Gość: Maleńka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:15 Chciałam zapytac o to jakie sukienki będziecie miały lub miałyście na studniówke.ps Jakiego koloru bielizne zakłada kobieta na ten bal?<lol> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j-cobb Re: Studniówka IP: *.ostnet.pl 29.12.04, 10:26 Jezu...facetem jestem i wiem że czerwoną:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleńka Re: Studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:46 A faeci też?Poważnie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Studniówka IP: *.ec.pl / *.ec.pl 29.12.04, 11:36 jak ktos nie ma gustu to pyta sie innych o zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duża :) Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:55 Kobiety zakładają czerwone majteczki, biustonosz niekoniecznie, szczególnie, że do wielu sukienek go się w ogóle nie zakłada. Faceci,co fajniejsi też sobie zafundowali czerwone bokserki, ale to już nie taki przymus. Poza tym kobiecie przydadzą się podwiązki (tak zabobonnie choć ja ich nie miałam) i koniecznie wygodne buty. Nie baw się w szpileczki - jeśli na codzień nosisz płaskie buty zrujnują ci studniówkę, a butów podczas tego balu nie można zdejmować!!! (bo nie zdasz matury :|) Ja miałam buty na niezbyt wysokim i grubszym obcasie. Pamiętaj, że będziesz musiała w nich tańczyć do 5 rano. Co do sukienki to nie kieruj się innymi. U mnie wszyscy mieli czarne, albo bordowe, a ja czerwoną wpadającą w róż. Wszystkim bardzo się podobała i zostałam królową balu :). I Jeszcze jedno - ta suknia ma być balowa (nie dyskotekowa), czyli długa, dostojna, np z gorsetem - taka w jakiej kiedyś chodziło się do opery. I niech nie ma za dużo falbanek, bo się ugotujesz. I gorset koniecznie dobrze dobierz żeby nie spadał. Ja miałam studniówkę rok temu i muszę przyznać, że stresowałam się przed nią bardziej niż przed maturą. A gdzie się twoja odbędzie? Ja miałam w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleńka Re: Studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 12:50 Mam za miesiac.Odbedzie sie w jakims duzym domu weselnym,nei wiem jak to wygląda bo jeszcze tam nie byłam.Jest jeszcze miesiac do studniówki a ja juz sie zaczynam stresowac.Dzięki za rady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bawaria Re: Studniówka IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 13:34 > butów podczas tego balu nie można zdejmować!!! (bo > nie zdasz matury :|) Urodzilas sie w sredniowieczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calkiem duża Re: Studniówka IP: 82.177.80.* 29.12.04, 18:45 A ja ściągnęłam buty (bo mialam okropnie niewygodne) i maturę zdałam na 5,0! Sukienkę miała bardzo elegancką, balową. Ale studniówka teraz to wiele hałasu o nic... Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duża :) Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:35 No ja też ściągnęłam buty i zmieniłam na inne, bo mimo, że je starannie dobierałam koło 2 nie dałam już rady :(. Zresztą rajstopy też podarłam i musiałam zmienić na inne ( a to też ponoć źle wróży ) i włosy po studniówce obcięłam, a mimo to zdałam maturę na same 5 i 6. Więc to takie beznadziejne zabobony. Ale bez nich, tak samo jak bez czerwonych majteczek, nie byłoby studniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Całkiem duża Re: Studniówka IP: 82.177.80.* 29.12.04, 23:17 Czerwone majtki i wlosy ok - rozumiem! Ale buty i pończochy czy rajstopy? Litości! To chyba przesada i wymyślanie. Niedługo ktoś wymyśli, że jak się pomylisz w krokach poloneza - to pomyłka na maturze murowana! Nie przesadzajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 19:07 heh ja zdjęłam buty na studniówce i mature zdałam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleńka Re: Studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 12:55 Thx.:) Sukienke kupiłam dwa dni temu.chciałam sie dowiedziec kilku szczegółów.a o sukienki pytam z czystej ciekawości .Wiecej symatii dla ludzi Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tayyybooo Re: heh ja mam wiekszy problem:/ IP: *.chello.pl 29.12.04, 12:59 na codzien bawie sie przy techno, i boje sie strasznie studniówki:( bo to nie moje klimaty:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duża :) Re: heh ja mam wiekszy problem:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:55 To nie jest problem, normalną rzeczą jest że każdy słucha innej muzyki. Ale to jest BAL a nie DYSKOTEKA. Tam nikt Ci nie będzie puszczaj ani techno ani hip- hopu, tylko jakieś stare przyśpiewki typu "Gdzie się podziały tamte prywatki", "Patrzcie jakie mamy nóżki..", itp. Będzie orkiestra i wierz mi 100 razy lepsza zabawa niż na każdej innej imprezie. Swoją drogą jak sobie wyobrażasz dziewczyny w sukniach tańczące techno? Na swoje wesele też zamiast orkiestry i wodzireja zaprosisz DJa i będziesz puszczał techno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tayyybooo Re: heh ja mam wiekszy problem:/ IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:59 hej, no ja nie nalegam na to zeby tam było techno, tylko że nie mam pojęcia jak sie tam mam bawic :( bo nie umiem tanczyc przy czyms takim (porazka) az mi sie odechciewa tam iśc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: heh ja mam wiekszy problem:/ IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 29.12.04, 14:33 > bo nie umiem tanczyc przy czyms takim (porazka) Ja sie zgadzam - to porazka. Martwi mnie przyszlosc tego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
yo-anna84 Re: heh ja mam wiekszy problem:/ 29.12.04, 15:00 Tu muszę koleżankę zdziwić... Nie wszystkie studniówki wyglądają jak bal... Na mojej był DJ z bardzo modnego w naszym mieście klubu, było techno, ale i stare dobre biesiadne kawałki, tańczyłyśmy w sukniach balowych również przy ostrej techniawie i to były niezapomniane chwile!! Kankan z naszym Woźnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
mala131 Re: heh ja mam wiekszy problem:/ 16.01.05, 12:00 bielizna musi być czerwona.To taki przesąd ,który ma Ci przynieśc szczęście na maturze :)A sukienke miałam elegancką ,ale młodzieżową ,bo okropnie wygląda jak młoda dziewczyna ubiera się jak stara baba.. Jak chcesz to Ci przesle zdjęcie ;o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek84 Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:47 Czerwoną... tzn muszą byc czerwone majteczki... dla tradycji! ja miałam! A SUKIENKĘ MIAŁAM BORDOWĄ :') Baw się dobrze :') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:35 Studniówka- bal , którego się nie zapomina. Od mojej minęło 2 lata, a jeszcze pamiętam wszystko ze szczegółami, bylo SUPER! Radze nie ubierać sukienki czarnej-zbyt posoplita i granatowej-w tym kolorze wygląda sie na zmęczoną.Nie ubieraj sukienki z gorsetem (chyba że nie chcez się wyróżniać z tłumu). U mnie co druga dziewczyna miała właśnie taką sukienkę. Ja ubrana byłam w sukienkę przylegająca do ciała, wmiare prosta, zakładana przez szyje, z tyły plecy gołe. W kolorze brązowym z przodu z złotymi cekinkami, a do tego zakładane rękawki. Najważniejsze to czuć się dobrze w kreacji. No i bawić się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~ Re: Studniówka IP: *.netpark.pl / 83.16.127.* 01.01.05, 18:42 najbardziej doje..a impreza na jakiej kiedykolwiek byłam... macie racje pamieta sie ją bardzo długo, nie wierze w zadne zabobony, majtek czerwonych tez nie miałam, a mature zdałam.. u mnie techno tez było i kazdy sie swietnie bawił, a co do suknii to ja miałam amarantowy gorsek i czarną suknie z trenem, wydałam kupe kasy na kreacje , ale nie załuje , bo studniówke ma sie ponoc raz w zyciu , ta impreza niezle spala klase , miłej zabawy do białego rana zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
vilgevere Re: Studniówka 16.01.05, 11:56 hehe, fajnie. Grunt to zespolić klasę 2 miesiące przed końcem szkoły. Zaczepiście po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda_18 Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:05 Ja miałam wczoraj studniówkę i był to mój najlepszy bal w życiu!!! Nigdy tak się dobrze nie bawiłam!!! Co do sukienki radzę kupić taką w której dobrze się czyjesz, a nie tylko w krórej ładnie i dostojnie wyglądasz!!! Ja jak bym miała jeszcze jedną studniówkę to bym kupiła krótką sukienkę zamast długiej, bo i tak cały czas ją trzymałam ją w górze aby ktoś przez przypadej jej nie zdeptał,a po drugiewkrótkiej się lepiej tańczy!!! A buty muszą to być wysokie szpilki, ciężko wytrzymać do rana, jak się cały czas tańczy, ale w takich butach ładnie noga wygląda i to uczucie bolących nóg na drugi dzień, mimo że jest trochę uciążliwy, ale to cudowne uczucie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E@kiss Re: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:08 Od mojej studniówki mninąl rok..całkiem nie dawno..Miałam ładną i nie droe suknie,a pod suknią czerwoną bielizne!I podwiążke:)też czerwoną. Odpowiedz Link Zgłoś