brzuchjakpilka 30.05.08, 21:45 czy blonnik zawarty w jedzeniu to chyba nie bezdie Zellulose..Faserstoffe? co to znaczy w ogole Faserrstoffe? peczniec- quellen? mam na mysli ze ten blonnik mi specznial w jelicie dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzuchjakpilka Re: i od tego 30.05.08, 22:30 jecki tym razem tak pamietazs pewnie moj brzuch z tamtego roku :) od tego czasu schudlam 8 6 kilo i brzuch stracilam, chcialam si eoczysici wiec zamowilam na slepo kuracje w netu(glupota wiem ok,niewazne) i mi ten blonnik tak rowalil jelita ze teraz pomimo 6 kilo mnieij wygladam tak smao jak przed rokiem!. ale chyba Zelulosse pasuje co? lekarze nie znaja tej kuracji, i nie wiedza co mi jest, a ja ledwo chodze, (nie chodzi wiec o wglad tym razem) i musze sie jakos z löekarzem dogadac, przynjamniej moje zdanie wyrazic. pomozesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_mina Re: 6 mialo byc:) 31.05.08, 13:34 de.wikipedia.org/wiki/Ballaststoff Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Aber Kühe können es. 31.05.08, 13:52 zielona_mina napisała: ### Ballaststoffe sind weitgehend unverdauliche Nahrungsbestandteile, meist Polysaccharide, die vorwiegend in pflanzlichen Lebensmitteln vorkommen. Sie können durch die Enzyme im Dünndarm nicht zerlegt und vom Stoffwechsel daher nicht direkt aufgenommen werden. ### Aber Kühe können es. Sind Kühe schlauer als Menschen? Odpowiedz Link Zgłoś