Dodaj do ulubionych

cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i reklamacją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:43
Hej

od kilku miesięcy mam cyfrowy polsat. Wszystko było OK, ale od paru
dni dekoder nie włącza się od razu, lecz dopiero po paru minutach
różnych dziwnych zabiegów z naszej strony (nie chcę ich tu już
opisywać, z braku czasu).

Co gorsza, dodzwonienie się na ich infolinię (płatną!) graniczy z
cudem. Dzisiaj usłyszeliśmy (jak już sforsowaliśmy bardzo wolno
recytującą automatyczną sekretarkę), że jestesmy w kolejce do
konsultanta na 41 miejscu!

Czy ktoś miał podobny problem? Jak to można rozwiązać?

pzdr.
Obserwuj wątek
    • nocebo Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 30.08.08, 17:22
      Infolinia cyfrowego polsatu to 0-801-cośtam, więc trudno mówić że
      jest ona płatna.
      • Gość: gość Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 18:59
        Oczywiście, że płatna. jedna minuta kosztuje tyle, co jeden impuls.
        Bezpłatne są te zaczynające się od 0800.

Jak nie wiesz, to nie wprowadzaj ludzi w błąd.
        • nocebo Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 31.08.08, 19:24
          Cyfrowy Polsat nie zarabia na tych telefonach (a wręcz dopłaca
          operatorom telefonicznym).
          Jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem, to nie zabieraj głosu.

Każdy świadomy mieszkaniec Polski wie ile kosztuje połącznie z 0-
          801, więc nie zabłysnąłeś wiedzą :D
          • Gość: gość Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:33
            @ nocebo

Wygłupiłeś się, pisząc, że o801 nie jest płatna, a później
            nadrabiasz miną w sposób wyjątkowo arogancki.
        • Gość: niro Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 19:26
          A nie ma mozliwosci zamiany dekodera u sprzedawcy ( dealera) ? Mi dekoder n-ki
          wymienili na sprawny bez problemu.
          • Gość: jablko Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: 85.232.226.* 01.09.08, 07:51
            W Polsacie nie możesz wymienić dekodera (teoretycznie). Kupiłem u
            nich dekoder na czas mistrzostw europy. Podłączyłem, aktywowałem
            telefonicznie i mecz Polska-Niemcy ukazał się na ekranie. Następnego
            dnia po pracy włączam dekoder i... poleciał z niego tylko dymek.
            Dzwonie na tę cudowną infolinię, jestem oczywiście daleko w kolejce,
            ale czekam włączając telefon na głośnomówiący. Po kilkudziesięciu
            minutach połaczenie i po zreferowaniu sprawy dowiaduje się, że nie
            mogę wymienić dekodera. Mam go zawieźć do serwisu tam ocenią z
            czyjej winy nastąpiła usterka, a potem naprawią, co może potrwać
            parę tygodni. Dekoder kupiłem na własnie trwające ME, a mam czekać
            parę tygodni??? Całe szczęście, że zakupu dokonałem w supermarkecie.
            Wystarczyło więc przedstawić paragon i wymienili sprzet bez słowa.
            • Gość: krzyshtof Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: 91.206.211.* 29.12.08, 18:22
              1) 0-801 jest płatne za czałe połaczenie jak za 1 impuls - proszę zajszeć do
              taryfy operatora, gorzej ma się sprawa jak się dzowni z komórki
              2) sprawy związane z dekoderem załatwiajcie u sprzedawcy (najlepiej wpunkcie CP
              nie przez infolnię, Oni rzadko kiedy sa niestety pomocni
          • Gość: renixonka Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.09, 10:24
            Jak dlugo musialas es czekac na wymiane dekodera ?
      • Gość: gosć Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: 80.54.93.* 15.03.10, 13:02
        ale dzwoniąc z komórki (bo nie ma sie dostępu do stacjonarnego)traci się krocie
        i po odczekaniu 20-30 min. w kolejce oczekujących nic sie nie załatwi
        !!!!oburzające najlepiej jeżeli nie jest się z Warszawy (GDZIE MAJĄ SIEDZIBĘ
        -PODOBNO)nie plątać się z nimi bo nawet listownie nie można nic załatwić
        szwindel i oszustwo!!!
    • Gość: renixonka Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.09, 10:20
      hej
      Mieszkam w Niemczech i tez mam ogromny problem z dekoderem od
      momentu kupna a to jest dwa miesiace calkowicie nie dziala i tez
      dzwonilam na infolinie i czekalam 20 min.+ 56 min rozmowy a rozmowy
      z Niemiec na komorke infolini sa bardzo drogie.Tez szukam pomocy
      przez internet jak zrezygnowac z tej umowy z polsatem.Moze ty masz
      pomysl.
      Pozdrawiam renixonka
      • des4 Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 06.02.09, 13:47
        no to masz przechlapane...ze swoje zreszta winy, bo w umowie z
        operatorem jest ponukt dotyczacy użytkowania sprzetu na terenie
        Polski...
      • Gość: kamyk Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 07.04.09, 01:31
        witam, nie bede sie dlugo rozpisywal na temat moich przejsc z polsatem, napisze
        tylko ze od 4 miesiecy nie moge korzystac z telewizji poniewaz nie potrafia
        przyslac mi nowego dekodera (stary sie zepsul wiec zaproponowano mi nowy za
        169zl - oplata uiszczona zaraz po telefonie na podane konto), ale do sedna, oto
        moj apel do was:
        - zglaszajcie takie sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów (kazde wieksze miasto
        takowego posiada), ja sprawe zglosilem i Rzecznik zajal sie ta sprawa wysylajac
        do polsatu stosowne pismo, ale teraz najwazniejsze - Rzecznik Konsumenta ma moc
        prawna nakladania kary grzywny w wys od 2000zl w wzyz na firmy ktore nie udziela
        odpowiedzi na jego pismo w ciagu 14 dni kalendarzowych, ja wlasnie trzymam
        kciuki bo jeszcze tylko 2 dni i w koncu sie im do skory dobiore. Grzywna moze
        byc nakladana parokrotnie az do skutku, takze ludzie apeluje zglaszjcie sie do
        rzecznikow konsumenta!!! W razie pytan czekam na maile: kamyk8450@wp.pl
        • Gość: Z Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 17:10
          Dzwonisz, biegasz do Rzecznika... tracisz czas.
          Poszedłbyś do najbliższego Punktu Sprzedaży i wymieniliby Ci sprzęt
          od ręki.

Najprostrze rozwiązania są najlepsze!
          • rybka.11 Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 23.06.10, 18:54
            Gość portalu: Z napisał(a):

> Dzwonisz, biegasz do Rzecznika... tracisz czas.
            > Poszedłbyś do najbliższego Punktu Sprzedaży i wymieniliby Ci sprzęt
            > od ręki.
            >
            > Najprostrze rozwiązania są najlepsze!
            propozycją zakupu nowego dekodera!! Szlag mnie trafia - abonament opłacilam im z
            góry za rok - umowę mam do konca kwietnia 2011 - wiec lecą ze mna w kulki juz
            ponad miesiąc!!! Punkt sprzedaży nie chce mi sprzedac dekodera, bo twierdza, ze
            musi on byc kompatybilny z karta, która mam w dekodrze...
            • swojadroga Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 29.06.10, 13:24
              Najbliższy Punkt Cyfrowego Polsatu ma obowiązek obsłużyć takiego klienta. Przy
              umowie z okresem podstawowym również można otrzymać nowy dekoder. Sugeruję
              jednak nie kupować takiego dekodera na własność znowu tylko skorzystać z oferty
              na udostępnienie bez opłat dzierżawnych (w zależności od posiadanego pakietu
              może pojawiać się takowa opłata).
              W Punkcie MUSZĄ sprawdzić jaką ofertę mogą zaproponować klientowi.
              Karta w dekoderze Cyfrowego Polsatu jest przypisana do modułu dostępu
              konkretnego dekodera i nie działa w innym. Zatem Punkt wydaje nowy dekoder z
              nową kartą. Proponuję odwiedzić inny punkt.
    • Gość: Anonim Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 09:04
      Witam
      Ja mam również podobny problem ale tylko jeśli wyłączą prąd np. w nocy to rano
      świeci mi zielone swiatełko na dekoderze i nic się ni włącza.
      • swojadroga Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla 13.03.10, 09:11
        Wyłącz z sieci i włącz. Poza tym zainwestuj w dobrą listwę przepięciową (nie przedłużacz z wyłącznikiem).
    • Gość: Z Re: cyfrowy polsat - problemy z dekoderem i rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 17:06
      Idź do najbliższego Punktu Sprzedaży i wynienią Ci sprzęt od ręki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka