Dodaj do ulubionych

Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister?

IP: *.client.comcast.net 11.11.04, 20:39
Obserwuj wątek
    • republican Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 04:47
      Master of Science in (Electrical Engineering)
      • ania_2000 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 07:26
        a czym sie rozni Bachelor od Master? i czy moze byc Master of Science in
        Ekonomics???
        • u-boot_88 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 09:24
          bachelor raczej rzadko używane. Zawsze można rzucić ogólnikowe "I have obtained
          a degree in....". Jeśli to naprawdę Economics, to M.Sc.
        • ineess Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 09:44
          W naukach humanistycznych:
          Master - magister
          Bachelor - licencjat
      • justa_79 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 14:23
        ale to chyba nie dotyczy kierunków humanistycznych i artystycznych? dla takich
        chyba stosuje się MA.
        • Gość: Pielegniarz A ja jestem magister-biolog licencjat-pielegniarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:19
          Jak mam to napisać w CV :-)?
          • i.c.sparks Re: A ja jestem magister-biolog licencjat-pielegn 13.11.04, 15:57
            Masters of Science in Biology
            protist.biology.washington.edu/teachers/Masters/Masters.html
            Bachelor of Science in Nursing
            www.universities.com/Distance_Learning/Degrees_Bachelor_Degrees_Nursing.html
        • Gość: ania Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? IP: 157.25.152.* 13.11.04, 14:49
          Właśnie że Bachelor i Master jak najbardziej się odnoszą do kierunków
          humanistycznych. Bachelor of arts to licencjat (w/w studiów) a Master of Arts
          to magister nauk humanistycznych.
          • justa_79 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 15.11.04, 10:05
            wiem, że Bachelor i Master odnoszą się do kierunków humanistycznych. napisałam
            wyraźnie, że MSc (Master of Science) nie odnosi się do humanistycznych, tylko
            właśnie MA (Master of Arts).
            • i.c.sparks Re: Masters vs. Bachelor 16.11.04, 07:24
              Sa tytulami zarowno w naukach scislych jak i humanistycznych. Czym sie roznia?
              Iloscia wymaganych godzin - niczym wiecej. W obu przypadkach pisze sie prace.
              Tytul "Bachelor" otrzymuje sie na ogol po czterech latach studiow, dopiero po
              jego otrzymaniu mozna zaczac starac sie o program przynoszacy tutul "Masters" -
              zwykle dodatkowe 2 lata.

So, in the nutshell - you have to have Bachelor before you can get Master.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka