Gość: ania IP: *.client.comcast.net 11.11.04, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
republican Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 04:47 Master of Science in (Electrical Engineering) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 07:26 a czym sie rozni Bachelor od Master? i czy moze byc Master of Science in Ekonomics??? Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 09:24 bachelor raczej rzadko używane. Zawsze można rzucić ogólnikowe "I have obtained a degree in....". Jeśli to naprawdę Economics, to M.Sc. Odpowiedz Link Zgłoś
ineess Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 09:44 W naukach humanistycznych: Master - magister Bachelor - licencjat Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 12.11.04, 14:23 ale to chyba nie dotyczy kierunków humanistycznych i artystycznych? dla takich chyba stosuje się MA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielegniarz A ja jestem magister-biolog licencjat-pielegniarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:19 Jak mam to napisać w CV :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
i.c.sparks Re: A ja jestem magister-biolog licencjat-pielegn 13.11.04, 15:57 Masters of Science in Biology protist.biology.washington.edu/teachers/Masters/Masters.html Bachelor of Science in Nursing www.universities.com/Distance_Learning/Degrees_Bachelor_Degrees_Nursing.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? IP: 157.25.152.* 13.11.04, 14:49 Właśnie że Bachelor i Master jak najbardziej się odnoszą do kierunków humanistycznych. Bachelor of arts to licencjat (w/w studiów) a Master of Arts to magister nauk humanistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Jak napisac w CV o wyksztalceniu? Magister? 15.11.04, 10:05 wiem, że Bachelor i Master odnoszą się do kierunków humanistycznych. napisałam wyraźnie, że MSc (Master of Science) nie odnosi się do humanistycznych, tylko właśnie MA (Master of Arts). Odpowiedz Link Zgłoś
i.c.sparks Re: Masters vs. Bachelor 16.11.04, 07:24 Sa tytulami zarowno w naukach scislych jak i humanistycznych. Czym sie roznia? Iloscia wymaganych godzin - niczym wiecej. W obu przypadkach pisze sie prace. Tytul "Bachelor" otrzymuje sie na ogol po czterech latach studiow, dopiero po jego otrzymaniu mozna zaczac starac sie o program przynoszacy tutul "Masters" - zwykle dodatkowe 2 lata. So, in the nutshell - you have to have Bachelor before you can get Master. Odpowiedz Link Zgłoś