Gość: Bielańczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 08:50 Mam pytanko do szanownych forumowiczów jak przesłać film z kamery ( dokładnie z kasety) i jakim programem na komputer żeby był na dysku twardym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arcadio Re: Panasonic NV GS11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:38 Jesli masz kamere cyfrowa, potrzebujesz gniazdka FireWire w komputerze - albo trzeba kupic karte firewire (od 150 pln, moze nawet taniej) albo miec plyte glowna juz z gniazdkiem firewire. A potem jest juz bardzo latwo, Windows XP sam rozpoznaje i zgrywa filmy, a do kazdej karty firewire sa dolaczone programy. Najlepszy do tych sprawa jest program Adobe Premiere. Jesli masz kamere analogowa, potrzebujesz karty do przechwytywania obrazu (capture card) - z wejsciami typu chinch lub nawet s-video hope it will help Natomiast ja mam pytanie jak sprawuje Ci sie ta kamerka? Warto ja kupowac? arcadiotelefon@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielańczyk Re: Panasonic NV GS11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:05 Na wstepie wielkie dzieki za pomoc. Jeśli chodzi o kamere to popsuła sie juz po tygodniu . nagrywała głos bez obrazu .Odałem do naprawy gwarancyjnej i tam juz zreperowali z adnotacja odblokowanie przesłony .Teraz chodzi extra a zoom 24 jest naprawde niezłym bajerem nieżle przybliża .Osobiście teraz uzbierał bym wiecej kaski i kupił bym model NV GS15 . Odpowiedz Link Zgłoś