vladimirputin 15.07.05, 12:18 Próbował ktoś może programów które tłumaczą z pl-ang i odwrotnie? Interesuje mnie jaka jest poprawność przetłumaczonego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lynnl Re: Programy do tłumaczeń 15.07.05, 12:46 Poprawnośc jest tragiczna, szkoda gadać.W ogóle po polsku nie można zrozumieć o co chodzi w zdaniu przetłumaczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
vladimirputin Re: Programy do tłumaczeń 15.07.05, 13:01 Dzięki, bo dzwonili do mnie z takiej firmy oferującej taki program - że niby 800 000 słów w bazie itd, ale zupełnie nie wiedziałem co o tym myśleć. Chyba ich poproszę o zrobienie mi jakiejś próbki. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Programy do tłumaczeń 15.07.05, 21:11 Oto teks twojego powyższego posta przetłumaczony przez jeden z takich programów: Thanks, because they rang to me from such offering such programme firm - that supposedly 800 000 words in base itd, ale I did not know what about this to think completely. Probably I will ask them about making to me some sample Odpowiedz Link Zgłoś
pomponick Re: Programy do tłumaczeń 15.07.05, 23:07 Gosh, I should invest in such a thing... It really cheered me up:))) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Programy do tłumaczeń 16.07.05, 09:53 tłumaczenie na ang. to jeszcze nic, zdecydowanie lepsze jest tłumaczenie na polski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Programy do tłumaczeń 16.07.05, 10:18 Taki program JEST przydatny bo masz już napisane większość słówek i zerkając na źródło wystarczy tylko zrobić aranżacje wyrazów i wybrać synonimy. Niektóre zdania wychodzą całkiem poprawnie, inne wcale. Raczej polecam, chociaż przy pewnych tekstach jest ten program bezużyteczny. Użyłem English Translator 3, Techlandu. Odpowiedz Link Zgłoś