IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:23
Mam kilka pytan, biore novynette od około roku i czasem mam bardzo silne bole
nog, czy moze to byc zwiazane z braniem pigulek i czy ktoras z was tez tak
miala? Poza tym, czy tabletki refundowane (stediril30)maja najmniejsza ilośc
hormonow i czy nie sa bardziej szkodliwe dla zdrowia, tzn sa "starej
generacji" itp.? Dziewczyny, co bierzecie i jakie sa wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: NOVYNETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:14
      Osobiście uważam, ze Novynette nie jest najlepszą tabletką. Kiedy moja lekarka
      mi to zapisała, pod koniec pierwszego opakowania dostałam grzybicy pochwy, co
      zresztą miała rowniez moja znajoma po tych samych tabletkach. Uwazam, ze ma za
      duzo czesto powtarzajacych sie efektow ubocznych. Poprosiłam wtedy o zmiane i
      teraz biorę Minulet. Jestem bardzo zadowolona, nic mi po nich nie jest. Tobie
      również radze zmienic tabletki... A co do tabletek refundowanych to nie umiem
      Ci pomóc, ale sądze, ze najlepsze nie sa.
      Pozdrawiam!! :))
    • Gość: emilka Re: NOVYNETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 22:03
      ja biore microgynon 21. jestem zadowolona a biore juz 2 lata. sa refundowane.
      kosztuja okolo 9,80. napiszcie jakie tabletki bierzecie, jak sie czujecie i ile
      placicie
    • meggie8 Re: NOVYNETTE 11.06.04, 22:28
      Novynette biorę od pół roku i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Wręcz
      przeciwnie-znacznie złagodziły mi się objawy napięcia przedmiesiączkowego,nie
      mam żadnych dolegliwości podczas okresu,miesiączka jest mniej obfita.Czyli
      ogólnie jestem zadowolona.
      Dodać tylko mogę,że pigułki-tak jak każde inne farmaceutyki-jednemu
      pomogają,innemu nie.Każdy organizm jest inny,więc indywidualnie należy dobierać
      zestaw"prochów",którymi się faszerujemy.
      • Gość: eva Re: NOVYNETTE IP: 80.53.251.* 04.11.04, 14:14
        Ja biorę Novynette juz drugi miesiąc i oprócz tego, że zniknęły bóle
        miesiączkowe (a to łagodzą każde tabletki anty) nie zauważyłam żadnych plusów,
        wręcz przeciwnie, straciłam całkowitą ochotę na seks, nawet na jakiekolwiek
        pieszczoty, no i przybyło mi jak na razie 2cm w biodrach...:( Mam receptę
        jeszcze na dwa kolejne opakowania, ale ich nie wykupuję i idę do innego
        ginekologa, żeby przepisał mi jakieś lepsze (i może tańsze) pigułki, bo
        podejrzewam, że ta babeczka która mi je zaleciła ma z tego parę groszy, bo
        zaleciła je także mojej koleżance i żadnej z nas nie zobiła żadnych badań mimo,
        że o nie prosiłam, stwierdziła, że te tabletki są tak słabe, że żadne badania
        hormonalne nie są potrzebne, a przecież teraz wszystkie tabletki maja zbliżona
        zartość hormonów a badania się jednak robi. W każdym bądź razie nie polecam
        Novynette
      • verka.w Re: NOVYNETTE 08.11.04, 12:48
        Vitam!!!
        Ja Novynette bralam przez 14 miesięcy i w tym czasie bylam bardzo zadowolona,
        dobrze sie czulam i skutkow ubocznych nie zauwazylam u siebie. Nieco przytylam
        ale ja twierdze ze to przez to iz nie potrafilam sie czasem opanowac z
        jedzeniem. Teraz pigulek juz od 3 miesiecy nie biore i tez sie czuje dobrze.
        Zgadzam sie z meggie8, wszystko zalezy od indywidualnego przyswojenia organizmu
        kobiety.
        Pozdrovionka - Verka
        • Gość: Kinga Re: NOVYNETTE IP: *.chello.pl 08.01.05, 13:58
          Ja brałam Harmonet...
          na poczatku extra wahania nastroju, kiepskie libido, apetyt jak 150... plusem
          jest,ze urosły mi piersi i zarazem pupa;/ i ze bardzo poprawila mi sie cera...
          to jedyny plus... kwestia organizmu..teraz mam zapisane Novynette..hmmm..jak
          tak czytam o nich to boje sie je brac... najgorsze,ze jest taki apetyt... na
          jedzenie... acha...a po Harmonecie..ogromna ochota na sex :)))
        • Gość: Kinga Re: NOVYNETTE IP: *.chello.pl 15.01.05, 20:31
          po tych tabletkach jest wilczy apetyt...
          musze sie hamowac... non stop chce mi sie jesc...
          za jakie grzechy ????
    • Gość: anulka Re: NOVYNETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:32
      Jesli odczuwasz bole nog koniecznie i jak najszybciej powinnas udac sie do
      swojego ginekologa.Tabletki hormonalne zmniejszaja krzepliwosc krwi i moga
      doprowadzic do jakis zatorow.Czytalam o dziewczynie ktora musiala byc przez to
      hospitalizowana-miala cale sine i opuchniete nogi.Moze twoj przypadek to nic
      powaznego a byc moze masz jakies pierwsze objawy.Ja bralam NOVYNETTE i nie
      mialam zadnych skutkow ubocznych(czulam sie naprawde bardzo dobrze i nie
      przytylam) jednak gdzies po 6 miesiacach stosowania wiecznie mialam plamienia i
      takie tam.Lekarz zmienil mi tabletki na te o wiekszej zawartosci hormonow-
      REGULON,jednak to ten sam producent.Ja tez sie zastanawiam czy lekarze
      przepisujac dane tabletki nie maja z tego korzysci materialnych gdyz moj
      pierwsze opakowanie,chyba na zachete dal mi gratis..
      • jestem_25 Re: NOVYNETTE 08.01.05, 18:05
        Nie chce Cie zalamywac, ale prawdopodobnie wogole nie bedziesz mogla brac
        tabletek dwu fazowych :( Tak jest w moim przypadku, a zaczelo sie wlasnie od
        bolu nog, zmienialam tabletki, ale nasilil sie on do tego stopnia, ze nie
        moglam chodzic! To jest zwiazane wlasnie z ta krzepliwoscia, wiec radze Ci je
        jak najszybciej odstawic. Podobno przy takich problemach mozna brac tabletki
        jedno fazowe, ale ja zrezygnowalam wogole.
    • Gość: E@kiss Re: NOVYNETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:45
      Ja też je biore ale nie odczuwam takich dolegliwości..Na każdą dziewczyne anty
      działają inaczej.
    • Gość: Małgoś Re: NOVYNETTE IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 16.01.05, 09:29
      ja brałam przez kilka miesiecy Harmonet ale zmiany humorów i depresja
      płaczliwosc z byle powodu bóle głowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka