Dodaj do ulubionych

TV LCH Philips - serwis (żenada !)

IP: 81.15.160.* 05.03.09, 10:40
do tej pory polecałem produkty Philipsa, zarówno te z działu AGD jak i RTV,
ale... do do czasu...

.. kiedy mój TV LCD Philips 42PFL9632 znalazł się w serwisie "fabrycznym" -
rozumiem - wszystko się może popsuć...

5 lutego 09 zgłosiłem do BOKu potrzebę naprawy gwarancyjnej - następnego dnia
serwis centralny Philipsa z Radomia, swoim transportem odebrał TV aby zawieść
go do naprawy, do Ciechanowa (?!?), przy okazji rozmów wszyscy potwierdzali,
ze standardowo naprawy trwają ok 2 tygodni .... jest dobrze - pomyślałem ...
6.02 na stronie serwisu pojawił się wpis "czeka na części" .. po kilku dniach
zadzwoniłem do serwisu z pytaniem co się zepsuło i kiedy mogę się spodziewać
naprawy - i tutaj BOK serwisu - czyli przysłowiowa "blondynka" (przepraszam
wszystkie blondynki) stwierdził że "na komputerze takich danych nie ma i
niczego nie wie, ale naprawy z reguły trwają dwa tygodnie ... "
Po kolejnym tygodniu i kolejnym telefonie BOK serwisu potwierdził tylko, że
czekają na części (z Holandii), a kilka dni temu na stronie serwisu pojawił
się wpis "potwierdzony termin wysyłki części 24 MARCA !!!

Co na to BOK Philipsa ? - zastępczych TV nie posiadają, gwarancja zobowiązuje
tylko do naprawy a tam nie ma nic o terminach a jak bardzo chcę to mogę złożyć
zażalenie do Philipsa ...

zrobiłem to poprzez stronę philips.pl - i oto jaką dostałem odpowiedź:

na moją prośbę (maila do Philips) o reklamację terminu wysyłki części z
Holandii (to chyba państwo w zjednoczonej Europie ?) lub dostarczenie nowego,
sprawnego TV, otrzymałem odpowiedz z Philipsa:

"Dziękujemy za kontakt z firmą Philips.

W nawiązaniu do otrzymanego e-maila informujemy, iż termin wysyłki części
potrzebnej do naprawy Pana TV to 24.03.2009. Niestety nie mamy możliwości
przyspieszenia tego terminu. Prosimy o cierpliwość.

W razie dodatkowych pytań, prosimy o ponowny kontakt."

więc jest tak jak przewidywałem - pisanie skargi na firmę i adresowanie jego
do tej firmy to tylko strata czasu która pozwala zdać sobie sprawę co znaczy
klient wobec dużego konsorcjum.

A tak na marginesie to myślę, że w tak często dzisiaj wymienianym Gabonie,
sprawa mogła by być rozwiązana dużo sprawniej ....

Reasumując - 7 tygodni na wysyłkę części, transport części do serwisu w
Radomiu (Ciechanowa ?) pewnie kolejne 2, naprawa 2, itd .... a jak się okaże,
że serwis się pomylił i nie zamówił tego co się popsuło albo dostarczyli to
czego nie powinni ??????? - strach się bać ... chyba kupię nowy TV ale już z
pewnością (!) nie Philipsa.

Wniosek: jeśli ktokolwiek rozważa zakup TV Philipsa i chce go oglądać - niech
kupuje od razu dwie sztuki, albo niech się dobrze zastanowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: qqla Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 22:28
      właśnie wracam ze strony serwisu a tam ....

"WYMIANA EKRANU ZREALIZOWANE dnia :06.03.2009"
      status "NAPRAWIONE"

czyżby pomogła moja korespondencja do Philipsa ?
      a może opisy zamieszczone na forach ?
      a może podwykonawca Philipsa - serwis w Radomiu czy Ciechanowie (?) wziął się do
      roboty ?!? (mam tylko nadzieję, że nie kosztem innego klienta !?)

ale jak to mawiają mądrzy ludzie: "nawet jak już przeskoczyłeś to nie mów hop -
      zobacz najpierw w co wskoczyłeś" - i tu pytanie do fachowców:
      w jaki sposób sprawdzić typ wymienionego ekranu, czy ten nowy zgadza się z tym,
      który był wsadzony przez fabrykę ??
    • amadeus123 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 29.08.09, 21:04
      wiadomo, sprzęt jak sprzęt, ma prwo się popsuc, dlatego ja wybieram
      zazwyczaj sprzęty firm które znam i miałem do czynienia z serwisem,
      wiem np. że jak sie popsuje mój LG LH5000 to LG wysle kogos kto
      odbierze ode mnie telewizor a później przywiezie naprawiony :)
      • Gość: Kornik Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.09, 07:29
        Kochany spamerze!
        Czytaj uwaznie posty. Serwis Philipsa też wysłał kogos aby odberać
        sprzet. I pewnie w końcu jak TV naprawią, to je odeslą. LG nie jest
        tu zadnym wyjatkiem. Wystarczy poczytać fora internetowe, żeby
        zobaczyć, że akurat niezawodność i jakośc serwisu LG wcale nie są na
        najwyższym poziomie. A na pewno, nie wykonaja naprawy od ręki.
        P.S. Długo Cie tu nie było, czyżby zasłużony urlop?
        • krasnall44 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 03.10.14, 23:38
          To już mówienie o czymś pozytywnie to od razu spam xD? Zdarzają się na forach jakieś wpadki, szczególnie ludzi, którzy sfrustrowani żalą się swoimi problemami. Problemy ze sprzętem zdarzają się i są do rozwiązania. Dlatego, jak ktoś chce sobie zmniejszyć ryzyko to musi za do zapłacić przedłużoną gwarancją. Akurat serwis LG jest jednym z najlepszych. Otworzyli niedawno nowe centrum serwisowe w Warszawie. Korzystałem, działają bardzo szybko.
    • Gość: angela Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 16:39
      Spotkała mnie taka sama sytuacja jak Pana. Także pozostaje zawiesić
      na ścianie obraz lub fototapetę bo na TV pewnie jeszcze trochę
      poczekam;((
    • motorona Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 13.09.09, 13:57
      Wychoduj pieniądze:
      Zapisz się do programu za darmo i zarabiaj śiągając sobie pliki połącz przyjemne
      z pożytecznym:
      Choduj kasiastego chomika
      • Gość: dragon Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 23:55
        "hodować" pisze się przez "h" !!!
    • Gość: bodek Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: 195.93.223.* 25.09.09, 11:33
      No tak, czyli jest tak jak przypuszczałem tylko nie spodziewałem
      się, że trwa to jeszcze dłuzej. Ja swojego Philipsa zgłosiłem w
      serwisie centralnym 09.09, dopiero 14.09 po niego przyjechali a
      dopiero 16.09 znalazł się w Radomiu...Dzisiaj jest już 24.09 a w
      statusie naprawy widnieje "czeka na czesci" bez żadnych konkretnych
      dat realizacji zlecenia naprawy. Pewnie jak inni poczekam jeszcze
      miesiąc a panowie, którzy odbierali TV obiecywali standardowy termin
      2 tygodnie, w praktyce - tydzień. Ciekawe czy wszystkie naprawy
      trwaja tak długo czy tylko gwarancyjne? Za co oni dostali
      tego "Granitowego Tulipana" w kategori Firma Roku 2008?
    • Gość: Makar1960 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: 81.15.230.* 06.10.09, 15:04
      To wszystko to pecha. W zeszłym roku serwis Philips
      Radom "naprawiał" moją nagrywarkę HDD. Czekałem dwa miesiące. Dali
      nowy egzemplarz. W tym roku ten właśnie egzemplarz zaniosłem do
      punktu w Olsztynie - czekam już trzy miesiące.
      Podobno mam otrzymać zwrot pieniędzy. Uważam, że totalnie Philips
      nie radzi sobie z softem. Totalna porażka. A jeśli chodzi o
      traktowanie klienta - szczyt ignorancji, totalna olewka. Krótko
      mówiąc - skandal. Takie przypadki powinny być nak najszerzej
      nagłośnione. Służę kąkretnymi danymi dla
      zainteresowanych.makar1960@wp.pl.
      • Gość: stan Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.uznam.net.pl 14.10.09, 23:32
        Mam ten sam problem,32PFL9613 15.09.09r. zabrany do naprawy do
        Szczecina a 25.09.09r jest w Radomiu i "CZEKA NA CZĘŚCI" Jest już
        14.10.09r. Totalna porażka, a mój czas gwarancji leci w serwisie.
      • Gość: saba Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.mmj.pl 09.05.12, 22:17
        I tutaj się zgadzam w 100% żenada to mało powiedziane ....
        Ja dziś się dowiedziałam że oddałam na serwis MIK w Radomiu śmierdzący nikotyną i brudny telewizor {reklamacja dotyczyła spalania kurzu pod szybą i powstania dwóch łun widocznych po wyłaczeniu pod szybą } telewizor ma rok {ja nie palę ,mąż niestety ale tak tyle że na balkonie} więc wyszło na telewizor .... Media Marckt też niestety nie poparł mojej strony
        Jest to mój 4 telewizor tej firmy i tylko jeden po 10 latach był zepsuty ŻENADA ŻENADA dla tego serwisu a Philips powinien ich dobrze rozliczyć ....
    • fenex Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 29.10.09, 01:56
      Zupełnie zdziwiło mnie to, co napisałeś. Nigdy co prawda nie musiałem nic od
      Philipsa reklamować ani serwisować, ale zawsze mi się wydawało, że co jak co,
      ale taka marka powinna zadbać o porządny serwis. No cóż, może byłeś ofiarą
      nieszczęśliwego zbiegu okoliczności i ludzkiej nieżyczliwości?
    • Gość: Tomo Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.merinet.pl 30.10.09, 20:49
      To co napisaliście utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że Philipsa
      należy omijać dużym łukiem. Przez długi czas używałem wielu sprzętów
      tej marki. Jednak ok. 5 lat temu zrezygnowałem z przywiązania do tej
      marki. Po prostu wszystko (oprócz suszarki do włosów) zaczęło się
      psuć, a nie były to stare sprzęty. Po przeczytaniu Waszych wpisów
      widzę, że podjąłem słuszną decyzję.
      • Gość: ja Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.inetia.pl 06.02.18, 21:42
        Bo nowy Philips to nie jest juz ta firma jaka byla kiedys ,Przecietny zjadacz chleba mysli ze kupil np TV Philips bo tak na nim pisze ale tak NIE jest pisze tu o modelach nizszej i sredniej polki w tych drogich bywa roznie i jest to polityka WSZYSTKICH firm kupujac np Akai, myslisz ze masz to o czym myslisz -mylisz sie bardzo .Ja patrze nie na tv a jego flaki i wiem co pisze.
    • Gość: Łodzianka Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.toya.net.pl 18.11.09, 14:26
      Jestem na początku drogi cierniowej związanej z reklamacją
      gwarancyjną TV LCD Philips i już się boję co będzie dalej. Na razie
      mój telewizor po rocznym uzytkowaniu wylądował w Radomiu, to
      pierwsze dwa tygodnie, zobaczę co będzie dalej i czy do Świąt
      zostanę na lodzie. Na wszelki wypadek radzę wszystkimn zrezygnować z
      zamiaru kupowania telewizorów tej marki. Szkoda, że nie wiedziałam
      wcześniej czym to grozi.
      • trybik1987 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 19.11.09, 16:48
        rzeczywiście z tym Philipsem są same problemy jeżeli chodzi o serwis,
        długie terminy realizacji... my raczej polecamy LG bo ma najlepszą gwarancję i
        chyba z tego co kojarzę najszybszy serwis (z racji produkcji tv w Polsce) albo
        Sharpa. Philips... zdecydowanie nie...
        Życzę powodzenia w batalii i trzymam kciuki.

PS. Zawsze zostaje UOK.
      • Gość: Aga Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.12, 08:42
        witam wszystkich.
        Nie wiem co powiedzieć ,ale właśnie kupiłam Philipsa 42" i nie wiem co będzie jak coś mu nawali:(
    • Gość: Jarek Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.cdma.centertel.pl 19.11.09, 18:11
      Mam ten sam problem.W sumie nie ma się co dziwić większość
      podzespołów to tandetna chińszczyzna.Do trzyletniego telewizora
      części nie osiągalne.
    • Gość: malarz 1960 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: 193.239.61.* 23.01.10, 00:58
      przed oddaniem swojego telewizora do naprawy przeczytałem wpisy na forum.nie
      mogłem uwierzyć że firma ta może współpracować z amatorami.niestety w tym
      momencie muszę to potwierdzić.najpierw próbowano mnie nakłonić do przywiezienia
      telewizora do sklepu w którym go kupiłem.kilkadziesiat kilometrów,oblodzone
      drogi spowodowały,że odmówiłem.po kilku dniach przyjechali kurierzy i zabrali
      tv.przy podpisywaniu zlecenia naprawy obietnice dwutygodniowego terminu
      naprawy.po tygodniu przychodzi list z centrli euro agd ze nie mogą wymienic mi
      sprzętu na nowy tylko będą naprawiać.moje pierwsze zdziwienie gdyż ja nie
      żądałem wymiany tylko naprawy.rzut oka na zlecenie naprawy i okazuje sie że
      pracownik euro agd sam napisał że żądam wymiany.zadzoniłem do centrali by
      wyjaśnić tą kwestię.dowiedziałem się że moj tv jest juz w radomiu.uspokojony
      zadzwoniłem do radomia z zapytaniem kiedy otrzymam naprawiony sprzęt.kazano mi
      podać nr fabryczny tv który powinien sie znajdowac na zleceniu naprawy.powinien
      sie znajdować ale sie nie znajduje gdyż pracownik euro agd go nie wpisał.kazano
      mi zadzwonić do sklepu w celu zdobycia tegoż numeru gdyz oni bez niego nie sa w
      stanie stwierdzić który tv jest mój.dzwonie do sklepu.miły pracownik najbardziej
      jest zdziwiony kto mi powiedział ze naprawa będzie trwała dwa
      tygodnie.odpowiedziałem ze kazdy pracownik zarówno euro agd jak i serwisu z
      którym miałem okazje rozmawiać.przeprosił mnie za kłopoty spowodowane błedem
      pracownika jego firmy po czym poprosiłmnie o cztery dni czasu na
      zidentyfikowanie mojego sprzętu i odnalezienie go. dzwonie po czterech dniach
      irozmawiam z rownie miłym pracownikiem,choć chyba innym.po sprawdzeniu w kompie
      oznajmia mi ze moj tv jest w serwisie. ja na to ,że wiem ale proszę o numer
      fabryczny który obiecano mi odszukać a bez którego nie moge monitorować naprawy
      mojego sprzętu.miły pracownik odpowiada ze to nie jest takie proste i muszę się
      uzbroić w cierpliwość bo tak naprawdę to nie mam zadnych praw poza czekaniem,ze
      moj sprzet jest w dobrych rekach ,a euro agd zaczyna interwencje dwa miesiace od
      daty zgłoszenia reklamacji i skad ja sobie ubzdurałem dwa tygodnie,a to ze na
      marne płace w tym czasie 140 pln miesięcznie abonamentu to mój problem gdyz
      według prawa ich to nie obchodzi.stwierdziłem wtedy ze zaczynam nagrywać w takim
      razie rozmowy,na co miły pracownik pożyczył mi miłego dnia i przerwał
      rozmowę.ciąg dalszy na pewno nastąpi.
    • witaminka123 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 25.01.10, 11:05
      Moim zdaniem Philips to dobra firma,ale serwis maja tragiczny sama miala z nimi
      problemy
    • Gość: 7y6marcin Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 09:29
      Witam. Niestety muszę potwierdzić że serwis Philipsa to DNO. Czekam od miesiąca na naprawę TV. Po 3 tygodniach wrócił NIENAPRAWIONY Z Radomia, teraz nienaprawiono go w W-wie bo nie ma części (PFL 9613D). Pracownik Philipsa stwierdził, że najlepiej będzie wyrzucić TV na śmietnik i kupić nowy.
      • Gość: Nieznajomy Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 17:59
        witam wszystkim mam taki sam problem jak wy kupiłem monitor 22 calowy z tunerem tv i po 2 tygodniach uzytkowania pojawił sie zielony pasek na monitorze bylem pewien ze to walnieta matryca zglosilem to i przyjechali po monitor 2 wrzesnia na początku zapewniali ze 14 dni będe czekał jest juz 7 października i nic dzwoniłem do nich 3 dni temu i zapewniali ze w tym tygodniu bendzie bo wymienili matryce i cos sie jeszcze zepsuło nie mam juz sił na nich tak sie cieszyłem z nowego monitora a teraz mam taka doline i nigdy w życiu nie kupie nic z Philipsa a i sorki za błedy ortograficzne jestem dyslektykiem i staram sie w miare dobrze pisać
        • Gość: gość Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.chello.pl 06.11.10, 00:24
          Witam .
          Też miałem kłopoty z serwisem tego producenta .Moja stacjonarna nagrywarka dvd odmówiła współpracy , zgłosiłem na gwarancji . Kurier odebrał w terminie i o dziwo w terminie przywiózł z naprawy . Moja radość trwała jednak parę minut bo okazało się że sprzętu nie naprawiono . Wykonałem tel. do serwisu i zgłaszam nieróbstwo w odpowiedzi usłyszałem że kurier przyjedzie i zabierze jeszcze raz do naprawy . Przyjechał kurier i pyta gdzie ma zawieźć sprzęt ? a mnie ręce opadły bo przecież nie mam zielonego pojęcia w jakiej części unii jest ten serwis , kurier odjechał na pusto . Wk......ny dzwonię do serwisu a blondyna mówi jutro bedzie kurier i zabiere spzęt . Ok był i zabrał .W terminowym czasie nagrywarka wróciła , podłączyłem pod tv nagrałem kawałek filmu na dysk hdd myślę sobie działa zrobili , a tu się okazało że jedno zrobili a drugie spaprali bo nie wysuwała się tacka na płytę .Dzwonię do blondyny z serwisu i przedstawiam sprawę i mówię że jest zapis cyt" Jeśli nie będziemy mogli rozwiązać zgłaszanego problemu w sposób zdalny , firma Philips zaoferuje państwu odbiór urządzenia od państwa i dostarczy w ciągu 7 dni nowe urządzenie tego samego typu bądź odpowiedni model z bieżącej oferty ."
          Oczywiście blondyna nic o tym zapisie nie wie i odmawia wymiany niesprawnej nagrywarki , przestałem dyskutować (nie było z kim) i się rozłączyłem .
          Następny telefon wykonałem już do do działu reklamacji philipsa , tam niewiele mogli pomóc więc żądałem rozmowy z prezesem na Polskę ,dopiero po paru telefonach połączono mnie z bardzo miłą Panią asystentką prezesa nazwiska nie pamiętam ale mam gdzieś w e-mailach. Poprosiła o e-maila z moim problemem , zajęła się nim błyskawicznie bo nowy sprzęt miałem po paru dniach w domu .
          Niestety muszę stwierdzić że u nas w kraju nie ma dobrych serwisów ( Philips Panasonic tid.)bo dobry to chyba za dużo kosztuje i firmą się to nie opłaca .
          I jestem teraz w kropce bo zamierzam nabyć tv philipsa.
          Pozdrawiam .
        • panadol87 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 26.11.13, 19:17
          Witam Mam taki sam Problem z TV marki Philips zgłosiłem usterkę telewizora dnia 21.10.13r
          zabrali go 23.10.13r, gdy spytałem ile potrwa naprawa powiedział 2 tygodnie maksymalnie 3.
          Dzwoniąc do serwisu 04.11.13r powiedziano mi ze czeka na części, później się okazało ze dopiero 04.11 zadzwonili po ta cześć.
          po dwóch tygodniach ponownie zadzwoniłem na infolinie Philips oni zadzwonili do serwisu i powiedzieli ze telewizor będzie czwartek piątek. Zadzwoniłem w piątek o której będzie telewizor, a oni powiedzieli ze będzie w poniedziałek. Gdy zadzwoniłem w poniedziałek powiedzieli że nadal czekają na części i kto mi powiedział ze telewizor został naprawiony. Nadal dzwonie do serwisu jak i do infolinii Philips i dostaje informacje czeka na części.
          Więc ostrzegam każdego kto ma zamiar kupić sprzęt tej marki żeby mocno się nad tym zastanowił
    • Gość: qwerty Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 11:58
      Co powiecie na to telewizor 42PFL3403/12 zloszenie naprawy gwarancyjnej 14-12-2010.
      18-12-2010 żadnej odpowiedzi z serwisu co do terminu naprawy.Odpowiedż od Philipsa o termin naprawy jaka uzyskałam,mozliwie jak najszybciej
    • Gość: ania Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 11:43
      Potwierdzam jesli chodzi o marke PHILIPS. NP. telewizor philipsa lcd 26PF5321 jest do niczego. 2 tyg po gwarancji siadl mi pilot, tak myslalam . Po czym okazalo sie ,ze to jakis czujnik , ktorego naprawa przewyzsza wartosc tv. PORAZKA
      • Gość: Zawiedziony Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 21:59
        Potwierdzam powyższe opinie. Na telewizor czekam trzeci tydzień, ale - jak twierdzą w BOK - dzieje się tak wyłącznie z mojej winy, bo nie odbieram telefonów od ich kuriera. To ich sztandarowa zagrywka, którą ogłupiają klientów. Na moje pytania, kiedy i z jakiego numeru do mnie dzwoniono, otrzymuję różne odpowiedzi - każdy podaje inną datę i godzinę. Wiadomo, papier wszystko przyjmie. Niestety, na moim telefonie nie pojawia się informacja o ich rzekomych próbach telefonowania, ale - jak mi tłumaczą - to wina operatora... telefonu. Co ciekawe, pracownicy serwisu są tak bezczelni, że potrafią się rozłączyć w trakcie rozmowy. Dodam, że telewizor zepsuł się po 3 tygodniach od daty zakupu. Przyszli klienci powinni sami wyciągnąć wnioski.
        • Gość: Klient Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:18
          Autoryzowany serwis Philipsa - MIK Radom właśnie oddał mi rzekomo naprawiony telewizor. Po 10 minutach okazało się, że nic przy nim nie zrobiono - wciąż nie mogę go włączyć. Jak widać, chłopaki z Radomia szanują swą pracę i lubią miesiącami majstrować przy naprawach gwarancyjnych... Gorąco odradzam współpracę z tym serwisem. I jeszcze jedno. Co do rzekomego sprawdzenia stanu sprzętu przez numer naprawy: fikcja i jeszcze raz fikcja.
          • Gość: :) Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 20:07
            Dziś pan z serwisu Philipsa zakomunikował mi, że w świetle prawa serwis może naprawiać mi zepsuty telewizor nieskończoną ilość razy przez okres dwóch lat (czyli okres gwarancji). Nic ich nie obchodzi, że klient w tym czasie nie ma dostępu do TV i że płaci za kablówkę. Jak w "Misiu": "nie mam pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?":)
            • Gość: Serwis - żenada Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 13:33
              Kupiłem tv Philips 40PFL5606H. Podobnie jak w powyżej opisanym przypadku również nabyłem już zepsuty TV. Sklep umył ręce i skierował mnie do serwisu. Radomscy fachmani odwieźli mi sprzęt po trzech tygodniach - nadal zepsuty. Próbowali rzekomo naprawiać płytę główną. Po interwencji w sklepie, radomscy mechanicy ponownie przyjechali po TV. Od trzech tygodni go naprawiają, tzn oczekują na części z magazynu głównego z Holandii. Kazano mi czekać do 23 listopada, a więc w sumie 5 tygodni na sprowadzenie płyty głównej lub też modułu zasilającego (każdy na infolinii mówi co innego). Na dzień dzisiejszy telewizor zakupiony na wakacjach wciąż jest naprawiany. U mnie w domu działała raptem kilka godzin - pozostały czas to oczekiwanie na kurierów, naprawy, działania sklepu i serwisu oraz zamawianie części. Odradzam firmę Philips i serwis z Radomia.
    • Gość: Riko Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.szczecin.mm.pl 28.10.11, 13:16
      Witam, tak jak wszyscy na forum mam problemy z telewizorem Philips 42PFL3403/12. Telewizor zakupiłem już popsuty (po podłączeniu brak kolorów, obraz czarno-biały), serwis z Radomia oczywiście odebrał go ode mnie i po 2 tyg. oddał. Niestety usterki nie naprawiając. Po kolejnym zgłoszeniu do serwisu usterkę udało się naprawić, oczywiście trwało to długo, ale naprawili. Kolejny problem z telewizorem pojawił się niemal natychmiast, a mianowicie piszczy, że nie da się go oglądać, aż uszy bola. Po zareklamowaniu Pan z Philipsa poinformował mnie, że to najprawdopodobniej wina przeciążonego opornika i przyjął zgłoszenie. Po 5 dniach zadzwonił do mnie Pan z serwisu z Radomia informują mnie, że jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora o modelu 42PFL3403/12, który już tak ma i oni jako serwis nie są w stanie go naprawić. Jednocześnie poinformował mnie, że już mają przyszykowane ekspertyzy dla Philipsa, iż ten telewizor musi tak piszczeć. Pan polecił mi abym najlepiej to telewizor sprzedał, bo on wie, że głowa boli jak się go ogląda od tego pisku. Po udzieleniu jakże cennych wskazówek spytał się czy jest sens w takim razie po telewizor przyjeżdżać, bo i tak po 2 tyg. wróci do mnie nienaprawiony tylko z ekspertyzą, iż tak ma piszczeć. Oczywiście kazałem po telewizor przyjechać! Na razie jestem na etapie czekania na powrót telewizora z serwisu. Mam pytanie czy już też ktoś walczył z Philipsem z taką wadą telewizora? Moim zdanie jest to wada ukryta i jeżeli usterki nie są w stanie naprawić powinni wymienić na inny telewizor. Oczywiście o sprawie powiadanie Rzecznika Praw Konsumentów, jeżeli firma Philips nie rozwiąże tego problemu polubownie.
    • Gość: Kris Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 16:26
      Popieram. I nie wiem kogo zatrudniają w takich serwisach Analfabetów a o to odpowiedz na mój e-mail do nich :
      Szanowny Panie relejczuk

Dziekujemy za kontakt z firma Philips

Nawiazujac do wiadomosci, rozmumiem i zakupil Pan zarowki typu Crystal Vision.

Niestety nie posiadamy informacji na ich temat, zarowki te nie sa oficjalnie dystrybuowane na terenie Uni Europejskiej ze wzgledu na brak homologacji.

W razie kolejnych kontaktow prosze o podanie numeru referencyjnego sprawy: PHL-xxxxxxxxx

Z powazaniem

Aleksandra C.
      Philips Obsluga Techniczna

Żenada nawet pisać nie potrafią
    • Gość: Dorota Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 16:01
      Szanowny Panie , niecały rok temu kupiłam telewizor Philipsa - myślałam ,że będzie cudowny a tymczasem już po paru godzinach chciałam go oddać ale w sklepie go nie przyjęli mówiąc, że jeżeli nie działa dobrze to trzeba do serwisu się udać . Nie wiedziałam dlaczego , dopiero go kupiłam i chciałam wymienić na inny egzemplarz . A tu nie można - każdy kto kupuje TV Philipsa powinien się dobrze zastanowić - bo chyba w ramach swojej sympatii do Polaków wysyłają nam swoje odpady - a na gwarancji traktują nas jak śmiecie a nie jak klientów, którzy kupili ich produkt. Zawiadomiłam serwis gwarancyjny - przyjechał i powiedział ,że musi zabrać telewizor - a ja chciałam aby go ustawili do anteny - nie - oni tego nie robią , bo się na tym nie znają ..... . Nie pozwoliłam zabrać telewizora , zawołałam fachowca od anten - ustawił - ale po trzech miesiącach telewizor znów się rozjechał - znów przyjechał spec od anten - kupiliśmy nową antenę, nowy kabel - musi działać - a tu nie zawsze - znów zaczyna się rozjeżdżać obraz i do tego zepsuł się ich pilot - w ogóle przestał działać . Teraz znów szukam serwisu , tylko się boję - że ten telewizor to bubel, który zostanie wymieniony na inny ich bubel - czy istnieje szansa na wymianę tego egzemplarza na nowy i to najlepiej przeznaczony na rynek niemiecki a nie polski ?
      • Gość: Jacek Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.12, 02:33
        Nie ma znaczenia do którego kraju został eksportowany telewizor, bowiem są one robione z tych samych komponentów (w jednej fabryce). Z pewnoscia żaden serwis nie uzna twojej gwarancji, bo usterka jaka opisujesz jest wynikiem zakłóceń sygnału doplywajacego z anteny.
      • Gość: se Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.inetia.pl 06.02.18, 21:57
        No wlasnie do nas niestety trafia TOWAR DRUGIEJ KATEGORJI i to nie tylko elektronika.Co do TV wiem co pisze bo akurat naprawiam elektronike w DE .Czy to olej do auta czy czesci do niego czy TV to nie jest to co na zachodzie.
    • Gość: saba Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.mmj.pl 09.05.12, 21:57

Właśnie dziś dostałam odpowiedź z serwisu MIK Mój telewizor pali fajki bo śmierdzi im nikotyną i ogólnie przyswaja kurz więc nie może być naprawiony w ramach gwarancji {ma rok}jest źle eksploatowany {zamontowany w pokoju gdzie ja nie palę ,a mąż od czasu} a ma łunyn pod szybą. Najlepszy pod słońcem serwis Philipsa w tym kraju RADOM
    • krystyna911 Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 18.05.12, 13:31
      Niestety, i ja stałam się ofiarą Philipsa. Przestał działać pilot do telewizora kupionego 4 miesiace temu. Zadzwoniłam do serwisu. Nawet uprzejma pani przysłała mi maila z linkiem do pobrania aktualizacji oprogramowania, która podobno miała uzdrowic pilota. Nie uzdrowiła . Odpisałam na maila juz trzy razy domagając się odpowiedzi co zrobią z pilotem. Mają mnie gdzieś i wcale nie odpowiadają. Dziwne praktyki
    • Gość: edi Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.pl 15.06.12, 15:19
      Witam .
      Ja mam dokładnie taki sam problem .
      Myslałem że troszkę się zmieniło , ale niestety dalej serwis autoryzowany Philipsa jest po prostu z lat 80 - tych. Jedyne hasło od pani z obsługi klienta to "czekamy na części i nie wiem kiedy można się ich spodziewać " a EURO 2012 sobie leci . Mam nadzieję że do mistrzostw świata w 2014 roku dotrze ta część . Ostatni raz kupuję coś z PHILIPSA ze względu na serwis i nikomy nie polecę już tej firmy , a wręcz odwrotni .
      • Gość: pawel Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: 31.178.124.* 15.08.12, 18:03
        Mam zupełnie inne doświadczenia z serwisowaniem swojego philipsa. Samochód z serwisu był u mnie dwa dni po zgłoszeniu usterki. Okazało się, że nie dadzą rady naprawić na miejscu i dostałem telewizor zastępczy (lepszy model!).
    • Gość: frey Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: 31.178.124.* 18.09.12, 21:51
      Nie wiem jak jest z wieżami, ale kiedy mi się zepsuł telewizor philipsa to na następny dzień był u mnie serwisant naprawiać. I na dodatek naprawił :)
      • Gość: gość Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.12, 18:03
        Dokładnie, serwis philipsa typu "to door" jest świetny, nie trzeba miesiącami czekać, tylko przyjeżdżają natychmiast i w miarę możliwości naprawiają na miejscu, nie można niczego im zarzucić.
        • Gość: blogozord Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 18:05
          Potwierdzam - serwis Philipsa jest z dojazdem do domu. Pan serwisant był bardzo miły, chwilę popatrzył, coś poklikał a potem... naprawił :) sytuacja zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, po naprawianiu kiedyś samsunga (nie oglądaliśmy wtedy telewizji ok. miesiąca)
          • Gość: tola Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.cela.pl 14.11.12, 14:54
            Do mnie też pan z serwisu Philipsa przyjechał. Usterka nie była duża...w sumie nawet nie wiem co to było ale zajęło to temu panu dosłownie kilkanaście minut. Do tej pory wszystko działa i nie mam już żadnych problemów. jestem bardzo zadowolona z pana serwisanta jak i z samego tv.
            • Gość: kor Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.free.aero2.net.pl 14.11.12, 17:46
              Ja nie miałem najmniejszych problemów z moim telewizorem Philips, natomiast teściom coś się popsuło w jakimś niskim modelu, w ciągu 2 dni przyjechała ekipa do domu, usterkę naprawili i nic nie wzięli, wg mnie rozwiązali to bardzo profesjonalnie i sprawniej niż konkurencja.
              • zzimnyy Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 15.11.12, 12:08
                Większość poważniejszych producentów telewizorów posiada gwarancję typu "Door to door". Nie jest to nowość:) Jednak moim zdaniem bardziej istotną kwestią jest możliwość wykupienia (bądź gratis w promocji) rozszerzonej gwarancji na np. 5 lat. Najlepszą opcją w tym przypadku jest wymiana telewizora, gdy już nie ma części, albo wcześniejszy model nie jest już produkowany:) Jako moderator znam przypadki, gdy ktoś kupił powiedzmy 3 lata temu telewizor, ten uległ usterce, serwis nie może naprawić - ponieważ starsze podzespoły nie są produkowane i - wymienia na model z tej samej klasy - tylko nowiutki:) Rozwój elektroniki w dzisiejszych czasach jest ogromny. Różnice w technologii są widoczne z roku na rok. W takim przypadku wymiana na model nowszy o 2-3 lata jest bardzo atrakcyjna:) A już w przypadku wymiany modelu o 5 lat nowszego... Miła niespodzianka:) Szkoda, że mój telewizorek ciągle działa bez awarii;) Ale jeszcze pozostały 3 lata gwarancji, a w drugim modelu jeszcze parę miesięcy...
                • Gość: gość portalu Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.play-internet.pl 26.11.12, 01:19
                  Często wymieniany jest telewizor na klasę wyżej w ramach rekompensaty. Ale niestety ludzie bardzo narzekają na telewizory lcd w naszym kraju gdyż w większości są to po wyprzedażowe rupiecie, zaległości stanów magazynowych, dlaczego w saturnach czy MM ze świecą szukać np Philipsa? Bo nie na rękę im sprzedawać tak dobry produkt, lepiej wcisnąć klientom samsunga za połowę ceny i 1/4 jakości.
                  • Gość: Gość Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.12, 21:56
                    Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Ludzie kupują stare modele lub najtańsze dostępne badziewie. Polecam każdemu telewizory Philipsa bo to najwyższa jakość dostępna na rynku.
                    • janptak Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 02.12.12, 17:26
                      większość produktów philipsa to dziadostwo pierwszej wody. Pracownikom tej firmy dziękujemy za "obiektywne" opinie
                  • Gość: mario Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.ujscie.net 14.10.13, 13:48
                    Nigdy ludzie nie kupujcie tv philipsa jeżeli chcecie mieć święty spokój.Mój tv wysiadł po 1.5 roku oddałem do naprawy która nadal trwa(2.5 miesiąca) Szkoda nerwów na przepychanki z philipsem. .NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIĘ NIC TEJ MARKI.
                    • Gość: Lubik Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 14:30
                      Ja kupiłem w Media Markt w Marki Philips 50PFL7956K w cenie z przedłużoną gwarancją 4100 zł.
                      Po około 4 miesiącach obraz zaczął smużyć, poklatkował. Do sklepu złożyłem żądanie wymiany LCD na nowy lub zwrot pieniędzy a w przypadku odmowy odstępuję od umowy.
                      Natrętnie sklep w Marki stwierdził iż zanim rozpatrzą moją sprawę wymiany lub zwrotu pieniędzy wyślą niezależną ekipę celem stwierdzenia stanu faktycznego.
                      Natrętnie i namolnie zastraszając mnie prawem utraty reklamacji LCD zostałem zmuszony do wpuszczenia cwaniaków którzy stwierdzili stan poklatkowania obrazu.
                      Na drugi dzień dzwonią do mnie informując mnie a żeby dokładnie sprawdzić powód muszą LCD zabrać do analizy w autoryzowanym serwisie celem stwierdzenia przyczyny na co odmówiłem stwierdzając, że ja nie reklamuje do naprawy o czym w piśmie nadmieniłem , nadmieniając moje żądanie.
                      Wyraziłem dobrą wolę na ponowny przyjazd na co serwisant przystał
                      Jednak serwisant się nie zgłosił
                      Tego samego dnia otrzymałem pismo stwierdzające iż telewizor jest sprawny.
                      I tak wygląda usługa serwisu i ich kłamliwość.
                      Więcej niczego tej kant firmy nie kupię.
                      Unikajcie produkty tej firmy bo to badziewia a serwis jeszcze gorszy.
    • baaszkaa Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) 01.10.13, 21:48
      Potwierdzam na swoim przykładzie, że telewizory philipsa to badziewie, którego nie poleciłabym nikomu. Podobnie żenujacy poziom reprezentuje serwis philipsa. Telewizor, który kupiłam (z ambilightem, 52 calowy) zepsuł się niedługo po tym jak wygasła gwarancja. Niestety nie myślałam że produkowane przez philipsa telewizory to taki totalny badziew, który będzie do wyrzucenia na śmietnik po 2 latach użytkowania i niestety nie wykupiłam przedłużonej gwarancji. Nauczka na przyszłość niestety bardzo kosztowna (kilka tysięcy).
      Pomijam już jakość kontaktów z serwisem (dziwię się że w dzisiejszym swiecie może tak funkcjonować serwis na takich zasadach ale widać może bo wszyscy łącznie z philipsem mają klienta w .....), w każdym razie okazało się, ze telewizor nie nadaje się do naprawy a jeżeli bardzo bym się uparła to ta naprawa będzie mnie kosztowała kilka tysięcy czyli tyle co zakup nowego telewizora.
      Kontaktowaliśmy się telefonicznie z philipsem myśląc że może daliby nam jakiś rabat na zakup nowego telewizora ale wszyscy mają nas gdzieś. Pracownicy z którymi rozmawiamy nie oddzwaniają mimo wielokrotnych obietnic.
      Jestem bardzo rozczarowana philipsem i jego podejsciem do klienta.
      Tak więc na pewno nigdy nie kupię (ani moja rodzina) żadnego produktu marki philips ani też telewizora, który będzie miał ten sam serwis co philips, nigdy też nie kupię już telewizora bez przedłużonej gwarancji.
      Ostrzegam przed philipsem i jego podejściem do klienta jak również jego żenującym serwisem. Jeśli nie chcecie wyrzucić pieniedzy w błoto radzę się zastanowić. Mój telewizor działał 2 lata i 2 m-ce i nadaje się tylko wyrzucenia.
    • Gość: gość Re: TV LCH Philips - serwis (żenada !) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.13, 18:49
      wystarczy kupować z pewnego źródła i nie ma żadnych kłopotów z serwisem Philipsa.
      Napisz na gg 2868228 jaki miałaś Philips, gdzie kupiony i gdzie serwisowany- postaram się pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka