Dodaj do ulubionych

natural thinking

26.11.06, 22:26
co to znaczy po polsku? tłumacząc dosłownie zabrzmi to nieciekawie

po wpisaniu frazy w google wyskoczyła mi strona z muzyką relaksacyjną, nic ciekawszego nie znalazłem

może to jest prostsze niż mi sie wydaje, ale mam dziure w mózgu

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • efedra Re: natural thinking 26.11.06, 23:20
      henryczek-czewa napisał:

> co to znaczy po polsku? tłumacząc dosłownie zabrzmi to nieciekawie
      >
      > po wpisaniu frazy w google wyskoczyła mi strona z muzyką relaksacyjną, nic ciek
      > awszego nie znalazłem

Krotko patrzyles. Widziales tylko pierwsza pozycje. Dalej jest sporo o mechanizmach naturalnego
      myslenia w przeciwstawieniu do inteligencji komputerowej.
      • henryczek-czewa Re: natural thinking 27.11.06, 00:24
        no widocznie nie jestem az takim orłem żeby przebrnąć przez wywody nt "natural thinking" skoro zapytałem się o znaczenie tego terminu na forum:]
        więc co to oznacza? naturalne myślenie?niespotkałem się z tym w języku polskim więc myślę ze jest jakieś inny polski odpowiednik "natural thinking".
        Jest?

:)
        • mudzyn7 Re: natural thinking 27.11.06, 13:03
          Z tego co sie doczytalem, to znaczy zeby AI Artificial Inteligence myslala tak jak ludzie, innymi slowy algorytmy i inne tp. zaprogramowane...na przyklad mowisz do mechanicznego pieska: siad, i on siada...a dalej to juz tylko "Terminator"
          • rhynox Re: natural thinking 28.11.06, 00:37
            kiedys Stannosz podawala w jakims wywiadzie taki przyklad natural thinking.
            jesli powiesz 'idz do sklepu i kup chleb, maslo lub margaryne' to natural
            thinking ci pozwoli zrozumiec ze chodzi o chleb i jedno z dwojga: chleb lub
            margaryne a nie jedno z tych trzech produktow.
            Ale nie wiem czy oby moje rozumowanie sluszlym jest.
            • efedra Re: natural thinking 28.11.06, 01:19
              rhynox napisała:

> kiedys Stannosz podawala w jakims wywiadzie taki przyklad natural thinking.
              > jesli powiesz 'idz do sklepu i kup chleb, maslo lub margaryne' to natural
              > thinking ci pozwoli zrozumiec ze chodzi o chleb i jedno z dwojga: chleb lub
              > margaryne a nie jedno z tych trzech produktow.
              > Ale nie wiem czy oby moje rozumowanie sluszlym jest.

Nie wiem, kto to jest Stannosz, ale ten przyklad bardzo jest metny.
              Niezaleznie od tego, co sie rozumie przez naturalne myslenie (m.in. "naturalne myślenie ucznia i
              metoda matematyczna" - to z gugla), padlo pytanie o polski odpowiednik "natural thinking".
              No wiec jest to "naturalne myslenie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka