Dodaj do ulubionych

Piersi i tabletki hormonalne...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:06
Ciekawi mnie czy Wam po tabletkach "urosły" piersi i po jakim czasie
stosowania.Ja za tydzień skończe pierwsze opakowanie Harmonetru i narazie ani
widu ani słychu ;))) Oczywiście nie biore tabletek po to żeby urosły mi
piersi,bo nie są znowu aż takie małe ;) ale same wiecie jak to jest:)) nie
zaszkodziłoby!
Obserwuj wątek
    • Gość: spray Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: *.vline.pl 07.11.04, 12:49
      Najpierw brałam novynette, potem logest, piersi bez mian..szkoda :(
      • Gość: EWA Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: 82.160.53.* 09.11.04, 13:05
        BIORĘ LOGEST I WIDZE WYRAŻNĄ RÓŻNICE A SZKODA BO PRZED ROZPOCZENCIEM KURACJI
        MIAŁAM ROZMIAR 75 C A TERAZ STANIKI MAM ZA MAŁE POZDRAWIAM
    • Gość: koleżanka Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 13:13
      Mysle, ze to zalezy od skladu tabletek.. W kazdym razie jak bralam Harmonet
      zmian nie bylo zadnych, potem zmienilam na Cilest (bo po H. zaczelam sie zle
      czuc) i zmiana bardzo mnie cieszy, mozna powiedziec, ze sa wieksze prawie o
      cala miseczke:)))a biore dopiero miesiac...
      • stephanie_s Re: Piersi i tabletki hormonalne... 07.11.04, 15:36
        ja biore tabletki juz bardzo długo i szczerze mówiac ostatnio zauwazyłam ze
        piersi mi urosły troszke...nie wiem czy to na pewno od tego ale z drugiej
        strony cóz w tym wieku piersi juz nie rosną to po 1 nie utyłam ani grama wiec
        na to tez nie moge zwalic w ciazy tez nie jestem..wiec hmm moze to i
        tabletki .wprawdzie roznica nie jest kolosalna(i bardzo dobrze bo mam 70D)ale
        widoczna z lekka
    • Gość: Catherine23 Re:ZWARIOWAŁA!! :) IP: *.penkom.pl 07.11.04, 14:55
      Słuchaj, kto ci naopowiadał, że po tabletkach antykoncepcyjnych rosną piersi???
      Hihi:) To nie prawda,jedyna prawda jest taka, że po niektórych rodzajach
      tabletek piersi obrzmiewają i robią się ODROBINĘ jędrniejsze, ale nie ma to nic
      wspólnego z widocznym powiększeniem ich rozmiaru! Do tego przy takim obrzmieniu
      przez jakiś czas okropnie bolą w okolicach brodawek... Nie wyssałam z tego z
      palca.Sama stosuję antykoncepcję już ponad 3 lata.Miesiąc temu przerzuciłam się
      na Cilest(który ma dość dużą dawkę hormonów) i właśnie mnie to dopadło...
      Acha, jeszcze jedno.Jeśli twój lekarz już na samym początku przepisał ci
      Harmonet to....współczuję...Jest to jeden z najbardziej przestarzałych, mocnych
      i niebezpiecznych dla zdrowia leków!!! Lekarz ci tego oczywiście nie powie,bo
      te tabletki są drogie, a lekarz na tym zarabia.Lepiej zmień ginekologa.Radzę
      szczerze.Ja tez brałam te tabletki i popadłam w depresję.Niedawno byłam u
      bardzo drogiego, ale dobrego ginekologa.Pokazał mi papiery z listą najlepszych
      i najgorszych tabletek.Harmonet należy do tych drugich, a do najlepszych
      Cilest.Osobiście bałam się brać Cilest, bo głupia usłyszałam od ikogoś, że po
      nim się tyje.Bzdura! Jest świetny! Radzę ci się też przerzucić.Dobry jest też
      Minisiston.Pozdrawiam:)
      • stephanie_s Re:ZWARIOWAŁA!! :) 07.11.04, 15:40
        a tak z ciekawosci jak na tej liscie plasuje sie logest wie ktos moze? mnie
        osobiscie odpowiadają nie utyłam nie dostałam depresjii zero skutków ubocznych
        w moim przypadku ale jestem ciekawa jak sprawa wygląda obiektywnie
      • Gość: Aśka nie zwarowałam:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:41
        Droga Catherine23 chyba mnie wzięłaś za kompletnego tłumoka,a ja wiem,że piersi
        po tabletkach nie rosną dlatego napisałam tam u góry rosną w cudzysłowiu;))
        wiem,że to tylko obrzmienie,a po odstawieniu wszystko wraca do normy albo i
        gorzej:((( ale czasami człowiek chce się łudzić hehe!
        Ale jestem Ci bardzo,bardzo wdzięczna za Twojego posta!!!Normalnie jakbyś stała
        obok mnie to bym Cie chyba wyściskała hehe nie poważnie ja dalej zyłabym w
        nieświadomości i dalej brała Harmonet:(( dopiero zaczynam "zabawe" z
        tabletkami,ale generalnie wiem,ze to jest straszne świństwo i nie
        ma "bezpiecznych" pigułek :((( niestety po latach stosowania innych form
        antykoncepcji wiem ze tamte sa zawodne...kiedyś mówiłam,że brac napewno nie
        będe pigułek,ale mam juz dosyć stresowania się! A co do lekarzy,to to jest już
        mój trzeci w tym roku :/ Myslałam,że chociaż ten ostatni był konkretny :((( a
        tak go prosiłam o dobre pigułki,mówiłam mu o moich obawach przed tą formą
        antykoncepcji :((( teraz chyba pójde to zwykłego państwowego i poprosze
        poprostu o recepte na Cilest i koniec kropka...dziekuje Ci bardzo!!!
        • Gość: Aśka Re: nie zwarowałam:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:45
          mam jeszcze jedno pytanko-piszesz ze Cilest maja duzą dawke hormonów,ale to
          chyba niedobrze,więc na jakiej podstawie sa najlepsze?wiesz coś o tym?
          pozdrawiam:)))
          • Gość: Catherine23 Re: jeszcze o Cileście IP: *.penkom.pl 07.11.04, 17:41
            Czytałam baaardzo wiele ulotek reklamujących tabletki antykoncepcyjne.Spośród
            nich Cilest jest najbardziej zachwalany.Jest przeznaczony głównie dla kobiet
            rozpoczynających współżycie, a więc to mówi samo za siebie-jest tym samym
            najbezpieczniejszy,i to nie tylko dla zdrowia fizycznego, ale i psychicznego.
            Tak jak mi tłumaczył ten ginekolog, są 3 rodzaje tabletek i każdy z nich
            zawiera odpowiedni rodzaj hormonów.Inne tabletki biorą kobiety w ciąży, inne
            te, które urodziły a inne te które zaczynają.Cilest jest najlepszy dla tych
            ostatnich.Nie powoduje zmian w psychice,dobrze wpływa na cerę.
            Ja brałam Harmonet(nie polecam, naprawdę! i to nie tylko moja opinia),
            Minisiston(przeciętny), Rigewidon(nienajlepszy-u mnie powodował straszne
            zawroty głowy i mdłości) i teraz biorę Cilest.I żałuję, że wcześniej go nie
            brałam.Przy MInisistonie-podczaz gdy NIGDY nie miałam trądziku-miałam ogromne
            problemy z cerą.Gdy zaczęłam stosować CIlest-problem zniknął.Cerę mam
            śliczną.Nie jestem blada jak wcześniej.Włosy mi przestały wypadać.Ogólnie
            super.Wcześniej brałam inne tabletki ze względu na ich niską cenę.Ale ten lekarz
            (a korzystałam już z porad wieelu lekarzy) otworzył mi oczy i wytłumaczył, że
            na tym akurat nie warto oszczędzać.Cilest kosztuje ok 30 zł.Ale jest wart
            ceny.Jeśli masz stałego partnera-złóżcie się na tabletki.Mój facet powiedział,
            że dla niego liczy się moje zdrowie, a nie kasa.Zyczę Ci tego samego.Całusy! :)
        • Gość: Catherine23 Re: nie zwarowałam:)) IP: *.penkom.pl 07.11.04, 17:27
          Cieszę się, że pomogłam:) A co do Logestu-sama go nie brałam, ale słyszałam od
          mojego lekarza dość dobre opinie na ten temat.Chociaż teraz naprawdę polecam
          Cilest.Jest taki jak go reklamują-odpowiedni dla bardzo młodych kobiet.
          Pozdrawiam:)
    • Gość: Agniesia urosly o 2 rozmiary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:43
      z miseczki E na G!!!!!!!!!!!!! niestety :( mam teraz 80 F lub 80 G zalezy od
      numeracji
      • Gość: virtuallady Re: urosly o 2 rozmiary IP: *.vline.pl 09.11.04, 18:04
        80 F??? To ile ty ważysz?? Bez urazy..
    • Gość: lala Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 22:41
      Moze i nie rosna ale ja biore Milvane i moje cycki a ogromne!
      Zawsze byly duze ale teraz to szok....
      Dodam ze przy wzroscie 170cm waze 50 kg wiec efekt jest boski!!!
      Kocham hormony
    • Gość: Olka Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 09.11.04, 15:06
      Ja po prostu nie wierze tej Catherine23 !! Każda z nas jest inna i każda
      inaczej zareaguje na hormony ,to jest bardzo indywideualna sprawa .To że jej
      organizm znakomicie reaguja na cilest to nie znaczy że i twój tak samo
      zareaguje,Moja koleżanka bierze juz kilka lat Diane 35.Gdy zaczynałam brać
      tabletki to spytałam się jej o radę i poleciła mi je .Poprosiłam lekarza żeby
      mi je wypisał(on też potwierdził że są dobre)i podczas ich brania wpadłąm w
      ostra depresje.Widzisz teraz biore Harmonet ,mają one najmniejszą dawke
      hormonów i są"najdelikatniejsze" na początek.Ja biore je już kilka miesięcy i
      są jak dla mnie świetne żadnych skutków ubocznych.Jeżeli ci sie nic po nich nie
      dzieje,dobrze na nie reagujesz,to nie rozumiem cie po co masz zmieniac??Nie
      sugeruj sie tak impulsywnie czyjąś opinią!!Zwracaj raczej uwage jak sama sie
      czujesz a nie ktoś Ci coś powie i Ty od razu zmieniasz.Jeżeli już na początku
      nie ma żadnych powikłań to i nie będzie i spokojnie możesz brać taką tabletke a
      nie sugerować sie na którym miejscu jest ona w jakiejś głupiej
      tabeli.....Harmonet jest dobrą tabletką.przejrzyj se te stronki
      kobieta.interia.pl/seks/antykoncepcja/news?ctinf=11673 tam są również
      ciekawe fora
      • Gość: Olka Re: Piersi i tabletki hormonalne... IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 09.11.04, 15:10
        kobieta.interia.pl/seks/antykoncepcja/news?chinf=534609 i jeszce to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka