Dodaj do ulubionych

Dobra szkola ang. do CAE

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 16:26
Hejka wszystkim! Poleccie szkole jezykowa przygotowujaca do CAE w W-wie
(Mokotow, Centrum), z wykwalifikowanymi lektorami, ktorzy wiedza jak uczyc.
najlepiej skorzystac z oferty zareklamowanej szkoly, nie mam zamiaru wybierac
w ciemno. Juz raz nadzialam sie. Nie chcialabym zeby to sie powtorzylo.
dzieks!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lotniczka Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.lot.pl 13.08.04, 12:13
      DOlaczam sie do pyatania. Martynka gdzie sie nadzialas tzn ktorej szkoly nie
      polecasz?
      • Gość: Martynka Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 18:35
        nie chodzi o angielski tylko o wloski. Chodzilam od marca do czerwca do TFLS i
        zaluje tego niesamowicie. Na miejsce native speakera, ktory zrezygnowal, mial
        sie pojawic nastepny. Taa, gucio, przyszedl Polak. Ten native nie mial
        przygotowania pedagogicznego, rzucalo sie w oczy na kilometr. I takich ludzi
        zatrudniaja!! A pisza oczywiscie co innego. U tzw. pan sekretarek totalna
        olewka, traktuja klienta jak zlo konieczne, nic nie wiedza. Na lekcjach malo
        pomocy dydaktycznych itd itp. Dobrze, ze kocham wloski, bo inaczej chyba bym
        dobrowolnie zrezygnowala (jak zreszta kilka osob).
        Nie wybierajcie tej szkoly!!!!!!!!!
        • Gość: wojtas Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 07:23
          Oj nauka boli, ale jak juz mam sie uczyc, to w TFLS, bo to jest moja któraś
          szkoła z rzędu i rożnica w stosunku do poprzednich jest wyrazna. Raz, w jednej
          szkole nauczycielem był jakający się angol, no istna teatr. Tutaj nie ma
          jakichś niespodzianek tego typu, atmosfera w porzo, gościu z którym mamy
          zajęcia jest spox i widzę sa postępy. W grudniu mam cae - zobaczymy, ale jak
          zdam, to zapisuje się na proficiency.
    • Gość: lotniczka Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.lot.pl 16.08.04, 08:20
      JAk to wloski, przeciez jestesmy na English only ;)
      • Gość: baba Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 13:21

Ja sie przygotowywalam w Lingwiscie. Zdalam, jak prawie wszyscy.
        W sekretariacie jest milo, profesjonalnie, czuje sie dbalosc o klienta.
        Dogodne raty.Mialam naprawde swietnego nativa.
        Pozdrawiam
      • Gość: Martynka Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 13:43
        no dobra, ale wypowiadam sie ogolnie o szkole. Jesli prowadzili taki gowniany,
        za przeproszeniem kurs wloskiego, to mozna sie spodziewac, ze pozostale tez
        pozostawiaj wiele do zyczenia no nie?
    • brasilka2 Re: Dobra szkola ang. do CAE 16.08.04, 13:30
      Baaardzo sobie chwalę EnglishFirst przy Marszałkowskiej 1. Chodziłam tam na
      konwersacje + CAE. Oczywiście wszystko zależy od lektora, ale tam trzeba
      naprawdę mieć pecha, żeby trafić na kogoś słabego.
    • lenka_style Re: Dobra szkola ang. do CAE 17.08.04, 15:10
      ja się nie wypowiadam dobrze o English First
      chodziłam tam na kurs do Proficiency, nie byłam zadowolona
      lektorka wprawdzie cudzoziemka (Amerykanka), ale zajęcia jakieś takie nudnawe,
      mało się nauczyłam
      miałam poczucie, że pani mało błędów mi poprawia, a to nie dlatego, że ich nie
      robiłam
      była b. sympatyczna, ale chyba miała niewielkie doświadczenie jako nauczycielka
      za to na CAE chodziłam do Poligloty na Działdowską i mogę spokojnie polecić tę
      szkołę
      ale to było ładnych kilka lat temu, więc nie wiem, czy coś się nie zmieniło :-
      )..
      • Gość: lotniczka Re: Dobra szkola ang. do CAE IP: *.lot.pl 18.08.04, 08:44
        Chyba zdecyduje sie na Lingwiste. Maja przystepne ceny, nie za wysokie ale nie
        na tyle niskie zeby cos brzydko pachnialo. No i kilka osob sobie chwali. Jak
        myslicie?
    • Gość: Madzia Super lektor!!! IP: *.chello.pl 01.09.04, 13:43
      Moim zdaniem nauka prywatnie jest duzo lepsza od nauki w szkole.
      Przygotowywalam sie do cae i cpe goscia ktory uczy w domu po 3, 4 osoby w
      grupie. Doskonale zna egzaminy bo sam egzaminowal, ma mase oryginalnych
      materialow i past papers z cambridge. Zdalam cpe na b!

Zanim zdecydujesz sie na szkole zadzwon do niego i przekonaj sie sama.
      448-04-99 (David)
      • Gość: baba Re: Super lektor!!! IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 18:34

A ile sobie winszuje za godzine, bo rozumiem, ze koszty lekcji rozkladaja sie
        na te pare osob ?
        Sama myslalam o takiej formie, ale na indywidualne lekcje nie bardzo mnie w
        tej chwili stac, naszkole czasu nie mam. Gdzie on mieszka ?
        • Gość: kasia Re: Super lektor!!! IP: *.chello.pl 01.09.04, 19:10
          ursynow 50 m od metra wiec dojazd dobry. 60 zl za lekcje 91,5h) co jak kiedys
          obliczlam jest taniej niz wiekszosc szkol. raz w tugodniu kladzie duzy nacisk
          na prace samodzielna co mi bardzo odpowiadalo bo tez nie mam duzo czasu.
          sama z nim pogadaj to sie dowiesz najlepiej.

Powodzenia
          • Gość: ja do Kasi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.04, 19:12
            A dlaczego w poprzednim poście byłaś Madzią? Jako Kasia nałogowo reklamujesz
            tego lektora, a tu nagle zmiana imienia?
            • Gość: Kasia Re: do Kasi IP: *.chello.pl 02.09.04, 19:46
              ZA DUZO CZASU SPEDZAM W FORUM ;) zaczuna mi sie mieszac w glowie.
          • Gość: baba Re: Super lektor!!! IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 20:42

Dzieki,
            ale czy dzieli sie koszty czy 60 od lba ?
            Te grupe to samemu trzeba zmontowac ?
            • angel.28 Re: Super lektor!!! 02.09.04, 20:18
              Polecam Lingwiste w Al.Ujazdowskich i koniecznie lektor p.Marek Doskocz.
              Przygotowywal mnie do CAE zdalam na B. Jest naprawde swietny.Lingwista ok,
              niedrogie kursy i - zwroccie uwage - 2* 3 godz lekcyjne, a nie 2*2 jak
              wiekszosc szkol.
            • Gość: do Re: Super lektor!!! IP: *.chello.pl 04.09.04, 23:23
              60 od osoby, grupy on sam sklada.
              • Gość: baba Re: Super lektor!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.04, 23:33

To on jest super zdzirusek !
                Za tyle to ja moge miec indywidualne lekcje...
                Przeplacilas czterokrotnie, no ale moze stac Cie na to.
                Pozdrawiam
                • Gość: Kasia Re: Super lektor!!! IP: *.chello.pl 06.09.04, 16:24
                  Warto bylo, mam gwarancje ze nauczyciel dobry a duzo taniej niz w bc a tylko
                  tam maja naprawde profesjonalnych nauczycieli.

Pracowalam w szkole jezykowej duzej 'renomowanej' w wawie dlatego nigdy nie
                  pojde to zednej szkoly jezykowej.
                  Pozatym do fce, cae i cpe lepiej jest w malej grypie niz samemu bo wazne jest
                  kontakt z jezykiem w kazdej formie od innych mozna sie duzo nauczyc trzeba
                  wspolpracowac zwlaszcza w speaking. Indywidualnie sie duzo mioej uczysz niz w 3-
                  4 osoby, lekcje indywidualne dobre sa dla pocxarkujacych a grupa powyzej 4 osob
                  jest za duza. W szkolach jezykowych biora kupe kasy za tak male grupy.

Musle ze nie znasz rynku nauki jezykow 60,- za 90 min z dobrym profesjonalista
                  w 3 osoby, to swietna cena ;)
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: baba Re: Super lektor!!! IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 17:28

Akurat znam rynek, bo nie dalej jak rok temu szukalam kursu na CAE i
                    interesowalam sie tez nauka indywidualna.
                    Otoz kwalifikowany nativ z kilkuletnim doswiadczeniem bral 65zlp za 60 min
                    INDYWIDUALNYCH lekcji. Jesli mialabym jeszcze ze 2 osoby, to bralby niewiele
                    wiecej (co zrozumiale- wiecej sprawdzania naszych wypocin w domu).

Poniewaz podobnie jak Ty uwazam, ze fajniej jest w malej grupie, wiec trafilam
                    do Lingwisty-grupa 5 osob, godzina kosztowala mnie ok 25 ZL, zajecia prowadzone
                    bardzo dobrze, rowniez robilismy mnostwo testow.\

Zatem nie wmawiaj tu ludziom cudow kochana- facet, ktory bierze 240ZLP ZA
                    GODZINE ZEGAROWA(?) nie jest normalnym zjawiskiem na rynku.
                    Jesli nie trafilas nikogo dobrego taniej, to znaczy, ze slabo szukalas.
                    Na pewno jednak Twoja informacja przyda sie majetnym forumowiczom i
                    zachwalanie dobrego lektora jest zjawiskiem jak najbardziej pozadanym.

Swoja droga reklama, jaka mu robisz sugerowalaby nie tylko profesjonalne
                    zaangazowanie...
                    • Gość: baba Re: Super lektor!!! IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 17:36

A , i nie jest prawda, ze tylko w BC maja profesjonalnych lektorow- Twoje
                      osobiste niemile doswiadczenia moga byc bardzo subiektywne.
                      I jakim cudem wyszlo Ci, ze tam jest drozej niz 60 zl od osoby za godzine ?
                      Za 70 godzinny kurs placi sie 22oo- wychodzi 30 zl za godzine w grupach
                      12 osobowych.
                      Ja mialam 25 za 5 osob w Lingwiscie- naprawde warto sie rozejrzec i dobrze
                      poszukac, no ze sie ma kase.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: JK Re: Super lektor!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 17:31
                    Gość portalu: Kasia napisał(a):
                    Warto bylo, mam gwarancje ze nauczyciel dobry a duzo taniej niz w bc a tylko
                    tam maja naprawde profesjonalnych nauczycieli.

Nie zgadzam się, że w BC mają profesjonalnych nauczycieli. Panie lektorki z BC,
                    które widziałam w akcji (mówienie po angielsku przy różnych okazjach) niestety
                    wymowę i akcent miały takie, że moi znajomi nie-profesjonaliści mają lepsze. Ja
                    wiem, że wymowa i akcent to nie wszystko (i coraz mniejszy nacisk się na to
                    kładzie), ale jednak. Wydaje mi się, że jeśli pracuje się w instytucji, która
                    chyba z założenia ma (miała) m.in. uczyć angielskiego angielskiego, to powinien
                    być to jednak język w miarę czysty. Być może panie mają bardzo szeroką wiedzę
                    na temat języka czy samych egzaminów, natomiast nie przeceniałabym ich
                    umiejętności, a już na pewno nie powiedziałabym, że tylko tam pracują
                    profesjonaliści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka