Dodaj do ulubionych

Prośba o sprawdzenie tekstu

28.10.07, 14:07
Witam, pisze wypracowanie i mam problem z niektorymi zdaniami,
chcialabym zeby ktos mi pomogl je uzupelnic (te ktore sa po polsku)
i sprawdzil mi caly ten text. Bede baaaaardzo wdzieczna za pomoc ,
dzieki z gory ;)

Mein lieblingssänger ist Curtis Jackson. Wir kennen ihn als 50 cent.
Eine Mixtur aus Hip-Hop, Rap und Pop ist das Fundament seiner Musik.
Curtis Jackson hat 1,70 m anstieg und gewicht 75 kg. Er ist gut
muskulös. Er hat blaue Augen und gleste Haare. Curtis interessant
Automechaniker und Sport. Ihn beliebt Farbe ist schwarz. Er ist
lustig, sympatschi und offens.
Biographie 50 cent ist sehr interessant. Er ist dreißig Jahre alt.
Er kommt aus USA. Urodził się w biednej dzielnicy , wychowali go
dziadkowie. Seinem Vater kannte er nicht, seine Mutter wurde in
ihrem Haus emordet. Curtis śpiewał już jak miał 12 lat. Mit seinem
Debüt- Album "Power of the Dollar" hat er 2000 das Publikum
begeisert. Das war echt ein Hammer!
Curtis hat 2001 eine Promotiontour dunch USA gemacht. Do jego
najpopularniejszych albumów należą: "Guess who's back"und "The
Massacre". Ihn letzten Album alle Goldene Platte. Sein Song "Candy
Shop" zum Film "Get Rich or Die Tryin" hat Platinstatus erreicht.
Jego ostatni koncert odbył się w Warszawie , bardzo mi się
podobał, a sam 50 cent wypadł na nim świetnie. Śpiewał na nim swoje
kawałki z ostatniej płyty, która zachwyciła krytyków.
Seine Musik gefällt mir sehr. Ich habe alle seine Cds. Wenn ich zu
Hause komme höre ich immer seine Musik und die mich sehr
entspannt.
Obserwuj wątek
    • jecki.straight od niemieckiego nie masz zielonego pojecia - 28.10.07, 17:33
      • jecki.straight wybierz sobie inne przedmiot! 28.10.07, 17:34
    • jecki.straight Re: Prośba o sprawdzenie tekstu 28.10.07, 17:41
      > Mein lieblingssänger ist Curtis Jackson. Wir kennen ihn als 50
      cent.
      > Eine Mixtur aus Hip-Hop, Rap und Pop ist das Fundament seiner
      Musik.
      > Curtis Jackson hat 1,70 m Körpergröße (besser: ist 1, 70 groß) und
      wiegt 75 kg. Er ist sehr
      > muskulös. Er hat blaue Augen und glatte Haare. Curtis interessiert
      sich für
      > Autos und Sport. Seine Lieblingsfarbe ist schwarz. Er ist
      > lustig, sympatisch und offen.
      > Die Biographie von 50 cent ist sehr interessant. Er ist dreißig
      Jahre alt.
      > Er kommt aus den USA. Er ist im Getto geboren und bei seinem
      Großvater aufgewachsen. Seinen Vater kannte er nicht, seine Mutter
      wurde in
      > ihrem Haus emordet. Curtis fing im Alter von 12 Jahren mit dem
      Singen an. Mit seinem
      > Debüt- Album "Power of the Dollar" hat er im Jahr 2000 das
      Publikum
      > begeisert. Das war echt ein Hammer!
      > Curtis hat 2001 eine Promotionstour durch die USA gemacht. Zu
      seinen erfolgreichsten Alben gehören: "Guess who's back"und "The
      > Massacre". Auf dem letzten Album alle Goldene Platte [???]. Sein
      Song "Candy
      > Shop" zum Film "Get Rich or Die Tryin" hat Platinstatus erreicht.
      > Sein letztes Konzert fand in Warschau statt , es hat mir sehr
      gefallen, und 50 Cent hatte einen großen Auftritt. Er sang die
      Stücke von seiner letzten Platte, die die kritik begeistert hatten.
      > Seine Musik gefällt mir sehr. Ich habe alle seine Cd's. Wenn ich
      nach> Hause komme höre ich immer seine Musik, die mich sehr
      > entspannt.

j.s.
      --
      • jessi_a Re: Prośba o sprawdzenie tekstu 28.10.07, 17:42
        Michas
        mowi sie
        o niemieckim nie masz zielonego pojecia
        wybierz sobie inny przedmiot :)
        • sorsza000 Re: Prośba o sprawdzenie tekstu 28.10.07, 18:22
          A o tym ze nie mam zielonego pojecia to akurat wiem, ale jakos
          bardzo sie tego nie wstydze niecierpie niemieckiego, w tamtym roku
          sie nie przykladalam bo nie liczyl sie do sredniej, ale teraz
          Giertych tak nam narobil ze musze grzecznie i przykladnie odrabiac
          prace domowe z tegożprzedmiotu ;) Dzieki za pomoc, w
          przetlumaczeniu.
          • jessi_a Re: Prośba o sprawdzenie tekstu 28.10.07, 18:38
            a to niemiecki to religia teraz?
            • sorsza000 Re: Prośba o sprawdzenie tekstu 28.10.07, 19:02
              Nie, ale rzadzi sie w szkole tymi samymi prawami co religia (czyt.
              liczy sie do sredniej:))
          • Gość: Magenta Schwan Z przymusu jeszcze nikt niczego się nie nauczył! IP: *.adsl.alicedsl.de 28.10.07, 19:02
            sorsza000 napisała:

> A o tym ze nie mam zielonego pojecia to akurat wiem, ale jakos
            > bardzo sie tego nie wstydze niecierpie niemieckiego
            ==============================

To może byłoby lepiej uczyć się jakiegoś języka, którego byś lubiła?

Może turecki?

Albo ruski?

Albo amerykanski?

Na świecie jest przeszło 300 języków, napewno znajdzie się jakis dla
            ciebie, którego byś mogła polubić.

Z przymusu jeszcze nikt niczego się nie nauczył!

• jecki.p aaaach - ty "niecierpisz" niemieckiego??? 28.10.07, 19:11
            a To czytalas:
            Forum osób interesujących się językiem niemieckim i niemieckim obszarem językowym.

co tu robisz, dziubasku, wieNc ???
            j.
            • sorsza000 Re: aaaach - ty "niecierpisz" niemieckiego??? 28.10.07, 20:55
              Narazie nie ma w moim gimnazjum możliwości wyboru języka, jest tylko
              niemiiecki i angielski, ale już w liceum jest i napewno wiem że
              wybiorę łacinę. A jeszcze co do niemieckiego, może nie jest to jakaś
              skrajna nienawiśc, ale zbytniej sympatii do tego języka też nie
              żywię, weszlam tu bo nie chcę kiblowac w 3 klasie gimnazjum przez
              j.niem., poprosilam grzecznie o pomoc i ją uzyskalam za co
              serdecznie dziekuję, ale nie wiem po co zaraz ta nagonka, troche
              dystansu ;-)
              • jessi_a Re: aaaach - ty "niecierpisz" niemieckiego??? 28.10.07, 21:00
                a i pewnie z polskiego tez ci idzie tak sobie?
                • sorsza000 Re: aaaach - ty "niecierpisz" niemieckiego??? 28.10.07, 21:27
                  Ogólnie na J.Polski nie narzekam, ale muszę stwierdzic, że najlepiej
                  do głowy mi wchodzi historia i to jest mój ulubiony przedmiot ;)
                  • jecki.straight historia! to dobry pomysl... 28.10.07, 21:55
                    ...ja to samo wybralem (kiedys, poza niemieckim ale to inna sprawa).
                    Z dobra znajomoscia historii mozesz prawo studiowac (zrobilem to
                    samo) i nie musisz po studiach jak ci 'germanisci' tutaj na dobe
                    siedzic na szarych forach i czaic sie na niewinnych uczniow!
                    Pozdrawiam

j.s.
                    --
                    • sorsza000 Re: historia! to dobry pomysl... 28.10.07, 22:05
                      Prawo to chyba jedyna sensowna droga jeśli lubi sie historie. Samo
                      studiowanie historii jest chyba nieopłacalne ze wzgledów
                      ekonomicznych, zawód adwokata sędziego czy prokuratora też jest
                      raczej nieosiągalny dla takiego szarego człowieka jak ja, ale np.
                      jakieś prawo gospodarcze to już jest coś co może zaprocentowac,
                      wiele firm poszukuje jakichś doradców. A historię lubię od dziecka,
                      nigdy nie wkuwam jej na pamiec, ale staram się dużo czytac. Od
                      zawsze wiedzialam ze to dziedzina w kierunku której chciałabym się
                      rozwijac. A ty jakie prawo studiowałeś jeśli mogę zapytac ? :)
                      • Gość: borgia jak twój Lieblingssänger jest 5 Cent - to raczej IP: *.iesy.net 28.10.07, 22:17
                        jako doradcę to cię wiDzę - ale w czymś innym...
                        • sorsza000 Re: jak twój Lieblingssänger jest 5 Cent - to rac 28.10.07, 22:26
                          to nie jest moj ulubiony wykonawca, szczerze mówiąc nie słyszałam
                          ani jednej jego piosenki, a wypracowanie akurat o nim bo było mi
                          najłatwiej pisac- cały początek tekstu znalazłam w internecie, wiec
                          szkoda byłoby go zmarnowac ;)
                      • jecki.straight Re: historia! to dobry pomysl... 28.10.07, 22:24
                        Jakie prawo? To dziwne pytanie, chociaz pamietam ze macie w Polsce
                        inny system - studiowalem w Niemczech, wiec nie bylo wybora. Mialem
                        sie nauczyc calego programa - od cywilnego do administracyjnego, od
                        karnego do europejskiego i z powrotem. Zaleta u nas tylko jest taka,
                        ze nie ma ograniczen - kazdy dostaje sie do aplikacji (jesli zdal
                        egzamin). Chyba juz o tym wiesz, odtad jestescie w Unii mozesz tez w
                        Niemczech robic aplikacje po studiach - wystarczy...znajomosc prawa
                        niemieckiego i, niestety, troche jezyka - wiec chyba o tym
                        niemieckim raz jeszcze sie zastanawiasz? System aplikacji sie w
                        Polsce tak szybko nie zmieni...
                        Dobranoc
                        j.s.
                        --
                        • sorsza000 Re: historia! to dobry pomysl... 28.10.07, 22:41
                          Z tego co wiem dostanie się na aplikację w Polsce jest bliskie zeru.
                          Ciągle istnieje łańcuch powiązań- wąska elita, która nie wpuszcza
                          nikogo spoza swojego kręgu. Nie liczy sie wiedza trzeba miec plecy,
                          a ja ich niestety nie mam. Ale nie załamuję się, jeszcze przede mną
                          kilka lat liceum, myślę, że to wystarczająco długi okres czas abym
                          mogła określic się w wyborze kierunku studiów ;) Dobranoc
                        • Gość: borgia no jak na prawnika - na dzisiejsze czasy IP: *.iesy.net 28.10.07, 22:43
                          to znajomość przynajmniej 2 języków obcych - i nie chodzi mi tu
                          wcale przy tym o j. rosyjski! - to absolutny mus - czyli radzę
                          jednak polubić ten niemiecki - jak i tak nie ma innej alternatywy w
                          tej twojej szkole..
                          • sorsza000 Re: no jak na prawnika - na dzisiejsze czasy 28.10.07, 22:48
                            Ale przeciez nie musi to byc akurat niemiecki;) Już kończe gimnazjum
                            w tym roku i w liceum mogę juz wybrac sobie drugi język, myślę nad
                            łaciną, ew. francuskim, ale wiem że łącina będzie napewno mniej
                            przydatna niż np. niemiecki. Z drugiej strony trudno uczyc się
                            czegoś na siłę.
                            • Gość: borgia no ale po co tracić czas-jak już teraz masz okazję IP: *.iesy.net 28.10.07, 23:04
                              się już czegoś zacząć uczyć - nie kapuję ciebie w ogóle..... A
                              łacina jest potrzebna adwokatowi - szczególnie temu "od gospodarki" -
                              jak głuchemu walkman...
                              • sorsza000 Re: no ale po co tracić czas-jak już teraz masz o 29.10.07, 07:57
                                Wiem ze nie jest potrzebna, ale bardzo mi sie podoba, a niemiecki
                                wogole mi nie wchodzi do glowy nic a nic wiec sobie go chyba
                                podaruję, w koncu nic na sile, ostatecznie jeszcze jest jeszcze do
                                wyboru francuski hiszpanski ;) Narazie bardzo skupilam sie na
                                angielskim , bo to niezbedna podstawa w dzisiejszych czasach,
                                zapisalam sie dodatkowo do szkoly prywatnej, bo w publicznej robia
                                wszystko po lebkach, tymbardziej w mojej. Mysle ze dobrze zrobilam w
                                koncu w tym wieku chlonie sie wiedze jak gabka (zkoda ze niemiecki
                                mi tak nie wsiaka:P)
                      • konrad-walenrod Der Unterschied zwischen Gott und den Historikern 29.10.07, 09:10
                        sorsza000 napisała:

. A historię lubię od dziecka,
                        > nigdy nie wkuwam jej na pamiec, ale staram się dużo czytac. Od
                        > zawsze wiedzialam ze to dziedzina w kierunku której chciałabym się
                        > rozwijac.
                        ======================================

>>Der Unterschied zwischen GOTT und den HISTORIKERN

besteht hauptsächlich darin,

dass Gott die Vergangenheit

nicht mehr ändern kann.<<

Samuel Butler
                        (1612 - 1680)

• jecki.straight Was ich schon immer fragen wollte: 29.10.07, 15:20
                          bist Du eigentlich identisch mit Magenta Szwanc? Der Stil, nicht nur
                          optisch, ist irgendwie ähnlich, aber die Witze von Magenta sind
                          gefälliger...

j.s.
                          --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka