - nie wiem -jakiegoś ataku dost 28.09.07, 23:14 ataku dostala wsiowa baba, polecam lekture kolejnej obsesjonistce Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus PS: borgio, wbij sobie do slodkiej glowki, ze 28.09.07, 23:15 moj nick to ggigus na pewno ci sie w czaszce ta prosta informacja zmiesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia no wariatka! - jak z obrazka - sama mi mój nick IP: *.iesy.net 28.09.07, 23:34 jako pierwsza zaczęła przekręcać (lukrecyjki i te sprawy) - a sama tu teraz śmie tupać nóżką i pokrzykiwać - normalnie jak cię giguś czytam to dostaję Augenkrebs! ... kici, kici, kici - ggiguśku! :D Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: no wariatka! - jak z obrazka - sama mi mój ni 28.09.07, 23:36 a) nie przypominam sobie, zebym przekrecala b)jesli nawet - nie prosilas, zeby przestac, jesli w ogole i c)a gdzie jest sens, borgio? Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: no ... ggiguś - nie wiem -jakiegoś ataku dost 28.09.07, 23:18 ggigus napisała: > ataku dostala wsiowa baba, polecam lekture kolejnej obsesjonistce Oj, Ggigus, jestem bardzo rozczarowana. Ja ci tu komplementami rzucam a Ty jestes taka niemila w stosunku do mnie :(( Czyzbym Ci w czyms zawinila? > Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo, moze masz wsiowa babo jakies interesujace 28.09.07, 23:20 zaburzenie osobowosci, bo ja komplementow pod moim adresem nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus np rozdwojenie nickow per analogiam 28.09.07, 23:22 do rozdwojenia jazni np. ?? to tylko idea Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: oo, moze masz wsiowa babo jakies interesujace 28.09.07, 23:24 Ggigus, na zakonczenie naszej zabawnej "dyskusji" proponuje Tobie przeczytac sygnaturke jessi_a. Zanim znow cos opatrznie zrozumiesz wyjasniam, ze to JA koncze dyskusje w przekonaniu, ze Twoje doswiadczenie jest niewspolmiernie ogromne w porownaniu z moim. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: oo, moze masz wsiowa babo jakies interesujace 28.09.07, 23:27 rozumiem, babo, ze sygnaturke jessi traktujesz jako samokrytyke i te samokrykte przyjmuje. i polecam abys staranniej ukrywala twoja obsesje. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Zahle für das Spektakel EURO 50,00 29.09.07, 13:41 Gość portalu: borgia napisał(a): > może gdzie zadzwonić? Jak masz: hoher Puls, fahle Blässe ================================================= Ich hätte gerne, dass die Damen sich auf dem Ring treffen... Oder im Schlammbad.... Zahle für das Spektakel EURO 50,00 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Zahle für das Spektakel EURO 50,00 IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.07, 13:49 Connie, nie podjudzaj :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Re: Zahle für das Spektakel EURO 100,00 29.09.07, 14:07 Gość portalu: netka napisał(a): > Connie, nie podjudzaj :-))))))))) ========================================= Zahle das doppelte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki.p ihr luesternen alten Saecke, ihr stinkende, IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.07, 14:01 ungewaschene, frauenfeindliche Trinkhallenabhaenger! j. -- Bereits als kleiner Junge war ich angewidert von dem Sexismus, von dem fauligen Atem der dreckigen Maenner, die uns umgeben. Das ist der Grund, weshalb ich eine Persoenlichkeitsstoerung entwickelt habe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki.p ey, du oben, du bist eine Fälschung! IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.07, 14:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska.b daj spokój śmiechaczu IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.07, 15:24 mam ciebie na taśmie. p. -- A to m y d ł o w p l y n i e. Sprzedawca do klienta, Centrum handlowy Targówek, III maja 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: immer mehr Grenzfälle 29.09.07, 17:23 in diesem Forum, interessant ist das nicht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Das Schengener Übereinkommen... IP: *.adsl.alicedsl.de 30.09.07, 12:08 tiggerific napisała: immer mehr Grenzfälle... ============================================ Schon mal was darüber gehört? Grenzen wurden abgeschafft!!! Das Schengener Übereinkommen und Schengener Durchführungsübereinkommen Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: ple ple ple... 30.09.07, 12:33 sagte der Grenzfall aller Grenzfälle, der absolute Borderline-Star dieses Forums, Magenta Schwanz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Harnsäurespiegel IP: *.adsl.alicedsl.de 30.09.07, 13:09 tiggerific napisała: > sagte der Grenzfall aller Grenzfälle, der absolute Borderline-Star > dieses Forums, Magenta Schwanz. ==================================== Darauf trinken wir eine -wódka żołądkowa gorzka- Aus einem russki magazyn für EURO 7.80 Der Inhaber ist sehr Kundenorientiert und hat auch polnische Artikel. Kabanosy, original aus dem Lechistan für EURO 10,30/944 gram. Mein Doktor wird wieder über meinen Harnsäurespiegel staunen. Aber der Mann hat ja sonst nix, worüber er staunen könnte. Odpowiedz Link Zgłoś